עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לחברי הפורום היקרים, אני מעוניין להמהיר את תדר המעבד שלי מסוג פנטיום 4 800FSB 2.4MHZ socket478 לוח האם שלי הוא: P4P800 זכרונות: 512x2 Kingston ddr400mhz + 256x2 twinmos ddr400mhz סך הכל: 1.5 קירור: זלמן איכותי אין לי מושג באוברקלוקינג ובגלל זה אני צריך את עזרתכם האדיבה, מהמעט שאני יודע זה שצריך להיכנס לביוס ולשנות את התדרים של המעבד והזכרון ובכן לאיזה תדרים?! אודה לכם אם תיתנו לי אולי לינק מתאים למפרט שלי או אולי מישהו שהתנסה בהמהרה דומה למעבד זה חשוב לציין שאני מעוניין להמיר את המעבד ל- 2800-3000 לוח האם שלי לא תומך ביותר מ- 3000 המחשב שלי גם ככה עגלה אז אני לא פוחד לקחת סיכונים! ובכן אני משאיר את העצות לתותחים שבפורום בתודה ובהערכה איציק

• 6 תגובות
    • 715 צפיות
  2. שאלה עם אני רוצה לעשות oc אני אומר לחנות לעשות לי הוא שעושים לבד(לא מבין בזה) ??? כמה זה עולה ??? איזה קירור אני צריך ??? והם שווה לעשות למעבד זה oc AMD PHENOM II X4 QUAD CORE 940 (3.0GHz) BOX עם אני עושה לו כמה הוא היה אחרי ?? תודה רבה. מפרט: מעבד: AMD PHENOM II X4 QUAD CORE 940 (3.0GHz) BLACK EDITION : HDZ940XCGIBOX - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-MA790FX-DS5 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 512MB DDR3 - SAPPHIRE DESIGN - RETAIL דיסק קשיח: SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD321LJ צורב DVD: SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-4GBPK מארז: COOLERMASTER CENTURION 590 (BLACK) : RC-590-KKN1-GP…

• 0 תגובות
    • 715 צפיות
  3. שלום וברכה בתור בעלת הקירור של TR ULTRA 120 EXTREME רכשתי אותו שנה שעברה במאי 2008 ואז הוא אם תפסני המאוורר הדקים ממתכת. לפני כשבועיים ראיתי שהקירור משווק עם תפסני מאוורר שחורים מפלסטיק שמאפשר יותר בקלות להתעסק עם המאוורר לשליפה והחזרה הצלחתי לדעת שהתפסנים האלה אפשר לקנות בנפרד במחיר של בין 4.30$-5.00$ USD ליחידה זה נקרא: Thermalright Ultra120 Series 120mm Fan holder אצלי עד שקניתי את חלק הזה המאוורר של הקירור מקובע אם אזיקון פלסטיק!!! (זה ככה התקינו לי) פחחחח זה מקשה על הניקיון של המאורר והגוף קירור. לדעתי שווה לקנות למי שאין את החלק הזה כאשר קנה את הקירור - בעיקרון היום הקירור משווק עם החלק הזה... אבל כדאי לכם לפני שאתם קונים לבדוק אולי זה סטוק ישן. אני בטוח לא…

• 6 תגובות
    • 715 צפיות
  4. Started by doldol360,

http://www.siz.co.il/my.php?i=mmiy31t2y3mi.gif http://www.siz.co.il/my.php?i=z2ngyignemjd.gif מהירות סטוק gpu: 750 memory : 1000 מהירות חדשה : gpu : 820 memory : 1070 הרצתי כמה לופים ב3D MARK 06 לא היה ארטאפקטים ועשיתי בדיקה עם עוד תוכנה על 95% אחוז מאמץ על הכרטיס למשך 20 דקות והוא לא עבר את ה79 מעלות. מה דעתכם? (הכל עם קירור סטוק)

• 3 תגובות
    • 715 צפיות
  5. Started by ETB,

אני משתמש בתוכנה של Asus smartDoctor 2, ומידי פעם מופיעים לי הודעות של קפיצת מתח בAGP מ3.50 ל4.18. ואתו דבר בטמפרטורה, כאשר הטמפרטורה הרגילה הוא 58 מעולות, ובזמן משחק מופיעה הודעה שמזהירה אותי הכרטיס לוהט, הוא עובר את ה60-62. יש קירור סביר למארז מסוג Compucase 6919, עם שתי מאוררים ג'נרים מקדימה, ומאורר 120 שמוציא מאחורה. אני חושב שהבעיה הזאת גורמת לחוסר יציבות במשחקים, שלפעמים מתרסקים. מה יכול לגרום לבעיה? שכחתי לציין שלא בוצע OC על הכרטיס או הלוח.

• 3 תגובות
    • 715 צפיות
  6. אני מבקש להביא לי בבקשה לינקים לביקורות ותוצאות אוברקלוק של ה - SAPPHIRE X1800GTO2 512MB (רצוי לא לאתרים סיניים כי קשה להבין משם משהו). תודה רבה על העזרה.

• 6 תגובות
    • 715 צפיות
  7. אני מחפש את המאוורר הטוב ביותר לקירור שלי (ultima-90), שגם יתן ביצועים סבירים וגם יאפשר לי לישון בלילה ליד המחשב... לצורך זה הגדרתי ביצועים טובים כ-הכי הרבה CFM שאפשר, ושקט בכך שהמאוורר לא יצור יותר מ-25dBA@1m (או במילים אחרות 25 דציבלים במרחק של אחד מטר, בזמן עבודת המאוורר) אחרי חיפוש של כמה שעות של מידע על הרשת וקריאת כל ביקורת אפשרית ב-SPCR ומה שמצאתי מגוגל הוצאתי מספר אפשרויות ארבעת האופציות הקיימות: 1. Nexus "real silent case fan" 120mm שעולה 60 שח.. ב-SPCR הוציאו ממנו ב-12 וולט, 47CFM ב-22dBA@1m 2. Noctua NF-S12-1200rpm שעולה 104.8 שח נחשב לאחד הטובים ב-SPCR. שוב ב-12 וולט הוציאו ממנו 63CFM ב-25dBA@1m 3. SilenX Ixtrema Pro 120mmx38mm 18dBA שעולה 110.4 שח …

• 2 תגובות
    • 715 צפיות
  8. היי באתר של ASUS בכתובת כאן ראיתי שהלוח אם שלי (P4T-M) תומך באפשרויות הבאות: Power Loss Restart ASUS JumperFree CPU Throttle SFS (Stepless Frequency Selection) Vcore & Vio Adjustable מהם האפשרויות האלה, והאם הם תורמות ל OC?

• 0 תגובות
    • 715 צפיות
  9. פנטיום 4 3 GH זה המעבד החדש של ה64 ביט 775 L2 -2M . הוא מורכב על לוח של אינטל 915 PCY . החום כל הזמן מעל ה50 מעלות אפילו 54-55 זה נורמלי? ומה צריכה להיות הטמפרטורה של הלוח? תודה יאיר

• 2 תגובות
    • 715 צפיות
  10. Started by the-f-master,

לאחרונה ביקרתי באתר של נועה מחשבים והסתכלתי על קירורים חדשים בשביל לראות מה חדש...ואז ראיתי את הונדטה 2 של OCZ והיו שם קישורים לכתבות שמראים עליונות ברורה על הTRU120E...זה הגיוני שקירור שזול מהTRU בכמעט 100 ש"ח עולה עליו בביצועים?או שהביקורות לא אמינות?

• 4 תגובות
    • 715 צפיות
  11. יש לי מערכת טובה ,לא היה לי ממש זמן להתעסק עם OC עד היום והגיע הזמן ככה המפרט שלי DFI SLI-DR AMD 3700 SD PDP PATRIOT TCCD 2-2-2-5 זכרונות דיי ג'יפה:\ אבל עדיין TCCD קירור למעבד XP 90 +מאורר 90 המעבד במנוחה נמצא על 31 מעלות . אשמח לתת לו קצת OC ,אשמח אם תדריכו אותי מה לעשות וכו' תודה מראש

• 4 תגובות
    • 715 צפיות
  12. Started by Void,

יש למישהו המלצה לתת לי?(סוג,סכום)

• 7 תגובות
    • 715 צפיות
  13. Started by TheWave,

אני חדש בפורום ורציתי לדעת באיזה צבעים צריך להשתמש כדי לצבוע עכבר תודה רבה ;D

• 9 תגובות
    • 715 צפיות
  14. Started by BONO,

מה זה האוברקלוק הזה שכולכם מדברים עליו? מה הוא נותן? ואיך עושים אותו?

• 3 תגובות
    • 715 צפיות
  15. Started by matan007,

אני בונה מחדש מחשב שהתקלקל לי לא מזמן. בגדול יש לי הכל חוץ מלוח אם שאני ייקנה וזיכרונות DDR3 בהתאם ללוח החדש. במארז היה לי מאוורר אחד של 80 (פולט אוויר), מצאתי מאוורר זרוק גם של 80 והוא עובד מצויין! בהינתן מאוורר אחד בלבד, איפה הכי כדאי להתקין אותו? מקדימה מול הכונן הקשיח כך שיכניס אוויר? או לחילופין מול הלוח אם היכן שאמור לבוא כ.מסך גם כמכניס אוויר? הערה: אין לי כ.מסך ואני הולך להשתמש בזה המובנה בלוח אם כך שאם אני יתקין אותו מול הכרטיס מסך כביכול הוא יכניס אוויר ללוח אם ויקרר אותו. אז מה חשוב לקרר יותר: לוח אם? או כונן קשיח? תוך כדי הסתקלות על ביצועים ואריכות חיים למחשב (אני יודע שעדיף את שניהם אז זה המצב!)

• 3 תגובות
    • 715 צפיות
  16. Started by TM101,

שלום אני רוצה להריץ על המחשב את המשחק Rainbow Six Vegas 2 בדקתי באתר system requirements lab אם אני יכול להריץ אותו והכל בסדר חוץ מכרטיס המסך ואלה הנתונים שלו: Video RAM: Required - 128 MB , You have - 128.0 MB Video Card 3D Acceleration: Required - Yes , You have - Yes Video HW Transform & Lighting: Required - Yes , You have - Yes Vertex Shader Ver.: Required - 3.0 , You have - 2.0 Pixel Shader Ver.: Required - 3.0 , You have - 2.0 אפשר לראות שהכל בסדר חוץ מהשניים האחרונים הVertex Shader צריך להיות גירסא 3 ויש לי גרסא 2 ואותו דבר לגבי הPixel Shader התקנתי דריברים של OMEGA כי הבנתי שזה משפר את הביצועים אבל זה לא עזר בכלל עכשיו השאלה שלי היא איך אני משפר את הביצועים…

• 6 תגובות
    • 715 צפיות
  17. אךךךךךך יוו אני מת אזה מחשב סוס לא האמנתי שיהיה ככה....הוא מקודד לי סרטים ל-DVD תוך 40 דקות לעומת מחשבתי 2.8 3.0 אחרים שמקודדים תוך שעה ו-40 ככה שזה משהו טוב... הקירור ביג טייפון משהו עצבני חשבתי שזה משהו קטן...זה פאקינג מפלצתי (: הנה תמונה מ-CPUz אמממ ה-Volt כל הזמן משתנה...אין לי מושג למה \: ואממ....אם יש לכם תוכנה שתראה לי את המעלות של הכרטיס מסך כי אני מת לדעת האם באמת הסליינסר עובד טוב (: אז על איזה אוברקלוק אתם ממליצים? זאת תהיה הפעם הראשונה שלי (: ואני מת לעשות משהו שיהיה טוב...וקל כי אני מתחיל...תודה...

18. שלום רב! רציתי לדעת אם המערכת קירור של thermaltake BIG WATER תיתן ביצועים טובים יותר מאשר TUNIQ TOWER בהנחה שמתוכנן OC והאם היא שקט יותר ונוחה לעבודה? תודה לעוזרים!

• 11 תגובות
    • 715 צפיות
  19. Started by dor31,

טוב אז זה הסיפור לפני כ3 חודשים קניתי את ערכת הקירור של THERMAL TAKE לgforce 4 ti4400n ומאז אני לא ישן בלילות ולכן אני שוקל לעבור לקירור הפסיבי של זלמן הבעיה היא שיש לי את לוח האם של אסוס P4533E עם ערכת השבבים 485E שהמרחק בין הNORTH BRIDGE לחריץ הAGP שלי היא סנטימטר וחצי בערך שזה גבולי במקום לheat pipe ולכן רציתי לדעת עם למישהוא יש ניסיון עם הHEAT PIPE כי אני בדילמה תודה ואשמח לעזור לכל מי שאני יכול. ;) ;) ;)

• 4 תגובות
    • 715 צפיות
  20. Started by KoM,

לוח ג'יגה בייט X58 UD5, 12GB זכרון קינגסטון 1333, I7 920 וספק מספיק טוב. פשוט לא מצליח לעבור את ה-3.1GHZ שזה פשוט מעפן... נראה לי בקר ה-SATA מגביל אותי, איך אני נועל אותו ?? מתח שמתי על 1.3 כבר למעבד, זכרונות עובדים בדאון קלוק ל-1000 ומשהו. כל עזרה תעזור זה פשוט מביך 3.1.

• 4 תגובות
    • 715 צפיות
  21. Started by ido-nava,

שלום, יש לי מעבד AMD Athlon 3500+ 939 עם קירור TT Big Typhoon הגדול והישן (את המפרט המלא אתם יכולים לראות בצד) אני משדרג את המחשב ומעביר את החלקים שיש לי למחשב של אחותי, ככה שאת ה-BigTyphoon אני שם בE-8200 (אפשר נכון ?) על לוח עם Gigabyte P35-DS3L שאני קונה בקרוב. עכשיו יש לי 2 שאלות: 1. מה הפונטציאל של ה-OC של המחשב החדש ? (E8200,P35-DS3L ,Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-12 EM, עם קירור ביג טייפון למעבד ומארז TT Shark וספק HEC 480W ) 2. אני מחפש קירור סטוק או אחר למעבד הישן (3500+ 939) כי אני מעביר את הקירור שיש לו עכשיו למעבד החדש ... מישהו יכול לעזור לי למצוא את הקירור סטוק או קירור אחר שמתאים לו (בזול..) תודה רבה, עידו.

• 6 תגובות
    • 715 צפיות
  22. Started by Iv0ry,

עשיתי טעות די גדולה בהרכבה של קירור שקניתי ACFREEZERPRO 7 על המעבד והטמפ של המעבד עלתה ל-60 מעלות. כיביתי מהר את המחשב לפני שהטמפ עלתה. האם לדעתכם נגרם נזק כלשהו? כמו כן שמעתי שהמעבדים החדשים מכבים את המחשב לפני שנגרם להם נזק. האם זה נכון (?) תודה

• 4 תגובות
    • 715 צפיות
  23. 2000 agoia שלי ובעזרתו ובעזרת הxtreme ddr 333 שלי הצלחנו להגיע ל220 באס... מהירות שלא האמנו שנגיע תאמינו לי שווה כל שקל הלכתי כל הסיפור עלה לי 50 שקל וגם קיבלתי הרצאה מענינת על כל חלקי המחשב הקשורים לאובר קלוק איך ומה כמה ולמה ומה משפיע על מה ואני ממליץ לכל אלו שמאוד מאוד רוצים לפתוח מכפלה ופוחדים ואין להם את הציוד המתאים שלא יוותרו שילכו לאנשים שמבינים בזה ועושים את זה באופן מקצועי וככה מרוויחים מהירות אדירה מהמחשב תמורת סכום של 50 שקל במקרה שלי אז באמת אני ממליץ בחום על פתיחת המעבד ,ועוד פעם לכל מי שלא מבין בזה ורוצה שילך למקצוענים שבנינו

• 6 תגובות
    • 715 צפיות
  24. MotherBoard Asus P4P800 E - socket 478 חשבתי על זה: http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=146&pr_name=7700 תקציב: עד 200 ש"ח יש לכם המלצות אחרות? יש לכם חוות דעת על הבחירה? תודה מראש

• 14 תגובות
    • 715 צפיות
  25. Started by manticore,

רכשתי לפני מספר חודשים את המעבד והקירור הנ"ל בשביל OC התפנתי לזה רק עכשיו ושמתי לב שהטמפרטורות בסטוק גבוהות 36 ב IDLE עם CORE TEMP מה יכולה להיות הבעיה?

• 10 תגובות
    • 715 צפיות

דיונים חדשים בפורומים