אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
gigabyte טוענים שהתוכנה הזאת יכולה להקטין את צריכת החשמל של המעבד ובכך להקטין את פליטת החום שלו, במקביל היא גם מקטינה את מהירות המאוורר של המעבד. הדוקומנטציה שלה ממש ממש גרועה ואני לא מוצא מידע ברשת. המטרה שלי זה שכאשר המחשב לא נמצא תחת עומס, הוא יעבוד לאט יותר ואז אני אוכל להנמיך את המהירויות של כל המאווררים שלי, זה בעיקר ללילה אבל גם לא יזיק שקט כשאני כותב אי-מיילים. הפעלתי את I-cool, דבר ראשון שקרה זה שהמאוורר של המעבד הפסיק לעבוד (זלמן 9500) והאזעקה של הלוח אם התחילה לצפצף (קל לבטל, אבל אני רוצה לכוון את המהירות שלו ל-1300, שזה המינימום המומלץ). דבר שני, לא קרה כלום. בדקתי עם CPU-Z ואין שום שינוי במהירות שעון או במתח שיוצא למעבד. אין שום פרמטר בתוכנה לשליטה על המאוורר…
-
- 5 תגובות
- 612 צפיות
-
-
המפרט של המחשב שמיועד ל OC : AMD ATHLON 1700 ( FSB 133 1470MHZ 2 סטיקים של 256 266MHZ כרטיס מסך 9600PRO 256MB GIGABYTE לוח אם GIGABYTE 7VM400AM-RZ המעבד יושב במנוחה על 38 מעלות, 40-42 במאמץ . לכרטיס מסך אין מד טמפרטורה . אני רוצה ללכת על בטוח שלא ישרף לי פתאום משהו . עכשיו אלוח אם תומך ב FSB400 אז אין בעיה מבחינת הלוח אני מניח, המטרה היא להעלות את ה CLOCK של המעבד מ 133 לכמה שניתן . הזכרונות עובדים על 133 ( 266MHZ במעשי ) ואני לא רוצה לגרום להם להיסרף בתהליך ולא מתאים לי להוציא 100 ש"ח על קירור לשני הזכרונות . אז ככה, יש אופציה במהירות של הזכרון שהיא עכשיו חלה והיא מגדירה את המהירות של הזכרונות לפי ה SPD ( למי שלא יודע מה זה SPD שילחץ כאן : http://webopedia.com/TERM/S/S…
-
- 6 תגובות
- 625 צפיות
-
-
יש לי בעיות רציניות עם הלוח הזה. אני לא מצליח לעבור את ה 355 FSB עם כל הגדרה אפשרית בביוס מעל 355 אין יציבות מעל 370 המחשב לא עושה BOOT אם מישהו מכיר או ניסה את הלוח... תנו כמה עצות תודה
-
- 5 תגובות
- 538 צפיות
-
-
שלום לכולם! המאוורר של הכרטיס מסך שלי עושה רעש חזק מאוד. ועכשיו הוא גם ניראה לי היתקלקל אז בכלל הרעש שהוא עושה בלתי ניסבל. אז חשבתי לנתק את המאוורר ולהשים מתחת לכרטיס מסך מאוורר רגיל של 120 ממ. יש למישהו רעיון יצירתי איך אני אתפוס את המאוורר מתחת הכרטיס מסך? תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה קניתי gigabyte P35-DQ6 וfreezer 7 של ארקטיק קולוינג והנבלה לא נכנס, כבר הזדכתי על המאוורר בחנות אבל אני ממש חייב רשימת מאווררי מעבד תואמים ללוח אם הזה ניסיתי עם GOLDEN ORB II של חבר וגם הוא לא מתאים בגלל הקירור של הגשרים. יש מי שיכול לעזור ?
-
- 9 תגובות
- 696 צפיות
-
-
AMD Athlon 4400+ יש לו את האפשרות? אם איפו שעושים את הOC יש שם אפשרות לשנות את המכפלה אבל לא להגדיל מ 4.0 ל 11.5 גם ב EVEREST כתוב שהמכפלה היא מ 4.0 ל 11.5
-
- 1 תגובה
- 709 צפיות
-
-
יש מאוורים (אלה של ה20 שקל שרק מוציאים אויר חם) שקטים? המאורר של המעבד שלי שקט ולא שומעים אותו המאוור שמוציא את האוויר החם (זה של ה20 שקל) רועש ומעצבן יש אחד כזה פשוט אבל שקט?
-
- 10 תגובות
- 830 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני משתמש במארז GIGABYTE AURORA 570 שלצערי, די רועש כשמחליפים לו מאווררים למאווררים חזקים. הצחיק אותי המאוורר שהיה במארז עצמו.. אתה מסובב אותו וההתנגדות שלו כל-כך חלשה.. הוא כזה מאוורר חלש, אבל טוב ביחס למאווררים ביתיים אחרים למחשב. לקחתי מאוורר תעשייתי (כאלה ששמים בשרתים) ושמתי אותו במארז והוא עושה יופי של עבודה... הוריד את כול המחשב באיזה 10 מעלות. הבעיה החוזרת היא איפוא, הרעש. המחשב רועש כמו מכונת קיטור ואני משתגע.. אני מחזיר את המאווררים המקוריים והטמפ' עולה לדברים שאני לא אוהב (62 כ.מסך, 4X מעבד, 48 כונן קשיח). אז, מה האפשרויות להשתיק אותו? האם לקנות משטח אקוסי + הפלסטיקים ששמים על האיוורור יעזרו במידה רבה או לא רציני? האם עדיף להחליף מאווררים למאווררים א…
-
- 22 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מעונין ללמוד על שיפרים לחשב ועל הסכנות שיש בהם ואיך מבצעים אותם מאיפה מתחילים , קראתי מספר רב של הודעות כאן ואני קצת מבולבל איך משנים את התזממונים של הזכרונות ומה המשמעות שלהם בכלל? אוברקלוק איך בכלל יוצרים אותו? :s05: :s05: :s05:
-
- 1 תגובה
- 437 צפיות
-
-
חשבתי לעצמי, "ברק משעמם לך מה תעשה? אולי תהיה OC? המממ זה דווקא רעיון לא רע....." כן, עולם האוברקלוקרים המודינג וכ'ו מושך אותי. אז חשבתי לעצמי, "ברק איך תלמד הכי טוב? תשיג מחשב, תעשה ניסויים.... כו סבבה נשיג מחשב!!!" טוב אז יש מחשב מה עכשיו? ידע באלקטרוניקה שיפצו"ר אין לי הרבה.... אבל אני רואה את עצמי כאחד שלומד מהר ובעל ידיים טובות, אז.... אשמח עם תביאו לי טיפים רעיונות מדריכים מאמרים מה שבא ליד... המחשב הוא : CPU - Intel Celeron-A, 433 MHz MotherBoard - Intel Cayman CA810 MotherBoard Chipset - Intel Whitney i810E System Memory - 192 MB (SDRAM) BIOS - AMI OS - Microsoft Windows 98 SE Graphic Card - 3Dfx Voodoo3 תודה brokm
-
- 5 תגובות
- 616 צפיות
-
-
ברשותי e5200@3.8Ghz-Freezer 7 pro DFI LANPARTY UT t2r p35 2X2GB Gskill DDRII 1066MHZ HK המערכת שלי יציבה על 3.8GHZ בלי הוספה של מתח לליבה בינתים,למרות שאני מתכנן להוסיף אולי מעט בכל מקרה כי מדובר בתדר גבולי מאוד... רציתי להדעת אם ביטול אפשרויות הC1E וEIST חשובות אחרי ביצוע האוברקלוק[כשהוא יציב] ולפניו.. אני יודע מהן האפשרויות הנ"ל ותכלס הדאגה היחידה שלי היא בזבוז מיותר של חשמל בידי המעבד. מדובר בהבדל משמעותי של צריכת חשמל בין אם האפשרויות הנ"ל עובדות או לא? כמו כן, יש טעם להשאיר אותן מבוטלות גם בגמר בדיקות היציבות,כשהמחשב עובד כראוי? ידוע לי שרצוי לבטל את האפשרויות לפני ביצוע ההמהרה בשביל יציבות בבדיקות, וזה מה שאני עושה. אבל נראה לי מוזר העיניין הזה.. באמת רצוי לבטלן או …
-
- 5 תגובות
- 901 צפיות
-
-
המחשב שלי נורא התחמם.. אז פתחתי את הדלת והפעלתי לידו מאוורר והמערכת כולה ירדה בכ17 מעלות (רכיבים ספיציפיים ב3-4) יש מניעה לעשות זאת?
-
- 8 תגובות
- 598 צפיות
-
-
שלום. לאחרונה אני שם לב טוב מאוד למערכת היחסים בין האבק לבין הקירור. אני גר בעיר מאוד מאובקת (לוס אנג'לס) - ובקומה ה 6 המצב פשוט קטסטורפלי. מדוע שלא אכסה את כל פתחי האוורור של המארז? כל עוד המעבד נמצא בטמפרטורת עבודה "בריאה" (Scythe Mugen), אינו מומהר ואינו במאמץ, האם יש סיבה אמיתית לכל המאווררים הללו? הרי הם לא רק שואבים אוויר, אלא גם אבק.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
יש לי גוף קירור מקורי וחדש לחלוטין של אינטל, חשבתי אולי לעדות איתו משהו ולהתאים אותו למעבד ATHLON64 3200 AM2 יש מצב להתאים אותו? הגוף קירור הזה היה יושב על פרסקוט.... http://www.pccenter.co.il/uploadimages/25769.JPG
-
- 1 תגובה
- 549 צפיות
-
-
מעבד: Intel Pentium 4, 1500 MHz (15 x 100), Willamette, CPU Stepping C1 לוח אם: Intel Winnipeg D845WN זכרונות ג'נריים (SDRAM 133Mhz). שווה בכלל להתאמץ? תודה.
-
- 2 תגובות
- 548 צפיות
-
-
יש לי AXP 2000+ NFORCE 2 LEADTEK וזיכרון 256 3200 של סמסונג עכשיו השאלה היא אם, עם מעבד בטמפרטורה של 49 ומאוור של AMD המחשב שלי יחזיק מעמד אם אני אעלה את הFSB ל166
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
תסתכלו בחתימה...את המחשב אני אמור לקבל מחר או ביום ראשון/שני מקסימום. תודה מראש, ניר. (:
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני ממש צריך עזרה לגבי OC למערכת שלי :s05:... סתם כדי להוסיף טיפה בוסט לביצועים הקיצר המערכת (די ישנה) היא פנטיום 4 סוקט 423 או משהו כזה (ווילאמט) עם זכרונות RDRAM 512MB על לוח של אסוס (P4T או משהו כזה..) השאלה היא אם זה אפשרי?? (כולה רוצה להעלות איזה 100-200 מגה הרץ) ראיתי את הפרוייקט הזה, אפשרי גם אצלי?? http://www.hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=viewinfo&project_id=202
-
- 1 תגובה
- 465 צפיות
-
-
יש את הזלמן הזה שנראה לי במחיר ממש טוב http://www.duly.co.il/product.asp?pID=734 לפי מה שרשום באתר זה ל 775 לי יש 478 אז חיפשתי באתר של זלמן ולא ממש מצאתי את הדגם הספציפי הזה מישהו התקין את זה כבר ? יש מצב שזה כן מתאים ?
-
- 2 תגובות
- 470 צפיות
-
-
אני בונה מפרט שכולל את ה E4300, ורוצה לשלב אותו עם הלוח של גיגה מדגם 945-S3. האם יש מצב לעשות את השילוב הזה, או שחבל על הזמן? על הדרך, האם יהיה יעיל לעשות OC עם זכרונות של 667?
-
- 3 תגובות
- 543 צפיות
-
-
-
אני לא הכי מבין בנושא אבל ניסיתי לעשות OC ראשון והמחשב ניתקע לי לפני עליית הWINDOWS . יש לי לוח של ABIT IS7-E אני צריך לשנות משהו בתיזמונים? מה צריך להיות היחס בין ה APG PCI ? אני מנסה לעלות מ200/250 עם P2.4 /800 תודה לכל העוזרים ........................
-
- 8 תגובות
- 611 צפיות
-
-
יש לי דיסק קשיח של sata -westren digital 80gb cavier se . על לוח אם epox 8rda3+ עם בקר raid אשר אחראי על ה-sata כמובן,מהיום הראשון אני לא מצליח להביא אובר קלוק נורמלי במתחים רגילים הכוונה שאני צריך מתח של 1.725 לבאס של 180 ל-2600+ שלי,תהיתי אם יכל להיות שהנעילה בלוח והיא בעצם הגורם שהורס לי את האובר קלוק?או שבבסים כאלו זה לא משפיע?הכוונה שהלוח נחשב לאובר קלוק טוב והוא גם תומך ב-200 בדיפלוט...
-
- 2 תגובות
- 498 צפיות
-
-
תראו יש לי 2.4B, כלומר FSB133 * 18. יש לי לוח שתומך בבאס 800 וDual DDR 400. אני רוצה להחליף את הזכרונות אולי לDDR400*2 ואז להפוך את המעבד לFSB של 200MHZ, כמו הזיכרון. רק שבשביל זה אני צריך להפוך את המעבד ל3.6 (18*200). דרך אגב הדואל במעבד הזה אפקטיבי כמו במעבד עם HT, תאמינו לי, בלי דואל הקריאה 2500 בערך, ובדואל 3300, ואם אני עושה OC ל3GHZ וניצול הזכרון אז אני מגיע לקריאה של 4000+. כמובן שעם קירור נוסף חזק למעבד, יש אפשרות?
-
- 10 תגובות
- 626 צפיות
-