אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
קניתי לפני שבועיים כרטיס מסך חדש GTX470 וכשאני משחק בCOD:BO המשחק מקרטע בטרוף אפילו עם הגדרות נמוכות הבנתי שיכול להיות שנוצר אצלי צוואר בקבוק ולכן אני רוצה לעשות OC למעבד... כשקיבלתי את המחשב חבר שלי עשה איתי OC והצלחנו להגיע ל-3.2, ניסיתי לשחזר את זה, אבל לא ממש הצלחתי. המערכת שלי היא: מעבד: Intel Q6600 לוח אם: Asus Striker II Formula זיכרונות: OCZ 4GB Reaper HPC כרטיס מסך: Gigabyte GTX470 OC 1280MB קירור: Thermalright Ultra-120 eXtreme מאוורר:SilenX Ixtrema Pro 120mm x 38mm 14dBA יש למישהו הנחיות איך לעשות OC למעבד עם הלוח אם שלי? (הסתכלתי על המדריך בפורום, ולא הצלחתי להבין) עידכון: מצאתי מדריך והתחלתי לעשות OC, אבל ברגע שאני מעלה אפילו ב-0.5 ב-Ref Cloc…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום ניסיתי לקבל תשובה לבעיה זו באשכולות שונים שנימצאים בפורום זה , אך לא קיבלתי תשובות שפתרו את הבעיה, ולכן החלטתי לפתוח אשכול חדש , שמיועד אך ורק לפיתרון הבעיה הזאת. כמה נתוני רקע על המחשב שלי ועל הבעייה - אני עושה OC ואחרי דקה שתיים שאני נימצא באמצע משחק הוא ניתקע ואני חייב לעשות ריסטרט. ראשית עליי לציין שאין אני מדבר כרגע על הפיכת הכרטיס ל XT , אלא רק על OC פשוט ביותר ,הפיכת הזיכרונות מ 450 ל- 500 ואת הליבה מ - 475 גם כן ל 500 . הכרטיס הוא מתוצרת POWER COLOR והוא VIVO , קיבלתי אישור רשמי מהחברה שמדובר בליבת XT , אם כי זה לא ממש קשור לעניין , כי אפילו סתם כרטיס אמור להיות מסוגל לעשות OC . המעבד הוא פנטיום 4 3.0 , זיכרון 1024 על 400 , ולוח האם - ABIT IC7-G . Realtek AC'…
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי i7 930 עם מהירות סטוק של 2.8. זכרונות 3 סטיקים של 2 ג'יגה כ"א של G SKILL 2000MHZ לוח X58 ASUS P6T כשאני שם בביוס על AUTO אני מקבל את המהירות סטוק שלי אבל בפוסט יש לי הודעה שהמעבד שלי השתנה ואני צריך לשנות את ההגדרות אם אני שם בביוס את האפשרות על MANUAL אני לא עובר את המהירות של הסטוק אפילו אם הבאס שלי הוא 190 והמכפלה היא 21 (המחשב עולה אבל המהירות נשארת על מקסימום 2. 8) , אותו דבר בשני הפרופילים האחרים שיש לי ביוס ניסיתי לשים את המתח של הזכרונות על כמה שרשום עליהם (1.6) אבל זה לא עזר וגם העלתי את המתח למעבד ל-1.3750 וגם זה לא נתן לי כלום אגב אני עם גרסת הביוס הכי חדשה, שידרגתי לא מזמן וגם בקודמת הייתה לי את אותה הבעיה. אשמח לעזרה
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מעבד Q6600 לוח GA P35C S3 זיכרון: 2GB Crosair DDR 2 800MHZ CHANNEL KIT משהו אמר לי שצריכים להכנס להגדרות בביוס נכנסתי ואז לSPD לשנות משהו ל2.00 אבל אצלי שאני ניסיתי להיכנס זה אומר לי בכלל משהו עם DVD אין לי לשנות מספריםם.. כנ"ל גם בFSB.. למה ? משהו יודע איך עושים OC בלוח הזה ..
-
- 1 תגובה
- 497 צפיות
-
-
יש לי את המעבד הנ"ל על לוח abit IC7-E ואני לא מצליח לעשות OVERCLOCK כשאני נכנס לביוס אני משנה אותו לכך שהמכפלה שלו תיהיה על 2.8 וכשאני יוצא מהביוס הוא לא עובר את ה POST מה אני לא עושה נכון קראתי כמה מדריכים אבל לא הצלחתי ...
-
- 9 תגובות
- 644 צפיות
-
-
-
אני מנסה לעשות UNLOCK למעבד והחומר שצרכים לחבר בין הפנים תמיד נישפח ואני מישתמש מסלוטיפ
-
- 1 תגובה
- 524 צפיות
-
-
שלום לכולם ! אני מנסה לעשות אוברקלוק לגרוטאה שלי אבל אני לא מצליח אני נכנס לביוס ל cpu plug & play ורשום לי שם cpu speed :450mhz (100*4.5 אבל אני לא יכול לשנות כלום. ב manual כתות שאפשר לעשות אוברקלוק אבל בביוס של ה manual יש עוד שתי אפשרויות שלי אין: 1) cpu ratio 2) cpu frequency הלוח שלי הוא ms 6163 ATX BX13 chipset intel24443BX/PIIX4E bios v 4.51 PG plug & play 1.00 נ.ב הלוח שלי ver:1 מה אני עושה ? תודה לעוזרים !
-
- 3 תגובות
- 470 צפיות
-
-
היי , כתבתי הודעה ומשום מה לא ראיתי אותה כאן. אז אני אכתוב שוב בכל מקרה , זה המפרט שלי : amd 64 winchester 3500 MSI K8N Neo4 Gskill 512X2 ddr 400 אממ , ניסיתי לעלות את ה fsb ל 225 , והמחשב אפילו לא עשה פוסט. ניסיתי לעלות את ה fsp רק עד 210 , והוא נתקע כל הזמן. הטמפרטורות לא עוברות את ה 40 מעלות במאמץ. (מעבד\לוח) . יש למישהו מושג מה הבעיה? אני אמור לשנות עוד פרמטר בביוס מלבד ה fsb ? תודה .
-
- 13 תגובות
- 933 צפיות
-
-
היי אנשים , המפרט של המחשב שלי הוא : amd 64 3500 winchester MSI K8N Neo4 Gskill X 2 memory ddr 400 480W TT psu ניסיתי לעלות את ה FSB ל225 והמחשב בכלל לא עושה פוסט. ניסיתי לתת לו רק 210 , והמחשב נתקע ולא עולה שוב פעם. יש לכם מושג ? נראה לי קצת מוגזם שאפילו ל 210 אני לא מצליח לעלות. יש משהו אחר שאני אמור להוריד\לעלות , חוץ מ ה FSB ? המעבד בזמן מנוחה , עומד על 32-35 מעלות. ולא עובר את ה 40 בשיא המאמץ. מה אתם חושבים?
-
- 2 תגובות
- 661 צפיות
-
-
הלוח שלי הוא:(shuttle MV43V(N והמעבד הוא כמו שצויין למעלה Pentium 4 northwood A80532 . הביוס הוא:של(.AMI (American Megatrends Inc גרסה 19.11.03 ובו אי אפשר לעשות כלום כמעט אני פשוט לא מצליח, לא לעלות את המכפלה או לשנות את ה- FSB. האם יש איזשהי תוכנה או משהו כזה שיעזור לי?
-
- 12 תגובות
- 678 צפיות
-
-
יש לי לוח אם asus P4T-M ועליו יושב אינטל פנטיום 4 1.5 ג'גהרץ. עד כאן הכל טוב ויפה עד שאני מנסה לעשות אוברקלוק. אני נכנס לביוס ובמקום שהמצבת של ה-1500 תהיה מסומנת בשחור- ז"א שאפשר לשנות את מהירות השעון, זה מסומן לי באפור- ז"א שאי אפשר לשנות את מהירות השעון. חבר שלי שבא לבדוק את המחשב אמר שצריך להיות איזשהו ג'אמפר על הלוח אם שיעשה unlock למהירות השעון. אולם, מעיון במדריך ההפעלה של הלוח אם לא מצאנו שום דבר כזה. ניסינו הכל ועדיין האפשרות לשינוי מהירות המעבד נותרה נעולה. אני אובד עצות.... מה אפשר לעשות כדי שאוכל לעשות אוברקלוק למעבד? תודה לעוזרים ד"א, אם אתם תמצאו משהו שלא מצאתי הנה לינק ללוח האם באתר של אסוס http://www.asus.com.tw/mb/socket423/p4t-m/overview.htm#
-
- 3 תגובות
- 696 צפיות
-
-
שלום קניתי את הקירור נינג'ה 2 ואני לא מצליח לעשות אוברקלוק המחשב שלי: פנטיום 4 פרסקוט 2.8 ג'יגההרץ ו1 גיגה ראם לוח אם של MSI (צ'יפסט של ויה PT880) וזה סוקט 478 בקיצור המעבד היה עם קירור סטוק מגיע ל64 מעלות במאמץ ועכשיו ל53 כשאני עושה אוברקלוק המחשב לא מצליח להעלות את הווינדווס וישר קורס ועושה ריסט (חוץ מכמה פעמים שזה הצליח לכמה שניות ואז הטמפרטורה לא הייתה גבוהה בערך 54 מעלות) וכל זה רק באוברקלוק קטן של 200 מגההרץ למעבד בלבד ולא לזכרונות. את הזכרונות (400 מגההרץ בדפולט) הרצתי ב300 ומשו מגההרץ ככה שזה לא הם וגם יש לי קירור די טוב במארז והוא נקי והכל כשעשיתי אוברקלוק יותר קטן שמתי לב שכשאני מריץ OCCT המתח של הליבה יורד מ1.38 ל1.35 בערך או 1.36 ואז כשזה יורד טיפה מתחת הוא מפ…
-
- 1 תגובה
- 604 צפיות
-
-
שאני מעלה את הFSB אני מקבל את ההודעה אחרי השמירה בביוס CPU has been changed. Please re-enter CPU settings in the CMOS הלוח של ג'יגה בייט GA-M61SME-S2L מעבד AMD 4200X2 מה אני צריך לבטל/לאפשר בביוס בשביל לעשות אוברקלוק?
-
- 17 תגובות
- 962 צפיות
-
-
לא מזמן קיבלתי לוח אם חדש (היה לי ECS עלוב למדי...) ואני רוצה לעשות אוברקלוקינג אבל לא מצליח. הוצאתי את כל הג'מפרים שקשורים לכיוון מהירות על הלוח (FSJ -15) ואני אמור להיות מסוגל לשנות ב BIOS את המהירות של הבאס אבל זה לא מצליח (זה מחליט שיש לי פנטיום 1406 או משהו כזה) ----------------- Asus P4533-VM P4 2.2Ghz@400Mhz 512MB PC2100 Leadtek 4400 Ti Sound Blaster live Western Digital 80GB 8MB
-
- 0 תגובות
- 626 צפיות
-
-
שלום! ברשותי כרטיס מסך Nvidia Geforce 2 MX 400 . מהירות הליבה שלי היא 200 והזיכרון הוא 334. כשאני מעלה את המהירות ל-210 ואת הזיכרון ל-342 אני מפעיל מחדש את המחשב וזה חוזר למצב הרגיל שלו (200, 334) ניסיתי כמה תוכנות והם לא עזרו (RivaTuner,GeForce Tweak Utility ודרך ההגדרות של הכרטיס מסך) תודה!
-
- 5 תגובות
- 434 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות אוברקלוקינג למעבד אך אם אני מעלה את הFSB מעל 202 המחשב לא עולה. הטמפרטורה של המעבד נמוכה. האם צריך לשנות משהו חוץ מהFSB? מדוע זה לא עובד? יש לי לוח אם:MSI PT880 Neo-SR (MS-7008) 800 MHz ומעבד פנטיום 4 סוקט 478 פרסקוט.
-
- 17 תגובות
- 854 צפיות
-
-
השאלה -המעודכנת- שלי נמצאת בעמוד השני, אבל זכותכם לקרוא עכשיו, אני יושב על 3.39GHz. אם אני מנסה לעלות את התדר אפילו בעוד MHz בודד, הוא מדליק לי את המחשב, מתחיל לטעון את הWindows (הכל כרגיל), ואז פתאום מעביר אותי לאיזה מסך כחול עם אותיות לבנות שמתחיל במשפט:"Windows has reset the system to prevent damage to your computer.", ויש שם כל מיני אותיות ומספרים רצים (לא הספקתי לראות, זה רק שתי שניות). ניסיתי להעלות קצת את המתח, קצת שיחקתי עם הזכרונות, אבל פשוט אותו דבר כל פעם.. יש למישהו רעיון?
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה. שאני נכנס לביוס יש לי אפשרות להעלות את המהירות של המעבד. כאשר אני בוחר ב-MANUAL יש לי אפשרות או להעלות את הבאס או להעלות את ה-CPU FREQ. שלמען האמת אין לי מושג מזה. אבל שאני בוחר במנואל אני לא יכול להעלות את ה-MHZ כי הוא לא מופיע לי. וחוץ מזה הבאס וה א133 ואני לא יכול להעלות או להוריד אותו. אז השאלות שלי הן: מזה ה-CPU FREQ או משהו כזה ? (האפשרויות הן 2.5X , 3.5X וכו'...) למה אני לא יכול להעלות את הבאס או להוריד מ-133. איך אני יודע על כמה MHZ אני עומד כאשר אני בוחר ב-MANUAL ? ומישהו יכול לתת לי הסבר קצר על המכפלה, תפקידה המשעמות שלה וכו'... תודה מראש ד"א את הלוח שלי תוכלו לראות בצד.
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המעבד הוא I5 4670K והלוחasus sabertooth z87 מה שהחלטתי בסוף הוא לא לעשות אוברקלוק רציני אלא במקום זה להגיע ל 3800 בזמן שהזכרונות על 1866 ואז לנסות להוריד את המתח של המעבד כמה שאפשר על מנת שירוץ קריר ניסיתי את מצב manual ושם פועל בלי בעיה כל פעם הורדתי את המתח העלתי וינדוס והרצתי מבחני מאמץ הגעתי בסוף לערך של 1.020 והמחשב עובד יפה ב 3800 אלא מה שהמעבד ב IDLE במצב אוטומטי המתח היה יורד לסביבות 0.700 ובמצב MANUAL המתח נשאר על 1.020 כל הזמן שזה חבל ובמקום לרדת ל 22 מעלות במנוחה מושלמת הוא נשאר על 30 מעלות אז אני הבנתי שמצב adaptive זה אמור להיות בדיוק הפתרון שהמעבד ידע לרדת ל 0.700 במנוחה ולעלות לערך של המתח שאני נותן לו במאמץ שזה הערך האופטימלי שמצאתי 1.020 …
-
- 4 תגובות
- 7.5k צפיות
-
-
ערב טוב, קניתי מאוורר חדש למעבד, בעיקר למטרת שקט, וכשאני מנסה להוציא את המאוורר הקיים משום מה אני לא מצליח. יש את הקליפס הזה שצריך להזיז ואז להוציא מהפינים האלה אחד למעלה ואחד למטה - מה שנראה ואכן פשוט. עשיתי את זה, הקליפס משוחרר לגמרי, אבל הגוף קירור לא יוצא ולא זז בכלל אלא נותן תחושה שהוא תקוע/דבוק מאחורה. אני מפחד למשוך חזק יותר בשביל לא לעשות נזק. יכול להיות שהגריז הדביק את הגוף למעבד או משהו? ושאלה נוספת - בכבל של המאוורר הקיים ללוח אם יש חיבור עם 4 פינים, ובמאוורר החדש יש 3. הוא עדיין מתחבר ועובד, למרות שבחיבור בלוח גם יש 4 פינים ואחד נשאר בחוץ. מה המשמעות של הפין האבוד הזה? נ.ב - תושבת AM2 אם משנה.. תודה!
-
- 2 תגובות
- 514 צפיות
-
-
אממ אמרו לי שטמפ' במחשב הכי טוב לבדוק ב-TAT ולא בכל התוכנות האלה.. איך אני מגיע ל-TAT הזה??? אשמח לתשובות, דניאל.
-
- 4 תגובות
- 590 צפיות
-
-
שלום יש לי זכרונות בתדר 800MHZ ומעבד שעובד על 230FSB כרגע ואין לי אופציה בלוח להוריד את הזכרונות ל533 בשביל שהיחס יהיה כמה שיותר טוב(בשאיפה ל1:1) האם יש איזה תוכנה שעושה את העבודה במקום?
-
- 1 תגובה
- 648 צפיות
-
-
ואין לי גם אפשרות בביוס, חרשתי את כולו ואת כל האופציות בו. P35 DS3
-
- 2 תגובות
- 695 צפיות
-
-
ה Memory Acceleration שלי על Auto כשאני משנה את הביוס ל Turbo אז המחשב לא מגיע ל POST אפילו מה יכולה להיות הבעיה? ??? (ראו מפרט למטה) Intel Pentium IV 2.4C Asus P4P800 Geil 2x256MB 3200 DDR Golden Dragon Western Digital 120GB 8MB Buffer ATI Radeon 9700 Pro Liteon x52/x24/x52 Creative Sound Blaster 5.1 Supertalent (Chieftec OEM) Aluminium CA-601UFB Blue Tower w/Transparent Window HEC 475W Power Supply גרסת הביוס שלי היא 1007 (עדכנתי)
-
- 10 תגובות
- 747 צפיות
-