עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by shovel_xxx,

התחדשתי במעבד !! AMD ATHLON 64 X2 4200+ Socket 939 וצריך המלצה למשחה כדי להרכיב אותו יש לי BIG TYPHOON ואם אפשר בחנות בקריות למה אני רוצה עוד לקנות היום או מחר ולהרכיב אותו תודה !

• 5 תגובות
    • 622 צפיות
  2. מצאתי באינטרנט פרויקט של מערכת קירור מים לכרטיס ATI RADEON 9700PRO, רציתי לשתף אותכם כי הוא מאוד נחמד הפרויקט הזה, אז תראו בעצמכם: הפרויקט

• 5 תגובות
    • 860 צפיות
  3. אורח G.I.JO
    Started by אורח G.I.JO,

מה דעתכם על הפייפ 101? בכל מקום שראיתי אמרו שהוא חמוד. הוא גם זול יחסית. מה אתם אומרים?

• 5 תגובות
    • 466 צפיות
  4. Started by ORrrr,

לא יכול לדעת את הטמפרטורה של המעבד שלי! היא כרגע על 99 מעלות אבל אני יודע שהסנסור של הלוח שלי דפוק מה אני עושה האם אני יכול לסדר את זה? זה ממש מציק לי בימים חמים אלו בחדר הלא מאורר שלי :\

• 5 תגובות
    • 625 צפיות
  5. Started by lael,

יש לדוד שלי כזה לוח micro-star ms-7255 v2.0 איך הוא לאוברקלוק? נ"ב המעבד הוא e2140

• 5 תגובות
    • 699 צפיות
  6. Started by Hitman_47,

האם הטמ"פ האלה נורמליות על המעבד הזה ?Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE? במנוחה הוא עומד על 63 מעלות במעמץ כימעט 70 הקירור שלו זה ?Thermaltake Volcano Silent Bost? מעפן מה אומרים צריך ליקנות ? ?Thermaltake BIG Typhoon ומה עם הטמפ ? גבוהות מידי למעבד כזה?

• 5 תגובות
    • 563 צפיות
  7. ראו תמונה: [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 626 צפיות
  8. וגיליתי שהמאוורר פועל בעזרת אלקטרומגנט שמסובב חתיכת ברזל בתוך האלקטרומגנט שמסובבת את הכנפיים והרבה פה טוענים ששימון של המאוורר יפסיק את הרעש ואני שואל את עצמי לאן בדיוק צריך להגיע השמן במאוורר? לשמן את המגנטיות ? מה בדיוק השמן אמור לעשות?

• 5 תגובות
    • 825 צפיות
  9. Started by House M.D.,

היי. היום קיבלתי מחשב חדש, בחלקים והרכבתי אותו. דיי הסתבכתי עם הקירור של AMD. פעם ראשונה שמתי את הקירור על המעבד, ולא הצלחתי לחבר את שני תפסני המתכת בצידי הקירור לקליפסים בלוח אם. כאשר אחד מאותם תפסני מתכת היה מחובר, לא הצלחתי להגיע עם השני לקליפס. החלטתי להוציא את הקירור ולנסות שוב. רק מה- הוא לא יצא. בהתחלה חשבתי שאחד מהקליפסים לא השתחרר, אבל לא, הוא פשוט היה מונח על המעבד. קצת כוח והצלחתי להוציא את הקירור, עם המעבד ביחד! המעבד היה מודבק אליו כל כך חזק שהוא פשוט יצא מהסוקט (שהיה סגור עם הידית). בקושי הצלחתי לנתק את המעבד מתחתית הקירור, כנראה הבעיה במשחה הטרמית ה "איכותית" שהיתה שם... הכנסתי את המעבד בחזרה לסוקט, חיברתי את הקירור ובקושי רב הצלחתי לחבר את שני התופסנים לק…

• 5 תגובות
    • 980 צפיות
  10. Started by nimrodim,

הבעיה עם TEC - היא צריכת החשמל והצורך בספק נוסף בד"כ. יש פתרון טוב לכך: מספר חוקים לגבי TECS. 1. יכולת הקירור ב וואטים מייצגת את היכולת ב-ריק ולא באוויר. - באוויר מדובר רק ב - 80% מהיכולת הרשומה. 2. יכולת הקירור שווה לפעמיים הצריכה אם משתמשים רק ב שליש מהמתח. עכשיו בואו ניראה מעט נתונים לגבי TEC של 226 WATT: ב-15 VOLT הוא צורך 22 AMPER ב-12 VOLT הוא צורך 16.5 AMPER. ב-7.5 VOLT הוא צורך 10 AMPER. ב-5 VOLT הוא צורך 9 AMPER. כלומר ב 5 VOLT - הצריכה תהיה של 9 AMPS כפול 5 VOLT שזה יוצא 45 WATT. יכולת הקירור תהיה 90 WATT. נאמר נחבר 2 TEC כאלו: נקבל יכולת קירור של 180 WATT מעשי = השווה ל יכולת של TEC בעל 226 WATT (לזכור 226 זה בריק). ואיזה צריכת חשמל נקבל? 90 WATT לשני ה TECS בי…

• 5 תגובות
    • 652 צפיות
  11. שלום. יש לי מחשב אינטל פנטיום 4 - 3 GHZ עם לוח אם אינטל רוקלייק, עם זיכרון 2x256 של kingston. המחשב די חדש יחסית, נקנה ב 1/10/2004. הכרטיס מסך שלי הוא radeon 9600 XT של חברת ספייר עם 256MB. עכשיו יש לי בעייה רצינית. נכנסתי לביוס המערכת וכתוב לי שהטמפ' של המעבד היא 65 מעלות. למרות שכתוב ב everst שהטמפ' היא 52 מעלות. בעייה נוספת היא, שכל פעם שאני מפעיל משחקים כבדים הכרטיס עושה VPU recover או שברוב המקרים המחשב פשוט נתקע, אין תזוזה, אין סמן עכבר, אין כלום. דבר אחרון ששכחתי לציין : הוספתי בנוסף למע' קרור שקיבלתי מהיצרן גם שתי מאווררים 10 סנטימטר (ממש גדולים) שאלה ראשונה : זה חם מדי ? האם יש לי בעיית קרור ? שאלה שנייה : האם החום של המעבד משפיע על הכרטיס מסך ? האם אני צריך לקנו…

• 5 תגובות
    • 486 צפיות
  12. Started by tibia,

זה המעבד שאני קונה ואני צריך לדעת איך הקירור שלו... ומה זה השם שלו ( שרשום בכחול בגדול ) !!!... תודה לכולם http://noacomp.co.il/Product.asp?productid=2840&catcode=222

• 5 תגובות
    • 485 צפיות
  13. אני חייב עזרה דחוף לפני שבוע וחצי בערך נשרף לי משהו בלוח הוא לא נידלק וקיבלתי חדש עכשיו כשאני מנסה לישלוט במאוורר דרך ה Ai Booster הוא פשוט לא מגיב יש לי לוח Asus P4P800-SE גם שאני מסובב ת וסת מהירות למינימום הוא נשאר על איזה 6000 סיבובים לדקה וזה דיי רועש..... מה אני יכול לעשות ? "HELP"

• 5 תגובות
    • 504 צפיות
  14. Started by eliXir,

במחשב הנוכחי יש לי AMD 2500 והיו לי ויש לי בעיות קירור נוראיות. הגעתי למצב שהמחשב שלי פתוח ועומד מולו מאוורר ריצפה בכדי שלא יקרוס. בגלל זה אני רוצה לדעת האם הקירור שמגיע עם ה 4800 יהיה מספק או שעדיף לקנות קירור בנוסף?

• 5 תגובות
    • 541 צפיות
  15. Started by ~BaRaK~,

יש לי קירור סטוק והוא די עלוב (50 מעלות במנוחה!)

• 5 תגובות
    • 616 צפיות
  16. עדיין לא התקנתי, לימודים..

• 5 תגובות
    • 629 צפיות
  17. Started by Acejin,

שלום לכולם, אחרי שעדכנתי את הביוס בהצלחה, התחלתי לעשות OC והגעתי לתדר של 3.0MHZ. נתונים: מעבד E7200 2.53MHZ, קירור סטוק. טמפרטורות: מנוחה - 25/28 מעלות (Realtemp) מאמץ - 52 מעלות. ד"א, בזמן הבדיקות ב-OCCT, הבדיקות במאמץ עמדו על 56 מעלות. איזו תוכנה יותר אמינה בכל מה שקשור לטמפרטורות? שאלות: 1. אני יכול להמשיך ב-OC אפילו שאני נמצא עם קירור סטוק? 2. היחס של הזכרונות עומד על 1:1, והזכרונות בתדר של 640, אני רוצה לדעת אם זה בסדר שאני אעלה את היחס ל-2.5 כדי לקבל את התדר המקורי 800MHZ. זכרונות: PI Black G.SKILL DDR2 PC2 6400 CL4 4GB Kit 3. לא שיניתי מתחים, ורציתי לדעת אם יש שינויים שאני צריך לבצע אחרי שסיימתי את ה-OC? 4. אני מתכנן לעשות גם OC לכ.מסך, זה אמור להשפיע…

• 5 תגובות
    • 816 צפיות
  18. Started by udi80,

יש קירור מים של זלמן מאיפה אני יכול לאשיג צינרות אם יש בארץ

• 5 תגובות
    • 742 צפיות
  19. טוב אז לפני חודש בערך נדפק לי המאוורר של הכרטיס מסך ומין הסתם הוא התחיל להחמם בטרוף (תאמינו לי אפילו נגעתי בו וכמעט קיבלתי כוויה ) מה שחייב אותי לפעול מהר כדי שאני יכול עדיין להשתמש במחשב עד שיהיה לי כוח לקחת את הכרטיס לחנות שיחליפו לי אותו (ד"א זה כרטיס Gforce 4 ti 4200 128 ddr של אינו-ויג'ן - לא לקנות חרא של כרטיס !!!) היות ולא היו לי עוד מאווררים רזוורים (אני חדש בקטע של ה oc והמודינג) אז לקחתי יוזמה ירדתי למחסן והבאתי מאוורר גדול בקוטר של המארז בערך שהתמשני בו כדי להוריד את הטמפרטורות שלי והנחתי אותו מול המארז כשהדלת פתוחה המאוורר חוץ מי זה שהוא עשה כצת רעש קירר ממש לא רק את הכרטיס מסך אלה גם את כול המחשב !!! אז אני שואל האם להמשיך עם הרעיון הזה ? או שזה יכו…

• 5 תגובות
    • 855 צפיות
  20. Started by shtung,

אני רוצה להחליף את הקירור של הכטיס מסך שלי (ATI Radeon X850 XT) לאחד יותר טוב כי הוא מרעיש מידי! איזה קירור אתם ממליצים לי?

• 5 תגובות
    • 492 צפיות
  21. Started by crazydiamond,

שלום לכולם יש לי רדאון 8500LE אני לא יודע מי החברה שיצרה אותו - הוא לא ATI מקורי אלא POWERED BY ATI הכרטיס בא עם גוף קירור דק ומסכן ועם מאוורר קטן עליו, הכרטיס עובד במהירות 250/500 - כמקובל בגרסת LE השאלה היא כזאת: האם אפשר לבצע בו אוברקלוקינג למהירות של ה 8500 הרגיל מבלי לגרום לנזק כלשהוא או שאני חייב לדאוג לקירור רציני יותר של הכרטיס, אני יודע שבסה"כ הכרטיס זהה לגרסא הרגילה למעט המהירות - האם הליבה והזיכרונות יוכלו לעמוד בהאצה כזאת מבלי להגביר את הקירור ולעבוד באופן יציב ואמין לאורך זמן או שיהיו ארטיפקטים מדי פעם כשהכרטיס מתחמם.

• 5 תגובות
    • 598 צפיות
  22. Started by BlackHawkDown,

רציתי לקרר את המחשב שלי עוד קצת יותר ולקחתי מאורר מספק כח ישן של מחשב HP אבל אין לי מושג איפו לחבר אותו... תודה לכל העוזרים. פרטים על המערכת שלי : לוח P4P800 M ספק: 475HEC

• 5 תגובות
    • 615 צפיות
  23. Started by SkeletonBoy,

שלום אנשים... כמו שהבנתם מהכותרת יש לי 7600GT... הכרטיס הוא של ג'יגהבייט והוא עם קירור פסיבי (silent pipe 2) על הדלת של המארז בדיוק ליד הכרטיס מסך הרכבתי מאוורר 12 ס"מ שמוציא אוויר החוצה הטמפ' של הכרטיס במנוחה היא בערך 42 מעלות... במאמץ הטמפ' מתקרבת ל-60 מעלות רציתי לדעת אם יהיה אפשרי לעשות אוברקלוק לכרטיס הזה למרות שיש לו קירור פסיבי? אני מעוניין לתת לכרטיס המזדקן זריקת מרץ... אה ובנוסף... בדרייברים של nVidia יש לי אפשרות לקבוע את טמפ' סף האטת הליבה כרגע הטמפ' המצוינת שם היא 130 מעלות (צלזיוס אני מניח) ולא נגעתי בזה... לשנות לערך אחר או להשאיר את זה ככה? תודה אנשים[br]פורסם בתאריך: 5.06.2007 בשעה 22:45:49 מישהו?

• 5 תגובות
    • 565 צפיות
  24. Started by MeTaLhAmMeR,

יש לי כרטיס מסך X800XT ואני יודע שאפשר לעשות לו וולטמוד בשביל להעלות את המתח של הכרטיס ובכך להגיע לאובר קלוק יותר גבוה... עכשיו, בדקתי בביוס וראיתי שגם שם אני יכול לתת יותר מתח לכרטיס מסך, האם הפעולה תהיה אותה פעולה כמו הוולטמוד?

• 5 תגובות
    • 788 צפיות
  25. Started by sagi_10,

יש לי קירור ביג טיפון+קירור של זזלמן לכרטיס מסך+אני רוצה להחליף את המשחה הטרמית של הקירור ציפסט אני מחליף מודרבורד ואמרתי אם כבר אני צריך לפרק את הכל אז בוא נחליף גם משחה טרמית... אז השאלה שלי היא: האם מזרק אחד של המשחה יספיק לי ??כי הוא רק 3 גרם.... לינק לקניית המשחה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_349&products_id=1185 האם זה יוד לי את המעלות של הרכיבים?? או שזה לא משתלם לי? נ.ב אני קונה lanparty (אם זה חשוב במשהו... נ.ב 2 לכל מי שמעונין במודרבורד העכשיוי שלי אז שיצור קשר בפרטי...(אני רוצה עליו 500 ש"ח )

• 5 תגובות
    • 723 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.