עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by E-tay,

?

• 4 תגובות
    • 583 צפיות
  2. Started by GuyGesh,

אני קורא פה לעיתים תכופות חלק שאומרים כי יש להעלות את ה- FSB ולהוריד את המכפלה ויש כאלו שאומרים אחרת... (הפוך) כדי לעשות OverClocking... לפי דעתי שכאשר מתוכנן ה- CPU אז מוודאים כי הרוחב סרט שהוא דורש בעבודה מאומצת מול הזיכרונות הוא הרוחב סרט שנקבע בסופו של דבר ל- FSB... (פלוס מקדם ביטחון לשאר הסדרה) על מנת שלא יווצר צוואר בקבוק ביציאה מה-CPU לכיוון ה- NorthBridge. כך שאין טעם להעלות את ה- FSB ולהשאיר את המעבד באותו תדר, כי אם העלנו את הרוחב סרט הפוטנציאלי מבלי שיהיה מי שישתמש בו - זה טיפשי ! דבר נוסף המחזק זאת - כאשר מוציאים לשוק מעבד חזק יותר (עד גבול הסדרה) מעלים רק את התדר לליבה ומשאירים את ה- FSB כמו שהיה במעבד הקודם באותה סדרה... מה שזה אומר זה שהרוחב סרט שמכתיב ה…

• 8 תגובות
    • 794 צפיות
  3. מישהו יכול לשפוך לי קצת אור על הנושא? יש לי את הזכרונות של G. SKILL מסוג הHK(רשמתי את הדגם המלא במפרט). אלה זכרונות עם CAS latency של 4 למה בCPU Z הוא מראה לי כך והאם זה תקין? [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 737 צפיות
  4. יש את ה CPU שהוא 30 ומשהו מעלות ואז יש CPU 1 ו 2 שהם 50 משהו, למה [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 607 צפיות
  5. פתחתי את המארז והם עובדים מצויין למה זה?

• 2 תגובות
    • 575 צפיות
  6. כשאני מעלה את ה- CPU host frequency, זה משפיע גם על ה-memory frequency, לדוגמא שהעלתי את הבאס מ-133 ל-140 זה העלה לי את הבאס של הזכרונות ל-350 במקום 333, ככה זה צריך להיות? ויש לי את הדבר הזה שאני חושב שזה נעילת ה-AGP ו-PCI, כי כתוב לי PCI/AGP frequency 33/66, זאת הנעילה?

• 11 תגובות
    • 876 צפיות
  7. Started by i-kramba,

למה זה נועד חוץ מהתלהבות?

• 8 תגובות
    • 729 צפיות
  8. Started by eldad82,

חיפשתי הרבה בפורום ולא מצאתי אז אם תוכלו לענות לי 1. מדוע צריך 800 MHZ מה זה תורם ל OC ? איך בדיוק זה משתלב 2. ואם אני כן עושה OC אולם עם זכרון 667 זה חסר תועלת ? 3. אם אני לא מתכנן לעשות OC רציני רק להמהיר את המהירות של המעבד מה כדאי לקנות 667 או 800 נ.ב תגידו מזל טוב קיבלתי את המעבד היום q6600 g0

• 1 תגובה
    • 462 צפיות
  9. Started by JSK,

שלום, אני הולך לקנות את המפרט שבפרופיל. כפי שאתם רואים מפרט לא ממש חם. חשבתי לעשות OC לכ. מסך. נראה לכם שבלי לקנות אוורור מיוחד אני אצליח לעשות OC שישפר לי את הביצועים במשחקים? ובעצם למה עושים OC? למה הוא משמש? ונגיד בכמה אחוזים הכרטיס יהיה יותר טוב אחרי OC מינמלי עם הקירור סטוק של הכ. מסך? ונגיד שעשיתי... איך אני יודע שהכל תקין ולא שרפתי או הרסתי משהו בכרטיס מסך? תודה רבה לכל המגיבים

• 4 תגובות
    • 465 צפיות
  10. Started by gabbay,

האם כמו המעבד גם כרטיס המסך נהיה יותר יציב ב OVERCLOCKING עם מתח גבוה יותר?

• 4 תגובות
    • 608 צפיות
  11. Started by bad-sector,

יש לי פנטיום 4 1.7GHZ, מישהו מוכן להסביר לי למה לעזאזל כולם להוטים כל כך לעשות OC למעבד שלהם??? מה כל כך רע במהירות שלו? ולמה צריך להתאמץ ולהשקיע במאווררים ולסכן את אורך חיי המעבד בשביל לקבל תוצאות לא כל כך משמעותיות???

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by tintin,

יש לי p4 2.8c abit ai7 adata 512X2 ddr 500 powercolor x800 pro והמחשב פתוח עם מאוורר גדול עליו. הכרטיס גרפי אפילו לא היה על OC פעם אחת.... הוא מגיע לי לפעמים ל 60 מעלות!!! ויש מלא סימנים!!! בלי OC...!! המעבד הוא בדרך כלל על 45 מעלות ובמאמץ אפילו 54 בלי OC SYS על 31 מעלות ו 38 בעומס... אין לי מושג מזה SYS , אולי לוח אם? PWM שגם אין לי מושג מזה על 35 ולפעמים 41 במאמץ.. וזה כשהמארז פתוח.. למה זה קורה??? המארז הוא גנרי וספק הכח הוא של 350W של BEST POWER שזה די גנרי.. למה זה קורה???

• 9 תגובות
    • 809 צפיות
  13. רק לאחר כמה ניסיונות חוזרים הצלחתי לשמור על ה-OC הרצוי ואיני בטוח שזה יחזור על עצמו לאחר ריסטרט נוסף. השינויים למקור נעשו כאילו מעצמם, למרות שלא נכנסתי בכלל לביוס. האם יש דרך למקם זאת סופית?

• 3 תגובות
    • 544 צפיות
  14. שלום, פתחתי עכשיו את המחשב ובדקתי מה עושה רעש גיליתי שהמאוורר הקטן של הכרטיס מסך עושה קצת רעש, אבל מה שעושה את עיקר הרעש הוא המאוורר של המעבד Arctic Cooling Freezer 64 Pro שעוצרים אותו המחשב נהיה שקט מאוד.. מבחינת טמפרטורות המעבד יותר קר מטמפרטורת החדר והכרטיס מסך בסביבות ה30 במנוחה. בדקתי בspeedfan במנוחה וכתוב שמאוורר 1 מסתובב על סביבות ה2500 rpm ושהשני בסביבות ה513 rpm. זה לא כותב שמה של איזה רכיב כל מאוורר.. שזה דיי מפגר. הפעלתי את OCCT 3 על הבדיקה של הספק כוח (מאמץ את הכל) והRPMים לא זזו כמעט. בלוח אם הפעלתי את cool'n'quit הזה שיש שמה וזה לא שינה כלום. אז יכול להיות שהArctic Cooling עובד לי כל הזמן ב2500 rpm? כי אם הוא היה עובד ב513 rpm לא היו שומעים כלום,…

• 7 תגובות
    • 697 צפיות
  15. כיוונתי את כל השאר האחרים ל4. יותר נכון החזרתי אותם. את הcas latecy הוא לא נותן לי להוריד מ5 ל4 למה? מצורפת תמונה מהתוכנה Memset. [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 834 צפיות
  16. Started by -Blaze-,

תראו את המפרט שלי. כשהבאס הוא 320 הטמפרטורה במנוחה היא 50 מעלות, וכשהרצתי 3 בדיקות SPI במקביל הופיעו לי נקודות לבנות על המסך והמחשב נתקע. אז אני מבטל את הOC בינתיים. כי אין לי דרך לייצב אותו. אבל איפה הבעיה? מה מגביל אותי? אני לא מבין!!! נ"ב לא העלתי מתח ולא כלום, אני צריך? ו50 מעלות למנוחה זה לא יותר מדי?

• 1 תגובה
    • 535 צפיות
  17. Started by idofr,

שלום לכולם. עשיתי OC לכרטיס מסך שלי דרך הGAMER HUD של GIGABYE והוא עובד מצויין והכל, הבעיה היא שכל פעם שאני מפעיל מחדש ת'מחשב אני צריך להפעיל את התוכנה ורק אז ההגדרות OC חוזרות. כלומר התדרים החדשים לא עולים אוטומטית עם הווינדוס. למה זה? ומה אני יכול לעשות עם זה? תודה

• 3 תגובות
    • 531 צפיות
  18. Started by -Blaze-,

עשיתי OC בהדרגה מ266 ל320, הווינדוס עלה כמו שצריך, עשיתי בדיקת יציבות והופיעו נקודות על המסך והמחשב נתקע. הטמפרטורה בOC היא 50 למעבד ו51 ללוח אם. ובלי OC זה 48 למעבד ו44 ללוח אם. לא העליתי שום מתח. נעלתי את הPCI-E ולא נגעתי בזכרונות. איפה הבעיה? אמרו לי שאני אמור להגיע לסביבות ה370, אבל אני לא מצליח לייצב אפילו 320. והטמפרטורות לא נחשבות להגבוהות? ועוד משהו שנורא הבהיל אותי, הרצתי SNM עכשיו ותראו מה קרה ממש על ההתחלה, איך שאני לוחת על RUN. הרסתי את המעבד?! אני מת מפחד פה... ד"א הכל עם קירורי סטוק, והמפרט כתוב בפרופיל.

• 4 תגובות
    • 559 צפיות
  19. טוב יש לי מעבד 2.4 פנטיום 4 מהירות באס 533 רוב האוברקלוקרים כאן יש להם פחות מ500 אז למה לי יש באס כל כך גבוהה??

• 6 תגובות
    • 605 צפיות
  20. Started by liram21,

אהלן חברים, אני התחלתי לעשות OC למערכת והתחלתי בקטנה ב-3.8GHZ, בעיקרון לא העלתי מתחים, נשארתי על אותם המתחים. הוא יציב וכל זה, והוא לא מתחמם אבל הבעיה היא שהשארתי את ה- Intel Enhanced SpeedTest על ENABLE והוא אמור לעשות שכאשר אני נגיד על שולחן עבודה ולא מאמץ את המחשב אז הוא מוריד את המהירות של המעבד לאיזור ה-1.6, הבעיה היא שאני משאיר את זה פתוח וזה לא עושה כלום, הוא תמיד נמצא על איזור ה-3.8 ואני לא רוצה שזה יהיה ככה, איך אני מסדר את זה ? ועוד שאלה, להתחיל ישר ב-3.8 זה גבוה ? כלומר, אני צריך להתחיל ביותר נמוך נגיד 3.4 או משהו באיזור ? הינה תמונה אחרי בחינה של SuperPI:

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. זו שאלה שרק מומחים ואולי אנשי מקצוע בנושא גרפיקה וכרטיסי מסך יוכלו לענות עלייה. אם היום רק כרטיס כמו GTS 320\640 ומעלה יכול להריץ את warcraft 3 על גרפיקה הכי גבוהה 1280X1204, על 70 פריימרים, שזה המהיר והחלק ביותר, ללא פיפס קטן ביותר שיפריע לתזוזה (קשה מאד לראות הפרעות כאלה), אז איך זה שהכרטיסים שבהם פיתחו אותו בשנת 2001, כן הריצו אותו ככה חלק ורק היום, כמעט 8 שנים אחרי רק אפשר להריץ אותו על 60 פריימים ופרטים הכי גבוהים. השאלה היא בעצם, הם לפני 8 שנים היתה חומרה כזו כמו היום, למה אז לא נמכרה ליצבור הרחב?...

• 4 תגובות
    • 660 צפיות
  22. זה שאתה אדמין חרא זה לא אומר שאתה צריך לסגור לי את הדיון בשביל שאנשים לא יכולו לעזור לי

• 3 תגובות
    • 715 צפיות
  23. AMD3800X2AM2 ASUS M2N-E במנוחה זה 40-50 מעמץ-משחקים 55 :'(

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. לא מצאתי תשובה מספקת בחיפשוים...

• 5 תגובות
    • 570 צפיות
  25. Started by natan805,

יש לי כרטיס מסך x1950p של powercolor שאני נוגע בו ביד הוא מאד חם האם ככה זה בכל כרטיסי ה x1950p ? כי ה 6800xt שהיה לי קודם היה פחות חם

• 4 תגובות
    • 550 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.