אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
יש לי p3 866mhz, מארז מידי עם 2 מאוררים וגוף קירור של אינטל הטמפרטורה של המעבד עם UT2003 מגיעה ל74 מעלות, ובמנוחה זה 50 מעלות, יש הבדל של 24 מ' זה נורמלי? אמרו לי פה לנחליף גוף קירור, אבל אמרו לי גם שגופי הקירור של אינטל דיי טובים ובדקתי את שלי והוא עובד טוב מה לעשות?
-
- 5 תגובות
- 632 צפיות
-
-
שלום. שבוע שעבר שידרגתי את המחשב. המפרט הוא כזה : athlon 64 3000 msi platinium nforce 3 הקירור שהורכב על המעבד הוא ZALMAN CNPS7000B-Cu . הורדתי את התוכנה Motherboard monitoring ( MBM , ולהפתעתי הטמפרטורות היו גבוהות למדי. 50 מעלות + הייתה הטמפרטורה על המעבד. והטמפרטורה במארז הייתה 47. איך זה יכול להיות שעם קירור כזה איכותי הטמרפטורה במעבד כל כך גבוהה ? האם היה צריך להתקין גוף קירור מתחת למאוורר ? אני ממש לא מבין בנושא הקירור, אז אשמח אם תעזרו לי בנושא הזה. אם הפתרון הוא לקנות קירור יותר איכותי וטיפה רועש, אז אין בעיה. אבל שלא יהיה רועש מידי כי נמאס לי מהרעש. תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 781 צפיות
-
-
שלום לכולם השבוע שדרגתי את המחשב שלי למחשב שבחתימה, משום מה כשאני מפעיל את המחשב (אפילו כשהוא קר) אני נכנס לביוס ובודק את הטמפ' והיא מעל 60 מעלות. כשאני עובד במחשב - בד"כ לא דברים רציניים הטמפ' עולה ל 65 מעלות אני בודק את הטמפ' באברסט ובסנדרה שתי התוכנות מצביעות על טמפ' גבוהה, כשמצויין שהלוח עובד בטמפ שבסביבות 30 עד 40 מעלות. השאלה היא האם הלוח מזייף במדידת הטמפ' איך גיגהבייט בתחום הזה? יש לי שני מאווררים במארז אחד מכני וחד מוציא כאשר עוד מעט יהיו שלושה - שניים מכניסים ואחד מוציא או שאולי כדאי שיהיה אחד שמכניס ושניים שיוציאו. על המעבד יש גוף קירור מאלומיניום די מאסיבי של SPIRE עם מאוורר גדול שמסתובב ב 4200 סל"ד. האם נראה לכם שטמפ' המעבד הגיונית או שפשוט החיישן שעל הלוח מז…
-
- 5 תגובות
- 508 צפיות
-
-
אז יש לי את ה-H100i כבר כמה ימים, והמעבד שלי ב-OC ל-4.5GHz על מתח 1.38, יציב לחלוטין. אבל נראה לי שהטמפרטורות שלי גבוהות יחסית. יש לציין שהחדר שלי בגובה של בערך 5 מטרים מהקרקע אז הוא חם יותר, אני מעריך שהטמפרטורת חדר כרגע היא 27 מעלות משהו כזה. בכל מקרה, הטמפרטורה של המעבד במנוחה היא כרגע 38/42/37/41 ובבדיקת מאמץ של 10 דקות עם פריים 95 הגעתי ל- 79/81/79/78. ה-H100i שקניתי היה מחבר שלי מה שאומר שלא הושבתי אותו עם המשחה המרוחה מראש כי הוא היה מותקן אצלו כמה ימים, אז ניקיתי את המשחה מהבלוק, שמתי נקודה על המעבד והושבתי אותו. היום לא הייתי מרוצה מהטמפרטורות אז פירקתי את הבלוק, שוב ניקיתי את המעבד עם אלכוהול, שמתי נקודה של משחה שוב והושבתי את הבלוק ואותן תוצאות... אתמול גם שיחק…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני כרגע עם מה שרשום למעלה, שמתי מעט גריז טרמי (nanotherm Blue 2) ושמתי את ההיטסינק עליו ועכשיו שאני רואה אתה הטמפ' אני , היא יותר גבוהה מאשר מה שהיה לי עם הפאלומינו! היא כרגע על 60 מעלות! שעם הפלומינו היה לי פחות 10 יכול להיות שזה בגלל שהוא כבר קיבל את ה"צורה" של ליבת הפאלומינו בנחושת? (יש לי בנחושת מין ריבוע כזה, וההיטסינק גם קצת שרוט מסביב לריבוע, אבל גריז טרמי אמור לגשר על זה, לא?) למה זה?? זה יותר מידי בשביל בארטון!
-
- 14 תגובות
- 936 צפיות
-
-
שלום, אז הסיפור מתחיל כך: יש לי מעבד AMD כנראה במהירות 1000MHZ. קיבלתי אותו ואת הלוח שמתאים לו מלפני כמה זמן. רק רציתי לבדוק אותו אם אולי כדאי להשתמש בו... חיברתי את החוטים וכל.... וראיתי שאחרי עשר דקות חום המעבד מגיע ל64מעלות...כשנגעתי ב- HEATSINK (מקווה שאמרת נכון) זה היה חם למדיי. בו זמנית חום הלוח היה בערך 32 מעלות שזה בסדר... מה קרה למעבד...אני לא כל-כך מבין במעבדים האלה....יש לי על מה לדאוג...ואם כן, אז מה עושים??? נ.ב.: 1 הלוח הוא:A7A266 של אסוס 2 אני לא בטוח לגבי מהירות המעבד כי יש אפשרות בכיוון המהירות בביוס לשנות לשתי מהירויות "אוטומטיות" 1000MHZ או 1333MHZ טוב....מקווה שתוכלו לעזור לי....תודה בכל אופן...! עשיתי עריכה13-11-03 ... ואני יודע שאני מקפיץ את ההודעה …
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב, לאחרונה נתקלתי בבעיות של מחשב נתקע, במיוחד ביישומי גרפיקה כבדים ובעיקר משחקי מחשב תלת-מימדיים (unreal2003 למשל). ישר אחרי קריסה שכזו בדיקה בBios העלתה כי הטמפ' של המעבד עומדת על 70 מעלות צלזיוס (!!) . גם תוכנה ייעודית של ג'יגהבייט הראתה לי ב Realtime בזמן המשחק שאכן המעבד מגיע ל70 מעלות, וברגע שאני יוצא מהמשחק הטמפ' צונחת חזרה. במצב מנוחה הטמפ' היא "רק" +50 מעלות. (המערכת אינה באוברקלוקינג אבל הנחתי שהשאלה תתאים לפורום קירור... ) כל המאווררים תקינים ועובדים, לפחות למראית עין ואוזן. החדר שלי קריר למדיי. אני לא משתמש בעוד יישומים ברקע. איפה הבעייה - מעבד או כרטיס מסך? או משהו אחר בכלל? המפרט הנו: P4 2.8 Intel HT Dual Channel 1 ג'יגה זכרון ATI Radeon…
-
- 2 תגובות
- 484 צפיות
-
-
יש לי לוח אם של Intel Pentium 4E, 2815 MHz ומעבד של gIgabyte GA-8I848P סתם רציתי לבדוק את הטמפטורה במחשב כי גיליתי שהמאוור של הספק הפסיק לעבוד והנה הטמפרטורה.. זה לפי התוכנה EVEREST רציתי לשואל אם הטמפ היא מה שבסוגריים?.. והאם הטמפרטורה הזאת נורמלית למרות שנראה לי ששל המעבד קצת גבוהה מדי.. (רשום בסטיקי 45 ...חח) ולמה יכול לגרום טמפרטורה גבוהה של מחשב? זה יכול לגרום לאיטיות של המחשב? בבקשה עזרו לי.. בתודה רבה מראש http://d7.yousendit.com/E/0ANXWD8GTH2Y72QDOX76RIM7LA/HOT.GIF
-
- 9 תגובות
- 641 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך 7900GT KO של EVGA עובד בסטוק על 520/1500 הטמפרטורה שלו במנוחה היא 58 זה גבוה?
-
- 2 תגובות
- 479 צפיות
-
-
שלום לכולם! אז לפני שלושה ימים החלטתי להוציא את ההיטסינק של המאבד (INTEL P4 2.8GHZ) ולנקות אותו מכל האבק והלכלוך. לאחר שניקיתי אותו גם משכבת החומר התרמי הישנה, הרכבתי אותו בחזרה (ללא חומר תרמי חדש). כצפוי הטפרטורה של המאבד עלתה מאוד ונעה בין 59 ו-70 ורק עם דפדפן האינטרנט פתוח בלי תוכנות או משחקים אחרים. היום קניתי משחה תרמי של חברת EVERCOOL מסוג STC-01 (לצערי לא מצאתי משחה של ARACTIC SILVER). לאחר שלושה ניסויים (שמתי שכבה דקה ולא ממש השתפר... אחר כך שמתי שכבה קצת יותר עווה.. ואחר כך שמתי משחה גם על ההיטסינק עצמו) הצלחתי להגיע לטמפרטורה של 46 - 48 במצב מנוחה וכ-49 - 54 עם משחק כבד פועל. אז השאלה שלי היא האם הטמפרטורה הזאת גבוהה בהנחה שבימי קיץ אלה טמפרטורת החדר מאוד גבוהה?…
-
- 5 תגובות
- 729 צפיות
-
-
מעבד-intel core 2 quad q6600 קירור sunbeam tuniq tower 120mm אחרי כמה בדיקות יצא שטמפרטורה של המעבד שלי במנוחה היא 40 ובמאמץ 70 רציתי לדעת עם זה גבוהה או שזה בסדר כי ברצוני לעשות בשלב יותר מאוחר אוברקלוק טמפרטורה מהתוכנה realtemp
-
- 1 תגובה
- 663 צפיות
-
-
אהלן יש לי כפי שרואים במפרט את הלוח p5w dh deluxe. והמעבד הוא e6300. הוא מראה לי בדרייברים טמפרטורות גבוהות בשני דברים. יכול להיות שזה אותו הדבר כי לשניהם יש אותו טמפרטורה. לפעמים הוא מגיע ל-52. מישהו יכול להגיד לי מזה החלק הזה או הדבר הזה שמתחמם ועושה לי התראה בדרייוורים של הלוח... תודה לכל העונים. [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 563 צפיות
-
-
הטמפ' של ההרד דיסק שלי 36-40 מעלות!!! למה?! יכול להיות גם בגלל זה מתכבה לי המחשב כשאני משחק במשחק?? כי המחשב חדש והHD ישן... -תודה לעונים!
-
- 3 תגובות
- 518 צפיות
-
-
יש לי לוח אם intel 850gb וקניתי radeon 9800 pro חדש כל פעם שאני מדליק את המחשב הלוח מתחמם לי באזור של הכרטיס עד ל56 ולאט לאט חוזר לנורמלי בד"כ הוא יושב על 37-38 מעלות האם יכול להיווצר נזק מזה? מה הטמפרטורה המומלצת לאזור של הכרטיס מסך? והאם מאוורר קטן לכיוו הזה יכול לעזור? את הטמפרטורה בדקתי לפי intel active monitor
-
- 3 תגובות
- 688 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי כרטיס מסך מהיצרן PALIT הדגם הוא: Nvidia GeForce 8600 GT 256MB עקבתי אחרי הטמפרטורה שלו זמן ממושך והוא עמד על ה50 מעלות כאשר אין מאמץ, ועל 62 מעלות כאשר יש מאמץ. ניקתי את פנים המחשב מאבק לפני שבוע והכל היה בסדר, גם לאחר הניקוי הוא נתן את הטמפרטורות הרגילות שלו. היום ראיתי שהטמפרטורה קפצה ל80 מעלות כאשר אין מאמץ. כיבתי ופתחתי את המחשב, ניקתי שוב מאבק (למרות שהיה ממש קצת, כי עבר שבוע מאז שנקתי אותו) וכשהפעלתי ראיתי שהוא עדיין על ה80 מעלות כאשר אין מעמסה על הכרטיס. הפעלתי משחק כבד וראיתי שבזמן מעמסה הכרטיס הגיע ל95 מעלות. המחשב לא כבה מעצמו ולא הציג לי שום הודעת שגיאה (בינתים..) אני פונה אליכם לעזרה: ממה החריגה בטמפרטורות נובעת? האם המצב חמור ודורש טיפול כ…
-
- 8 תגובות
- 711 צפיות
-
-
קניתי את הכרטיס לפני שנתיים בערך, ומאז ומתמיד הייתה לו בעיה של התחממות, במצב שאני לא משחק הוא בד"כ על 65 מעלות, ובמצב של משחק הוא מגיע בד"כ ל100 מעלות ולפעמים עד ל120 ומגיע למצב שהוא קורס. האם החלפת המאוורר תעזור? (למרות שלפי דעתי קיבלתי מאוורר של זלמן עם קניית הכרטיס), או שהבעיה יכולה להיות בכרטיס עצמו? תודה
-
- 11 תגובות
- 974 צפיות
-
-
אהלן, לחבר שלי יש מעבד D920 + קירור סטוק, ללא O.C. האם זה הגיוני שהמעבד לאחר כמה רגעים מגיע לטמפ' של 50 מעלות, במנוחה וללא שום מאמץ?
-
- 2 תגובות
- 481 צפיות
-
-
מה טמפרטורה נורמלית של הכרטיס מסך geforce 6600 gs? 42 בערךזה בסדר?
-
- 12 תגובות
- 754 צפיות
-
-
שלום לכם . יש לי כרטיס של חברת LEAD TECH דגם 8800 GT הטמפרטורה שלו ללא מאמץ היא 65 מעלות צלזסיוס . נראה לי שזה קצת גבוה .יש מה לעשות מלבד החלפת גוף הקירור? תודה מראש . איציק
-
- 1 תגובה
- 618 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי את הכרטיס מסך שכתוב בכותרת - עכשיו לפי לוח התוכנה של NVIDIA ntune הטמפרטורה היא 60 מעלות במנוחה ובמאמץ 70-80 (תלוי איזה משחק). זה כשהמאוורר עובד על 59% בדיפולט. עכשיו שיניתי את מהירות המאוורר ל90% וכעת זה על 57 במנוחה ובמאמץ 60-70. יש בעייה שהמאוורר יעבוד על 90% קבוע ?
-
- 3 תגובות
- 664 צפיות
-
-
.מה הטמפרטורה נורמלית ל8500 במנוחה ומאמץ?אצלי הוא במאמץ על 60-65 ומנוחה 50-55. זה נורמלי?
-
- 6 תגובות
- 640 צפיות
-
-
יש לי מעבד חדש E8400 ולוח אם חדש של אסוס וגם מאורר חדש של COOLERMASTER תסתכלו בתמונה הזאת ובביוס גם אותו דבר :
-
- 4 תגובות
- 667 צפיות
-
-
יש לי לוח אם של אסוס K8N-VM בתוכנה EVREST יש לי בסנסור טמפ' אתה שהיא AUX ובאחת התוכנות של אסוס של הלוח אם זה מראה לי את אותה טמפ' אבל עם השם PWR!! משהו יודע מה זה ה PWR הזה??? תודה!!
-
- 10 תגובות
- 683 צפיות
-
-
בצעתי המהרה עם המעבד הנ"ל ע"י הגדרת מכפלת המעבד ל22 וזרם של 1.4VOLT. בזמן הרצת prime95 למאמץ מתקבלות טמפרטורות לא יציבות בליבות ומעבד בכלל. נוצר גרף משונן כמו בצילום המצורף. זה סביר? אם לא מה לעשות?
-
- 3 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
אתמול מרחתי משחה חדשה למעבד ... והטמפ' לא ירדה בכלל , היא אפילו עלתה באיזה מעלה או שתיים... האם זה בגלל שקניתי חרא של משחה(קניתי סתם משהו לא מוכר)..??? או בגלל שהשכבה הדקה שמרחתי שהיא עדיין לא כל כך דקה???
-
- 2 תגובות
- 440 צפיות
-