עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by noambaum,

שלום לכולם! המחשב שלי נמצא בחדר השינה שלי והוא ממש מרעיש.אז החלטתי להחליף מאווררים ואולי להשיג גם כמה אמצעים להשקיט את המארז (גומיות וכו) יש לי 120 מאחורה 80 מקדימה ועוד 80 בצד. בקשר ל-80 מ"מ שמתי עין על Arctic Cooling Arctic Fan 3 TC אבל הבעיה שהוא מתאים לי רק לצד כי מקדימה המאוורר צמוד להארד דיסק.. אני מחפש שקט וכמובן קירור טוב,אה כן ואני צריך FANBUS משהו נחמד וזול. אין תקציב , אבל אני לא מתכוון להוציא יותר מ-200 ש"ח על כל הסיפור,תודה נ.ב. אם מישהו מוצא פילטרים באותה חנות אני אשמח..

• 1 תגובה
    • 532 צפיות
  2. Started by FatherBoard,

הורדתי את התוכנה בהמלצתכם, אבל התוכנה משוגעת לגמרי. קודם כל, היא מראה לי טמפרטורות מטומטמות כמו 170- מעלות (מתחת לאפס) וכלה ב-90 מעלות חום בלתי אפשריות. ניסיתי לשנות את הגדרות החיישנים אבל זה לא עוזר. (כאילו דהה, אני לא גר לא באנטרטיקה ולא על השמש). חוץ מזה, שמכל שלושת המאווררים שלי, היא מזהה רק אחד, וגם זה רק ע"י חיישן מסכן אחד. כל שאר החיישנים בכלל לא עובדים. ולסיום, בכלל לא מצאתי שום אפשרות לשינוי מהירות המאוורר. (לוח המדדים של זה הוא סתם חתיכה לבנה עם שעונים כמו במכונית). ??? :AR15: הקיצר, השתגעתי לגמרי מהתוכנה הזאת. אנא הסבירו לי למה כל הבלבול הזה קורה?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by navk2,

מערכת בצד < - - שלום. ניסיתי לעשות OC למעבד שלי הגעתי לבערך 3.2 ושם המחשב לא עולה והביוס מתאפס, איזה מתחים אני צריך לעלות ? זה הגיוני שבתדר כזה צריך לעלות מתחים ? זה לא מוקדם מידי ?

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. אוקיי תקשיבו עשיתי עידכון לביוס ד"א הלוח שלי הוא ABIT AA8-3RD EYE והטמפ' של הכל אצלי צנח- חשוב לציין שאני מישתמש במעבד- P4 3GHZ@3.6GHZ PRESCOTT 1MB הטמפ' בעבר (ליפניי העידכון): מאמץ רגיל CPU 41-62 SYS 33-35 PWM 33-39 הטמפ' עכשיו (לאחר העידכון): מאמץ רגיל CPU 29-52 SYS 25-31 PWM 30 -33 כמו שנאמר OverClock 3.0GHZ@3.6GHZהלינק של עידכון הביוס הוא: http://www2.abit.com.tw/page/en/mot...&pPRODINFO=BIOS רציתי לדכת: 1) האם יכול ליהיות שניפגעו לי הביצועים? 2) אם כן איך אני משחזר את ההגדרות למצב הקודם? 3) האם זה הגיוני כאלה טמפ' לליבה כמו שלי (PRESCOTT)? 4) איך אני יודע אם החיישן שלי קורא טוב?

• 3 תגובות
    • 526 צפיות
  5. שלום, רכשתי כרטיס מסך 4870 OC EDITION של חברת CLUB 3D. שינית את מהירות המאוורר של כרטיס המסך ל 63 אחוז כך שהטמפרטורה של הכרטיס עומדת על 43-44 מעלות צלזיוס. האם שינוי מהירות המאוורר לאחוז יחסית גבוה של 63 אחוז יפחית בצורה משמעותית את חיי הכרטיס והמאוורר שלו? שאלה נוספת ... מה מהירות המאוורר הכי מומלצת או אפשרית להרצה בכרטיס ושתשמור על חיי הכרטיס לאורך זמן? שכחתי לציין שיש לי מארז ANTEC 300 ושהמאוורר על 63 אחוז הוא לא מרעיש בכלל. תודה.

• 1 תגובה
    • 560 צפיות
  6. בבקשה אני צריך עזרה... אני לא יודע איך לעשות אוברקלוק למעבד שלי... יש לי מעבד פנטיום שלוש 651 מגה הרץ ואני רוצה קצת לנסות אותו אבל אני לא יודע איך תודה מראש ! :-[

• 4 תגובות
    • 710 צפיות
  7. Started by igor5,

מה אתם אומרים עך גוף הקירור הזה? Thermaltake DIY PIPE101

• 6 תגובות
    • 466 צפיות
  8. Started by ברק,

מישהוא ניסה את הסיילנסר 5? אנא להעלות תמונות עם זה. למרות שנראה לי שהגוף קירור עם האלבטרון טוב הסיילנסר פשוט קורא לי מהמסך!

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by paulyoung,

היי, איך אני בודק טמפרטורות של כרטיס מסך ומעבד בזמן מאמץ? שמתי לב שהכרטיס מתחמם קצת (נגעתי במארז) במשחק bf2

• 0 תגובות
    • 431 צפיות
  10. Started by The Ball,

אני קניתי מעבד AMD עם לוח תואם של ABIT וזכרון CORSAIR CMX256A 3500 C2 ויש לי קרור פסיבי לזכרונות (של THERMALTAKE) והנה הלינק של המוצר http://www.thermaltake.com/products/memory/hddr01.htm אני ממש לא יודע איך להתקין את זה תוכלו לעזור לי? ועוד דבר האם לכל יחידת זכרון צריך שתי סטיקי קרור בכל צד? או שרק אחד מספיק?

• 4 תגובות
    • 949 צפיות
  11. Started by redead,

מדובר במאורר 12 ס"מ של ARCTCING COOLING .. הוא כרגע עובד במהירות RPM 1600 זה נחשב מהיר או איטי? יש אפשרות להגביר את המהירות הזאת וככה להוריד עוד קצת את הטמפ במחשב?

• 4 תגובות
    • 626 צפיות
  12. Started by CRT,

אלהן חברים. עניין מוזר של טמפ' במעבד I5 2500. הלוחות אם במערכת זהים, DH67CL. המערכת הראשונה עם קירור MUGEN 2 משחה טרמית ocz freeze extreme בשיטה של גרגיר. יושב במארז 690-2 בייסיק עם מאוורר קידמי 120 ואחורי 120 על 700 RPM. בIDLE המעבד ב35 מעלות (speed fan), המאוורר על 400RPM. מערכת שניה עם קירור arctic cooling freezer 7 pro משחה שמגיע איתו לא החלפתי. יושב במארז ELITE 370 עם מאוורר קידמי 140 ואחורי 120 על 700RPM. בIDLE המעבד 25 מעלות (speed fan), המאוורר על 600RPM. איך זה יתכן? שהפרייזר יותר קריר במנוחה מהמוגן? בOCCT המעבד עם MUGEN מגיע ל52 מעלות ועם הFREEZER ל64. נ.ב עוד דבר שבשני הלוחות טמפ' של הPCH גם בהבדל גדול. עם הMUGEN בIDLE היא 65 מעלות. ועם FREEZER בI…

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. אז ככה יש לי מעבד פנום X3 8650 ואני מעוניין לעשות לו אוברקלוק (אם זה רלוונטי אז יש לי לוח אם של ג'יגהבייט 790GP וזכרונות של קינגסטון 2X2GB) עכשיו קראתי את המדריך שיש פה והבנתי קצת אבל לא הכל 1.יש פה מישהו שיכול להביא מדריך קצת יותר מפורט באנגלית או עברית זה לא משנה או כל אתר עם מידע שיכול לעזור ואפילו בקצת 2.ראיתי שבמדריך שיש פה באתר לא השתמשו בקירור נוסף אלא קירור סטוק עד כמה זה מומלץ\לא מומלץ והאם SPEEDFAN יכולה לעזור קצת לאוברקלוק אם אני לא רוצה לקנות קירור אחר 3.בבקשה תנו לי את השמות מא-ת של התוכנות שאיתן עשיתם אובר קלוק למעבד ואם אפשר הסבר קצרצר מה כל תוכנה עושה 4.על איזה יחידות קירור למעבד אתם ממליצים בטווח המחירים של 100-200 שקל.. אם יש יחידה שעולה קצת יותר ותתן שי…

• 11 תגובות
    • 952 צפיות
  14. שלום לכולם קוראים לי רפי חטואל, בן 17 וחצי כיתה יב'. נעים להכיר אז ככה, זה המחשב שלי: לוח אם: Gigabyte GA-k8vm800m 3Xpci, AGPx8, ddr400, qflash, sata, socket 754 מעבד: Amd Sempron 2800 64BIT 256 L2 Cache 1600MHZ FSB:200 multiplyer:8 זכרונות: לא זוכר את השם של החברה...אבל 512DDR דיסק קשיח מקסטור 160גיגהX2 כרטיס מסך: Msi Starforce FX 5200 128Bit 128Mb AGP8 -עשיתי לו OC עצבני...אפרט עליו בהמשך. בכל מקרה, תכננתי לעשות OC למעבד. ובגלל שהוא קר מאוד ולא לוקח הרבה מתח(1.36V) החלטתי להשאר עם הקירור סטוק אבל להחליף משחה טרמית. ועשיתי את זה. פניתי ל Stinger (גיא) שגם לו יש אותו מעבד כמו שלי, והוא כבר עשה לו OC. אז הוא עזר לי (תודה רבה ) ןהעלנו את הFSB ל250, שנותן לי …

• 7 תגובות
    • 582 צפיות
  15. Started by Nihility,

למישהו יש מושג איך מבררים את תדר הPCI-E אם הוא לא מופיע בביוס? בביוס זה מכוון ל AUTO כי אחרת זה מסרב לעשות POST. יש לי את EVEREST אבל אני לא מוצא את זה שם כמו כן בתוכנה שהגיע עם הלוח P945 של גיגהבייט יש PCI-E אבל לא מופיע שם כלום... תודה על העזרה, ניהיליטי עריכה: תוכנה בשם clockgen יודעת להראות את הטמפרטורה. הBIOS קבע את ה PCI-E אצלי ל112 שזה בסדר מבחינתי

• 2 תגובות
    • 634 צפיות
  16. שלום לכולם החלטתי לעשות OC למעבד שלי אז חיפשתי מדריך באינטרנט. מצאתי מדריך שפשוט אמר להעלות את המתח ל - 1.26250 ולקבוע מחלק זכרונות ל 1:1. עשיתי את זה ועברה בדיקה של 3 שעות שהמעבד על 3.6 GHZ. אחר כך נכנסתי לדיון הבא שמצאתי: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=385106.0 ויש לי מערכת בדיוק כמו של האיש שפתח את הדיון רק שהזכרונות שלי הם G.Skill 800MHZ 4-4-4-12 HK. והגעתי פחות או יותר לאן שהוא הגיע עם פחות מתח למעבד גם ל 3762 MHZ. אם אני מעלה את ה - FSB מעל 418 המחשב לא עולה והביוס מחזיר להגדרות רגילות בשביל להעלות את המערכת. כל מה שאמרו בדיון עשיתי, ושזה לא עבד החזרתי את הכל על AUTO ומתח כמו שציינתי למעלה ואותו מחלק זכרון של 1:1. כרגע אני מריץ בדיקת יציבות…

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. מישהו יודע מה פשר הקירור של הכרטיס הזה? מה זה הצינור למעלה שיוצא ממנו? וגם כאן: שני הכרטיסים של GigaByte.

18. Started by oz12,

או קי אז כה מה אני צריך להגדיר בביוס ? מישו יכול לעזור לי כמו שבלוח אם P35DS3-L של גיגה ביט ההגדרות עם ככה ואני רוצה להגיע עם המעבד הנ"ל ל3.00 אז איך להגדיר בביוס דוגמה מהלוח אם של גיגה ביט למעבד q6600 : Go into Advanced BIOS and disable C1E, EIST. CPU Clock Ratio...........................[9X] CPU Host Clock Control............ [Enabled] CPU Host Frequency........................[333] Robust Graphics Booster.............[Auto] PCI Express Frequency...............[100] C.I.A.2........................................[Disable] Performance Enhance................[standard] System Memory Multi (SPD)........[2.40]

• 3 תגובות
    • 632 צפיות
  19. האם אני יוכל לעשות OC ??? ואם כן אז איך ??? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 641 צפיות
  20. כידוע לכולם הsf2 מאורר די חדש מבית משפחת tt יחודו הוא הסנסור והשלט שעלפיהם (שני השיטות) ניתן לקבוע את מהירות המאורר. אבל לא על זה באתי לדבר אלא... כתוב באתר 4800 rpm לאומת זאת אצלי הסנסור קורא 5444rpm ולא רק אצלי אלא גם אצל lev_18 האם יש בעיה באיתור הוכחה: http://planet.nana.co.il/bead2216/volc9%2EJPG

• 2 תגובות
    • 623 צפיות
  21. Started by d_v,

שלום, לאחרונה החל המחשב להשמיע רעשים מוזרים, כנראה מהמאווררים. שאבתי אבק וניקיתי ככל יכולתי. האם ישנם עוד דברים שאני אמור לעשות? האם זה יכול לפגוע באיזו שהיא צורה בתפקוד המחשב או חלילה לגרום לבעיה גדולה יותר? ישנו המאוורר של המעבד, של כרטיס המסך, בלוח האם ישנו עוד מאוורר שלא ברורה לי מטרתו, ומאוורר נוסף ליד הדיסקים הקשיחים. תודה רבה

• 6 תגובות
    • 692 צפיות
  22. Started by ptyahoo,

אני כותב פב בשם חבר שלי שרוצה לעשות מודינג למארז הגנרי שלו. הוא מעוניין ב4 מאווררים: מאוורר 120 עם לד מאוורר 120 בלי לד 2 מאווררים 92-80 אחד עם לד אחד בלי הוא אמר לי שהרעש לא מעניין אותו הוא רוצה את המאווררים הכי חזקים שדוחפים הכי הרבה אויר. ככה שאל תתיחסו לרעש שהמאוורר מוציא רק לביצועים שלו. עכשיו מה שאני הצעתי לו זה 2 מאווררי 120 אחד עם לד אחד בלי של TT ה-THUNDERBLADE כי אמרו לי בפנדה שההבדל ביניהם לבין ה-smart case זה הרעש בלבד. מאוורר 80 עם לד של TT גם THUNDERBLADE ואחד של דלטא ללא לד שהוא המאוורר הכי חזק שיש בשוק נכון?? מה אתם אומרים על זה??

• 12 תגובות
    • 788 צפיות
  23. Started by thegodx,

אני לא מוצא שום תוכנה בישביל זה..וגם בביוס לא מאצתי..יש רק שינוי תיזמונים רציתי לדעת עם יש תוכנה מיוחדת בישביל זה?

• 2 תגובות
    • 500 צפיות
  24. אני חיברתי את זה זה טוב?? אני שואל בעיקר על הקירורים הקטנים! מצטער שזה גדול אנוי לא יודע לעשות קטן חחח

• 3 תגובות
    • 455 צפיות
  25. אוברקלוק כרגע 2.6MHZ לא עושה בעיות מיותרות עם קירור ז'נרי האם המאוור בלינק איכותי ? חיפשתי גם התאמה ללוח האם שלי ולא מצאתי. http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=31 מהו המאוור /גוף קירור המשתלם ביותר ל AM2? תודה

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים