עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by mickycohen,

חייב את עזרתכם חברים יקרים ! ! ! המחשב נדלק ותוך כדקה המעבד מגיע ל 100C מעלות והמחשב נכבה ניקיתי את הצלעות קרור ונראה שהמשחה התרמית שיש על המעבד והצלעות ממש יבשה לא יודע מה לעשות אודה לכל מי שיוכל לעזור לי בעצע טובה תודה מראש

• 1 תגובה
    • 672 צפיות
  2. שלום, יש לי בעיה עם מחשב שהורכב על מנת להיות חרישי לגמרי (אבל באמת) ובעצם לא מספק את הסחורה. נרכש מארז חרישי ומשתיק רעשים של אנטק (ר' פירוט למטה) ובהמלצת פורום מפרטים קירור TT Max Orb שבסופו של דבר אינו מספיק שקט ואני מחפש לו חלופה שקטה יותר, שתחזיק OC מתון ותיכנס במארז. תקציב - עד 300 ש"ח. הרכיבים העיקריים במחשב: Intel Pentium E (C2D Technology) E2160 ANTEC P150 Quiet PC Case 430W CPU cooling - Thermaltake MAX ORB CL-P0369 Sapphire ATI RADEON 2400Pro 256MB HDMI Bulk Gigabyte GA-P35-DS3L Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 תודה

• 4 תגובות
    • 672 צפיות
  3. Started by r1plet,

שלום, לקראת שדרוג ברכיבים של המחשב רציתי גם לשדרג את הקרור במארז, שכן הפתרון האופטימלי יהיה חבילת מאווררים ובה 2-3 מאווררים שקטים יחסית (לא מדובר בשקט חרישי כמו שרבים דורשים, אך שקט מספיק) כרגע על המעבד יושב לי ALPINE 7 PRO שמאוד מתבדל בשקט שלו, המאוורר האחורי הינו מאוורר של קרור למעבד של COOLER MASTER לשעבר ;D שהוצאתי לצורך שימוש, כביכול 2500RPM ואף יותר. המאוורר הקדמי הוא מאוורר LED ג'נרי ורועש יחסית, ועל דלת המארז כעת לא מותקן כלום. הפתרון הרצוי ביותר הוא 3 מאווררים קרירים יחסית שאוכל להרכיב מקדימה, מאחורה ובדלת המארז, אך כביכול גם שני מאווררים (אם התקציב לא מאפשר) איכותיים שאוכל להרכיב בדלת המארז ומקדימה לשיפור הטמפ' ושיפור השקט מהווים פתרון אפשרי. המטרה העיקרית ה…

• 7 תגובות
    • 672 צפיות
  4. יש לי oc של המעבד כבר תקופה ארוכה בלי תקלות ויציב רצח, יש לי גם 8800 gt והרצתי אותו קצת ב-30 הרץ בליבה והיה יציב- בקירור שבא בסטוק של nvidia ,לא מזמן קיבלתי קרור של ארטיק קולין twin turbo הרצתי את הליבה בקושי לשישים והמסך קפא, בהתחשב בקרור הנ"ל זה אמור רק לדגדג מוזר לא?..משהו נתקל בזה? כלומר: השאלה היא כזאת האם ה- OC של המעבד מגביל לי את ה-OC של הכרטיס מסך מלעלות את הליבה והזיכרונות (של הכרטיס מסך) עוד ועוד..?

5. Started by aracer,

יש לי מאורר למחשב שעושה אור כחול.. עכשיו זה ממש מפריע בלילה ולא מתיד אני יכול לחבות את המחשב, יש דרך לבטל את האור?

• 4 תגובות
    • 672 צפיות
  6. Started by vic07,

המפרט: Q6600 Abit E35-E 8800GT Gskill 2G 800 mhz corsair 450w antec 900 קירור: Thermalright 120 extreme עם מאוורר Scythe על 1600RPM. עד לאן בערך אפשר להעלות את המעבד בלי לצלות אותו? ומה עם המתח שלו ושל הזכרונות?

• 1 תגובה
    • 672 צפיות
  7. כלומר, לא רק לשלוט על המהירות, אלא גם ממש לעצור את המאוררים (ולכבות את ה LED אם יש) לפי מה שהבנתי, הזלמן MFC2 רק מאיט את המאוררים? http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=274&code=017

• 9 תגובות
    • 672 צפיות
  8. Started by Sheetrit,

אז ככה... חבר אמר לי לפתוח ת'תרד הזה בגלל שהמחשב שלו לא נדלק ורק אתם כנראה יכולים לעזור הוא החליט לעשות אובר קלוק חילק את הזכרונות ל166 העלה ת'באס ל240 והוריד את המכפלה ל4 הכל פעל ואחרי הריסטארט המסך לא מגיב הוא ניסה לאפס את הביוס אבל זה לא עזר תעזרו לי מה אפשר לעשות ~! שבת שלום

• 10 תגובות
    • 672 צפיות
  9. Started by BlAcK DrAgOn,

שלום לכולם... אני עומד לקנות מערכת קירור מים ואני רוצה לדעת מה המערכת הכי טוב: Asetek Waterchill VGA/Chip set cooling kit או Thermaltake Aquarius II Liquid Cooling System. אני חייב תשובה מהר כיוון שאני רוצה להזמין את המערכת בזמן הקרוב מאוד... בבקשה תעזרו לי... תודה מראש DaRk DaRgOn!

• 4 תגובות
    • 672 צפיות
  10. Started by shimmi1982,

שלום , אני מעוניין להתחיל לטפל בבעיית החום החמורה של המעבד שלי. בהתחלה אמרתי נלך על הכי חזק, ורציתי SP97, ואז גיליתי לאכזבתי שהוא לא מתאים לAMD 64 ולסוקט של הלוח של EPOX (8KDA3) בכל אופן - אז ירדתי קצת- ושקלתי בין שתי אופציות: 1)VENUS 12 2)SK948U+SF2 התייעצתי בפורומים וכולם ענו לי חד משמעית שאם אני מחפש ביצועים - אז הSK948U עם SF2 יתנו לי ביצועי קרור יותר טובים. ועכשיו אני רואה כאן מלא מלא דעות חיוביות לגביי הSILENT TOWER. אז השאלה שלי היא: מה עדיף מבחינת קרור מאסיבי? הSILENT TOWER? או הSLK948U+SF2 ?

• 10 תגובות
    • 672 צפיות
  11. Started by esaly,

היי! ניסיתי כבר פעמים רבות לבצע OC והדבר אף פעם לא צלח לי, כל פעם הBIOS חזר להגדרות ברירת מחדל אוטומטית, עכשיו שחיברתי את המחשב לטלויזית LCD אני רוצה לשדר תכני HD ונראה שהמעבד מתאמץ ואפילו יש לאגים מידי פעם, הייתי רוצה להעיץ את המערכת כמה שניתן. מישהו יכול איכשהו לעזור לי? נראה לי שאחת הבעיות שהOC לא עובד כמו שצריך זה ה4 סטיקים שיש לי בזיכרון ולא 2*2. המון תודה מראש לכולם!

• 1 תגובה
    • 672 צפיות
  12. אז ככה אני הולך לקנות תמעבד הזה.. הקטע פה.. שאני לא עושה OC.. והבנתי מחברים שהמעבד מגיע עם קירור משלו.. ואני מאמין שהקירור הוא מתאים לו ביותר.. אבל כולם פה באתר.. או רובם אומרים שעדיף לקנות קירור במקום מה שמגיע עם המעבד ובחרתי 2.. אחד מהם הוא הפריזר פרו 7..עולה 120 ש"ח והשני הוא פריזר אקסטרים עולה 170 ש"ח. עכשיו השאלה היא.. האם באמת אני צריך קירור במקום הנוכחי?? האם ההבדל הוא עצום.. או קטן.. או לא מורגש.. ואם כבר להביא קירור עדיף את האקסטרים? או הפרו 7 יספיק ? ומה יותר שקט משלושתם..לדרג אם אפשר..אני לא מאמין שהקירור של אינטל שמגיע כל כך רועש וכל כך לא מקרר .. כי אם זה היה ככה לא היו מצרפים קירור למעבד והמחיר שלו היה זול יותר.

• 6 תגובות
    • 672 צפיות
  13. Started by fit3,

שלום אנשים אני עובד עם מעבד פרסקוט 3 GHZ ולוח של אינטל 915 PCY המעבד במנוחה עומד על בין 55 ל 60 מעלות (יש לי במארז שני מאווררי 80 של AC אחד מוציא אחד מכניס) והטמ"פ של הלוח היא בערך 43 45 מעלות האם זה גבוהה מידי? זה יכול להזיק? ואם אני יקנה את הפריזר 7 למעבד האם זה גם יוריד קצת את הטמ"פ של הלוח?? בתודה אמיר

• 3 תגובות
    • 672 צפיות
  14. Started by or2077,

אני כנראה הולך לקנות מחשב חדש בשבועות הקרובים, וכששאלתי על מפרט נתנו לי כל מיני עצות, בכל אופן מה שיהיה בסוף כנראה זה ככה: מעבד: Intel Core 2 Duo E6750 2.66Ghz Conroe OEM E6750T זיכרון: Corsair 2GB Kit Value Select DDR2-667 (2x1GB) C2GG667KB כרטיס מסך: Gigabyte 8800GT G92 512MB DDR3 DualDVI Retail (tms.co.il) וזה בערך הדברים העיקריים. רב האנשים פה בפורומים שהתייעצתי איתם אמרו לי להגיד להרכבה שיעשו לי OC. עכשיו, הגיע הזמן להתוודות, מעולם לא היה לי מושג מה זה OC, ובכל זאת רוב הגיימרים פה עושים את זה. אני יודע שזו המהרה של חלקי המחשב השונים, השאלה שלי היא האם בחנות יעשו את זה בשבילי או האם אני צריך לעשות את זה בעצמי ואיך?? האם יש לתהליך השלכות? (לא מצאתי תשובה מלאה בדיונים …

• 8 תגובות
    • 672 צפיות
  15. זה זמן רב שאני רוצה להחליף את מאוורר ה-intake הג'נרי (שיהפוך ל-outake) שמקבלים עם מארז ה-compucase 6A19 במאוורר חזק יותר. הגעתי למצב שאני מתלבט בין שני המאווררים שבפורום היו אנשים שצידדו ב-Enermax ואחרים ב-Vantec. לייעול התהליך צרפתי את הנתונים של כל מאוורר: Vantec Stealth 120mm נתונים יבשים: 2 מיסבים (Ball Bearing) זרם: 0.08אמפר ספיקה: 53CFM צריכת הספק: 0.96וואט רעש: 28dBA מהירות סיבוב: 1500RPM (קבוע! לא ניתן לשינוי) מחיר: כ-120ש"ח - מתאם 3פינים ל-4 פינים - 4 ברגים - אחריות לכל החיים Enermax Adjustable 120mm נתונים יבשים: 2 מיסבים (Ball Bearing) זרם: 0.12-0.20אמפר ספיקה: 64-95CFM~ צריכת הספק: 1.44-2.4וואט רעש: 25-30dBA~ מהירות סיבוב: 1800…

• 2 תגובות
    • 672 צפיות
  16. Started by RoNeR,

עשיתי אוברקלוק למעבד ולכרטיס מסך דרך הביוס.. הכל היה טוב ויפה שההיתי על גירסאת f2 של הלוח g31mx-s2 לאחר עידכון ביוס לאחד מהדגמים f3 f4 f5a (ניסיתי את כולם) הoc כיאלו התבטל... אני קובע בביוס ל266X9 בביוס זה מראה לי מעבד 2.4 אני מפעיל תמחשב מהתחלה שהתחלה בפוסט כתוב לי 200X9 ושאני עושה מאפיינים למחשב שלי כתוב לי 1.8 לא 2.4 כמו לפני העידכון... אני חוזר לביוס.. וההגדרות כן הישתנו.. בביוס כתוב 266X9=2400 הדבר היחיד שעובד זה המכפלות שאני משנה מגיד למכפלה של 6 שזה המינימום שאני מפעיל תמחשב מהתחלה עולה לי בפוסט 200X6 מישו פעם שמע על בעיה מוזרה כזאת?! תודה מראש לעוזרים..!

• 1 תגובה
    • 672 צפיות
  17. Started by lemongrass,

ביצעתי OC למעבד שלי ל 3.6 הזיכרונות שלי רצים על 1066 וה OC יציב ביותר נבדק בכמה וכמה מבחנים בלופים הבעיה שלי היא שיש לי תחושה שקבעתי ערכי מתח גבוהים מידי לרכיבים אבל אני לא בטוח אז ככה המעבד שלי הוא מסטפינג G0 עובד על 3.6 ג'יגה הרץ כרגע במתח של 1.45V הזיכרונות שלי הם מסוג OCZ REAPER X 800 בתיזמונים של 4-4-3-15 ועכשיו הם במהירות של 1066 בתיזמונים של 5-5-5-15 המתח שלהם נתון כרגע על 2.14V וגם הגשר הצפוני קיבל העלאה ל 1.31V (אני לא בטוח עד כמה זה היה נחוץ אבל זה שיפר את היציבות משום מה...) עכשיו התחושה שלי שהמתחים גבוהים מידי אם יש כאן משהו חריג אני הייתי רוצה לדעת בתודה מראש על התגובות

• 3 תגובות
    • 672 צפיות
  18. Started by gilad0327,

שלום ... אני צריך המלצה לקירור מים טוב למעבד P4 2.4 הנתונים של המחשב שלי רשומים בחתימה ... הקירור לא לצורך אוברקלוק. במחיר סביר .עד 650

• 7 תגובות
    • 672 צפיות
  19. חייב דחוף מתחנן קראק למשחק tennis masters series חייייב פללליז

• 4 תגובות
    • 672 צפיות
  20. Started by sagibb,

אני מעונין לשדרג את ה-HTPC שלי לקרור שקט יותר. הנה המפרט הנוכחי: מארז - (Thermaltake Bach (VB8000BNS ספק - Antec TruePower Trio 550W לוח אם - Asus P5N32-E-SLI Plus מעבד - E6600 כרטיס מסך - XFX GeForce 9600GT 512MB כרגע כל המאוררים במארז מקוריים: המאורר של ה-CPU, כרטיס מסך והמאוררים של המארז. חשבתי להיפטר מכמה מהם ולהחליפם בקירור פסיבי: קירור למעבד - CoolerMaster Hyper Z600 קירור לכרטיס מסך - Arctic Cooling Accelero S1 Rev. 2 בנוסף להחליף את המאוררים המקורים של Thermaltake שבאו עם המארז במאורר בודד גדול ושקט, אשמח להמלצות. השאלות הקריטיות הם: 1. האם הקירור הפסיבי של המעבד נכנס במארז? מידות גוף הקירור הן: 127.28mm x 127.28mm x 160mm מידות המארז הן: 170mm x 430mm x 450mm ל…

• 9 תגובות
    • 672 צפיות
  21. שלום, אתמול עשיתי OC לכרטיס מסך שלי- 6600GT בעזרת rivatuner. לאחר מכן התחלתי לשחק בOVERLORD ומיד אחרי ההפעלה הופיעו לי כתמים מרצדים בכול מיני צבעים, המשכתי לשחק ולאחר כמה זמן הופיעו מריחות בטקסטורות. יצאתי מהמשחק וניסיתי להוריד את ה OC אבל אפילו כשניסיתי לשים ערכים נמוכים ממה שהיה לי במקור, התוכנה אמרה אמרה לי כול הזמן שאי אפשר. לפני זה התקנתי את גירסאת ה94.28 של הדריוורים לכרטיס מסך וכשניסיתי להיכנס ל Nvidia control panel לקח לו שנים, המחשב בקושי זז וראיתי ש WINLOGON ממש אוכל תCPU ... בגלל שהחלפתי דריוור ניסיתי לשים את הקודם אבל אותה בעיה הופיעה. החלטתי לפרמט והיום בבוקר הצלחתי לשחק ללא בעיות. יצאתי מהמשחק, חזרתי אליו ואז הופיעו שוב הריצודים, אבל ממש הרבה. וכול המשחק נמר…

• 6 תגובות
    • 672 צפיות
  22. Started by Jules Winnfield,

כרגע אני עם קירור סטוק על המעבד ב50 מעלות במצב רגיל וללא מאוורר בדלת ממול הקירור שיפלוט את האויר החם שהקירור מוציא אל מחוץ למארז. מה שאני רוצה לעשות זה להוסיף מאוורר 80MM בדלת ולהחליף את הקירור סטוק. עכשיו לשאלות: 1. עם הוספת המאוורר 80 בדלת יש בכלל צורך להחליף את הקירור סטוק ולהשקיע עוד 100 שקל? 2. אם כן, אז ל AC freezer 64+80MM fan יהייה מספיק מרווח לשתיהם מהלוח אם עד לדלת?

• 3 תגובות
    • 672 צפיות
  23. Started by leon02,

I think that because my CPU hits 60 degrees, it slows down Leon says: I've heared it does Leon says: and that's why I get FPS drops Leon says: like... major Leon says: with 1024ddram 3.0ghz and 5900ultra 256mb I get drops to 60 at CS 1.6

• 4 תגובות
    • 672 צפיות
  24. Started by DoR TnT,

יש לי במחשב אחר בבית את הקירור: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_937&products_id=4298 עם מתאם והכל ל775. אני מחבר אותו בלוח ומגדיר אותו על PWN בלוח או על אוטומט ועדיין הוא מסתובב על 2700 גם במעלות נמוכות(32). יש לי אפשרות לפי ולט לעשות את המהירות אבל אין לי אפשות בחירה על כמה וולט להביא לו. אני רוצה להגדיר אותו על אוטו' כי הוא עושה המון רעש. מעבד: E8200 לוח: GIGABYTE P35 DS3L. תודה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 672 צפיות
  25. Started by a-gold,

יש לי כרגע 4 מאוורים במחשב 3 של 60 1 של 80 והם חופריםםםםםםם לי בראש שמישהו פה יגיד לי איזה מאוררים אני יכול לקנות אבל שיהיו שקטים !!!!!! ממש שקטים. תודה לעוזרים.

• 13 תגובות
    • 672 צפיות

דיונים חדשים בפורומים