עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by yonni,

יש לי מעבד 2.4C עם היטסינק מקורי של אינטל הטמפ' שלי היום (כבר לא ממש חורף בחוץ) : IDLE: 39 -40 מאמץ: עד 54 עם תוכנות מסויימות יש לי מארז COMPUCASE 6A19 עם שני מאווררי 120 MM מקדימה ואחורה , אז נראה לי שהטמפ' קצת גבוהות לאור הנתונים. האם יש בשביל מה להוציא את ההיטסינק ולבדוק? בעבר ניסיתי להוציא את ההיטסינק אבל אחרי ששיחררתי את שני המנופים הקטנים, הוא השתחר וזז קצת אבל נראה כאילו יש עוד מנגנון שתופס אותו, ואין לי ממש מושג איך משחררים אותו... (שמעתי שלפעמים המעבד נדבק להיטסינק ומונע ממנו לצאת, אבל לא נראה שזה המקרה כי הוא משתחרר ומתקדם קצת ורק אז נתפס) אז איך משחררים אותו? בכלל יש טעם? האם אני חייב למרוח משחה מחדש לפני שאני מחזיר אותו למקומו או שאפשר גם ככה?

• 5 תגובות
    • 695 צפיות
  2. Started by manga05,

שלום לכולם, אני לא בטוח שזה מתאים לפורום הזה כי זה לא המהרה, המחשב לא עובד בצורה המיטבית במהירות שיצא מהמפעל.. אני מניח שידועה לכם הבעיה עם הפנטיומים לפני ה DUAL CORE - 3 גיגה הרץ בליבה אחת, מאוד חם, וכתוצאה מכך המאוורר שעליו צריך להסתובב מאוד מהר - מה שבמערכת שלי בוודאות גורם לרעש כמו של הליקופטר בזמן המראה/נחיתה. (רק שזה תמידי ולא רק בהדלקת המחשב..)\ אז אמנם הוא עובד בסדר (אני חושב - זה לא BENCH או משהו כזה - אבל זה מספיק לדעתי) ואפילו יותר טוב מבסדר בחורף, אני רוצה שהוא יעבוד יותר טוב גם בקיץ - ושלא ירעיש כמו שהוא מרעיש בקיץ.. אתם כמובן רוצים נתונים נוספים כמו טמפרטורות וכו', עכשיו לא קיץ אז אני לא יכול לספק... אני רק זוכר שכשהמאוורר עלה מעל 3000 RPM בערך הוא היה ממש …

• 3 תגובות
    • 695 צפיות
  3. בתוכנה OVERDRIVE שבדריבר של ATI יש לי OC עד 700 בליבה ו 1200 בזיכרון הבעיה היא שהזיכרונות יציבים גם על 1300 ואני לא יכול להשים אותם על 1300 ב OVERDRIVE אני יכול רק ב RIVA TUNER וגם אצלי עד עכשיו זה היה 700/1300 ב RUVA TUNER אבל עכשיו עשיתי פרופילים וכשאני עושה פרופילים ובRIVA TUNER על 700/1300 זה מראה לי שה OVERDRIVE לא זמין עכשיו.וכשאני מבטל את הOC בRIVA TUNER או עושה את הקלוקים עד 700/1200 זה עובד טוב. אז יש איזה דר שאני יוכל מהתוכנה OVERDRIVE לעשות 700/1300?

• 2 תגובות
    • 695 צפיות
  4. מלפני כמה ימים נשרף לי הספק....בלה בלה בלה נתתי את המחשב לטכנאי שיבדוק לי אם נשרפו הזכרונות המעבד והלוח כי לא היה לי באותו זמן ספק חלופי, לאחר שקניתי ספק חלופי ולקחתי את המחשב מהטכנאי (הוא ניסה לעבוד עליי) התקנתי את הספק והופיעה בעייה מוזרה שכל פעם שאני מעלה את הוינדואס או שאני עושה בוט מאיפה שהוא אז המחשב נתקע. כך נותררתי ללא מערכת הפעלה. ששיזחרתי את ההגדרות של הביוס ע"י הג'אמפר. הוא מגדיר לי בביוס פיצ'רס את המעבד כ-400 ומשהו מגה הרץ במקום 667, למה ?, איך ? , זה היה יכול לקרות מעצמו או שמישהו עשה את זה ? ואיך אני משנה את הבאס בביוס (תתנו לי מקום מדוייק) ואילו לדעתכם עוד דברים היו יכולים להשתנות בביוס שמונעים מהמחשב לעבוד בצורה תקינה. ? ולשאלה המרכזית ? איך אני מחזיר את …

5. האם יש עדיפות כלשהי לסוג האוברקלוק? , לעולות את המכפלה? או לעלות את הבאס? - הליבה הרביעית של המעבד נפתחה.

• 1 תגובה
    • 695 צפיות
  6. Started by המפציץ A החמקן,

הגיעה השעה, ל-OC. המלצות, עצות, משהו יש לכם להגיד? על כמה ליקבוע את המתח של המעבד? עידכון: הורדתי קצת את ה-OC למעבד מ-3.43 ל-3.15 כי הטמפרטורות היו מעט חמות. ויש לי במשחקים הבדל לפחות של 10FPS וב-3Dmark עלת לי התוצאה ל-11K, מה שמוזר זה העלה לי את התוצאה של הכרטיס מסך, אבל מי אני שאגיד לא. http://service.futuremark.com/compare?3dm06=2240841

7. Started by Philip,

אז ככה, בניתי פאן קונטרולר כזה: http://bit-tech.net/images/article/52/fanbus_rheostat_switched_dual_LED.jpg הכל עובד מעולה ויצא יפה לאללה, רק יש בעיה אחת, כשהלכתי לקנות את החלקים לא היה ראוסטאט של 50 אום, המוכר אמר שקשה להשיג כי זה מתחיל רק מ- 500 אום ובאמת בדקתי בכמה חנויות ולא היה, בכל מקרה הוא הציע לי פיתרון חלופי, הוא הביא לי ראוסטאט של 100 אום, ובין שתי הרגליים הקיצוניות מגשרים נגד של 100 אום וככה הראוסטאט יעבוד על 50 אום. סמכתי עליו בעניין כי הוא נראה לי אמין והוא היה נחמד, הסביר לי הכל וכו', ואני לא מבין גדול באלקטרוניקה... פה ושם כשצריך יש גם את אבא.. בכל מקרה, מה שקורה זה כזה דבר, הרגישות של הראוסטאט היא כלום למעשה.. אין לי שליטה כמעט, כאשר הראוסטט נמצא במצב…

• 0 תגובות
    • 695 צפיות
  8. שלום, יש לי קירור V1 למעבד, וכתוב שבמהירות הכי נמוכה הוא אמור לתת 1300 rpm, ובפועל בדקתי ויש רק 600, ובמקסימום מהירות אמור לתת 2000 סיבובים בדקה ונותן רק 1100.. מה עושים? אשמח לעזרה,תודה.[br]פורסם בתאריך: 27.12.2007 בשעה 15:01:11 עברו יותר מ24 שעות,מישהו יכול לעזור לי בבקשה?

• 5 תגובות
    • 695 צפיות
  9. Started by ofeky1,

יש לי לוח GIGABYTE GA-P35-DS3L ויושב עליו E6750 בOC מ 2.66 ל 3.2 האם כדאי לי\צריך להחליף קירור לציפסט בעקבות הOC? נגעתי בגוף קירור המקורי של הלוח והוא חם יחסית מה לגבי הקירור הזה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_144&products_id=4192

• 9 תגובות
    • 695 צפיות
  10. Started by nitzanzb,

יש לי פאנל פלסטיק שמכסה מפרץ סידירום ועליו אני רוצה להתקין צג LCD. הבעיה, מבחינת מידות. מידות הפאנל (חיתוך חיצוני) 150X45 מ"מ ועכשיו איפה הבעיה? אני רוצה מסך עם 4 שורות, ועד עכשיו לא מצאתי אחד שהגודל האמיתי שלו (הכרטיס שעליו הוא יושב) לא גדול יותר מ 45 מ"מ. אז נכון שלרוב המסכים יש תצוגה בגודל של 36 או 38 (המסך עצמו) מ"מ אבל מה זה עוזר כשהרכיב עצמו יותר גדול מגודל המפרץ? מישהו יכול אולי להמליץ לי על צג שעומד בדרישות שלי? בתודה מראש ניצן

• 6 תגובות
    • 695 צפיות
  11. האלן אני מבצע OC לכרטיס החדש שלי (9800GT) העלתי ב 70 MHZ לליבה ולזכרונות. טמפ 75 אחרי שעה ב ATI TOOL האם זה יציב ומספיק ? הטמפ כבר גבוה מלהמשיך ? בנוסף שמתי לב שהכרטיס שלי רץ על 30 אחוז,הורדתי את התוכנהEVGA Precision גילגלתי ל100 איחלתי את זה ומשום מה אין שינוי מה צריך לעשות ? תודה

• 7 תגובות
    • 695 צפיות
  12. Started by skullfacer,

אוקי הרבה זמן לא התעסקתי עם הOC ושחכתי שהורדתי אותו וכבר אני לא זוכר איך עושים את זה כיאלו זוכר אבל לא תנתונים המדיוקים אז ככה רציתי לבקש את עזרתכם בשביל לעשות תOC בצורה הטובה ביותר להלן המפרט: Intel Core 2 Quad Q6600 (stock) Thermalright 120 extreme +mx2 Gskill 4GB 2x2 1066 CL5 crosair 620HX DFI LanParty X48-T2R יפה אז ככה המטרות שלי הן לעשות OC יציב לעבודה להרבה זמן ולצימצום הצוור בקבוק עם הHD4870X2 וכמובן לשיפור הביצועים חשבתי לכיוון של 3.2 ואני צריך שתעזרו לי להגדיר נכון בביוס תודה לעוזרים יוני.

• 6 תגובות
    • 695 צפיות
  13. הורדתי מהאתר את התוכנה SpeedFan מצורף צילום אם תוכלו להסביר לי מה הולך אצלי פה ...

• 5 תגובות
    • 695 צפיות
  14. אני מעוניין לעשות OC למעבד שלי, ואני רוצה לדעת לאיזה גבול של Ghz אני יכול להגיע (כרגע הוא עומד על 1.86), הנה המערכת שלי: Processor: Intel E6320 Core 2 Duo 1.86 Ghz Mother Board: MSI RC410M2 RAM: Ceon 2GB 667Mhz Power Supply: EZcool 350W (בקשר לספק כוח אני יקנה חדש 350Watt של SeaSonic) Cooling: גוף קירור + מאוורר - על המעבד צמוד למארז מאחורה - מאוורר 120MM ב-50 שקל ככה לא משהו מאוורר צמוד למארז מקדימה - לא יודע ת'גודל אבל הוא יותר גדול מ-120MM זה בטוח גם חברה לא משהו וגם אם אפשר איזה קירור יהיה טוב למעבד שלי בבקשה.

• 3 תגובות
    • 695 צפיות
  15. Started by ankond,

מישהו יכול להסביר הוא לתת מדריך לזה, לומר מה הסיכונים הכרוכים בזה גם. תודה

• 3 תגובות
    • 695 צפיות
  16. שלום, אני קונה בקרוב מחשב ואני לוקח Q6700,ולא מתכנן OC. כדאי לקנות קירור מיוחד או להישאר עם הסטוק? וגם אני קונה קרוספייר של 4850,אז יש למישהו קירור זול וטוב לכרטיסים האלה שלא יטגנו לי אחד את השני? תודה!

• 5 תגובות
    • 695 צפיות
  17. Started by Ben-Dor,

איך אני עושה חלון למארז הזה Dragon AX-01SLD Aluminum Case Silver אני רוצה לעשות אחד יפה אבא שלי יכול לעשות את זה יפה הבעייה היא שצריך כל מיני דברים כמו צמיגים כאלה בצד אם אני לא טועה תגידו לי בבקשה מה צריך? ואם אפשר מדריך זה מאוד מאוד יעזור לי תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 695 צפיות
  18. Started by trojan11,

שלום אני חדש פה... אני רוצה להתחיל עכשיו לעשות OC ל מעבד.. ורציתי לראות כמה תגובות פה מאנשים שמבינים.. עשיתי פעם OC אבל הוא נימחק איך עשיתי משהו ו הביוס עשה ריסט או משהו לא יודע.. זה המפרט מעבד: Q6600 G0 קירור מעבד: Thermalright Ultima-90I + silenx ixtrema 120 fan לוח אם: GIGABYTE GA-P35-SD3 זיכרון: GeIL Black Dragon DDR2 800 MHz CL5 4gb 2x2gb מארז: NZXT Lexa כ. מסך : BFG 8800 GTS 512 אני רוצה לדעת כמה אני יכול להגיע עם המפרט שלי שאני עשיתי OC זה היה לפני חצי שנה בערך לא נגעתי בכלל במתחים לא יודע עם זה טוב או לא... ו גם משהו שלא היה ברור לי אף פעם זה הזיכרון אני חייב לגעת גם בו ומתחים צריך הסבר קטן וגם התוכנות לבדיקת יציבות מה הכי כדי ?? זה מ הcpuz …

• 9 תגובות
    • 695 צפיות
  19. Started by F430,

אני הולך לקנות בTMS עכשיו התושבת שלי היא AM2+ אני קצת מתלבט מבין הקירורים שיש להם בדף http://tms.co.il/cat/146/22:598/page:1 התקציב שלי הוא 180, עכשיו שמתי לב לThermalright Ultra 120 Xtreme במחיר מצחיק,אני צריך גם לקנות את הברזלים בשביל המאוררים אם ככה?

• 3 תגובות
    • 695 צפיות
  20. Started by RonenIL,

שלום לכולם, יש לי כ. מסך gigabyte 7600gt עם silent pipe II (יש תמונות) השאלה שלי אם אפשרי לחבר את ה- TIDE WATER לכ. מסך שלי..?? תודה לעוזרים. אני אשמח לעוד תגובות על הכ. מסך מאנשים שרכשו אותו. [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 695 צפיות
  21. Started by LOL,

רציתי לדעת אם כרטיס gt8800 שפועל ב70 מעלות בidle ובערך 90-95 בload זה משהו שאמור להדאיג אותי? אם כן איזה קירור מומלץ לכרטיס מסך בטווח של עד 200 שקל? יש לציין ששאר המחשב פועל בטמפרטורות סבירות יותר ( 40 למעבד בidel) תודה

• 2 תגובות
    • 695 צפיות
  22. Started by g_s,

מישהו יכול לעזור לי? לפי האתר צריך לשים נקודה בודדת באמצע המעבד...לא כדי למרוח את כולו?

• 7 תגובות
    • 695 צפיות
  23. Started by eyal00,

יש לי את הכרטיס הנ"ל עם קירור של AC Accelero S1 + מאוורר 120MM הטמפ' של הכרטיס במאמץ לא עובר את ה50. כרגע הכרטיס ללא OC. הטמפ' מצוינת,השאלה אם OC יתן תוספת ביצועים שתורגש?

• 2 תגובות
    • 695 צפיות
  24. Started by jeans,

אני מנסה לסגור את הפרטים האחרונים של המחשב החדש ושוקל להוסיף 2 מאווררים למארז Coolermaster Centurion 590 ורציתי לשאול כמה שאלות: האם Scythe 120mm S-Flex (SONY) 1200RPM 49CFM / 20.1dBA נשמע לכם מתאים למשימה? באיזה מקום כדאי להתקין אותם - האם שניהם בצד העליון של המארז (מוציאים אוויר) נשמע לכם הגיוני או שיש למישהו תצורה יעילה יותר? האם ניתן לשלוט בהם מתוך ה-OS? במידה ולא - איזה סוג כדאי לקחת ומהו מספר מירבי של מאווררים הניתן לשליטה מה-Gigabyte GA-EP43-DS3L? כל הערכה תראה ככה (אולי בתוספת HDD נוסף): מעבד: Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz 12MB Penryn OEM קירור למעבד: OCZ Vendetta לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L מארז: Coolermaster Centurion 590 Black ספק כח: SeaSonic ET 400W 30A @…

• 1 תגובה
    • 695 צפיות

דיונים חדשים בפורומים