עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by zzrxox,

עקב מחסור בטוניק ואילוצים שונים אני איאלץ לקחת את הנינגה פלוס ( בא עם מאוורר 120 ),הוא יקרר את ה - E6400 על לוח P5B DX שאמור לעבור אוברקלוק רציני למדי ( המטרה להגיע לאיזור ה - 3.5-3.4 GHZ ),שתי שאלות : ראשית,האם הוא מחליף ראוי ויעשה את העבודה כשורה ? שנית,ממה שהצלחתי להבין מה - MANUAL לא הייתה שום התייחסות לגריז טרמי בהרכבה,האם אני יכול להבין שכבר יש עליו גריז או שצריך לקנות בנפרד ואם כן מה מומלץ ?

• 11 תגובות
    • 706 צפיות
  2. Started by Jook,

ביום רביעי אני טס ללונדון, עכשיו יש לי הזדמנות לקנות מאווררים שאני מתכנן לפרויקט שלי ביותר זול. עכשיו אני צריך משהו שיקרר כמה שיותר וירעיש כמה שפחות. לפי הבנתי פנופלו הם פתרון מצויין. עכשיו אין לי מושג איפה להתחיל לחפש בלונדון, באלותיי הן: איזה מאווררים לקנות ? יש שם עוד משהו ששווה לקנות מבחינת המחיר (אני מדבר רק על רכיבים למודינג לא חומרה) ? איפה לקנות ? למישהו יש אתר שחנותו ממוקמת בלונדון ? כתובת בבקשה... תודה לכולם.

• 3 תגובות
    • 706 צפיות
  3. שלום ברשותי מעבד I5 760 2.8Ghz כרטיס מסך ATI 4870 toxic רציתי לדעת מהי הטמפרטורה המקסימלית עבור כל אחד מהרכיבים הנ"ל. (בכדי שאוכל לעקוב לפני שיא הקיץ) כמו גם ברשותי לוח אם של גיגה ביט מדגם p55a-ud3 rev 1.0 בתוכנה CPUID מופיע לי TMPIN0 כאשר המעלות הן 41C מה מציין TMPIN0 טמפרטורה של איזה רכיב ? כמו כן אני מחפש המלצה לגבי מאוור למארז , דרגת שקט 7-8 (10 שקט ביותר ) אך עם זרימת אוויר טובה (מתכוון לקנות שניים ) תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 706 צפיות
  4. Started by 14renegade,

אני צריך המלצה למאוררים, המעבד שלי מגיע ל54 מעלות במנוחה ולמקסימום של 69 מעלות במאמץ. אני צריך מאורר למעבד, ומאורר למארז שיכניס אוויר. התקציב שלי הוא 300 ש"ח. תודה לעוזרים

• 13 תגובות
    • 706 צפיות
  5. רציתי לדעת אם הבקר הנ"ל (NXP - 301) מגיע עם מתאמים של 4PIN ל- 3PIN או אם הם בכלל מגיעים עם כבל כלשהוא... זה דחוף לי להיום בכמה שעות הקרובות אני מזמין אז בבקשה תענו לי.. :-\ תודה מראש, עודד ב.

• 7 תגובות
    • 706 צפיות
  6. Started by lamborghini,

קראתי איזה מדריך די מזמן על זה והיום מצאתי ברחוב איזה 5 ספקי כוח שמשרדים שלידי זרקו אז לקחתי את כולם פירקתי ובשתיים מהם היום חיישני טמפ .. אז הוצאתי מהם אותם , זה נראה בערך ככה http://www.radioshack.com/product.asp?catalog%5Fname=CTLG&category%5Fname=CTLG%5F011%5F002%5F011%5F000&product%5Fid=271%2D110 אבל אני לא יודע לאן לחבר אותם.. מישהו יכול לעזור לי איתם ? ?

• 9 תגובות
    • 706 צפיות
  7. לאחרונה שידרגתי את המחשב שלי והוספתי לו כרטיס מסך וספק כוח חדש, שניהם עם מאוררים גדולים, לאחר שהתקנתי אותם הרעש מהמחשב עלה, להפתעתי, דווקא הספק שיש לו מאוורר ממש גדול, לא עושה רחש, וגם המאוורר של הכרטיס מסך נורא שקט, המאוור שעושה הרבה רעש, מסתבר זה המאוורר של המארז עצמו - שיושב בגב המארז מתחת לספק. הוא עבד בצורה כזו שהוא דחף אויר לתוך המחשב, אבל הספק כוח מעליו ויש לו מאוורר בתחתית- ז"א שהוא מוציא את האויר שלו אל המאוורר שיושב בדופן המחשב. אז שיניתי את הכיוון של המאוורר שיושב בדופן כך שיוציא אויר מהמחשב, ז"א שעכשיו הספק מוציא את האויר לכיוון שלו והוא מוציא החוצה.. נשמע יותר שקט עכשיו, האם זה בסדר שהחלפתי את הכיוון? זה עקרוני אם המאוורר האחורי דוחף אויר מבחוץ לתוך מחשב או ש…

• 2 תגובות
    • 706 צפיות
  8. שלום, לפני המשך הקריאה של הדיון הזה, מומלץ לגשת ל"מפרט מחשב" ולבחון את החלקים העיקריים של המחשב שלי שקשורים לדיון הזה (מעבד, לוח-אם, כרטיס מסך ומארז). לפני כשבוע בערך אני עשיתי נקיון של המארז שלי (לכלוך/אבק) וכמובן שהסרתי את הHSF מעל המעבד שלי. להפתעתי, כאשר החזרתי את הHSF למעבד, והדלקתי את המחשב, הטמפ' הכללית של המעבד עלתה בכ-7 מעלות. טמפ' לפני הנקיון: מצב המעבד: OCed to 133*15 on 1.675V IDLE: 35C Full Load: 38C טמפ לאחר הנקיון: מצב המעבד: OCed to 133*15 on 1.675V IDLE: 41.5/42C Full Load: 44C כמובן שמרחתי שוב ושוב את המישחה הטרמית על המעבד ועל הHSF (המישחה היא מסוג Artic Silver 3). אפילו ניסיתי לעשות קצת Lapping לHSF. לא עזר שום דבר. הטמפרטורה נשארה עיקשת ועמדה על 42 מע…

• 5 תגובות
    • 706 צפיות
  9. מ800 ל1066 ומ1066 ל1333 .... אז השאלה היא כזאת .. האים יש איזה שני פינים או יותר שצריך לקצר בכדי שלמעבד נגיד יקפוץ התדר עבודה ? או נגיד תוסיף לו איזה מספר או שנים למכפלה ......? מישהו שמע על משהו כזה?

• 5 תגובות
    • 706 צפיות
  10. אני יומיים לאחר פירמוט. לפני כן, הייתי עם המחשב בתקופה רצופה של 4 חודשים בOC של 3600 מגהרץ, דאז לא חוויתי אפילו מסך כחול אחד. מלאחר הפירמוט, אני חווה עשרות מסכים כחולים..משהו מוזר קורה פה. אני על 3600 מגהרץ גם עכשיו, אותם הגדרות בביוס (למרות שאיני זוכר מה היו הגדרות המתח). 4-4-4-12. בCpu-z נראה כי אני על 1.2000 כאשר המכפלה במנוחה (ירדה ל-6.). האם זה הגיוני שאני על 1.2000?. אם זה לא הגורם, מה עוד יכול לגרום למסכים כחולים?.

• 9 תגובות
    • 706 צפיות
  11. Started by Slayer,

מעבד: Athlon Tbird 1400mhz @ 1428mhz (FSB 133 to 136) טמפ' ליפני ניקוי (עם אוברקלוק): 56c טמפ' אחרי ניקוי (עם אוברקלוק): 49c מהירות מאוורר ליפני ניקוי בתוך המארז ושינוי טמפרטורה: 5600-5900 RPM(אני מקווה שRPM זה מהירות, ואני לא עושה צחוק מעצמי) מהירות מאוורר אחרי ניקוי בתוך המארז ושינוי טמפרטורה: 5100-5200 RPM המהירות של המאוורר, כנראה משתנה בהתאם לטמפ' (בגלל זה גם אני חושב שזה המאוורר על המעבד), אני רוצה שהיא תהיה קבועה, וגבוה יותר. אני מניח שזה עם שינוי מתח, אבל המתח משתנה כל פעם בהתאם לטמפרטורה של המעבד, השאלה שלי היא איך אני יכול לעצור את השינוי הזה ולתת לו מהירות אחת קבועה?

• 4 תגובות
    • 706 צפיות
  12. Started by MAOR,

כמו שראיתם את המוד שלי (ואם לא ראיתם כנסו לשם עכשיו) החוטים מארז שלי לא הכי מסודרים ...... את החוטים IDE - הפכתי למעוגלים והשתדלתי לסדר גם את הכבלים של הספק בחבילה כזאת אבל הבלאגן חוגג ! אנא תעזרו לי לסדר את החוטים במארז הקטן שלי ...... תודה

• 1 תגובה
    • 705 צפיות
  13. Started by maxwell10,

לפי סדר חשיבות (חום מתפתח) CPU GPU Power Supply North Bridge זכרון RAM HDD אנא, תקנו אותי אם אני טועה. מעניין אותי לדעת לאילו רכיבים כדי לחבר מד טמפרטורה (בשביל הספורט כמובן)

• 4 תגובות
    • 705 צפיות
  14. צריך המלצה למאוורים למארז 12 מ"מ טובים וחשוב מאוד שקטים....( ) שניהם ביחד שלא יעלו יותר מ150 ש"ח ועדיף כמה שפחות... אם אחד מהם יכול ליהיות גם עם LED אז מעולה עדיף לי לקנות מKSP למרות שאף אחד לא אוהב אותם כי הם 2 מטר מהבית שלי וזה כולה מאווררים תודה!

• 6 תגובות
    • 705 צפיות
  15. Started by Sandman,

אז ככה: יש לי הארדיסק ישן של 10ג"ב, שעליו אני שומר את כל הדברים לגיבוי. מכיוון שהוא נועד לגיבוי, ואני לא רוצה ששום תוכנה/ווירוס/ווינדוס יוסיפו לי או ישנו או ימחקו או כל דבר אחר שם, אני מחבר אותו כשיש לי משהו לשנות שם, ומנתק אותו כשאני מסיים. הסתכלתי עכשיו על הפאןבאס, וחשבתי, למה לא לעשות כזה להארדיסק? מה שתכננתי, זה להשאיר את הכבל IDE מחובר תמיד, ואת אחד החוטים מהמולקס, לחבר למתג. עכשיו יש לי שני שאלות: 1. כשהIDE מחובר אבל החשמל לא, לא תיהיה גישה להארדיסק, נכון? הוא לא יזוהה אפילו? 2. איזה חוט לחבר למתג? אני מניח שאו האדום או הצהוב.. השחור הוא האדמה.

• 4 תגובות
    • 705 צפיות
  16. Started by ONKYO,

יש לי מעבד אינטל פנטיום 3, 1000 מגה הרץ. לוח של אסוס TUV4X. הטמפרטורה של הלוח במצב של מנוחה ללא הרבה עבודה היא 23-25 מעלות. בעומס היא בערך 26-27. מה שמדאיג אותי הוא המעבד הוא כל הזמן (!!!) על 40 מעלות, אני לא זוכר פעם אחת שראיתי אותו יותר נמוך מזה. גם שאני מפעיל ת'מחשב ונכנס ישר לביוס לראות מה הטמפ' שלו, היא ישר מתחילה ב38 ועולה ל40 מישהו יכול להגיד לי מה הקטע פה? איך זה שהוא כל הזמן על 40 ולא יורד? אולי החיישן דפוק? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 705 צפיות
  17. WORK3K Assembly and Tests, New Computer above 3000nis 1 ¤5 ATX450PNR FSP Basic SI 450W ATX450-PNR 120mm + Satax3 PCI-E P.PFC 1 ¤200 L192SD Fujitsu Siemens 19" LCD L19-2SD 5MS DVI 1 ¤1115 F2-6400CL4D-2GBPK G.Skill 2GB DDR2-800 DualKit (2x1GB) CL4-4-4-12 2GBPK 1 ¤323 NX88T512HP Gigabyte 8800GT G92 512MB DDR3 Zalman Cooling Overclocked Retail 1 ¤1248 OC I'm Instested in CPU Overclockin 1 ¤0 Q6600TBU Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB + Evercool Buffalo 1 ¤1358 SAGITTA223CM Raidmax Sagitta II Black 2x120MM ALL LED 23CM Side Fan NO PSU 1 ¤357 S203B Samsung DVD-RW SH-S203B Sata Black Dual Layer X20 1 ¤147 WD3200AAKS Western Digital 320Gb 16MB AAKS 1 ¤382 סה"כ…

• 6 תגובות
    • 705 צפיות
  18. Started by Wizard Of Oz,

מישהו יכול להסביר לי איך אני שם פלורסנט במחשב....? ואיך אני מוסיף צבעים יפים(מנורות)...?

• 5 תגובות
    • 705 צפיות
  19. Started by tttrrr888,

שלום לכולם אתמול קניתי את הכרטיס XT2900 החדש משהו מכיר תוכנת OC ? טובה ? משהו יודע איך ניתן לכוון טמפרטורה של צבעים בכרטיס הזה ? גם לא מצאתי דרך לכוון קונטרס / בהירות כמו בכרטיסי NVIDIA משהו מכיר דרך איך אפשר לכוון ?

• 6 תגובות
    • 705 צפיות
  20. Started by צורי,

קודם תודה שאתה פה !!! דבר שני קניתי מחש חדש לפני 4 חודשים ומאז שקניתי אותו המאורר של המעבד שלי עושה רעש יש לי מעבד פניטוים 4 2.8 אניטל prescot ואני משאיר את המחשב כול השבוע דולק והוא עושה לי פוווול רעש בשינה ואני הולך לחברים שלי והמחשבים שלהם שטים טילים אני מחפש טריק שישתיק אותו ואם לא טריק אז מעבד שקט במחיר הכי נמוך שיש ואני גם בנתניה אז שיהיה בסביבה סליחה שיש לי כול כך הרבה בקשות אבל זה ממש לחוץ לי !!!! :s07: :s07: :s07: :s07:

• 6 תגובות
    • 705 צפיות
  21. ההודעה נערכה. אני מחפש מאוררי לד צבעוניים led fan \ uv led fan \ catode fan \ uv catode שמתי עין דווקא על spire שבא בצבעי הכחול או כחול וורוד ביחד בגלל המחיר הזול שלו, עוצמת הרעש הנמוכה שלו, והתמונה החביבה שלו ------------------------------------------- ההודעה המקורית על חיפוש מאוררי 80מ"מ : אני מחפש מאוררים שיעשו עבודה טובה, ולא מרעישים במיוחד זאת אומרת שהרעש שלהם יהיה סביר כזה חביב לאוזן בכלל אני משתגע לחברים שלי יש מחשבי קומפלט שהם קנו הם בחיים שלהם לא חשבו שמחשב זה משהו שמתחמם יש להם מאורר ג'נרי אחד מאחורה מוציא אוויר מתחת לספק, משהו שקט ביותר בחיים שלהם לא בדקו טמפרטורות לא דאגו לשטויות האלה אני כבר שנה משקיע במאוררים בלאגן מה לא לא רק שיש לי רעש של טרקטור מהמחשב ואנ…

• 11 תגובות
    • 705 צפיות
  22. Started by rmeidan,

איך הטמפ' האלה?סבירות? (דרך אגב המעבד זה E8400 והכרטיס מסך 8800GT - OC מהחברה) http://www.siz.co.il/up/ymumlwjyh0xy.bmp זה אחרי 7-8 שעות שהמחשב עובד.... http://www.siz.co.il/up.php?file=qmm3t4eezmw1.bmp וזה אחרי שעתיים בערך... שתי התמונות במנוחה...איך הטמפ?

• 13 תגובות
    • 705 צפיות
  23. שלום בצד המפרט שלי ואני רוצה לדעם אם הכול בסדר ולא מסוכן מבחינת אוברקלוק ומתחים מתח מעבד:V1.35 מתח גשר צפוני:V1.45 מתח זכרונות:2.00V טמפ מנוחה:45C טמפ מאמץ:50-53C 2133@3200 MHZ תזמונים של זכרונות 5-5-5-15 \ 1:1 מה אתם אומרים הכול בסדר ובטוח? נ.ב מצטער על גודל התמונה [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 705 צפיות
  24. Started by EroSenin,

שלום לכולם אתמול קניתי את ה TRUE 120 לסוקט 775 ונתקלתי בקצת בעיות בהרכבה. תגידו אחרי ההרכבה אני אמור להיות יכול להזיז את הקירור מהמקום? הוא לא נופל אבל אני יכול לסובב אותו במקום. זה אמור להיות כך? אולי שמתי יותר מדי משחת טרמית? אך אני מרכיב את המאוור גם על הקירור? ישבתי על זה אתמול שעה ולא מצאתי דרך! יש לי כבר שריטות רבות על הקירור מרוב שניסיתי. חייב את עזרתכם, אשמח לעזרה

• 2 תגובות
    • 705 צפיות
  25. Started by UBS,

שלומות פורום OC וקירור קיבלתי לפני יום את המחשב החדש שלי ואני צריך עזרה בלעשות OC לזכרונות למעבד ולכרטיס-מסך אני רוצה שאולי אם מישהוא יוכל להמליץ לי על תוכנות לOC ו\או תוכנות לבדיקת יציבות לאחר ה OC אני לא מעוניין בדברים מטורפים שיכולים להמיס לי את החומרה אלה רק טיפה כדי להרגיש שיש תמורה לכסף הנה המפרט שלי וגופי הקירור שלי: --------------------------------------------------------------------------------------------- AMD X2 4400+ Toledo - 939 - E6 @ Zalman CNPS9500LED Mudhkin Redline 4000 DDR500 2-2-2 @ 512x4 Gainward Geforce 7800GTX @ Zalman Fatalit1y GPU cooler W.Digital Raptor 74.Gb Tagan EasyCon 580W PSU -----------------------------------------------------…

• 10 תגובות
    • 705 צפיות

דיונים חדשים בפורומים