אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, עשיתי את הOC הראשון שלי, לאחר המון הסברים מכם ועכשיו יש לי בעייה קטנה: יציבות. המערכת שלי מעבד AMD ATHLON 2500+ BARTON יש לי 2 סטיקים של 128 333MHZ ועוד 2 סטיקים של 256 400MHZ (שעובדים על 333 בגלל מגבלות הלוח אם) לוח אם של GIGABYTE GA-7N400V-L NFORCE 2 ללא הוספת כרטיס מסך (אני משתמש במובנה). העניין הוא כזה אני העליתי עד 182 את הFSB שלי, הפעלתי משחק (בכדי לבדוק יציבות) והתחילו הריסטרטים, והורדתי שוב את הFSB. הכל אופן אני יודע שלהגביר את היציבות אני צריך להעלות מעט את המתח. ופה אני צריך עזרה. שוב לפני שאני עושה משהו אני מתיעץ. יש לי 3 אפשרויות (בעצם מקומות ) שבהם אני יכול להעלות את המתח: VCORE overvoltage control DIMM overvoltage control AGP overvoltage cont…
-
- 2 תגובות
- 697 צפיות
-
-
החלטתי שאני רוצה לנסות את מזלי בבניית מערכת קירור מים לבדי 100%. מספר שאלות: 1. אמא שלי עובדת במפעל לחריטה מדוייקת באמצעות CNC וידני. החומר הזמין שם כמעט תמיד הוא אלומיניום ונחושת דורשת הזמנה מיוחדת. איך יהיו הביצועים של בלוק למעבד Custom Design מאלומיניום? איזה עובי של פרספקס כדאי לשים מעל? 2. איך לחבר את את היציאה והכניסה מבלוק הקירור לפרסקס ובאיזה קוטר כדאי לעשות את החיבורים? 3. היכן אני יכול להשיג רדיאטור בחינם או בזול מאוד ובאיזה גודל מומלץ שהוא יהיה? 4. כמה עולה משאבה של בערך 1000 ליטר בשעה (לא משנה אם בתוך או מחוץ למים) וכמה יעלה לי נוזל קירור מיוחד? תודה. ובבקשה, תענו על הThread הקודם שלי פה...
-
- 6 תגובות
- 697 צפיות
-
-
אוקיי.. אז ברשותי המערכת שבחתימה. עכשיו סתם בתור התחלה החלטתי להעלות את מהירויות השעון של כרטיס המסך קצת ולראות איך זה משפיע. העלתי קצת ואפילו ב ati overdrive. עכשיו משהו מוזר.. מצד אחד רואים שהעלתי ע"י התוכנה gpu-z. מצד שני כמסתכלים על החיישנים רואים שהקלוקים נמוכים ממה ששמתי, ופירוט תוכלו לראות בתמונות הבאות. כמו שאתם רואים בדקתי גם על מאמץ ואותו דבר, כמו כן אחרי בדיקת המאמץ איכשהו שיצאתי מgpu-z וניסיתי להכנס שוב הוא נתן לי שגיאה משהו על דרייברים שמיועדיםל מחיקה לא זוכר בדיוק, אז הורדתי מחדש וזה עבד. האם מישהו יודע למה הדברים האלה קורים? ועוד דבר קטן, אם מתאמצים, אפשר לראות בתמונה עם furmark בפעולה, שמסביב לטבעת, את הרקע לא רואים חלק. זאת אומרת כאילו פסים כאלה לכל האורך…
-
- 2 תגובות
- 697 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום היקרים, אני מעוניין להמהיר את תדר המעבד שלי מסוג פנטיום 4 800FSB 2.4MHZ socket478 לוח האם שלי הוא: P4P800 זכרונות: 512x2 Kingston ddr400mhz + 256x2 twinmos ddr400mhz סך הכל: 1.5 קירור: זלמן איכותי אין לי מושג באוברקלוקינג ובגלל זה אני צריך את עזרתכם האדיבה, מהמעט שאני יודע זה שצריך להיכנס לביוס ולשנות את התדרים של המעבד והזכרון ובכן לאיזה תדרים?! אודה לכם אם תיתנו לי אולי לינק מתאים למפרט שלי או אולי מישהו שהתנסה בהמהרה דומה למעבד זה חשוב לציין שאני מעוניין להמיר את המעבד ל- 2800-3000 לוח האם שלי לא תומך ביותר מ- 3000 המחשב שלי גם ככה עגלה אז אני לא פוחד לקחת סיכונים! ובכן אני משאיר את העצות לתותחים שבפורום בתודה ובהערכה איציק
-
- 6 תגובות
- 697 צפיות
-
-
שלום אחים שלי מה קורה? יש לי שאלה בקשר לקירור של הכרטיס מסך קניתי R9000 לא פרו לפני כחודשיים שלושה (פ33ה של כרטיס) הוא בא אך-ורק עם קירור פסיבי רציתי לדעת איך משתמשים בערכות הקירור שמיועדות לכרטיס מסך ומה ההבדל בניהן למאווררים רגילים קיצר המחשב מתחיל להאיט אחרי כמה שעות וכשאני מנסה אוברקלוק אחרי מגה-הרץ אחד מקסימום 2 הוא מיד עושה ריסטרט תעזרו לי תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 697 צפיות
-
-
המערכת: AMD Athlon 64 X2 4800+ Xocket AM2 Box ASUS M2N-E G.Skill DDR2 2048MB (1028X2) 800Mhz CL5 אם רציך עוד פרטים תגידו והתוצאה המשונה:
-
- 8 תגובות
- 697 צפיות
-
-
יש לי PIII 450 על לוח ASUS P3B-F AGP: בקרוב INNO3D GF3 TI200 PCI: כרטיס קול CREATIVE VIBRA 128 , ומודם MOTOROLA 56K זכרונות: 3X64 מחברות שונות (חלקם 100MHZ וחלקם 133MHZ - אין לי בעייה להפטר מה 100MHZ) אם אני ירצה לעשות OC ע"י העלאת ה BUS נגיד ל 133MHZ (נראה לכם שאני יגיע ליותר?) איך זה ישפיע על שאר הרכיבים? אני לא רוצה להסתכן בהריסה של אחד מהם!
-
- 4 תגובות
- 697 צפיות
-
-
http://www.dealextreme.com/p/memory-heat-spreader-4759 http://www.dealextreme.com/p/dual-fans-hard-drive-cooling-attachment-5152 זה שווה לקנות או שזה סתם מעפן?
-
- 3 תגובות
- 697 צפיות
-
-
שלום, יש לי מארז מסוג 3D Aurora 570. החלפתי לו את המאוררים האחוריים למאוררים חזקים 70CFM אך השינוי בטמפרטורה לא מורגש כיוון שהם מוציאים אוויר. האם אפשר להפוך את המאוררים האחוריים כך שיכניסו אוויר והקידמי יוציא? (יוצא שהמאורר האחורי הוא מול הביג טייפון) תודה מראש! ליאור
-
- 4 תגובות
- 697 צפיות
-
-
אני רוצה את המאווררים הכי טובים ואת הקונטרולר הכי טוב אני פשוט לא יודע מה לבחור יש לי מארז ענק...ואני חייב לעשות מודינג רציני תמליצו לי על המאוררים ועל הקונטרולר בבקשה. ???
-
- 0 תגובות
- 697 צפיות
-
-
שלום קניתי מחשב חדש עם מארז 6919 Super Midi Tower של HEC. כשאני מדליק את המחשב המאוור הגדול מאחורה מתחיל להסתובב ונכבה לאחר כמה שניות. האם הוא אמור להמשיך להסתובב? האם זה תלוי בטמ"פ? האם זאת תקלה?
-
- 6 תגובות
- 697 צפיות
-
-
לדוגמה OC של Q6600 ל- 3.3GHz ב- 1.5v לא כלכך יציב, ואם מעלים במכה ל- 3.6-4GHz ב- 1.5v~ זה יציב (באותו מחשב עם אותם רכיבים)?
-
- 3 תגובות
- 697 צפיות
-
-
מעבד Intel Core 2 Duo E8200 Box ¤ 808 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤ 440 זיכרון Mushkin DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 SP ¤ 202 איך האופציה הזו לOC ? האם שווה להשקיע עוד 100 שקל בשביל 8400 ? התקציב שלי גם ככה מוגבל,אז מה כדאי ? ועד כמה רחוק אפשר להגיע עם ה8200 בקירור BOX ? [הOC יתבצע ע"י החנות]
-
- 2 תגובות
- 697 צפיות
-
-
שלום אני רוצה להריץ על המחשב את המשחק Rainbow Six Vegas 2 בדקתי באתר system requirements lab אם אני יכול להריץ אותו והכל בסדר חוץ מכרטיס המסך ואלה הנתונים שלו: Video RAM: Required - 128 MB , You have - 128.0 MB Video Card 3D Acceleration: Required - Yes , You have - Yes Video HW Transform & Lighting: Required - Yes , You have - Yes Vertex Shader Ver.: Required - 3.0 , You have - 2.0 Pixel Shader Ver.: Required - 3.0 , You have - 2.0 אפשר לראות שהכל בסדר חוץ מהשניים האחרונים הVertex Shader צריך להיות גירסא 3 ויש לי גרסא 2 ואותו דבר לגבי הPixel Shader התקנתי דריברים של OMEGA כי הבנתי שזה משפר את הביצועים אבל זה לא עזר בכלל עכשיו השאלה שלי היא איך אני משפר את הביצועים…
-
- 6 תגובות
- 697 צפיות
-
-
אני מחפש לוח אם שיתן OC ל-E8500 במהירות של 4.2 לפחות, ועדיף אף יותר, במחיר כמה שיותר נמוך. תודה
-
- 8 תגובות
- 697 צפיות
-
-
אחרי שהדיון הקודם נעשה בלאגן אחד גדול כך שלא ניתן להבין ממנו כלום החלטתי לפתוח אחד חדש. המעבד: Intel Pentium 4 3.0 Ghz Presscot 530 הקירור: AC Freezer 7 Pro טמפרטורות: מנוחה - 30, מאמץ 100 אחוז - 45 לוח אם: MSI 915P Combo זכרונות: שתי זכרונות של 200 מגהרץ 256 מגהבייט (512 סה"כ) אוברקלוק נוכחי: 210 FSB כפול 15 ביוס: אז ככה... המקסימום FSB שאני יכול להגיע אליו הוא 215, אחרי זה המחשב פשוט לא עובר את הPOST ניסיתי להעלות מתחים בצורה מתונה... למעבד 1.375 @ 1.475 וזה עדיין לא עזר, באותה מתינות ניסיתי להעלות מתחים גם לNB... שיניתי את הPCI לתדר של 33.3 ואת הPCI-E לתדר 101 כמו שהמליצו לי... אמרו לי שיתכן והבעיה היא בזכרונות... בEVEREST כתוב לי שהMEMORY SPEED עומד …
-
- 13 תגובות
- 697 צפיות
-
-
אני קונה מחשב שמגיע עם המעבד Q6600 שיושב על לוח אם GigaByte GA EP 43 DS3L וזכרונות ראם מבית G.Skill 2X2GB 800 MHz DDR2 4-4-4-12. הקירור למעבד שאני קונה יהיה Arctic Cooling Freezer Extreme. רציתי לדעת שני דברים: 1) האם אפשרי בכלל לבצע OC למעבד עם הנתונים הנ"ל או שאתם צריכים לדעת עוד פרטים כדי לענות לי על כך? 2) אם אכן אפשרי, לאיזו מהירות מעבד אני יכול להגיע עם OC בטיחותי אך בכל זאת משמעותי? תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 697 צפיות
-
-
-
אני עם ג'יפורס 2 Ti ופנטיום 3 1000MHZ ... ויש על הכרטיס כבר BLUE ORB לOC ... מישהו יכול ללמד אותי איך עשית לכרטיס אוברקלוקינג?כי משום מה ב 3DMARK אני מקבל 3200 כשאני רואה שהתוצאות של הכרטיס שלי בלי אוברקלוקינג בכללי הוא בסביבות ה4900...
-
- 0 תגובות
- 697 צפיות
-
-
מזה אומר בעצם..? לדוגמה אצלי בעליה של המחשב כתוב לי 2.5-4-4-8 T2
-
- 2 תגובות
- 697 צפיות
-
-
לפני כשבוע עשיתי OC שהמטרה שלו הייתה לבדוק עד כמה אני יכול להמהיר את המערכת שלי, מבלי להתחשב ביציבות, מספיק הייה לי שהוונדוס יעלה ואני אוכל לבדוק את התוצאה באידה. הערות: התיזמונים של הזיכרון שלי הם 2.5 3 2 7 ואין לי מושג איך לשנות אותם (לידע כללי, אני ביררתי את התיזמונים באידה-> לוח אם-> צ'יפסט) את כל הפרטים על הקירור והמערכת שיש לי אפשר למצוא ב"מפרט מחשב" להלן התוצאות: הבאס הכי גבוה שהביוס מאפשר לי זה 165 (והייתי שמח לדעת אך אני יכול להעלות אותו מעבר לזה...) המכפלה הכי גבוהה שהגעתי אליה היא 7, עם באס מקסימאלי של 155MHZ, שביחד זה 2166MHZ, ולא הצלחתי להעלות את המכפלה יותר מזה, גם עם באס של 133. המהירות הכי גבוהה שהגעתי אליה היא 2266MHZ (באס 165, מכפלה 6.75 VCORE 2.0…
-
- 4 תגובות
- 697 צפיות
-
-
ראיתי ששלי לא נעול,וזה תוקע אותי לגמרי מבחינת OC,אז איך?
-
- 7 תגובות
- 696 צפיות
-
-
מישהו יכול לתת לי לינק לתוכנה שמראה את הטמפרטורות של הכרטיס מסך מעבד והארדיסק תודה ולא אברסט כי יש לי את זה כבר...
-
- 7 תגובות
- 696 צפיות
-
-
אהלן, יש לי את הטרנספורמר עם המאווררים המקוריים שלו, הרעש ממש בלתי נסבל. ניסיתי לבצע חיפוש על הנושא הזה ולא מצאתי. מישהו יודע או מכיר דרך להחליש את המאווררים?
-
- 7 תגובות
- 696 צפיות
-
-