עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. האם ה-SONIC TOWER הוא התמורה הטובה ביותר ל-210 שקלים חדשים דנדשים? http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3031 תודה למי שיענה לי.

• 9 תגובות
    • 727 צפיות
  2. שלום, לא מזמן רכשתי כרטיס מסך GIGABYTE 8600 GT עם 512 בזיכרון. השתמשתי ב RIVA TUNER בכדי לעשות OC והשגתי ככה: Core Clock - 709 Shader Clock - 1602 Memory Clock - 542 וגם האמת ששכחתי את הערכים המקוריים אני יודע, מטומטם מצדי... רציתי לשאול, מה היא הטמפ' המומלצת ואיזה מספר לא כדאי לעבור או להגיע אליו? עד איפה אני יכול לעשות OC לכרטיס בצורה מומלצת? ואיך המספרים עד עכשיו :s05: טמפ' במנוחה 62-67 מעלות (יום ולילה) ובמאמץ 73-78 הדגם המדויק: GV-NX86T512H קישור לאתר יצרן: http://www.giga-byte.com/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=2604 בתודה מראש, קובי

• 8 תגובות
    • 727 צפיות
  3. יש לי מעבד פרסקוט 3.2GHz דגם 540 סטפינג D0. הבעייה היא שמתח ברירת המחדל הוא בערך 1.35 ובמתח הזה המעבד מתחמם רצח ללא OC! באתר אינטל מצויין שהטמפ' המקסימלית היא 67.3 בערך אז אני מוריד את המתח ל1.25 ואפילו אז המעבד עדיין עובר במעט את ה67 מעלות במאמץ, מה שאבסורד הוא שהמעבד יציב לחלוטין במתח הזה, מתחת לזה הוא לא יציב (נבדק בעזרת S&M במאמץ מקסימלי). יש לי גוף קירור Aerocool Extreme המיושן אבל הוא עדיין אמור להיות יותר טוב מקירור סטוק וחידשתי חומר טרמי לא מזמן... מה לדעתכם אפשר לעשות?

• 3 תגובות
    • 727 צפיות
  4. Started by what the fuck,

טוב יש לי כמה שאלות 1. נכון כשעושים OC לזכרונות אז בשלב מסויים יש טקסטורות מבעוניות כאלו ? אז עם אני יקרר עוד תכרטיס הטקסטורות האלו יופיעו במהירות יותר גבוה, נכון ? למשל אם עכשיו זה מופיע ב 500mhz, עם קירור יותר טוב זה יופיע ב 550 2. האם צריך לשמור על אותו יחס בין הליבה לזכרונות ? כי בהתחלה היחס היה 1.3 לזכרונות ועכשיו אני לא יכול לעשות עוד OC לזכרונות (ראה סעיף 1 P:) ולליבה כן אז אם אני אגיע ליחס של בערך 1 זה יהיה בסדר ?

• 1 תגובה
    • 727 צפיות
  5. Started by HeaT-SinK,

עשיתי OC קטנטן AXP 2500+@3200+ א. אחרי הOC הטעינה של הווינדוסלוקחת יותר זמן ... זה מצב נורמלי ? (אחרי שהפס הכחול זז לוקח יותר זמן מבעבר) ב. התמתח לפי הביוס הוא 1.7 האם מתח כזה ( גבוה או לא לפי שיקולכם) נורמלי לOC כזה קטן ? ג. שיניתי תזמונים שלהזכרונות ל2 מאפיינים ל CAS ולRAS (משהו כזה) המחשב לא היה יציב אז העליתי תמחתח ל2.7 . עד מתי סביר להעלות (שהם לא ישרפו או משהו כזה) ? ד. בביוס יש לי לשנות יחסים הכי נמוך אצלי זה 3\3 אבל יש דבר כזה "BY SPD" זה אומר 1:1 ?

• 9 תגובות
    • 727 צפיות
  6. אוקי אז יש לי כמה שאלות - 1. שמתי לב שבביוס יש לי אפשרות לשנות את ה bus speed, אף פעם לא נגעתי בזה כי פחדתי. היום החלטתי לנסות והעברתי את זה ל 520 והתוצאה במבחנים של Sandra Lite קפצו פלאים אפילו יותר מכשהעברתי את הבאס מ 130 ל 170, אז מה זה בעצם ה bus speed? והאם אני יכול להעלות אותו עוד? (הכוונה, האם משהו יכול להגביל אותי במידה ואני אעלה אותו למהירות של 800?) 2. איך אני יכול להרים את הבאס של הזיכרון מבלי להעלות את מהירות המעבד? (כרגע אני עם מחלק של 3:4 או 4:3) עכשיו שאלות אחרות שלא ממש קשורות אלי - 3. למה מי שקונה מעבד FX הוא מוריד את המכפלה ולא מעלה? ז"א נגיד והמכפלה שהמעבד מגיע היא 20 אז בדר"כ אנשים מורידים את המכפלה ומעלים את הבאס אז למה לא להעלות את המכפלה ביחד עם הב…

• 6 תגובות
    • 727 צפיות
  7. קניתי מחשב חדש: P4 3000 512K Abit IC7-G 2* A-DATA 512 MB DDR 400 WD 160 GB S-ATA Thermaltake Silent PerwPower 420W Active PFC Chenbro Xpider - עם מאוורר אחד מאחורה של 120MM כשאני בודק ב- AIDA 32 את הטמפ' במחשב שלי זה מה שאני רואה: MotherBoard : 42 CPU : 57 AUX : 34 ואני לא עושה שום אוברקלוקינג והמחשב שלי לא עושה כלום, חוץ מזה שאני באינטרנט ובאימיול. יכול להיות שהתוכנה מראה לי טמפ' לא נכונות? (לא נראה לי כ"כ..) מישהו מכיר את המארז שלי ויכול לייעץ לי? יש בקדימה מקום לעוד מאוור 80MM, אבל הבעיה היא שאין לו כל כך נגישות לבחוץ כי יש שם את קדמת המארז ואם אני שם מאוור 80 אז איך כדאי לעשות זאת? כך שימשוך אויר לתוך המארז ותהיה זרימה או להיפך שגם הוא יוציא?

• 8 תגובות
    • 726 צפיות
  8. Started by chester_lp,

שבודקת את הטמפ' של הכרטיס מסך שלי {geforce fx 5200 128 mb} תודה מראש

• 10 תגובות
    • 726 צפיות
  9. Started by MatanFrenkel,

עד 200 שקל , למעבד E8400 , כמובן בשביל OC תמליצו בבקשה כולל קישור לקניה מאתר כשלהו באינטרנט תודה מראש

• 6 תגובות
    • 726 צפיות
  10. Started by cyberX,

הקירור שבא עם המעבד ב-BOX איך הוא ? מבחינת : 1) רעש 2) יעילות (האם הוא מקרר טוב? האם הוא טוב גם ל-OC ?)

• 7 תגובות
    • 726 צפיות
  11. Started by Idanp,

מה המתח המקסימלי הבטוח שאני יכול לתת לווינצסטר 3000 שלי? כרגע המעבד שלי עובד 7\24 על 1.55

• 5 תגובות
    • 726 צפיות
  12. שלום אני מתחיל לתכנן מחשב חדש והפעם אני רוצה מארז קטן (קוביה עם לוח mATX). מבחינת מעבד, נראה לי שאני אחכה לראות מה שווים משושי הליבה של AMD ואז אני אחליט אם ללכת על אחד כזה או על ה i5 860. מכיוון שאני מדבר על מארז קטן (SFF) אז לא כל גוף קירור יוכל להיכנס לתוכו והשאלה שלי היא האם ישנו גוף קירור מומלץ למעבד שהוא נמוך יחסית ובכל זאת יעיל ? יש לציין שלא מתוכנן אוברקלוק. תודה

• 1 תגובה
    • 726 צפיות
  13. Started by TGA,

יש לי I7 920 0D לוח אם EX58 UD3R קירור מעבד: MUGEN 2 מארז: CM690 ספק: 650 W כרטיס גרפי: GTX 285 דיסק קשיח: 650GB כרטיס זיכרון: 3x2GB Patriot Extreme Performance Triple Channel 1333MHZ בתוך המארז יש שלושה מאווררים. עכשיו השאלה שלי היא האם המערכת מסוגלת לעשות OC? אני יודע שהלוח אם הוא לא הכי מתאים לOC אבל קראתי בכמה מקומות על הלוח אם הזה והUD3R עושה יותר אוברקלוק מUD4R ולא יכלת לרכוש כבר את EX58-EXTREME כי הוא היה קצת יותר מידי מעבר לתקציב.

• 6 תגובות
    • 726 צפיות
  14. Started by or2077,

אין ממש הסבר מה זה ואני לא יודע משהו עם לשפר את הביצועים של המחשב מישהו יכול בבקשה להסביר לי?

• 1 תגובה
    • 726 צפיות
  15. Started by iakovl,

החלטתי לבנות לעצמי מארז כי אלה שיש בשוק או יקרים או לא הכי מוצלחים (אין בכונתי לרדת על כל המארזים המצוינים שיש בארץ ובעולם). ויש כמה שאלות שצריכות להענות לפני שאוכל להתחיל לבנות. :asthanos: 1. למישהו יש מושג אם יש מדריך על בניית מארז. 2. באיזה צורה כדאי לבנות את המארז עומד/שוכב/אחר? 3. מאילו חומרים כדי לבנות אותו. 4. אם יש אילו טיפים על מארזים (מיקום מאוררים כמות כוננים וכו'...)

16. שלום, פתחתי עכשיו את המחשב ובדקתי מה עושה רעש גיליתי שהמאוורר הקטן של הכרטיס מסך עושה קצת רעש, אבל מה שעושה את עיקר הרעש הוא המאוורר של המעבד Arctic Cooling Freezer 64 Pro שעוצרים אותו המחשב נהיה שקט מאוד.. מבחינת טמפרטורות המעבד יותר קר מטמפרטורת החדר והכרטיס מסך בסביבות ה30 במנוחה. בדקתי בspeedfan במנוחה וכתוב שמאוורר 1 מסתובב על סביבות ה2500 rpm ושהשני בסביבות ה513 rpm. זה לא כותב שמה של איזה רכיב כל מאוורר.. שזה דיי מפגר. הפעלתי את OCCT 3 על הבדיקה של הספק כוח (מאמץ את הכל) והRPMים לא זזו כמעט. בלוח אם הפעלתי את cool'n'quit הזה שיש שמה וזה לא שינה כלום. אז יכול להיות שהArctic Cooling עובד לי כל הזמן ב2500 rpm? כי אם הוא היה עובד ב513 rpm לא היו שומעים כלום,…

• 7 תגובות
    • 726 צפיות
  17. Started by Jack_g,

ראיתי ברשת כמה דגמים של הגוף קירור הזה slk800U slk800A מה ההבדל בין השניים ויש בכלל את ה EXTREME גם .

• 8 תגובות
    • 726 צפיות
  18. אהלן אנשים בשעה טובה קניתי מחשב חדש אחרי 6 שנים וגם הרכבתי אותו בעצמי ... וזו בעצם הסיבה שיש לי כמה שאלות טרם התקנתי עליו מערכת הפעלה אבל עלו בי כמה שאלות : 1. מה צריכה להיות הטמפרטורה (מיטבית) של המעבד בבדיקה בביוס כמובן שאני מדבר על מצב ישר מהארגז בלי אוברקלוקינג ובלי כלום. 2. האם כל הנורות הציבעוניות שעל הלוח אמורות לדלוק בביוס שכן ממה שרשום בחוברת הוראות ככל שדולקות יותר נורות חיווי מירוק לאדום עם צהוב/כתום וכתום חזק באמצע ככה יש יותר עומס על המעבד... אז השאלה היא האם זה תקף גם למצב ביוס או ששם זה תמיד מדליק את כל הנורות ? מעבד CORE2QUAD 9550 גוף קירור AC freezer 7 pro לוח gigabyte ep45-ud3p לא יודע אם זה חשוב לצורך התשובה אבל הספק הוא crosair 620W והמארז CM690 נכון …

• 2 תגובות
    • 726 צפיות
  19. אלה הטמפרטורות במצב מנוחה! O_O אני בשוק לגמרי. יש לי עוד מאוורר במארז, שלא פועל כרגע, משום שאני לא מצליח לחבר אותו לספק, זה כאילו שאין מספיק חיבורים פנויים (0 בעקרון לפי מה שראיתי ). עצות? דעות? תגובות? זה נורמאלי יחסית לחום של היום (ירושלים)? P: תודה מראש, orl2008. את האמת, אני מפחד להפעיל עכשיו את Burnout או משהו, שהמעבד לא יקפוץ לאזור ה-90 ככה O_O

• 5 תגובות
    • 726 צפיות
  20. Started by ariebel,

א. האם יש אופציה בBIOS הכי חדש לשנות VOLTAGE לVDD? ב. כמו שהבנתי צריכים להיות סינקים על שני הצ'יפסטים בכדי להעלות VOLTAGE בVDD. האם להדביק סינק שקניתי יזיק לצ'יפסט? (אם זה יפיג לי אחריות, ממש לא מעניין אותי). ג. האם לשים סינקים על הזכרונות שלי יהיה מיותר בשביל להעלות להם VOLTAGE? תודה, לב.

• 4 תגובות
    • 726 צפיות
  21. Started by or_azu,

המחשב שלי מרעיש מאודד זה משגע אותי... ולקירור מים אין לי כסף להוציא עכשיו.. אז עלה לי רעיון ליד המחשב יש לי מקרר קטן כזה (של ה30 ליטר החמודים האלה..) חשבתי אולי אפשר להשתמש במדחס שלו בשביל לקרר את המחשב? הקטע הוא שאני צריך את המקרר שימשיך להעבוד כמקרר יש למישהו רעיון איך לעשות את זה?

22. מחפש. תודה מראש..

• 3 תגובות
    • 726 צפיות
  23. Started by dbx22,

אני שיניתי את המכפלה מ11 ל 11.5 ואחר כך ל12 מה עוד כשאי לשנות? יש לי בארטון 2500+ INFINEON 512 DDR 400 ASUS A7N8X-X הצעות? כל תשובה תתקבל בברכה...

• 13 תגובות
    • 726 צפיות
  24. Started by AtomiX,

עבדתי על מהירות 280 * 9 במשך כמה ימים.. המעבד עבר טסטים של סופרפיי 32 מגה יותר מ 10 פעמים.. אחרי שלושה ימים [היום] איך שהווינדוס עולה פשוט הוא עושה ריסט יש איזהשהו פיתרון מבלי להוריד את הבאס?

• 10 תגובות
    • 726 צפיות
  25. שלום אני מחפש מאוורר טוב ושקט למפרט הנ"ל: Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz, 1333FSB, 4MB Box Gigabyte GA-P35-DS3 Intel® P35 Chipset LGA 775 Western Digital 500GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD5000AAKS Sapphire ATI RADEON HD 2600XT 256MB GDDR3 PCI-E LG GSA-H62 SATA Multi DVD-Recorder Bulk Black Gigabyte Aluminium Poseidon Silver Blue Led OCZ 2GB kit DDR2 800 PC2-6400 System Elite Dual Channel 5-5-5-15 OCZ2SE8002GK

• 9 תגובות
    • 726 צפיות

דיונים חדשים בפורומים