עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Kirma,

יש לי OC למעבד ל 3Ghz מ 2.4 ויש לי כמה שאלות בנוגע להגדרות למה צריך להשים את PCI Express Frequency על 101 ? מה זה בעצם עושה? אותו דבר גם לגבי System Memory Multiplier שנמצא על 2.40B [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 549 צפיות
  2. Started by HwareNewb,

שלום, יש לי P4 640 3.2 GHZ,והוא מגיע לטמפרטורה מטורפת של 62 מעלות במאמץ. אני רוצה לקנות את הזלמן 9500 החדש, אבל לפני כן אני רוצה לשאול כמה שאלות: א. האם הוא יותר טוב מהביג טייפון? ב. האם ההתקנה שלו קלה, כלומר לא צריך להוציא את לוח האם? נ.ב- יש לי זכרונות של חברת CEON האלמונית (4-4-4-12)- יש מצב שאני אצליח להגיע איתם באוברקלוק ל-4 GHZ, או שאף אחד לא יודע ואני צריך לעשות ניסוי וטעייה? תודה מראש

• 15 תגובות
    • 903 צפיות
  3. Started by Talool,

שלום לכולם יש לי כמה שאלות לגבי oc במחשב שלי כי אני חושב שביצעתי oc ואני לא בטוח חחחחחח סתכלו בתמונה שצילמתי בcpuz תגידי לי אם אכן ביצעתי oc http://tinypic.com/view.php?pic=678rakp ועוד דבר מישהוא יכול להסביר לי מה זה המולטיפליר הזה ? תודה לכל העוזרים

• 13 תגובות
    • 608 צפיות
  4. Started by omerz90,

שלום, בקרוב אני הולך להזמין מחשב ואני מתכנן לעשות לו OC, עכשיו לפני הכל יש לי כמה שאלות: - עד כמה GHZ אני יוכל להגיע במעבד? - אם אני עושה OC לכרטיס מסך אני צריך לשים לכרטיס מסך קירור? - אם אני עושה OC לזיכרונות אז אני צריך לשים לזכרונות קירור? - איך הקירור ששמתי במפרט? - אם אני יבצע OC על הרכיבים אז אני יאבד את האחריות? - איזה זכרונות של 4 ג'יגה טובים לOC(עד 350 ש"ח)? - אחרי הOC על הרכיבים אני ירגיש הבדל? ועכשיו הנה המפרט: מעבד: [..] INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLB8V" - BOX ¤1199 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EP45-DS3L ¤543 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 1066 CL5-6-6-18 - F2-8500CL5D-4GBPQ ¤318 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD4890 1GB GDDR5 - RETAIL …

• 4 תגובות
    • 615 צפיות
  5. Started by oded900,

1:האם אפשר לעלות מתחים למעבד בלוח שלא תומך בכך דרך הBIOS?(באמצעות תוכנה כלשהיא...) 2:במידה והלוח לא תומך בFSB מסויים איזה מתחים צריך להעלות של הגשר הצפוני או הדרומי? 3:האם העלאת תדר PCIE משפיעה על OC לכרטיס מסך? 4:האם אפשר לשנות מתחים לכרטיס מסך באמצעות תוכנה כלשהיא? תודה.

• 2 תגובות
    • 455 צפיות
  6. Started by David_K,

קודם כל המפרט כמו שאתם רואים הוא בצד .. 1.הזכרונות שלי הם מדגם PSD22G8002H של Patriot ,המתח שהם דורשים לפי האתר של החברה הוא 1.9v , כדי להגיע לFSB של 445 ולשמור על היציבות של הזיכרונות ההיתי צריך לעלות את המתח של הזיכרונות ל1.980v ,יש איזה שהיא בעיה עם זה שהזכרונות האלו יעבדו במתח כזה ? 2.כדי לבדוק יציבות,בדקתי עם IntelBurnTest במצב "Maximum" והתוכנה עשתה 10 ראונדים והכל עבר ללא בעיה , האם זה מספיק? אגב,המתח של המעבד נקבע על 1.34375v בBios ,מתחת לזה IntelBurnTest היה נותן שגיאה אחרי 7 סיבובים ..

• 1 תגובה
    • 788 צפיות
  7. Started by daniel0089,

היי, אז לפני שאני מתחיל לעשות OC לE6300 שלי... 1)האם חייבים לבטל את כל הדברים שכתוב במדריך באתר למרות שאני לא רוצה להגיע ל1000GHZ אלא עד 2.2GHZ בערך (הסטוק שלי הוא 1.86)? 2) לא כל כך הבנתי מה עושים עם הזכרונות,SPD וכל השטויות האלו.. אשמח להסבר... 3) מה להגדיר בכיבוי אוט'? 70 מעלות? 4) לכמה אתם חושבים אני יגיע עם הקירור שבמפרט בצד? 5) מאז שכתבו את המדריך ועד עכשיו, מומלץ להתקין תוכנה אחרת מזו שכתוב במדריך או להוריד בידיוק את מה שכתוב שם?אם יש לכם המלצות לתוכנות יותר טובות אשמח ללינק להורדה.. עריכה: אפשר קישור להורדה של 3DMARK07 בבקשה? 06 לא תומך בDX10 תודה לכולם!

• 13 תגובות
    • 921 צפיות
  8. Started by Astrix-D,

1)מה זה T1 וT2? 2)איך אני משנה את יחס הזיכרונות למהירות הבאס? 3)איך אני מעלה או מוריד את הבאס? 4)איך אני משנה תיזמונים לזכרונות? 5)האם המדריך שיש בHWZone לOC הוא טוב למתחילים?ואני מדבר על עצמי,אני בחיים לא עשיתי OC.

• 2 תגובות
    • 392 צפיות
  9. Started by guyf1712,

היי, אני עומד לקנות מחשב חדש בקרוב, המעבד יהיה Intel i5 3570K. האם Scythe Mugen 3 מספיק לקרר את המעבד כמו שצריך? האם הוא שקט? האם כדאי לקנות עוד מאוורר אחורי בנוסף? אם כן איזה? תודה.

• 2 תגובות
    • 736 צפיות
  10. Started by UrielZ,

יש לי מחשב ישן, והמפרט שלו זה: Intel Pentium 4, 1800 MHz (18 x 100) Gigabyte GA-8ITXE 1024MB PC800 RDRAM (4*256) NVIDIA GeForce FX 5500 (256 MB) עם המפרט הנ"ל אני אוכל להגיע לאוברקלוק מכובד למעבד? אהה ואני צריך איזה מדריך אוברקלוק ללוח הזה...לא מצאתי כלום אהה ועוד משהו מוזר...שאני בודק באוורסט או בספידפן את הטמפ של המעבד שלי אז היא נעה בין 30 ל-33 מעלות במנוחה אבל שאני נכנס לביוס הטמפ היא סביבות ה-45 עד 48 מעלות... מה הטמפ של המעבד באמת?

• 3 תגובות
    • 628 צפיות
  11. Started by kewl,

למה ה-core speed באינטל, לדוגמא במעבד 1800, הוא 1800mhz, ובמעבד 3000+ של amd זה יהיה 1800 כ-core speed? לא ממש הבנתי למה זה ככה ו-HTT זה FSB פשוט ב-64bit של amd? אין מהירות באס ב-amd? תודה

• 7 תגובות
    • 596 צפיות
  12. אני שוקל לעשות אוברקלוקינג למעבד שלי Intel P4 2 GHZ 512 K Chace. בעל לוח אם ASUS P4T-E בזמן עבודה רגיל לפני אוברקלוקינג הטמפ' של המעבד שלי הוא 39 מעלות ושל הלוח אם 29 רציתי לדעת אם בטמפ' כאלה אפשרי לעשות אוברקלוקינג? ואם לא אז יש לי שאלה אחרת אם אני אעמיד את המחשב שלי מתחת למזגן שיכול ממש לקרר אותו טוב ולעשות אוברקלוקינג תוך כדי הקירור של המזגן ולאחר שהמחשב עובד טוב לאחר האצת המהירות ע"י האוברקלוקינג עם המזגן להחזיר אותו למצב רגיל שבו קירור בלי מזגן ובעצם הטמפ' של המחשב תעלה אז זה ידפוק לי משהו או שהמחשב כבר רגיל למהירות ולא יקרה כלום?

• 7 תגובות
    • 721 צפיות
  13. Started by MasteRoi,

חח אני דיי חדש בתחום ואני לא ממש יודע איך כל זה הולך... יש לי פנטיום 3 1000mhz, עם 256מ"ב זכרון פנימי. מה הרכיבים הכי זולים והממולצים עבורו...?

• 5 תגובות
    • 475 צפיות
  14. אני פשוט לא מבין את העניין הזה. למה לשלם 150-200 ש"ח בשביל שיפור של מקסימום 30Mhz ו-200 נקודות ב-3DMark05? האם יש השפעה כל כך על ה-FPS שההשקעה הזאת שווה או רק בשביל לגרד עוד כמה נקודות ב-3DMark05? ועוד שאלה - בביקורת אין הזכר ל - Arctic Cooling ATI Silencer 5 Rev.2. למישהו יש מושג על ביצועי הקירור הזה?

• 4 תגובות
    • 475 צפיות
  15. החלפתי משחה טרמית למעבד ולאחר ההחלפה שאני מדליק את המחשב הוא מתכבה ואחרי כמה שניות נדלק. ככה בלי סוף. חשוב לציין שכאשר הוא נדלק לא ראו כלום במסך. לאחר שלחצתי טיפה על הגוף קירור המחשב נדלק וכאשר הוינדוס עלה ( כבר טען את התוכניות אתחול) המסך נתקע לאחר מכן מסך כחול ורסט ככה 3 פעמים לחצתי טיפה יותר חזק על הגוף קירור והוא לא מתכבה או נתקע עכשיו עכשיו לשאלותיי 1) הגיוני שהטמפרטורות נעות בין 15-20 מעלות 2) מה גרם למסכים הכחולים ולזה שהמחשב נדלק ונכבה בלי סוף 3) איך זה יכול להיות שהגוף קירור יכול לזוז למרות שהרכבתי אותו טוב וחזק (הוא יכול לנוע מצד לצד) Zalman CNPS9500 Led 4) כאשר שמתי את המשחה לא מרחתי אותה עם שקית, פשוט לקחתי מקל אוזניית פיזרתי אותה טיפה בצורת עיגול וסובבתי מס…

• 9 תגובות
    • 852 צפיות
  16. המפרט שלי הוא כזה : מעבד: core 2 duo e6300 1.86ghz לוח אם: asus p5B 775 conroe זיכרון פנימי: aeneon ddr2 667 512mX2 זיכרון : Western-D 250G כ.מ: asus EN7600GT 256mb retail מארז: HEC 6a21 ספק: ג'נרי 500W מאוור 12 CM אני רוצה לדעת אם יש לי צורך בהמהרה וכמה זה ישפיע? ואם כן אז מה אני צריך להוסיף מבחינת קירור למעבד וגם איך אני עושה המהרה אולי יש מדריכים...

• 10 תגובות
    • 757 צפיות
  17. אז ככה מה הקטע הזה עם היחס...1:1...5:4...מה זה אומר?... איך אני יכול להגדיל את המתח במעבד?..מה עדיף להעלות את הבאס?? או את המתח?? מה הגבול של המתח שהמעבד שלי יכול לסבול...(ליבת ויילמאט)...?? איך אני יודע מה היחס של הזיכרונות שלי??.. אני הולך להביא AMD 3000+ 939 עכשיו אני רוצה OC...ואני יקנה אותו עם לוח K8NS-Ultra...הוא יעשה OC סביר??..לדוגמא...מ1.8 ל2.2 הוא יסחב?? ועם המערכת הנ"ל....איזה זיכרון יסחב בOC כזה??..הTWINMOS הרגיל 2.5-3-3-6...??..אם לא אז איזה זיכרון להביא??....איזה צ'יפ יש לו??..ומישהו יכול להסביר לי קצת על הצ'יפים??? המעבד שלי עכשיו הוא P4 1.7 במקור...יש לי קירור סטוק...והמעבד נהיה לא יציב ב2.05...איזה קירור אני יביא בשביל להגיע ל2.2??..TT Tower??..או משהו אח…

• 0 תגובות
    • 454 צפיות
  18. שלום, הורדתי את התוכנה SpeedFan ורציתי לשאול כמה שאלות: א. מה זה החץ הכחול הזה שמראה שהוא ב23 מעלות? ב. השני אני יודע שזה ההארד דיסק והוא ב-52 מעלות זה לא קצת יותר מדי? ג. מה זה ה-TEMP1? ומה זה ה-TEMP2? תודה. נ.ב- צירפתי תמונה אני מקווה שיראו בסדר

• 10 תגובות
    • 731 צפיות
  19. שלום. יהיה הבדל גדול בטמפרטורה בין מאווררים בגודל 14 לבין גודל 12? עוד שאלה זה האם לשים משחה טרמית בין המעבד לקירור? הקירור הוא H100 המעבד I7 5820 יש כבר משחה אבל אני רוצה להחליף יש לי את המשחה של זלמן Zalman Super Thermal Grease ZM-STG2 אני צריך להשתמש באיזה שהיא הארכה פריקת חשמל סטטי ? וכמובן איך מורחים נכון משחה?

• 11 תגובות
    • 976 צפיות
  20. היי אני גר ליד תל אביב ורציתי לשאול איפה אני יכול לקנות צג LCD כפי שהשתמשו פה במדריך. ועוד שאלה אם יש לי צגד LCD רחב ממערכת הסטריו השינה שלי האם ניתן להשתמש בו? ועוד שאלה קטנה איך אני מחבר את הכל ליציאה הסריאלית ולא ליציאת המדפסת?

• 5 תגובות
    • 684 צפיות
  21. Started by Monstalicious,

אוקי, אני רוצה להבין איך עובדים המהירויות של מעבדי Amd החדשים. למשל במעבד Amd64bit 3500 Winchester, כתוב שה Fsb הוא 250, זאת אומרת שיש Ratio 5:4, כדי שהזכרון נגיד שקניתי 400 מה"ז, ישאר במהירות של 400 Mhz האם הבנתי נכון? עוד משהו, אם אני עושה אוברקלוק למעבד Amd64bit 3000 Newcastle, אני עושה 9*250, ומשאיר את הזכרונות ב Ratio 5:4, האם זה יהיה שווה למעבד Amd64bit 3500? כי ההפרש הוא רק 200 מגהרץ, שאפשר להגיע לזה בלי להוסיף קירור מיוחד. תתקנו אותי בבקשה

• 1 תגובה
    • 447 צפיות
  22. כמו שכבר ראיתם אני אוהב להציב את השאלות שלי באופן מסודר כגון 1, 2, 3 וכו' אני מבקש שתענו לי על כל שאלה שאתם עונים אם לדוגמא עניתם אל מספר 1 אז תכתבו 1 ואז את התשובה אני לא בא ללמד אף אחד פה איך לכתוב פשוט אני לא רוצה להתבלבל כי כל העסק עם הfsb והכל מבלבל אם לא עונים בצורה נכונה ומסודרת תודה הנה השאלות 1. יש לי שני מחשבים באחד amd xp 2400 ובשני היותר חדש יש amd 64 3000 בשני המעבדים המכפלה נעולה ואם כן איך אני פותח אותה תסבירו לי בעברית כי אם תביאו לי הסבר באנגלית מספיק מילה אחת שלא תהיה ברורה לי אני יהרוס הכל ואני לא רוצה לקחת סיכונים 2. המכפלה של המעבד ה64 היא 10 בוא נגיד שהיא פתוחה טוב אז אם אני מעלה אותה לא חשוב כמה לא יכול לקרות כלום לאף דבר במחשב אם כן אז מה ולמה (שאל…

• 7 תגובות
    • 564 צפיות
  23. שלום לכולם, יש לי כמה שאלות לגבי מתחים ואני ישמח אם תסבירו לי אותם[= דבר ראשון,אשמח אם תסבירו לי מה עושה פה כל שורה ולמה היא אחראית ( כמו מתח למעבד,לגשר צפוני וכו'.) ועוד דבר,אשמח אם תכתבו לי מה המתחים המקסימלים שאסור לעבור אותם כי אם אני יעבור אותם הם כבר יתחילו לגרום לי נזק(הכוונה במעבדי 45NM או במעבד שלי Q9550). תודה רבה לעוזרים בבקשה תפרטו ככל האפשר[= עריכה: עוד שאלה קטנה,אם אני רוצה לקנות לוח אם איך אני יודע לכמה מקסימום FSB הוא יכול להגיע כדי שלא ישמש לי כגבול בOC?. Motherboard Voltage Control******* Load-Line Calibration [enabled] CPU Vcore [1.4875V] CPU Termination [1.500V] CPU PLL [1.670V] CPU Reference [0.935V] MCH Core [1.620V] MCH Reference [1.120V] MC…

• 10 תגובות
    • 819 צפיות
  24. Started by xxgalxx,

שלום לכולם אז ככה, אני מתכנן היום לנקות את המחשב אחרי דיי הרבה זמן שלא ניקתי עקב היותי בצבא וחוסר זמן , אני מתכנן לנקות אותו , לסדר את החוטים(אם צריך) בשביל שלא יפריעו לסירקולציה של המאווררים, לנקות את המאווררים ולשמן אותם. בסופו של כל התהליך אני רוצה לעשות בדיקת מאמץ לכרטיס המסך מהמדריך שנמצא בנעוץ ואני יעלה לכאן את הנתונים. מה שאני מבקש שתעזרו לי איך למקם את המאווררים בצורה הכי טובה שתהיה לקירור ולסירקולציה של אוויר ולאיזה כיוון צריך למקם אותם דוגמא: איפה לשים מארוורר שהמדבקה שלו כלפי המארז ואחד כלפי חוץ. אני יצלם לכם תמונות של המחשב שלי בפנים של החלקים כולל מאווררים , וגם אני יעלה תמונות של המפרט של המחשב שלי. בתמונה הבאה יוצג מפרט המחשב וחום של המחשב כולל …

• 14 תגובות
    • 2.5k צפיות
  25. Started by nafroman,

שלום לכם יש לי כמה שאלות קטנות בנוגע להוספת מאווררים למארז יש לי מארז CM690 ובסהכ הוא דיי שקט חוץ מזימזום רקע קל שעוד לא פענחתי אם הוא מהמארז או מהכרטיס מסך (sapphire hd4870 512mb toxic) כרגע לפי מה שמוצג לי ה SYSTEM TEMP 36ºC וה CPU 42/3ºC עם AC freezer 7pro במצב של אוברקלוק ל 3.2GHZ וFSB 1600MHZ (מעבד C2Q 9550 על הלוח GIGABYTE EP45UD3P) והשאלות הן כאלה: א. אם אני מוסיף למארז עוד מאווררים , עד כמה אני ארגיש בשינוי בביצועים עצמם...מתוך הסתכלות לעשות OC יותר גדול (לא לקרוע את המעבד) - בעתיד היותר רחוק . כל זה תוך שמירה על השקט היחסי של המערכת ? (אם אפשר המלצה למאווררים טובים למארז שהם גם שקטים וגם נותנים תפוקה) ב. האם ה FREEZER 7PRO הוא טוב מספיק לOC מתקדם יותר ? ג. הלו…

• 2 תגובות
    • 506 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.