עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. קניתי היום את ה-ARCTIC COOLING FAN 8 וגם את ה-12. את ה-8 חיברתי ללוח אם כרגיל, והוא עובד מצויין. אבל לא נשאר לי מקום, אז את ל-12 פירקתי את הראש וחיברתי ידנית לחיבור מולקס. המאוורר כמובן עובד אבל אני חושש משום מה שזו לא המהירות המקסימאלית שלו, האם ייתכן כי באמת הייתה ירידה בביצעיו של המאוורר? והאם ידוע למישהו אם יש לי אפשרות לשלוט על זה? (או שזה רק אם הוא מחובר ל-3 פינם בלוח אם?) תודה דרך אגב, ה-12 חובר ידנית בהפרש פוטנציאלים של 12V (אדום לצהוב ושחור לשחור).

• 3 תגובות
    • 506 צפיות
  2. בדרך כלל המאוורר של המעבד עובד ב- 2700RPM ואז הטמפרטורות של המעבד טובות. מדי פעם הוא יורד ל- 1600, ואז המעבד עולה ל- 86 מעלות. למה זה קורה ואיך משאירים את זה ב-2700? מדובר בקירור של אינטל. אם אני מכבה ומדליק מחדש הוא חוזר ל- 2700.

• 10 תגובות
    • 555 צפיות
  3. Started by lgmtk,

(מכיוון שאני לא בטוח איפה לפתוח את זה בכלל, אולי תקלות חומרה, החלטתי לפתוח כאן כי זה קרה בעיקר אחרי שניסיתי לעשות OCים שונים). המפרט בצד, יש לי אותו כבר מאוקטובר בערך, שזה אומר חצי שנה. עשיתי 3DMARK 06 (אין לי VANTAGE, רק XP) על ההגדרות הכי גבוהות, ובזמנו איך שקיבלתי את המחשב יצא לי 10800 בערך (מה שכתוב מתחת למפרט זה המדויק). ~אבל~ עשיתי אתמול שוב בדיקה, ויצא לי 8500 בערך. השאלה שלי היא - מה יכולה להיות הבעיה? ניסיתי לעשות OC למעבד למשל (קטן קטן, של הFSB מ266 ל276), ואז ניסיתי להריץ 3DMARK וזה יצא לי 8500 אז חשבתי שהמערכת לא יציבה, אז עכשיו המערכת על STOCK והוא עדיין נותן לי 8500, אז אני ללא OC כרגע, למרות שאפשר להבין מזה שהOC לא הייתה הבעיה. יש לציין גם שניסיתי OC לזכרונ…

• 17 תגובות
    • 991 צפיות
  4. לאחרונה התקנתי את הדריברים החדשים של nvidia לx64, גרסא 76.71 והטמפ' ירדה מ61 במנוחה ל47 במנוחה ומ90-100~ במאמץ ל65~ במאמץ(!!!). הכרטיס הוא 6600GT של גיגהבייט והוא בעל קרור פאסיבי. ידוע לי שהיה באג של טמפ' עם כרטיסי 6800, יכול להיות שגם עם 6600? או שהדרייבר מזייף?

• 5 תגובות
    • 567 צפיות
  5. אורח athlon
    Started by אורח athlon,

טוב, עוד מישהוא כאן נהנה מהירידה בטמפרטורה של הימים האחרונים? או לפחות המחשב שלו? האת'לון 1300 שלי, שבימים הראשונים שלו עבד ב38-39 ירד עכשיו למשהו כמו 34-36, והיום בבוקר הוא אפילו עובד ב32 IDLE כשאני עם חלון פתוח... :smoke:

• 37 תגובות
    • 5.5k צפיות
  6. שלום אני מנסה לעלות את התוצאה ב 3DMARK עכשיו הצלחתי להגיע ל12270 בתדרים 800 לGPU ו 1100 לזיכרונות עכשיו כל פעם שאני מנסה לעלות לדוגמה את ה GPU ל 820 אז אני מקבל תוצאה נמוכה יותר 12200 הבדיקה עוברת ללא בעיות והמחשב לא נתקע וחום של ה GPU לא עולה על 75 מעלות למה זה קורה ? יש משהו שאני לא עושה כמו שצריך?

• 4 תגובות
    • 490 צפיות
  7. האם זה אפשרי? אני מחשב ששמתי על הליבה של המעבד יותר חומר ממה שצריך (המעבד במפרט), הטמפרטורות טובות 30 נמוכים בIDLE ו30 גבוהים בLOAD בתדרים של סטוק, אבל מה ששמתי לב זה שמשחקים שתלויים במעבד עובדים פחות טוב ממה שהם צריכים ויש הרבה ירידות פריימים באובליויון (מעלה טקסטורות?) לאומת זאת התוצאה שלי ב-PCMark05 יותר גבוהה מתוצאות benchmarkim בtoms יכול להיות שהרבה חומר טרמי מפריע לביצועים או שהכל בראש שלי? תודה

• 1 תגובה
    • 604 צפיות
  8. Started by yz101,

ביצעתי OC של המעבד שלי מ2.66GHZ ל3.2GHZ - מפרט בחתימה. מכפלה 10 וBUS 320MHZ. המערכת עוברת בשמחה בדיקת LINX, הטמפרטורות משביעות רצון. הבעיה היא כזו: לפני הOC התוצאה של הכרטיס ב3DMARK VANTAGE הייתה כ9418 - כאשר SETTINGS הוא PERFORMANCE. לאחר הOC, רואים ירידה בביצועים, והתוצאה באותם SETTINGS היא כ5400. שיניתי את הRobust Graphics Booster לFAST ולהכי מהיר TURBO, לא שינה דבר. מה עוד כדאי לנסות לשנות כדי לבטל את הירידה בביצועים של כרטיס המסך?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by gal555,

185 שקל בKSP: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=7613

• 4 תגובות
    • 620 צפיות
  10. Started by see4,

יש לי כרגע את ה TUNIQ והלוח של GIGABYTE DQ6 , למי שלא יודע ל TUNIQ צריך לשים BACK PLATE בגב הלוח אבל ב DQ6 יש שם HS , את ה CRAZY COOL , למישהו יש רעיון איך להרכיב את ה TUNIQ בלי להסיר את ה CRAZY COOL ...?

• 6 תגובות
    • 663 צפיות
  11. נתקלתי לפני מספר ימים בבעיה מוזרה. עשיתי למעבד שלי אוברקלוק, דרך הביוס כמובן, ל- 3GHz כשקניתי אותו ומאז המעבד על אותו אוברקלוק ללא שינויים לאחרונה כשאני מאתחל את המחשב אני רואה באתחול של הביוס שהמעבד ללא OC , ככה זה נראה : (2.40GHz(267x9 בדקתי את ההגדרות של ה-OC בביוס ולהפתעתי גיליתי שההגדרות נשארו כמו שהן , 333X9 . ביצעתי איפוס לביוס אך ללא הועיל, יש עדיין בעיה שה-OC לא מבוצע בפועל , בדקתי גם באמצעות CPU-Z וגם הוא מראה שאין OC. יש למישהו רעיון מה יכולה להיות הבעיה ?

• 2 תגובות
    • 538 צפיות
  12. Started by L1ron,

-------------------------------------------------------------------------------- היי,אני רוצה לדעת בכלל עם יש אופציה לOC למעבד שלי..אני לא בא להגזים או משהו אני רוצה לעלות משהו כמו לפחות 400-500MHZ .. אז ככה: Inte Core 2 DUO E6550 @ 2.33GHz 2GB RAM 667MHZ AsrocK Conroe-1333 667 ספק 500W ג'נרי.. בפועל הוא 420 בבדיקה של האמפרים.. קירור של EZCOOL על המעבד,אחלה קירור המעבד אף פעם לא עשה לי בעיות תמיד קר, זה קירור שקיבלתי עם המחשב והוא לא צד שלישי. אני יודע שבשביל OC צריך צד שלישי אבל אני רוצה לעשות משהו קטן.. הנה תמונה של הטמפ' של המחשב שלי: ותק של המחשב: שנתיים וחצי http://img194.imageshack.us/img194/9168/asdwb.jpg זה מעלות שאני באמצע משחק..(Counter strike) ולא נקיתי את המאר…

• 26 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. בתוכנה OVERDRIVE שבדריבר של ATI יש לי OC עד 700 בליבה ו 1200 בזיכרון הבעיה היא שהזיכרונות יציבים גם על 1300 ואני לא יכול להשים אותם על 1300 ב OVERDRIVE אני יכול רק ב RIVA TUNER וגם אצלי עד עכשיו זה היה 700/1300 ב RUVA TUNER אבל עכשיו עשיתי פרופילים וכשאני עושה פרופילים ובRIVA TUNER על 700/1300 זה מראה לי שה OVERDRIVE לא זמין עכשיו.וכשאני מבטל את הOC בRIVA TUNER או עושה את הקלוקים עד 700/1200 זה עובד טוב. אז יש איזה דר שאני יוכל מהתוכנה OVERDRIVE לעשות 700/1300?

• 2 תגובות
    • 666 צפיות
  14. שלום אין לי לא כסף לבוסטר ולא מקום (סלוטים) יש איזה שהיא דרך להוסיף מתח כמובן שדרך הביוס כבר הוספתי.. תודה, אלי.

• 7 תגובות
    • 545 צפיות
  15. Started by xcalibur,

יש לי מחשב חדש יחסית: 260GTX EVGA 4GB MUSHKIN REDLINE XFX 780I Q9450 ללא OC או מודינג כזה או אחר. מבחינת טמפרטורות הכל תקין ממה שיצא לי לבדוק. אבל משום מה BENCHMARKS ב-GTA4 שיצא עכשיו הם פשוט בדיחה מהלכת. 1280X1024 כשהכל על HIGH ו-33FPS??? התוצאות ב-SUPERPI ל-1MB היו קרוב ל-20 שניות. יכול להיות שמשהו לא בסדר או שפשוט התמיכה היום ב-QUAD שואפת ל-0? פשוט ראיתי BENCHMARKS של מחשבים עם כפולי ליבה "שהשתינו" על התוצאות שלי בקשת ועוד עם 8800GTX.

• 3 תגובות
    • 538 צפיות
  16. שלום אני כמעט בטוח ששאלו את זה מתישהוא אבל לא מוצא. ואם זה בכלל יעזור (אם המאוורר יסתובב יותר מהר) תודה רבה

• 20 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by -UltraV-,

איך אני בודק את זה? בבקשה..כי כמו ש gigabyte מסבירים אפשר לשנות את ההספק מהביוס אצלי =\ כמו כן אפשר לעשות OC מהביוס שזה כבר בדקתי ועובד

• 0 תגובות
    • 420 צפיות
  18. בעברית, שלב אחרי שלב, אני ניסיתי לעשות אוברקלוקינג ל אטלון 1.13 , וניסיתי כמומלץ קודם כל לשנות את הFSB , בגלל שלוח האם שלי הוא Aopen AK73 pro A הזזתי מפסקון אחד כמומלץ, וכשהפעלתי את המחשב (הוא מדבר) הוא הודיע לי שיש לי בעיה ב CPU וסירב בתוקף לעלות, החזרתי את המפסק למקומו ולא עזר לי כלום, המחשב לא עלה, אפילו BOOT לא. אז עכשיו אני מחכה למעבד חדש. אמרו לי שאם המעבד נעול אז לא יקרה כלום, ואם הוא פתוח אז אני יכול לעשות המהרה כל פעם שלב אחד. איפה טעיתי?

• 4 תגובות
    • 936 צפיות
  19. אמממ יש לי את הכרטיס Matrox Millennium g200 ורציתי לשאול אם אפשר להעלות אותה לרמה של כרטיס Matrox Millennium g400? תודה רבה רבה!!! דרך אגב אני יודע שפשוט יותר לקנות חדש אבל אני מכה עוד כמה זמן אז מתנחן שתעזרו!!! האא ן ואם זה בלתי אפשרי יש אפשרות לעשות ל-g200 אוס? תודההההההההההההההההההה... ומתחנן לערה!

• 3 תגובות
    • 524 צפיות
  20. יש לי ביוס של "פוניקס".... ואני לא מכיר אותו בכלל רציתי לעשות אוברקלוק והגעתי לדף שממנו מעלים את התדרים והכל היה נעול. כדי לפתוח את זה צריך לבחור שה AI או איך שלא קוראים לזה יהיה - ידני (manual) ועכשיו כשבאתי לפתוח את זה אני רואה שם אפשרות שנקראת auto overclock וכשבוחרים בזה אז נפתחת אפשרות לבחור באחוזים עם קפיצות של 5% 10% וכו'. השאלה שלי בעצם אם זה מה שאני חושב שזה (יעשה אוברקלוק אוטומטי) או שזה סתם משהו שאני לא מבין. ואם זה כן אפשרי, עד כמה זה מומלץ? כי בכל אופן אני לא רוצה לעלות את התדר של הקוואד שלי ליותר מ3.2 בלחץ. יש לי קירור OCZ Vanqulisher

• 1 תגובה
    • 557 צפיות
  21. השאלה בכותרת... לא מש ידעתי לאן לשים את זה אבל זה יותר מתאים לפה כי זה נחמד אוברקלוק קטן

• 12 תגובות
    • 798 צפיות
  22. Started by nim901,

הנה צרפתי כמה תמונות [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 8 תגובות
    • 564 צפיות
  23. לפי מה שאמרו לי אז לא אבל....הייתי חייב לברר בעצמי...

• 7 תגובות
    • 994 צפיות
  24. היי, רציתי לדעת אם יש תוכנה כלשהי המראה את החום של הכרטיס מסך כדי לדעת אם הוא מתחמם יותר מדי וגם רציתי לדעת אם המאוורר הקטן שמתחת לכרטיס מסך חייב לזוז תמיד? תודה מראש ניר.

• 4 תגובות
    • 604 צפיות
  25. טוב, אז ככה יש ברשותי מעבד Athlon Xp 2500. ומאוד התפתתי לעשות לו אוברקלוק. אני העלתי בביוס את ה- FSB ל- 200 במקום ל- 166 והמעבד עבד במהירות 2.20Ghz כמו XP3200. העליתי את הווינדוס ומייד אחרי זה הורדתי בחזרה. יש סיכוי, שעשיתי נזק כלשהו למעבד? ויש דרך כלשהיא לבדוק את זה? תודה.

• 8 תגובות
    • 597 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.