אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום, לאחרונה החל המחשב להשמיע רעשים מוזרים, כנראה מהמאווררים. שאבתי אבק וניקיתי ככל יכולתי. האם ישנם עוד דברים שאני אמור לעשות? האם זה יכול לפגוע באיזו שהיא צורה בתפקוד המחשב או חלילה לגרום לבעיה גדולה יותר? ישנו המאוורר של המעבד, של כרטיס המסך, בלוח האם ישנו עוד מאוורר שלא ברורה לי מטרתו, ומאוורר נוסף ליד הדיסקים הקשיחים. תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 667 צפיות
-
-
הצלחתי סוף סוף להתקין AC Freezer Xtreme אז הפכתי את כל הפורום ולא מצאתי מדריך לOC לCPU (אין בסטייקי) מה אני צריך לשנות בהגדרות פה בשביל להמהיר תמעבד? רטיו או FSB? אני רואה הרבה פה מדברים גם על מתח, איך אני יודע מתי להעלות? כרגע שני הליבות על 31c בREALTEMP תודה לעוזרים [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 667 צפיות
-
-
אהלן יש לי שאלה הורדתי את התוכנה nTune של NVIDIA וביקרור יש לי 40% זה אומר שהוא לא אוטומטי כרגע?? לא נגעתי בזה .. זה היה כך רק שינתי את מהירות הזיכרון/שעון וכו' של הכרטיס בקצת http://i43.tinypic.com/21kf3ex.jpg
-
- 3 תגובות
- 667 צפיות
-
-
האם במעבדים חדשים אתם שמים סיליקון גריז בין המעבד למאוורר או שהחומר האפור שמגיע בד"כ עם המאוורר מספק אתכם ? אני מתכוון בדר"כ למעבדי אינטל שמגיעים עם מאוורר מקורי של אינטל. והאם אחרי פירוק של המעבד ו/או החלפת לוח עדיין לא צריך לשים סיליקון ? אם התשובה הקודמת היא שזה מספיק . תודה
-
- 3 תגובות
- 667 צפיות
-
-
חברי הפורום שלום, מדי כמה שעות המחשב שלי כבה ללא סיבה, באמצע העבודה השוטפת. המפרט שלי מופיע בצד, והמעבד מגיע לכ-60 מעלות, האם זה תקין, והאם זו יכולה להיות הסיבה לנפילת המחשב? (אופציית הכיבוי בביוס מבוטלת) תודה רבה מראש.
-
- 8 תגובות
- 667 צפיות
-
-
שאר המפרט עוד לא ידוע חוץ מהמעבד שהוא I5. אני עוד לא מבין גדול באוברקלוק ואני רוצה שהמחשב החדש יהיה מותאם לOC שאני יעשה בעתיד. אני יכול לקנות את הזיכרונות במהירות הזאת ספציפית במחיר טוב, השאלה אם בכללי הזכרונות האלו לא יגבילו לOC בינוני של נגיד 3.2~3.5 ואני יכול להיות רגוע?
-
- 4 תגובות
- 667 צפיות
-
-
כל תוכנה שפותחים הוא מראה בין היתר CPU ו SYSTEM מה הנורמל בסיסטם בין כמה לכמה?
-
- 1 תגובה
- 667 צפיות
-
-
לא יודע למי להאמין יש לי : Cpu: AXP2600+ @ 2080 stock Thoroughbred-B Motherboard : Gigabyte GA-7N400-L Nforce2 ובכל תוכנה הטמפ' שונה , בMBM5 אני על 49 ב EVEREST אני על 55 ובביוס בכלל אני על 58 מעלות במנוחה כמובן ועוד בחורף . עכשיו ידוע שצריך להאמין יותר לביוס ( שמעודכן ד"א ) אך זה לא כל כך נראה לי הגיוני שיש לי TT SilntBoost ושני מאוררים 80mm אחד מכניס שני מוציא. עריכה: יותר מוזר אפילו : הלכתי למחשב השני A64 3000+ GIGABYTE GA-K8NS Nforce3 קירור סטוק ושוב הבדלים שמיים וארץ: MBM 49~47 EVEREST 53 ~ 54 ביוס 28 (!) מעלות פה המארז יותר מאובזר ויש לי 3 מאווררים 80mm ואחד שזורק אויר בדיוק על המעבד מהאמצע. בהנחה שבקרוב אני ארצה לעשות OC איך אני אדע מה הטמפ…
-
- 8 תגובות
- 667 צפיות
-
-
אהלן מה המצב אחים שלי אני חדש פה ויש לי כמה שאלות הסתובבתי פה באתר וקראתי מלא הודעות ויש לי התלבטות קשה איזה מאוורר הכי טוב ??? יש כל כך הרבה סוגים שאני כבר מבולבל מכל הנושא הזה אני רוצה לקנות משהו חזק שהמעבד לא יתחמם ראיתי כל מיני סוגים בפחות מ-50 שקל ואני רוצה ללכת על הכי יקר שמעתי שיש מאווררים עם גופי קירור על מה אתם ממליצים צריך לעשות מאוורר לכרטיס מסך או שמאוורר אחד מספיק ??? האם צריך להתאים את המאוורר לשאר חלקי המחשב (מעבד כרטיס מסך וכו') ויש את המשחה הזאת שצריך למרוח בישביל מה זה כמה זה צריך לעלות אני לא הכי מבין בנושא אז תודה מראש לכל העוזרים
-
- 10 תגובות
- 667 צפיות
-
-
אחים שלי יש לי כרטיס מסך Geforc 4 mx 440 64 mb תגידו אני יכול לעשות OVERCLOCK ולהגדיל קצת את הביצועים..ואם כן אז בכמה?
-
- 10 תגובות
- 667 צפיות
-
-
אוקי ככה סיימתי לעשות oc הווינאוס פועל יציב . אני על 216 bus בלי חלוקה .. (הכי טוב אמרו לי) ככה: המעבד שלי היה 1.8 עכשיו הוא 2.38 על 45 מעלות אחריי מעמץ. את הtiming של הזכרון אני לא זוכר. אבל הוא על Turbo בביוס ... אני מזכיר שיש לי3700 זכרון, אז הטיימינג דיי נמוך. עכשיו, יש לי איזה שאלה או שתיים. אני על 1.725 V.. זה גבוה מידי? או שאפשר להשאיר את זה ככה.
-
- 3 תגובות
- 667 צפיות
-
-
שלום רב. שמתי לב לעיתים, במשחקים, הטמפרטורות ב proccessor zone מגיעות ל65 בערך, דבר שגורם לתוכנת הניטור שלי לצפצף ולצאת מהמשחק, ולחכות כמה רגעים עד שהמחשב יתקרר שוב. הרכבתי מחשב חדש לפני כ6 שבועות עם מאוורר אחד בלבד , האם אני צריך עוד מאוורר כדי לפתור את הבעיה? או האם 65 מעלות זה נורמלי לסוג חומרה הזה? תודה. רצ"ב מפרט המחשב: proccessor: Intel Pentium IV 3.0C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX mother board: Asus P4P800 Deluxe Intel 876PE Motherboard (HT,FSB800,S-ATA,RAID,1394,5.1 Sound,3Com G-LAN,USB 2) memory : 2X DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory HD: Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD video card: ATI Radeon 9800 PRO (380/680…
-
- 5 תגובות
- 667 צפיות
-
-
ניסיתי לבנות בלוק לא הלך =\ כאילה עשיתי משהו נחמד אבל לא יצא טוב והכול ואין לי כוח לעבוד על זה ולא ידעתי איזה משאווה אז ויתרתי =\ ורציתי לדעת איזה מערכת שוה לקנות ב 500-600 שקל, אני חשבתי על הThermaltake BigWater. אפשר קצת המלצות בבקשה. ומשהו שיתאים לי ללוח,המפרט בחתימה.
-
- 10 תגובות
- 667 צפיות
-
-
שלום לכולם.. אני מחפש קירור לכרטיס מסך שלי, בשביל אוברקלוק... הכרטיס מסך שלי הוא: msi nx6600gt 128mb (http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=NX6600GT-TD128E&class=vga) וחשבתי אולי אני ישים את הקירור של thermaltake שהוא.. : http://www.thermaltake.com/coolers/chipset/a1919.htm האם הקירור מתאים לכרטיס מסך שלי..?? והאם הוא טוב לאוברקלוק?? תודה מראש לכל העוזרים..!!
-
- 8 תגובות
- 667 צפיות
-
-
אני צריך שהיה חזק ושיחזיק 4 קטודות ו 4 מאווררים צורב ושני כוננים קשיחים ושיהיה תקציבי תודה מראש. אני מעדיף מהחנות של פנדה אבל לא החרכי
-
- 10 תגובות
- 667 צפיות
-
-
-
העלתי את ה FSB של המחשב דרך הביוס ב5 עכשיו : 2512@2400 הבנתי שצריך לעשות כל מיני דברים תודה ...
-
- 11 תגובות
- 667 צפיות
-
-
שבת שלום אבא שלי יכול להשיג לי קומפרסור מהעבודה שלו(הוא עובד במפעל יש להם ענקיים וקטנים הוא יכול להשיג אחד)אז יש לי שאלה איך אני אמור לחבר אותו לכרטיס מסך?(אני מתכנן oc רצחני ;o) כאילו איך אני תוקע אותו שםיש איזה יציאה? תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 667 צפיות
-
-
קניתי מחשב לפני שנה עם מארז שיש בו חלון, 2 מאווררים וקתודה כחולה. מן מודינג מוכן שכזה. עכשיו...אחד המאווררים היה מחובר באמצע החלון והוא מכניס אוויר, והשני - בגג של המארז (אין לי מושג איך לקרוא לזה) והוא מוציא אוויר. לפני כמה מצאתי לי איזה מאוורר במחשב הישן וחיברתי אותו מתחת לספק, כדי שיוציא אוויר. מהספק במחשב הישן הוצאתי עוד מאוורר... הטמפרטורות עכשיו (לפי AIDA32) - Motherboard - 35c CPU - 40c אני משתמש במחשב למשחקים, אינטרנט וסרטים ואני חושב להתחיל בקרוב לעשות אוברקלוקינג -בינתיים אני לומד 8) האם אני צריך לחבר איפשהו את המאוורר שאילתרתי או שאולי אני צריך לשנות את כיוון האוויר באחד המאווררים שלי או לחכות לאוברקלוקינג?
-
- 5 תגובות
- 667 צפיות
-
-
טוב יש לי כמה שאלות 1. נכון כשעושים OC לזכרונות אז בשלב מסויים יש טקסטורות מבעוניות כאלו ? אז עם אני יקרר עוד תכרטיס הטקסטורות האלו יופיעו במהירות יותר גבוה, נכון ? למשל אם עכשיו זה מופיע ב 500mhz, עם קירור יותר טוב זה יופיע ב 550 2. האם צריך לשמור על אותו יחס בין הליבה לזכרונות ? כי בהתחלה היחס היה 1.3 לזכרונות ועכשיו אני לא יכול לעשות עוד OC לזכרונות (ראה סעיף 1 P:) ולליבה כן אז אם אני אגיע ליחס של בערך 1 זה יהיה בסדר ?
-
- 1 תגובה
- 666 צפיות
-
-
שלום! יש לי שאלה על קירור מים במעלות נמוכות..... אני בונה מחשב חדש ומתכנן לעשות קירור מיים שמשתמש בצינור נחושת מקרוזל בתוך מקפיא של מקרר... המשאבה תזרים את המיים לבלוק וחזרה ואת ההמשך אתם יודעים....בנוסף אני מיתכוון לשים כ 30% אנטיפריז ו 70% מיים כדי שלא תהיה קורוזי והמיים לא יקפאו......עכשיו לשאלה!! : בטמפרטורות של 2 או 0 מעלות אומנם זה קר אך יווצר "איבוי" וטיפות מיים על בלוק המיים ואולי אפילו על הצינור בגלל הבדלי הטמפרטורות בין הסביבה החמה לבלוק הקר.. ....(שמין הסתם יעבוד שעות נוספול לקרר גם את ההרדיסק ,כרטיס מסך,ואני אמצע עוד כמה דברים ;D) אז למי שיש טיפים איך להתמודד אם האיבוי או סתם טיפים אחרים לקירור מסיבי ...... תנו תגובה! תודה מראש.....
-
- 6 תגובות
- 666 צפיות
-
-
המאוור של המעבד שלי VANTEC aeroflow מסתובב לאט מדי לדעתי... הטמפ' שלי הם 42 במנוחה ו 46 מאמץ בלי אוברקלוק בנתיים.... יש תוכנה לשלוט על המאוורר .?
-
- 4 תגובות
- 666 צפיות
-
-
יש לי מעבד עם ליבה 775 שמרעיש הצורה מחרידה. speedfan מראה טמפ של 62c ~ ו בסביבות 4800 סיבובים לדקה. זה הרי לא הגיוני עם נצילות מעבד של ~8% . המאוורר שיש לי הוא המקורי של המעבד. יש איזה מאוורר שיכול להשקיט הכל - אין לי בעיה של תקציב! תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 666 צפיות
-
-
הHD שלי מגיע ל50 מעלות במנוחה ! מה אני יכול לעשות?!?!?
-
- 10 תגובות
- 666 צפיות
-
-
לפני השימוש הייתי רוצה לדעת האם מישהו פה נתקל בבעיות כלשהם עם התוכנה.. תודה (:
-
- 2 תגובות
- 666 צפיות
-