אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
טוב שלום לכולם אני חדש לאוברקלוקינג והדבר ראשון שאני מנסה לעשות זה ההפך מאוברקלוקינג למעבד שאני חושב שהוא כבר מתחיל לגסוס לאחר שבעבר המעבד היה מגיע לחום מטורף של 80 מעלות כרגע המעבד בטפרטורה 60 לפי הביוס ו45 לפי תוכנה core center של msi ככה שאני לא יודע למי להאמין וזה כאשר המחשב לא מתאמץ המחשב לא נכבה או משהו הוא עובד בלי בעיות בעת גלישה באינטרנט ועבודה פשוטה כאשר משחקים בו הוא קורס לכן אני רוצה לגרום למעבד להתאמץ פחות כמו שאמרתי אין לי ניסיון באוברקלוקינג ולכן גם הייתי רוצה לשאול עם התיאוריה שלי נכונה שעם אני יפחית את המהירות ליבה מ3200 ל2600 עם אכן הוא יתאמץ פחות וגם פחות יתחמם ? ויתן למחשב עוד זמן לחיות בשביל גלישה באינטרנט ועבודה עם אופיס אז ככה הבעיה שלי שאני מ…
-
- 3 תגובות
- 715 צפיות
-
-
http://www.zalman.co.kr/english/product/cnps5700d.htm הוא שווה משהו?
-
- 6 תגובות
- 715 צפיות
-
-
אשמח לשמוע עצות.
-
- 6 תגובות
- 715 צפיות
-
-
מגיע ל Tt ח"חטון קטן על ההשקעה בחודש האחרון, קודם משאבת 500lph (נכון לא מדהימה, אבל עדיין שיפור רציני מול המינימליות שהוציאו עד היום). אחר כך בלוקי קירור משופרים (סדרת W). ועכשיו רדיאטורים חדשים שלמרבה הפלא לא נראים כאילו שלקו אותם מפיאט אונו: http://www.thermaltake.com/product/Liguid/Upgrade/cl-w0072/cl-w0072.asp http://www.thermaltake.com/product/Liguid/Upgrade/cl-w0098/cl-w0098.asp
-
- 11 תגובות
- 715 צפיות
-
-
היי... רציתי לשאול 2 שאלות בקשר לקרור אוויר... 1.כאשר יש לי מאוורר בצד המארז, על הכרטיס גרפי אך הטמפ' בחדר גבוהה.. האם בכל זאת המאוורר יהווה קירור מסוים לו.. או שהוא אף יעלה את הטמפ' שלו.. 2.אותו מקרה רק עם מאוורר פנימי.. שממוקם בתוך המארז ונושף על ההארדיסק.. האם כאשר הטמפ' יהיו גבוהות הוא בכל זאת יעזור או להיפך... נשמע דבילי אך אנא לענות ברצינות. :-* תודה.
-
- 3 תגובות
- 715 צפיות
-
-
ככה הכבלים נראים ממש ממש מכוערים על תעשה את זה וזה גם צלא יהיו גמיש אני ניסית וזה יצאה חרא . תעגל אותם יותר טוב עם צינור אקווריום
-
- 4 תגובות
- 715 צפיות
-
-
מישהו יודע היכן אפשר להשיג בארץ מאוורר 140mm? חיפשתי בכמה חנויות מוקוונות ולא מצאתי. אשמח גם לשמוע על הנסיון שלכם עם מאווררים כאלו. המאווררי 120mm שיש לי לא עושים הרבה רעש בפני עצמם, אבל בתוך המארז כשהם צמודים למסנן אויר ונושבים לתוך המארז הרוח נשמעת בברור. אני מקווה שמהירות הרוח ב-140ממ קטנה יותר ולכן יש פחות רעש. יש למישהו ניסיון עם זה? למי שמכיר את ה-CM690 אני מעוניין לשים מאוורר מכניס אויר בפילטר שבתחתית. לא כל כך כדי לקרר את המחשב, יותר כדי להמעיט כניסת אויר ואבק מהדפנות. במפרט כתוב לשים בתחתית 120ממ אבל נראה שהפילטר מיועד ל-140ממ. מישהו ניסה? הצעות? רעיונות? תודה!
-
- 1 תגובה
- 715 צפיות
-
-
יש לי GF2 mx 400 של msi מישהו יכול בבקשה להגיד לי מה המהירות הרגילה של הלבה ושל הזיכרונות, ולכמה אני יכול להעלות את זה מבלי להתקין שום מאוררים וstuff כזה ובלי לפגוע בכרטיס thanx
-
- 2 תגובות
- 715 צפיות
-
-
אני רוצה לפרק את ההיטסינק שלי (פנטיום 4 מקורי) בשביל לנקות אותו כמו שצריך. אבל אני דואג שמא זה יכול לגרום נזק לפד התרמי (לקורע אותו או משהו) ואז זה יעשה בעיות. יש סיכוי שיקרה משהו כזה ?
-
- 9 תגובות
- 715 צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב נוסף ובו מעבד intel i7 920. כרגע הוא פועל עם הקירור סטוק שהגיע איתו של אינטל, שנחשב לטוב עד כמה שהבנתי. התענייתי ב-thermalright ultra 120 extreme ... ורציתי לדעת האם ההיטסינק החדש יחולל שינוי משמעותי יחסית לסטוק של אינטל ? עד כמה ? אם כן, גם מבחינת קירור וגם מבחינת רעש ? תודה רבה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 715 צפיות
-
-
שלום אני בן 21 וכבר הרבה שנים חושב על להכין קירור מיים וכל פעם נוסף לי רעיון חדש לזה כבר הרבה זמן אז חשבתי לרשום לכם ולשאול אותכם מה אתם אומרים והאם אתם חושבים שזה יצליח ויקרר כמו שצריך לאחרונה ראיתי מישהוא שקנה רדיאטור של אופנוע ביפו ב 150 שקל הצורה של הרדיאטור הזה הייתה כזאת מרובעת ישר הזכירה לי את הקירור מיים של מחשבים מה אתם אומרים על לקנות כזה לשים עליו מאוורר של מארז לקנות צינורות מיים של השקייה רגילה להכין טנק על ידי קופסאת פלסטיק שני תאים את המחיצה שבניהם לישבור מלמלא נגיד ככה באה הקופסא | | | |_|_| אז להפוך אותה לכזו | | |_|_| משאבת מיים אני ראיתי פעם שהייתי בחנות דגים מאוד גדולה היה לאותה חנות ענקים של דגים מלא מבחר שאלתי את המוכר אם יש לו משאבת מיים ששואבת רק…
-
- 7 תגובות
- 715 צפיות
-
-
קראתי איזה מדריך די מזמן על זה והיום מצאתי ברחוב איזה 5 ספקי כוח שמשרדים שלידי זרקו אז לקחתי את כולם פירקתי ובשתיים מהם היום חיישני טמפ .. אז הוצאתי מהם אותם , זה נראה בערך ככה http://www.radioshack.com/product.asp?catalog%5Fname=CTLG&category%5Fname=CTLG%5F011%5F002%5F011%5F000&product%5Fid=271%2D110 אבל אני לא יודע לאן לחבר אותם.. מישהו יכול לעזור לי איתם ? ?
-
- 9 תגובות
- 715 צפיות
-
-
שלום, לפני המשך הקריאה של הדיון הזה, מומלץ לגשת ל"מפרט מחשב" ולבחון את החלקים העיקריים של המחשב שלי שקשורים לדיון הזה (מעבד, לוח-אם, כרטיס מסך ומארז). לפני כשבוע בערך אני עשיתי נקיון של המארז שלי (לכלוך/אבק) וכמובן שהסרתי את הHSF מעל המעבד שלי. להפתעתי, כאשר החזרתי את הHSF למעבד, והדלקתי את המחשב, הטמפ' הכללית של המעבד עלתה בכ-7 מעלות. טמפ' לפני הנקיון: מצב המעבד: OCed to 133*15 on 1.675V IDLE: 35C Full Load: 38C טמפ לאחר הנקיון: מצב המעבד: OCed to 133*15 on 1.675V IDLE: 41.5/42C Full Load: 44C כמובן שמרחתי שוב ושוב את המישחה הטרמית על המעבד ועל הHSF (המישחה היא מסוג Artic Silver 3). אפילו ניסיתי לעשות קצת Lapping לHSF. לא עזר שום דבר. הטמפרטורה נשארה עיקשת ועמדה על 42 מע…
-
- 5 תגובות
- 715 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני הולך עוד חצי שעה לקנות מאוורר או מSKYPC או מGOLDTOP אני צריך שתאמתו איתי את תאימות המאווררים במארז שלי כי יש לי חיבור של 2 פין במארז ויש לי מאווררים מקורים של הוויקינד מבית TT אני לא יודע מה לקנות או GT שהם נורא שקטים אבל נורא חשוב לי CFM גבוה ככל הניתן וגם שקט מצד שני.. או לקנות מSKYPC את הTT למינהם עם הלדים הכחולים שהם גם 12ס"מ..מה נותן יותר CFMושקט.. ואני צריך גם שתאמתו תאימות למארז שלי מבחינת ה2 פין ואני מחבר אותם לבקר השליטה של המארז שלי כמובן אז נא לקחת בחשבון.. חשבתי על זהhttp://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=12300&catid=617 או אולי זהhttp://www.skypc.co.il/pl_product~TT-A1926~18~0.htm אנא הגיבו במהירות בבקשה כי אני אוטוטו זז לרכוש 2…
-
- 0 תגובות
- 715 צפיות
-
-
אני חדש בזה ולא מבין כלום אבל מאוד רוצה ללמוד! אז הבקשה שלי היא שתביאו לי איזשהו מדריך או משהו כדי שאני יוכל לקרוא וללמוד אם אפשר אז בעברית
-
- 9 תגובות
- 714 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניןן לרכוש את הxp 120 ורציתי לדעת אם באמת כדאי לי. אני לא עושה OC וגם לא ממש מתוכנן. אוליי קטן מאוד. הטמפרטורות שלי: מנוחה-34-39 מאמץ-43-47. כדאי? ואם כן אתם יכולים לפרט במה זה יעזור לי?
-
- 9 תגובות
- 714 צפיות
-
-
יש לי מעבד Athlon Xp1700 יש לי מאוור ראשי שהוא דיי בסדר ואפילו קיבלתי המלצה קשקניתי אותו אבל החום 55 מעלות!!! אני רוצה להגיע ל35-40 איזה מאורר מתאים אני צריך לקנות ??? וד.א יש לי לוח SiS K7S5A.
-
- 3 תגובות
- 714 צפיות
-
-
יש לי מעבד P4 3.2 Ghz Presscot HT בסוקט 478 לוח אם ASUS P4P800 SE קירור סטוק של אינטל בדקתי עם AI Booster ובמנוחה 55 מעלות ובמאמץ עובר את ה70 מעלות האם זה הגיוני, יש משהו שאפשר לעשות?
-
- 7 תגובות
- 714 צפיות
-
-
יש לי מעבד אינטל פנטיום 3, 1000 מגה הרץ. לוח של אסוס TUV4X. הטמפרטורה של הלוח במצב של מנוחה ללא הרבה עבודה היא 23-25 מעלות. בעומס היא בערך 26-27. מה שמדאיג אותי הוא המעבד הוא כל הזמן (!!!) על 40 מעלות, אני לא זוכר פעם אחת שראיתי אותו יותר נמוך מזה. גם שאני מפעיל ת'מחשב ונכנס ישר לביוס לראות מה הטמפ' שלו, היא ישר מתחילה ב38 ועולה ל40 מישהו יכול להגיד לי מה הקטע פה? איך זה שהוא כל הזמן על 40 ולא יורד? אולי החיישן דפוק? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 714 צפיות
-
-
שלום לכולם. עקב טמפ' גבוהות במיוחד של המעבד (כ60+) לאחר שנה שאני נמצא עם המחשב הנוכחי ללא שום מאוורר במארז (מלבד המאוורר שעל ההיטסינק מעל המעבד), החלטתי לפנק את עצמי ואת המעבד בקניית 2 מאווררים חדשים. אני מחפש אחר 2 מאווררים, האחד ימוקם בחזית והשני מאחור, שנייהם 80mm. היות ואני מעודכן בקשר למכיר של המאווררים כיום בשוק לא החלטתי מה יהיה התקציב שאני מוכן להשקיע בקניית המאווררים, אבל בעקרון אני מחפש אחר משהו שיעשה את העבודה במינימום מחיר. מודה מראש מקרב לב
-
- 10 תגובות
- 714 צפיות
-
-
שלום. רציתי לדעת האם בלוח הנ"ל - GA-8I945PL-G של GIGABYTE שמיועד למעבדי אינטל, יש אופציה הדומה לזו שקיימת בלוחות ששייכים ל-AMD עם אופציית Cool And Quiet. בנוסף, רציתי לדעת האם בכדי לדעת את הטמפ' של הלוח בלוח הזה, אני צריך להתקין את ה- XPRESS DRIVERS מהדיסק, או את ה-EASY TUNE?! תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 714 צפיות
-
-
ביום שיש אני מתחיל לבנות את הבלוק לכרטיס מסך ואני מחפש רעיונות לצורה של הבלוק.. מכיוון שקראתי במאמר בפיסי ספוט ששיטת וויט וואטר נחשב לאחת השיטות היותר יעילת לקירור המעבד חשבתי לנסול לבנות בלוק וויט וואטר לכרטיס מסך.. אם לא, אשמח אם תתנו לי רעיונות לקירור יעיל לכרטיס המסך. (שאני אכין להם מודל בסקאץ' אפ) אגב, הבלוק יהיה רק לליבה, לזכרונות אני אשים סינקים..
-
- 14 תגובות
- 714 צפיות
-
-
שלום המעבד שלי הוא P4 3.0 והמאורר מקרטע קצת . בתוכנה של ASUS רשום שהוא לא עובד בכלל ומהבהב לי שם משהו . לפעמים כן ולפעמים לא. תמונה של המחשב והמאורר תוכלו למצוא בחתימה שלי למטה. האם אפשר לדעת את המידה של המאוורר כי אני רוצה לחליף אותו , או אולי לקנות סינק חדש + מאורר של זלמן או משהו . בתודה, כפיר.
-
- 14 תגובות
- 714 צפיות
-
-
מישהו חשב להכין ממקרר מיני מארז אוברקלוק (טמפרטורה ממוצעת של 4 מעלות למארז)?
-
- 6 תגובות
- 714 צפיות
-
-
קראתי את המדריכים באתר וקראתי מדריכים בכל מיני אתרים אבל עדיין אני לא מצליח ...עזרה??? המפרט שלי הוא : CPU Type DualCore Intel Pentium E2160 Motherboard Name Asus P5KC (3 PCI, 1 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, 2 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394) Liberty ELT620AWT 620W ZALMAN 9700 LED 2GB OCZ Reaper HPC OCZ2RPR800 DDR2 ATI Radeon HD 2600 XT (RV630 Maxtor 6L250R0 ATA Device ST3500320AS ATA Device Optical Drive LITE-ON DVDRW SOHW-1673S
-
- 6 תגובות
- 714 צפיות
-