עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. המדריך הבא מסביר את אופן השימוש וסוגי המבחנים הנמצאים בתוכנת ה- OCCT(ר"ת OverClock Checking Tool) החלון הראשי של התוכנה מחולק למספר אזורים עיקרים: * צהוב - מציג את סוגי המבחנים השונים שניתן לבצע בעזרת התוכנה. * כחול - מציג את פרטי המבחן שנבחר כגון: זמן, סוג המאמץ במבחן וכמות השימוש בזיכרון מהערכת (Test Mode) באותו המבחן. כמו כן כפתורי ההפעלה(ON) והכיבוי (OFF) של המבחן. * סגול - מציג את משך הזמן שנותר למבחן ומספר אחוזי הניצול (מצב המעבד) באותו רגע. * כתום - מציג מידע עדכני לגבי רכיבי המערכת, סוג המעבד (CPU Name ), לוח אם (Motherboard) וניטור (לשונית ה-Monitoring). * ירוק - מציג הסבר על כל מבחן וטיפים שונים למשתמש. סוגי המבחנים: CPU:OCCT - מבחן מאמץ למעבד שבוחן ג…

• 0 תגובות
    • 16.3k צפיות
  2. Started by YairZ,

ברוכים הבאים לתחרות "הקפא את המחשב" בחסות קולרמסטר! עברנו קיץ חם במיוחד ואין זה ספק שחשבתם מדי פעם על דרכים יצירתיות לקרר את המחשב, גם אם הן לא ריאליות. אנו רוצים שתספרו לנו על הדרכים הללו - בין אם בעזרת תמונה, קטע וידאו, חמשיר או כל שיטה אחרת שתרצו. מבין כל הרעיונות המקוריים שיוצעו, אנו נבחר את חמשת הרעיונות הטובים ביותר לדעתינו, ועליהם נבצע סקר - כך שאתם בסופו של דבר תקבעו מי יזכה ב...... Cooler Master Eisberg 240L Prestige מדובר על קירור מים מתקדם למעבד מבית קולרמסטר שאיתו לא תצטרכו לדאוג יותר לגבי טמפרטורת המעבד - גם לא בחודשי הקיץ החמים וגם לא בחודש OCtober כאשר תבצע אוברקלוק כבד למעבד. ביקורת על קירור זה ניתן לקרוא כאן. התחרות מתחילה כעת (…

• 55 תגובות
    • 20k צפיות
  3. Started by Tycoon,

מכיוון שרוב פירסומי היו בפורום זה אז אני אומר לכם שלום כאן עושה רושם שכל מה שאני כותב באתר הזה מצונזר נמחק או ננעל!!!!! נמאס לי מהמנהלים כאן והיחס המגעיל שאני ועוד אנשים מקבלים כאן(למעט מור ובני שאני מאד מעריך)חבורה של דיקטטורים שכל מה שאיכפת להם זה מעצמם מור תזכור את זה טוב (כי אני בטח אזכור את זה ) ולא תעוותו את הדברים אחר כך כמו שעשיתם לTHE BYTER או לCUPRA אני בין האוברקלוקרים הרצינים האחרונים שנשארו כאן וגם אני היום אומר שלום ועם יחס שכזה במקודם או במאוחר כולם יבינו אז להתראות חברים נ.ב פירסומים של הפרוייקטים החדשים שלי תמצאו במקומות אחרים בארץ ובעולם (שם לפחות יש יחס נורמלי למשתמשים) אני מניח שגם הודעה זאת תמצא את עצמה נמחקת או משהו כזה אז מי שהספיק להתראות

• 27 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. אורח vidoe
    Started by אורח vidoe,

*קניתי מעבד 3770k יד שנייה כולל לוח אם gigabyte z77x-d3h, קניתי משומש כדי לחסוך וגם כי התכוונתי לפתוח את ה-HIS ולהחליף את המשחה של אינטל,למזלי הבחור שמכר לי את המעבד כבר עשה בשבילי את העבודה המלוכלכת. מי שרוצה לדעת שילמתי 1550 ש"ח על השילוב, במידה והייתי קונה חדש הייתי משלם בסביביות 2200 ש"ח אבל ככה לא בטוח שהיה לי את האומץ לפתוח ההיטספרדר בכלל . המפרט 3770K delidded הנוכחי: hyper 212 evo gigabyte z77x-d3h (ביוס f9) a-data ddr3-1333 4gb dual channel 9-9-9-24 1.5v 7970 dual x מארז atx (ספק כוח עליון בלבד) hec power supply 550w הכנסת אוויר דרך שתי מאווררים, מ…

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. Started by ilaysk,

בניד פור ספיד מןסט ונטד הגיע ל 85!!! הקטע אן איוטים הכל בסדר ( ב EVEREST הכל 10 מעלות פחות ) אז אכשיו בלי לפרק דברים אך לקרר אותו? LOL

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. שלום לכולם אני מעוניין לקנות מערכת קירור מים של gb הקטע בקניה הזאת היא לשם יופי וביצועים יותר נוטה ליופי מערכת אז ככה במערכת הקירור של גיגה בייט המשאבה טובה יותר מזו של tt והרדיאטור בסדר כך שאין צורך להחליף הבעיה שלי היא עם הקירור שיושב על ה cpu שהוא מכוער לטעמי ובא עם אור כחול חזק שאני לא מעוניין בו בכל אופן חשבתי להחליף את הקירור שיושב על ה cpu למשהו אחר לא יקר ,שיהיה יפה ..:] אני גם רוצה להוסיף למערכת את ה- Thermaltake 207 Water Level Indicator ואת - Thermaltake Flow Indicator for liquid cooler system השאלה אם אני יכול לחבר להם את הצנרת הזאת שהבנתי שהיא יותר עבה.. תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 656 צפיות
  7. Started by DarkSight,

בסוף החלטתי לוותר על קניית הקירור מים והגעתי למסקנה שחבל על הכסף סה"כ קירור ואני לא אוברקלוקר רציני ובמקום זה פינקתי את עצמי בג'ינס חדש מדיזל ב800 שקל ;D

• 28 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by tomerm55,

שלום לחברי הפורום יש לי מחשב די חדש, עם מעבד I5 3470 3.2 GHZ , הקירור ששמתי במעמד הקניה הוא Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 השימוש העיקרי שלי למחשב הוא משחקים (COD,BF,NFS) אבל לא ברזולוציה והגרפיקה הכי גבוהים כי הכ.מסך חלש, כרגע יש לי כרטיס מסך HD4870 שנותן לי סה"כ הנאה סבירה במשחקים. אני מתכוון ב"ה לשדרג בקרוב ל R7 260X , אז חשבתי אולי גם לשדרג קירור של המעבד ל Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 או Scythe Katana 4 CPU Cooler (איזה עדיף? אם בכלל) . השאלה שלי היא האם זה כדאי/הכרחי, האם למשחקים דרוש או עדיף קירור חזק למעבד או שמספיק קירור חזק לכ.מסך? אני לא מתכוון לעשות OC למעבד . נ.ב אם אתם מתכוונים להציע לי קירורים אחרים אז בבקשה שלא יחרגו מהמחיר של 2 הקירורים הנ"ל. תודה רבה

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. בדקתי את הטמפרטורות בזמן משחק ,המעבד 80 מעלות והכרטיס מסך 55-60 מעלות יש לי לוח אם , מעבד , ספק כוח וזכרונות חדשים יש ריח של חום וחשמל בזמן משחק זה בסדר ? זה בעיה? או שזה סתם ריח של חומרה חדשה וזה יעבור? המחשב שלי: GeForce GTX 1070 G1 Gaming Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3200 AMD 3rd Gen Ryzen 7 3800X Corsair RM650 650W PSU 80+ Gold Fully Modular Gigabyte X570 Gaming X

10. Started by Screw_Master,

שלום לכולם, בדרך כלל, אחרי בדיקות היציבות שאני מריץ למעבד, התוכנה אומרת רק כמה זמן היא רצה, לעומת זאת עכשיו, הוא גם הוסיף לי שורה אחת בבדיקת השגיאות של שתי הליבות, כמו שמפורט למטה (הבדיקה היא Stress CPU with gromacs core): ובליבה השניה: האם זה אומר שהמעבד פולט שגיאות, ולפיכך לא יציב?

11. האם הסיילנסר NV1 מתאים לכרטיס V9520MAGIC/T??

• 4 תגובות
    • 481 צפיות
  12. Started by gardtango,

קניתי לאחרונה מחשב חדש מעבד E8500 ולוח אם של ג'יגהבייט GA-EP43-DS3L. למעבד יש כרגע את המאוורר הרגיל של אינטל שמקבלים עם המעבד. זה מחשב שפועל רצוף 24 שעות ביממה לכן רציתי לשדרג את הקירור למעבד כדי לא שלא יהיו לי בעיות. אני צריך המלצה לקירור למעבד בסביבות ה200 ש"ח משהו טוב של חברה מוכרת והכי חשוב שיהיה שקט. תודה!!!

• 6 תגובות
    • 759 צפיות
  13. Started by MtK,

הי, יש לי מארז Fractal Define Mini שמגיע עם שני מאווררים: קדמי - צמוד למארז הדיסקים הפנימי (יש שני מארזים של 3 דיקסים כל אחד). אחורי - אי שם מעל הלוח. בשרת יש 6 דיסקים SATA ונתוני ה-S.M.A.R.T של כל אחד מהדיסקים מראים שהם חורגים מה-40 מעלות לעיתים קרובות ולאו דווקא בעבודה מאומצת (אפילו בBOOT). לקחתי מארז Fractal אחר שיש לי והוצאתי ממנו את המאוורר הקדמי שלו והוספתי לMINI לצורך הבדיקה. מעבר לרעש שניהיה 'קצת' יותר חזק, לא נראה שיש שינוי משמעותי בטמפרטורה של הדיסקים. השאלות שלי הן: המצב הזה תקין שהדיסקים יהיו חמים כ"כ, ללא יותר מידי מאמץ? האם יש משהו לעשות לפני שקונים מאווררים נוספים/חדשים? אם חייבים לקנות, מה מומלץ...? המחשב הזה הוא שרת קבצים שאמור להיות דלוק 24/7 בחדר שינ…

• 48 תגובות
    • 6.9k צפיות
  14. Started by Esparco,

הרצתי בדיקה ב S&M ה CPU עבר הכל אבל משום מה בזכרונות הוא נופל לי ב SINGLE ERROR או משהו כזה מישהו יכול להסביר לי למה??

• 5 תגובות
    • 578 צפיות
  15. Started by mafyoner,

דרך התוכנה של הדרייבר זה כול הזמן על 68 ובEVEREST זה לא מזהה את הכרטיס ולא מראה טמפ למה זה? איך אני יכול ליבדוק?

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by godisme171,

היי אני רוצה לעשות OC לRIVA TNT2 32 אז חשבתי לקנות צלעות קירור ומאורר עם חומר טרמי אז כמו שידוע לכרטיסי מסך האלו אין מאוררים אלא יש צלעות קירור אז השאלה אם אני יכול לשים מאורר ושהוא לא יפול? נ.ב המלצות למאורר תועיל + חומר טרמי או עוד דברים מועילים

• 8 תגובות
    • 985 צפיות
  17. ??? ??? ??? ???

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by ofer_mat,

יש לי P4 1.7 ובעומס הוא קופץ ל 60 מעלות דרך אגב התמפרטורה של הלוח די יציבה 43-46 אה...זה בלי OC

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by yuval_cohen,

אחי תן לי מיקום קצת יותר מדויק של החנות המשומשת ברחובות וקצת פרטים אם אפשר תודה רבה

• 1 תגובה
    • 862 צפיות
  20. Started by redti,

יש לי לוח אם של gigabyte והתקנתי easy tuner 6 יש לי בתוכנה הזאת אפשרות לעשות OC לזכרונות ולמעבד , רציתי לדעת במידה ואני אעלה את המהירות של הזכרונות וישנה להם את ההספק voltage זה יכול לפגוע ברכיבים אחרים משום שלא נעלתי את המתח על הזיכרון בלבד או שהלוח אם/תוכנה עושים את הנעילה עבור כל רכיב מהתחלה ? ודבר נוסף..כשמעלים את הvoltage המהירות עולה במקביל או שזה 2 דברים שצריך לעלות בנפרד עד שמגיעים ליציבות ? יש לי זכרונות ocz reaper ddr 2 800 ואני מת לנצל אותם..

21. Started by cold-fire,

אני רוצה לקנות קירור טוב למעבד המליצו לי את הThermaltake Tower112 Cpu Cooler CL-P0024 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_954&products_id=7914 תנו תגובה בנושא ואיך הקירור טוב או לא אם לא אז תמליצו לי תקציב 320

• 12 תגובות
    • 716 צפיות
  22. בדקתי עם speedfan כתוב לי CPU - 85c יש להבה ליד GPU-83c גם פה internal temp + remote temp - 43c hd0 - 40c לפי המדריך הגברתי את הטמפ' של המאוורר עד הסוף הוא עובד כרגע על 3500 rpm.מה הבעיה?

• 6 תגובות
    • 824 צפיות
  23. Started by MONORAIL,

שלום לכולם, אני קצת חדש בעניין. יש לי כרטיס HERCULES 3D PRPHET 2 MX, והוא מתחיל לצלוע. מישהו יכול להסביר לי עד כמה אפשר להמהיר אותו ואיך בודקים אם זה יציב? תודה מראש...

• 8 תגובות
    • 911 צפיות
  24. שאלה בכותרת ואני מתכוון אם יש לי מערכת דיי טובה וכרטיס מסך פשוט משהו כמו ה7300 שלא אכפת לי ממנו אני יוכל לעשות לו אוברקלוק ללא קשר ללוח אם / מעבד כדי לא להרוס או לשנות אותם?

• 3 תגובות
    • 541 צפיות
  25. Started by Access Denied,

החברה ב-thermaltake לא קמים מהשולחנות שם לשנייה.. וזה הפלא החדש שלהם: הוא נקרא SpinQ אז נכון שהוא לא הקירור הכי טוב ויעיל בעולם, אבל לעזאזל הוא יפה.. ביקורת: http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Freview2k8.blogspot.com%2F2008%2F10%2Fthermaltake-spinq-cpu-cooler.html&hl=en&ie=UTF-8&sl=auto&tl=en

• 4 תגובות
    • 844 צפיות

דיונים חדשים בפורומים