אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
ביום שיש אני מתחיל לבנות את הבלוק לכרטיס מסך ואני מחפש רעיונות לצורה של הבלוק.. מכיוון שקראתי במאמר בפיסי ספוט ששיטת וויט וואטר נחשב לאחת השיטות היותר יעילת לקירור המעבד חשבתי לנסול לבנות בלוק וויט וואטר לכרטיס מסך.. אם לא, אשמח אם תתנו לי רעיונות לקירור יעיל לכרטיס המסך. (שאני אכין להם מודל בסקאץ' אפ) אגב, הבלוק יהיה רק לליבה, לזכרונות אני אשים סינקים..
-
- 14 תגובות
- 730 צפיות
-
-
יש לי 9600GT של TWINTECK גרסת OC XT ליבה על 700 זכרונות על 950 האצתי ל750 וזכרונות ל1050 עבד בסדר.. אבל ברגע שהעלתי את הליבה ל770 הפריימים במשחק (FC2) נפלו.. ניסיתי להסתכל בNTUNE והראה לי משהו כמו 70 מעלות ואז ירד מהר ל68- 65 -61.. מי שמכיר בדרייבר החדש של נוידיה יש TEST כזה שבודק יכולת עבודה בMHZ הנל.. מוזר שגם על 800MHZ הוא אמר לי שעבר הצלחה אך לא ניסיתי להריץ משחק פחדתי שישרף.. לא ממש סומך על זה.. אחרי החפירה.. השאלה שלי אם יכול להיות שהליבה מגיעה למצב כזה שהביצועים ירדו בגלל OC? בגלל חום או מאמץ יתר?
-
- 8 תגובות
- 730 צפיות
-
-
שלום רב... נכנסי היום ל nvidia analog display זו תוכנה שבאה עם הדריבר לכרטיסי המשך של נוידיה נכנסים לשם דרך לחצן שני של העכבר בשולחן עבודה ואז nvidia analog display ופתאום אני רואה בפאנל בצד של התוכנה אפשרות כזו: clock frequencies נכנסתי לזה ואני רואה דבר כזה אז שיניתי למה שאתם רואים בתמונה ולחצתי על test changes ועוד עשה בדיקה קצרה ואמר שהכל בסדר אז אישרתי ! ועכשיו לענין שהכי התלהבתי ממנו לפני שעשיתי את כל זה קיבלתי ב counter strike source 29fps עכשיו קיבלתי 38fps !!!! ענק פשוט ענק ! עכשיו אני שואל זה מסוכן ? יכול להגרם איזה שהוא נזק ? וזה לא מוזר שעושים אוברקלוק בדרך כל כך פשוטה ?! תודה מראש ! ד.א קצת פרטים המחשב הוא p3 600mhz 320 sdram geforce 2 mx4…
-
- 3 תגובות
- 730 צפיות
-
-
יש לי ATI 9600 PRO 256MB PROCOLOR, ואני מעוניין לעשות לו OVERCLOCK. יש לו קירור STOCK ואני לא מתכוון לשדרג אותו או לעשות VMOD. השאלה שלי לכמה אחוזי שיפור אפשר להגיע מה 398MHZ CORE וה 200MHZ MEM שהוא מגיע, ואם אני משתמש ב ATITOOL כדי להעלות את המהירות, מתי כדאי להפסיק ? הרי לכרטיס אין מד טמפ' פנימי (ואני מניח שלפי שזה מגיע ל ARTIFECTS עדיין יש טווח בטיחות, לא ?)...
-
- 8 תגובות
- 730 צפיות
-
-
יש אחת קבועה כזאת שהיא המיינסטרים שכולם משתמשים בה? (כמו 3Dmark לבדיקת כרטיסי מסך) אני צריך בדיקה של המעבד והזכרונות עם דגש על הזכרונות.
-
- 13 תגובות
- 730 צפיות
-
-
רציתי לדעת אם הקירור שמגיע עם המעבד הזה מספיק..או שעדיף לקנות גרסאת TRAY ולקנות קירור בנפרד...אם כן איזה קירור? אני הולך להריץ משחקים מאוד כבדים , סרטים, והמחשב יעבוד 24/7 ... תודה רבה [br]פורסם בתאריך: 17.03.2010 בשעה 13:39:28 מישהו?
-
- 2 תגובות
- 730 צפיות
-
-
שלום חברים, לכל בעלי מערכות AMD למיניהן, יצרתי מעין מחשבון אוברקלוק פשוט אך שימושי, המאפשר לתכנן את כל התהליך מבעוד מועד, ולראות אחוזי שיפור, תדרים סופיים וכו', מבלי לשבור את הראש בביוס או להשתמש בחישוב ידני. ניתן גם לשמור את הערכים במחשבון כדי לא לשכוח הגדרות (קרה לי מלא פעמים), וישנם 3 עמודים זהים ליצירת עד 3 פרופילי אוברקלוק שונים (נניח אחד למקסימום תדר מעבד ואחד למקסימום באס) המסמך מגיע בפורמט אקסל סטנדרטי, ונבדק גם בOpenOffice החינמי לתאימות מקסימלית השימוש ממש פשוט: בחלק העליון ממלאים את נתוני הסטוק של המערכת שלכם, ובחלק השני ממלאים את נתוני האוברקלוק הרצוי. החלק התחתון מציג את ההפרש בין נתוני הסטוק לנתוני האוברקלוק שהכנסתם, ומאפשר לקבל הערכת מצב על השיפור המתק…
-
- 7 תגובות
- 730 צפיות
-
-
יש לי ATHLON XP 1700 עם VOLACNO 6CU+ הטמפ די טובות אבל הוא די מרעיש בגלל המאוורר שיש עליו לכן חשבתי להחיף את ההיטסינק באחד שקט ויעיל שיעשה את אותה עבודה ואיפלו אף יותר ושאוכל לישון שהמחשב עובד חשבתי על הוולקנו 7+ או על הוולקנו 9 עכשיו אני צריך את חוות דעתכם חשוב מאוד היטסינק יעיל שקט
-
- 3 תגובות
- 730 צפיות
-
-
הרדאון של מתחמם מאוד,וריציתי לקרר אותו,אז אמרו לי לקחת מאוורר ולפוצץ אותו באוויר-וכך עשיתי ;D לקחתי volcano 6 רק המאוורר,שהוא חזק מאוד יחסית למאוררים אחרים,ושמתי אותו ליד הפאנלים האלה מברזל אפשר לשבור(כמו של הכרטיס מסך והכרטיס קול) כדי שיוכל לקחת אוויר מבחוץ. ועכשיו הוא בזווית שהוא מפציץ את הכרטיס מסך באוויר,השאלה היא האם לא כדאי לי לעשות מודינג קטן עם חור בדלת ולעשות שהמאוורר יפציץ או יוצא אוויר מהכרטיס מסך??? אני יודע שמודינג יעזור השאלה היא האם להעיף עליו אוויר או לשאוף ממנו את האוויר החם??? למי שרוצה לדעת מדובר ב- GIGABYTE R9700 PRO
-
- 7 תגובות
- 730 צפיות
-
-
שלום, לא מזמן קניתי מערכת קירור מים bigwater 735 של thermaltake במדריך הרכבה רשום לחבר את המערכת בתצורה הזו: משאבה לבלוק, בלוק לרדיאטור, רדיאטור למיכל. השאלה שלי היא האם זו התצורה העדיפה? כי ההיגיון אומר לי שעדיף שהרדיאטור יזרים ישר לבלוק ומשם למכל (משאבה לרדיאטור, רדיאטור לבלוק, בלוק למיכל), ככה המים יגיעו קרירים ישר מהרדיאטור לבלוק, ולאחר שיתחממו בבלוק יספיקו להתקרר קצת במיכל, כיוון שטמפרטורות גבוהות יותר מתקרבות מהר יותר לטמפ' החדר. יכול להיות שאני טועה. בכל מקרה אני אנסה את שני האופציות ואראה באילו מהם ממוצע הטמפ' הוא הכי נמוך, אבל עדיין אני רוצה לשמוע מה דעתכם כי לי אין נסיון בנושא. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 730 צפיות
-
-
שלום אני לא יודע מה קרה למחשב שלי!!!! אתמול הטמפ' הייתה 57 של המעבד שזה בסדר היום הטמפ' היא 67 מה יכול לגרום לזה בדקתי כל המאוורים עובדים מה לעשות???
-
- 0 תגובות
- 730 צפיות
-
-
שלום , אני מעוניין לקנות מאווררים למארז ANTEC 600 ( על הדלת ובחזית המארז) תכננתי לשים 2 מקדימה אם זה אפשר ושיהיו להם נורות כחולת כאלה גם. עכשיו השאלה היא איזה מאוורר יעשה עבודה טובה וגם יראה טוב ?וכמובן איזה גודל לשים 80 או 120 MM ? תודה חברים ;D
-
- 1 תגובה
- 730 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות את ה-SF2 כי אני רואה שהוא דוחף אוויר מצויין, למרות הרעש שלו, ואני לא מאמין שהוא יגיע למקסימום המהירות בשביל לעשות רעש של 48DB.. 1. באיזה שיטה כדאי לשים אותו: -מהירות בהתאם לטמפרטורה? -קביעה ידנית של מהירות (אם כן, כמה לשים) 2. בטמפרטורה של 39 מעלות, מהי המהירות שהוא יסתובב (אם תוכלו לחשב איך שהוא), ומהוא הרעש שהוא יעשה.. תודה! עריכה- מה קרה 24 צפיות ואף אחד לא עונה? יאללה אנשים לא להיות כבדים..
-
- 5 תגובות
- 730 צפיות
-
-
שלום אחרי שעידכנתי את הביוס לגרסת F8 אני לא מוצא איפה נועלים את תדר הPCI מישהו יודע?
-
- 5 תגובות
- 730 צפיות
-
-
-
אני מחפש חברה שמייצרת מארזים עם מודינגים שונים....בארץ או בחו"ל מישהו מכיר כזאת??? אם אפשר גם אתר של החברה...
-
- 6 תגובות
- 730 צפיות
-
-
עקבתי במדוייק אחרי ההוראות באתר שנתנו לי, הנה השרשור הקודם שלי: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=265854.0 תחילה עדכנתי את הביוס לגירסא F5 וביצעתי הכל כפי שהוסבר במאמר, הגעתי עד לשלב שבו אמרו לי לראשונה לעשות ריסט ולגשת לביוס לשם שינויים, ניגשתי לביוס ושיניתי הכל כפי שהוסבר, שמרתי שינויים בביוס ויצאתי.. מאז המחשב עולה למסך הלבן של גיגבייט ואחרי 3 שניות עושה כיבוי למחשב לגמרי (לא ריסט), המחשב נדלק מעצמו מחדש ושוב מגיע למסך הגיגבייט ושוב כיבוי וזה נמשך ככה בלי סוף... (המחשב אינו מגיע לווינדוס, הוא נתקע בשלב ההתחלתי - המסך הלבן של גיגבייט). אינני מצליח להיכנס לביוס או ל-QFlash או לשום דבר אחר. אין לי מושג מה עשיתי שגרם לזה בדיוק, אולי העלאת המתח Vcore ל-1.35V (שה…
-
- 3 תגובות
- 730 צפיות
-
-
הבאתי עוד מאורר של 12 סנטימטר לאחורה שיוציא אוויר ועכשיו אני רוצה את ה8 סנטימטר שהיה מאוחרה להעביר לקדימה שיכניס אוויר הבעיה היחידה שלי היא איך לחבר אותו מקדימה.. אם אני לא טועה ואם כן תקנו אותי אני צריך לפתוח את כל הפלסטיק שיש מקדימה כדי שתהיה לי גישה טובה עם הברגים והכול ואין לי מושג איך פותחים אותו.. צירפתי תמונה : [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 730 צפיות
-
-
בעקבות הפחד שלי מהמתח הגבוה נכנסתי לביוס כדי לבדוק שהמתח אכן תקין וחשכו עייני! הביוס הורה על כך שהטמפרטורה של המעבד היא: 73-72 מעלות ולא פחות! אתמול פתחתי את המארז ונחרדתי לגלות שהמאוורר 80 מ"מ שאמור להכניס אוורי בקושי זז בגלל שהוא מלא באבק :o... מה אני אמור לעשות? איזה מאוורר לקנות? ואיך יכול להיות שמעבד עם צלעות קירור סטוק + מאוורר סטוק + לידם מאוורר 120 מ"מ שמוציא אוויר מגיע לטמפרטורה כל כך גבוהה?? תודה מראש לכל העוזרים/ות
-
- 10 תגובות
- 730 צפיות
-
-
יש לי מעבד amd 64 3200 עם קירור thermalright xp-90 ומאוורר thermoflow עליו........\ 1 אם אני רוצה להעלות לו את המהירות (mhz) אני צריך פשוט להיכנס לביוס ולהעלות את המהירות של הבאס.......(אני רוצה להגיע ל 2500 מגה הרץ...להעלות ב-300mhz את המהירות......) או שאני צריך לעשות עוד משהו חוץ מזה? שמעתי על זה שצריך לנעול את הagp ל66 או משהו כזה וגם לנעול את הpci למשהו.....אז איך עושים את זה? מה קורה אם אני לא עושה את זה? ולכמה אני צריך לנעול את בagp ואת הpci??? יש לי לוח אם msi k8n neo platinum ויש לו אפשרות של dynamic overclocking.........איך משתמשים בה? זה באחוזים....כתוב לי בכמה אחוזים להעלות את המהירות של המעבד....אז מה ההבדל בין זה לבין להעלות את המהירות פשוט בביוס איפה שכתוב…
-
- 9 תגובות
- 730 צפיות
-
-
ברצוני לקנות את ה- Thermalright SP-94 עכשיו אני לא יודע איזה מאורר כדי לי לשים עליו... חשבתי כל ה- DELTA 80mm מה אתם אומרים ? אין מאוורר אחר שמשתווה אליו בערך ויותר שקט? ואם אני ישים את ה- Zalman CNPS7000A-Cu מה יותר טוב? הוא או ה- SP-94 ? יש הבדל משמעותי או מעלה שתיים?
-
- 10 תגובות
- 730 צפיות
-
-
יש לי FX5200 אם אני מעלה את המהירות שעון של הליבה מ 250 ל 300~ הליבה תתחמם או שהליבה מתחממת רק מהעלאת מתח (וזה אותו דבר גם במעבד הרגיל- CPU אני מניח)? ואותה שאלה לגבי הזיכרונות? תודה לכל העוזרים
-
- 2 תגובות
- 730 צפיות
-
-
שלום לכולם. ראשית כל, אני לא משוכנע שאני בפורום המתאים אז אנא תעבירו הודעה זאת אם יש צורך. הבעיה שלי היא כזאת : כשאני משחק משחקים ( WOW בעיקר ) לעיתים המסך נהיה שחור ל 10 שניות ואני מקבל הודעה הבאה : "atikmdag stopped responding and has recovered", גיליתי הבעיה הזאת חוזרת על עצמה כאשר הטמפרטורות של הכרטיס מסך עולות. ללא מאמץ הטמפרטורה היא בערך 60-62 מעלות אך כשאני משחק הטמפרטורה עולה ל 85 - 95 ואז הבעיה חוזרת על עצמה. בשביל לשחק אני הורדתי את כל ההגדות הגרפיות של המשחק למינימום וזה עזר הטמפרטורה לא עולה על 80 מעלות אך כמובן זה לא הפתרון הרצוי. אחרי שקראתי בפורום חשבתי לקרר את הכרטיס מסך עך ידי קירור חיצוני וכך אוכל לשחק על הגדרות נורמליות. האם אני עושה נכון ? האם תציב של…
-
- 1 תגובה
- 730 צפיות
-
-
אוקיי אחרי שנה שיש לי ת'כרטיס וסך הכל אני מרוצה ממנו מאוד הוא עבד במשך החודש האחרון על אובר של 560 לליבה ו540 לזיכרונות בסטוק הוא על 490/475 למזלי נפלתי על כרטיס עם זיכרונות 1.6 NS החלטתי שהגיע הזמן להחליף לו את הביוס , מכייון שיש לי ליבה R480 וכל הכרטיסים מגיעים עם ביוס של R423 עבדתי לפי מדריך והצלחתי להוציא שיפור של מאה נקודות בערך לאחר עידכון הביוס לא הצלחתי להביא תליבה ל560 אלה ל550 ירידה של 10 . לעומת זאת הזיכרנות הגיעו ל 560! והרי התוצאות שלן 3Dmarks 05 סטוק עם ביוס ישן- 4094 ביוס ישן פלוס אובר קלוק-4666 ביוס חדש ,קלוקים סטוק- 4184 ביוס חדש + אובר קלוק - 4776 הרצתי 3Dmarks 06 בלופ של שלוש לבדיקת יציבות לא נראו שום בעיות. שימו לב שבתמונה רשום …
-
- 10 תגובות
- 730 צפיות
-
-
שלום אנשים קניתי את AC7 בשביל ה775 שלי וישבתי עליו לילה שלם ולא מצליח להרכיב אותו זה ניראה כאילו הרווחים בין הפינים קטנים בכמה מילמטרים אין אפשרות להכניס את כול ה 4 פינים (ניסיתי קודם אלכסון ניסיתי הכול וכלום לא עובד) ולעומת זאת את המאורר של אינטל אני מפרק ומרכיב בשניות האם מישהו נתקל בבעיה דומה? והאם תהיה לי אפשרות להחזיר את המוצר לחנות של "למיר" שממנה קניתי?
-
- 5 תגובות
- 730 צפיות
-