עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by ofirn2,

אני צריך בבקשה המלצה על מאורר 80 מ"מ כך שניתן להרכבה שני צדדיו כי אני מתכוון להתקין אותו כך שיפלוט אויר אל מחוץ למארז. אני צריך שיהיה בעל זרימת גבוהה (מעל 60) אבל לא יותר מידי רועש זאת אומרת לא יותר מ-35 דציבלים. תודה רבה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 476 צפיות
  2. Started by -Blaze-,

עשיתי OC בהדרגה מ266 ל320, הווינדוס עלה כמו שצריך, עשיתי בדיקת יציבות והופיעו נקודות על המסך והמחשב נתקע. הטמפרטורה בOC היא 50 למעבד ו51 ללוח אם. ובלי OC זה 48 למעבד ו44 ללוח אם. לא העליתי שום מתח. נעלתי את הPCI-E ולא נגעתי בזכרונות. איפה הבעיה? אמרו לי שאני אמור להגיע לסביבות ה370, אבל אני לא מצליח לייצב אפילו 320. והטמפרטורות לא נחשבות להגבוהות? ועוד משהו שנורא הבהיל אותי, הרצתי SNM עכשיו ותראו מה קרה ממש על ההתחלה, איך שאני לוחת על RUN. הרסתי את המעבד?! אני מת מפחד פה... ד"א הכל עם קירורי סטוק, והמפרט כתוב בפרופיל.

• 4 תגובות
    • 560 צפיות
  3. Started by natan805,

יש לי כרטיס מסך x1950p של powercolor שאני נוגע בו ביד הוא מאד חם האם ככה זה בכל כרטיסי ה x1950p ? כי ה 6800xt שהיה לי קודם היה פחות חם

• 4 תגובות
    • 553 צפיות
  4. היי חברים, אני בונה מחשב חדש בימים אלו, ולאחר שנים עם קירור אויר במחשבים השונים שהיו לי אני מעוניין להתקדם לקירור מים במחשב החדש. קראתי הרבה ואני קצת מבובל, אשמח לקצת הכוונה כדי שלא אעשה טעויות של מתחילים. החומרה: לוח Gigabyte AORUS Gaming 7 x299 מעבד i7 7820x זכרון Corsair 32GB 3000Mhz כרטיס מסך nVidia GTX 1060 Intel SSD6 M2 512GB Western Digital 2TB SATA Corsair TX650M המארז שלי הוא בבנייה עצמית, כיוון שהוא צריך להיכנס בתוך כוורת KALLAX של איקאה שעליה השולחן מחשב בנוי. (דוגמא למשהו דומה) גם המארז הנוכחי בנוי באותה כוורת אבל שם התבססתי על קופסת פלסטיק של איקאה ובתוכה בניתי את המחשב. זה היה ט…

• 4 תגובות
    • 3.4k צפיות
  5. איזה זיכרון טוב ביותר לאוברקלוק ועל הדרך גם ספור לי על כמה לוחות אם שכדי לי לקנות?

• 4 תגובות
    • 580 צפיות
  6. שלום, יש לי מחשב עם מעבד שמתחמם מאד מהר, זה התחיל מ 84 מעלות בהדלקת המחשב ואחרי סריקת וירוסים וניקוי תוכנות בעלייה של המחשב ירד ל 64 מעלות. בשלב הבא החלפתי משחה טמרית וניקיתי את המאוורר (BOX) של המעבד מאבק והטמרפטורה בהדלקה היא בין 40 ל 45 מעלות (שזה נורמלי לא?) בבדיקת מאמץ לא עוברת דקה והוא מגיע ל 92 מעלות ועוצר לי את הבדיקה. אחרי ניסיון שני, החלפתי שוב משחה. שמתי נקודה באמצע ועליה את גוף הקירור וכרגע המעבד עומד על 38 מעלות אחרי עליית התוכנות בהדלקת המחשב. מתחיל בדיקת מאמץ ומסתיים אחרי דקה. מה יכולה להיות הבעיה? המשחה ללא שם, לא MX-4 או מותג אחר אבל עשתה את העבודה לפחות בהתחלה. מעבד I7 4790K ללא OC.

7. Started by JezpeRR,

יש לי Athlon xp 1800+ עכשיו הוא מגיע בIDLE ל-כמעט 60 ובLOAD הוא פשוט נתקע...עכשיו אני יודע שזה בגלל שקירור לא יושב טוב איך אני מסדר את זה? בדקתי את זה על ידי דחיפה של הקירור לכיוון הלוח כאילו לקרב בין הליבה למעבד והטמפ "צנחה" ב-4-5 מעלות!!!!! עכשיו מה אני צריך לעשות? להחליף משחה? שאגב היא ג'נרית כזאת שבאה עם גוף קירור ג'נרי שקניתי ב-איזה 40 שקל עם מאוור לדים שהיה עליו... עוד שאלה הגוף קירור אמור להיות רופף במקצת? כאילו בעדינות נגעתי בו והוא טיפטיפה רופף...אם זה לא אמור להיות ככה איך אני מתקן?!? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 537 צפיות
  8. Started by HiTiT,

יש לי את הbios הזה: Award BIOS Type :Award Modular BIOS v6.00PG ואת הלוח אם הזה: Gigabyte GA-7S748 איפה אני מוצא לו עידכון? ואיך אני מעדכן אותו? תודה.

• 4 תגובות
    • 685 צפיות
  9. שלום לכולם, אני מנסה לעשות oc למעבד שלי e8400. יש לי לוח gigabyte דגם ex38-ds4. לפני שהעלתי את ה bus ביטלתי את התכונות C1E ו EIST ועוד כמה, ראה תמונה - Image00001.jpg - 0.03MB אם הקישור לא פועל אז יש עוד קישור לתמונה - http://www.zshare.net/image/19596538324f880a/ אחרי שביטלתי את הכל העלתי את ה bus ל 400 (במקור הוא היה 333) ולא שיניתי את המכפלה אלא השארתי על 9 ולכן התדר היה 3.6Mhz במקום 3. אח"כ שיניתי גם את המכפיל של הזיכרון, ה spd ל 2.00 כדי שיתן לי 800Mhz שזה הסטוק של הזיכרון שלי. אחרי זה שמרתי את ההגדרות ועשיתי ריסטרט אבל משום מה ה cpu host clock חזר להיות disabled וגם ה spd חזר להיות במצב auto במקום 2.00! כלומר ה bus ששיניתי נשאר 400 אבל זה לא עוזר כי ה cpu host clock…

• 4 תגובות
    • 822 צפיות
  10. Started by AtomiX,

יש משהו מומלץ ? תושבת 939 שיהיה כפול ליבה .. הוא יישב על DFI LP-UT ו SAMSUNG TCCD mem ומקורר ע"י מים כמובן

• 4 תגובות
    • 489 צפיות
  11. שלום לכולם עקב כמה בעיות ה BIOS התאפס לי לגמרי והלך הפרופילים של ה 2500K שהגיע ל O.C של 4.3 מישהו יכול לעזור לי לעשות אוברקלוק עם מדריך או וידאו , כל משהו שיהיה בצורה מובנת ושלא יסכן את חיי המעבד ושאר הרכיבים

• 4 תגובות
    • 779 צפיות
  12. הלוח אם שלי לא נותן לי להגדיל את המכפלה אפילו שאחרי שעשתי UNLOCK למעבד, ב-ביוס אין לי אפשרות להגדיל את המכפלה ואפילו הלוח אם אני לא יכול להגדיל את המכפלה כי אין גמפרים. זה יכול להיות שיש לוח אם בלי פונקציה להגדיל את המכפלה??? ויש לי AX1800 UNLOCK ולוח אם BIOSTAR M7VIB ואת המעבד בדקתי אותו על לוח אם אחר ואיפשר להגדיל את המכפלה אז המעבד בטוח ב-UNLOCK

• 4 תגובות
    • 651 צפיות
  13. היי חברים עוד מעט אני קונה מחשב חדש ורציתי קצת להתאמן על אוברקלוק על המחשב הנוכחי שלי שכולל לפי איך שזכור לי: פנטיום 4 3.0 מגה הרץ 1024 זכרון של קינגסטון אני חושב 667 מהירות.. אם יש לכם תוכנה שתבדוק לי את שאר הדברים כמו ספק מאוורים וכו' כי אני לא ממש זוכר אז אני אוכל להביא לכם יותר פרטים, אם בכלל אפשר לפי הנתונים של המחשב שלי להתעסק באוברקלוק?? אז מה אתם מציעים?? תודה...

• 4 תגובות
    • 484 צפיות
  14. Started by Alex2003,

איזה גוף קיקוק לקנות למעבד שלי? יש לי Amd 2500+ Barton לוח Abit NF7 חשבתי על Zalman 7000bCu או Thermaltake Volcano SilentBoost מה כדאי? והאם יש הצעות אחרות? תודה מראש, אלכס.

• 4 תגובות
    • 564 צפיות
  15. Started by oren99,

מישהו יודע מה המדדים הגבוהים ביותר שאפשר להגיע עם קירור סטוק? אני כרגע ב: core: 624 shader: 1445 memory: 936 הטמפרטורה לא זזה ממש (עדיין 72-75 מעלות במאמץ) ועליתי בסביבות ה1000 נק' ב3DMARK אפשר לקחת את זה עוד למעלה בלי שינוי מתחים ובלי שינוי גוף קירור ושישאר יציב?

• 4 תגובות
    • 516 צפיות
  16. Started by DimaX,

תודה! אה, ואיך מבטאים את זה? תירשמו באנגלית ד"א, אני חדש, באתי מפרש, מקווה להשתלב יפה

• 4 תגובות
    • 602 צפיות
  17. אז מה דעתכם על הקירור Noctua NH-U9B SE2? http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=32&lng=en הקירור אמור לשמש אותי למעבד הנוכחי (775) ולהוות לקירור למעבד שיבוא בעתיד כניראה 1155.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by hagay21,

לכל המודרים למינהם קניתי היום דרמל קטלני במחיר משעשע כדאי לבדוק רק השבוע http://www.homecenter.co.il/pics-61/miv61-2.jpg

• 4 תגובות
    • 870 צפיות
  19. Started by Talool,

שלום לכל חברי הפורום! התחלתי לא מזמן להתעניין בכל נושא הOC והחלטתי שאני רוצה לעשות OC למחשב שלי ! ברשותי לוח אם Intel Sandusky D945PSN ומעבד אינטל פנטיום D 3.0 Gh'z והמעלות שלי זה 50 במנוחה ובערך 60 במאמץ כאשר נכנסתי לביוס לא מצאתי איפה אני יכול לעשות OC (הצלחתי לעשות OC בלוח אם ג'יגה בייט 965PDS3) צילמתי כמה תמונות שתוכלו בבקשה לכוון אותי מה לעשות: http://i9.tinypic.com/4z27e2r.jpg http://i13.tinypic.com/5z78c2a.jpg תודה רבה לכל העוזרים!

• 4 תגובות
    • 488 צפיות
  20. Started by AB6killer,

ברצוני לעשות OC עם התוכנה ATITOOL 0.25BETA 14 עכשיו הMEM אצלי עומד על 200 והCORE על 400 עכשיו חיפשתי באתר ולא מצאתי את התשובה ,חיפשתי די הרבה ... עכשיו נגיד אני עושה שהתוכנה תמצא אוטומטית את ה"ממ" ואת ה"קור'" ברגע שהוא מגיע למהירות מסוימת הוא מתחיל לעשות לי ארטיפקטים ... עכשיו איך אני יודע שאני עושה ,מוציא את המקסימום המכרטיס?(עכשיו בתוספת קירור לכרטיס הוא עומד אצלי על ללא מאמץ על 45 מעלות) מפרט המחשב: 768 ראם 2900 AMD (OC) לוח אם ABIT NF7 וזהוא.. שאלה דפוקה ,טאורטית עד לכמה אני יכול להגביר את הכרטיס ,אני מאמין שאנשים יכולים לאשר פה ויש פה הרבה כאילו ממוחים לפי מה שקראתי פה הרבה באתר ! בתודה לכל מי שעוזר!

• 4 תגובות
    • 496 צפיות
  21. Started by lidani69,

התקנתי אתמול 9500 ומרחתי את המשחה STG1 של ZALMAN. במצב IDLE המעבד רץ על 36-39 מעלות ובבדיקה בSP2004 שהורדתי מHWZONE (בהרצת שני עותקים של התוכנה במקביל) ב100% מעבד הטמפרטורה מגיעה ל58-59. זה סביר? הבדיקה שאני עשיתי הייתה למשך 10 דקות רצופות. לפי מה שהבנתי זה אמור לרדת עוד קצת... דרך אגב באותם נתונים בדיוק הגעתי לאותם טמפרטורות בOC של 30% בפרופיל ערוך מראש בBIOS(מהירות שעון - 3910). רק שאחרי 9 דקות בערך המחשב עשה לי ריסטרט לבד אז אני מניח שטמפ' המעבד הגיעה ל60 מעלות. לסיכום כי נראה לי שסיבכתי אותכם קצת - כמה מעלות אמור להגיע המעבד הזה מקס' ולכמה אתם מעריכים שניתן להגיע עם הקירור הזה? כי אני בעיקרון מרחתי שיכבה דקה של משחה על המעבד כך שתכסה כמעט את כולו מלבד מרחק של 3-4 מילי…

• 4 תגובות
    • 433 צפיות
  22. Started by almogm15,

חבר'ה תקשיבו יש לי בעיית חום אדירה במחשב עד אתמול היה לי טמפרטורה של 85 מעלות ללא מאמץ, עכשיו אחרי שקניתי מאוורר חדש ומרחתי משחה טרמית הוא ירד ל-70 בערך.. זה לא ירידה משמעותית כי לחברים שלי המעבד על 30 מעלות ללא מאמץ.

• 4 תגובות
    • 457 צפיות
  23. Started by Bug2000,

לא יודע אם אני יעשה את זה אבל אני רוצה לדעת איך ומה הפלוסים והמינוסים של זה מינוס אחד אני יודע תופס מקום חוץ מזה היתי רוצה לדעת אם יש כל מיני בעיות אחרות

• 4 תגובות
    • 704 צפיות
  24. היי ח'ברה ויום טוב... כבר הרבה זמן שאני מנסה לבצע OC מעולה ומדוייק וזה לא בדיוק יוצא לי משום מה... כעיקרון אני נמצא עכשיו אל מתח של 1.370 ל- VCORE ובשאר המתחים לא נגעתי בכלל... עכשיו יש לי פונקציה שנקראת Multi-Steps Load-Line ויש לי בה אפשרות לכבות אותה הוא להדליק ולבחור באחת מהרמות הבאות מי 1 עד 10 עכשיו להשאיר את זה כבוי? ואילו תמונות של בדיקה PRIME 95 1 דרך אגב למה פה זה מראה לי 1.260 במתח? ועם תסתכלו ב- HWMONITOR זה כאילו נע בין 1.260 ל- 1.320... אבל אני בכלל הגדרתי בביוס 1.370 והנה כמה תמונות של הביוס: [table][tr][td][/td][td]מידת התמונה שונתה. לחץ על כאן כדי לצפות בתמונה בגודל מלא. מידת התמונה המקורית הינה 3264x2448 ומשקלה 3136KB.[/td][/tr][/table] 2011-09…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by elad the master,

יש לי אפשרות בלוח אם להעלות את המהירות של הזיכרונות בלי לשנות את הבאס של המעבד.. הזיכרונות הם של סמסונג 400 מגה הרץ..UCCC התיזמונים אותו דבר..לא שיניתי אותם.. התוצאות בתמונות... [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 573 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.