עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. מה עושה סטיק זיכרון לאחד שטוב לאוברקלוק? תדייקו בבקשה ותסבירו כמו שצריך, אני לא הכי חדש אבל הייתי מגדיר עצמי כחדש בתחום.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by ofirrjd,

במחשב כעת מותקנים שלושה מאווררים: שניים קטנים מקדימה (לדעתי 80 מ"מ) ואחד מאחורה (לדעתי 120 מ"מ). שלושת המאווררים האלה גנריים לא של פירמה מסויימת. כמו כן, ספק הכוח גם הוא גנרי של חברת BTS. המאוורר של המעבד הוא של Zalman מדגם CNPS7000cu כך שלא נראה לי שכאן הבעיה. בנוגע לכרטיס מסך אין מה לעשות, אך גם כך לא נראה לי שהוא הבעיה. מה שאני רוצה זה המלצה למאווררים לא יקרים אך שקטים. וכמו כן ספק כוח שיתאים למערכת שלי (ראו מפרט) אבל שיהיה שקט! בהנחה שכאן הבעיה.

• 12 תגובות
    • 884 צפיות
  3. Started by zohar678,

כמעט בכול פעם שאני מפעיל את המחשב שלי יש לי רעש מאחד המאווררים לפרק זמן של כמה דקות. ניקיתי את המחשב אם אוויר דחוס אך ללא הועיל. כיצד אני יוכל לדעת איזה מאוורר הוא זה שעושה לי את הרעש? פתחתי את המארז אך אי אפשר לדעת באיזה מאוורר מדובר.

• 2 תגובות
    • 471 צפיות
  4. איך אפשר לבצע אוברקלוקינג למעבד?

• 2 תגובות
    • 596 צפיות
  5. שלום, רכשתי מחשב ב sky pc וביקשתי מהם לבצע אוברקלוק למעבד שלי מסוג E7300 2.66 ברשתותי ויסטה 64 ביט והוא מזהה לי את המהירות המקורית. איך אוכל לדעת שנעשה האוברקלוקינג?

• 3 תגובות
    • 619 צפיות
  6. שלום לכולם, ראיתי ברשימת חברות של הפורום שיש כמה חברות, וראיתי בפורומים אחרים שאנשים נגיד קונים בלוק מים של XSPC ומשאבה של חברה אחרת וכל מיני MIXים מגוונים.. ואני ראיתי גם מישהו שנתן למישהו אחר תמונה עם מפרט של קירור מים.. ואני לא יודע באיזה אתר או מקום אני יכל לבצע את זה.. אז באיזה אתר אני יכל לבנות "מפרט" חלקים של מערכת קירור מים מכל מיני חברות? נ.ב.- אם תוכלו לעזור לי ולהגיד לי איזה חברה טובה במה(XSPC טובה בבלוקים וכד'..), ומה הכי כדאי, זה יהיה מצויין !! שבועעע טווווב לכולם !!

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by Stranger,

כשאני נכנס לביוס לבדוק אין לי רישום טמפרטורות משום שאיו לי חיישן אולי יש איזה תוכנה או דרך מסויימת לדעת את הטמפ'? כנ"ל לגבי הכרטיס מסך...! תודה רבה לכל מי שעוזר.

• 12 תגובות
    • 817 צפיות
  8. Started by N N C,

חבר שלי תיכנן לקנות מחשב חדש, כרגע יש לו פנטיום 3 600 (אני חושב) עם מארז midi ג'נרי, הוא דיי סגור על אתלון אקס פי אבל יש לו בעיה עם הספק, האם הספק שגם הוא ג'נרי מספיק חזק בשביל אטלון אקס פי, האם יש תוכנה או דרך לבדוק זאת ?

• 3 תגובות
    • 528 צפיות
  9. יש לי מעבד AMD 3800 X2 : השאלה האם הטמפרטורה של המעבד שלי היא תקינה כיצד ניתן לדעת בדקתי יש לי לפי Sandra Pro Home 2007 במעלות 47 לאחר הדלקת המחשב ?

• 8 תגובות
    • 812 צפיות
  10. סום סוף הבנתי שהחשמל הוא זה שהגביל אותי באובר קלוק עכשיו אני מוגבל דרך התוכנה הזאת של נוידיה אובק קלוק עד 2500 מגה הרץ כלומר 250 באס עכשיו אני רוצה להגיע יותר רחוק אבל אין לי מושג איך להוריד את המכפלה עכשיו יש לי עוד שאלה כיצד אני משנה את החשמל דרך הביוס כי יש לי שם אפשרות און פליי וזה עושה לי על 1.55 ומספיק לי רק 1.5 בינתיים אני לא רץ רחוק כי יש לי ספק גרוע שלא יקפוץ המחשב והכל יישרף פה.

• 11 תגובות
    • 908 צפיות
  11. Started by SEFi,

הבנתי שניתן להפריד את הדבק בהקפאה יש למישהוא עוד רעיון? ועם לא אז פשוט למקפי :-\

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. שלום, בכוונתי לעשות אוברקלוק למעבד שברשותי כדי לשפר ביצועים במשחקים ויש לציין שזהו אוברקלוק ראשון שלי אז אולי אני אשאל פה כמה דברים מצחיקים. אתמול עשיתי ניסיון ראשון והעלתי את התדר ל-2.3GHZ אבל גם התדר של הזכרון עלה מ-667MHZ ל-700MHZ ואני רוצה להימנע מכך אם זה בכלל אפשרי. הגירסה של הBIOS שלי היא 0203 ובחוברת של הלוח אם ראיתי שצריך להיכנס לADVANCED MENU בשביל אוברקלוק. נכנסתי לשם וראיתי CPU FREQUENCY והיה שם משום מה את המספר 200, עכשיו אין לי מושג למה המספר הזה מתייחס כי ראיתי באוורסט שה-FSB שלי הוא בסביבות 366 וחשבתי שזה המספר שבו הייתי אמור להיתקל ואותו יש להעלות בהדרגה. אז הוספתי 10 והגעתי ל-210 ולאחר מכן נעלתי את תדר ה-PCI EXPRESS ל-100 כפי שראיתי במדריכים. נכנסתי ל-X…

• 3 תגובות
    • 632 צפיות
  13. היי יד אפשרות בביוס של לוח האם G31 לעשות אובר קלוקינג למעבד ללא לעלות מתח למעבד?

• 2 תגובות
    • 605 צפיות
  14. היי יש אפשרות כזאת? רוני

• 3 תגובות
    • 903 צפיות
  15. Started by Lol10k,

יש איזו תוכנה?

• 1 תגובה
    • 470 צפיות
  16. כבר הבנתי שהמשחה העדיפה היא של: Arctic Cooling MX-2 (דרך אגב איך Arctic Alumina Thermal Compound במה היא שונה). השאלה היא מהי הדרך העדיפה ביותר למרוח את המשחה - אם יש קישור לתמונות/סרטון זה יהיה נהדר

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. שלום יש לי את הלוח הזה וקירור מעבד זלמן. כשהמעבד חם, אני צריך לחזק מאורר זלמן שלי ידנית. מדוע מאוררי מארז לא משנים סלד לפי מעבד גם כן ותמיד במהירות מינימלית? יש שליטה? תודה יהודה

• 4 תגובות
    • 892 צפיות
  18. רציתי לדעת כיצד טכנולוגיית ה COOL & QUIET שמשולבת בלוחות האם למעבדי הAMD 64-bit. לדוגמא: אני שוקל להחליף את ההיטסינק והמאוורר שעליו(קולר) לזה של ThermalTake, ה extreme volcano 12. הבנתי שהוא מגיע עם בוררי מהיריות ידניים(אחד לפלופי או אחד לחלק האחורי). האם אין אפשרות פשוט לתת ל CORE CENTER - התוכנה ששולטת על מהיריות המאוורר שעל המעבד ועוצמות החשמל השונות, לשלוט גם על מהירות המאוורר אוטומאטית (מקווה שמישהו הבין מה אני רוצה).

• 0 תגובות
    • 403 צפיות
  19. היי, לפי מה שהבנתי בכל מערכת קירור מים צריך לשים סליל כסף במיכל. והשאלה היא: למה? איזו תכונה יש לכסף כנגד עכירות המים בלופ? וראיתי אחד ביוטיב (Linus Tech Tips) שהמיכל שלו (Swiftech MCRES REV.1) הפך לעכור ומגעיל אחרי זמן מה הוא החליט לשים פיטינג מכסף (Bitspower TRUE Silver) ולהחליף מיכל (זה היה המיכל השלישי שלו מאותו סוג). האם זה עוזר באותה מידה? תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 972 צפיות
  20. Started by Demagh,

לאחרונה המחשב שלי עושה ריסטים מעצמו כשאני משחק במשו... זה קורה רק במשחקים, למעשה רק ב ASSASIN'S CREED, אבל זה קרה פעם אחת גם ב NFS. רוב הרכיבים שלי נמצאים באוברקלוק, אני דיי בטוח שזה נובע מאי יציבות... איך אפשר לאמת את זה? בקדתי מעבד עם PRIME95, עבר סבבה. בדקתי כרטיס מסך עם 3DMARK06 ב 10 לופים - עבר. זכרונות - MEMTEST86, עבר כמו גדול. אבל משחקים מתרסקים!!! איך עוד אפשר לבדוק?

• 3 תגובות
    • 585 צפיות
  21. Started by jack548,

כיצד אני יכול לבצע oc בלי ידע כלל? מעבד CPU Type QuadCore Intel Core 2 Quad Q9400, 2657 MHz (8 x 332) זיכרון ddr3 gail 1333 x2g לוח msi p45c neo

• 1 תגובה
    • 591 צפיות
  22. Started by Tom777,

שלום לכולם מקווה מאוד שתוכלו לעזור לי, יש לי מעבד amd athlon xp 1800 ולוח אם של abit KR7A-133, המכפלה שלי היא על 11.5 ניתן לשנות אותה אך בתוכנה של wcpuid זה נשאר 11.5, בלוח אם יש לי אפשרות להעלות מתחים לליבה, ל-i/o ולDDR העליתי את מתח ה-cpu למקסימום שזה 1.85 וולט והצלחתי להעלות את המהירות את המהירות של ה-FSB ל-141 שזה נתן לי תוספת של 100MHZ כל ניסיון להעלות מעבר לזה גרם לאיתחולים של המחשב, טמפרטורת הלוח אם היא 30 מעלות, טמפרטורת המעבד היא 55 מעלות. כשהעליתי את המתח של ה-i/o המחשב נתקע, לגבי המתח של הזיכרונות לא בדקתי. ראיתי אנשים שהצליחו להגיע למהירויות של מעל 2000MHZ ויותר מישהו יודע איך עושים את זה ויכול לעזור לי? תודה רבה !

• 7 תגובות
    • 535 צפיות
  23. שלום לחברי הפורום, יש לי מחשב במפרט הבא: לוח אם - Gigabyte GA-EX58-UD3R v1.0 מעבד - QuadCore Intel Core i7 920, 2800 MHz (21 x 133) זיכרון 4 כרטיסים של 4 GB (16GB) Gskill דיסק קשיח - 4 דיסקים בגודל 3.5" 7200 RPM כרטיס מסך - NVIDIA GeForce GTX 260 (896 MB) ספק כוח - Corsair vx550w קירור למעבד - Cooler master V8 מארז - Cooler Master CM 690 מאווררים - מצ"ב צילום מסך של הכמות וכיצד מוגדרת הסירקולציה (נראה לי מאווררים של 120 מ"מ) טמ"פ מערכת 49 מעלות טמ"פ CPU 44 מעלות טמ"פ MCH 52 מעלות מהירויות מאווררים כפי שמופיעים ב BIOS מהירות מאוור CPU 1040RPM Power Fan 1870 RPM System Fan1 1580 RPM אני יושב בחדש שקט ומה אני אגיד לכם ... המחשב עושה רעש !! ברמה שלאחר 5 דקות ישיבה לידו כוא…

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.