עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Jhonta,

המערכת היא כזאת DFI lan party ultra d 3000+ Venice 2*512 Twinmos speed premuim העלתי את המהירות אפיק ל 220 ואת הזכרונות על יחס 1:1 והכל עבד בסדר בלי שינוי מתחים ושטויות (אובר לא רציני במיוחד) אח"כ ניסיתי להעלות יותר ולשמור על המהירות של הזכרונות בסביבו ה 200 עם יחסים שונים הגעתי לדוגמא ל 250 FSB (בלי שינוי מתח) והמחשב נותן פוסט והכל אבל כשהוא מתחיל להעלות את הווינדווס הוא פתאום נותן ריסטרט עכשיו זה לא בעיה של הזכרונות כי הם נשארו על אותה מהירות כמו מקודם, אז נתתי יותר מתח למעבד אפילו נתתי כבר 1.475 אבל הוא ממשיך לעשות את זה ! יצא לי לקרוא על OC של אנשים עם המעבד הזה בלי שינוי מתח בכלל אז איך זה הגיוני שעם מתח כזה הוא נותן ריסט ? יש משהו שלא שמתי לב ? מחכה לתשובה כי אני מש…

• 6 תגובות
    • 627 צפיות
  2. Started by white,

בוקר! בניתי מערכת קירור גז (בלי מדחס ובלי מאוררים) לפי האתר שמראה איך לבנות (היה פרסום פה לפני חודש או משהו). בקיצור, הכל עובד סבבה, הבלוק קירור קר עד קפוא (למגע ביד, אין לי איך למדוד את הטמפ' שלו) אבל הטמפ' של המעבד גבוה לפי אורסט,לפי הביוס ולפי התכנה של גיגהבייט. כולן מראות את אותו הדבר בסטייה של שתי מעלות בערך. את הבלוק ליטשתי בנייר שיוף עדין (עם מים - נייר 0 ) כחלק מהגימור שלו, משחה טרמית שאני לא זוכר מה הסוג שלה. את הבלוק עשיתי גדול יותר מהמעבד ככה שיש בו חורים בפינות דרכם הבלוק מתחבר ללוח עם ברגים. חיזקתי את הברגים עד שהלוח התכופף קצת ושחררתי אותם למצב שבו אין כיפוף של הלוח . טמפ' מעבד 35 מעלות בלילה ו 41 מעלות ביום במנוחה. מעבד DUAL CORE 2 - לא אמור להגיע לטמפ' של …

• 35 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. הצלחתי להגיע ל-430 אחרי שהעליתי את המתח של המעבד ל-1.418 (ב-1.400 הוא הצליח להעלות את חלונות אבל קרס כל הזמן). כל שאר המתחים בסטוק. הטמפ' של כל החלקים היא טובה בהחלט (הוספתי מאוורר 92מ"מ על הצ'יפסט עצמו - מאוד יעיל, ועוד 40מ"מ על הזכרונות). המחשב הצליח לעשות BOOT על באסים יותר גבוהים אבל לא הצליח להעלות חלונות. בגלל שהטמפרטורות טובות יש לי הרגשה שהעניין קשור למתחים. שיחקתי איתם אבל לא הצלחתי לייצב כי אני לא יודע מה חוסם אותי. אני לא יודע לאיזה חלק אני צריך להעלות את המתח, ובכמה. אשמח להצעות.

• 2 תגובות
    • 555 צפיות
  4. שלום, ברשותי המארז Foxconn TH-230. הוא זהה מבחינת מבנה למארז פה: http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/foxconn-cases_2.html בכל מקרה, יש לו רק מאוורר 120mm אחד. אני מעוניין שיצא יותר אוויר מהמארז. אפשרות אחת היא מאורר 120 חזק יותר. הבעיה- כמעט כל מאוור טוב יותר (בא עם המארז מאורר דיי סביר, של פוקסקון) כנראה ירעיש יותר. אני בהחלט לא מעוניין בזה. אם יש מאורר שאתם יודעים שכן מוציא הרבה אוויר ביחס לרעש שלו- אודה אם תציינו אותו. למרות שלא נראה לי שיהיה הבדל גדול, לא? האפשרות השניה שראיתי היא מאורר שמוציא אוויר דרך הפתח של חריצי ה PCI. http://www.evercool.com.tw/products/sb_f1.htm האם הפתרון הזה מומלץ? למישהו יש נסיון איתו? אודה על כל תשובה.

• 2 תגובות
    • 656 צפיות
  5. Started by dddddd,

שלום יש לי כרגע כרטיס מסך X1950Pro 512MB ואני משדרג אבל אני מתלבט בין שני דגמים אז אני רוצה לדעת העם יש הבדל רציני או הבדל קטן בין שני הדגמים הנא הדגמים 8800GTS 320MB HD2900XT 512MB

• 1 תגובה
    • 471 צפיות
  6. Started by nas,

• 5 תגובות
    • 788 צפיות
  7. המעבד היה במתח של 1.6 הגיע ל56 מעלות ובמנוחה 40-42 עכשיו הורדתי ל1.575 וזה במאמץ 54 אבל עדין זה גבוה גם לפני שעשיתי אוברקלוק היה מעלות גבוהות יחסית ויש לי ספארק 7, לא אני שמתי תסינק אלא pch כך שאני לא יודע אם זה מחובר טוב או המשחה מרוחה טוב ויש לי xaser 3 שהסירקולציה שם די טובה למרות שהמאוררים שם לא הכי חזקים כך שאני לא יודע למה זה כזה גבוה אני חושב בגלל הסינק אבל אין לי מושג איך לבדוק... מה דעתכם?

• 31 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלום. יש לי athlon xp 2000+ והוא הגיע ל70 בפעם הראשונה מזה שנים. החלטתי שarctic silver יהיה הפתרון הכי מהיר וזול אבל אני לא בטוח איך אני מסיר את הPaste ששמתי לפני שלוש שנים עליו. זה פייסט לבן שהגיע עם המאורר שהגיע עם המעבד, אני חושב ששם המאוורר היה green power או משהו כזה אם זה עוזר. לא הורדתי עוד את ההיטסינק מחשש שהורדת הפייסט תהיה בעיה. אגב, אם ארצה להוריד אח"כ את הarctic silver התהליך שונה?

• 5 תגובות
    • 525 צפיות
  9. Started by beekiller,

אני רוצה לרכז כאן את שלל התגובות של כל מי שיש לו מעבדים מהסוג הזה מה הטמפרטורה ששלל התוכנות כמו אוורסט ו SPEED FAN מראות? אצלי לרוב 49 מנוחה 62 מאמץ אודה על אוסף התגובות של בעליי המעבדים

• 2 תגובות
    • 510 צפיות
  10. Started by Iko89,

דגם המעבד: DualCore Intel Pentium D 805 דגם לוח-אם:MSI P35 דגם זכרונות:CEON 2GB CL4 תדר מעבד : 2667 @ 3511 תדר זכרונות : 800 MHZ ניראה לי .. עשיתי אתמול OC למעבד שלי .. הגעתי לתוצאה נחמדה של 32 אחוז .. עשיתי את הOC עם קירור של AVC שכרגע לא פועל בשיא הכוח שלו (אני בודק למה ..) אני שם בקרוב דיי הרבה כסף על קירור ואני יעשה OC רציני .. בדקתי עם prime95 למשך 20 דק' ועבד מעולה בלי שגיאות .. במנוחה הוא עובד על 43 מעלות וב100 אחוז של פעולה הוא הגיע לי ל-68 מעלות.. תמונה :

• 2 תגובות
    • 525 צפיות
  11. Started by r1plet,

שלום, ברשותי כ. מסך GAINWARD GTX260 GOLDEN SAMPLE הידוע בקרור הNON REFERENCE האיכותי שלו. שמתי לב שישנם הבדלים של 6-13 מעלות בין הCORE TEMP אותה מציגה לי RIVATUNER 2.24 למה שמציגות לי EVEREST וOCCT, כשהRIV TUNER היא זו שתמיד מראה את הטמפ' הנמוכה יותר. השאלה פשוטה - למי להאמין? סקרין לכל העניין: (אין צורך להתייחס לטמפ', הטמפ' הרבה מעל 30מע' בחדר כרגע...) האם הגיוני שRIVA TUNER בעצם מראה לי את טמפ' הMEMORY של הכרטיס כCORE TEMP?

• 1 תגובה
    • 619 צפיות
  12. Started by djelectric,

יש לי כרטיס מסך 8600GT ובמאמץ הוא מגיע לשבעים מעלות. אני לא יודע אם זה בסדר אבל בכל זאת הייתי רוצה לקבל חוות דעת מאחרים. אני מחפש גוף קירור טוב לכרטיס שלי (אולי עם לאוברקלוק). פתרון לזמן קצר. אני עדיין לא מוכן לקנות כרטיס חדש... (אני מחכה ל4870X2) נ.ב - אני מודה לטי אם אס שהקשיבו לבקשתי והוסיפו אפשרות נוספת של כרטיס מסך באתר

• 5 תגובות
    • 762 צפיות
  13. אני קונה את המעבד E8400 ואני רוצה לדעת עם הקירור הזה : http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?ProductID=1690 טוב בשבילו ומוכן לOC ואם בכלל יש המלצות על הקירור . תודה לעוזרים!

• 5 תגובות
    • 660 צפיות
  14. Started by Overshot,

אז שלום חברה. ניסיתי לחפש בפורום ולא הצלחתי למצוא את התושבה... א. אני מעלה ומעלה את ה-FSB, מתי אני יודע שזה הזמן להעלות את המתח במעבד? (במידה וה-OC הוא רק למעבד). היו לי כמה מקרים של מסך כחול, כן, כשהעלתי את ה-P4 630 ל-4.3 GHZ על סטוק VOLTAGE... ב. מה זה NORTHBRIDGE VOLTAGE בכלל? למה ומתי צריך להעלות אותו? לוח : Asus Maximus Formula X38, לוח אם כל כך רע, תראו מה קורה אצלו בביוס וכמה VOLTAGE יש :

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. במחשב ישן התקלקל המאוורר אני צריך המלצה לקירור למעבד amd athlon xp 2600 ובנוסף משחה טרמית טובה כל זה ב לא יותר מ150 שח ואשמח לדעת איזה סוקט זו[br]פורסם בתאריך: 4.07.2008 בשעה 13:17:10 סליחה על ההקפצה אבל זה דחוף[br]פורסם בתאריך: 4.07.2008 בשעה 18:21:15בבקשה

• 8 תגובות
    • 766 צפיות
  16. Started by tront,

מה ההבדלים בין הBig Typhoon לBig Typhoon vx ומאיפה אפשר לקנות את החדש?

• 1 תגובה
    • 504 צפיות
  17. Started by vd2,

שלום יש לי שאלה בקשר לאוברקלוק קניתי מחשב חדש ואפ'פעם לא עשיתי אוברקלוק אזז אני צריך קצת עזרה ויעוץ.. הנה המפרט: מארז - Thermeltake Soprano מעבד - Core 2 Duo E6600 קירור למעבד - zelman 9500 זכרון - 4GB 800MHz Corsair לוח-אם - Gigabyte P35 DS4 כרטיס מסך - Gigabyte 8600GTS 256MB 128bit DDRIII המחשב עלה לי 7000 ש''ח ישמח לביקורת על המחיר ועל המפרט ותודה מראש לעוזרים

• 3 תגובות
    • 587 צפיות
  18. אופס רק עכשיו שמתי לב שזה לא פורום אוברקלוקינג! וואי אני ממש מצטער אם אפשר בבקשה להעביר! מצטער שלום חברים, ברצוני לרכוש את המעבד e2610 ולעשות לו OC עד 3.2-3.4GHZ עכשיו הקירור הוא : Tuniq Tower 120 הדבר היחיד בו אני מתלבט הוא לוח אם וזיכרון, לוח אם עד 730 ש"ח וזיכרון עד 650 ש"ח ---- עכשיו ראיתי הרבה כתבות OC עם הלוח P5N-E SLI שעולה 705 ש"ח וראיתי גם כתבה אחת שבה השתמשו בלוח P5B שעולה 650 ש"ח שאלה: איזה יותר טוב לקחת ואיפה יהיו תוצאות טובות יותר? ---- בקשר לזיכרון, האם זה נכון שכל זיכרון 800MHZ יגיע ל3.2 או שצריך זיכרון מיוחד, חשבתי על לקיחת: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 800MHz CL5 במחיר של 533 ש"ח או GEIL 2GB (1GBX2) DDR2 800MHZ CL5 PC6400 (KIT) שעולים 6…

• 3 תגובות
    • 564 צפיות
  19. צריך המלצה לציפסט הדרומי 8) - ( חשבתי גם להשיג קירור טוב לצפוני ) והמלצה לקירור של כונן קשיח דרך אגב שרואים בביוס טמפרטורה זה של הציפסט הדרומי או הצפוני ? חוץ מהטמפרטורה של המעבד.

• 7 תגובות
    • 831 צפיות
  20. זה הנתונים שלו..: C7015B12M 4000 rpm 27.35CFM 70mm 32dba תודה..

• 3 תגובות
    • 545 צפיות
  21. http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/4-cool-comp.html Big Typhoon ניצח ובגדול זלמן בהחלט צריכים לבדוק על מה הם מדברים לפני שהם מצהירים על קירור אוויר שביצועיו יותר טובים מקירור מים... עכשיו לכמה דברים ששמתי לב אליהם ב Big Typhoon : -אין מגע מספיק טוב בין פלטת הנחושת להיט פייפים וניתן לראות זאת... כיצד ניתן לפתור את בעיה זאת? ישנו איזה חומר טרמי שיעשה את העבודה? -בסיס הסינק אינו משוייף הייטב לכן המגע נחשב "כלא איכותי" האם מישהו ראה ממדידות של אנשים ששייפו את בסיס הסינק? -מישהו ניסה להחליף למאורר יותר חזק? [כי לא ראיתי שום ביקורת שבה שמו לסינק מאוורר יותר חזק...] ואם כן מה השיפור שהושג?

• 8 תגובות
    • 916 צפיות
  22. Started by bd,

CPU : Intel Pentium IV 2.8C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1115.79 ] 1 Motherboards for Intel : ABIT IS7-E Intel 865PE Motherboard (HT,FSB 800,SATA, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN, USB 2) [ ¤ 542.02 ] 1 Memory : DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 673.71 ] 1 Video Cards : Albatron Geforce FX 5900XT 128MB DDR DVI Retail Video Card [ ¤ 1209.68 ] 1 Floppy : Citizen Black 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 82.29 ] 1 Cases : Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BLACK Front USB 300W Case [ ¤ 339.8 ] 1 Thermaltake Thunderblade 120mm LED fan - RED [¤ 67.05 ] 1 אני קונה אותה בעוד כמה ימים...האם אני יצטרך להוסיף אלייה קירור או משהו? כדי שאני לא ילך לחנות…

• 2 תגובות
    • 521 צפיות
  23. Started by hagay21,

אני מתכוון לשדרג את המחשב שלי עוד חודשיים שלושה אבל רציתי לשדרג קודם את הזכרונות ויש לי כמה שאלות 1) האם לוח עתידי שאני אקנה יתמוך בזכרונות ddr1? 2) מה עדיף לאובר קלוק 3200 הכי טובים או 4500 רגילים עם תיזמונים משוחררים? 3) יש הבדל של זכרונות למערכות מבוססות amd או אינטל? 4) אני שוקל לקנות את סדרת fx או duel core של amd מה מבניהם עדיף ל oc? 5) איך אני יודע איזה תיזמונים מתאימים לאיזה באס? (צריך לשחק בשביל לבדוק?) 6) עדיף גיגה זיכרון איכותי או 2 ג'יגה סביר? המחשב יבנה למטרת משחקים אני מוכן להשקיע עד גג 1800 ש"ח לזיכרון

• 0 תגובות
    • 422 צפיות
  24. שלום,יש לי את המעבד 2.4 NORTHWOOD של אינטל,רציתי קצת לעשות OC שלא יגביל את הכרטיס מסך שלי עכשיו לפי מה שהבנתי בעבר ששאלתי עם הלוחות של אינטל הם חסמו את אפשרות האוברקלוק,אבל איזה אחד אמר לי שהצליח גם עם לוח של אינטל לעשות OC באיזה 200MHZ-300MHZ עם תוכנה אני לא זוכר פשוט מה היא אם מישהו יוכל להדריך אותי קצת באוברקלוק ועם איזה תוכנה צריך בדיוק להשתמש אני אשמח,הטמפרטורות שלי במנוחה עומדות על 39-41 במאמץ המעבד מגיע למשהו בסיבות ה48-50 , תודה לכל העוזרים.

• 3 תגובות
    • 565 צפיות
  25. Started by liortaib,

שלום אני קונה מחשב עוד כמה ימים.....מ tms אבל אני לא קונה מעבד...אני מביא אותו ממקום אחר בזול יותר.... עכשיו רציתי לדעת עם ה v1 דורש פירוק של הלוח? והאם tt bt vx דורש פירוק של הלוח. והם יש הפרש ביצועים גדול הין ה bt ל v1 אני לא מתכוון לעשות oc תודה מראש!

• 6 תגובות
    • 634 צפיות

דיונים חדשים בפורומים