עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום, אני מרכיב שני מחשבים השבוע ללקוחות פרטיים שביקשו קירור אמין ואיכותי למעבד. כברירת מחדל תמיד קופץ לי לראש הפריזר 7 פרו מהנסיון האישי שלי שעושה עבודה מדהימה למחיר המצחיק שלו. אז הזמנתי חלקים מנועה מחשבים, להם כרגע חסר הפריזר. המליצו לי בחום על SCYTHE Reeven. הוא מאוד דומה לפריזר ואני יודע שSCYTHE חברה איכותית עם הקירורים היותר רציניים שלהם... מישהו מכיר את הריבן? הוא נראה מאוד דומה לפריזר... סתם שאלה בשביל להיות שקט שמדובר פה במוצר איכותי.

• 4 תגובות
    • 709 צפיות
  2. Started by THE FOX,

אני זוכר שהיה איזה עידכון שהיה גורם לפחות מאמץ על הציפסט והמעבד. מה שגרם לירידה משמעותית במעלות שנפלטו מהמעבד והציפסט בזמן מנוחה. עידכון זה מתאים לבעלי ציפסט nForce2. אז למי שיש מידע לגבי העידכון או התוכנה מוזמן להביא לדיון זה. ותודה מראש לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 709 צפיות
  3. אני רוצה מאוורר שיוציא אוויר חם מהמארז, משהו בסגנון אגזוז, על מה מומלץ?

• 5 תגובות
    • 709 צפיות
  4. Started by Murmur,

שלום, אני מחפש מאוורר למארז עבור מחשב בשימוש ביתי צנוע. רק שיזרוק אוויר החוצה קצת, וחשוב שיהיה שקט תקציב 40-60 ש"ח. עדיף 120 ממ יש המלצות?

• 3 תגובות
    • 709 צפיות
  5. יש במחשב של אחי לוח GIGABYTE DS3L לא משנה מה אני עושה אני לא יכול להתייצב על מעל 410FSB... מעניין אותי אם הלוח שלי ספציפית עצלן או שהלוח הזה בגדול לא משהו ב OC... אז למי שיש את הלוח הזה ויכול לתת תוצאה זה יהיה יותר מנחמד !! אגב ב 430FSB למשל, אפילו אין פוסט...

• 3 תגובות
    • 709 צפיות
  6. Started by yuvalkob,

חשבתי לעשות מוד למחשב שלי (בפעם הראשונה) הרעיון שלי הוא לחרוט על הדלת של המארז צורה של כנפי טייס (כמו בחתימה שלי) שהקטעים האפורים יהיו ריקים. והמגן דוד הכחול באמצע יהיה גריל למאורר. ביחד עם לדים כחולים נראה לי שזה יצא יפה. עכשיו בגלל שזו הפעם הראשונה שלי אני רוצה לשאול כמה שאלות: קודם כל האם הרעיון טוב? איך כדאי לי לחרוט המארז (לייזר לא בא בחשבון בגלל העלות הגדולה)? אפשר אולי להשתמש בסכין חדה (כמו סכין יפנית?) תודה!

• 4 תגובות
    • 709 צפיות
  7. Started by beni125,

איזהמערכת עדיפה מערכת המים או מערכת הקירור אוויר השימוש הוא לoc והשאלה היא האם זה משתלם לקנות קירור מים ומה הוא נותן לנו תודה רבה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 709 צפיות
  8. Started by SOLIDUS SNAKE,

קראתי את המדרכים באתר, הבנתי שאני יכול לעשות OC וגם מעוד משמעותי. יש לי לוח P4S533 יש לו בקרה על מתח AGP. ואני מובן שרוצה לעשות OC טוב. לפי ט'רד שראיתי לא מזמן אפשר להגיע בהשקעה מינימלית לתוצעות מצויינות עם הכרטיס. אם מישהו עשה זאת לכרטיס זה בדיוק. שיכתוב לי או ליתן לי לינק למוצרים לקירור או למדריך טוב. עוד דבר שרציתי זה לדעת עם ספק רגיל יספיק לי. עריכה : ברצוני לקנו ת גם שתי מאוררים שקטים במיוחד אחד למתחת לספק והשני להחליף את זה הקיים מלפנים (עם חיבור שלושה פינים המתחבר ללוח לשם בקרת מהירות). בנוסף אני זקוק להמלצה על ספק כח טוב ולא יקר וכמובן שקט. (כל המוצרים צריכים להיות בהסג ידי בארץ ולא בהזמנה מיוחדת מחו"ל). בנוסף ראיתי את מערכת הקירור של ZELMAN לכרטיס מסך …

• 6 תגובות
    • 709 צפיות
  9. לפני השימוש הייתי רוצה לדעת האם מישהו פה נתקל בבעיות כלשהם עם התוכנה.. תודה (:

• 2 תגובות
    • 709 צפיות
  10. Started by ceyal,

בוקר טוב לכולם כזכור - אתמול ביצעתי OC למחשב שלי (לוח ASUS P4T533 RDRAM) והנה התוצאות: העליתי את מהירות ה FSB מ 133 ל 150 בתור נסיון ראשון.(אולי קפיצה גדולה מידי אבל לא היתה לי סבלנות : ) התוצאות היו - מעבד 2.4 שהפך ל 2.7 מה שטוב בלוח הזה הוא שאפשר לנעול את מהירות ה AGP שלא תעלה יחד עם הלוח - וזה מה שבאמת עשיתי - כדי למנוע בעיות תצוגה. 3 דברים שכדאי לציין כרגע. 1. תודות למארז מאוורר וגדול (ANTEC ) - המעבד נשאר בטמפרטורה של 35 מעלות בערך במנוחה ו 48-9 במאמץ גדול (משחק GTA VICE CITY במשך חצי שעה) אז נראה לי שכאן זה בסדר.חוץ מזה מהירות המאורר של המעבד היא באיזור ה 5000 סל"ד כך ששם אין מה לשפר נראה לי 2. בבדיקות ביצועים שנעשו ב SANDRA 2003 - ביצועים כוללים משתווים ל P…

• 7 תגובות
    • 709 צפיות
  11. שלום לכולם, רציתי להודות לכולם על העזרה ועל הייעוץ המקצועי בפורום הזה. לפני מספר שבועות התלבטתי אם להחליף את מאוורר המעבד במחשב שלי כדי להשיג יותר שקט, ואם כן לאיזה מאוורר. קיבלתי מכם עצות טובות וענייניות, ולאחרונה החלפתי את המאוורר הסטנדרטי שהגיע עם המעבד במאוורר Scythe Katana 3 CPU Cooler. לשמחתי, המחשב הפך שקט יותר באופן משמעותי. לא חל שינוי בטמפרטורה של המעבד (כרגע למשל הטמפרטורה היא 39 מעלות), וזה כמובן טוב מאד גם כן. אז שוב תודה רבה לכולם, על העזרה ועל הייעוץ המאד מקצועי. בברכה, אורי.

• 1 תגובה
    • 709 צפיות
  12. Started by בייגל טוסט,

http://tinyurl.com/y38vxl מנצח בהפרש קטן את קירור הסטוק של הX1950XTX כשהאחרון מכוון על 100%, הישג לא רע בכלל החסרונות היחידים הם המחיר הגבוה (49$ MSRP) יחסית לקירורי VGA מתחרים וחסימת הסינקים לזכרונות (בחלק מהכרטיסים) נמתין לביקורות נוספות אבל מה שבטוח בינתיים HR-03 נראה טוב מאוד

• 2 תגובות
    • 709 צפיות
  13. טוב האמת היא שהביוס שלי כלל לא עשיר באופציות. הכל התחיל אי שם בבאס 133 הגעתי למעל 150 אם אני לא טועה ולא יכולתי יותר. נכנסתי ל cpu voltage והיו שם 3 אופציות: +2.5 % +5.5 % +8.5 % כמובן שבחרתי באופציה הראשונה והגעתי עד הלום. העלתי ת'באס ל168 וכשאני מנסה 170 המחשב לא עולה או קופא. נראה כאילו מתבקשת העלאת מתח נוספת אבל אני מפחד לשים את זה על +5.5 %.... מה דעתכם? לגיטימי לשים על 5.5%+? יכול להיות שמשהו אחר מגביל אותי? מערכת: Intel pentium 4 2.4 Motherboard Name : Albatron PX865PEC Pro v2.0 זכרונות שני סטיקים: 1 - ddr 256 400mhz ddr 512 400mhz -1 ספק ג'נרי 500 וואט. קירור סטוק.

• 5 תגובות
    • 709 צפיות
  14. Started by Philip,

אז ככה, בניתי פאן קונטרולר כזה: http://bit-tech.net/images/article/52/fanbus_rheostat_switched_dual_LED.jpg הכל עובד מעולה ויצא יפה לאללה, רק יש בעיה אחת, כשהלכתי לקנות את החלקים לא היה ראוסטאט של 50 אום, המוכר אמר שקשה להשיג כי זה מתחיל רק מ- 500 אום ובאמת בדקתי בכמה חנויות ולא היה, בכל מקרה הוא הציע לי פיתרון חלופי, הוא הביא לי ראוסטאט של 100 אום, ובין שתי הרגליים הקיצוניות מגשרים נגד של 100 אום וככה הראוסטאט יעבוד על 50 אום. סמכתי עליו בעניין כי הוא נראה לי אמין והוא היה נחמד, הסביר לי הכל וכו', ואני לא מבין גדול באלקטרוניקה... פה ושם כשצריך יש גם את אבא.. בכל מקרה, מה שקורה זה כזה דבר, הרגישות של הראוסטאט היא כלום למעשה.. אין לי שליטה כמעט, כאשר הראוסטט נמצא במצב…

• 0 תגובות
    • 709 צפיות
  15. Started by greenday,

1 רציתי לדעת מהי הדרך הטובה ביותר לחבר מאוורר 80 ממ - ישירות ללוח אם או לחיבור מולקס ?

• 6 תגובות
    • 709 צפיות
  16. Started by !elad!,

אחד המאווררים של המארז שלי עובד הפוך את האויר שלו הוא מוציא החוצה לחוץ המארז ולא מקרר בפנים את המארז.. זה הגיוני ? או שאני צריך לפרק אותו ולהפוך את הכיוון שלו שיפעל לתוך המארז?

• 6 תגובות
    • 709 צפיות
  17. Started by Yaniv_Uzan,

כבר הרבה זמן אני רואה את החיבור הזה... עד היום לא העזתי לשאול. יש את החיבורים של הכוננים - ידוע חיבורים של פלופי - ידוע חיבור יחיד של ATX - ידוע חיבור 12V לפנטיום 4 וחלק ממעבדי AMD - ידוע עכשיו יש עוד חיבור של כאילו ספק AT ישן... של הלוחות הממש ישנים של 486 ופנטיום 1. אז בדרך כלל הם הולכים בזוגות... מחברים 2 זוגות ללוח אם. בספקים של היום יש כאילו רק חיבור אחד כזה ישן של ספק AT. הרי זה לא הגיוני לחבר את הספקים של אנרמקס לפנטיום 1 ועוד עם חצי מהחיבורים... חסר את הזוג השני שלו. מצטער על ההסבר העלוב... חחח אבל מי שקצת בעניינים בטוח יבין על מה אני מדבר. מה אתם אומרים? תודה! יניב

18. Started by fire15,

היה לי סטיק אחד של זיכרון BH5 של קרוזיר מהמערכת הקודמת ואמרתי לעצמי בוא ניראה כמה הוא מסוגל המערכת שלי ניתן ליראות בחתימה: הוא עושה 270MHZ 5-2-2-2 בנתיים למתח של 3.4 ויש לו רוחב פס של 4000 מגה לשניה single channel. הייתי אומר לא רע בכלל אני ימישך את הOC שעוד זמן יתפנה [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 709 צפיות
  19. Started by Randy Orton,

יש לי לוח ASROCK P4V88 PLUS הבעיה היא כזאת ! יש לי מעבד סלרון 2400-400-128 ואין לי בעיה לעשות לו OC הקטע שבביוס רשום 100 FSB - מנואל / אוטומט שאני שם על מנואל הוא פותח את ה FSB אבל אי אפשר לשנות תדר ! עכשיו הרתיו קבוע ! רשום ככה RATIO LOCKED התקשרתי ל KSP להתייעץ אמרו לי שרוב הסיכויים שאי אפשר לעשות OC למעבד שלי בגלל שבחברה של אינטל קיצרו את התדר עד 2400 ובגלל זה רשום LOCKED ! - חרשתי את הביוס למצוא אפשרות / קומבינה כלום !!! -

• 14 תגובות
    • 709 צפיות
  20. Started by spiker,

מחפש סכמה של מדחסים . הספציפי שאצלי הוא IRE-PB6AF86 עם R12 המדחס בעל 3 יציאות. תודה רבה לכולם

• 0 תגובות
    • 709 צפיות
  21. אני מתכנן להחליף המאווררים במארז הנ"ל למאווררים יותר שקטים. (scythe S-flex) כידוע, למארז הנ"ל יש מקום ל-5 מאווררים. השאלה היא כמה מהם באמת דרוש (ואיפה) כדי לשמור על האיזון בין קירור טוב לשקט? המפרט: E8400 ASUS P5QL PRO 2X 2Gb Kingston 800 HD4870 1Gb PCS+ 2X 500Gb + 2X250Gb P182b TT 650W AC Freezer 7 Pro כאשר מתוכנן OC קל בעתיד הקרוב. תודה

• 8 תגובות
    • 709 צפיות
  22. שלום לכולם! הקיץ הגיע גם אליי ואני מתכוון לחוס על הכרטיס מסך שלי ולתת לו קירור יותר טוב. המטרה שלי היא לקרר יותר טוב את הכרטיס (ושישאר שקט!) אבל אני מדגיש שאין לי צורך ב OC. התקציב הוא בערך 150 ש"ח אלא אם יש משהו מאוד טוב בקצת יותר. אני מודה לכולם מראש על ההתיחסות! נועם.

• 4 תגובות
    • 709 צפיות
  23. במקום לחשב את צורת הבלוקים וכאלה אולי עדיף לקחת בלוק קירור אוייר ושנות אותו כך שיתאים לקירור מים? אני חושב שזה יהיה יותר אפקטיבי... יש גם היטסינקים עם היטפיים זה יעזור גם להולכת החום במים... הנה סינק שנראה מתאים מאוד לבניה מסוג זה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_954&products_id=7820 ככה גם חוסכים את כל הקטע של קניית בלוקי נחושת גדולים. אז כל מה שנשאר זה ליצור את המעטפת להיט סינקים ויש לכם בלוק קירור מים מעולה.

• 8 תגובות
    • 709 צפיות
  24. Started by F430,

אני הולך לקנות בTMS עכשיו התושבת שלי היא AM2+ אני קצת מתלבט מבין הקירורים שיש להם בדף http://tms.co.il/cat/146/22:598/page:1 התקציב שלי הוא 180, עכשיו שמתי לב לThermalright Ultra 120 Xtreme במחיר מצחיק,אני צריך גם לקנות את הברזלים בשביל המאוררים אם ככה?

• 3 תגובות
    • 709 צפיות
  25. לפני שאני בכלל מחליט אם להשאיר את ה OC שלי חי ונושם, צצה לי שאלה שאין לי תשובה טובה עבורה למעבד שלי (X2 3800) כמובן יש שתי ליבות. בדיקה באוורסט מראה את שתי הליבות וגם טמפ' שמוצגת כטמפ' המעבד. עכשיו פה מתחילה הבעיה. ליבה אחת רצה על 43 מעלות שניה רצה על 50 מעלות והתוצאה הכוללת של המעבד היא 45 השאלה היא די פשוטה. האם אני צריך להתייחס לטמפ של הליבה החמה יותר או לתוצאה הכוללת או..מה בעצם? עריכה ==== שימוש ב speedfan מראה טמפ' פחות או יותר זהה לשתי הליבות (מעלה לכאן או לכאן)

• 1 תגובה
    • 709 צפיות

דיונים חדשים בפורומים