אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
ביצעתי OC למעבד שלי ל 3.6 הזיכרונות שלי רצים על 1066 וה OC יציב ביותר נבדק בכמה וכמה מבחנים בלופים הבעיה שלי היא שיש לי תחושה שקבעתי ערכי מתח גבוהים מידי לרכיבים אבל אני לא בטוח אז ככה המעבד שלי הוא מסטפינג G0 עובד על 3.6 ג'יגה הרץ כרגע במתח של 1.45V הזיכרונות שלי הם מסוג OCZ REAPER X 800 בתיזמונים של 4-4-3-15 ועכשיו הם במהירות של 1066 בתיזמונים של 5-5-5-15 המתח שלהם נתון כרגע על 2.14V וגם הגשר הצפוני קיבל העלאה ל 1.31V (אני לא בטוח עד כמה זה היה נחוץ אבל זה שיפר את היציבות משום מה...) עכשיו התחושה שלי שהמתחים גבוהים מידי אם יש כאן משהו חריג אני הייתי רוצה לדעת בתודה מראש על התגובות
-
- 3 תגובות
- 671 צפיות
-
-
טוב אז בדקתי וגם שהטמפ' של הכרטיס (sparkle 8800gts 320) מגיעה ל70 מעלות המאוורר עדיין נשאר על 60%. האם צריך להפעיל אותו תמיד על 100? או שאם אני מפעיל את האופציה של השליטה האוטמטית בRIVETUNER, על איזה נתונים לקבוע? אני מתכוון לטבלה הזאת של הT low limit, T high limit וכל זה. תודה לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 671 צפיות
-
-
לא מזמן יצאתי להרפתקאה של התקנת bigwater עם VGA heatsink (על xfx 6800 NU AGP) אחרי תלאות רבות הצלחתי סוף סוף להרכיב את הכל. בהתחלה לא התקנתי את ה VGA HS כמו שצריך והוא התחמם נורא ואז פירקתי אותו והרכבתי אותו מחדש והכל נראה כאילו בסדר הטמפרטורה לא עולה הרבה אבל אני עדיין מקבל כמויות מסחריות של artifacts ו המחשב מתרסט מדי פעם. אולי עוד פעם לא התקנתי את הדבר הזה כמו שצריך אולי אני צריך להרכיב את המאורר המקורי (שיהיה קצת קשה לעשות למרות שיש לי הרבה אזיקונים ). אולי עכשיו יהיה לי תירוץ לבזבז איזה 10000+ שקל על מחשב חדש אבל לא נראה לי שהבעיה כלכך קשה כי הוא עובד לכמה זמן הוא עדיין מתחמם אבל נותן טמפרטורה שגויה. יש למישהו ניסיון עם הדברים האילו ? הנה כמה דברים שאני חושב …
-
- 0 תגובות
- 671 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לעשות oc למעבד Intel g2020 שלי ובשביל זה אני רוצה לקנות קירור חדש ומאוורר למארז המארז שלי: cooler master k380 שכרגע בנוסף למאוורר שבא איתו יש מאוורר 120 של חברת bitfenix על הדלת התקציב שלי זה עד 250 לקירור של המעבד ו50 למארז בתטספת קל 30 שקל חריגה לשני החלקים (ביחד לא לכל אחד) חנות לקניה: Tms או ivory חשבתי על הקירור הזה http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8273 ב200 שקל ובשאר התקציב לקנות שני מאווררי 120 שאחד יעמוד על הקירור למעבד ויוציא את האוייר החם מהצלעות קירור לגב במארז שבו יעמוד מאוורר 120 נוסף שיוציא את האוויר החם אחוצה מה שאני לא יודע זה איזה מאווררים כדאי לקנות ואם בכלל מה שאני רוצה לעשות כדאי אני ישמח לעוד קצת חוות דעת ורעיונות נוספים תודה
-
- 8 תגובות
- 671 צפיות
-
-
שלום, יש לי מארז MIDTOWER הכי מכוער שראיתם בחיים שלכם... אני רוצה קצת לשפץ אותו...אני מתכוון לצבוע אותו מחדש ועוד קצת שינויים אפשר אולי לדעת באיזה סוג של צבע או ספריי אני אמור להשתמש כדי שזה יצא טוב ומה העלויות של זה ? תודה, יאן.
-
- 3 תגובות
- 671 צפיות
-
-
שלום, אתמול עשיתי OC לכרטיס מסך שלי- 6600GT בעזרת rivatuner. לאחר מכן התחלתי לשחק בOVERLORD ומיד אחרי ההפעלה הופיעו לי כתמים מרצדים בכול מיני צבעים, המשכתי לשחק ולאחר כמה זמן הופיעו מריחות בטקסטורות. יצאתי מהמשחק וניסיתי להוריד את ה OC אבל אפילו כשניסיתי לשים ערכים נמוכים ממה שהיה לי במקור, התוכנה אמרה אמרה לי כול הזמן שאי אפשר. לפני זה התקנתי את גירסאת ה94.28 של הדריוורים לכרטיס מסך וכשניסיתי להיכנס ל Nvidia control panel לקח לו שנים, המחשב בקושי זז וראיתי ש WINLOGON ממש אוכל תCPU ... בגלל שהחלפתי דריוור ניסיתי לשים את הקודם אבל אותה בעיה הופיעה. החלטתי לפרמט והיום בבוקר הצלחתי לשחק ללא בעיות. יצאתי מהמשחק, חזרתי אליו ואז הופיעו שוב הריצודים, אבל ממש הרבה. וכול המשחק נמר…
-
- 6 תגובות
- 671 צפיות
-
-
ומה קורה כאשר מעלים את תדר הבאס הבנתי שכאשר מעלים את תדר הFSB תדר המעבד עולה ומה עם הבאס??
-
- 8 תגובות
- 671 צפיות
-
-
אהלן. אני מחפש אחר היטסינק איכותי למעבד עקב טמפ' גבוהות בהרבה מהטמפ' המומלצות, כרגע אני עובד עם היטסינק פשוט+ מאוורר רעשני מאוד שהגיע בתוך האריזה של המעבד, AMD 64BIT 3000+ Socket 754 Newcastle. למען הפרוטוקול, מדובר בלוח Albatron K8X800 Pro עם צ'יפסט K8T800. אני אשמח לקבל המלצות כל עוד הם בגדר התקציב הסביר, בעקרון אני מחפש אחר משהו שיספק עם יחס ביצוע\מחיר טוב היות והתקציב שלי מוקבל.
-
- 7 תגובות
- 671 צפיות
-
-
כן כן זה אני שהחליפו לי בחינם מ7600GT ל 9800GT. הבעיה הייתה איתו שהוא תמיד על 80 מעלות,קניתי Accelero Twin Turbo Dual Fans VGA Cooler ועכשיו הטפרטורה שלו היא 45 במצב IDLE. בזמן החיבור של הכרטיס לPCI,אז מעל הציפים שמים דברים כאלו בצבע אפור שמעבירים קירור לכרטיס שיש כאלו 10-8,בקיצר 2 נפלו לי הדבק שלהם לא היה טוב בכלל,אז לבנתיים 2 בחוץ. אם אני אדביק אותם יותר מאוחר למשל מחר,פשוט אני ישיג את הדבק המיוחד שמעביר קור הכל יעבוד סבבה כה? אין משהו שאני צריך לדעת.
-
- 5 תגובות
- 671 צפיות
-
-
יש לי במחשב אחר בבית את הקירור: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_937&products_id=4298 עם מתאם והכל ל775. אני מחבר אותו בלוח ומגדיר אותו על PWN בלוח או על אוטומט ועדיין הוא מסתובב על 2700 גם במעלות נמוכות(32). יש לי אפשרות לפי ולט לעשות את המהירות אבל אין לי אפשות בחירה על כמה וולט להביא לו. אני רוצה להגדיר אותו על אוטו' כי הוא עושה המון רעש. מעבד: E8200 לוח: GIGABYTE P35 DS3L. תודה לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 671 צפיות
-
-
אני יודע שנכתב מדריך לתוכנה אבל לצערי לא הבנתי מה צריך לעשות אני רוצה להוריד את המהירות של המאוורר הקידמי במארז כי הוא עושה הרבה רעש (כל הטמפרטורות נמוכות) חיברתי אותו ל fan 2 בלוח האם, שאר המאווררים מחוברים ישירות לספק והם שקטים מאוד , גם הקירור של המעבד שקט אם אפשר להסביר לי בכמה צעדים פשוטים איך עושים את זה
-
- 1 תגובה
- 671 צפיות
-
-
MSI K8N Neo2 Platinum זה הלוח וזה המעבד Amd 64 bit 3500 והאם אפשר לשים שני מאווררים למעבד? או שצריך להחליף? הינה הוא: http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=7069 Thermalright XP-120 for Intel Pentium 4, AMD® Athlon64/FX and Opteron תודה לעוזרים! וד"א על איזה חברה של הארד דיסק אתם ממליצים הכי מהירה והכי טובה?
-
- 8 תגובות
- 671 צפיות
-
-
שלום , קיבלתי היום מערכת קירור מים של TT - Big Water 12Cm עכשיו אני לא מבין למה היא לא מקררת לי אני עובד עם Pentium 4 3000 Mhz Perscot חיברתי הכל לפי ההוראות והמעלות שלי על 80 המחשב שלי לא מצליח לעלות ככה מה הבעיה ? בבקשה צריך את העזרה הזאתי
-
- 10 תגובות
- 671 צפיות
-
-
חח ואיי איזה דבר אכזריייייייייייייי חחח ואיי איזה גוודלללל תודה רבה לכםםם בכול מיקרה אני זז להרכיב!!! D :
-
- 3 תגובות
- 671 צפיות
-
-
בתוכנה : ASUS Probe 2 שקיבלתי עם הלוח אם שלי אני רואה שהטמפרטורה של המעבד שלי היא 36 מעלות, וזה משתנה דיי מהר, פתאום יורד לי ל33 ופתאום ל35 ובלה בלה. עכשיו בתוכנה EVEREST על הטמפרטורה של המעבד שלי רשום בכלל: 23 במנוחה, וכ25 ~ 28 במאמץ. ובתוכנה של SISoftware Sandra בחישן של הלוח אם הטמפרטורה היא 26. אני משתמש בקירור סטוק שקיבלתי עם המעבד, המחשב מאוד שמור מבפנים, כבלים מסודרים, מאוורים בצורה כזאתי שאחד מאחורה מוציא אויר, ומקדימה מולו יש אחד שמוציא אויר אליו, בנוסף עוד מאוור של 120מ"מ בתחתית המארז שמעלה אויר קר למעלה. יש איזו תוכנה שיכולה להגיד לי בדיוק מירבי את הטמפרטורה של המעבד שלי? למה זה דיי מציק שאני לא יודע לאיזו מהם להאמין, ואני צריך תוכנה שמאמצת את המעבד ואז אני יכ…
-
- 4 תגובות
- 671 צפיות
-
-
שלום מי שמכיר Nvidia control panel שם יש הגדרות של לוח אם, כרטיס מסך ועוד הרבה אפשרויות. שם אפשר לעשות O.C למעבד ,זיכרונות,כרטיס מסך ועוד כמה אפשרויות. אז יש שם אפשרות כוונון אוטומטי כזה ויש כוונות גס 20דק' לערך, ואם אני בוחר בזה אז זה עושה לי O.C לכל הרכיבים במחשב בערך ב20דקות ,ויש לעשות כוונון 3שעות מדוייק שזה ב3 שעות עושה אובר קלוק וכל זה אוטומטי זה כל כמה דקות מעלה מעט מהמהירות שעון אוטומט ואז עושה בדיקה עם עומס על המחשב כמה דקות ואז עוד פעם מעלה קצת כל פעם קצת עד שהוא מגיע למקס', אפשר לעשות גם ידני ולהגדיר שם את כל המהירויות שעון ידני. האם מומלץ להשתמש עם התוכנה הזאת לעשות אוברקלוק למעבד ולכרטיס מסך למשל? כי הלוח אם שלי MSI K9NGM אין שם אפשרויות לאוברקלוק בביוס אין ש…
-
- 4 תגובות
- 671 צפיות
-
-
אז קודם כול זה המפרט של המחשב שקניתי.. מעבד: פרסקוט 3 גיגה לוח: asus p4c800e-deloxe שזה הלוח הכי טוב לפנטיום 4 לפי הבנתי.. זיכרון: geil 2X256 doul memory gold pack כרטיס מסך: אני לא אדם של משחקים לכן ati 9600 asus הרדיסק : 200gb sata 8 mb צורד דיי ויי די וכו כוו עכשיו קירור..: thermaltake aquarius 2 והוספתי עוד רדיאטור להרכה כדי שהטמפרטורה תהייה יותר טובה.. מארז : thermaltake xaser 3 v1000d ספק: thermaltake purepower 480w בעיקרון זה כול מה שקניתי.. עכשיו עם כול החומרה הזאת אחרי עידכון bios וכו וכו הצלחתי להגיע ל3.6 mhz במעבד.. וטמפרטורה של 44 מעלות באופן קבוע.. וכאשר אני משחק הטמפרטורה עולה ל-53 בממצוע.... אז ככה אחרי כמה חישובים וקומבינות החלטתי שבמקום לקנ…
-
- 7 תגובות
- 671 צפיות
-
-
הסתובבתי לי ב http://ksp.co.il חיפשתי קרור פתאום אני רואה את זה http://ksp.co.il/hmain.php?uin=2596 עוד קישור: http://www.amazon.com/gp/product/B000BL6IUY/104-1898652-9578353?n=172282 אז אני שואל מזה? הגיוני במחיר הזה וגם אם כן מה מסוגלת המערכת? עוד משהו אשמח אם תציעו לי מערכת קרור בינונית עד מחיר 150 200 אמרתי בינונית כי במחיר הזה :-\ חשבתי על VENUS K8 Silent Boost של TT שעולה 110 מה אתם חושבים? תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 671 צפיות
-
-
אני יודע שהלוח הזה הוא לוח שמאד מתאים לOC (לפי TOMSHARDWARE לפחות) ובהתחשב בעובדה שיש לי מארז גנרי לא יעיל ושאני צריך להחליף דחוף את הקירור של המעבד (להשקיע במשהו מעבר ל TT7?) דרך אגב, אין לי מושג של איזו חברה הזכרונות שלי אם זה משנה.
-
- 8 תגובות
- 671 צפיות
-
-
התקנתי קירור למעבד (אינטל E4300) במטרה להשקיט את המחשב, מאוורר זלמן CNPS700. המאוורר כרגע מסתובב במהירות ממוצעת של 2600RPM, וטמפ' המעבד הממוצעת היא 25-30C. המאוורר אמנם שקט אולי יחסית למחשבים אחרים, אבל עדיין אפשר לשמוע אותו גם ממרחק של כמה מטרים מהמחשב. אני יודע שיש כל מיני אפשרויות לשלוט במהירות המאורר, אבל לא ממש הצלחתי לעשות את זה. ניסיתי לעבוד עם SPEEDFAN ועם PC PROBE של אסוס, אבל כלום לא קרה. נכנסתי להגדרות של הביוס, הפעלתי את QFAN, הגדרתי שניתן לשלוט על המאורר, ניסיתי לסמן שם אפשרות של SILENT MODE - אבל כלום לא עוזר. המאוורר כל הזמן מסתובב באותה מהירות ולכן עושה את אותו רעש. יש למישהו עצה מה לעשות? [דרך אגב, המאוורר מחובר ללוח אם ולא לספק כוח, אז לא זאת הבעיה]
-
- 4 תגובות
- 671 צפיות
-
-
החלטתי לעשות LOG שיערך הרבה זה מהמצב ההתחלתי שהמחשב שלי עכשיו עד לסיום הגדול עם קירור המיים הפסיבי שלי שיוכן בזמן הקרוב (אחרי הבגרויות) הלוג נועד לא רק כדי לפרסם את השינויים שאני עורך (חומרה ותוכנה) אלא גם על מנת לידע את האנשים, אילו שינויים משפיעים ואיך . אני צריך רק עצות על אילו פרמטרים לרשום בLOG
-
- 2 תגובות
- 671 צפיות
-
-
אני רוצה ליבדוק אם הטמפ' של המחשב שלי תקינות. התקנתי את התוכנה הפעלתי אותה וזה מה שאני רואה: איזה טמפרטורה היא של מה? זאת אומרת מה של המעבד מה של הכרטיס מסך ומה של הדיסק קשיח. ומה זה הראשי למטה שאני ממזער את התוכנה. איך אני בודק את הטמפרטורה של המעבד במאמץ? אם איזה תוכנה להישתמש? והאם הטמפרטורות תקינות למחשב שלי. חייב עזרה תודה.[br]פורסם בתאריך: 26.07.2007 בשעה 19:31:29 בבקשה תגיבו אני חייב עזרה.. [br]פורסם בתאריך: 26.07.2007 בשעה 19:45:49 תקשיבו הפעלתי את התוכנה S&M כדי לבדוק מה הטמפ' המקסימלית של המעבד במאמץ וזה ממש מוזר כי הטמפ' אולי עלתה ב-2 מעלות היא על 43C וגם אני לא מרגיש עומס על המחשב.. ולא אין לי מרובע ליבה....תמונה: לא מוזר? דבר שני זה שתוך כ…
-
- 13 תגובות
- 671 צפיות
-
-
החלפתי לוח ללוח asus p5n-e-sli איך אני עושה OC הלוח הזה שונה לגמרי מהלוח הקודם שהיה לי(MSI) שאר המפרט בצד תודה
-
- 2 תגובות
- 671 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך 7800GTX של לידטק אני מחפש לו עמרכת קירור נוזלית מכיוון שברגעש אני משחק תוך 20 דקות הוא מתחמם מגיע ל70 ויוצא לי מהמשחק וכשקניתי את המחשב הוא היה עוש הלי מסכים כחולים והיה מגיע ל80 היום יש לי 5 מאווררים על המארז וגם זה לא עוזר
-
- 6 תגובות
- 671 צפיות
-
-
שלום לכולם אני בדרך לקבל מחשב חדש וחזק הנה המפרט: Intel Core 2 Quad Processor Q9450 2.66GHZ BOX Scythe NINJA PLUS Rev.B 6Heat Pipes CPU Cooler GIGABYTE GA-EX38-DS4 OCZ DDR2 Reaper HPC 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 1066MHZ CL5 WD 1TB 7200RPM 16MB SATA2 Pioneer DVDRW DVR-215DBK BLACK 20X DUAL LAYER SATA Silverstone LASCALA SST-LC17B BLACK No PSU Seasonic M12II SS-500GM 500W MODULAR SLI Arctic Cooling AF9225 92MM FAN x 2 אני בחיים לא עשיתי עוד OC ואין לי מוסג איך בכלל עושים את זה אני לא מחפש לשבור אף שיא אלה פשוט לעשות OC נחמד שישפר את ביצועי המחשב אבל שלא יוכל לעשות בעיות אז איפה אני לומד איך עושים את זה? תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 671 צפיות
-