עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by barzanger,

רכשתי קיט קירור מיים יד שנייה מהלוח פה באתר ב 100 שקל הקיט של גיגהבייט עכשיו הקיט כנראה עמד תקופה ללא פעילות ולכן יש מעט קורוזייה שמתי חומר נגד והכל יצא והברק נראה כמו חדש השאלה שלי האם אני יכול לשים את החומר הזה ולתת למערכת לעבוד קצת זמן שיעבור בכל המערכת שאלה נוספת זה היא האם מיים מזוקקים לא יעשו קורוזייה שוב והאם הם יותר בטוחים במקרה של נזילה? שאלה אחרונה אני רוצה להוסיף עוד בלוק נוסף למעבד בלוק לציפסט (P45) כמה עולה בלוק כזה והם המשאבה תחזיק?

• 22 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by Imbernir,

1: נגיד שהמחשב מכובה, ואני רוצה להוציא את המים מבלי שהם יגעו בחלקי בהמחשב , איך אני עושה את זה? 2: האם יש הבדל גדול בין רדיאטור רגיל ל רדיאטור עם מקום ל2 או 3?. 3:האם אפשר להשתמש במים רגילים? 4: האם המים מתאדים אחרי כמה שבועות? 5:האם לשים את הרדיאטור בתוך המארז או מחוץ? תודה לכל מי שיעזור

• 5 תגובות
    • 663 צפיות
  3. Started by iakovl,

1. כמה W הוא מספק לכל ערוץ (נחוץ כדי לדעת איזה מאוורר אפשר להשים) 2. מה הטווח של נגדים המשתנים ב-V (למשל בין 5ל12V) 3. האם כדאי לקנות אותו? 4. הערות וכו'... עריכה: אותם שאלות רק לגבי HARDCANO 8 של TT בבקשה לא לתת לי לינקים לאתרים אלה רק לענות על השאלות. תודה

• 2 תגובות
    • 491 צפיות
  4. שלום, אני התחלתי להתנסות עם אוברקלוקינג קצת, קראתי פה באתר ובעוד אתרים על הנושא. יש לי במחשב מעבד של AMD Athlon 2500+ ולוח אם של abit NF7-S. היום החלטתי לנסות את זה אז בינתיים העלתי את הFSB שלי ל185. הבנתי שאפשר להעלות אותו די בקלות ל200 בשביל להביא את המעבד לרמה של 3200 אבל בינתיים אני לא רוצה להגזים כי אין לי קירור רציני או משהו, ואני לא רוצה לפגוע במעבד או במשהו אחר לפני שאני מברר פה כמה דברים. אז ככה: דבר ראשון, יש לי תוכנה די בסיסית שאומרת לי את הטמפ' של המעבד. יש איזו דרך או תוכנה שאני יוכל למדוד בעזרתה את הטמפ' של המעבד במאמץ? דבר שני, כל מה שעשיתי בשביל להעלות את המהירות שעון זה להגביר את הFSB. יש לי גם את המכפיל פתוח במעבד המסויים הזה. יש סיבה טובה גם לשנות אותו …

• 0 תגובות
    • 424 צפיות
  5. Started by common,

אני עובד עם מעבד סלרון 1GHZ Step1 (לפי EVEREST) שיניתי את מהירות BUS ל133 (המקסימום האפשרי בביוס) ואת המכפלה לX16 (גם כן המקסימום בביוס) כרגע המעבד עובד על 1.33 גה"ץ. מהירות הBUS אכן השתנתה אבל המכפלה נשארה X10 כמו לפני השינוי.... אני מניח שהמכםלה נעולהת האם אני צודק ? האם יש דרך לפתוח את המכפלה ? ע"י ג'אמפר או תוכנה ? האם שינוי מתח ישנה משהו ? איך משנים מתח ? אשמח להחכים.

• 3 תגובות
    • 443 צפיות
  6. Started by doker,

אני לפני קניית מחשב ואני מתכנן קירור מים,אני מחכה ל7970 על פי השמועות הם יהיו יחסית קרים. אני רוצה לעשות קירור מים למעבד חשבתי אולי להוסיף לזכרונות(לא בטוח אם נחוץ) מעבד i5 2500k כמה שאלות: 1.האם יש מארז שעדיף לקירור מים שעדיף על מארז אחר כמובן אני מעדיף קירור פנימי. 2.האם אפשר לבנות קירור מים ב300 דולר? 3.איזה גודל של מיכל מים אתם ממליצים לפעולות האלה? 4.יש קירורים שמותאמים ל5.2,הרדיאטור מותאם או המיכל מותאם לגודל הזה? תודה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  7. Started by amirsource,

שלום לכולם,אני רוצה להתחיל לעשות קירור מים שאני ישתמש בו במועד מאוחר יותר יש לי כמה שאלות ואשמח אם תענו לי על כמה מהם: 1)איך אפשר בדיוק לעשות ככה שיהיה אפשר להכניס 2 קירורים גם למעבד וגם לכרטיס מסך באותה מערכת?. כי פחות או יותר זה מה שאני מכיר http://img103.imageshack.us/img103/9915/watercoolingrl1zn3.jpg 2)יש איזה מקום שאני יכול לקנות בו בחו"ל חלקים טובים? אתרים אמינים מחו"ל? (לא EBAY אין שם הרבה ממש). 3)יש לי רדיאטור של רכב ( למי שמכיר אלפא רומאו 75),האם הוא יתאים?. תודה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 515 צפיות
  8. -------------------------------------------------------------------------------- עדיין חברים יקרים לא עניתם לי על שתי שאלות 1- האם להוסיף 100 שקל ולעשות כאילו המרה למעבד 2000 במקום ה1900 שווה? אני יודע שחנויות רבות לא מסכימות לזה 2- למה אני נתקע ב148 באס למען השם אני לא מבין זה מחרפן אותי אני לא ישן בלילה מרוב עצבים זיכרון קניתי במיוחד pc2700 xtreme ddr 333 אין מצב שהוא תוקע אותי ב148 לוח של גיגה בייט דגם 7vrxp ver 1/1 שאני יודע שהלוח הזה מגיע ל160 בכיף ואני חושב נתקע ב166 דבר שלישי אין לי שום כרטיס שיכול אולי לעצור תאובר קלוק כרטיס רשת יש לי מובנה יש לי רק על הpci כרטיס קול של קריאטיב 5.1 שאני לא מאמין שהוא יכול לעצור אותי ועל הa-g-p יש לי את הכרטיס מסך asus 8200t ti 20…

• 6 תגובות
    • 800 צפיות
  9. משהו יודע מה זה אומר FSB של מעבד ומה זה מכפלה??

• 4 תגובות
    • 481 צפיות
  10. Started by QuAKeR_996,

טוב כמה דברים שאני אודה לכם אם תענו לי: 1. כשעושים אובקלוק, איך אני "מקבע" את התדרים שבחרתי? האם הם מקובעים מיידית ישירות דרך התוכנה?, ואם התוכנה לא תעלה עם XP אז ה OC לא מתבצע? ובכלל האם כל פעם ש XP עולה, התדרים משתנים ?, או שהתוכנה משנה אותם לצמיתות ללא תלות בהפעלה שלה? 2. איך אני מתחיל OC (לכרטיס מסך) איך אני יודע מתי להמשיך ומתי לעצור? ואם הכרטיס ישרף לי יש סיכוי שהוא יקח איתו עוד כמה רכיבים? 3. מהו גבול התדרים המותר לכרטיס מסוגSAPPEIR RADEON 9800 PRO ודבר אחרון, הורדתי את התוכנה ATI TRAY TOOLS http://www.radeon2.ru/atitray/ היא די נחמדה עם המון אפשרויות. האם מישהו התעסק איתה ויודע על בעיות אפשריות איתה? תודה רבה לכל מי שמגיב או סתם מסתכל על הת'רד הזה

• 4 תגובות
    • 505 צפיות
  11. Started by liran2003,

היי, עשיתי היום אוברקלוק קטן וראשון. עברתי על ההודעות פה בפורום ועל המדריך. עכשיו, חלק מהדברים שהיו במדריך לא הופיעו אצלי וחלק דברים לא הצלחתי לשנות(מפרט בצד), לדוגמא ה-cpu thermal trottling וה-cool n' quiet, כמו כן לא הייתה לי אפשרות להגדיר את מחלק הזכרון ל-1:1 (היו אפשרויות אחרות אבל לא 1:1). בכל זאת העלתי את מהירות הבאס מ-200mhz ל-210mhz, המחשב בינתיים יציב והטמפרטורה ללא שינוי בדקתי ב-super pi ויש שיפור של 17 שניות. רציתי לשאול עד כמה משמעותיים הדברים האלה שלא הצלחתי לשנות? ויש לי עוד שאלה לגבי המתח, האם המתח עולה באופן אוטומטי? ואם לא מתי צריך להעלות אותו? כמה? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 506 צפיות
  12. אהלן! אני בחיים לא ביצעתי אוברקלוק ואני רוצה לנסות ויש לי כמה שאלות. קודם כל- האם שווה לי לבצע אוברקלוק למעבד Intel Celeron 1.6GHZ? במידה שזה יהיה מועיל ושווה, לכמה אפשר להגיע בלי להשתמש בקירור? (במצב הנוכחי הוא על 40 מעלות בערך) במידה ולא שווה- האם שווה לעשות על מעבד פנטיום 4 בתדר 1.6GHZ? ושוב, לכמה ניתן להגיע ללא קירור? ועכשיו כמה שאלות: 1) במידה ואחליט לבצע אוברקלוק והמעבד יתחמם יתר על המידה. הוא יכול להישרף? להנזק? או שהמחשב מתכבה ואפשר להחזיר חזרה למצב המקורי? 2) עד כמה מעלות בערך אפשר להגיע ללא קירור? מה המקסימום שאפשר? 3) כמה בערך עולה קירור אוויר והאם הוא בכלל שווה ת'כסף? זהו בינתיים, תודה מראש

• 7 תגובות
    • 745 צפיות
  13. שלום לכולם. אז ככה,לפני כמה חודשים קניתי מחשב עם המפרט הבא TWINTECH 9600GT E8400 ASUS P5N-D GEIL 2X1024 4-4-4-12 CM 690 וכעת אני רוצה לשדרג אותו במקצת-לקנות עוד 4 מאווררים למארז(שיהיו סך הכל שבעה,עם השלוש שאיתם הוא בא),לקנות קירור למעבד שיאפשר לי להגיע ל 4GHZ יציב בכל מצב,עוד שני סטיקים זהים של זכרון ועוד כרטיס מסך למערך SLI. ועכשיו לשאלות: קודם כל-הייתי רוצה לדעת כיצד מחברים את המאווררים-אני מניח שאם חיבור ה4 פינים הרגיל,אבל הבעיה היא שיש לי כאלה סך הכל 6 בספק,ויהיו לי שבעה מאווררים-האם אני אצטרך לקנת מפצלים? או שהמאווררים יבואו עם החלקים הנדרשים? עוד שאלה לגבי המאווררים-האם יש הבדל רציני בטמפרטורות בין ה"מפלצות" שמביאות זרימה לש 70+CFM,עם דציבלים של קרוב ומעל 30,לבין המ…

• 9 תגובות
    • 827 צפיות
  14. שלום, יש לי פה לידי MX2. אני רוצה למרוח מחדש משחה טרמתי לכרטיס מסך+מעבד. האם מזרק אחד של MX2 מספיק למרוח גם ל-88GT וגם ל-E6300 של אינטל? לא הבנתי איפה בידיוק אני אמור למרוח (בשני הרכיבים), כמה, איך וכו'...אשמח להסבר... אם אני מנקה את המשחה הקודמת עם נייר טואלט רגיל זה בסדר? (יש לי גם אלכוהל 70% אבל אני מפחד כי בכל זאת זה נוזל ועלול להרוס את הרכיב...) אשמח למדריך עם תמונות איך למרוח לכרטיס מסך... למעבד ראיתי באתר את המדריך ולא כל כך הבנתי... זה דחוף.. תודה.

• 8 תגובות
    • 844 צפיות
  15. Started by RedHat_Lover,

אני רוצה לקנות בקרוב מעבד מסדרת Athlon Xp בשביל המהרה, ואני הולך לפתוח לו את הכפולה, אז זה משנה אם אני אקנה 1600+ או 1900+ כי אני יכול לשנות את הכפולה, מה יהיו ההבדלים? השאלה השניה היא האם אני יכול לשים זיכרון PC2700 או אפילו PC3000 על לוח שמבוסס על KT266A ולהגדיר אותו כ-PC2100 כי אני לא חושב שיהיה אפשרות בביוס לזיכרון PC2400 אפילו, בגלל שאני רוצה לעשות המהרה דרך מהירות האפיק ככה שרק ה-PC2700 או ה-PC3000 יעמדו בזה, והשאלה השלישית והאחרונה היא, האם אני אוכל להשאיר את המחשב על מהירות אפיק גבוהה כמו 175 (מבחינת כרטיסי ההרחבה) אם אני אראה את מסך ה-POST? נ.ב אני קונה כמה מאווררי 12 ס"מ למארז ו-AX-7 עם מאוורר 8 ס"מ.... האוזניים שלי...... :'(

• 20 תגובות
    • 2.5k צפיות
  16. Started by Sarlula,

אהלן! יש לי כמה שאלות: 1. משום מה יש לי חיישן טמפרטורה אחד בלבד בכל המחשב והוא על ההארד-דיסק. (41-47 מעלות בד"כ). אם אני רוצה להוסיף חיישנים בשביל לקרוא את הטמפרטורה שלהם דרך תוכנה במחשב (כמו שאני עושה עם ההארד-דיסק), איך אני עושה את זה? יש חיישן לקניה\לבניה? מחירים? 2. למישהו יש חוות-דעת על הקירור למעבד: Gigabyte GH-PCU21-VG 3D Cooler-Pro 3. הקירור שציינתי מעל מתאים למעבד שלי? Intel Pentium 4 1.7GHz P68, Willamette, A80528 (478 Socket)

• 3 תגובות
    • 473 צפיות
  17. שלום רב לכם ידיידי, פורום קירור וOC. יש לי מספר שאלות בבקשה, הנה: 1. ברשותי מעבד ינטל פנטיום 4 3.0 עם ליבת פרסקוט (אני יודע, אני יודע :'( ), לא מזמן רציתי להתנסות בOC למרות שהמעבד שלי במנוחה ב55 מעלות, רציתי את ההרגשה הישראלית ש"אותי לא ידפקו, אני לא משלם על 3.2 , אני קונה 3.0 ועושה בחינם 3.2", אז עשיתי את הOC (בביוס יש אפשרות לעלות 5% וזה עושה לך OC אוטומתי) גיליתי שהוא הוריד לי ת'מהירות של הזכרונות אוטומתי אבל סידרתי את זה. אחרי עשיית הOC שנכנסתי CPUZ וראיתי שכתוב 3200, הרגשתי סיפוק אדיר, אז העלתי 10 אחוז, היה 3300 וז הורדתי ל3200 כי המעבד ממש חם. בקיצור, רציתי לשאול איזה קירור מומלץ שקל להרכיב לליבת פרסקוט שיוריד לי 10 מעלות מהקירור המקורי של ינטל? יש קירור כזה רגיל של…

• 0 תגובות
    • 505 צפיות
  18. יש לי במחשב 768 RAM 512 של קרוסאייר שקניתי ועוד 256 של לא יודע מי רציתי לדעת אם אפשר לעשות איכשהו לזכרונות אוברקלוק? יש לי כרטיס מסך ג'יפורס 4 MX440 (לצערי) ומלא משחקים לא פועלים עליו....בגלל שהוא MX אם אני אעשה עליו אוברקלוק משחקים כאלה כן יפעלו? יש בכלל טעם לעשות לו אוברקלוק? ועכשיו לשאלה קצת יותר ניובית מקודמותיה... איך אני עושה בכלל אוברקלוק? אני יודע להתקין תוכנה של טמפרטורה ולבקר טמפרטורות אבל אני לא ממש יודע מה הטמפרטורות המקסימליות שמותר לי להגיע אליהן לא שאמורה להיות בעיה כי המחשב שלי יחסית קר מבפנים מישהו יכול להביא לי לינק לתוכנה של טמפרטורות?

• 10 תגובות
    • 813 צפיות
  19. Started by Lanzar,

שלום לכולם לפני כמה ימים החלפתי את הלוח הקודם שלי ג'יגה בייט 7NNXP לאביט NF7 במיוחד ביגלל שבג'יגה בייט לא היו חורים מסביב לסוקט כדי לתפוס גופי קירור גדולים... עכשיו קניתי גם גוף קירור של THERMALRIGHT דגם SP97 בשילוב של DELTA 92MM וגם החלפתי קירור ל 9800XT שלי ל ZALMAN Heatpipe VGA Cooler ZM80D-HP בשילוב של נחשו נה..... DELTA 92MM ובגלל שהיה לי בעיה בבאסים גבוהים פירקתי את ההיט סינק המקורי של הצ'יפסט וליטשתי את הצ'יפסט עצמו עם נייר זכוכית מים ( רובכם בטח יודעים שהצ'יפסט לא ישר והסינק לא נוגע בוא מספיק טוב ) והחלפתי את הקירור שלו ל Thermalright NB-1 בשילוב של... כן כן DELTA קטן וחמוד ( ועצבני ביותר שמסתובב ב 7000 RPM ) וכדי שהכל יהיה יציב וסבבה החלפתי ספק ל ANTEC TRUE POW…

• 6 תגובות
    • 618 צפיות
  20. שלום לכולם.. מחפש קירור למעבד Q9450 בסביבות ה- 200 ש"ח.. (אם זה חשוב: לוח ASUS P5Q DELUXE בתוך מארז ANTEC P182) המחשב בשיא השימוש יהיה לעריכת אודיו כך ש- צריך שיהיה גם שקט וגם קריר (וגם תחת עומס).. אבל.. אני לא עושה OC ומה שיותר חשוב: עניין השליטה במהירות הסיבוב של המאוורר נתפס אצלי כחיסרון היות ולא הייתי רוצה להתחיל להתעסק עם זה בין אם זה כפתור בתוך או מחוץ למארז ובין אם זה דרך תוכנה כלשהיא.. הייתי רוצה שהוא יידע לבד מה צריך לעשות.. (נראה לי שאני מבקש משהו הגיוני שמזמן קיים אפילו בניידים!!) חברה... בבקשה עזרה

• 2 תגובות
    • 471 צפיות
  21. Started by idanpc,

כמה שוקל המחשב שלכם?? זאת שאלה שאף פעם לא שאלו אותה ובכן אני רוצה להיות הראשון!!! ----------------------------------------------------------------

• 17 תגובות
    • 2.4k צפיות
  22. Started by itsik1231995,

ה HD4850 שלי כרגע בסטוק 625 993 בעזרת הדרייבר של ATI אפשר להעלות אותו ל 700 1200 כמה משמעותי יהיה השיפור ב FPS ? שווה לעשות לו OC ? אם כן אפשר לקבל קצת הדרכה ? תודה

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  23. מה המצב? אז כחה 1) שניתי את היחס בין הזיכרון למעבד דרך הביוס ל 5:4 כמו שזה צריך להיות נכון? ואז מהירות הזיכרון ירדה ל 166MHZ (333MHZ( זה ביגלל היחס זה אמור להיות כך? 2) בתוכנה SYSTOOLS למה כשה אני עושה FINDE MAX FSB בדיקה של 4מיליון מיספרים אחרי כול פעם שהוא מעלה את הFSB הזמן שלוכך לו לעשות את הבדיקה גדל (אבל הטמפ כימעת ולא ישתנה)? 3) מזה FSB? 4) מהטמפ' המומלצת לכרטיס לשי 6800LE עשיתי לו SM וקצת OC 325/700@365/760 והוא רק בכמה מישחקים בודדים הוא מגיע ל 70 ממוצא אבל ליפעמים 75

• 3 תגובות
    • 478 צפיות
  24. Started by kurush,

שלום לכולם. אני פריק של שקט, ומנסה להשתיק את המחשב כמה שיותר. המפרט שלי הוא כדלקמן: Compucase 6919 HEC 475-VD-T P4E 3.0 ABIT IS7-E Zalman 7000B-Cu הזלמן הנוכחי הוא חדש ובא במקום 6500AlCu, שהיה רועש מדי לטעמי. במארז מורכבים שני מאווררי 120מ"מ שהגיעו יחד איתו, שניהם פועלים בוולטאז' נמוך במיוחד (רצים על איזה 700 סל"ד), ולא שומעים אותם. את המאוורר של הנורת'ברידג' ניתקתי, בגלל שהרעש שלו עיצבן אותי. עכשיו, הספק נרכש כספק "שקט במיוחד", אבל התברר כמפלצת רועשת בטירוף. כיום הוא אחרי מוד, ששני המאווררים מחוברים למתח מהלוח שעובר דרך Fanmate ומסתובבים במהירות הכי נמוכה. מאוורר ה-80 מ"מ גם הוחלף במאוורר של זלמן. אבל עדיין, אני שומע אותם. השאלה היא - האם ספקים אחרים, למשל TT410 PurePowe…

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.