אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
אפשרי או צריך ספק יותר גדול?
-
- 7 תגובות
- 569 צפיות
-
-
שלום לכולם לפני כחודשיים קניתי מחשב עם מעבד E4300 וביצעתי לו OC נחמד בעזרת הזכרונות הישנים שלי של 667MHZ (לא המהרתי אותם) אני על 2.9GHz כבר חודשים והכל עובד יופי ואפילו חושב שאני יכול למתוח את המחשב יותר אבל מעדיף להשאיר את זה ככה. לפני כחודשיים טמפרטורת המעבד במנוחה לפי coretemp הייתה 23-25 מעלות ובמאמץ 50-55 מעלות. לאחרונה היו מספר ימים מאד חמים והמצב כרגע הוא שבמנוחה אני מקבל 27-29 מעלות ובמאמץ אני מקבל 65-67 לפי coretemp. ב - TAT המספרים גבוהים בהרבה. אני משתמש ב - tuniq tower. שאלותי: 1. האם הטמפרטורות שהצגתי סבירות למעבד E4300 ב - OC כזה? 2. ישנו הבדל משמעותי של 10 מעלות במאמץ בין ליבה אחת לליבה שניה. מה זה אומר? האם זה תקין? ראוי לציין שאין לי נפילות או קריסות והכל…
-
- 4 תגובות
- 580 צפיות
-
-
יכול להיות שאי יציבות בOC נובעת מיותר מידי מתח? או שחוסר יציבות יכול להיגרם רק ממעט מידי מתח? המחשב עבר בדיקת יציבות של חצי שעה בprime95 בבדיקת blend ולא היו שום בעיות, כמובן היום בלילה אני ישאיר אותו על בדיקה של כמה וכמה שעות (4-8). הבעיה היא שהוא מתכבה(עושה ריסטרט) בערך כל 45 דקות עד שעה וחצי. המעבד הוא pentium D 945 : http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SL9QQ לפי הביוס מסופק למעבד בערך 1.375 אם אני זוכר נכון.. אבל לפני CPU-Z ותוכנות אחרות המתח האמיתי נע בין 1.25-1.31 (המתח גבוה יותר במנוחה ונמוך יותר במאמץ-במנוחה הוא על 1.30-1.31 ובמאמץ בין 1.26-1.28) הזכרונות על 2.1V (כלומר +0.3) הטמפ' של המעבד בסדר גמור אז זו בטוח לא הבעיה. צריך תשובה בהקדם האפשרי כדי…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מעבד dual core 2.8ghz האם כדאי לעשות לו overclock ..ואם כן אז עד כמה אחוז?? 10% 20% או 30%??
-
- 2 תגובות
- 942 צפיות
-
-
איזה מארז יותר טוב בישביל מחשב משחקים (לא בישביל היופי) המארז הזה enermax chakra eca3052 blue או הזה raidmax sagitta
-
- 4 תגובות
- 536 צפיות
-
-
אני רוצה להחליף קירור לP4 שלי .. כי אחרי OC הוא מגיע ל66 מעלות ... אקיצר חשבתי על Thermalright AX-478 + Thermaltake 80mm Smart Fan 2 with "CoolmoD מה אתם אומרים ... ? מפרט MotherBoard - Gigabyte GA-SINXP1394 Cpu - INTEL P4 2.4B GHZ 533MHZ 478PIN 512Cache Memory - GeiL 512MB PC3200 400MHz DDR Dual Channel Gpu - Hercules 3D Prophet 9500 Pro 128MB OEM Hd - WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache special version Case - Xaser II A6000A Plus Tower Case DVD - TOSHIBA x16 OEM Burner - LITE ON 48X12X48 OEM FLOPPY - TEAC FLOPPY DRIVE 1.44 Monitor - AOC 19 9KLR P\S - Antec TruePower 430 Watt
-
- 13 תגובות
- 865 צפיות
-
-
טוב אז ככה.. אני מתכנן לקנות E5300 שהוא 2.6GHZ , עם הקירור סטוק שלו והוא יהיה עם כזה מפרט: לוח אם Asus P5KPL-CM זיכרון 2GB+1GB 667MHZ (ה-2 של PQI וה-1 של קינגסטון) כרטיס מסך Club3D GeForce 9500GT 512MB ספק כח ג'נרי 500W שמחזיק לי טוב מאוד בנתיים (רק עם מעבד פנטיום 4) מארז סבבה שני מאווררי 8 ס"מ אחד מאחורה אחד מקדימה, ואני שם עוד אחד 12 ס"מ בצד, אולי עוד אחד איפשהוא לכמה OC אני יכול להגיע איתו אבל בלי לקחת סיכונים ושהוא יישאר לא רותח אחרי הOC? ומה המקסימום מקסימום שאפשר? והאם הלוח שלי בכלל מאפשר OC?
-
- 5 תגובות
- 692 צפיות
-
-
מעבד Intel i7-4790/K 4.0Ghz לוח-אם Gigabyte G1.Sniper Z97 זכרונות G.SKILLS 4x4GB 1600Mhz כונן קשיח +WD caviar blue 2TB 7200RPM + כונן SSD Crucial MX100 256GB Samsung כונן אופטי DVD-RW כרטיס מסך G1 GAMING NVIDIA GeForce GTX 970/980 4GB GDDR5 גייהבייט ספק כח Coolermaster 750W PSU מארז ???? כרטיס רשת WIFI כרטיס קול 7.1 . מה התקציב המקסימאלי? 8,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה בקטנה(after effects, preimiere) עריכת סאונד(cubase). משחקים(למשל farcry4, battelfield) רצוי לתמוך בגרפיקה הכי כבדה…
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
כמו בכותרת.. זאת השאלה שלי בעצם. אני מצרף כמה תמונות פה ואפרט על כל אחת איזה מאוורר ולאיזה כיוון הוא עובד. רק רגע.. הייתה לי תקלה אני אעדכן שוב.. חח זה מאוורר 120 שסידרתי לי בדלת בצד המארז (בעיקרון המקום הוא למאוורר 92, אבל המאוורר 92 שהיה לי שם נדפק אז שמתי 120 עם דפק דו צדדי כדי למנוע רעשים ולהדביק אותו טוב..) המאוורר הזה כרגע מוציא אוויר מהמארז. http://img89.imageshack.us/img89/1574/dsc04707nq8.jpg זה החלק הקדמי של המארז שלי. יש למטה כמו שרואים עוד מאוורר 120 שמכניס אוויר. http://img87.imageshack.us/img87/986/dsc04708wu5.jpg זה החלק האחורי של המארז שם יש 2 מאווררים. למעלה מתחת לספק אפשר לראות מאוורר 120 שמוציא אוויר. יותר למטה מתחת לחיבור של הכרטיס מסך חיברתי מאוורר 80…
-
- 6 תגובות
- 793 צפיות
-
-
שלום לכולם, לפי כחודש התקנתי את nTune והגדרתי OC. אתמול הסרתי את הדרייבר של הכרטיס מסך כדי להתקין אותו מחדש, אך אחרי ההתקנה נעלמו לי האפשרויות של ה- nTune בלוח הבקרה של NVIDIA, וגם אחרי שהתקנתי את nTune מחדש אחרי התקנת הדרייבר אין לי את ההגדרות. הבעיה החמורה היא שהכרטיס שלי עדיין נמצא ב OC אך מכוון שהאפשרויות של ה nTune לא קיימות אז אין לי יכולת להוריד את ה OC או לפחות להגביר את מהירות המאוורר ולכן במהלך משחק המחשב נתקע. כשאני לוחץ על קיצור הדרך של NVIDIA Monitor בשולחן עבודה הוא מציג לי שהכרטיס ב OC של: GPU core 3D: MHz 648, GPU memory: MHz972 ושטמפרטורת הכרטיס מגיעה ל 70 מעלות ויותר!! ברשותי כרטיס מסך 8800GTS 512MB. מה עושים? איך להחזיר את האפשרויות של nTune?
-
- 7 תגובות
- 772 צפיות
-
-
קרור מים כפול לכרטיסי המסך של GAINWARD נראה פשוט מושלם! http://bit-tech.net/feature/79/
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה זה אומר זיכרון CL 2.5 למשל? ומה זה תיזמונים למשל כאלו 2-3-4-5 ??? מה זה אומר? אשמח להסבר מפורט
-
- 3 תגובות
- 498 צפיות
-
-
היי,אני מחפש להחליף את כל הקירור במארז חוץ מהכרטס מסך(בגלל עניני אחריות). אני מחפש קירור למעבד(אינטל E8400)עם אפשרות שאני אעשב בעתיד OC קל ביותר.אני מחפש גם 2 מאוררים 120.חשוב לי שיהיו שקטים ככל שאפשר במסגרת התקציב. תודה
-
- 1 תגובה
- 797 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מתכוון לקנות מחשב חדש עם מעבד 3200 של amd אני בחיים לא עשיתי אוברקלוקינג ואני לא יודע אם אני יעשה והשאלה שלי מתי כדאי וצריך לקנות קירור מיוחד למעבד במקום המאוורר שהוא מגיע איתו?
-
- 7 תגובות
- 900 צפיות
-
-
מעבד P4 3GHZ בתושבת 478 צריך קירור קודם כל הכי שקט שיש, הקירור פחות חשוב כי עם הסטוק המעבד נמצא ב 50-70 וזה עובד מצוין, וקירור חדש של ימנו בטוח יתן טמפ' טוב יותר. תקציב: בסביבות ה 100, עדיף פחות.
-
- 4 תגובות
- 640 צפיות
-
-
היי , חשבתי על רעיון , ורציתי לנסות אותו לפחות. אז ככה : לחבר צינור עגול , בדיוק מהמאוורר שמורכב על ההיטסינק ( של המעבד כמובן ) זה יהיה צינור עבה (כגודל המאורר) והוא ילך בקו ישיר אל דלת המארז , שם יהיה פתח עגול ויהיה מורכב מאוורר נוסף. הרעיון הוא פשוט , ידוע שיותר חם בפנים המארז מאשר הטמפרטורה של החדר , אז בעצם לנסות להביא אויר ישירות מחוץ למארז. (בזמן שהוא סגור) המאוורר החיצוני שעל הדלת ידחוף אויר כלפני פנים הצינור , והמאוורר של של ההיטסינק עצמו ימשיך את זרימת האויר ישירות להיטסינק , וככה (לפחות לדעתי) האויר שיוכנס יהיה קריר יותר . צרפתי תמונה , לנסות להראות למה אני מתכוון. מה אתם חושבים? זה ילך? יהיה שיפור ניכר?
-
- 14 תגובות
- 937 צפיות
-
-
שלום לכולם, כמו שרשום בנושא אני מתכנן לעשות lapping למעבד שלי ו OC עד לקצה גבול היכולת ורציתי לדעת, איזה קירור כדאי לי לקנות? לא קירור מים, הכוונה לאוויר. המעבד שלי הוא q6600 (stepping) G0 לוח אם - asus p5kc מארז thermaltake armor (למקרה שתרצו לדעת אם יהיה מקום לקירור) יש כאלה אומרים מוגן 2 ויש שאומרים דברים אחרים, אז אני שואל אתכם חבר'ה, שיותר מומחים ממני אה ועוד משהו, אם הספק שלי הוא 450w של seasonic זה אמור להשפיע משמעותית על ביצוע ה OC?
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המליצו לי על וולקנו 9 בגלל שסביבת העבודה שלי דיי חמה, אבל עכשיו יצאו וולקנו חדשים, אז מה עכשיו אתם ממליצים? עדיין עליו?
-
- 7 תגובות
- 578 צפיות
-
-
אין לי מי יודע מה מושג במאווררים מה כיום הכי מומלץ בטווח ה 120 ש"ח , אני מחפש שקט וגם עבודה טובה האם הוא בא עם היטסינק וכו'
-
- 0 תגובות
- 478 צפיות
-
-
אני משתמש חדש באתר הזה רציתי לדעת איך עושים אוברקלוקינג בשיטת צעד אחר צעד יש לי מחשב: AMD 2500 BARTON EPOX 8 RDA CORSAIR 256 *2 400 MHZ HERCULES 9700 WD 80 GB 8MB BUFER המחשב חדש ורציתי לדעם אם כדאי לעשות אוברקלוקינג חוץ מזה תסבירו לי איך לעשות ואיזה קרור מתאים בנוסף לקרור שיש לי CPU COOLER של ואנטק ועוד שני מאווררים על המארז... תודה מראש לכל העוזרים
-
- 12 תגובות
- 737 צפיות
-
-
קניתי לפני כחצי שנה מחשב חדש והעברתי את הישן לבת שלי בת ה4.5 והוא גם מחשב הורדות. אשתי התלוננה על הרעש של המאווררים אז הלכתי על פיתרון קצת מפגר- ניתוק מאווררים מרעישים. המיקום של המארז גם לא אידאלי ולא מאפשר לו לנשום כלכך (מקום בתוך ארונית). המחשב הזה מתחמם נורא והקיץ רק מתחיל . הוא לא הכי עושה צרות לפעמים הוא עושה reset על דעת עצמו אבל יכול להיות שזה בגלל העדכונים של windows . בקיצור אני צריך המלצות איך להשקיט ולקרר אותו . תקציב בערך 200 שקל או כמה שפחות - אני חושב לקנות כמה מאוררי 120ממ חדשים או משהו כזה אולי אפשר לנקות את הישנים?! אם זה מסובך אני פשוט אקנה חדשים. מבחינת חנויות אני גר ברחובות ועובד בקריית שדה התעופה . יש לי אפשרות להגיע לזיגזג, KSP בילו סנטר, ivory גם ק…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב שלום כולם... אני דיי חדש בעסק של ה OC את המפרט שלי אתם יכולים לראות בצד..... אז התחלתי לעשות קצת שינויים בבאס ובמכפלה ומהר מאוד הבנתי שמה שעוצר אותי זה הזכרון... הוא מסרב לעבוד בבאס מעל 360~ (180) למרות שהוא אמור לעבוד ב 400! ניסיתי לשנות את התיזמונים וזה לא ממש עזר... השאלה היא האם עדיף להישאר עם באס נמוך ויחס סינכרוני?! או להעלות את הבאס ולשנות את היחס... תודה מראש מאור..... חוץ מזה רציתי להוסיף שכשאני ב OC מידי פעם ה WINODWS שולח לי איזה מסך כחול ועושה ריסט (אני חושב שהזיכרון לא בסדר) אז אשמח אם תגיבו גם בקשר לזה... חוץ מזה למי שרוצה לדעת אני עכשיו על באס 178 ומכפלה 12
-
- 8 תגובות
- 661 צפיות
-
-
לאחרונה זכיתי במערכת קירור למעבד Cooler Master HYPER 212 בהגרלה שהיתה פה באתר (מתנת TMS) לאיזה מארז הוא מתאים? חשבתי על: CoolerMaster CM 690 או ANTEC Three Hundred ATX Mid Tower Gamer או כל מארז אחר, אני לא עובר את ה 350 שקל למארז, אין משמעות ליופי חיצוני, רק לאיכות טובה (קירור ונוחות) יש לציין שיש לי איזה 4 מאווררים ממחשבים קודמים שאני יכול לשים, זה יוזיל את עלות המארז וזה חשוב לי מאוד. עדיפות למארז עם 4 מקומות לכוננים אופטיים (בא לי להכניס שם כוננים שנשארו לי ממחשבים קודמים... ;D) (דרך אגב היתה לי התלבטות לאיזה פורום להכניס את השאלה,אוברקלוקינג וקירור או מארזים וספקי כח)
-
- 11 תגובות
- 918 צפיות
-
-
אין לי שמץ... אני יודע שהרבה אי אפשר... אבל בכל זאת... ומה הטמפ הנורמלית.. עם coolmaster aero7 ו thermaltake xaser3 v2000a באיזה טמפ אני צריך להפסיק תoc
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-