עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by shainov,

שלום לכולם, רציתי להתייעץ לגבי מתחים של NB,SB CPU VTT ומתח מעבד מקסימלי שכדאי שאכוון לE8400 מחלקי זיכרונות עומדים על 1:1 FSB -1898 BUS SPEED-478 CPU VTT-1.20V MCH 1.25-1.35V ICHIO 1.5-1.7V ICH 1.05-1.27V. CPU VOLTAGE-1.3870V 1.רציתי להתייעץ לגבי המשך OC לכיוון 4.350 אם אפשרי ולהגיע לBUS של 500 וDDR2 1000 אפקטיבי,כרגע יציב חלקית (PRIME 95 קורסת לאחר 25 דקות) 2.אם אין צורך להשאיר את מתחי הNB/SB גבוה/או לחילופין צריך להרים אותם עוד קצת אשמח לכיוון.

• 5 תגובות
    • 580 צפיות
  2. Started by PeaS,

קניתי את המארז, ויש לי מספר שאלות, בעיקר בקשר לאיוורור. המארז מגיע עם 3 מאווררי 8CM, אחד מכניס אוויר בפאנל הקדמי למטה, ושניים מוציאים אוויר מאחורה ליד היציאות של הלוח-אם. קניתי את המארז יחד עם הספק 350W של אנרמקס (למרות שיש לו כמה מודלים אין לי כוח לבדוק עכשיו איזה בדיוק, וזה גם לא משנה), שמאוורר 8CM שלו מוציא אוויר מאחורה ואחד 9.2CM נושף אוויר לתוך המארז. לא יווצר מצב של תת לחץ? גם במארז, ובעיקר בספק כוח, בעיקר אחרי שהוספתי לו את מאוורר מקדימה שמוציא אוויר מהמגירה של הHDD's, כי חשבתי שיהיה יותר חכם להוציא את האוויר החם החוצה מאשר להכניס אותו חזרה למארז. אמור להיות תת-לחץ גבוה מאד, משום שרק מאוורר אחד מכניס אוויר (הזה שבספק בעצם מסתובב על "ריק" משום שיש כבר מאוורר שמוציא…

• 5 תגובות
    • 783 צפיות
  3. אני מעלה את התדר למהירות של 2500 MHZ והמחשב נתקע כול הזמן עכשיו יש את המפרט שלי למטה מה אני צריך לעשות? אגב אני משתמתש באיזי טיון (EASYTUNE4)

• 5 תגובות
    • 550 צפיות
  4. Started by shlomid,

המפרט העיקרי הוא: AMD XP 1700 @ 2137MHZ -185*11.5 8RDA+ kingston DDR 333 - 1 giga הזיכרונות מתוזמנים על 6 3 3 ו- cas 2.5 מתח למעבד- 1.8 הבעיה היא שאני לא יכול להגיע גבוה יותר יש לי פוסט ב- 200*11 וגם ב- 190*12.5 אבל לאחר הפוסט ה-WINDOWS לא עולה מה לעשות הלאה?

• 5 תגובות
    • 510 צפיות
  5. המפרט שלי הוא - Gigabyte X38-DS4 Corsair 520W Q6600 V1 G.Skill 4GB CL5 Inno3D iChiLL GeForce 8800 GT 512MB Vista X64 המעבד שלי מומהר ל- 3GHz 335x9 והנתונים בתוכנות Everest, CPU-Z ו- Core Temp סותרים. ב- Core Temp אני רואה את המהירות כפי שהיא צריכה להיות ומופיעה בביוס (כלומר 3GHz), ב- CPU-Z (הגרסה אחרונה) אני רואה שהמכפלה היא 6 ולכן מהירות המעבד היא 2GHz (כלומר Under clock), וב- Everest הנתונים משתנים כל מספר שניות כלומר המכפלה משתנה מ-6 ל-9 וחוזר על עצמו. למישהו יש מושג מה קורה כאן? יתכן והתוכנות עדיין לא יודעות לקרוא את הנתונים הנכונים מהביוס של הלוח החדש הזה? תודה.

• 5 תגובות
    • 979 צפיות
  6. נכון יש את הנייר נחושת שעושים איתו עבודות אומנות וכל זה http://img88.imageshack.us/img88/9696/copperpaper2hn.jpg http://www.cyconpub.com/images/j_art/2005/monogramincopper.jpg ויש את הסינקים של Thermaltake Copper memory heat אז יש מצב לשים אותו (נייר נחושת) על הזכרונות זה יוריד קצת מעלות ?

• 5 תגובות
    • 543 צפיות
  7. Started by taotao,

שלום לכול חובבי הקירור אני צריך עצה פרקתי מאוורר מהספק הישן שלי סבבה עכשיו הורדתי שבלונות של גדלים שונים (60,80,92,120מ"מ) והוא לא מתאים לגודל של אף אחד מישהו יודע בדרך כלל איזה גודל הם? ועוד משהו יש לי את המארז מארז MIDI ATX 2432 http://www.bigcomputers.co.il/Product.asp?Pid=CASE2432&Cat2Cat1ID=5377&Cat2ID=0&aff=zap וככה הוא נראה מצד שני יש לו שתי פתחים העליון העגול זה מין תעלה כזאת "אגזוז" למאוור שמכניס אויר למעבד http://www.comp-il.co.il/Product.asp?Pid=CSCOMMA400W&Cat2Cat1ID=1435&Cat2ID=1769&aff=Zap http://www.e-net.co.il/product.asp?productid=3094 עכשיו יש לי מאוור אחד שמכניס אויר מקדימה אחרה הכפתור שמדליקים תמחשב ואחד מאחורה שמוציא אויר עכש…

• 5 תגובות
    • 754 צפיות
  8. Started by nightshadow,

עשיתי את הoc ל-7900gt והוא מגיע הכי גבוהה ל-59 מעלות (יש לי קירור zalman vf700 לא משהו רציני) אז רציתי לשאול איזה מאוורר נוסף אני יכול לשים לייד הכרטיס שיירד במינימום 8 מעלות? אני צריך משהו זול נ.ב. איזה טמפ אני צריך לשמור שהכרטיס שלי לא יעבור במאמץ?

• 5 תגובות
    • 769 צפיות
  9. מה שעשיתי זה את הבאס העלתי ל 200 הוא היה על 166 ואת המתח העלתי ל 1.675 -1.8 משהו כזה בין לבין זה טוב ? זהיכול לגרום בעיות ? במנוחה המעלות שלי הם 36 40 בעומס אני חושה 50 60 זה טוב ?

• 5 תגובות
    • 661 צפיות
  10. אוקי השאלה היא: האם הכרטיס החדש של ATI 4870 מתחמם מעל המידה המומלצת? ואם כן איך אוכל לשפר את מצבו ( על ידי איזה חומרה אשר עליי לקנות?) כי בידיוק הזמנתי מחשב חדש עם הכרטיס המדובר. ושאלה נוספת: האם אפשר לעשות לכרטיס המדובר אוברקלוקינג כדי להגביר את תפוקתו? אם כן האם יש מדריך ? או מישהו נחמד אשר יועיל לעזור לי ? תודה מראש אלירן, משתמש חדש באוברקלוקינג וחומרה.

• 5 תגובות
    • 722 צפיות
  11. Started by EladxDxD,

אהלן, יש לי מעבד I7 950 ולוח X58A-UD3R וקירור NH-D14.. כרגע המעבד על תדר 3.5 לא יציב-אם אני עושה לו בדיקת מאמץ ממושכת הוא עושה מסך כחול וריסט.. אין לי נסיון בOC לכן אני מניח שהגעתי לשלב שצריך להעלות מתחים,אפשר מדריך את מה להעלות,כמה ואיך? תודה לעונים

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. שלום לכם. המעבד שלי (Intel Pentium 4A, 2000 MHz ללא שום O/C) החל מאז תחילת יולי (בדיוק לאחר ששדרגתי מGF2 לR9600XT) להתחמם לטמפרטורות של מעל ל57 מעלות כמעט כל פעם שאני משחק במשחקים עם גרפיקה רצינית (ואפילו כאלה עם גרפיקה פחות רצינית - Enemy Territory לדוגמא). מרחתי מחדש משחה תרמית ג'נרית טרייה שהייתה בסביבה (אל תשאלו) ביעילות, על פי המדריך שישנו כאן באתר, אבל לא היה שיפור משמעותי במיוחד. הגעתי למסקנה שאני צריך גריז תרמי או HS/F יותר רציניים בכדי לשמר את המעבד שלי. לצערי התקציב די מוגבל לאחר קניית כ. המסך ובזבוזי הקיץ השונים, ולכן אני זקוק להמלצה על HS/F שאפשר לקנות מהאינטרנט בלא יותר מ- 180 ש"ח כולל מע"מ כולל משלוח, או לחלופין המלצה לגריז תרמי איכותי וכמה שיותר זול (מכיוון…

• 5 תגובות
    • 554 צפיות
  13. Started by blabla2002,

אני הולך לקנות מאורר חדש אני רוצה שיהיה שקט ביותר מנסיון אישי אזה מאורר אתם מציעים המאורר צריך להיות בין 40-65 ש"ש

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by KoDkOd,

זה קצת מוזר אבל הצלחתי להגיע לטמפ' נחמדה בחום של 37 מעלות.... במאמץ 32 חום מעבד...וזה די מוזר כי יש לי רק שתי מאוורים של80 וחום הלוח אם -24 וכלל המארז-32 אני מודא אולי החיישן נהרס ?!

• 5 תגובות
    • 819 צפיות
  15. היי אני באמצע ניסיון לאוברקלוק פה... הכל עבד כבר ב-230fsb אבל בגלל שהזיכרון שלי בכלל לא טוב לאוברקלוק הוא נופל באמצע מבחניםץ טמפ' בסדר והכל בסדר... אני פשוט לא מומחה ב-OC ולא מצאתי דרך להשאיר את הזיכרון על 200 ורק את המעבד להעלות ל-230... איך אני עושה את זה? שמתי את הזיכרון על 200 /1/01 אבל הוא כאילו עובד מול המהירות הכללית שהיא 230. יש משהו עם מכפלה עד 10X ועוד משהו עם מכפלה עד X5 מה לשנות? תודה...

• 5 תגובות
    • 731 צפיות
  16. http://www.nmbtech.com/html/fans/engineering/engineering_101.html מצורף קובץ PDF זהה לדף באתר... [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 719 צפיות
  17. Started by waizman,

אני שוקל לקנות את אחד מההיטסינקים האלה. הוונטק יותר זול, ושמעתי עליו רק טובות, אבל לעומתו עומד המלך ה(כמעט) בלתי מעורער, ה AX7... אם אני יקנה את ה AX7 אז יצורף אליו SF2. מה דעתכם? אז איזה לבחור? המפרט שלי בצד אם זה עוזר

• 5 תגובות
    • 863 צפיות
  18. אני עובד כבר כמה זמן על ההכנות לאובר קלוקינג אבל יש בעיה גדולה...הביוס לא נותן לי להיכנס לשנות שם אפשרויות.... את מפרט המחשב שלי יש במפרט מחשב.... אם תוכלו לעזור לי אני אשמח

• 5 תגובות
    • 836 צפיות
  19. ראיתי את הלוח MSI KT4V VIA KT400 ב500 ש"ח ורציתי לשאול אם אפשר בכלל לעשות ללוח זה אוברקלוק והאם אני אגיע לתוצאות טובות איתו ? המערכת שעליה לוח האם ישב היא : amd xp 1700 0.13 micron , winbond 256 2700 ddr-ram ו tt volcano 9 .

• 5 תגובות
    • 635 צפיות
  20. חבר של אבא שלי בעל חנות מחשבים מצליחה אז שלחתי את אבא שלי להביא לי מהאווררים. אך, בגלל שלא היו לו דברים נורמאלים הוא הביא לי שני מאוררים של אברקול או משהו כזה... רשום evercool למעלה בקטן ובאמצע רשום spider pilter fan. המאווררים פועלים ב 2500 RPM בעוצמת קול של 20 DBA ומוציאים אוויר 32.5 CFM מאווררים של 80 מילימטר. חשוב לציין כי השקט יותר חשוב מהביצועים כרגע. בינתיים קיבלתי את אלה לנסיון. במידה ולא אוהב אותם, אוכל להחזיר לו כדי שיביא לי משהו אחר. האם להשאיר אותם אצלי או להחזיר? תודה מראש. נ.ב. האם המשחה של STAR למעבד מספיק טובה? לא מתכנן אובר קלוק או משהו... [מעבד אינטל וגוף קירור של VFLOW או משהו.. שכחתי ואין לי כוח לבדוק] עריכה : מצאתי את הדף האינטרנט של המאורר - http://w…

• 5 תגובות
    • 868 צפיות
  21. Started by menihen16,

שלום לכולם... יש לי כרטיס מסך 8600GT לא החלפתי קירור.. אבל אני רוצה להחליף קירור ולעשות OC. הקירור: RIVATUNER: לפי מה שאתם רואים..לאיזה רמה אני אוכל להגיע עם קירור טוב..תמליצו לי על אחד.. אני משחק בהרבה משחקים ויש לי FPS נמוך מאד....אם אני אעשה OC יהיה לי שינוי משמעותי?.

• 5 תגובות
    • 756 צפיות
  22. Started by natan805,

שאלתי בפורום הזה מה עדיף לי כרטיס מסך 6800 xt או כרטיס מסך 6600 gt ואמרו לי שהgt עדיף .אבל אם אני יפתח צינורות ל12 בxt אז הוא יהיה יותר חזק בגלל שהוא 256 ביט .עכשיו אני כבר לקחתי את הxt ואני רוצה לדעת איך אני פותח את הצינורות ל12 .? {תודה מראש}

• 5 תגובות
    • 662 צפיות
  23. Started by edbd,

אהלן חברה יש לי מחשב דיי חדש אני חושב שהוא אצלי משהו כמו ארבעה חודשים. עכשיו המאוור שלו התחיל לעשות רעש נורא חזק כמו איזה טרקטור עכשיו הייתי בחנות והוא ניקה לי את המחשב ואמר עם הבעיה תחזור תבוא יום ראשון נחליף לך.. אז המחשב לא הפסיק לעשות רעש אז אני צריך המלצה למאוור טוב שלא ירעיש לי ושלא ייהרס אחרי כמה חודשים... (כי ראיתי את המאוור שיש לו בחנות אני לא יודע עם הוא טוב) הנה המפרט שלי: מעבד אינטל 6300 זיכרון 512X2 667MHZ של חברת סאון או משהו כזה כ. מסך GeForce 7600 GT 256 MB לוח אם MSI 965 והספק כח אין לי מושג איזה חברה אבל זה גאנר כי זה שמכר לי אותו אמר זה ספק טוב ובינתיים הוא לא עושה בעיות אני לא יודע מה החברה אבל זה 400W אז איזה מאורר הכי מתאים למפרט כזה? (המחיר לא משנה…

• 5 תגובות
    • 470 צפיות
  24. יש לי תמארז של קומפיוקייס 6A19 ויש מאורר 12CM מקדימה שזורק אויר על ההארד דיסק . הטמפ' של ההארד דסיק היא 32 . שמתי על ההארד דיסק סינק ענק וקיוויתי שהמעלות תרדנה במעלה או 2 . אבל שום דבר ... הטמפ' אמורה לרדת ? למה לא ירדה ?

• 5 תגובות
    • 551 צפיות
  25. Started by israel_gt,

שלום ברשותי כרטיס GTX470 של גיגבייט ועכשיו אני רוצה לקנות לו קירור להחליף את הקירור סטוק האם זה אפשרי שיש חנות פה שמוכרת ושיהיה הרכבה תודב לכולם..

• 5 תגובות
    • 884 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.