אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
מעבד AMD Athlon 64 X2 4400+ Socket AM2 Box לוח אם GIGABYTE GA-M55S-S3 כונן קשיח Westren Digital WD2500KS 250GB זיכרון Corsair DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL5 כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon X1950XT 256MB PCIe כרטיס קול Creative Live 7.1 24Bit צורב LG GSA-H62N X18 DVD מארז כולל ספק HEC 6A19B 400W
-
- 4 תגובות
- 551 צפיות
-
-
שלום.. לפני כמה זמן קניתי מחשב חדש (P4 3.2 512 ram) וכמובן שפירקתי לגמרי את כל המחשב הישן, לקחתי הארד דיסק אחד, כונן, מגירת קיררור להארד דיסק וכמובן מאוורים.. הקטע הוא שנשאר לי מאורר אחד (80 מ"מ) ואני רוצה להתקין אותו בצד המארז.. (על הדלת..), הבעיה היא שיש שם מקום למאוור 60.. איך אני יכול בכל זאת להבריג (או לחבר בכל צורה אחרת..) את המאוורר לשם?.. ומה עדיף?.. שיוציא אוויר או שיכניס?.. (אם צריך תמונה אני יכול לצלם ולעלות..) תודה מראש ומצטער על הכותרת.. (זה בכלל לא סלוט.. אבל לא ידעתי איך לנסח את זה יותר טוב )
-
- 4 תגובות
- 565 צפיות
-
-
אז ככה: יש לי הארדיסק ישן של 10ג"ב, שעליו אני שומר את כל הדברים לגיבוי. מכיוון שהוא נועד לגיבוי, ואני לא רוצה ששום תוכנה/ווירוס/ווינדוס יוסיפו לי או ישנו או ימחקו או כל דבר אחר שם, אני מחבר אותו כשיש לי משהו לשנות שם, ומנתק אותו כשאני מסיים. הסתכלתי עכשיו על הפאןבאס, וחשבתי, למה לא לעשות כזה להארדיסק? מה שתכננתי, זה להשאיר את הכבל IDE מחובר תמיד, ואת אחד החוטים מהמולקס, לחבר למתג. עכשיו יש לי שני שאלות: 1. כשהIDE מחובר אבל החשמל לא, לא תיהיה גישה להארדיסק, נכון? הוא לא יזוהה אפילו? 2. איזה חוט לחבר למתג? אני מניח שאו האדום או הצהוב.. השחור הוא האדמה.
-
- 4 תגובות
- 685 צפיות
-
-
היי כולם אני רוצה לעשות אוברקלוקינג אבל נתקלתי בבעיה שאני לא יכול לשנות את המכפלה (ברוב המחשבים) אבל גם את הFSB אני לא מוצא ולא יכול לשנות!!! יש לי לוח אינטל ומעבד אינטל 2.4 אין לי את החוברת של המעבד או הלוח....ואני בנתיים (כמו שזה נראה) חסר אפשרות של המהרה מה לעשות?? מישהו יכול לעזור?? תודה רבה אסף
-
- 4 תגובות
- 442 צפיות
-
-
אני צריך קירור למעבד עד 250 שקל בסוקט 1156 אני בנתיים מתלבט בין CM 212 ל COCAGE TRUE SPIRIT איזה קירור אתם מציעים בטווח הזה?
-
- 4 תגובות
- 686 צפיות
-
-
מפרט: E2160 msi p35 neo ceon 2GB 800MHZ EZCOOL 450W 8400GS WD500GB STOCK COOLING אז ככה... עשיתי אובר ל3GHZ המתח כרגע הוא 1.38 ועל פניו נראה יציב, שעה מאמץ בTAT עברה בהצלחה מעלות מקס 55. הבעייה שבאוטורוס בבדיקת בלנד (לזיכרון ולמעבד) יש שגיאה, הוא מצפץ לי על שגיאה ואני לא יודע איך לפתור את זה. הזכרונות ללא OC... והמחשב קרס פעם אחת. עצות?!?!?!
-
- 4 תגובות
- 742 צפיות
-
-
כשאני עושה OC למעבד אז המתח שקבעתי לו נשאר כשהמעבד במנוחה ובמאמץ המתח יורד ב0.1V-0.05V ואז המעבד קורס, ובשביך להחזיק אותו יציב במהירויות שאני קובע לו ולתת לו את המתח שהוא צריך במאמץ אני צריך לתת לו 0.1V יותר במנוחה ואז הוא חם ומקבל יותר מתח בזמן שהוא במנוחה (רוב הזמן) וזה דיי מיותר ולא בריא למעבד... יש דרך עם איזה מוד או משהו לפתור את הבעיה? אגב, מה המתח המקסימאלי שמומלץ לתת לNORTHWOOD?
-
- 4 תגובות
- 476 צפיות
-
-
יש לי מארז Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BLACK Front USB 300W Case הוספתי גם וולקנו 7 אבל אני רוצה להוסיף עוד מאוורר\ים,איזה אפשרויות יש לי? כמה זה עולה? מה מומלץ?
-
- 4 תגובות
- 494 צפיות
-
-
במזל טוב המשפחה שלי קנתה מקרר חדש, וכרגע המקרר הישן זרוק בחצר. האם אפשר לפרק ממנו את המדחס, ולהשתמש בו על המחשב?
-
- 4 תגובות
- 871 צפיות
-
-
הנה פיסת חדשות שעוד לא הגיע לאתר: חברת DANAMICS הדנית פיתחה מערכת קירור המשתמשת במתכת-נוזלית (!!!) ונקראת LM10 http://www.danamics.com/danamics-lm10.aspx בעיקרון מדובר בגוף-קירור למעבד אשר נראה שגוף-קירור פאסיבי הכולל HEATPIPES אבל באופן מפתיע אין בHEATPIPES שמן אלא מתכת נוזלית! בראש גוף הקירור מורכבת משאבה קטנה היוצרת סירקולציה של המתכת ולפי טענת החברה רמת הקירור גבוהה יותר משל קירור מים וגם חוסכת התעסקות עם צנרת וסכנת דליפות. גוף הקירור: משאבה:
-
- 4 תגובות
- 841 צפיות
-
-
שלום. קניתי לפני מספר ימים מחשב חדש שיושב בתוך המארז CM690. יש שלושה מאווררים מותקנים כרגע, קדימה שמכניס אוויר, צד שמכניס ואחורה שמוציא אוויר. מסתבר שיש בעיה ידועה ב CM690 של מאוורר הצד שיושב קרוב מדי ל"גריל" של המארז וגורם לזמזום. קראתי על הבעיה והיו הצעות בין לנתק את המאוורר, להפוך אותו כך שיוציא אוויר, או להחליף אותו. יש למישהו הצעה איזה מאוורר אני יכול לשים שם במקום? עדיפות למאוורר עם פילטר או שאפשר להוסיף לו פילטר. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות קירור גז למעבד שלי ואפילו אולי לכרטיס מסך השאלה שלי היא האם אשר לפצל קירור אחד גם למעבד וגם לכרטיס מסך ? מאיפה אני יכול להשיג מערכת קירור כזאת ? וכמה היא תעלה לי ?
-
- 4 תגובות
- 550 צפיות
-
-
אני אמור בשבוע הבא בע"ה לקבל את החלקים ולהרכיב תמחשב ורציתי לדעת מה האפשרויות שלי להמהרה שלו ולהתייעץ במה כדאי או לא כדאי לגעת במערכת המפרט: AMD 3000+ venice 939(stock cooling) GigaByte K8N51GMF-9 6100 O\B TwinMos 512MB 400 Mhz Compucase CI-6A19+HEC 300w אלו הם החלקים הרלוונטיים לא? ד"א אני מתכנן בעוד מתישהו להוסיף עוד סטיק של 512 ולקנות כרטיס מסך(יש יציאת PCI-e) אז מאיפה להתחיל בכלל? והאם אפשר לראות שיפור משמעותי במפרט שכזה שיהיה לי בכלל כדאי לעשות OC? תודה לכל העוזרים
-
- 4 תגובות
- 533 צפיות
-
-
* ההודעה יותר קשורה לפורום הזה (אוברקלוק) משאר בפורום. קניתי מחשב חדש , סוף סוף (ובעזרת הפורום). שמעתי לא מעט סיפורים על תקלות ברכיבים ותפקוד לקוי של כרטיס מסך (כרטיס יד שנייה , כרטיס אחר , וכו'). אז השאלה שלי היא כזאת , איך אפשר לבדוק שהמחשב עובד 100 כמו שצריך? לדוגמא: בתור התחלה 3Dmark2006+vantage על מנת לבדוק שהכרטיס מסך באמת מקבל את מה שהוא צריך (זה HD5850) אחר כך נגיד pcmark... וכו' אז איזה המלצות יש לכם? מה אתם עושים שאתם מקבלים מחשב חדש? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
רוצה לבנות קירור מים יש לי מחשב אבל לא ממש יודע איך לעשות את זה מבקש קצת עשרה למבינים אני רוצה לקנות תושבת למעבד של קירור מים אבל את כל הכניסה והיציאה של המים אני רוצה לעשות לבד הייתי רוצה לדעת איזה משאבה אני צריך איזה מהירות היא מכניסה ומוציאה את המים עם צריך עוד איזה גוף בדרך שיקרר את המים או אחרי שהם יוצאים הם יתקררו לבד רעיון סבבה לבדוק ליראות איך זה עובד וגם שאין ממש מה לעשות וזה נישמע דפוק אבל אני לא ישקיע 2000 שקל על משהו טוב לקירור במים עכשיו יש לי על המחשב 9 מאוררים שמוציאים ומכניסים אוויר ומהמעבד לא עובר את ה 35-40 משהו פינוק
-
- 4 תגובות
- 485 צפיות
-
-
שאני נותן מכה למחשב זה מסתדר לכמה שניות וחוזר חלילה מה עושים זה אכל לי תראשש
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התקנתי היום את ה BigTyphoon על ה LanParty עכשיו ישנם שתי שיטות להתקנה אחת סטנדרטית והשנייה אלטרנטיבית למי שמכיר אני עשיתי שילוב ביניהם את הפלסטיק שנמצא מאחורי הלוח השארתי ומקדימה(איזור המעבד) הוצאתי את הפלסטיק מיקמתי את ה BigTyphoon שמתי את ה H חיזקתי עם האומים וכדומה וזהו... עכשיו השאלה שלי היא האם הפלסטיק האחורי(המקורי) יחזיק מעמד לפי איך שזה נראה זה מאוד יציב...
-
- 4 תגובות
- 538 צפיות
-
-
???
-
- 4 תגובות
- 444 צפיות
-
-
אהלן, מזה זמן מה המאוורר של ספק הכוח משמיע מידי פעם רעשים חזקים, זה כרגיל עובר תוך כחצי דקה אבל מן הסתם מציק למדי. בהתחלה חשבתי שמדובר באבק אבל נראה שזו לא הבעיה. יש למישהו מושג מה יכול לגרום לכך? חשבתי לנתק את המאוורר אבל אני חושש להתחממות יתר, מה דעתכם? אני לא משוכנע מה ההספק שלו אבל כתוב עליו שהוא עוצב לפנטיום 4 או AMD K7/8. אני עובד על מערכת בת כמה שנים המבוססת על AMD ATHLON XP2500. אודה לעזרתכם, דני
-
- 4 תגובות
- 793 צפיות
-
-
שלום, זה המפרט שאני רוצה לקנות, אני רוצה לעשות OC בסיסי של 4- 4.3 גיגה הרץ עם העלת מתח קטנה (כי הלוח לא מצטיין בהנדסת חשמל לפי מה שהנתי ) הOC יהיה 24/7.... המארז יהיה CM 922 מה אתם אומרים ? יש צורך לשנות משהו ? [table][tr][td][table][tr][td]מעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB + Scythe Mugen 3- בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 מחיר: ₪1209[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]לוח אם:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GA-H61M-S2V-B3 כמות: 1 מחיר: ₪287[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]ספק כוח:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Reta…
-
- 4 תגובות
- 873 צפיות
-
-
איך הספק הזה??? הוא יחזיק לי את המערכת שבמפרט שלי?!!? מישהו יכול להמליץ לי על עוד ספקים טובים במחיר הזה?? אבל חשוב שיהיו עם תמיכה ב EPS 12V עם חיבור של 8 פינים ל 12V !!! תודה רבההההה
-
- 4 תגובות
- 513 צפיות
-
-
שלום, המאורר סטוק שיש לי מאוד מרעיש ואני מעוניין לקנות את המאורר הזה http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=101&language=en ב145 ש"ח מ ksp\ עכשיו ההתקנה לפי מה שביררתי עולה 100 ש"ח לפי דעתכם אני יכול להרכיב את המאורר הזה בעצמי? כאילו האם זה לא ממש מסובל למי שיש חוש טכני? כי אני אף פעם לא הרכבתי מאורר על כרטיס מסך אולם ניקיתי מידי פעם. או שכדי לי להוציא 100 ש"ח על ההתקנה של המאורר וזהו? ד"א איך המאורר הנ"ל? האם הוא מומלץ או שמישהו מכיר משהו יותר טוב וכדאי? תודה לעוזרים!
-
- 4 תגובות
- 500 צפיות
-
-
שלום לכל מי שנכנס ותודה מראש (: רציתי לשאול אם יש למישהו מדריך לתוכנת OC של EVGA לכרטיס מסך GTX 970 FTW 2.0. האם אפשרי וכדאי להשתמש בתוכנה של MSI? אני ממש התרגלתי לעבוד איתה בכרטיס הקודם שהימהרתי. (לפי מה שזכור לי כן, אבל לא בטוח)
-
- 4 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
כותרת. תודה מראש לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 450 צפיות
-
-
יש לי מעבד e8500, לוח אם gigabyte p35ds3l ומארז raidmax apex. האם תיהיה בעיה להתקין scythe ninja 2 ? אני מתכנן כנראה לבצע אוברקלוק לכיון 4000mhz, אולם מה שהכי חשוב לי הוא השקט. האם יש המלצות לגוף קרור אחר שקט יותר עד 200 ש"ח? תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 802 צפיות
-