עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. היי בזמן ש"שיחקתי" עם התיזמוני זיכרונות ניסיתי להוריד את הCL ל2. הדבר גרם למחשב לא לעלות (עשה ציפצופים וכו') הפתרון שלי היה להוציא את הבטרייה מהמחשב כדי לאפס את הביוס. השאלה שלי - האם יש פיתרון יותר פרקטי? שאלה #2 - האם ערך הCL תלוי בגורמים אחרים, כלומר אם אני יעלה\יוריד את שאר התיזמונים האם יכול להיות שהמחשב כן יעבוד בCL 2? תודה

• 10 תגובות
    • 666 צפיות
  2. Started by yan,

מה לדעתם הקירור למעבד עם הביצועי קירור הטובים ביותר..עדיף שתגידו על פי ניסיון ולא על פי שמועות תודה

• 13 תגובות
    • 666 צפיות
  3. Started by what the fuck,

טוב יש לי כמה שאלות 1. נכון כשעושים OC לזכרונות אז בשלב מסויים יש טקסטורות מבעוניות כאלו ? אז עם אני יקרר עוד תכרטיס הטקסטורות האלו יופיעו במהירות יותר גבוה, נכון ? למשל אם עכשיו זה מופיע ב 500mhz, עם קירור יותר טוב זה יופיע ב 550 2. האם צריך לשמור על אותו יחס בין הליבה לזכרונות ? כי בהתחלה היחס היה 1.3 לזכרונות ועכשיו אני לא יכול לעשות עוד OC לזכרונות (ראה סעיף 1 P:) ולליבה כן אז אם אני אגיע ליחס של בערך 1 זה יהיה בסדר ?

• 1 תגובה
    • 666 צפיות
  4. Started by Electrobunny,

שלום! יש לי שאלה על קירור מים במעלות נמוכות..... אני בונה מחשב חדש ומתכנן לעשות קירור מיים שמשתמש בצינור נחושת מקרוזל בתוך מקפיא של מקרר... המשאבה תזרים את המיים לבלוק וחזרה ואת ההמשך אתם יודעים....בנוסף אני מיתכוון לשים כ 30% אנטיפריז ו 70% מיים כדי שלא תהיה קורוזי והמיים לא יקפאו......עכשיו לשאלה!! : בטמפרטורות של 2 או 0 מעלות אומנם זה קר אך יווצר "איבוי" וטיפות מיים על בלוק המיים ואולי אפילו על הצינור בגלל הבדלי הטמפרטורות בין הסביבה החמה לבלוק הקר.. ....(שמין הסתם יעבוד שעות נוספול לקרר גם את ההרדיסק ,כרטיס מסך,ואני אמצע עוד כמה דברים ;D) אז למי שיש טיפים איך להתמודד אם האיבוי או סתם טיפים אחרים לקירור מסיבי ...... תנו תגובה! תודה מראש.....

• 6 תגובות
    • 666 צפיות
  5. Started by Da-Funk,

המאוור של המעבד שלי VANTEC aeroflow מסתובב לאט מדי לדעתי... הטמפ' שלי הם 42 במנוחה ו 46 מאמץ בלי אוברקלוק בנתיים.... יש תוכנה לשלוט על המאוורר .?

• 4 תגובות
    • 666 צפיות
  6. המכפלה שלי 12.5 האם אני יכול לשנות אותה? יש לי מעבד amd ahtlon xp 2600 לא ברטון ולוח אם של גיגהבייט ga-7vax האם אני יכול לשנות?

• 11 תגובות
    • 666 צפיות
  7. יש לי מעבד עם ליבה 775 שמרעיש הצורה מחרידה. speedfan מראה טמפ של 62c ~ ו בסביבות 4800 סיבובים לדקה. זה הרי לא הגיוני עם נצילות מעבד של ~8% . המאוורר שיש לי הוא המקורי של המעבד. יש איזה מאוורר שיכול להשקיט הכל - אין לי בעיה של תקציב! תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 666 צפיות
  8. Started by Psychedelic,

הHD שלי מגיע ל50 מעלות במנוחה ! מה אני יכול לעשות?!?!?

• 10 תגובות
    • 666 צפיות
  9. פרקתי את גוף הקירור מהכרטיס והתחלתי לנקות את הליבה והזיכרונות מהמשחה הקיימת לשם החלפה ל MX1 שלי. על הליבה היתה דיי הרבה משחה ועל הזיכרונות מעט מאוד. נקיתי טוב טוב את שאריות המשחה ושמתי את ה MX1 ,בליבה שמתי באמצע בגודל בערך של ראש של גפרור ועל כל אחד מהזיכרונות קצת פחות. נסיתי לשפר את הטמפ' ועכשיו נהרסו לי החיים... עכשיו הטמפ' במנוחה 43 במקום 39 והכי חשוב במאמץ לפני כן הטמפ' הגיעה ל60-61 ועכשיו 75 !!!! נסיתי לשחק ופחות מ 10 דקות התחילו עיוותים של התמונה. מה עושים...? האם צריך לתת קצת זמן ל MX1 עד שהיא מתחילה לעשות את העבודה ? חייב עזרה לפני שאני הורס את הכרטיס נ.ב. הכרטיס עם O.C ל XTPE עם 16 צינורות.

• 5 תגובות
    • 666 צפיות
  10. במקום לחשב את צורת הבלוקים וכאלה אולי עדיף לקחת בלוק קירור אוייר ושנות אותו כך שיתאים לקירור מים? אני חושב שזה יהיה יותר אפקטיבי... יש גם היטסינקים עם היטפיים זה יעזור גם להולכת החום במים... הנה סינק שנראה מתאים מאוד לבניה מסוג זה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_954&products_id=7820 ככה גם חוסכים את כל הקטע של קניית בלוקי נחושת גדולים. אז כל מה שנשאר זה ליצור את המעטפת להיט סינקים ויש לכם בלוק קירור מים מעולה.

• 8 תגובות
    • 666 צפיות
  11. לילה טוב לכולם מסקרן אותי לדעת לכמה המקסימום שבמקסימום הגיעו בC@ עם זכרונות DDR I במהירויות ליבה\זכרון בכרטיסי המסך

• 7 תגובות
    • 666 צפיות
  12. Started by eyal00,

עשיתי OC לכרטיס שלי GTO2 והגעתי ל 540/1200 והכרטיס לא התחמם בכלל. הוא נשאר במנוחה על 33 מעלות ובמאמץ על 49 מעלות. הטמפ' שלו אחרי הOC לא אמורה להיות יותר גבוהה?

• 11 תגובות
    • 666 צפיות
  13. תראו קודם כל תודה רבה שנכנסתם להודעה לנסות לעזור יש לי בקשה אנשים בקשר למאווררים שלי במחשב אני לא יודע איך לסדר אותם הכנתי בצייר תמונה של המארז שלי עם איפה יש לי מאווררים ואני מבקש ממכם אם תוכלו לעזור לי בסידור שלהם איזה מהם יכניס או יוציא הנה התמונה: מידות של המאוורר העליון הוא 11X11 c''m הבאתי אותו מהעבודה של אבא שלי יש לו כוח ועוצמה חבל על הזמן הוא מחובר לחשמל רגיל אנשים ולא דרך הלוח אם של המחשב לשקע רגיל המאווררים האחוריים יש לי 2 והוא במידה של 8X8 c''m והמאוורר הקידמי אני קיבלתי אותו עם המארז ואין לי גישה לשנות או להפוך אותו הוא מכניס אוויר אשמח מאוד אם תגידו לי איזה לסובב תודה רבה לעוזרים גיא

• 5 תגובות
    • 666 צפיות
  14. Started by approx,

היום עשיתי אובר קלוק לכרטיס מסך שלי(7600GS) הכרטיס עם הקירור המקורי התוצאה היתה CORE CLOCK 535@450 MEMORY CLOCK 477@400 תוצאה ב 3dmark05 4874 קישור לתמונה http://img158.imageshack.us/my.php?image=8073fu7.jpg 1 אני צריך קישור להורדת ל3DMARK06 2 אפשר תוכנה יותר מדויקת לאוברקלוק 3 אפשר לדעת מה השיא העולמי לכרטיס מסך 7600GS

• 2 תגובות
    • 666 צפיות
  15. Started by PuLsE,

אממ הסתכלתי בהרבה ביקורות באינטרנט וכמו כן גם פה.. ושמתי לב שרק פה בפורום טענו כי יש בעיה שHARDCANO מגיע במקסימום ל10V מישהו יועד מה נסגר עם זה? כי אני פשוט מחפש.. ברק מאווררים טוב.. עם תצוגת LCD.. אשמח להצעות נוספות אגב כרגע במחשב השני אני עם Aerogate2 ואני ממש מרוצה ממנו

• 0 תגובות
    • 666 צפיות
  16. Started by BornToBWild,

היי, לפני כמה ימים קניתי מחשב חדש - השקעתי בו לא מעט בכל התחומים אבל בקירור פחות. רציתי לדעת אם בהתחשב במפרט (ר"מ) הקירור מספיק או שהכרחי להוסיף קירור? חשוב לציין שאין לי בעיה של רעש - המחשב שקט ואני לא מתכנן OC אלא רק רוצה קירור שיאפשר עבודה תקינה ולא יסכן את חלקי המחשב בחימום יתר. המפרט: Core 2 E6300 ASUS P5B DDR2 512MB 667 X2 MSI GeForce 7600GT (שלפי מה שהבנתי מגיע עם קירור משופר יחסית לשאר היצרניות) HD: 250GB, 60GB כאמור הקירור הוא מינימלי: מאוורר 120, קירור מובנה כרטיס מסך וקירור מובנה מעבד.

• 8 תגובות
    • 666 צפיות
  17. Started by Big_Guy7,

אם אפשר תגידו לי בבקשה אם איך שסידרתי את המאווררים במארז זה בסדר. מאוורר קדמי-->מכניס. מאוורר בצד->>מכניס. מאוורר מתחת לכרטיס מסך-->מעיף כלפי מעלה. 2 מאווררים אחוריים-->מוציאים. מאוורר עליון-->מוציא. זה בסדר? עריכה: חחח הרבה מאווררים יש לי =] .

• 8 תגובות
    • 666 צפיות
  18. Started by shlomi8,

איזה קירור עדיף לי ביג טייפון או artic cooling freezer 7 ומה ההבדל טמפ'....יש לי 300 שקל ואני צריך גם לקנות משחה תודה...

• 9 תגובות
    • 666 צפיות
  19. אוקיי אז ככה ביום שישי בערב פתחתי את המשחה ניקיתי את המעבד עם אלכוהול 70% וגם את ההיטסינק עכשיו ששמתי את הגוש משחה על המעבד הגוש כמו חמר כזה ומאוד קשה למרוח אותו ממש כמו בוץ קשיח כזה אשכרה שפכטל עכשיו אני רוצה לדעת אם יש פה מישהו שגם השתמש עם MX-1 ואיך הרגיש אותה האם היא קשה כמו איזה שפכטל או במצב צבירה יותר נוזלי.. ועוד משהו מיום שישי בערב ועד עכשיו הטמפרטורה של המעבד לא ירדה מעלה אחת.

20. Started by Fungus Funk,

איזה קירור יותר טוב ?? [ X1900XT 512MB ] + OC בתיכנון .... - Zalman Fatal1ty FC-ZV9 - ZALMAN VF900-Cu

• 11 תגובות
    • 666 צפיות
  21. כמו שהכותרת אומרת - האם אפשר לנתק את המאוורר מגוף הקירור בלי להוציא את כל גוף הקירור כולל ההיטסינק? לנתק את הכל אני יודע. אבל אני מעדיף רק להוציא את המאוורר לנקות אותו להחזיר.

• 2 תגובות
    • 666 צפיות
  22. שלום , יש לי תכרטיס מסך ATI Shappire X1950 Pro 512MB PCI-Express אני מגיע לטמפרטורות של 81 במאמץ ובמנוחה אני עומד על 53-50 ככה לפעמים גם 55 זה בסדר?? או שמשהו לא טוב אצלי???? גם המאבד שלי E6600 עומד על 54 בערך... ראיתי בדיונים אחרים שנותנים מידע מורחב מאיזה תוכנה על הכרטיס מסך , אבל אין לי מושג איך עושים את זה , אז אם צריך להביא את המידע הזה תיתנו לי לינק לתוכנה ואני יפרסם...

• 10 תגובות
    • 666 צפיות
  23. Started by GGuyZ,

היי לכולם. ברשותי מעבד 805(533 FSB). ביצעתי אובר קלוק על המעבד והגעתי ל3.6 ג'יגה. כלומר הFSB עלה ל180. הבעייה שלי היא כזאת: ברשותי 1 ג'יגה של זכרון קינגסטון DDR2 שאמור לרוץ במהירות 667MHZ. באופן מאוד מוזר כשאני משתמש במחלק של כפול 4 בזכרון(המחלק הסטנדרטי) אני לא מצליח להגיע אפילו ל166FSB, שאלו למעשה קובעים את הזכרון ב667MHZ. כלומר, הזכרון לא מוכן לעבוד במהירות סטוק. כשאני משנה את המחלק לכפול 2 או מקסימום כפול 2.66(יותר מזה פשוט לא עובד), אז אני יכול להעלות את הFSB עוד הרבה והנה כעת אני יושב על 180. איך בדיוק זה מסתדר? האם הזכרון דפוק? האם יש לי עילה לבוא בטענות לקינגסטון? לא ביקשתי שהזכרונות יעבדו במהירות גבוהה מהרגיל. אבל אפילו ל667 שהיא המהירות סטוק הם לא מגיעים. יש משה…

• 3 תגובות
    • 666 צפיות
  24. יש לי ספק של Hec שהגיעה עפ המארז של קומפיטקס והוא די רועש,מה אני צריך להוסיף כדי שהוא יהיייה שקט כמה שאפשר?

• 6 תגובות
    • 666 צפיות
  25. Started by david32,

טוב החלטתי שאני אוסיף עמה מאווררים לאקסבוקס 360 שלי. עכשיו, ה360 משתמש ב2 מאווררים של 60 MM ואני רוצה להחליף אותם והוסיף אולי עוד אחד -שניים. השאלות: 1)מאיפה (עדיפות לאזור חיפה) אני קונה מאווררים 60 MM טובים (יחסית)? האם המחיר שלהם באמת 60 שקל לאחד (כמו למשל בפאנדס או בנעה) 2) איך אני יכול להתקין מעבד על הHEATSINK של האקסבוקס? (כמו פה: http://www.instructables.com/files/deriv/F5X/67RZ/FBU1AYMR/F5X67RZFBU1AYMR.MEDIUM.jpg ) 3) איך אני יכול לחבר את המאווררים שאני קונה לספק כוח?

• 4 תגובות
    • 666 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.