עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Arik.G,

שלום לכולם רציתי לברר דבר קטן, האם ניתן להמהיר לוח אם של IBM??

• 5 תגובות
    • 738 צפיות
  2. Started by Dimer,

יש לי A64 3200 VENICE E3 LBBLE 0519CPDW עד לאן הגיעו איתו במתח רגיל ועם קירור אויר? איפה יש בכלל בסיס נתונים לתוצאות OC חוץ מ- HWZONE?

• 8 תגובות
    • 738 צפיות
  3. Started by juggernaut,

שלום! אני קונה מחשב חדש בקרוב, וחושב על האפשרות ל OC, הנה המפרט: תקציב 2500 ש"ח ללא ציוד היקפי. מעבד: pentium E6300, Bus1066Mhz, s775, 2MB Dualcore tray 445 ש"ח לוח אם (GIGABYTE): EP43-UD3L s775 C2Q 1333Mhz, intel P43 DDRII 1333 PCI-E 460 ש"ח זכרונות (DDRII 1066Mhz): 2X 1GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel 215 ש"ח כרטיס מסך: Gigabyte 9800GT 512MB 630 ש"ח דיסק קשיח: WD 320GB 7200RPM 16MB SATA II 230 ש"ח מאוורר למעבד: Freezer 7 Pro 125 ש"ח מארז: CM 590 330 ש"ח סה"כ 2435 מבחינת ספק כוח, יש לי ספק של EZCOOL שנותן הספק של 450W מכיוון שאין לי ממש מושג בציוד טוב ל OC, ועוד פחות מכך במכפלות או בתדרים (למרות שקראתי את המדריכים באתר), אשמח אם תוכלו לתת לי כמה עצות לגבי המפרט, …

• 4 תגובות
    • 738 צפיות
  4. Started by mic,

רציתי לדעת האם כדאי לקנות קירור כמו volcano 7 ( סתם לדוגמא) המעבד הוא אינטל, המארז הוא TSUNAMI. אין לי בעיות מיוחדות ורציתי לדעת בגלל שקירור חיצוני הוא לא כל כך יקר(אני לא כל כך מבין בזה) אז האם אני צריך אחד? כי AMD צריכים במיוחד כי המעבדים מתחממים מהר.(תקנו אותי אם אני טועה )

• 7 תגובות
    • 738 צפיות
  5. יש לי מארז COOLERMASTER 370+ עם שני מאווררים 120ממ. את המאוורר הקידמי אני רוצה להחליף לאחד עם לד (בשביל היופי בלבד http://ksp.co.il/hmain.php?uin=9839)אז את המאוורר שנמצא שם עכשיו חשבתי לשים בתחתית המארז שיכניס אוויר לכרטיס מסך אבל הלוח שלי הוא זה :http://www.msi.com/product/mb/H61M-E23--B3-.html#?div=Detail וכתוב שם שיש לו תמיכה רק עד שני מאווררים ATX 24-Pin power connector - 4-pin ATX 12V power connector - CPU x 1 / System x 2 FAN connectors - CD-in connector - Front panel audio connector - Front panel connector - 1 x chasis intrusion connector - 3 x USB 2.0 connectors - 4 x Serial ATAII connectors - 1 x Clear CMOS jumper - 1 x SPDIF-out connector - 1 x TPM module co…

• 6 תגובות
    • 738 צפיות
  6. Started by galh_5,

בכמה ה-oc של E6300 טוב מה-4200+? בהרבה או בקצת? ואיך אתם מדרגים את האוברקלוקינג הכי גבוה למעבד: AMD SOCKET AM2 X2 4200+?

• 6 תגובות
    • 738 צפיות
  7. Started by jackhammer,

אני מחפש לקנות מערכת קירור גז Vapochill Lightspeed עם מאדה (ככה אומרים EVAPORATOR?) יחיד מצאתי ב FROZEN CPU אבל עם 2 http://www.frozencpu.com/products/7324/ex-vap-16/Cooler_Express_2008_Design_Super_Dual_Evaporators_CPU_Cooling_Unit_-_All_Sockets_478_754_775_939_940_AM2_Xeon.html ואת הHYDRA שזה עם 3 אני צריך רק עם אחד למישהו יש לינק? זה לא חייב להיות VAPOCHILL פשוט אני לא מכיר הרבה דגמים חוץ זה ומה ה PROMMY אם לא אז אני יסתפק גם בלינקים לעוד אתרים כמו FROZEN CPU (אולי אני ימצא שם בפורומים) בכל מקרה תודה מראש לעוזרים

• 2 תגובות
    • 738 צפיות
  8. אוקיי אחרי שנה שיש לי ת'כרטיס וסך הכל אני מרוצה ממנו מאוד הוא עבד במשך החודש האחרון על אובר של 560 לליבה ו540 לזיכרונות בסטוק הוא על 490/475 למזלי נפלתי על כרטיס עם זיכרונות 1.6 NS החלטתי שהגיע הזמן להחליף לו את הביוס , מכייון שיש לי ליבה R480 וכל הכרטיסים מגיעים עם ביוס של R423 עבדתי לפי מדריך והצלחתי להוציא שיפור של מאה נקודות בערך לאחר עידכון הביוס לא הצלחתי להביא תליבה ל560 אלה ל550 ירידה של 10 . לעומת זאת הזיכרנות הגיעו ל 560! והרי התוצאות שלן 3Dmarks 05 סטוק עם ביוס ישן- 4094 ביוס ישן פלוס אובר קלוק-4666 ביוס חדש ,קלוקים סטוק- 4184 ביוס חדש + אובר קלוק - 4776 הרצתי 3Dmarks 06 בלופ של שלוש לבדיקת יציבות לא נראו שום בעיות. שימו לב שבתמונה רשום …

• 10 תגובות
    • 738 צפיות
  9. Started by drumtroll85,

עשיתי O/C למעבד שלי ל-3.06GHZ (עם העלאת מתח קטנה), ועכשיו הוא מגיע ל-70 מעלות במאמץ, לפחות לפי SPEEDFAN... אז הורדתי לו את המהירות לבינתיים ואני מתכנן לעשות שידרוג קירור למחשב שלי. רציתי לדעת כקשר לHARDCANO II - האם אני באמת צריך אותו, כשיש תוכנות לבדיקת טמפרטורות, או שאפשר לוותר עליו. כמו כן, אני אשמח לדעת כמה יעלה הGIANT II כשהוא יגיע לארץ והאם הוא מתאים לATI RADEON 9500 PRO. בינתיים חשבתי לקנות את המוצרים האלה (כרגע יש לי רק מאוורר 120MM מוציא אוויר): 120x25 - Ball Berring - 87CFM - 38dBA 55.56 Thermaltake P4 Spark 7 Highest Performance Cooler 138.90 Nanotherm BLUE II 32.43 סך הכל לתשלום: 226.87 ש"ח אם יש משהו שאני יכול להוסיף (לא מצאתי היטסינקים לזכרונות …

• 9 תגובות
    • 738 צפיות
  10. Started by ohadbs,

שלום לכולם, פעם ראשונה שלי בפורום ובכלל באתר, שראוי לציין שהוא ממש ברמה גבוהה! אז אהלנים אוקי העיניין הוא כזה: אני כרגע בונה אולפן ביתי להקלטות סאונד, מה שמצריך מסביבת העבודה שלי להיות שקטה עד כמה שאפשר. בעיקרון אני רוצה להוסיף 2/3 מאווררים חדשים אך שיהיו שקטים ממש ועם זאת יאווררו כמו שצריך. חשוב לציין שוב שסביבת העבודה מרוכרחה להיות סופר חרישית! החמשב למעשה הוא הגורם האחרון שפולט רעש שעוד לא טיפלתי בו. אז מה אתם אומרים? יש המלצות? (אגב רצוי שיהיו 12mm) אשמח לתת פרטים רלוונטים בנוגע למפרט המחשב וכו'. תודה רבה וחג שמח, אוהד.

• 10 תגובות
    • 738 צפיות
  11. שלום, אני עומד לקנות את המפרט הבא למטרות OC, משחקים ושדרוגיות עתידית: מעבדי אינטל‏ Price Units Total Pentium E5200, Bus800Mhz, s775, 2MB, DualCore 420 1 420 לוחות אם למעבדי אינטל‏ ASUS Price Units Total P5Q Pro s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1200, 2xPCI-E 2.0 624 1 624 זכרונות‏ DDR II 1066Mhz - Life Time Warranty Price Units Total 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel 580 1 580 כרטיסי מסך‏ Sapphire Price Units Total HD 4850 512MB Toxic GDDR3 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E 1070 1 1070 דיסקים קשיחים‏ Seagate Price Units Total 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II 275 1 275 צורבים‏ Asus Price Units Total DRW-2014L1T DVD±R x20 LightScribe Black Sata 160 1 160 …

• 10 תגובות
    • 738 צפיות
  12. Started by Pop3Sail,

אוקי.. חיפשתי קצת במחשב שלי ולא! לא מצאתי שום דבר על ram mhz או שום דבר כזה וגם לא במדריכים שבאתר אז בבקשה הנה אני שואל: איך עושים אובקלוק לזכרון? האם עשיתי כבר אוברקלוק כשהעליתי את הfsb כי רציתי לעשות אוברקלוק למעבד? :\ תודה מראש

• 2 תגובות
    • 738 צפיות
  13. קניתי לפני כשבועיים מעבד 2500K i5 + קירור scythe mugen 2 ולוח אם p67 של גיג'ה בייט. כשלקחתי את המחשב מהחנות אמרו לי שכבר עשו למחשב אוברקלוק מכיוון שראו שכל הרכיבים מתאימים. בכל אופן המעבד באופן רגיל עובד על 3.3 והוא עשה לו אוברקלוק דרך הביוס ל4.3 ואמר לי שהוא יציב ואין לי מה לדאוג. הורדתי את התוכנות CPU-D וEVEREST כדי לבדוק את הנתונים. אז מה שקרה זה שהEVEREST לא מזהה את מהירות הליבה והוא מראה לי 3.3 בעוד שהCPU-D מראה לי 4.3. טמפרטורת המעבד הרשומה בEVEREST למעבד היא 32 -34 מעלות למעבד ו25 ללוח אם. האם טמפרטורה זו סבירה? האם יש סיבה שאני אבטל את האוברקלוק על מנת לשמור על אורך החיים של המעבד מכיוון שאין לי צורך בו כרגע? באילו יישומים אני ארגיש הבדל כאשר יש אוברקלוק? ושאלה …

• 1 תגובה
    • 738 צפיות
  14. Started by navk2,

ה PCI - E נעול על 100. הבאס על 266 והמחלק הוא 3 (הזיכרונות בתדר סטוק - 800). ה C1E וה ESET מכובים. והתדר של המעבד אם אני זוכר נכון על משהו כמו 1.2685. אם אני מעלה את הבעס ל 280 המחשב לא עולה ואם אני מעלה עוד קצת את המתח אז הוא עולה עם מסכים כחולים ובעיות... הגעת בערך למתח של 1.28 משם כבר חשבתי שזה מסוכן למשיך, לא ? הקטע הוא שאם אני מעלה אחרי 266 באס עם מחלק של 3 אני מעלה גם את התדר של הזיכרונות מעל הסטוק, אז אתם אומרים שגם להם צריך להרים מתח ? איך נקרא המתח של הזיכרונות בלוח שלי ?

• 8 תגובות
    • 738 צפיות
  15. Started by Vidati,

או קיי, אז ככה כשהתכוונתי לקנות מחשב רציתי לקנות קירור אחר למעבד ובסופו של דבר לא יצא לי. המחשב נימצא אצלי כבר 3 חודשים בערך. והיום בדקתי את הטמפרטורה של המעבד סתם בשביל לדעת שהוא בריא וטוב לו... וגיליתי ש4 הליבות על 80-90 מעלות, קיבלתי שוק זה בדרך כלל על 50 +\- ישר פתחתי את המחשב והתחלתי לנקות מאבק, הסרתי את הגוף קרור וניקיתי אותו ביסודיות וגיליתי שהמשכה הטרמית שבאה עם המעבד קשיחה כזאות כיאלו היא מסטיק... ומפוזר על המעבד\גוף קרור בצורה מאוד לא אחידה. מה יכולה להיות הבעיה של זה? אחרי הניקוי החזרתי הכול למקום וכרגע המחשב פועל והמעלות ירדו בכ2-3 מעלות אבל אני עדיין לא מרוצה.. יכול להיות שהמישחה הטרמית פגה תוקף? (יכול לקרות כזה דבר בכלל?) ועוד משהו המאוורר לא הכי יושב טו…

• 4 תגובות
    • 738 צפיות
  16. Started by guylederer0,

שלום הורדתי את התוכנה RivaTuner בגרסא החדשה ... עכשיו ראיתי במדריך http://www.guru3d.com/article/rivatuner-20-fan-speed--overclock-guide/2 שאפשר לתת פרופילים למאוורר כדי שיסתובב בטמפרטורות מסויימות איך שאני אקבע ... עכשיו רציתי לדעת למה התוכנה מוגבלת ל 3 פרופילים כי אני ממש צריך יותר ... והאם יש משו לעשות ? אם לא אז תנו לי תוכנה חילופית שכן תעשה את העבודה תודה

• 8 תגובות
    • 738 צפיות
  17. Started by Rocket_Pool,

• 5 תגובות
    • 738 צפיות
  18. שלום, יש לי מעבד AMD Phenom II x4 955 Black Edition (3.2 GHz) והקטע זה שהמכפיל שלו אמור להיות x16 ואז המהירות היא 3200 MHz אבל המכפיל כל פעם משתנה בין x16 לבין x4 ואז המהירות שלי היא 800MHz. (למרות שבביוס שמתי את זה על x16) איך אני מסדר את זה שיהיה קבוע על x16 ? ראיתי באיזשהו מקום שיש איזושהי אפשרות שאני צריך לבטל בביוס אבל אין לי אותה, אז הבנתי שצריך לעדכן את הביוס. יש לי לוח-אם Gigabyte 880GA-UD3H אבל הבנתי שעדכון ביוס זה דבר מאוד עדין ומסוכן, אז אני אשמח אם תנחו אותי. תודה רבה! עריכה: ביטלתי C1E וגם את הCool'n'quite וזה עדיין ככה..

• 3 תגובות
    • 738 צפיות
  19. הוא 200, אני רוצה להעלות ל250. אני חושב שזה הגיוני. האם קירור סטוק יספיק? האם חייבים להעלות את תדר הזכרונות יחד עם המעבד? כי אני לא מעוניין להמהיר את הזכרונות. אולי עוד חודש אני אקנה קירור יותר מתקדם, ואז אני שוקל להעלות ל280. האם יש סיבה למה לא? כרגע בלי שום OC, אחרי כמה שעות משחק של CRYSIS היום ואתמול(הבחנתי שהמשחק הזה גורם לממורי ליק מפחיד), הטמפ' לפי CORE TEMP היא: http://www.flickr.com/photos/22238418@N03/2402532921/ וזה במאמץ קל- של הפעלת הג'ינג (התוכנה שאיתה תפסתי את התמונה והעלתי לפליקר), כרגע יש לי 57*2. היעד של הOC הוא סך הכל שיפור קל בביצועים. עריכה: http://screencast.com/t/hKpsSWTMUM סרטון מCPUZ. בדיקה בPRIME95, העלתה את הטמפ' בשניהם ל82. כרגע הטמפ' יורדת לאט …

• 5 תגובות
    • 738 צפיות
  20. Started by Black_Citadel,

בעע אני רוצה לקנות את המשחה הזאת אבל המשלוח מהם עולה 40 שקל ואני גר בטירת כרמל (צמוד לחיפה)...

21. Started by Vadim15,

מה זה בכלל אוברקלוקינג ? מישהו יכול להסביר לבור כמוני ? אני שומע את המילה הזאת 10 פעמים ביום ואין לי מה להגיד בחזרה לאנשים שאומרים את זה.... מה זה לעזאזל ? זאת תוכנה ? ??? בבקשה תגיבו. :-/

• 3 תגובות
    • 738 צפיות
  22. Started by Slayer,

מעבד: Athlon Tbird 1400mhz @ 1428mhz (FSB 133 to 136) טמפ' ליפני ניקוי (עם אוברקלוק): 56c טמפ' אחרי ניקוי (עם אוברקלוק): 49c מהירות מאוורר ליפני ניקוי בתוך המארז ושינוי טמפרטורה: 5600-5900 RPM(אני מקווה שRPM זה מהירות, ואני לא עושה צחוק מעצמי) מהירות מאוורר אחרי ניקוי בתוך המארז ושינוי טמפרטורה: 5100-5200 RPM המהירות של המאוורר, כנראה משתנה בהתאם לטמפ' (בגלל זה גם אני חושב שזה המאוורר על המעבד), אני רוצה שהיא תהיה קבועה, וגבוה יותר. אני מניח שזה עם שינוי מתח, אבל המתח משתנה כל פעם בהתאם לטמפרטורה של המעבד, השאלה שלי היא איך אני יכול לעצור את השינוי הזה ולתת לו מהירות אחת קבועה?

• 4 תגובות
    • 738 צפיות
  23. Started by joko7,

היכן אני יכול לרכוש מארז שקוף באיזור פ"ת-ר"ג- ת"א ומה קשת המחירים של מארז כזה???? תודה למשיבים

• 2 תגובות
    • 738 צפיות
  24. Started by amisha,

האצתי את המחשב ממהירות של 2.4GHZ למהירות של 2.6GHZ המדיניות של היא שכול 100MHZ אני מפעיל את פריים ללופ אחד שלם ועכשיו אני מפעיל ואחרי דקה הוא כותב לי את ההודעה הזו : FATAL ERROR :rounding was 0.5 ,expected less then 0.4 מה אני צריך לעשות ? ???

• 1 תגובה
    • 738 צפיות
  25. http://www.anandtech.com/casecooling/showdoc.aspx?i=2941&p=1 לפי הסקירה הוא מדיח את ה-TUNIC TOWER מהתואר ה"HS הטוב ביותר" בגלל 3 סיבות. 1. ביצועי OC וטמפרטורות זהים או מעט טובים מה-TUNIQ 2. שקט משמעותי מה-TUNIC עבור אותם ביצועים/RPM/CFM 3. מסוגל להחזיק מעבדי קונרו ללא מאוורר (FANLESS) גם בעומס. הוא היחידי שבאמת מסוגל לכך (לחובבי השקט). עדיין, אליה וקוץ בה: * הוא בא ללא מאוורר ואת המאווררים הטובים והשקטים שנסקרו אי אפשר להשיג בארץ והם יקרים מאוד. * גם את ה-120 עצמו לא קל למצוא בארץ * אם נחליף ל-TUNIQ את המאוורר במאווררים דומים ככל הנראה נקבל תוצאות רעש דומות גם כן. כך שהיתרון האמיתי שנותר הוא ביכולת לעבוד FANLESS וזה לא יתרון מבוטל למי שרוצה מערכת סופר שקטה שרוב הזמן ע…

• 9 תגובות
    • 738 צפיות

דיונים חדשים בפורומים