עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. המעבד שלי רייזן 5800X הסטוק שלו אמור להיות 3200 מגהרץ. הזכרונות 3600. מחשב חדש כשהורכב נפתח הXMP והוא עובד רוב הזמן על מינימום 3600 ומדי פעם גם יותר. כשמפעיל כרום זה מעלה מיד את הטמפרטורה של המעבד ( אחת הליבות שלו) בכ 7-8 מעלות , מה ששמעלה את מהירות מאוורר הקירור למעבד ( b quiet drk pro 4) למקסימום עם רעש חזק. קורה גם מדי פעם תוך כדי גלישה, במעבר לטאב/אתר חדש. ניסיתי לבדוק אם אוריד את מהירות השעון ל 3200 הוא זה יתחמם פחות ויפתור את הבעיה. ניטרלתי את ה XMP אבל המהירות נשארה כמקודם. אגב, בדפדפן כמו אדג' זה לא קורה לי, אבל כל הדברים שלי על כרום ואני כבר רגיל אליו.

• 1 תגובה
    • 686 צפיות
  2. Started by aka_katz,

יש לי כרגע מאוורר אחד שדוחף אויר פנימה לתוך הקירור ואני רוצה להרכיב לו עוד מאוור השאלה היא באיזה כיוון לשים אותו? ששתייהם ידחפו אויר לתוכו? או שלהמשיך את הזרימה של האוויר שאחד דוחף והשני מוציא? אני די מבולבל :s05:

• 8 תגובות
    • 686 צפיות
  3. Started by Demagh,

אחרי OC דיי רציני לכרטיס מסך שלי (עכשיו על 775\1780) בחלק מהמשחקים ה VPU RECOVER מוציא אותי מהמשחק ומחזיר את הכרטיס לשעונים של 2D. אפשר לבטל את זה? זה בטוח? או שבאמת הגזמתי עם ה OC? תכלס הטמפ' בסדר.. ארטיפקטים אין...

• 4 תגובות
    • 686 צפיות
  4. Started by myjunkmail0000,

הכרטיס מסך שלי התחיל פתאום לעשות רעש ממש מעצבן... פתחתי את המחשב וניקתי את כולו מאבק כולל הכרטיס מסך... אבל הוא עדין רועש, אם אני עוצר את המאורר של הכרטיס מסך עם האצבע אז הכל שקט אבל כך הוא ממש רועש מה אפשר לעשות? יש לי HIS X1900XT ודי קשה ל"שמן" את המאוורר תמונות http://hothardware.com/Articles/HIS-X1900XT-IceQ3-Dual-DLDVI-VIVO-512MB/?page=2 מה אפשר לעשות אני כבר מתחרפן...

• 4 תגובות
    • 686 צפיות
  5. אז ככה אחרי ניסיון של הרכבה לא מוצלחת ירדה המשחה אז חשבתי אם אני הולך למוכר שירכיב את הקרור אז שישים את המשחה mx2 מה אתם אומרים?או שכדאי להשאיר? וגם בדפנות של הקרור איפה שמבריגים את הברגים יש כמו מדבקות כאלה אחת נעלמה לי יש משפיע על משו?

• 4 תגובות
    • 686 צפיות
  6. שלום חברים, לכל בעלי מערכות AMD למיניהן, יצרתי מעין מחשבון אוברקלוק פשוט אך שימושי, המאפשר לתכנן את כל התהליך מבעוד מועד, ולראות אחוזי שיפור, תדרים סופיים וכו', מבלי לשבור את הראש בביוס או להשתמש בחישוב ידני. ניתן גם לשמור את הערכים במחשבון כדי לא לשכוח הגדרות (קרה לי מלא פעמים), וישנם 3 עמודים זהים ליצירת עד 3 פרופילי אוברקלוק שונים (נניח אחד למקסימום תדר מעבד ואחד למקסימום באס) המסמך מגיע בפורמט אקסל סטנדרטי, ונבדק גם בOpenOffice החינמי לתאימות מקסימלית השימוש ממש פשוט: בחלק העליון ממלאים את נתוני הסטוק של המערכת שלכם, ובחלק השני ממלאים את נתוני האוברקלוק הרצוי. החלק התחתון מציג את ההפרש בין נתוני הסטוק לנתוני האוברקלוק שהכנסתם, ומאפשר לקבל הערכת מצב על השיפור המתק…

• 7 תגובות
    • 686 צפיות
  7. יש לי מחשב די ישן (בן 4 שנים) קניתי אותו באיבורי (ואני מאוד מצטער על כך) והמחשב עושה לי המון בעיות חימום אני כל הזמן מנקה אותו בלחץ אויר ומחליף לו את המשחה הטרמית. בכל מקרה כרגע אין לי תקציב להחליף מחשב אבל אני מתכנן להחליף בעוד שנה.. אני רוצה גוף קירור טוב ושקט שיעשה לי קצת שקט נפשי.. קצת פרטים על המחשב. המארז הוא של איבורי (לא של חברה מוקרת) ואין לו כרגע שום מאוורר במארז (נותקו) המעבד Intel® Pentium® 4 CPU 3.00GHz socket 775 תודה מראש לכולם. נ.ב: עדיף משהו שיש לksp אני פשוט עובד איתם הרבה

• 6 תגובות
    • 686 צפיות
  8. כרטיס מסך: TwinTech 8800GTS 512MB G92 Stock קלוקים: Core: 641MHz @ 810MHz Shaders: 1620MHz @ 2GHz Memory: 972MHz @ 1053MHz מתח מקורי - 3.4v. טמפרטורות סבירות ביותר (לכרטיס המסך לפחות): 55-60 מעלות במאמץ עם מאוורר על 100%. הכל מקורר עם הקירור המקורי, ההגדרות על כרטיס המסך הם על מקסימום (16AA 16AF עם הכל על HIGH QUALITY). מי שתוהה, התוכנה שבה אני משתמש לצורך הבנצ'ים די טובה ולא תופסת הרבה מקום, שכן עכשיו משום מה חיבור האינטרנט שלי איטי להחריד אז להוריד 600MB (3DMARK) בקצב של 6KB לשניה זה לא אנושי. משום מה אני לא יכול להריץ את התוכנה הנ"ל על FULL SCREEN, אבל שיהיה - בכל אופן, Avg. FPS עמד על 137~, מינימום 120-119, מקסימום 140~. (מי ששם לב ל"קפיצה" בגרף, זה אחרי ש…

• 5 תגובות
    • 686 צפיות
  9. שלום אני הולך מחר לרכוש מחר ורציתי את ההמלצה שלכם בלמצוא קירור למעבד בחנות skypc לא מעוניון לעשות oc ומוכן להשקיע עד 150 שקל לא יותר מזה לקירור. *מעבד 4 ליבות.

• 7 תגובות
    • 686 צפיות
  10. יש לי לוח די ישן שכמובן לא תומך ב-PWM - כל חיבור המאווררים הם 3 פין. עם זאת, מהירות הסיבוב של מאוורר המעבד משתנה בין 3000 ל55000 סל"ד כתלות בחום המעבד. אני שזה נעשה ע"י שינוי המתח למאוורר. אז מה בעצם ה-PWM נותן בכל המאווררים החדשים?

• 1 תגובה
    • 686 צפיות
  11. Started by arikg,

מתוצרת ARCTIC COOLING - האם מישהו משתמש בקירור הזה ? המלצות ? תודה.

• 3 תגובות
    • 686 צפיות
  12. איזה מבין המאוררים הללו: Scythe Ninja Plus Rev B TUNIQ 120mm יותר טובים מבחינת קירור ושקט למעבד Q6600 ל-OC חזק?

• 5 תגובות
    • 686 צפיות
  13. יש לי פה שתי קירורים ואני לא יודע איזה לחבר .יש לי את הקירור סטוק של amd שהיה לי מה 4600x2 ויש לי אחד חדש עם המשחה glacialtech lgloo 7310 איזה מהם עדיף לי לחבר למעבד החדש שלי 85w 5600x2 ? אל תציעו לי קירורים אחרים כי אנילא מתכנן אוברקלוק בכלל

• 4 תגובות
    • 686 צפיות
  14. Started by dan9,

מה דעתכם על ZALMAN 8000 ל Q6600 בגלל חוזר מקום שווה את הכסף? יש למי שהוא את הדגם הזה שהוא יכול להמליץ או סתם לתת דעה עד כמה הוא שיפר והצליך להגיע? אשמח לקבל גם דעה לי שאין אותו? http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3700 בתודה

• 4 תגובות
    • 686 צפיות
  15. Started by The TrCkeR,

ברשותי את הכרטיס הנ"ל (הכרטיס מבית POWERCOLOR עם הPCB החדש), ואני מחפש מדריך VMOD בשבילו. כל מי שיוכל לעזור בזה יבורך.

• 2 תגובות
    • 686 צפיות
  16. היי אנשים, לפני חצי שנה קניתי מחשב חדש בעל מעבד כפול ליבה. לאחרונה, הטמפ' של כל אחת מהליבות בזמן מנוחה מגיעה ל- 43 מעלות. אני מעוניין להחליף את גוף הקירור הנוכחי שיש ברשותי ( COOLER MASTER LGA775 CM775 ) לגוף קירור איכותי שיקרר יותר טוב את המעבד והליבות. אשמח לשמוע את המלצתכם לגוף קירור איכותי. המפרט של המחשב שלי: מעבד: INTEL DUAL CORE E6600 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS4 זיכון :OCZ 1GB 800MHZ ספק: EZCOOLER 500W

• 14 תגובות
    • 686 צפיות
  17. Started by avidan28,

שלום ראיתי את הגוף קירור הזה במדור יד שניה.הנה האתר שלו ... http://www.swiftnets.com/products/mcx6400-V.asp הגוף הזה יחודי בכך שהוא מתיישב על תושבת מיוחדת שיושבת בגב הלוח ולא על הפינים הרגילים בצידי הסוקט.הבעיה היא שהוא לא בא עם הברגים ועם הקפיצים הדרושים להרכבה.אני מניח שאפשר לאלתר ברגים וקפיצים שזה ידרוש קצת חיפוש.השאלה שלי האם מישהו נתקל בבעיה דומה והאם הגוף הזה כדאי ??? ואיפה אפשר להשיג קפיצים וברגים חליפיים תודה רבה מראש.

• 1 תגובה
    • 686 צפיות
  18. whazzzuuuuuuuuuuP ?! ברשותי XFX GeForce 7600 GS עם Zalman VF900 מותקן. הנני מעוניין לבצע overclocking - אנא המליצו על דרכים יחסית לא מסובכות ובעיקר בטוחות (!) לעשות זאת וכמו כן לגבי הצפי של התוצאות.

• 10 תגובות
    • 686 צפיות
  19. Started by mor_anter,

קודם כל יש לי שאלה הקירור הזה יוריד לי לפחות 10 מעלות http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3087 אם יש לכם משהו יותר טוב במחיר הזה אז תנו הצעות יכול לחרוג בעוד 20 30 לא יותר תודה מראש לכל העוזרים!!

• 2 תגובות
    • 686 צפיות
  20. Started by mp91,

יש לי MSI RX600XT ערכתי חיפוש באתר ולא מצאתי את התשובה המלאה שרציתי. האם ה OC יועיל לי ולאיזה רמוות אני יוכל להגיע ? ב ATI TOOL זה רושם לי CLOCKS 500:364

• 3 תגובות
    • 686 צפיות
  21. Started by beekiller,

שלום חברים רציתי להתייעץ אתכם לפניי שאני קונה ( אולי עוד היום) , מה דעתכם על הקירור הזה ראיתי מספר מאמרים שאומרים שהוא טוב ולעומת זאת אחרים שאמרו שהוא בינוני וכשהוא מסתובב במהירויות גבוהות הוא רועש. היום הטמפרטורות שלי במעבד E6300 עם לוח DQ6 הם : מנוחה מעבד 44 במאמץ 50 מעלות +- ( ENCODING , GAMES) רק בבדיקה של אורטוס המעבד מגיע לחום גבוה יחסית ממוצע של 62. מה דעתכם בכמה ישפר הפריזר את המצב? האם לדעתכם הפריזר שקט יותר מהאורור המקורי שמגיע מאינטל כשהוא פועל ב 2500RPM ? (לדעתי האינטל דיי שקט בדואו2) תודה

• 8 תגובות
    • 686 צפיות
  22. Started by cellman,

היי, משתמש ב-E6300, הבנתי שעל מנת לנצל את התכונה הנ"ל, צריך להפעיל אותה דרך ה-BIOS + לשנות ב-WIN לסכמת צריכת חשמל Portable/Laptop. הבעיה היא שלא מוצא את זה בביוס (חרשתי אותו), דווקא בלוח אינטל... DG965RY. תודה.

• 2 תגובות
    • 686 צפיות
  23. Started by oru85,

שלום אני בן 21 וכבר הרבה שנים חושב על להכין קירור מיים וכל פעם נוסף לי רעיון חדש לזה כבר הרבה זמן אז חשבתי לרשום לכם ולשאול אותכם מה אתם אומרים והאם אתם חושבים שזה יצליח ויקרר כמו שצריך לאחרונה ראיתי מישהוא שקנה רדיאטור של אופנוע ביפו ב 150 שקל הצורה של הרדיאטור הזה הייתה כזאת מרובעת ישר הזכירה לי את הקירור מיים של מחשבים מה אתם אומרים על לקנות כזה לשים עליו מאוורר של מארז לקנות צינורות מיים של השקייה רגילה להכין טנק על ידי קופסאת פלסטיק שני תאים את המחיצה שבניהם לישבור מלמלא נגיד ככה באה הקופסא | | | |_|_| אז להפוך אותה לכזו | | |_|_| משאבת מיים אני ראיתי פעם שהייתי בחנות דגים מאוד גדולה היה לאותה חנות ענקים של דגים מלא מבחר שאלתי את המוכר אם יש לו משאבת מיים ששואבת רק…

• 7 תגובות
    • 686 צפיות
  24. Started by hellspawned,

שלום יש לי מארז מסוג foxconn tla 436. נכון לעכשיו, יש בו רק מאוורר 80 מ"מ שמוציא אוויר מאחור. לא משהו, אני יודע... ואם זה לא מספיק, אז הוא גם חסום בחלקו בגלל ה-big typhoon שעל המעבד. הרעיון שלי הוא להוסיף שני מאווררים למארז, אחד שיכניס אוויר קר מלמטה ואחד שיוציא אוויר חם מלמעלה. השאלות שלי הן כאלה: 1. למישהו יש הצעה למיקום טוב יותר? 2. איזה מאווררים מומלצים (חברה, גודל וכו')? 3. כמה הם אמורים לעלות? 4. לאן אני מחבר אותם? בלוח אם שלי (965p-s3) אין יותר מקום לחבר מאווררים חוץ ממה שכבר מחובר (מעבד, כ. מסך וההוא מאחורה). 5. מי שמכיר את המארז, יש מקום למאוורר 80 מ"מ מקדימה (מול ההארדיסקים). איך מגיעים אליו? ועוד משהו - רוב הכבלים שלי מסודרים ומקובצים ביחד. רק כבל …

• 9 תגובות
    • 686 צפיות
  25. Started by EliranB,

הייתי על 3.5Ghz והיה לי FSB של 960 עכשיו אני על 3.6 ועדיין הFSB אותו דבר ... איך אני מעלה אותו ? כשאני מדליק את המחשב בפוסט מופיע לי שהזכרונות רצים כ 3200 למה ?? יש לי 533Mhz שזה אמור להיות 4200 עריכה : הכל יציב נבדק עם סופר פאי 32M עכשיו הרצתי בדיקה של 16M גם יציב ...

• 1 תגובה
    • 686 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.