אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
יש לי מארז של 80 ממ פאן אני צריך מארז 120 ממ פאן שווה להחליף למארז גדול יותר והאם הקירור יהיה אפקטיבי יותר לעומת 80 ממ פאן? האם מישהו יכול להביא לי קישור למארז זול שמותאם ל120 ממ? אני חושב לקנות דברים מחול שמאוד זולים אך אני לא סגור על המארז עדיין... יש פה חנות ממש אחלה שעושה משלוחים לכל העולם ויש שמה דברים מאוד מאוד זולים בהשוואה לאיביי http://www.hardwarecooling.com
-
- 9 תגובות
- 662 צפיות
-
-
היה לי סטיק אחד של זיכרון BH5 של קרוזיר מהמערכת הקודמת ואמרתי לעצמי בוא ניראה כמה הוא מסוגל המערכת שלי ניתן ליראות בחתימה: הוא עושה 270MHZ 5-2-2-2 בנתיים למתח של 3.4 ויש לו רוחב פס של 4000 מגה לשניה single channel. הייתי אומר לא רע בכלל אני ימישך את הOC שעוד זמן יתפנה [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 662 צפיות
-
-
לאחר שקניתי את הקירור הזה והרכבתי אותו על הכרטיס שלי gf 4 ti 4200 גיליתי שיש בעיה גדולה. הגוף קירור לא כיסה את הליבה לחלוטין ( הליבה של הgf 4 היא ליבה די גדולה) ויש פינה קטנה שלא נמצאת תחת הגוף קירור. הפיזור אוויר של הקירור מסריח כי זה מעיף את האוויר לכיוון המכניס אוויר וליכוון דלת המארז במקום להעיף הכל לצד האחורי של המחשב. בנוסף לזה הזכרונות שלי הם מלבניים והקירור של הזלמן הוא מרובע ככה שזה לא מכסה לחלוטין את הזיכרון. ונוסיף לזה שהוא קצת עקום ( לא יודע, זה פשוט לא ישר למרות שהוא בא במגע מלא עם הליבה) וקיבלנו עצבים! עם הקירור סטוק עשיתי 570 בזיכרון ו270 בליבה. עכשיו ששמתי את הזלמן הצלחתי להגיע ל 325 בליבה אבל את הזכרונות לא הצלחתי...יש איזה דפקט מוזר שאני לא מצליח להעלות …
-
- 6 תגובות
- 662 צפיות
-
-
ממצב אנשים זו פעם ראשונה שאני עושה OC אבל על תבינו אותי לא נכון - אני לא חדש בנושא. ראיתי אנשים עושים את זה אני יודע את הבסיס. עכשיו שידרגתי גם את הקירור סטוק של הכרטיס שאיתו אגב הוא הגיעה ל 81 מעלות עכשיו הוא גג 60 במאמץ. לצערי בגלל שהכרטיס שלי הוא בחיבור AGP לאלו מכם שיודעים על מה אני מדבר יש לו בעיה בעיצוב והזיכרונות קרובים מידי לליבה מה שאומר שאולי יש לי קירור עצבני לליבה - אין לי קירור כלל לזיכרונות כי פשוט אין מקום אז כמה שאלות ברשותכם: 1. איך אני מוריד את ההגבלה ש RIVA TUNER מציבה לי 2. האם אני יכול לעשות OC לליבה בלבד ולוותר על הזיכרונות? (זה יתן שיפור בכלל?) 3. האם לכרטיס המסויים הזה שלי יש (של חברת XFX בחיבור AGP) יש יכולות OC? 4. האם יש אפשרות לעצור …
-
- 9 תגובות
- 662 צפיות
-
-
טוב אז ככה אני ואבא שלי החלטנו לבנות מערכת קרור מים (גם לו משעמם) ובמקום לקנות בלוק למעבד ולכרטיס מסך (שפה בכלל יש בעיה בגלל שיש לי 2 ליבות) הוא חשב להעביר צינורות נחושת בגוף קרור הקיים.. גם של המעבד וגם של כרטיס המסך.. מה דעתכם? אני חושב שזה יהיה טוב כי אני מרוויח גם מאוורר על כל היטסינק וחסכון בבניה\קנייה של בלוקים. בנוסף אני מעוניין לעשות גם בלוק לציפסט אבל הכרטיס מגביל אותי.. יש רעיונות??
-
- 1 תגובה
- 662 צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המאוורר הזה?כדאי לקנות אותו? ואני גם צריך לדעת אם הוא שקט? אז אם מישהו יודע אשמח לתגובות. http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124_166&products_id=2514
-
- 9 תגובות
- 662 צפיות
-
-
שלום יש לי רדיאטור: Black Ice® GT Stealth 240 XFlow Highest Peformance Radiator , עם שני מאווררי 120 ממ מאוד שקטים (17DB) והמארז שבמפרט (מאוררי 90ממ) אני לא מוצא שום מקום איפה לשים את הרדיאטור ואשמח אם למישהו יש פתרון. לפני כן אגיד שבגג אי אפשר כי באמצע יש מאורר 80 ממ וקופסת הUSB והשמע של המארז. חשבתי לשים בצד במקום 2 מאווררי ה92 ממ אבל זה בלתי אפשרי כי כרטיס המסך ושאר כרטיסי הPCI מפריעים. מאחור גם אי אפשר כי זה "נופל" על כל יציאות INPUT/OUTPUT. מישהו יכול להמציא עצה? תודה
-
- 13 תגובות
- 662 צפיות
-
-
אז ככה... יש לי מארז Supertalent fulltower aluminium ואני מעוניין להחליף\להוסיף מאווררים ליעילים יותר ושקטים יותר כי המארז בא עם 2 מאווררי 80 ג'נרים שעושים הרבה רעש ופחות אוויר. חשבתי על הקיט של טרמלטק שבא עם 4 פאנים 80מ"מ +פאנבאס או השני שבא עם 2 של 80 ו2 של 120 למרות שעשיתי חיפוש עליהם בפורום לא היתה דעה מגובשת מספיק, עכשיו הבעיה שבמארז שלי יש 4 מקומות למאווררי 80מ"מ ו120 יהיה קצת בעיה. תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 662 צפיות
-
-
ה 7900GTX רץ בסטוק ב 1800MHZ והוא כולל זכרונות של סמסומג 1.1NS X1900XTX רץ בסטוק ב 1550MHZ והוא גם כולל זכרונות של סמסונג 1.1NS משמע ? אותם זכרונות... אז למה לעזאזל ב XTX אי אפשר להגיע ל 1800MHZ שלא נדבר על לעבור את זה... סמסומג אומרים שהמקסימום של הזכרונות שלהם עומד על 1800MHZ ב 2.0V ויכול לחרוג ב 0.1 למעלה או למטה, אבל גם ב 2.2 וולט זה לא הולך... מישהו יכול להגיד לי באיזה מתח הזכרונות עובדים ב 7900GTX ? אוליי ATI הכניסו תיזמונים שונים בזכרונות לכרטיסים שלהם ? מאיפה אפשר להשיג את התיזמונים ב 7900GTX ו ל X1900XTX ? תודה מראש... :
-
- 5 תגובות
- 662 צפיות
-
-
מדובר על מערכת חלקים (פנימית), לא על מערכות קירור שבאות בקופסא חיצונית. האם שמתם את הרדיאטור מחוץ למארז, או בתוכו? מה ההפרש ביצועים פחות או יותר, במארז מאורר בצורה מספקת (לא אלפי מאוררים, אבל סירקולציה נחמדה, עדינה). כמובן שעקרונית בחוץ יותר טוב, כי ככה הרדיאטור חשוף לאוויר קריר יותר. השאלה היא עד כמה ההפרש ביצועים מורגש, בשביל "לסבול" את הבלאגן הזה (מבחינתי הוצאת הרדיאטור והצינורות זה עניין קצת מציק), מה גם שזה מאריך את הצנרת, מה שבעיקרון לא ממש טוב. רב תודות (:
-
- 9 תגובות
- 662 צפיות
-
-
3800X2 AM2 ללא לעלות את המתח? מישהו כבר התנסה?
-
- 4 תגובות
- 662 צפיות
-
-
לאחר כמה חודשים על 2750MHZ יציב, החלטתי להעלות עוד קצת... שיחקתי עם מתחים, מחלקים ותזמונים וכל השאר עד שמצאתי את השילוב הטוב ביותר [בו המערכת יציבה] של מתחים נמוכים, תזמונים נמוכים, מחלק טוב, תדר באס גבוה ומהירות מעבד גבוהה הגעתי גם ל- 2900mhz אבל המחשב היה כבר לאכל כך יציב, וחם עקב המתח שהועלה במהירות הזאת. בסופו של דבר המעבד הוא זה שמגביל אותי כאן, הפריזר עשה את שלו עד עכשיו, אבל מכאן והלאה זה כבר לא בשבילו.. למשהו יש קרור מיותר?
-
- 5 תגובות
- 662 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מרכיב מחשב חדש מבוסס I7 ככל הנראה וממה שהבנתי הקירור סטוק של אינטל מאוד רועש. שקט זה הדבר הכי חשוב לי במחשב חדש(המחשב הנוכחי שלי עושה רעש ברמה פשוט עצומה,ניתן לשמוע אותו כבר מהכניסה לבית) ואני מחפש קירור שקט מאוד מאוד(מאוד! ) שיקרר טוב את המעבד. נכון לרגע זה,לא מתוכנן OC. הבנתי שהקירורים הללו הם המומלצים ביותר כאן,ואני מעוניין לדעת מי משניהם הוא השקט היותר(ביצויעם פחות חשובים לי). תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 662 צפיות
-
-
שלום וברכה בתור בעלת הקירור של TR ULTRA 120 EXTREME רכשתי אותו שנה שעברה במאי 2008 ואז הוא אם תפסני המאוורר הדקים ממתכת. לפני כשבועיים ראיתי שהקירור משווק עם תפסני מאוורר שחורים מפלסטיק שמאפשר יותר בקלות להתעסק עם המאוורר לשליפה והחזרה הצלחתי לדעת שהתפסנים האלה אפשר לקנות בנפרד במחיר של בין 4.30$-5.00$ USD ליחידה זה נקרא: Thermalright Ultra120 Series 120mm Fan holder אצלי עד שקניתי את חלק הזה המאוורר של הקירור מקובע אם אזיקון פלסטיק!!! (זה ככה התקינו לי) פחחחח זה מקשה על הניקיון של המאורר והגוף קירור. לדעתי שווה לקנות למי שאין את החלק הזה כאשר קנה את הקירור - בעיקרון היום הקירור משווק עם החלק הזה... אבל כדאי לכם לפני שאתם קונים לבדוק אולי זה סטוק ישן. אני בטוח לא…
-
- 6 תגובות
- 662 צפיות
-
-
יש לי מערכת קירור מים של zalman ויש לי את הסוקט1366 החדש הבעיה היא שאני לא יכול לשים הבלוק שלו כי התושבה של הזלמן לא מתאים מה אני צריך לעשות בשיבל לחבר אוות ןאם יצא תושבת שאפשר לחבר אוות
-
- 5 תגובות
- 662 צפיות
-
-
תראו אז ככה הפרטים שלי יהיו למטה : בינתיים יש לי OC קטן ופשוט 2.6 רק העלתי את המכפלה לX13 הפרטים : טוב אז ככה אני רוצה לעשות כבר הרבה הרבה הרבה מאוד זמן OC למעבד אבל לא יודע איך וגם ביקשתי עזרה מגל THEUNIQ וגם הוא לא הצליח לעזור לי ! מקווה שאתה תוכלו לעזור לי : אז ככה הפרטים : מעבד : AMD Phenom 9600 X4 QuadCore Black Edition 2.3Ghz לוח אם : Gigabyte GA-MA790X-DS4 הצ'יפסט הוא 790 זכרונות : Geil DDR2 Black Dragon,Gaming Edition 800MHz CL4-4-4-4-12/15 לא זוכר בדיוק את ההמשך של הCL אבל אני יודע שזה 4 DualChannle Geil DDR2 Black Dragon,Gaming Edition 800MHz CL4-4-4-4 Geil DDR2 Black Dragon,Gaming Edition 800MHz CL4-4-4-4 Geil DDR2 Black Dragon,Gaming Edition 800…
-
- 5 תגובות
- 662 צפיות
-
-
שאלה עם אני רוצה לעשות oc אני אומר לחנות לעשות לי הוא שעושים לבד(לא מבין בזה) ??? כמה זה עולה ??? איזה קירור אני צריך ??? והם שווה לעשות למעבד זה oc AMD PHENOM II X4 QUAD CORE 940 (3.0GHz) BOX עם אני עושה לו כמה הוא היה אחרי ?? תודה רבה. מפרט: מעבד: AMD PHENOM II X4 QUAD CORE 940 (3.0GHz) BLACK EDITION : HDZ940XCGIBOX - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-MA790FX-DS5 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 512MB DDR3 - SAPPHIRE DESIGN - RETAIL דיסק קשיח: SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD321LJ צורב DVD: SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-4GBPK מארז: COOLERMASTER CENTURION 590 (BLACK) : RC-590-KKN1-GP…
-
- 0 תגובות
- 662 צפיות
-
-
שלום צריך מאוורר למעבד שקט מאד שאני אומר מאד אז מאד שלא ישמעו אותו בכלל הסוקט שאני צריך זה 775 ושלא יהיה יותר מידי יקר ללא צרכי OC ועוד שני מאווררים של 80 שיהיו הכי שקטים שאפשר בבקשה תביאו לי המלצות
-
- 5 תגובות
- 662 צפיות
-
-
אני מעוניין לעשות OC למעבד שלי, ואני רוצה לדעת לאיזה גבול של Ghz אני יכול להגיע (כרגע הוא עומד על 1.86), הנה המערכת שלי: Processor: Intel E6320 Core 2 Duo 1.86 Ghz Mother Board: MSI RC410M2 RAM: Ceon 2GB 667Mhz Power Supply: EZcool 350W (בקשר לספק כוח אני יקנה חדש 350Watt של SeaSonic) Cooling: גוף קירור + מאוורר - על המעבד צמוד למארז מאחורה - מאוורר 120MM ב-50 שקל ככה לא משהו מאוורר צמוד למארז מקדימה - לא יודע ת'גודל אבל הוא יותר גדול מ-120MM זה בטוח גם חברה לא משהו וגם אם אפשר איזה קירור יהיה טוב למעבד שלי בבקשה.
-
- 3 תגובות
- 662 צפיות
-
-
האם יש עדיפות כלשהי לסוג האוברקלוק? , לעולות את המכפלה? או לעלות את הבאס? - הליבה הרביעית של המעבד נפתחה.
-
- 1 תגובה
- 662 צפיות
-
-
שלום התקנתי על המחשב שלי (lenovo T400) תוכנת TPFC גירסה 0.62. ראיתי שכאשר אני מפעיל אותה על smart mode המאוורר לא פועל רוב הזמן, והוא נכנס לפעולה סביב 65 מעלות ב-cpu. כאשר אני מפעיל ב-bios mode המאוורר עובד פחות או יותר כל הזמן והטמפרטורה מתחת ל-50 מעלות. רציתי לשאול - מה עדיף מבחינת אורך החיים של המאוורר? האם יש הבדלים מבחינת ביצועים של המחשב? אגב, המחשב שלי מחובר כל הזמן לחשמל ולא עובד על בטריה - כך שלא מטרידות אותי בעיות של אורך חיי סוללה. תודה
-
- 1 תגובה
- 662 צפיות
-
-
רציתי לדעת אם כרטיס gt8800 שפועל ב70 מעלות בidle ובערך 90-95 בload זה משהו שאמור להדאיג אותי? אם כן איזה קירור מומלץ לכרטיס מסך בטווח של עד 200 שקל? יש לציין ששאר המחשב פועל בטמפרטורות סבירות יותר ( 40 למעבד בidel) תודה
-
- 2 תגובות
- 662 צפיות
-
-
חברה לפני שבוע בדקתי בסנדרה והמעבד הגיע ל-49 מעלות ויש לי amd 2000. האם אני זקוק לקירור חדש אם כן איזה?
-
- 7 תגובות
- 662 צפיות
-
-
שלום רב! יש ברשותי כרטיס מסך asus en6600gt pci חיפשתי באינרנט מדריכים לוולט מודינג לדגם הזה ולא מצאתי הייתי שמח אם מישהו יכול לעזור לי להביא לי מדריך או אפילו לבוא אליי הבייתה ולעזור לי! תודה רבה לעוזרים ולתורמים!
-
- 4 תגובות
- 662 צפיות
-
-
שלום, המחשב הישן שלי (מלפני 3 שנים) הוא Athlon 1700+ AMD השבוע בדקתי וראיתי שהטמפ' של המעבד ב-idle היא 60 מעלות !! ניקיתי את המאווררים וצלעות הקירור של המעבד והוצאתי מלא אבק אבל הטמפ' לא ירדה (אפילו לא במעלה אחת...). שמתי מאוורר ביתי בינוני מול המארז הפתוח והטמפ' ירדה ל-50 מעלות, זה עדיין נורא גבוה (וברור שזה היה רק משהו זמני לנסיון). מישהו יודע מה הטמפ' הנורמלית של מעבדים כאלה ב-idle ? הטמפ' הזו מסוכנת למעבד? הוא יכול להשרף? או שהוא יסחב ככה גם עוד כמה שנים. אני לא רוצה להשקיע במחשב הזה הרבה כסף כי הוא כבר די ישן, אבל מצד שני הוא עונה על הצרכים של אח שלי ממש ממש טוב (אינטרנט ו-office בעיקר) אז אין ממש סיבה לזרוק אותו לפח ולקנות חדש. אז בעצם אני מחפש הצעות לפתרון הבעיה, ב…
-
- 3 תגובות
- 662 צפיות
-