עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by israelnba,

מדובר על המפרט שמופיע בצד ימין. כרגע אני בOC של 3.4GHz עם מתח ביוס של 1.3875 כאשר הטמפ' במאמץ חוצות את ה60 מעלות. אני מעוניין לסחוט מהמעבד עוד. הבעייה היא שאני כבר נמצא בטמפ' מאוד גבוהות. כרגע יש מאוורר בקדמת המארז שמכניס אויר. מאוורר בודד על הTRUE120 ומאחורי הקירור יש מאוורר אחורי שמוציא את האויר. בשביל להמשיך את הOC אני אצטרך להוריד משמעותית את הטמפ', לכן חשבתי להוסיף מאווררים. אני אוכל להוסיף מאוורר על הTRUE120 ועוד איזה מאוורר איפשהו על אחת דפנות המארז. השאלה היא האם זה שווה את המאמץ הכספי והפיסי, האם שני המאווררים יכולים לגרום לשיפור ניכר בטמפ'?

• 9 תגובות
    • 712 צפיות
  2. Started by Rivking134,

אני וחבר שלי לקחנו GigaByte 7900GT של החבר שלי (NightShadow באתר) וחבר שלי הרכיב עליו Zalman VF700 Alcu (קירור מעולה) והתחלנו באוברקלוק ואמרנו בהתחלה יהיה יפה אם רק נגיע לביצועיו של ה-7950GT כאשר הקלוקים המקוריים של ה-7900GT הם 660@450 ושל ה7950GT הם: 700@550 הכל היה טוב סה"ב אחרי הOC הזה היה שינוי של 4-6 מעלות ואחרי זה ראינו שהולך חלק והמשכנו הכל בעזרת ה-ATI tool ובדקנו ארטיפקטים והכל היה סבבה אין בעיות המשכנו בOC והגענו ל-800@590 למי שלא הבין הגענו לממורי קלוק של ה-7900GTX!! :smile1: (הקלוקים המקוריים של ה-GTX הם 800@650) ובעצם המטרה הבאה שלנו היא להגיע ל-7900GTX בביצועיו... שיפורים מ-OC: NFS carbon 5-8 FPS 3Dmark06@stock 1280*1024 score: 4200 3Dmark06@590/880 1…

• 7 תגובות
    • 712 צפיות
  3. Started by yakir1111,

היום עשיתי אוברקלוק למעבד,זיכרון,וכרטיס מסך ולמהירות של PCIE המפרט: ATHLON 64 3200 AM2 K9NGM kingston 667MHZ 512*2 =1G palit geforce 7300GT sonic 256MB ddr3 התוצאות מעבד: לפני 2000MHZ אחרי 2400MHZ bus speed 240MHZ HT LINK 1190 MHZ זיכרון: 667MHZ אחרי 800MHZ כרטיס מסך מהירות ליבה 500MHZ אחרי 600MHZ מהירות זיכרון כרטיס מסך 500MHZ אחרי 600MHZ איך יצא בסדר? עשיתי את זה עם התוכנה של NVIDA בשם NTUNE התוכנה עושה אוברקלוק יש אפשרות לעשות אוטומטי ויש ידני והיא עושה גם למעבד כי ביוס אין לי אופציות לאוברקלוק. זה נחשב לבסדר?המערכת יציבה..

4. Started by MDK,

שלום לכם! אני מתכנן לקנות p4 ואולי בעוד שנה\שנה וחצי לעשות לו אוברקלוקינג. אזהרה: אני לא בקיא בתחום, למעשה אף פעם לא עשיתי אוברקלוקינג, ולכן אל תצפו שאני יבין הסברים מפוצצים במונחים! עכשיו יש לי מס' שאלות: 1)האם o\c הוא דבר מסובך ללמידה ולביצוע או דבר שכל גיימר\משתמש ביתי יכול ללמוד מהר ולהצליח בו? (אני מניח שלא כל אחד יכול אחרת כולם היו עושים זאת מן הסתם...) 2)האם אוברקלוקינג למעבד מתבצע פיזית או דרך תוכנה ו\או דרייברים? איך הוא בעצם מתבצע? 3)האם מאבדים את האחריות לאחר שמבצעים אוברקלוקינג? אם כן, אז מה המהירות שמותר להגיע אליה? 4)האם אוכל להסתפק במארז מידי ג'נריק עם 2 מאווררים או שאהיה חייב לקנות מארז יקר ואיכותי? 5)האם אוכל לעשות אוברקלוקינג טוב (נגיד מ-1.…

• 6 תגובות
    • 712 צפיות
  5. היי חברים יש לי את הטרמלטק וי 9 לאחרונה שלפתי ממנו מאורר לפי החברה נאמר שזה מאורר 230 ובמדידה שלי ככה זה ניראה. האם הוא באמת 230 ? הסיבה שאני רוצה להיות בטוח , אני רוצה להזמין את המאורר הזה מחו''ל (כי הוא שקוף עם לדים אדומים) http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=327&products_id=25135 משלוח יקר ובמחיר של המאורר הזה אפשר לקנות מארז כבר. אני ממש לא רוצה לטעות ולהזמין משהו אחר .. האם המאורר הזה יתאים לי לשמה ? משהו נוסף , העובי של המאורר השחור שלי הוא 20 מילימטר , פה מצויין , שהוא שלושים מ''מ זה יפריע ? ובקיצור , מישהו יכול להמליץ לי על מאורר שיוכל להחליף את המאורר השחור שיש לי ? (חובה שיהיה שקוף עם לדים ר…

• 9 תגובות
    • 712 צפיות
  6. Started by oren99,

יש לי סטנדרט אחד דוחף מקדימה של 120 ממ אחד מאחורה מוציא של 80 ממ. יש לי בבית שני מאווררים קטנים (אני חושב 40 ממ). חשבתי להוסיף אותם על הדלת מצד שמאל. האם זה בכלל יועיל? קראתי פעם שצריך איזשהו איזון בין הכנסת האוויר להוצאה אבל אני לא יודע כמה זה חשוב.

• 9 תגובות
    • 712 צפיות
  7. Started by amisha,

האם לדעתם יש סיבה מוצדקת לשדרג מה 7000 ל 7700 ??

• 6 תגובות
    • 712 צפיות
  8. Started by dog_foot,

נמאס לי מהמאוורר הרועש שלי!! שומעים אותו מהחדר עד לסלון (באמת באמת!!!!)!!!! אני רוצה מאוורר שקט, לפחות יותר ממה שיש לי, איזה מאוורר אתם ממליצים? או לפחות מהם הדציבלים הרצויים?? שלי נראה לי על 10000 דציבלים, בבקשה תעזרו לי

• 9 תגובות
    • 712 צפיות
  9. Started by רועי שלום,

שלום, מוכר בחנות מחשבים הסביר לי משהו מוזר שיכול להיות שהגוף קירור הנ"ל לא יתאים לכרטיס המסך שלי מסוג geforce fx 5500 במקרה ואין לו ברידג'. לינק לגוף קרור: http://www.terracom.co.il/Product.asp?Pid=VNF100&Cat2Cat1ID=49&Cat2ID=287 האם יש הגיון בדבריו? ד"א כמובן במפרט של המוצר מופיע שהוא מתאים לכרטיס מסך שלי. בתודה, רועי.

10. שלום כולם אני מתכנן אובר קלוק למחשב של אח שלי למעבד אז הנה המפרט ספק גנרי 300 וואט מעבד p4 1.8 512k northwood לוח אם משהו לא מוכר של via + קבלים נפוחים ועם חומר צהוב 256 pc2100 של יצרן לא ידוע ------------------------------------------------------------ עכשיו אני מתכנן תזכרון למכור לחבר שלי ולקנות: 512MB A-DATA DDR 500 (ובעתיד אולי אני יקנה עוד אחד כזה ויגיע לגיגה) לתקן תלוח אם עם האחריות אם לא יסכימו כנראה שאני יקנה לוח חדש אבל אני לא יודע איזה לוח לקנות כי אני לא מבין בלוחות לאינטל ואני גם צריך לוח חזק לאובר קלוק, אז אני צריך שתיעצו לי כבר מעכשיו על לוח אם חזק לאובר קלוק לפי המפרט שנתנתי. ספק כוח אני יקנה : Thermaltake - Silent PurePower 410W (W0035) - Passive PFC …

• 4 תגובות
    • 712 צפיות
  11. Started by Andrew_v,

כתבה http://www.dugu9tweaks.net/guides/a64oc/index.html ותוכנה שמתאימה לרוב המחשבים של היום AMD/Intel http://www.cpuid.com/clockgen.php תהנו

• 0 תגובות
    • 712 צפיות
  12. יש לי FX5200 אם אני מעלה את המהירות שעון של הליבה מ 250 ל 300~ הליבה תתחמם או שהליבה מתחממת רק מהעלאת מתח (וזה אותו דבר גם במעבד הרגיל- CPU אני מניח)? ואותה שאלה לגבי הזיכרונות? תודה לכל העוזרים

• 2 תגובות
    • 712 צפיות
  13. שלום אני צריך תוכנה לוויסות המהירות של המאווררים במחשב. עכשיו אני רוצה לדעת אם אני מאט את המהירות שאל אחד מהמאווררים... מה קורה? המחשב מתחמם? הרעש קטן? אני צריך את התוכנה הזאת כדי להקטין את הרעש מהמחשב ואני לא יודע אם זה יפגע במחשב או לא. תודה מראש ליאור.ג.

• 8 תגובות
    • 712 צפיות
  14. Started by ohad_intel,

הכל עובד טוב ויפה אבל יש בעיה אחת! אני לא מצליח לכוון את הקונטרקט!(או איך שלא אומרים את זה...) עזרה בבקשה! תודה מראש...

• 11 תגובות
    • 712 צפיות
  15. Started by ori83,

אני הולך לקנות מחשב והציעו לי מעבד AMD athlon xp 2500 ולוח (EPOX 8RDA3I (NFORCE DUAL. לפי מה שהבנתי אפשר בקלות להגיע 3200 אבל מטעמי חוסר ניסיון לא ממש ברור איך ומה זה בדיוק אומר. זה לא גורם להתחממות או לרעש? אין סכנה שהמעבד יישרף? אם למישהו יש כוח אני גם אשמח לדעת איך עושים OC? תודה מראש

• 8 תגובות
    • 712 צפיות
  16. Started by aviram20,

אני מחפש שני ליבות פשוט וקטן.. משהו זול הוא יהיה למחשב הורדות והוא יקרע באוברקלוק.. מה יותר כדאי אתם חושבים ? מי יתן יותר ביצועים ?

• 9 תגובות
    • 712 צפיות
  17. אז ככה, כאשר אני על מתח Default בביוס (1.5), בכל תוכנה שקוראת מתחים מהוינדואס מוצג לי שהמתח לליבה הוא 1.465 ~ , כאשר אני על 1.75 (לדוגמא) אני רואה בכל תוכנה שקוראת מתחים 1.65 (-0.1V !) אז עכשיו נשאלת השאלה, מי כאן לא בסדר ? הוינדואס לא קורא נכון ? הלוח אשם ? או הספק שלא מספק מתח כמו שצריך. הסיבה שאני חושד היא בגלל שעם המעבד שלי (1700 DLT3C) ברוב המהירויות שאני יציב ובוולטאז' שאני יציב, אנשים אחרים שיש להם את אותו המעבד יציבים ב-0.1V פחות ~ (אם אני יציב במהירות X ב-1.75V, אז אצל בן אדם אחר המעבד יהיה יציב ב-1.65V/1.675V)

• 8 תגובות
    • 712 צפיות
  18. Started by nivrob123,

כמה אני יכול לעשות אוברקלוק עם E8400 קירור סטוק?

• 1 תגובה
    • 712 צפיות
  19. Started by Vadim15,

מה זה בכלל אוברקלוקינג ? מישהו יכול להסביר לבור כמוני ? אני שומע את המילה הזאת 10 פעמים ביום ואין לי מה להגיד בחזרה לאנשים שאומרים את זה.... מה זה לעזאזל ? זאת תוכנה ? ??? בבקשה תגיבו. :-/

• 3 תגובות
    • 712 צפיות
  20. Started by Slayer,

מעבד: Athlon Tbird 1400mhz @ 1428mhz (FSB 133 to 136) טמפ' ליפני ניקוי (עם אוברקלוק): 56c טמפ' אחרי ניקוי (עם אוברקלוק): 49c מהירות מאוורר ליפני ניקוי בתוך המארז ושינוי טמפרטורה: 5600-5900 RPM(אני מקווה שRPM זה מהירות, ואני לא עושה צחוק מעצמי) מהירות מאוורר אחרי ניקוי בתוך המארז ושינוי טמפרטורה: 5100-5200 RPM המהירות של המאוורר, כנראה משתנה בהתאם לטמפ' (בגלל זה גם אני חושב שזה המאוורר על המעבד), אני רוצה שהיא תהיה קבועה, וגבוה יותר. אני מניח שזה עם שינוי מתח, אבל המתח משתנה כל פעם בהתאם לטמפרטורה של המעבד, השאלה שלי היא איך אני יכול לעצור את השינוי הזה ולתת לו מהירות אחת קבועה?

• 4 תגובות
    • 712 צפיות
  21. Started by joko7,

היכן אני יכול לרכוש מארז שקוף באיזור פ"ת-ר"ג- ת"א ומה קשת המחירים של מארז כזה???? תודה למשיבים

• 2 תגובות
    • 712 צפיות
  22. באתר שלהם לא רשום שהוא מתאים לסוקט 1155

• 1 תגובה
    • 711 צפיות
  23. מה ההבדל ביניהם

• 8 תגובות
    • 711 צפיות
  24. קראתי את המדריך החדש לפתיחת המכפלה (זה שבחדשות), וממש לא ברור לי איזה פינים צריך לחבר. מישהו יכול להסביר לי בבקשה? (רצוי עם תמונה) תודה לעונים.

• 0 תגובות
    • 711 צפיות
  25. אני ב3 גיגה, בלי לשנות מתח הרצתי אותו שעה וחצי בערך אבל אז שמעתי צפצופים חחחח שחכתי להפעיל את המאוררים ורובם היו על חלש מאוד והמעבד הגיע ל 58 מעלות (אופסי..) אבל זה כמעט שלא בגלל האובר זה בגלל שכל המאוררים היו על מינימום... לא ניסיתי להעלות מעבר ל3 כי אני לא יודע אם כדאי..

• 7 תגובות
    • 711 צפיות

דיונים חדשים בפורומים