עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שאלה עניינית ? כאשר עושים אובקלוקינג ראשוני ברמת המעבד בלבד (מכפלה וכד' עם ג'מפרים) כיצד זה משפיע על הזכרונות (אם בכלל ?) האם אני צריך לדאוג רק לטמפרטורה של המעבד או לעבוד במקביל גם על קירור טובשל הזכרונות מחשב: לוח אסוס, 2.26, 512 DDR 333X תודה מראש

• 3 תגובות
    • 782 צפיות
  2. Started by tehnodrom,

אני לא מבין בזה הרבה אני ישמח אם תעזרו לי ניסתי להעלות בביוס את הבאס שהוא מתחיל מ100 ל110 המחשב עושה מלא ארורים אבל שהעלתי ל105 זה לא עשה בעיות למה זה קורה יכול להיות המתח של המעבד נמוך?(1.47v)

• 0 תגובות
    • 418 צפיות
  3. אז כך ערכתי את הביוס נתתי לליבה מ 3.7 ל 4.5,אז לפני שאני שולח את הכרטיס שלי לסטלה של מתח, רציתי לדעת איך עבר הbios mod שלכם.... הבנתי שזה מקצר את אורך חייו במיוחד בסדרה של ה6800 ולמרות שלא העלתי בהרבה,סביר להניח שזה מקצר בקצת. אז אתם מוזמנים להגיב ולשתף מנסיונכם..........

• 6 תגובות
    • 586 צפיות
  4. נפתח במשפט הכי חשוב - אין לי מושג ב-OC ולשאלה: אם אני משפר ביצועי מעבד ב-10% (לדוגמא, מ- 2Ghz ל- 2.2Ghz) האם אני משפר גם את הביצועים ב-10% (לדוגמא, כיווץ של X מגה לקח 100 שניות ולאחר OC ייקח 90 שניות, או כל דוגמא אחרת הקשורה לביצועי המעבד)?

• 3 תגובות
    • 672 צפיות
  5. Started by yuval_cohen,

הי כפי שאתם יכולים לראות במפרט שלי- המעבד שלי כרגע ב866@910 העלתי ל950 (זא באס 146) ואין לי בעיות יציבות מיוחדות בינתיים.. ואני לא יודע אם כדאי לי להעלות מתח או לא? איך לדעת? איך לבדוק יציבות?

6. עשיתי לכרטיס HD4770 אוברקלוק , ל 850MHZ בליבה ו 975MHZ בזיכרון. הוא עבר חצי שעה של בדיקת מאמץ OCCT GPU , אבל כשהפעלתי משחק (HAWX על ההגדרות הכי גבוהות ו DX10) הוא קרס אחרי 5 דקות של משחק. ברור שהמשחק גם על ההגדרות הגבוהות לוקח פחות כוח מהכרטיס מאשר הבדיקת מאמץ , אז ממה זה נובע?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  7. שלום לכולם, היום חיברתי לראשונה את המחשב שלי לחשמל. עדיין לא סיימתי את הבנייה אבל העלתי את ה bios כדי לראות שהכל עולה. הממתח על המעבד נראה לי גבוה וגם הטמפרטורה. המפרט שלי הוא: i7 4790K GA-z97m-d3h Asus r9 290 direct cu OC 8gb ram @1600 מארז: fractal design arc mini מגיע עם 3 מאווררים- 140ממ עליון 120ממ יניקה קדמי ו 120 ממ פליטה אחורי. קירור מעבד: scyte mugen 3 rev b + משחה טרמית של Noctua nt-h1. ספק: seasonic m12 II 620W כרטיס מסך לא מותקן כרגע. מארז פתוח משני צידיו. כשנכנסתי ל bios ראיתי את המסך המצורף למטה. נראה שהמעבד עובד ב 4.4ghz ב 1.416v עבור ה vcore. האם הלוח ממהיר לי את המעבד דיפולטיבית ? איך אני מבטל את זה ? המעבד מתייצב על 38 מעלות עם המאווררים בחצי מהמתח המת…

• 7 תגובות
    • 5.1k צפיות
  8. Started by Murmur,

שלום, אני חושב להתקדם ולקנות מחשב חדש מבוסס Q6600 ולוח P35 ולעשות לו אובר-קלוק לאיזור ה-3.2 כדי לקבל מחשב חזק. שימושים: אני לא משחק משחקים, אלא מאמץ את המחשב בעיבוד תמונה וסימולציות נומריות (Matlab, ArcGis, Photoshop) וקידוד וידאו (לא עריכה). יש לי שאלה: האם חובה להמהיר גם את כרטיס המסך, או שלשימושים שלי אין צורך בכך? תודה.

• 5 תגובות
    • 634 צפיות
  9. אז כך אני יודע שאין אחריות,ואני יודע שסביר להניח שאני לא הקנה עוד כרטיס מסך, אבל אני מכור לכול המודים האילו,חחחחחחחח בנתיים הדריוורים נותנים לי את האפשרות של sli........ ;D

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by m_j,

היי, אני חדש כאן. אני דיי מתעניין במודינג (לא O\C), כבר המון זמן רציתי לשים את המארז שלי בגלריה וקבל עליו תגובות. היום הרגשתי שהוא מוכן (קיבלתי את הקתודה ).. הנה המפרט שלי : Amd xp 1600+ (אני אבדוק את הסטפינג בקרוב, בדקתי פעם ושכחתי, הוא היה משהו עם K ) INNO3d GeForce 2 ti 64 ddr Gigabyte 7vtxe (266) DDR micron 256 LG dvd TEAC 48X40 Segate (5400) 30GB מערכת קרור: 2*80 מ"מ מאחורה (של צ'יפטק) -> מוציאים אוויר 2*80 מ"מ מקדימה (אחד מהם של זלמן, השני של צ'יפטק) -> מכניסים אוויר 92 מ"מ בדלת המארז -> מכניס אוויר (של אנטק אני חושב) 92 מ"מ מול הFHS (של זלמן) למעבד: ZALMAN CNPS6000-Cu להארד דיסק (לא שהוא מקרר ממש..) Hardcano 2 קריאת טמפ' זכרונות:…

• 12 תגובות
    • 913 צפיות
  11. Started by טל משעלי,

היי היום אני מתכונן לקנות קירור למעבד על מנת לעשות OC המפרט שלי הוא: Core i5 4690K GTX770OC Z97X GAMING 7 הקירור שחשבתי עליו הוא Noctua NH-C14 איך הוא? ובנושא המשחה הטרמית האם אני צריך לשים גם אם המעבד חדש נרכש לפני כשבוע. והאם לשים אז צריך לשים ישירות על המעבד?

• 1 תגובה
    • 2.4k צפיות
  12. אז ככה, המטרה היא לא בדיוק למארז של מחשב. אבא שלי הביא איזה מתקן וצריך שם מאורר חזק בשביל לשחק, והמאורר שקיבלנו קצת חלש... לא חשוב הרעש! צריך מאורר עם ספיקת אויר גבוהה במיוחד, לא חשוב גם המחיר. כמובן 120 מ"מ יש לכם משהו טוב יותר מזה: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=14562&catid=1130 ?

• 1 תגובה
    • 511 צפיות
  13. שלום הזמנתי את הספק 430 של אנטק אך הוא חסר במלאי ויכול להיות שהוא יגיע רק בסוף החודש מצד שני יש את הספק של טרמל טייק שאני לא יודע איך הוא לאוברקלוק אז אשמח לכמה רעיונות מה לעשות תודה

• 6 תגובות
    • 905 צפיות
  14. Started by eegg,

רציתי לדעת אם מאוורי yate loon הם טובים? כי קיבלתי במארז compucase שלי 2 מאוורים yate loon בגודל 120mm

• 4 תגובות
    • 610 צפיות
  15. Started by ONKYO,

אני רוצה לשים מסך lcd קטן בbay הפנוי שנשאר לי במארז אני עוזב לרגע בצד את ה"מאיפה לקנות מסך כזה" כי זה לא אקטואלי עד שאני לא ימצא מדריך טוב הידע שלי במעגלים חשמליים שואף בערך ל-0 (איזה נגד לחבר לאן וכו'...) אז אבא שלי יעזור לי אני רק צריך מדריך שיגיד לי מה החומרים שדרושים, ואיך להרכיב אותם המדריך היחיד בעברית שמצאתי הוא היה למסך שמתחבר דרך הכניסה\יציאה של המדפסת paralel, וחיבור זה לא אקטואלי בשבילי כי אני לא רוצה לנתק ולהחליף בין המדפסת למסך כל פעם (ואני לא יחבר ת'מדפסת בusb) למישהו יש מדריך לחיבור ליציאה הסריאלית? או בכלל מדריך בעברית? או טיפים ? כל דבר יתקבל בברכה

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. יש לי כרטיס X1950PRO של גיגה בייט מגיע עם קירור של זלמן. שום תוכנה אינו מזהה את טמפ הכרטיס עוד מישהו נתקל בתופעה זו? יש סיכוי שאין חיישן? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 545 צפיות
  17. Started by snoopdogg,

המערכת: AMD 64 3200+ CG MSI K8N Neo PT Crucial Ballistix 4000 512MB*2 Leadtek 6800GT ספק כח גנרי עם 18A ברייל של 12V תנאים: מארז של פוקסכון פתוח ת מאוורר 80MM שמוציא אויר (לא משמעותי כי המארז פתוח?) נקיתי את המאווררים של המעבד והכרטיס מסך, מארז עם שמן. כמו כן מרחתי AS5 על הליבה והזכרונות של הכרטיס מסך וסגרתי אותו בלי הפלסטיק המפורסם של לידטק. הכטיס מסך על דיפולט מאחר ואין לי כרגע ספק טוב. הוצאתי סטיק אחד של זכרון מאותה סיבה. טמפ' חדר של 22 מעלות בערך. OC ראשוני : core speed : 2311 multi: x 11 HTT : 210 Memory : 2,2,2,5 טמפ' Idle : NB = 40 CPU = 34 כרטיס מסך : Core : 51 Ambient : 37 הטמפ' של המעבד נבדקו באמצעות Core Center .

• 12 תגובות
    • 725 צפיות
  18. כשהרצתי בנצ'מארק עם ה3DMark במהירות זיכרון וליבה של 166/166Mhz (עם ההארדיסק הישן) קיבלתי 612. בפעם הזו בחנתי את הביצועים ב-800x600 16bit. לאחר האצת מהירות הזיכרון והליבה ב9Mhz, על אותה רזולוציה קיבלתי 659. טוב, סבבה. קניתי הארדיסק חדש, גרסאת הJB של הWD400. הרצתי את הבדיקה על רזולוציה של 1024x768 16bit ובלי OC לכרטיס מסך. כמה קיבלתי? 1009. האצתי את הכרטיס מסך עד ל180/180Mhz מהירות שעון וליבה, רק שגם כאן קיבלתי 1009, וגם זה היה על אותה רזולוציה. מן הסתם שההארדיסק הוסיף טיפה בשל מהירותו, וכנראה שהרזולוציה הנמוכה שבבנצ'מארק הראשון הפחיתה ניקוד (שני הסיבות לתוצאה הנמוכה בבדיקה הראשונה) ב3DMark. קודם כל, זה נכון? ודבר שני.. למה אחרי אובר קלוק של 14Mhz לא חל שום שיפור?? עריכה- ע…

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. לילה טוב..או כבר בוקר טוב לכולם.. בכל מקרה..אתמול החלפתי את הקירור שלי מסטוק שקיבלתי לVANTEC AEROFLOW 5600RPM... הוא יושב על סוקט A המעבד שלי ATHLONXP2500... לפני ההחלפה הטמפ' הייתה בסביבות ה47-50.. וכרגע לאחר ההחלפה..היא יושבת קבוע על 50 ורק עולה לא יורדת... למיטב הבנתי מרחתי משחה והכל כמו שצריך...ואפילו הורדתי שוב ומרחתי שוב ועדיין הטמפ לא בסדר...משו לא בדר אצלי או שאולי החיישן דפוק?..מה זה יכול להיות?.. תודה חברה..

• 5 תגובות
    • 549 צפיות
  20. Started by Davidmag1,

אני עומד על OC של 33% ככה vcore 1.3 NB 1.535 memory 1.80 המחשב נכבה ללא שום סיבה לא מתח ולא טמפ' ניסתי להוריד את הOC לרמה יותר נמוכה 2.7-9 ובכל זאת אותו דבר

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by sashakrik,

אהלן ! יש לי 3700+ ע"ג לוח ASUS דגם A8N-SLI Deluxe, החלטתי לקנות ביג טייפון אבל יש לי דאגה קטנה, המארז שלי נמוך יחסית ולכן המרווח של הלוח אם לספק הכח קטן יחסית. לכן אני מפחד שלא יהיה מספיק מקום בשביל הביג טייפון כי הרי ידוע שהוא מאוד רחב. אם מישהו פה התקין ביג טייפון על לוח כמו שלי ויוכל לומר לי בכמה הוא בולט החוצה מחוץ ללוח אם מאוד אשמח. תודה !

• 14 תגובות
    • 896 צפיות
  22. Started by hag911,

למישהו יש אולי את הלוח הזה ? ההגדרות של הביוס קשים להבנה בגלל שיש המון המון הגדרות שונות ואולי מישהו יוכל להסביר לי תודה

• 2 תגובות
    • 606 צפיות
  23. ברה אם אתם מכירים גוף זה אתם יכולים בבקשה לספר לי עליו?ולהסביר למה הוא גומר את זאלמן?

• 10 תגובות
    • 804 צפיות
  24. Started by NETANELKOREN,

האם קימם מאורר לספק כוח,אם כן אז מה המחיר המינמלי. מה יותר טוב מאורר הוא גוף קירור תודה

• 1 תגובה
    • 499 צפיות
  25. Started by jackhammer,

רציתי לדעת אם נוזל הקירור במערכת הקירור מים (Ethylene glycol) מוליך חשמל? חפשתי באינטרנט אבל אני לא מצליח למצוא תשובה כל מה שאני מוצא זה מבנה מלקולרי ומסה אטומית וכל החרטא הזה (שבטח יביא לי סיוטים בלילה משיעור כימיה ) אני רוצה לדעת מה יקרה במקרה הכי גרוע ותהיה נזילה במערכת קירור המים וחלק ינזול על הרכיבים.... יהיה קצר? אם לא יקצר אז סבבה אבל אם יהיה קצר אז למה לא משתמשים בנוזל שלא מוליך חשמל כמו מים מזוקקים (היחיד שעולה לי בראש אבל בטח יש עוד)? תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים