עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. כמו בכותרת .. המעבד כפול ליבה. למה כבר איזה 4 ימים אני הOC מ2.5 ל2.85 והטמפ' במנוחה זה 46-50 מעמץ 60 ככה אבל זה נדיר למה היום הגברתי אותו ל2.9 (אני משתמש בAI BOOSTER) וישר קיבלתי מסך כחול אם איזה שגיאה שלא הספקתי לקרו כי זה עשה ריסט אני צריך לדעת דחוף!!

• 5 תגובות
    • 677 צפיות
  2. רציתי לדעת על איזה קירור למעבד אתם ממליצים מתוך הרשימה שיש פה: http://tms.co.il/pcbuilder/4 תחת האופציה של קירור למעבד. מתוכנן OC ורצוי שהקירור לא יהיה רועש (ואם אפשר קל לניקוי אחת ל..) הבנתי ש OCZ Vendetta 2 הוא הכי טוב, אבל משום מה החנות הזאת מוכרת רק את ה Vendetta 1 ולא 2 ..

• 6 תגובות
    • 677 צפיות
  3. Started by OmerNeu,

שלום לא מזמן קניתי את המחשב שכתוב לי במפרט עם המעבד הנ"ל בידיעה שאני מתכנן OC זהו הפעם הראשונה שאני עושה OC ויצא לי לקרוא את המדריך באתר. על פי OCCT כאשר אני מסיים בדיקה אז המצגות האחרונות כתוב לי CPU IS TOO HOT בזמן שבשאר המצגות כתוב לי STABLE (המצגות האחרונות מראות את העמבר ממצב נח למאמץ בדקות הראשונות לכל ליבה) ובספידפאן בטמפ' מראות ציור של להבה, האם אני אמור לחשוש מזה? ולמה יש הפרש של 10 מעלות בין realtemp לבין speedfan and occt? אשמח לדעת מה גבול החום שהמעבד יכול לסבול בלי חששות ודרך אגב למי שלא קרא את המפרט אני עם פריזר פרו (המאזדה 3 של הקירורים) ועוד שאלה איך אני גורם להפריזר לא תמיד יהיה בסל"ד מקסימלי (שיהיה שקט יותר במנוחה) תודה רבה עומר [attachment deleted by ad…

• 6 תגובות
    • 677 צפיות
  4. Started by arkadur,

שלום עלה בדעתי הרעיון לדחוף מע' קירור מים קטנה בפרוייקט שלי (במארז הקטן, בגדול כבר יש ) הלוח הוא MINI ITX, ופליטת החום שלו היא מזערית, ואפילו קירור פאסיבי יספיק.. אבל אני רוצה ללכת עם זה עד הסוף, וחסרים לי כמה דברים 1.מידות המע' (יש לי מקום מאוד מוגבל במארז, וכל MM חשוב) 2.מה ההבדלים בין ה"רגיל" לPLUS? (מלבד המפצלים והבלוק הנוסף), האם יש שינוי במידות המע'? האם המשאבה חזקה יותר? רדיאטור משופר? 3.האם המשאבה "תצליח" לסחוב עוד בלוק לHDD? ואשמח לשמוע עוד דברים אודות המע' (אני יודע שהביצועי המערכות של TT הם על הפנים, אך כאן משחק הגודל..)

• 7 תגובות
    • 677 צפיות
  5. Started by Rivking134,

אני וחבר שלי לקחנו GigaByte 7900GT של החבר שלי (NightShadow באתר) וחבר שלי הרכיב עליו Zalman VF700 Alcu (קירור מעולה) והתחלנו באוברקלוק ואמרנו בהתחלה יהיה יפה אם רק נגיע לביצועיו של ה-7950GT כאשר הקלוקים המקוריים של ה-7900GT הם 660@450 ושל ה7950GT הם: 700@550 הכל היה טוב סה"ב אחרי הOC הזה היה שינוי של 4-6 מעלות ואחרי זה ראינו שהולך חלק והמשכנו הכל בעזרת ה-ATI tool ובדקנו ארטיפקטים והכל היה סבבה אין בעיות המשכנו בOC והגענו ל-800@590 למי שלא הבין הגענו לממורי קלוק של ה-7900GTX!! :smile1: (הקלוקים המקוריים של ה-GTX הם 800@650) ובעצם המטרה הבאה שלנו היא להגיע ל-7900GTX בביצועיו... שיפורים מ-OC: NFS carbon 5-8 FPS 3Dmark06@stock 1280*1024 score: 4200 3Dmark06@590/880 1…

• 7 תגובות
    • 677 צפיות
  6. אני מעוניין לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך שלי... יש עליו את הגוף קירור המקורי ואני מפעיל את המאוורר על 100% והטמפ' במנוחה 50 מעלות ובמאמץ 59 מעלות... המהירות המקורית : 513/792 ניסיתי 610/950 ושיחקתי קריסיס במשך חצי שעה רצוף והכל היה תקין והטמפ' לא עברה את ה70 מעלות... לאן אני יכול להמשיך? מה המקסימום במספרים שלא כדאי לעבור ? ומה הטמפ' שלא כדאי לעבור? ואיך אני יודע בוודאות שזה יציב? תודה לעוזרים! נ.ב. אני משתמש בRiva Tuner 2.02

• 14 תגובות
    • 677 צפיות
  7. קניתי מאורר של ARTIC COOLING בהוראות להתקנה כתוב שיש לחבר את המאורר לחיבור 4 PIN PWN או שלחבר לחיבור של המאורר של המעבד ואז לחבר את המאורר של המעבד בחיבור מיחד שיש שם חיברתי קודם אם חיבור שיש לי על לוח אם 4 PIN PWN המאורר לא עבד אז חיברתי אותו יחד אם מאורר של המעבד ראיתי בהגדרות שמהירות של מאורר של מעבד ירדה משמעותית מ 1400 ל 650 בגלל זה אני לא רוצה לחבר 2 המאוררים יחד . מישהוא יכול להסביר לי איך לחבר של המאורר כך הוא יעבוד כמאורר עצמי המאורר הוא ARTIC COOLING AF 12025 PWM לוח אם הוא GIGABYTE EX38-DS4 תודה.

• 2 תגובות
    • 677 צפיות
  8. Started by midnight8,

מה הדרך הכי פשוטה למדוד טמפ' של הכל במחשב שאני אומר הכל אני מתכוון לוח אם מעבד כ.מ ועוד דברים אם יש דרך פשוטה תגידו לי אני יודע שאפשר גם מהBIOS אבל אני לא בדיוק יודע איך

• 3 תגובות
    • 677 צפיות
  9. Started by EzE126,

אשמח אם מישהו יוכל לעזור לבחור מה יהיה הכי מתאים למחשב שלי. עשיתי בדיקות ושום מקום לא אומר מה עדיף בין שתי האופציות. הבנתי שהfreezer הוא ממש טוב ושקט בשביל המחיר אבל איך הוא מתחרה בתחום הקירור ברמת המחיר של הmaxorb? המפרט שלי הוא כדקלמן: מעבד - E6400 קירור - מעבד - INTEL מארז - 120ממ של HEC לוח אם - ASUS P5B כ. מסך - ATI X1950 pro xtreme עם מאוורר של AC ספק - ENERMAX LIBERTY 400 כונן קשיח - WD 1600YS מסך - DELL 2007WFP מארז - HEC 610A או משהו כזה לרוב אני משתמש במחשב לעריכת וידאו (לכן המסך) אבל גם אינטרנט משחקים אופיס וכו'. אני לא גיימר וOC לא מעניין אותי. מה שכן אני גר בשדרות וחם פה בטירוף. אני זקוק לקירור שיקרר גם את הלוח אם והבנתי שלשניהם ישאופציות שמטות אוויר גם ללוח.…

• 6 תגובות
    • 677 צפיות
  10. שבת שלום אני צריך שתמליצו לי על 2 מאוררים 120 למארז שאחד יוציא והשני יכניס ששיהיו חזקים ויחסית שקטים כמו כן גם מאוררים 90 ממ על מה אתם ממליצים תודה יואב

• 4 תגובות
    • 677 צפיות
  11. Started by GlooK,

שלום לכולם בימים אלו, חברי אורי ואנוכי מפתחים מערכת קירור מיים, שבנויה משני רדיטורים (של מערכת חימום לרכב) ושלושה בלוקים, אך מתקשים בבחירת משאבה לא טבולה אנו צריכים המלצות על משאבות טובות , אמינות ושקטות שמספיק חזקות לביצוע המשימה עוד פרטים (צילומים, סרטוטים ועוד) בהמשך תודה מראש לכול המגיבים

• 4 תגובות
    • 677 צפיות
  12. Started by Ido.G,

שלום רב, הזמנתי מעבד E5200 בתצורת BULK\OEM, כלומר ללא מאוורר הסטוק. ברצוני לרכוש אוורור סביר ומעלה (טוב מהסטוק, אך לא צריך משהו מוגזם) במחיר נמוך ככל האפשר. שמתי את עיני על ה Alpine 7 PRO (למרות שאני לא מחבב כל כך את ARCTIC COOLING)- איך הוא? איזה עוד אפשרויות יש ואיך הן? ד"א, יש לי את ה Golden Orb II- האם אתם חושבים שהוא יהיה מספיק טוב\ עדיף על קירורים אחרים בתחום המחירים של מתחת ל 100 שח? תודה

• 4 תגובות
    • 677 צפיות
  13. אני יומיים לאחר פירמוט. לפני כן, הייתי עם המחשב בתקופה רצופה של 4 חודשים בOC של 3600 מגהרץ, דאז לא חוויתי אפילו מסך כחול אחד. מלאחר הפירמוט, אני חווה עשרות מסכים כחולים..משהו מוזר קורה פה. אני על 3600 מגהרץ גם עכשיו, אותם הגדרות בביוס (למרות שאיני זוכר מה היו הגדרות המתח). 4-4-4-12. בCpu-z נראה כי אני על 1.2000 כאשר המכפלה במנוחה (ירדה ל-6.). האם זה הגיוני שאני על 1.2000?. אם זה לא הגורם, מה עוד יכול לגרום למסכים כחולים?.

• 9 תגובות
    • 677 צפיות
  14. מקווה שהבנתם למה התכוונתי לפי הכותרת. למה אני שואל? יש לי מעבד כפול ליבה של AMD בOC ל3.0 במאמץ מלא הטמפ' שלו לשתי הליבות יחד היא 50 אבל טמפ' כל ליבה בנפרד(מה שרואים בcore temp) היא 35.

• 4 תגובות
    • 677 צפיות
  15. Started by vipersh,

שלום לכולם, קניתי לחברה שלי מחשב חדש להלן המפרט: מעבד: E7300 קרור למעבד: AC Freezer 7 Pro לוח אם: Gigabyte GA-EP31-DS3L זיכרון: G.Skill DDR2 2048MB(2X1024) 800MHZ CL5 ספק: SeaSonic 400W מארז: NZXT Alpha התחלתי את הOC עם ציפיה להגיע רחוק (ככה זה היה נראה ממאגר הOC שיש באתר...) הצלחתי להעלות את התדר של המעבד עד ל3.5 אבל הוא לא היה יציב גם עם תוספת מתח התדר היחידי שהצלחתי להעלות אותו בצורה יציבה הוא 3.3 עם תוספת מתח קטנה אשמח אם תוכלו לכוון אותי לבעיה אצלי האם יש הגדרות בביוס ששכחתי לשנות? האם רכיב ספציפי במחשב מגביל אותי בOC? או כל דבר אחר שיכול לעזור לי... תודה מראש לכל העוזרים!

• 9 תגובות
    • 677 צפיות
  16. Started by juggernaut,

שלום! אני קונה מחשב חדש בקרוב, וחושב על האפשרות ל OC, הנה המפרט: תקציב 2500 ש"ח ללא ציוד היקפי. מעבד: pentium E6300, Bus1066Mhz, s775, 2MB Dualcore tray 445 ש"ח לוח אם (GIGABYTE): EP43-UD3L s775 C2Q 1333Mhz, intel P43 DDRII 1333 PCI-E 460 ש"ח זכרונות (DDRII 1066Mhz): 2X 1GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel 215 ש"ח כרטיס מסך: Gigabyte 9800GT 512MB 630 ש"ח דיסק קשיח: WD 320GB 7200RPM 16MB SATA II 230 ש"ח מאוורר למעבד: Freezer 7 Pro 125 ש"ח מארז: CM 590 330 ש"ח סה"כ 2435 מבחינת ספק כוח, יש לי ספק של EZCOOL שנותן הספק של 450W מכיוון שאין לי ממש מושג בציוד טוב ל OC, ועוד פחות מכך במכפלות או בתדרים (למרות שקראתי את המדריכים באתר), אשמח אם תוכלו לתת לי כמה עצות לגבי המפרט, …

• 4 תגובות
    • 677 צפיות
  17. Started by henbasel,

אם יש לכם דגם מומלץ בין 100-150 ש"ח המחשב הוא לא לשימוש מיוחד אלא שימוש ביתי פשוט הקירור המקורי שלי של אינטל נדפק

• 1 תגובה
    • 677 צפיות
  18. Started by benyben,

שלום. מה הלך הרוח באשר ל Corsair H50 (קירור המים)? האם המערכת הוכיחה עצמה? או שכדאי לדבוק בקירור אוויר יעיל מקביל? תודה

• 1 תגובה
    • 677 צפיות
  19. בכמה להעלות את הערכים כל פעם? CLOCK CORE SHADER CLOCK MEMORY CLOCK תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 677 צפיות
  20. Started by shlomi4i,

מעבד q8300 קירור רגיל לוח אם gigabyte ga-ep43-ud3l 4 גיגה זיכרון קינגסטון והם כן עד כמה ?

• 0 תגובות
    • 677 צפיות
  21. Started by OverclockDisaster,

אני עושה אוברקלוק למעבד שלי וכבר ב 3.40GHZ אני נתקע ברגע שאני מעלה אפילו קצת הכול נתקע אחרי הSATRUP הלוח אם הוא P5N-D,זה לא הלוח הכי טוב בשביל אוברקלוק אבל לא לעבור תדר של 3.40GHZ זה הגזמה. אני משתמש ב PRIME95 הטמפרטורות לא עולות מעל 45c. מצב המטחים הוא כזה: VCore: 1.35v Ram: Auto HT: 1.42v NB:1.42v SB:1.52v מה אפשר לעשות ??

• 1 תגובה
    • 677 צפיות
  22. Started by tal daniel,

טוב לצערי המחשב שלי נדפק לא יודע מה יש לו כל כמה דקות הוא מתכבה. אמרו לי שזה בגלל שהמעבד מתחמם הינה טמפ' Field Value Sensor Properties Sensor Type Winbond W83627DHG (ISA 290h) GPU Sensor Type Diode (ATI-Diode) Motherboard Name ASRock G41M-LE Chassis Intrusion Detected Yes Temperatures Motherboard 31 °C (88 °F) CPU 77 °C (171 °F) CPU #1 / Core #1 51 °C (124 °F) CPU #1 / Core #2 48 °C (118 °F) CPU #1 / Core #3 44 °C (111 °F) CPU #1 / Core #4 44 °C (111 °F) Aux 32 °C (90 °F) GPU Diode (DispIO) 38 °C (100 °F) GPU Diode (MemIO) 52 °C (126 °F) GPU Diode (Shader) 48 °C (118 °F) Hitachi HDP725050GLA360 [ TRIAL VERSION ] Cooling Fans CPU 964 RPM GPU 0% Voltage Values CPU Core …

• 2 תגובות
    • 677 צפיות
  23. Started by hackermeir,

אומנם אני מדבר על CPU ו- GPU של ה- XBOX שלי אבל זה בידיוק כמו במחשב. הבעיה היא שאני מנסה להוריד את המשחה בעזרת צמר גפן/מקל אוזניים ואלכוהול 70% אבל עדין נשארת לי שכבה אפורה ודביקה של המשחה הישנה. יש דרך אחרת להוריד את המשחה?

• 4 תגובות
    • 677 צפיות
  24. Started by Travis Bickle,

שלום, אני מתכנן לקנות מחשב חדש, Phenom 2 X3 720 עם PowerColor ATI Radeon 4850. יש לי מספר שאלות לגבי המארז והמאווררים הבאים: Scythe Slip Stream SY1225SL12M 120mm 1200rpm, יחידות 2 ₪76 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=527 Arctic Cooling Freezer 64 Pro CPU COOLER , יחידות 1 ₪124 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1051 Hec CompuCase 66RC black ללא ספק כוח, יחידות 1 ₪186 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1309 1. האם הם יהיו שקטים יחסית? 2. האם יעמדו בפתיחת הליבה ברביעית (אם וכאשר) ו/או OC צנוע לכל היותר (מכפיל בלבד, בלי לגעת במתח)? 3. האם יש המלצה לרכיבים אחרים בערך באותו תקציב (או לכל היותר עם חריגה קלה)? תודה.

• 2 תגובות
    • 677 צפיות
  25. תמיד חשבתי שזה מוציא אוויר, כדי להעיף את החום שהליבה יוצרת. אבל מצד שני צריך לקרר את הליבה. מה נכון? אני צריך לדעת כי אני רוצה להוסיף מאוורר 80MM מתחת לכרטיס, שיקרר אותו (בכך שיכניס אוויר). הכרטיס (אם זה משנה) הוא Inno3D 7600GS AGP. תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 676 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.