עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by peterg,

יש לי מחשב נייד HP compaq nx9030 בדקתי את הטמפ` של המעבד והדיסק קשיח ע"י SpeedFan וקיבלתי שהטמפ` של הHD היא 53 מעלות ושל המעבד 61 מעלות. וחוץ מזה המחשב עצמו די חם. השאלה שלי היא, האם אלו טמפ` נורמליות ? או שאולי כדאי לקנות "יחידת קירור למחשב נייד" או משהו בסגנון ? תודה לעונים.

• 5 תגובות
    • 466 צפיות
  2. Started by galala,

יש לי לוח epox 8RDA3+ nfroce 2 ואני רוצה להחליף את הקירור הפסיבי לאקטיב לגשר הצפוני גלשיתי לפה ובדקתי שם.. ואני לא יוכל להחליט איזה מהם לקחת ??? Vantec Iceberq 3CCB-A1C : http://www.vantecusa.com/product-cooling.html# TTC-CUV2AB : http://www.titan-cd.com/english/product.asp?model_no=TTC-CUV2AB/RHS תודה לעוזרים 8)

• 5 תגובות
    • 595 צפיות
  3. Started by crazydiamond,

שלום לכולם. שמתי לב שהמעבד של הכרטיס קול שלי (אודיג'י 2) EMU10K2 מתחמם - לא משהו רציני אבל מתחמם, אם אני אשים עליו גוף קירור קטן מאלומיניום האם זה יעזור או יפגע בפעילות הכרטיס? קורה שלפעמים המחשב נתקע בגלל הכרטיס הזה.

• 5 תגובות
    • 624 צפיות
  4. היי ושלום לכולם אבקש המצלה למשחה המתאימה ביותר לאוברקלוק קטלני לא סתם קיבלתי עם super tuniq משחה פצצה אבל היא הספיקה רק לפעם אחת ומאז אני רק משדרג את המעבדים השאלה אם מישהו יודע איך קוראים למשחה הזאת? והאם ניתן להשיג אותה בנפרד?

• 5 תגובות
    • 730 צפיות
  5. Started by maor5,

שלום לכולם!!!! שמעתי פה הרבה מושגים של אובר קלוק כגוון: מכפלה באס קאש ועוד..... לא זוכר מה זה כל אחד מישהו יכול להסביר לי בבקשה?? תודה למי שיעזור!!!!!

• 5 תגובות
    • 572 צפיות
  6. אני צריך מישהו שיוכל להסביר לי מה אומר כל דבר בביוס שלי ואיך אני יכול לשחק עם זה כדי להמהיר את המחשב שלי כמה שיותר זאת אומרת איך משפיע הratio על עבודת המעבד או על מהירותו ודברים כאלו . לדעת מה אומר שם כל דבר וכשאני מזיז אותו למעלה או למטה מה זה נותן ולמה למשל כשאני מגזים במשהו אז הwindows לא עולה דרך אגב ה bios שלי הוא pheonix awardbios הלוח שלי הוא chaintech zenith 7njs nforce 2 והזכרון שלי הוא סטיק אחד של 256Mb corsair 400Mhz 3200 cl2 אז אם מישהו מוכן לצאת למשימה ההירואית הזאת תודה רבה!!!

• 5 תגובות
    • 703 צפיות
  7. שלום לכולם. באחת מלשוניות ההגדרות בכרטיס מסך, יש לי 3 עמודות(ראה תמונה) עם הגדרות שעון כלשהם. מהם ההגדרות האלה ומה קורה אם אני בוחר להזיז אותן מקסימום ימינה כלומר הכי גבוה. מצטער על הבורות פשוט :-\ תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 616 צפיות
  8. Started by alon2k2,

שלום! אני רוצה לשים את המחשב באקווריום ולמלא בשמן הבעיה שאני לא מוצא בארץ בשום חנות שמוכרת שמן מינרלי וגם אם יש אני בטוח שזה יקר ... רציתי לשאול אם יש תחלופות לשמנים אחרים שאפשר לשים ?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. שלום אנשים,הזמנתי לא מזמן מחשב חדש שאמור להגיע אלי בקרוב,ואני כבר מתחיל לתכנן את האוברקלוק שאני יעשה לו,ולכן יש לי כמה שאלות אליכם... קודם כל,המפרט שלי יהיה כזה: E8400 ASUS P5N-D GEIL 2048?(1024X2) 4-4-4-12 DDR2 800MHZ TWINTECH 9600GT 512 MB DDR3 COOLERMASTER CM690 CORSAIR VX450W והארד דיסק פשוט של ווסטרן דיג'יטל 160 ג'יגה בכל מקרה,המארז בא עם שלושה מאווררי 12 סנטים,אבל יכול להכיל עוד ארבע נוספים- האם כדאי להוסיף את הארבעה האלה? נכון לעכשיו אני לא קניתי עדיין קירור למעבד וגם לא קירור לכרטיס..האם שווה לקנות את הקירורים האלה? ואיזה בדיוק שווה לקנות? האם ניתן יהיה להפעיל את כל שבעת מאווררי המעבד יחד עם קירור כרטיס וקירור מעבד ולקבל מזה תועלת כלשהי? קניתי את כל המחשב הזה בתכנ…

• 5 תגובות
    • 660 צפיות
  10. אתמול קניתי את הגוף הקירור, הרכבתי ללא כך בעיה מיוחדת חיברתי למחשב והפסיק לעבוד. עכשיו, כשאני מחבר למסך מחשב לא רואים כלום אבל דרך הכרטיס מסך שעל הלוח כן רואים. זה 1. 2. אם אני מחבר דרך הטלויזיה, אני לא רואה...אבל הכרטיס נותן לי מתח כלומר אני רואה שיש תגובה.. 3. אני חסר אונים..יהיה נחמד אם מישהו יעזור לי.. תודה לכם אתם נהדרים.

• 5 תגובות
    • 608 צפיות
  11. Started by Imbernir,

1: נגיד שהמחשב מכובה, ואני רוצה להוציא את המים מבלי שהם יגעו בחלקי בהמחשב , איך אני עושה את זה? 2: האם יש הבדל גדול בין רדיאטור רגיל ל רדיאטור עם מקום ל2 או 3?. 3:האם אפשר להשתמש במים רגילים? 4: האם המים מתאדים אחרי כמה שבועות? 5:האם לשים את הרדיאטור בתוך המארז או מחוץ? תודה לכל מי שיעזור

• 5 תגובות
    • 673 צפיות
  12. Started by raul53,

אני יכול לעשות OC למעבד הזה עם הלוח אם הזה? בביוס אין לי אפשרות של cpu clock, רק לשנות voltage אפשר לעשות OC עם easy tune? קראתי בגוגל שצריך לנטרל את cool n quite או משהו כזה, יש מצב שיש קשר? amd phenom 2 x4 965 black edition gigabyte ga-m68mt s2p

• 5 תגובות
    • 6.2k צפיות
  13. שלום לכולם, אני עומד לבנות צינור שיעביר את האוויר מהמאוורר לבחוץ. השאלה שלי היא: האם לחבר אותו למאוורר שמכניס אוויר? - שככה הוא ימשוך אוויר יותר טוב,ולא מהצד של הארון (במקרה שלי) או לחבר אותו למאוורר שמוציא אוויר? - ככה הוא לא מחמם את טמפ' החדר. בתודה מראש, MuTaTiOn.

• 5 תגובות
    • 612 צפיות
  14. Started by Stranger,

תודה.

• 5 תגובות
    • 713 צפיות
  15. Started by Ariel_tangi,

אני עובד כיום עם 7900GT על 600/800 בלי בעיות ובטמפרטורות נורמליות. הייתי רוצה לדעת מהו המקסימום שמישהו הצליח לסחוט מהכרטיס הזה על קירור אויר (Zalman vf900). תודה.

• 5 תגובות
    • 798 צפיות
  16. אני קונה I5 ולא יודע איזה קירור לקחת.. לא שיש יוצר מדי מבחר אבל עדיין, אם מישהו קנה או יודע בודעות מה צריך לקחת אז אשמח לעזרה.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by T_A,

שלום יש ברשותי לוח GIGABYTE 667 ULTRA 2 (מבוסס 845PE) פעם אני הייתי מכוון אותו על 1.85 גם דרך הביוס וגם בעזרת DEFAULT V MOD ששמים קצר ב4 פינים במעבד כדי למנוע COLD BOOT שיש כשמשנים את המתח בכל מקרה משום מה לאחרונה שרציתי לעשות את המוד הזה שוב (אחרי שנה ומשהו שלא עשיתי) כי קניתי XP-90 אבל הבעבד מסרב לעשות POST עם המוד הזה (מכוון ל 1.85) אז אמרתי ניחא - ננסה בביוס אז בביוס גם כן לא מופיע לי אפשרות ליותר מ 1.75V פתאום (עשיתי עדכון אבל גם שחזרתי גירסא אחורה ( F2) עדיין אותו דבר הדרך היחידה שלי לשנות את המתח ל 1.85 זה דרך ה EASY TUNE 4 בווינדוס וזה מאוד לא יציב (התוכנה נותה להתקע) יש למישהו מושג מה אני צריך לעשות כדי לשנות ל 1.85 דרך הביוס?

• 5 תגובות
    • 574 צפיות
  18. Started by udi80,

יש לי מערכת קירור מים של zalman ויש לי את הסוקט1366 החדש הבעיה היא שאני לא יכול לשים הבלוק שלו כי התושבה של הזלמן לא מתאים מה אני צריך לעשות בשיבל לחבר אוות ןאם יצא תושבת שאפשר לחבר אוות

• 5 תגובות
    • 685 צפיות
  19. Started by pogostick,

שלום במחשב שלי כרגע יש 1. מאורר למטה בקדמת המארז שמכניס אויר 2. מאורר שמתחבר עם רגל לברגים של כרטיסי PCI למטה למטה במארז, שמעלה אויר כלפי מעלה 3. מאורר למעלה בגב המארז שמוציא אויר החוצה עם כל זה הגעתי לטמפ יפות של 19-25 מעלות במארז, ו33-42 מעלות במעבד (תלוי במצב של המחשב) אתמול הוספתי מאורר רביעי, בקדמת המארז, למעלה למעלה מעל ה CDROM, שמוציא אויר גם הוא החוצה המאורר הזה יותר גבוה בקו גבהים מהמאורר ה3 בגב המארז שמוציא גם הוא אויר החוצה האמת שלא קיבלתי שינויים בטמפרטורה אם לא עליה קטנה האם אני צריך להפוך אותו שיכניס אויר? או האם יש לכם סידור אחר למאוררים שלי? הצעות למקומות להכנס עוד מאוררים? תודה מראש עידו.

• 5 תגובות
    • 453 צפיות
  20. Started by ZaKeN17,

שבת שלום לכולם, ברשותי מעבד מסוג Intel דגם E8400 (דואל קור) לאחרונה המעבד שלי עובד על טמפ' גבוהה (עפ"י התוכנה RealTemp ) המחשב הגיע למקסימום 62 מעלות והמינימום מעלות - 40. פתחתי את המחשב והחלפתי משחה טרמית, שמתי לך שישנם חריצים בפלטה התחתונה של גוף הקירור (זו שמונחת על המעבד) ולשם המישחה בורחת. המשחה אינה מכסה את רוב שטח המעבד. אציין שעקב החום פתחתי את דלת המארז והשארתי אותה פתוחה על מנת להקל על המעבד, אך עדיין המחשב מגיע ל 60 מעלות ואפילו מעט יותר בזמן מאמץ. גוף הקירור בו אני משתמש - CoolerMaster Hyper TX3 והוא הומלץ לי ע"י איש מכירות של Skypc. האם הטמפ' נורמלית? האם יכול להיות גורם אחר לחום הגבוהה או שגוף הקירור דפוק? אשמח אם תוכלו להדריך אותי מה לעשות. תודה, מאור

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by b127,

לא מצליח להבין איך להפעיל את זה? כל האופציות אפורות.. צריך ליצור חשבון משתמש או משהו?

• 5 תגובות
    • 654 צפיות
  22. מחפש תוכנה שתראה לי את טמפ' כרטיס המסך (geforce ti 4200)

• 5 תגובות
    • 548 צפיות
  23. Started by rino,

הרכבתי מחשב חדש מבוסס קונרו 6400 ולוח GIGABAYT DS3 עם ביג טייפון על המעבד הטמפרטורות משתנות מתוכנה לתוכנה - באוורסט המעבד מראה 50 מעלות במנוחה ו64 במאמץ בתוכנה של GIGABAYT מראה 43 ו55 ויש עוד כמה דוגמאות. הרצתי כמה תוכנות מאמץ- S&M אוורסט וכמובן ORTHOS את כולם המחשב עובר חלק ויציב ביותר {לא נתקע או קרס אפילו פעם אחת} האם זה בסדר או שעלי להיות מודאג?

• 5 תגובות
    • 593 צפיות
  24. בגדול יש לי e7400 שבא לי עם מאורר "אינטל מקורי" אין צורך לפרט שמדובר במאורר מאוד פשוט. אני שוקל לעשות oc לכן אני רוצה קנות קירור קצת יותר סביר במידה וזה אפשרי בתקציב של 100 שקל גג חריגה קטנה

• 5 תגובות
    • 595 צפיות
  25. שלום לכולם. טוב לפני כמה ימים עשיתי קירור חדש לכרטיס שלי,חשבתי שהוא נהרס כי הוא לא עבד לי,אבל הצלחתי לסדר את הבעיה אחרי שעליתי עליה. הכרטיס עובד עכשיו מצויין ודרך אגב ביטלתי את ההזמנה של הכרטיס המסך החדש שהזמנתי, אבלל משום מה השיפור היחידי בטמפרטורה בכרטיס מסך היא 3 מעלות פחות ממה שהיה,לפני הקירור שעשיתי הטמפרטורה הייתה 65, וכרגע היא על 62 במנוחה. הדבר העוד יותר מוזר הוא תגידו לי אפילו אם זה עדיף, הטמפרטורה של הלוח אם שלי ירדה ב-14 מעלות,הטמפרטורה לפניכן הייתה 49 וכרגע היא על-35 במנוחה. איך הדבר הגיוני המאוורר ששמתי על הקירור מעיף אוויר על הכרטיס? הנה תמונות של לפני ואחרי הטמפרטורות וגם תמונות של לפני ואחרי הקירור הישן והחדש שאני הכנתי. דרך אגב השארתי גם את המאוורר …

• 5 תגובות
    • 658 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.