עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. היה לי עד כה 2 סטיקים של 256 MB של Twinmos במהירות 400 MHZ שעליהם מצוין Cl 2.5. הוספתי לאחרונה שתי סטיקים של OCZ של 512 MB במהירות 400 MHZ שהתזמונים שלהם הם 2.5-4-4-8. ניסיתי להריץ את כל הסטיקים ב-DC ומשום מה הם עובדים רק ב-333 MHZ. הגדרתי ידנית את המהירות על 400 MHZ ןשמתי תזמונים 2.5-4-4-8 אך בתוכנות כגון ORTHOS, אני מקבל את הודעת השגיאה: FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4 המעידה על חסר יציבות, וכן המחשב קורס מדי פעם. אם כן, לאיזה תזמונים אני צריך להוריד את הזכרון? ואולי עדיף להשאר בתזמונים המקוריים על 333 MHZ?

• 4 תגובות
    • 569 צפיות
  2. Started by Component,

שלום, יש לי במארז מעין גריל פלסטיק בחזית (גודלו בערך 10*3), והייתי רוצה לשים מאחוריו לדים שיאירו בהתאם לפעילות ההארד דיסק. אני חושב שאני אצליח לחבר כמה לדים במקביל, כך שזו לא תהיה הבעיה. מה שאני לא יודע לעשות זה להאיר את כל השטח באופן אחיד בעזרת הלדים. למישהו יש רעיון איך לבצע את זה?

• 3 תגובות
    • 631 צפיות
  3. Started by amisha,

למישהו יש הצעות ?? ( חוץ מארקטיק אדשייב ....) :s05:

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. שלום! מאוורר שיושב על המעבד,צריך לתת לו אוויר או להוציא את החום כלפי מעלה ז"א האוויר של המאוורר לאיזה כיוון? תודה!

• 5 תגובות
    • 402 צפיות
  5. Started by dorliv,

הכרטיס מסך הוא shappir radeon 9600xt 256mb

• 2 תגובות
    • 534 צפיות
  6. Started by Bug,

קניתי מאוורר גלסיאלטק 120mm ואני צריך עזרה בהרכבתו. אף פעם עוד לא הרכבתי מאוורר- לאן בדיוק אני צריך לחבר את הכבלים? יש לי שני כבלים שיוצאים מהמאוורר, אחד לבן גדול (מקום ל 4 פינים אבל יש רק 2) ואחד חום קטן. תודה.

• 3 תגובות
    • 733 צפיות
  7. Started by hck,

היי תסתכלו רגע על המפרט שלי, ותגידו לי איך אני יכול להמשיך הלאה ולעבור את באס 265? הוספתי מתח למעבד (1.6V+), וגם לזכרונות שעל פי המלצת היצרת צריך לחשמל אותם : ב2.8V (נתתי להם 2.9V). מה שחסר במפרט בעצם זה רק הספק שהוא ספק ג'נרי. אולי הוא הבעיה? יש לציין שאני מצליח לעבור את הבאס הזה אבל אז המחשב לא יציב ולא עובר את prime95.

• 10 תגובות
    • 754 צפיות
  8. הלוח אם הוא: Gigabyte K8NF-9 אני ממש לא מבין לאן לחבר את הברגים Type B... וגם נרמז לי להשתמש ב-Type A (ארוכים יותר ודקים יותר) עם האומים המסופקים. המדריך לא מובן לי תצחקו כמה שבא לכם האם מישהו עם הקירור הזה יוכל להסביר כיצד הוא הרכיב אותו ? :-* אם מישהו רוצה להסביר ב-ICQ, תוסיפו אותי (רק לא יותר מידי, הרשימה שלי כבר ארוכה מספיק)

• 65 תגובות
    • 4.6k צפיות
  9. אני עוזזר למשתמש מהפורום להכין פאנבאס, אבל אני לא יודע כיצד לחבר את הלד. האם המתח נכנס משתי הרגלים הקיצוניות והאפס יוצא מהאמצעית?

10. Started by Asaf.Y,

היי.....האם יש לכם סרטון או הוראות עם תמונות כיצד לחתוך חור למארז בעזרת מקדח כוס? תודה לכל מי שיעזור לי!

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by orrm,

שלום כולם, במחשב החדש שאני מקבל הייתי מעוניין שהקירור יהיה יעיל כמה שאפשר.... בזמן הגלישה כאן הבנתי שכמה דברים הם הכרחיים כדי שהקירור יהיה יעיל: מאוורים שלא רק מכניסים אוויר, אלא גם שניים שמוציאים (כמה שיותר מאווררים עדיף), היטסינק עם מאורר טוב עליו, כבלים עגולים (מומלץ)... המארז שיהיה במחשב החדש שלי הוא מתוצרת קולרמאסטר http://www.coolermaster.com/case/p200.htm מדגם ATC-200MX1. במארז הנ"ל יש ארבעה מאווררים, שניים מקדימה (מתחת להארד דיסקים) של 80 מ"מ אשר מכניסים אויר. אחד על תקרת המארז מוציא אוויר 80 מ"מ. ואחד בגב המארז גם הוא מוציא אוויר וגם הוא 80 מ"מ. מכיוון שאני מעוניין בשקט אני מחליף את כל המאווררים המקוריים שמגיעים עם המארז למאוררים מתוצרת VANTEC בדגם Steal…

• 8 תגובות
    • 719 צפיות
  12. Started by sxs,

אני עומד לקבל P4 2.66Ghz חדש והבנתי שיש לו ליבה ענקית כזאת על כל ה CPU, בניגוד למעבד ה AMD שיש לי עכשיו שיש לו ליבה קטנה יחסית לשאר השטח. הליבה של הP4 נראת משהו כזה: או הממ... איך אני אמור למרוח את ה Arctic Silver שלי על זה ? על כל החלק הכסוף ? ומה עם החור הזה שם ?

• 9 תגובות
    • 801 צפיות
  13. Started by amisha,

המדריך באתר מתייחס רק ל AMD ולי יש מעבד אינטל כיצד מורחים בשיטה הכי נכונה וטובה ? כמה עובי משחה טרמית צריך שיהי על המעבד\ סינק ? אני משתמש בסינק שאינטל סמפקת נ.ב אני משתמש בננוטרם בלו 2 יש לכם איזשהן עצות למריחה נכונה מניסיון?

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  14. המאוור הקודם שהיה לי, נהרס. הבאתי גוף קירור ג'נריק פשוט, Green Power. קיבלתי יחד עם הגוף קירור גם טיפה משחה, שאני מנחש שאותה אני אמור למרוח על המעבד. אין לי מושג בכלל איך לעשות את זה, המשחה באה בשקית פצפונת, וחוץ מזה, נשארה עוד משחה מהגוף קירור הקודם. אם תוכלו להדריך אותי איך למרוח אני אודה לכם מאוד. זה די דחוף.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום אנשים, הזמנתי את ה Mugen 2 וראיתי מאמר שמראה איך עדיף למרוח את המשחה בצורה נכונה על ה-I7 920 : http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/core-i7-coolers-roundup_16.html#sect0 למרוח לפי התמונה במרכז הרכיבים ? אשמח לקבל הסבר או קישור איך אני מוריד את המשחה שנמרחה בהרכבת המאוור של הסטוק.

• 10 תגובות
    • 912 צפיות
  16. Started by Omerole,

ראיתי ששלי לא נעול,וזה תוקע אותי לגמרי מבחינת OC,אז איך?

• 7 תגובות
    • 649 צפיות
  17. Started by solet,

שלום, אני מבקש את עזרתכם שתמליצו לי כיצד הכי טוב לארגן את כל הכבלים שיש לי בתוך המארז על מנת שלמאווררים שלי יהיו תוצאות אפקטיביות של קירור המארז. יש לי מלא כבלים שונים ומשונים ואני מאמין שכולם עברו את זה ואיכשהו סידרו אותם, אז בבקשה, לכל מי שיש עצה טובה אשמח לקבלה, תודה.

• 4 תגובות
    • 543 צפיות
  18. Started by arkadur,

איזה באסה עד שקניתי את העסק אני לא יכול לבדוק אותו בגלל הרעש של המשאבה אולי הסידור שלי לא נכון? כעיקרון - אין בועות אוויר,אבל המשאבה מרעישה (אם אני מנער את המיכל אז היא שותקת לכמה שניות פיתרונות? בכל אופו המערכת שלי היא כזו משאבה 2 רדיאטורים בלוק מיכל

• 5 תגובות
    • 692 צפיות
  19. Started by Component,

ברשותי מחשב עם המפרט הבא: Celeron 300 MHz, 128 MB RAM 100 MHz , Motherbard: BXpro chaipst up to 100 MHz Grafic card sis 8 MB on board , אין לי בעיה של התחממות כי אני יכול ורוצה לשים מאוורר ביתי גדול על המחשב. שמעתי על שיטה להעלות את מהירות הבאס מ 66 MHz ל 100 MHz ע"י חסימת פין אחד ב slot . קראתי עליה באתר מהימן ואני מאמין שהיא נכונה. האם יש עוד שיטות ל overclocking שאני יכול לישם על המחשב שלי? אם אתם צריכים עוד מידע רק תגידו. בבקשה עזרו לי. בתודה מראש, עדי רובין

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. יש לי SMART FAN עם חיישן חום ומכיוון שעכשיו כבר לא כל כך חם הוא מסתובב ממש איטי!!.. האם אפשר לעשות לו ככה שיסתובב תמיד על הMAX ללא תלות בטמפרטורה? תודה.

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. היי כולם.. בימי שרב אלה.. הדיסק הקשיח שלי מגיע ל-43 מעלות.. חם כן.. ברשותי מארז P182 של אנטק, לאלו שמכירים אותו, יש בו אופציות להרכיב דיסקים קשיחים בכלוב העליון או התחתון. אצלי הדיסק הקשיח יושב בכלוב התחתון, לפניו יש פילטר וכנראה מקום למאוורר.. השאלה שלי היא איזה מאוורר יכנס שם? אתם מכירים איפה אפשר לרכוש מאוורר 120 או 92 מ"מ דק? או איזה פיתרון אחר מומלץ לקירורו? * בלתי אפשרי אצלי להרכיב את הדיסק הקשיח בכלוב העליון מאחר וכרטיס המסך הענק שלי מפריע בפחות מסנטימטר(!) למיקום הדיסק. כנראה שזה אולי איזשהו תכנון לקוי של אנטק או של חברת לוח האם שלי? האם מיקום חריץ ה-PCI-E הוא סטנדרטי בכל הלוחות או שאצל חלקן הוא ס"מ לפה ס"מ לשם? תודה.

• 1 תגובה
    • 504 צפיות
  22. השאלה בכותרת. הכרטיס מסך מובנה מתחמם וזה גורם לקריסה ותוקע אותי באוברקלוק כרגע ואני מעוניין לקרר אותו לראות אולי זה יעזור.

• 4 תגובות
    • 626 צפיות
  23. Started by alophind,

היי , אני מתכנן לשים מחשב במזנון בסלון ולסגור אותו שם (אולי לפתוח פתח אחורי קטן לספק ). השאלה שלי , מה הדרך הטובה ביותר לקרר מחשב (P4) הסגור בארון עץ , מארז MIDI עם כונן DVD אחד ו 2 כוננים קשיחים של 160GB כל אחד. המחשב משמש כ HPTC ונשלט על ידי מקלדת ועכבר אלחוטיים. את התמונה הוא מעביר לטלויזיה. תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 770 צפיות
  24. שלום לכולם, יש לי רעש יחסית חזק מהמאווררים, המאוורר שעושה את רוב הרעש הוא המאוורר בפרונט נעזרתי במדריך שבנעוץ לגבי התוכנה speedfan והצלחתי להוריד את מהירות המאוורר ע"י התוכנה. רציתי לדעת האם ניתן לכוון דרך הביוס שמהירות המאוורר תשתנה ע"פ הטמפרטורה/צורך - ללא תוכנה צד שלישי? יש לי לוח אם Gigabyte GA-965P-S3 גירסת ביוס F8 כשניכנסתי לשם להגדרות המאוורר יש לי כך: fan speed control method א. auto ב. Intel QST ג. Legacy ד. Disable וגם fan speed control mode: auto voltage pwm אני כיוונתי לlegacy ו pwm וspeedfan מדווח על ירידה מכ 2000RPM ל 980 RPM רק במאורר של ה CPU אך כאמור רוב הרעש בא מה system fan - בפרונט כיצד אני יכול לכוון את הביוס שישלוט גם על זה - לפי הצורך, ללא תוכנה כמ…

• 3 תגובות
    • 606 צפיות
  25. שלום עשיתי לכרטיס שלי 7600gs אוברקלוק של 38% לפני יותר משנה, את האוברקלוק עשיתי על הדייברים המקוריים דרך coolbit, לאחרונה נסתי לעדכן את הדרייברים ולהתקין coolbit אבל התוכנה הזאת לא עובדת בדרייבר החדש. אני יכול לעשות אוברקלוק דרך הntune אבל כל אתחול ההגדרות מתאפסות, מה אפשר לעשות בכדי שההגדרות ישמרו?

• 1 תגובה
    • 515 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.