עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום, יש לי סוקט 478 ובמדריך של ה BT רשום רק LGA775,P4,K7,K8... מה זה אומר? ובאיזה אני צריך להשתמש? תודה,

• 2 תגובות
    • 472 צפיות
  2. Started by moshel7,

כשאני סוגר את ידית הסגירה של גוף הקרור הסגירה ממש חזקה וקשה שאפילו לוח-האם ממש מיתעקם כלפי מטה אפילו מקבל "בטן" מה אפשר לעשות?

• 5 תגובות
    • 636 צפיות
  3. שלום אנשים, אחרי למידה ארוכה והתייעצות הזמנתי לפני שבוע מערכת עם המפרט הבא: D-TEK FuZion v2 CPU Waterblock - 1/2" Laing D5 Vario/Swiftech MCP655 MCP655 Inline 12V DC Pump Swiftech SmartCoils 625 (for 5/8" OD Tubing) - UV Ocean Blue Swiftech MCRES-MICRO Hi-Flo Reservoir Wire Sleeving Kit - UV Blue Logisys 12" Dual Cold Cathode Kit - UV 36" SATA II Cable Blue w/ Locking Latch and One 90° End Swiftech MCR-320 "Quiet MCR320-BLK 1 60.99 Barb Type = 1/2'' D-Tek High-Flow Power" Series Radiator - (+ 4.00) Black Swiftech MCB-120 "Radbox" Radiator/Fan Housing Rev. 2 - Black 120mm Scythe …

• 5 תגובות
    • 734 צפיות
  4. Started by Cyb3r,

חיפשתי השוואות של שניהם ובקושי מצאתי, אבל סיקורים של האורב כבר ראיתי, כולם בכיוון הזה: מעלות: שקט במיוחד נורות LED כחולות מעאגניבות התקנה קלה מאוד חסרונות: כ-ב-ד אין אפשרות לכוון את מהירות המאוורר, לכן צריך להיעזר בלוח האם להעלות לו מתח די גדול ולכן לא כל לוח מתאים לו (ללאנפארטי הסלוט הרביעי של הזכרונות נחסם, לכן צריך לשים את הזכרון לפני, באחד הלוחות הוא גם התנגש עם הקירור של הצ'יפסט. אני הולך יותר בכיוון של סטוק, לכן האוברקלוק היחדי שמהווה אפשרות פה זה אולי 200 עד 400 מה"ז למעבד ואני חושב שהוא יאפשר את זה די בקלות. השאלה אם כבר כדאי לי לקחת את הביגטייפון, כי הלוח יהיה כנראה K8NXP-SLI או משהו בכיוון. (Dual BIOS Dual Gigabit וכל הפיצ'רים האלה) לא להציע לוחות של …

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  5. שלום לכולם, אתמול ניגשתי לחנות של לוג'יק ברמת גן כדי לקנות מאוורר למעבד AMD שלי. אין עליו OCניגשתי לשם מההתחלה בגלל שבדקתי לפי תוכנה AIDA והטמפרטורה היתה 63 +- הם המליצו לי לקנות את האוורר של VANTEC אף לאחר ההתקנה הפעלתי את המחשב שוב ל10 שעות בערך והטמפרטורה היתה 55 +-. איך המאוורר? עלה לי 179 ש"ח. האם הטמפרטורה נחשבת בתווך התקין? ואם אני רוצה או ירצה לעשות OC אז המאוורר הנ"ל יתאים?

• 4 תגובות
    • 644 צפיות
  6. Started by DJPOWER,

אני מחפש אתרים של אוברקלוק, קירור אקסטרים, קירור אוויר חזק.. כל האתרים המטורפים האלה חיפשתי בפורומים ולא מצאתי ואם אפשר לינק ל אקסטרים סיסטם תודה יונתן

• 5 תגובות
    • 680 צפיות
  7. Started by The UnKnown,

כפי שאתם רואים זאת גרסת הקירור בשילוב עם האלומיניום , אני חושב שאני ייקח את הגרסה הזאת משום שהיא גם הרבה יותר קלה מה CU (קופר) , הוא שוקל 445 גרם לעומת הCU ששוקל 773 בערך (משקלים עפ"י מה שכתוב באתר של זלמן). עכשיו השאלה שלי עד כמה הוא פחות טוב מגרסת הCU?? ראיתי באתר 3DGameman הוא עשה השוואה עם הCU המלא הוא הגיע ללטמפ' מקסימלית של 42 מעלות (נבדק על מעבד 3.06). ואח"כ ראיתי ביקורת על הגרסה המשולבת עם אלומיניום ואיתה הוא הגיע לטמפ' מקסימלית של 37 מעלות (נבדק על מעבד 2.6, לא מצויין איזה סדרה). לא נשמע לי כל כך הגיוני כי הCU צריך לקרר טוב יותר מהגרסה שמשולבת עם האלומיניום,מה אתם אומרים?? זאת הגרסה עם השילוב של האלומיניום: http://www.pch.co.il/docs/pd-533324388.htm וזאת הגרסה ש…

• 38 תגובות
    • 3.1k צפיות
  8. Started by UVnet,

כרגע אני יושב על באס של 320 (מה שנותן ביחס של 5:4 זכרונות במהירות 800) אבל אם אני משנה את התדר אז אז הזכרונות לא יוצאים בול 800 לא משנה איזה יחס אני אתן להם (חוץ מ 1:1 בתדר 400 אבל משום מה הוא לא עולה לי עם זה) ואם הוא לא יושב בול על 800 אז הוא בכלל לא עובר את הפוסט ובמסך LCD מאחור (למי שמכיר את הלוח) כתוב SET DRAM. זה הגיוני? עצות מישהו? טוב העניין נפתר; הייתי צריך להגדיר את תיזמוני הזיכרון ידנית. עכשיו אני על באס 400 עם orthos רץ ברקע ועל 61 מעלות. מעניין כמה גבוה אני אוכל להגיע... יש למישהו המלצות למתחים?

• 12 תגובות
    • 5.2k צפיות
  9. Started by ProRules,

אהלן חברה. הזמנתי קירור מים XSPC Rasa 750 RS360 מ FROZENCPU. הדקתי אתמול וקיבלתי תעידכון הזהשאגב היום זה לא הישתנה עוד). הפריט התקבל מארה"ב ב 31/01/2011 ומעוכב במכס. ישצב בכל זאת יגיעה לדואר שקרוב לבית שלי מבלי מכס ומע"מ. ואם אני יצטרך לשלם כמה יצא לי? ואיך אני מוציא את זה מהמכס? לחכות עוד טיפה? תודה!

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. אני הולך להתקין במארז שלי 3 מאווררים 120MM (אחד בגג מוציא, אחד מקדימה מכניס ואחד על הדלת+ מאוורר 80 MM שכבר מותקן במארז). עכשיו אין לי דרמל שאני אוכל לעשות חור בעזרתו למאווררים וגם אין לי אפשרות כרגע לקנות אחד, אז רציתי לדעת אם אני אעשה מלא חורים קטנים עם מקדח במקום החור, המאוורר 120 MM יעבוד בצורה טובה? עריכה: במקום שאני אפתח תרד חדש, בבקשה תמליצו לי על משחה טובה אבל הכי זולה (שתהיה טובה) בשביל מעבד: AMD ATHALON XP 2500 BOX

• 7 תגובות
    • 819 צפיות
  11. Started by Bear Cub,

איך אפשר לדעת אם צריך קירור למעבד? Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2Mb מה לגבי המעבד הזה? *לא יודע למה אבל יש לי הרגשה ששאלתי שאלה מטופשת*... : תודה.

• 7 תגובות
    • 570 צפיות
  12. -האם הקירור הרגיל שלו הוא מספיק טוב ושקט (חשוב) או שרצוי להחליף אותו ? -יש לי משחה טרמית OCZ FREEZE היא מספיק טובה לOC או שרצוי להחליף? -יש לי קירור למעבד MUGEN 2 REV.B עכשיו אני קונה מחשב חדש לOC כבד האם הקירור טוב למעבדים AMD Phenom 2 X4 955 Black Edition Quad Core AM3 BOX או Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Box לOC כבד ? תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by ylazarev,

שלום, אשמח לעזרה בבחירת קרור למעבד, יש לי פנטיום 4 3.06GHz פרסקוט, ואולי בעתיד הלא רחוק אשדרג ל Core 2 Duo/Quad, אז אני רוצה קירור שלא יאכזב בשניהם (הפטניום סוקט 775), זה המארז שבו הוא יהיה: http://www.skypc.co.il/pl_product~RC-534~6~0.htm הדגש הוא על שקט, וכמובן שגם יקרר כמו שצריך.. התקציב - כמה שנדרש, בלי להשתגע יותר מדי, סביבות 300 ש"ח משיטוט בפורום הבנתי ש Thermalright Ultra 120 eXtreme נחשב טוב.. מה דעתכם?

• 6 תגובות
    • 588 צפיות
  14. Started by KL-xXx,

שלום לכולם! יש לי שאלה פשוטה: איך נכון להרכיב את המאווררים של המארז עם הכנסת אוויר פנימה או הוצאת אוויר החוצה? כמה שאני שואל אנשים תמיד יש דעות שונות

• 7 תגובות
    • 649 צפיות
  15. I probobly will buy the Prolimatech Megahalems CPU cooler in a couple of days and want to attach to it 2 Scythe S-Flex'es in a push-pull configeration, But don't know which S-Flex'es to choose.. The 1200RPM's or 1600RPM's? I am going to overclock my Q6600 to 3.6GHz and I need alot of cooling.. Will I feel a diffrence between the 1200RPM and the 1600RPM? If so can you assume if the diffrence is going to be minor or major? If it's going to be a 1-2 degrees diffrence between them then I'll go for the 1200RPM, since it's much more quieter but if it's going to be a 4+ degrees diffrence then I'll go for the 1600RPM's.. Can you assume? Thanks.

• 2 תגובות
    • 562 צפיות
  16. Started by bsphere,

שלום, יש לי E6600 על לוח ASUS P5B-E עם קירור ZALMAN CNPS9700. כשהרכבתי את המעבד שמתי את המשחה הטרמית הטובה של זלמן שבאה עם הקירור הנ"ל. אחרי שהרכבתי את ההיטסינק כמו שצריך מחוץ למארז והרכבתי הכל הייתי צריך לפרק את ההיטסינק ולהחזיר אותו כשהלוח בתוך המארז, תהליך זה היה די קשה ודרש הרבה משחק עם ההיטסינק, בהסתכלות על המשחה היא לא הייתה בצורה יפה ואחידה כמו אחרי המריחה הראשונה. לפי התוכנה CORE TEMP הטמפ שיש לי (במהירות סטוק) הם 34 ו 45 מעלות במנוחה ובעומס ולפי התוכנה של ASUS 36 ו 47. (עומס נבדק בעזרת ORTHOS ו INTEL THERMAL ANALASYS TOOL. מאורר במהירות מקסימלית. כל הטמפ נמדדו בטווח של שבוע מההתקנה כך שלא בטוח שהמשחה הגיע לביצועים מקסימליים. האם הטמפ האלה בסדר לקונפיגורציה? האם י…

• 1 תגובה
    • 533 צפיות
  17. אני מתכנן לעשות 2 מאווררי 120 שיכניסו אוויר ואחד 120 שיוציא אוויר ככה שיהיה לחץ, אז האם כדאי לי לקחת את מקדחה של אבא שלי ולעשות איזה 20 חורים בקוטר של 3-4 מילימטר בחלק העליון של המארז??? בבקשה אל תעבירו לפורום אוברקלוקינג וקירור כי לקח לי 10 דקות לחשוב עד שהגעתי למסקנה שהפורום הזה יותר מתאים.

• 28 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by dr-psyco,

יש לי מערכת CARPC שמורכבת ממארז MINI-ITX ומלוח של אינטל דגם D945GCLF2 שבו הקרור של המעבד הוא ע"י צלעות בלבד ! בבית אין שום בעיית התחממות של המעבד, אבל השימוש הוא ברכב, וקרה שהמחשב נכבה בגלל חום של המעבד. המארז שבו אני משתמש הוא של MOREX דגם 3822 וכולל מאוורר מובנה. מה האפשרויות שלי לשיפור הקרור במחשב, מערכת שמבוססת ע"י קרור מים אינה מתאימה לשימוש ברכב. בתודה לעוזרים

• 25 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by mokisho,

מה אתם אומרים על זה [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by reuven5,

שלום לכולם אני רוצה לרכוש סטיק חדש של 256 MB לאוברקלוק בשביל שיהיה לי Dual זה מה שנראה לי נחמד וגם במחיר ממש טוב http://ksp.co.il/hmain.php?uin=651 רציתי לדעת אם זה שווה?

• 4 תגובות
    • 615 צפיות
  21. Started by saaar3,

יש לי בעיה שבזמן הרצת משחק (כל משחק-חדש יחסית) על הגדרות גבוהות לאחר כמה דקות המסך כבה ואי אפשר להדליק אותו יותר,אך עדיין יש צליל והמחשב כביכול דולק. (בכמה דקות משחק הזה המשחק פועל חלק לגמרי!!) כבר אמרו לעדכן דריברים לכרטיס שלי (ATI X1950 PRO 512MB) וכך עשיתי אך עדיין זה קורה. ומה שמצחיק הוא שגם כאני עושה אוברקלוק אוטומטי דרך הדריבר של הכרטיס, באמצע האוברקלוק הוא מתחמם (בערך 88 מעלות) ואז קורה אותו דבר כמו שקורה עם המשחקים, המסך כבה אך המחשב עדיין דולק. אני ממש לא מבין איפה הבעיה?! (המסך שלי 22 אינ'ץ של LG)

• 2 תגובות
    • 567 צפיות
  22. ניסיתי עם 3 תוכנות אמ אני לא ממש זוכר תשמות של כולן אבל הנה שמות של 2: mbm (ככה לא ? > ) Hmonitor ועוד איזה תוכנה אממ משהו עם 2000. בכל מקרה כולן הציגו משהו משונה |: כמו 11 מעלות ו 4 מעלות. והמחשב עם מאוור אחד מקורי של אינטל |:. אמ אני פשוט מפחד שהמחשב שלי עוד על 80 מעלות או משהו מה אני יכול לעשות? (בלי להוציא כסף)

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by IG,

יש לי זיכרון מחברה מסויימת (מפורט בחתימה) ואני רוצה לקנות עוד סטיק. אני רוצה לדעת האם כדאי לי יותר לקנות סטיק של חברה אחרת ויותר איכותית או שעדיף לקנות עוד סטיק זהה למה שיש לי? אני מתכנן OC ואני לא רוצה שהזיכרונות יעשו לי יותר מדי בעיות... מה הבעייה הכי חמורה שיכולה להיות לי אם אני קונה סטיק של החברה אחרת (סמסונג...)?

• 0 תגובות
    • 458 צפיות
  24. היי לכולם, אני קונה מחשב חדש, כשהדגש הוא על שקט, עם מעבד core2due. אני מתלבט בין שני גופי קירור למעבד: 1. Scythe MINE Rev.B 2.Scythe NINJA PLUS Rev.B איזה מהשניים כדאי? גם מבחינת שקט וגם מבחינת יכולות קירור?

• 7 תגובות
    • 647 צפיות
  25. ערב טוב לכולם. קראתי את המדריך ופעלתי לפיו והרמתי את התדרים[מצורף תמונה] השאלה שלי היא: לא נגעתי בשום מתחים,עד כמה אני יכול להרים את התדרים בבטחה ללא שום קרור נוסף[רק קרור סטוק] שהמערכת תהיה יציבה תמיד.מה המקסימום שאפשר? [הממוצע שהגיעו אליו אנשים]. נ.ב קראתי במדריך שצריך לנעול את התדר של : pci express 100mhz "בכדי שלא יעלה במקביל לעליה בתדר הבאס" האם זה עבור כל כרטיסי המסך? או שהכרטיס שלי צריך תדר אחר? החלקים תראו במפרט. תודה מראש [attachment deleted by admin]

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים