עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום אני צריך מאוורר למעבד q9450 ללא oc אולי קטן לא יודע עוד ואני לא יודע מה לקחת יש לי בנתיים 2 Scythe Ninja Plus Rev. B AM2 Support או Thermaltake Big Typhoon VX אני מעדיף את ה tt בגלל הווסת מהירות...

• 3 תגובות
    • 618 צפיות
  2. Started by Serial Killer,

מה הבלוק קירור הכי טוב שיש בלינק הזה http://www.frozencpu.com/cgi-bin/frozencpu/scan/se=Water%20Cooling/se=1::2%20ID%20CPU%20Water%20Blocks/mp=menu_search.html (תעתיקו את הלינק לשורת הכתובות) מה הם הבלוקים הטובים ביותר לצ'יפסט והכרטיס מסך פה http://www.frozencpu.com/cgi-bin/frozencpu/scan/se=Water%20Cooling/se=1::2%20ID%20Chipset::Video%20Water%20Blocks/mp=menu_search.html (תעתיקו את הלינק לשורת הכתובות) מהו הרדיאטור הכי טוב פה http://www.frozencpu.com/cgi-bin/frozencpu/scan/se=Water%20Cooling/se=Radiators/mp=menu_search.html (תעתיקו את הלינק לשורת הכתובות)

• 4 תגובות
    • 833 צפיות
  3. Started by uzana2004,

יש לי 6800LE ואני רוצה להחליף לו את הקירור לזלמן או משהו.... הבעיה שהקירור מחובר בברגים שחורים מפלסטיק(לא כ"כ ברגים אבל שיהיה),האם יש אפשרות להוציא את ה"ברגים" מהמאוורר מבלי לחתוך אותם??? אם אני חותך הלכה האחריות...

• 2 תגובות
    • 533 צפיות
  4. שלום. מקווה שאני בפורום הנכון. יש לי כרטיס מסך 8400GS, שהמאוורר שלו הפסיק לעבוד. בתכלס אני לא צריך שום יכולות עיבוד גרפיות במחשב, אבל טוב לי שיש לו יציאת DVI. האם אפשר לקנות מאוורר פשוט ולהחליף אותו? (מה שמעניין אותי זה גם החיבור שלו לכרטיס עצמו, אני רואה פה רק 2 גידים). המידות של המאוורר הן 5 ס"מ על 6.5 ס"מ. לא מצאתי משהו בגודל דומה, ואין לי הרבה מקום לחרוג ממנו בתוך המארז. האם משהו כזה יתאים? תודה!

• 2 תגובות
    • 932 צפיות
  5. Started by ET2k,

שלום ביקשתי הצעת מפרט באותו סכום פחות או יותר משתי חנויות. חנות אחת טוענת שהBig Typhoon זה הדבר היום בגלל השיטת קירור בheatpipe . המארז שהיא מציעה הוא הGigabyte Aluminium Triton. והשניה טוענת שהזלמן 7500 מספק תוצאות כמעט זהות מבחינת הרעש עם מארז Compucase 6A19. עשיתי בדיקה קצרה בעצמי, והתברר שאם משווים את הטייפון למשהוא, אז זה בכלל זלמן 9500 (כלומר, לא מאותה סידרה בכלל) , וגם אז הטייפון עדיף! מה דעתכם? זו פעם ראשונה שאני מתעסק עם קירורים ורעשים... אגב, התקציב כבר נקבע פחות או יותר, אז אין לי לאן להתקדם חוץ משתי ההצעות האלו...

• 0 תגובות
    • 509 צפיות
  6. אני מנסה לעשות OC ללידטק 6800 ... אני מעלה קצת הרצים ולוחץ TEST הוא עושה לי FAILED כי העלתי ביותר מדיי וצריך להוריד בקצת..אני כולה העלתי ב5 הרצים ...מה הבעייה פה ? תעזרוו !!!

• 0 תגובות
    • 429 צפיות
  7. Started by mor1989,

http://rotter.name/User_files/nor/433d0dba3842b0a8.jpg מערכת: ?Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE? ?A8N-E S-939, PCI-E, GBE, nForce4 Ultra? ?512Mb 400MHz Kingston CL3?x2 GIGABYTE 6600GT 128MB DVI, TV, PCI-E? ?Western Digital 160GB SATA II 7200RPM 8MB? ?NEC 3540A DVD±RW x16 Dual x8? ?HEC Compucase CI-6A21 400W? אין קירורים שקניתי או משהו ז"א המחשב בא איכשהוא רק עבר OC =) מקווה לתגובות לגביי המערכת ואה OC שעשיתי והטמפרטורות , אני מתכוון לקנות את אה BIG TYPOON אך אני רוצה לדעת בכמה הוא יוכל להוריד לי את המערכת בטמפרטורות תודה רבה חברה

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. היי ביום ראשון יגיע הספק buttrfly ואני קונה אותו, ואני צריך איתו עוד 4 מאווררים. אז חשתי לקנות את הקיט הזה של ה4 מאווררים: https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=2269 או לקנות 2 מאווררים כאלה: https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=2012 הקיט של ה4 מאווררים הוא יותר חלש, כלומר כל מאוורר דוחף רק 45 cfm ולאומת זאת המאווררים עם הלדים דוחפים 72 cfm! אז מה כדאי לי לקנות את הקיט או את המאווררים?. ואני קונה גם את החלקים הבאים: 2X Thermaltake DDR Copper HEAT SPREADER VANTEC (CCB-A4P) ICEBERQ4 BLUE LED LIGHTS - VGA CARD COOLER Nanotherm BLUE II (אתם חושבים שיספיק לי אחד?) Thermaltake Smart Case Fan Blue LED - 120mm Thermaltake X…

• 10 תגובות
    • 972 צפיות
  9. Started by The-Fox,

יש לי את ה VANTEC כשנה ובשבועיים האחרונים הוא התחיל לעשות רעש של טרקטור ! בהתחלה לא ידעתי ממה הרעש נובע, ולאחר בדיקה הבנתי שמודבר במאורר של ה VANTEC. עצרתי אותו תוך כדי שהוא עובד והרעש נפסק, וז הבנתי שזה הוא ! עכשיו ניסקיתי היום את כל המשחב מאבק, וזה לא עזר בכלל. זאת בעיה נפוצה לפי מה שהבנתי לא ? יכול להיות שהמאורר הולך למות ואלו התסמינים ? והכי חשוב האם יש דרך לפתור את זה ? תודה למי שיענה. כמו כן אני חושב על להחליף מאורר פשוט, אבל זה 60 MM אם אני לא טועה ולא נראה לי שיש לי משהו כזה.

• 1 תגובה
    • 691 צפיות
  10. Started by mathan,

קודם כל, אני רוצה שתראו את הפרוייקט שלי..אני מאוד גאה במעבד שלי..חח http://www.hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=viewinfo&project_id=623 http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=41004 וגם הגעתי למסקנה שהסידור של המאווררים במארז משמעותי. יש לי אחד..חח..אבל הזזתי אותו מהצד למאחורה של המחשב, ועכשיו הוא מוציא אויר במקום להכניס, וזה הוריד לי את הטמפרטורה ב2 מעלות[!] ועכשיו לשאלה.. הטמפרטורת מקסימום במשחקים או בתוכנות כבדות היא בערך 46. רק עם תוכנות מאמץ מיוחדות[פריים וs&m] המעבד מגיע לסביבות ה51-2. אני יודע שאלה כבר טמפרטורות לא מומלצות, אבל לא נתקלתי בהן אף פעם בלי תוכנת מאמץ, אז רציתי לשאול אם אני יכול עוד להמשיך, ולא להריץ תוכנות מאמץ. אני שואל עכשיו כי אני לא מצליח…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by mor_shalev,

לוח אם : DFI infinity nf4 ultra רשום במדריך הזה http://hwzone.co.il/guides/oc_cpu/ שצריך לבטל את Spread Spectrum אבל אני לא מוצא אותה בביוס שלי.. מה לעשות? ורשום גם "לאחר מכן, יש לבטל את אפשרות ה-Cool'n'Quiet " ואצלי רשום amd k8 cool & quiet לבטל את האפשרות הזאת? תודה לכל העוזרים!!

• 6 תגובות
    • 589 צפיות
  12. Started by bazooka joe,

אני משתמש בפלטייר 40mmX40mmX3.3mm בהספק של W105+- ניסתי לאלתר לו את הגוף קירור הבא אבל זה ממש לא עוזר :\ הפרוייקט לא קשור למחשבים או מודיג אבל אני משער שכאן יש אנשים שמבינים בהיטסינקים ושאר ירקות שיוכלו להמליץ לי על גוף קירור טוב. [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 647 צפיות
  13. Started by ofir38,

שלום.. האם המפרט הזה מתאים לאוברקלוקינג(זה המחשב הנוכחי שלי) מעבד: intel celleron 2.8mhz ECS 661FX-M (Deluxe) זיכרון: אני לא יודע את החברה... אבל זה שתי כרטיסים כל אחד 256 מ''ב אם צריך עוד איזה פרט תגידו לי.. למי שיעזור אני אודה מאוד.. ודרך אגב איך אפשר לנצל יותר זיכרון? כי רשום לי בתוכנה EVERST שרק 273mb מתוך ה512 מנוצלים.. אופיר.

• 4 תגובות
    • 531 צפיות
  14. Started by kobibo,

במידה ולא ארצה לקנות מאוורר נוסף עבור גוף הקירור הזה למה הכוונה שצריך שיהיה איוורור טוב ? שני מאווררים 120 מ"מ אחד מוציא אחד מכניס יספיקו ? עבור AMD 3200 64bit האם גוף הקירור הזה יוכל לשמור על טמפר' סבירות ? האם מאוורר נוסף שנמצא בספק הכוח ( Enermax 350W ,לא יודע אם הוא בא עם מאוורר נוסף של 80 מ"מ או 120 מ"מ ) יכול איכשהו לעזור לקירור ? דרך אגב מאוורר נוסף שנמצא בספק כוח מוציא או מכניס אוויר ?

• 5 תגובות
    • 597 צפיות
  15. אני הולך להזמין מפנדה (ישר אחרי שתענו לי) גוף קירור ALX 800+ ARCTIC SILVER 5 עכשיו, הביצועים של הגוף קירור ממש חשובים לי, אז רציתי להוסיף לו מאוורר TORNADO של VENTEC 80MM. לפני שבועיים היו לי במארז 6 מאווררים (לא ממש ארחיב עליהם) שייצרו כולם ביחד כמות רעש של 176DBA. אני הסתדרתי עם כמות הרעש הזאת, ולא הייתה לי איתה בעיה. עכשיו המאווררים במארז שלי מייצרים כמות רעש של 110DBA, זה אחרי שהחלפתי 4 מאווררים 80MM בשני מאווררים TT THUNDERBLADE 120MM GREEN LED אז אם אני אקנה את ה-TORNADO, הוא יוסיף לי כמות רעש של 55CFM, ואז תהיה לי כמות רעש כללית של 173CFM, שהיא עוד יותר נמוכה בקצת מכמות הרעש שהייתה לי כשהיו לי 4 מאווררים 80MM. שוב אני מזכיר, עם כמות רעש כזאת אני יכול להסתדר והיא ל…

• 12 תגובות
    • 954 צפיות
  16. Started by morbidangel,

שלום לכולם, אני קצת חדש בתחום, קראתי הרבה בפורום וחיפשתי מדריכים ופורומים אחרים בגוגל ולא קיבלתי תשובות מספקות. ברשותי מעבד ישן AMD 2800 לוח אם Epox 8HDA5J זכרון 1.5GB כרטיס מסך Sapphire HDy3650 DDR3 512 הורדתי ATITOOL 0.27 וכרגע התדרים הדיפולטיים הם: Core 722MHZ ו-Memory 693MHZ. קראתי שמישהו הצליח להעלות ל-CORE: 850Mhz MEM: 990Mhz. כשהעלתי את הcore ל-830 וMEM ל-900, בדיקת הארטיפקטים לא העלתה בעיה אבל כששמרתי ועשיתי Set Clock המסך די נתקע והחליף צבעים. א. איך אני אמור לבדוק באיזה תדרים הכרטיס יציב? ב. לא ראיתי אפשרות לקבוע את אחוזי המאוורר. למישהו יש עצות? תודה!

• 7 תגובות
    • 767 צפיות
  17. Started by Big_Guy7,

זה נראה לכם נורמלי שבמחשב שלי עם מעבד של פנטיום 4 3 MHz, הטמפ' מגיעה ל 55 מעלות בלי מאמץ?! דרך אגב, יש לי 3 מאווררים במארז+1 בספק+אחד במעבד...

• 11 תגובות
    • 698 צפיות
  18. Started by haimon_v,

יש לי את הכרטיס המעולה 7900GS של leadtek אני רוצה לבצע לו אובר כמו שמוסבר במדריך המצויין באתר http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=175503.0 עכשיו, אני מבצע " הולכים לCustomize ואחרי זה לLow-Level System Tweaks" כאו יש לי רק לשונית אחת בשם nvstrap driver ולא שלוש לשוניות כמו שמופיע במדריך כשאחת מהן היא לשונית האוברקלוק שאותה אני צריך. מה עושים??

19. Started by Yarok,

יש לי נוידיה 9800GT מלפני שנה כמעט כבר כמה ימים המחשב שלי מתכבה לבד, בדקתי טמפרטורות הכל תקין חוץ מהכרטיס מסך שהגיע עד ל80 מעלות במנוחה ! פתחתי את המארז ואני רואה שהמאוורר בכלל לא עובד, הוצאתי אותו פירקתי אותו וניקיתי.. זה לא עזר הוא עדיין לא עובד.. או שהוא מסתובב כמה שניות ונתקע הבאתי מאוורר מחבר ושוב אותו דבר אני חושב שהכרטיס נדפק.. יש לי עדיין אחריות.. אבל אני לא רוצה שיגידו לי שהמאוורר נדפק כי אני יודע שזה לא מהמאוורר אלא מהכרטיס עצמו ואני לא יכול להגיד להם שהחלפתי כי שמעתי שאם מחליפים מאוורר הולכת האחריות.. אז מה אני עושה ? תודה מראשש

• 6 תגובות
    • 504 צפיות
  20. Started by realmagic,

ראיתי שיש כמה וכמה אנשים שקנו לאחרונה היטסינק Big Typhoon. מישהו יכול לספר לי עם איזה חיבורים ללוח זה מגיע (ועדיף תמונה אם יש). למה אני שואל? כי ראיתי באתר שלהם שיש חיבורים מסוג אחר - H עבים שבכל מיני אתרים ראיתי שהם סיפור לחבר ללוח שלי כי אין מקום (תראו בתמונה). שאלתי את ABIT הם שלחו לי תמונות עם חיבורים דקים יותר (צירפתי תמונה - רק שמישהו יגיד לי אם הBT מגיע עם החיבורים האלה). [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 803 צפיות
  21. Started by Baridy,

שלום, יש לי HD 4890 . הוא עושה רעשים כשאני מריץ משחקים כבדים. הטמפרטורה שלו היא 65 זה סביר? זה צריך להדאיג אותי?

• 2 תגובות
    • 782 צפיות
  22. הכוונה היא באיזה מקום פיסית אם היא תהיה היא יכולה להוות סכנה למערכת. אני יודע שאם נופל טיפה על הלוח אם למשל אז היא יכולה לקצת אותו ואפילו לגרום לשריפתו! עכשיו השאלה שלי היא האם כאשר מורחים על הליבה וזה נמרח גם קצת מסביב לליבה, האם זה יכול לגרום לבעיה? ואיפה זה עוד יכול לגרום לבעיות בעת מריחה על המעבד... [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 11 תגובות
    • 717 צפיות
  23. שלום לכולם, אני רוצה לשתף אותכם בסיפור שהיה לי עם הכרטיס מסך (HIS HD5770). שמתי לב שהכרטיס מרעיש בצורה מטורללת כאשר הוא מתחיל לעבוד, ישר על 100% במאוורר... אז בדקתי את הטמפרטורות והוא מגיע ל 100 מעלות תוך כמה שניות. (כאשר ב idle הוא ב 50) אז ניסיתי לנקות אותו, זה עזר בכמה מעלות אבל עדין נושק ל 100 ועובר אותו אחרי זמן מה. אז ניסיתי לשים משחה טרמית, שמתי לב שהמשחה שהייתה שם הייתה עדין רכה ולא מתפוררת, זה לא עזר. חיפשתי באינטרנט אם מישהו פתר את זה ומצאתי אחד שסיפר על זה שבעצם הקירור לא יושב טוב ובגלל זה החום גבוה, אז בדקתי ושמתי לב שבאמת אין ממש לחץ רציני על הקירור, חיפשתי דרכים להגדיל את הלחץ והבנתי שאם אני אגדיל את המרחק של הספייסירים זה יגרום ליותר לחץ על הקירור (אלו …

• 1 תגובה
    • 801 צפיות
  24. Started by huber,

היכן ניתן לקנותו בארץ?

25. Started by ^GunX^,

שלום לכולם , לפני יומיים קניתי מחשב חדש מבוסס AMD , המעבד הוא : AMD athlon xp 2500 לוח אם :Epox 8rdai לא קניתי קירור נוסף למעבד , והמעבד בא עם גוף קירור בעל פד טרמי של Foxconn , המעבד שלי עכשיו על 49 C במנוחה , ואין לי מושג על כמה במאמץ או איך בודקים, אם מישהו יכול לעזור אז תודה . דבר שני - המעבד ממש ממש רועש (בערך כמו וולקנו 7 על high או med ) אולי מישהו יודע איך להחליש את המאוורר ? או איך להפוך אותו ליותר שקט ? תודה.

• 11 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים