עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Salwaby,

אני חושש שבמחשב השני שלי הטמפ' של המעבד אולי עוברת קצת תגבול כרגע המעבד הוא p4 2.8ghz presscot 800mhz השתמשתי ב speed fan כדי לבדוק טמפ' וזה מה שקיבלתי (קובץ מצורף) התוצאות שם מראות דברים מוזרים , גם ב fan וגם ב temp ואני רואה שם גם איזה אייקון של שריפה שלא מוצא חן בעיניי טמפ' של 1 ו 3 נשארות קבועות פחות או יותר של 2 היא נעה בין 52 ל 56 האם יש סכנה? תודה. [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 729 צפיות
  2. Started by davidreznic,

שלום, יש לי E6750 ללא OC. במנוחה הוא ב-24 מעלות. זה נורמאלי או שהתמזל מזלי ויש לי מעבד קר במיוחד? עוד משהו, מהי הטמפ הנורמאלית של 8800GT במנוחה ומאמץ? (כדי שאני אוכל להגדיר מתי הוא יתריע על התחממות יתר)

• 4 תגובות
    • 492 צפיות
  3. Started by gal.w,

יש לי athlon xp 1800+ שעובד בטמפ' של 57- 60 מעלות האם צריך להוסיף קירור?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by crazydiamond,

יש לי מחשב עם מעבד פנטיום 3 1000 MHZ , לאחרונה החלפתי את יח' הקירור (מאוורר + גוף קירור) ליח' קירור מקורית של אינטל (מאוורר של sanyo denki ) המאוורר מסתובב במהירות ממוצעת של כמעט 3500 סל"ד שמתי גם כמות נכבדה של גריז תרמי. במצב מנוחה טמפ' המעבד היא 36-37 מעלות - כשאין יישומים כבדים כמו משחקים וכד' במצב מאמץ טמפ' המעבד נעה סביב 46-48 מעלות, כשאני מריץ משחקים 3dmark וכד' יש לציין שהמחשב נמצא בחדר קריר יחסית המארז שלי הוא ATX ישן שהוא בנוי כך שהספק ניצב מעל המעבד - ויש מאוורר נוסף (חלש) בצד הקדמי של המערכת - מתחת לכפתורי ההפעלה החיצוניים, אין במארז פתחים כמעט. האם הטמפ' הללו הן סבירות, או האם המארז הסגור ומיקום הספק מעל יח' הקירור גורם לטמפ' הגבוהה. שוחחתי עם איש תמיכה של א…

• 1 תגובה
    • 547 צפיות
  5. Started by Hadas89,

שנה טובה לכולם, קודם כל. מקווה שהגעתי למקום הנכון לשאול לגבי טמפרטורת המעבד שלי Mobile DualCore Intel Core 2 Duo T5750, 2000 MHz (12 x 167) מחשב חדש שנקנה לפני שבוע...האם זה סביר 50 מעלות צלזיוס מינימום (מטפס לעיתים גם עד 60) בעת חצי מנוחה (מס' תוכנות פועלות ברקע אבל לא משחקים או משהו כזה)? אנא הסירו דאגה מליבי... תודה מראש!!!

• 1 תגובה
    • 591 צפיות
  6. נכנסתי לביוס וראיתי שטמפ' המעבד עומד על 60 מעלות פלוס מינוס. האם זה נורמלי? אם אני ישנה את הכיוון של המאורר שנמצא בדופן של המארז כך שיוציא אוויר ולא יכניס, זה ישנה משהו?

• 12 תגובות
    • 957 צפיות
  7. Started by shloogy,

היי ברשותי CORE 2 QUAD Q9550 לוח אם P5QC מעוניין לבצע OC כשאני ניגש לבדוק את הטמפ' אני רואה הבדלים עצומים בין תכנה לתכנה: OCCT מראה 31 CORE TEMP מראה 44 והתכה של אסוס - 22 מה עושים?? תודה מראש,

• 4 תגובות
    • 574 צפיות
  8. השאלה היא האם זה מסוכן ? אני מניח שזה מעט גבוה מידי אבל האם זה מהווה סיכון למחשב או שאפשר לחיות עם זה בשקט ?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by dddddd,

שלום אז ככה יש לי בעיה המעבד שלי במנוחה עובד על 51 מעלות ובמאמץ לא בדקתי העם זה לא גבוה בשביל מעבד C2D ככה זה המפרט שלי מעבד:c2d e6400 כרטיס מסך:ati x1950pro 512mb לוח אם:‏AW9D-MAX abit זכרון:‏2x1GB Corsair CL4 800MHz הרדיסק:Seagate ‏400GB 7200RPM, 16MB, SATA II‎ קרור למעבד:Thermaltake ‏BigTyp 120 מארז:‏HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver ספק כח:PS-05 BIG FAN 500W (12cm Fan) (24pin JSP-TECH

• 24 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. עד היום הטמפ' הייתה על ממוצע 32~ במנוחה ו50-45 מאמץ על תדר 3600MHZ בדקתי בשעה האחרונה טמפרטורה בREAL TEMP פתאום זה מראה 43c בIDLE מה הולך פה לא שיניתי הגדרות לא כלום ככה סתם קפץ 10 מעלות הסירקולציה במארז אצלי סטנדרטית עם אחד מקדימה מכניס אוויר ואחורי מוציא, וזה לא הכרטיס מסך כי הטמפ' הייתה טובה גם אחרי שהרכבתי אותו עצות? אני חושש להיכנס למשחק שהמעבד לא יהפוך לי לחביתה

• 9 תגובות
    • 637 צפיות
  11. קניתי מחשב עם מעבד 2.4/533 ו הוא מראה לי טמפ' של 48-54C (לוח אם ASUS ת עם ASUS PROB) זה נורמאלי? ***תיקון** הוא מגיע במאמץ ל 59C כאשר שהMotherboard מראה על 28C מערכת

• 9 תגובות
    • 754 צפיות
  12. Started by nimrod99,

שלום לכולם.. במקרה הגעתי לאתר הזה , אז אמרתי למה לא, נבדוק את הטמפ' של המעבד הורדתי EVEREST הטמפ' הראתה 81 מעלות..זה היה בערב אחרי שהמחשב היה דלוק כל היום. למחרת קמתי בבוקר ,פתחתי את המחשב לנקות אבק,ובאמת היה אבק אז ניקיתי טוב טוב,הוצאתי את המאוורר גם וניקיתי מתחתיו עם השואב ואת המאוורר עצמו ניקיתי גם עם מטלית לחה עד שלא נשארה טיפת אבק. בקיצור הבאתי ניקוי טוב למחשב. חיברתי את המחשב ובעת שאני רושם הודעה זו הEVEREST מראה לי 77 מעלות ובכלל הוא כל הזמן קופץ, מ73 ל75 ל78...לא נראה לי אמין הטמפ' משתנה מהר מדי. אבל באופן כללי הטמפ' גבוהה...מה אתם ממליצים? סה"כ המחשב פועל טוב,לא נכבה, לא עובד לאט (טפו טפו טפו...) אבל אני רוצה למנוע שחיקה של המעבד. צירפתי לכם תמונה למטה, מה אתם ממ…

• 4 תגובות
    • 489 צפיות
  13. Started by looo,

זה מה שכתוב לי בביוס: mb temperature: 35c/95f cpu temperature: 74c/165f cpu fan speed: 4115 power fan speed: n/a chass's fan speed: n/a vcore voltage: 1.68 5.3 voltage: 3.47 5v voltage: 4.81 12v voltage: 11.91 המארז זה TASK E-Star Silver 350W Case בדקתי את המאוררים וכולם עובדים (אחד מתחת להארד דיסק, אחד על המעבד ואחד בספק כוח) לפני כמה חודשים התקלקל לי המאורר של המעבד והחליפו לי אותו הטמפ' היתה אז 40-50 מעלןת

• 6 תגובות
    • 614 צפיות
  14. Started by MDK,

טמפ' המעבד עומדת על 67+ במצב לא מאומץ יש לי את המחשב (ATHLON XP 1800 PALOMINO) כבר 4 וחצי שנים. מה אתם אומרים? שווה להחליף את הHEATSINK? כי את המאוורר החלפתי למקורי של AMD מחבר שלי

• 1 תגובה
    • 419 צפיות
  15. יש לי מעבד P4 HT 3.00 GHz אל לוח Abit IS7-V2 המעבד היה עובד 60 בדסקטופ / 68 במאמץ אם קירור סטוק + חומר תרמי ששמתי לפניי חודש בערך החלפתי את הגוף קירור והמאוורר להרבה יותר חזקים + שמתי מחדש חומר תרמי (אותו סוג) והמעבד עדיין בדיוק באותם טמפרטורות למה הוא כזה חם ולמה הקירור החדש לא משפיע ?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. היי, הטמפ' מעבד שלי (celleron 2400) היא 77 מעלות בממוצע (לאחר מריחת משחה טרמית שהורידה מטמפ' של 90 מעלות+) הורדתי את התוכנה everest וראיתי שקצב סיבובים של המאוורר שלי עומד על 2177RPM. השאלה היא אם אני צריך להחליף מאוורר או שהבעיה היא במעבד עצמו?..

• 13 תגובות
    • 971 צפיות
  17. Started by n3b,

שלום וחג שמח, בהמשך לאשכול הקודם, שלא נמצא פיתרון(למרות העלאת ה RPM) הטמפ' נשארו גבוהות אני מצרף לאשכול תמונה של המארז + מפרט מלא כמו שאתם רואים הטמפ' בזמן מנוחה הם 49 מעלות אם מישהו עם מפרט דומה יודע\נתקל בבעיה דומה אני אשמח לשמוע הסירקולציית אוויר היא כזו: שני מאווררי 120 בחזית מכניסים אוויר מאורר 120 על הדלת של המארז מכניס אוויר אחד מאחור מוציא אוויר [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by yo0924,

יש לי מעבד אינטל 3.0 775 פרסקוט ועליו מורכב ביג טייפון (הורכב על ידי טכנאי מהחנות). הטמפ' במנוחה ללא כל מאמץ אפילו בלי אינטרנט ובלי שום תוכנה פתוחה היא 48 מעלות צלזיוס. מדוע הטמפ' כזאת גבוהה???(יש לציין שהחדר אינו חם מידי ויש לי עוד מאורר של 80 מ"מ במארז). טמפ' נוספות: Field Value Maxtor 6Y080M0 44 °C (111 °F) Field Value Aux 41 °C (106 °F) Field Value Motherboard 42 °C (108 °F) הטמפ' נמדדו ע"י תוכנת אברסט. אבקש ממכם המלצות איך לקרר את החלקים(אולי הוספת מאוררים או רכיבי קירור לחלקים מסוימים במחשב ). התקציב הוא עד 500 ש"ח בלבד.

19. Started by jean-paul,

שלום, יש לי מחשב מבוסס סוקט 478 מעבד 3.0 לוח אם p4s800 של אסוס. מאתמול המחשב שלי נכבה לי ובבדיקה שלי מול הביוס מתברר שהטמפ' מגיע עד ל 95 מעלות צלסיוס. המאוור נראה עובד תקין משהו כמו 3400 סיבובים לדקה. האם זה הסוף של המאוור האם כדי לקנות חדש?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by sahaf,

אהלן חברים... יש לי שני שאלות : ראשית רציתי לדעת אם טמפ' המעבד שאוורסט מראה כאן הגיונית... שנית אם הטמפ' של הכרטיס מסך בסדר כמו שאוורסט מראה (במנוחה) ובזמן עבודה 54 מעלות... חשוב לציין שיש לי במעבד קירור thermaltake big water 745 וכמות המים במיכל תקינה... מעבד pentium d dual core 4mb cache 3000ghz הכרטיס מסך gainward geforce 8500gt 512mb והוא מקורר על ידי thermaltake tide water הנה התמונה של התוכנה אורסט:

• 3 תגובות
    • 601 צפיות
  21. Started by Master Boo,

שלום אני לאחר החלפת מאווררים- הרכבתי AC Freezer 7 Pro ובנוסף120 אחד מאחורה (גם של AC). הטמפ' כרגע עומדת על 45~ (כשיש רק תוכנות רקע רגילות כמו ווינאמפ ומסנג'ר, וכמה טאבים ב-FF). אני מניח שזה בסדר, אבל איך אפשר לוודא שהכל הורכב כמו שצריך? איזהשהו מבחן מאמץ (חוץ מלנסות לחשב עצרת של מיליון )? תודה!

• 6 תגובות
    • 605 צפיות
  22. מקווה שהבנתם למה התכוונתי לפי הכותרת. למה אני שואל? יש לי מעבד כפול ליבה של AMD בOC ל3.0 במאמץ מלא הטמפ' שלו לשתי הליבות יחד היא 50 אבל טמפ' כל ליבה בנפרד(מה שרואים בcore temp) היא 35.

• 4 תגובות
    • 680 צפיות
  23. Started by pooowa,

הורדתי היום את התוכנה AIDA32, והטמפ' שהיא הראתה היובמעלות) MOTHERBOARD: 29 CPU: 50 (נע מפעם לפעם בין 49 ל- 51) AUX: 39-40 הטמפ' של הלוח אם נראית לי בסדר, אבל המעבד נראה לי חם מדי. הבעיה בקירור (שיבוא בקרוב מאוד)? או שהטמפ' ככה צריכה להיות? תודה לעונים

• 10 תגובות
    • 820 צפיות
  24. Started by Bar1234,

שלום לכולם.... יש לי מעבד INTEL PENTIUM 2.0- NORTHWOOD הגיוני שהוא עובד על 19 מעלות עכשיו (קר בחדר).....??? או שהתוכנה מזייפת... למרות שגם בתוכנה וגם בביוס הם מראים לי אותו דבר...!!

• 12 תגובות
    • 561 צפיות
  25. שלום, ברשותי מחשב נייד מדגם Gigabyte W566N. Intel Mobile Core 2 Duo T7500 GeForce 8400m GS Win XP במשך החודש האחרון טמפ' המעבד התחיל לקפוץ כשהוא נמצא בכל מאמץ כלשהוא, בין אם זה משחק או קידוד סרט. לאחר כחמש דקות לערך טמפ' המעבדים מגיע לשיאו (100C) ולאחר עשר דקות עד רבע שעה המחשב נכבה. גם אם אני משחק במחשב מאוד פשוט כמו דיאבלו 2, או הירוס 3, הטמפ' קופץ באופן מיידי ולאחר אותו זמן קצר שציינתי המחשב נכבה. כשהמחשב לא נמצא במאמץ טמפ' המעבדים נמצא באזור ה-55. פתחתי את המחשב (עד כמה שיכולתי) וניקיתי אותו מכל אבק שהיה. ללא הועיל. בצעתי בדיקות ב OCCD: http://img39.imageshack.us/gal.php?g=2009051318h11cpu1.png

• 7 תגובות
    • 813 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.