עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. זה המפרט שלי : Intel Pentium D 3.0Ghz 4MB + Arctic Cooling Freezer 7. MSI 945GCM5 V2 - 1333 FSB. Kingston 2GB (1GB X 2) DDR2 667Mhz CL 5-5-5-15. MSI RX1550 512MB PCI-e. WD 160GB 8MB 7200RPM SATA2. Windows Vista Ultimate 32Bit. אלה הפרטים המדוייקים של הלוח שלי : http://www.msicomputer.com/product/...5-F_V2&class=mb וזאת התמונה של הביוס שלי : יש לי ידע גבולי+ בביוס ולא כ''כ מצאתי את ההגדרה : CPU HOST CONTROL. אשמח אם מישהו יעזור לי להתקדם ! תודה לעוזרים.

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. 1. יוצא לי לקרוא בפורום ואני רואה שהרבה מציינים שמהירות המאוורים שלהם עומדת על כ 1200RPM ,מה זה אומר שהמהירות אצלי מופרזת ? דרך אגב יש המחשב שלי מוציא רעש של מאוורים יחסית חזק ,דבר שלא הייתי רגיל אליו אם אכן המהירות אצלי גבוהה מדי כיצד אני מוריד אותה? 2. יש לי במחשב 6 מאוורים (אחד מהם כרגע לא פועל בגלל בעיה של מגעים ) ,מדוע התוכנות מזהות רק 2 ? (הבנתי שהתוכנה מזהה רק את המאוורים שמחוברים ללוח אם אבל אני כמעט בטוח שמתוך ה 6 לפחות 3 מחוברים ללוח האם) הערה:לוח קירור והמאוורר שעל המעבד הוא של cooler master,ועוד 2 מאווררים שמוציאם אוויר גם הם של cooler master -120mm שאר המאוורים (3) הם באו יחד עם המארז (2 מכניסים אוויר ואחד מוציא). נ.ב: הדגם שיושב על המעבד הוא c.m hyper 212 ת…

• 4 תגובות
    • 630 צפיות
  3. Started by sgsg,

אני קונה מעבדים AXP 2400 ו AXP 2000 שניהם ללא כוונה ל OC. איזה מגופי הקירור יתאימו לו יותר? או שבכלל משהו אחר נראה לכם מתאים? לוולקנו 9 יש את האפשרות של הורדת מהירות המאוורר אוטומטית, גם ל 7+ יש אופציה כזאת או שחייבים ידנית לבחור רמות? איך שניהם מבחינת רעש? אני לא רוצה להוציא יותר מהמחיר שלהם על גופי קירור, אז אם יש לכם המלצות אחרות אני אשמח.

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by Alexkmr,

המ..יש לי ממש בורות בקטע של לפרק את הלוח אם, והמעבד... פעם אחרונה שעשיתי את זה זה היה לפני כ5\6 שנים והמשחה טרמית זלגה מהמעבד ופשוט שרפה כמה חלקים..ומאז פחות או יותר יש לי טראומה... עכשיו אני אני צריך לפרק את הלוח אם, ובדרך אני גם רוצה להחליף משחה טרמית בכל המקומות שצריך: צ'יפים,מעבד. את הלוח אם אני צריך לפרק כי הטיפשים שהרכיבו לי את המחשב הדביקו מאחורי הלוח אם כבל חשמל, ועכשיו אני לא יכול להזיז את הספק כוח. חשבתי קודם כל להתנסות על המחשב הישן שלי ורק אחר כך על החדש... אני אשמח לטיפים ???

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by slider,

אז ככה, התחלתי לעשות קצת OC, אני כרגע ב 133*12.5, והטמפ' היא , למעבד - 37 במנוחה ו 39-40 במאמץ (שעה PRIME95 או שעתיים GTA3), והלוח בדיוק אותו דבר (אני משתמש בכרטיס מסך ש OB, ככה שזה לא ממש נורא, נכון???)... הא, ובוולטאז' לא נגעתי... ועוד דבר, שכחתי לציין שהטמפרטורות הללו נמדדו ביום החם(לפי מד הטמפ' במכונית, היה 40 מעלות בחוץ...) שהיה לפני כשבוע, ברגעים אלו, למשל, הטמפרטורות הן 32 ו 33, ובמאמץ זה אמור להיות בסביבות 36 (ככה זה היה לפני שבועיים) אז מה אתם ממליצים עכשיו? הטמפ' בסדר? להמשיך להמהיר עוד? תודה...

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by vinipyx,

אני טכנאי מיזוג ורציתי לבנות מערכת קירור על גז האם מישהוא מהפורום בנה מערכת כזאת כבר אם כן שיגיד באיזה מדחס הוא הישתמש,כמה שורות סוללה אמורה להיות. למה אני שואל כל זה , כי אני יכול לבנות מזגן חלון קטן , אבל לדעתי זה אמור לעבוד כצת אחרת

• 4 תגובות
    • 522 צפיות
  7. :AR15: :AR15: :AR15: :AR15: :AR15: :AR15: :AR15: יש לי חלון והוא שומם אני רוצה לצייר או לעשות עליו צורה כלשהיא? עזרו לי בבקשה? איפה אני יכול להשיג תמונות חוץ ממה שיש באתר הזה ואיך אני עושה אותם אם יש לי חלון פרספקס

• 6 תגובות
    • 702 צפיות
  8. Started by darkman,

אני צריך מאורר שיוצא לי אוויר למה הטמפ של המעבד מגיע ל 50 ויש לי רק מאורר שמכניס אוויר אני רוצה שהוא יהיה שקט וטוב ורצוי גם מחיר טוב ================= ועוד משהו יש לי כרטיס מסך gf 3 ti 200 ואני רוצה לעשות לו overclocking איך אני יכול לדעת מה הטמפ והאם הוא יצב - שלא יגרם לו נזק

• 10 תגובות
    • 831 צפיות
  9. Started by depeche ross,

התקנתי תוכנת speedfan שהראתה שטמפרטורת הלוח גבוהה היא גם הראתה שמאוור הלוח לא עובד הורדתי את מסמך הלוח msi 6566 845 ultra c ושם היה כתוב על cfan ל cpu ו sfan למערכת הסתבר שזה כלל לא מחובר מישהו יודע איזה מאוור מתאים לזה , אם הוא קיים , מנותק , נעלם , היכן להשיג , כיצד אמור לשבת

• 1 תגובה
    • 536 צפיות
  10. Started by ClockPusher,

בוקר טוב ושלום לכולם ....(First post) מישו יודע איפו אפשר לקנות Conductive INK בשביל Volt Mods וכו' ???

• 4 תגובות
    • 924 צפיות
  11. שלום!אני חדש פה אז תסלחו לי אם אני שואל שאלות של בור כששום משחק עובד , המאוררים סבבה לא מרעישים כשאני נכנס למשחקים ...הם מתחילים להרעיש... בדקתי ומצאתי שהרועש היחיד הוא זה של המעבד מישו יוכל להסביר לי למה זה ככה ומה אפשר לעשות ? תודה מראש

• 10 תגובות
    • 691 צפיות
  12. כאשר אני שם את התזמונים של הזכרונות שלי על 5-3-3-3 -2.5 המסך פשוט מסרב להדלק ! וזה לא מקרי ניסיתי את זה כמה פעמים ובכולם נדרשו לי שעות להדליק את המסך מחדש כדי להכנס לביוס, וכאשר שיניתי את זה הכל הסתדר !

• 7 תגובות
    • 677 צפיות
  13. לאחר בדיקות שערכתי על ה+8RGA התגלו הפרטים הבאים: השתמשתי בטרמומטר דיגיטלי עם טווח קריאה 650C+ 40C- בIDLE הקריאות של הUSDM (התוכנה של EPOX) ושל הטרמומטר החיצוני (קריאה צמוד לליבה) היו קרובות עד זהות. בFULL LOAD הקריאות היו שונות עד כדי 10C+ ! הקריאה של הUSDM הייתה נמוכה בכ10C באופן קבועה... מסקנה: - כדי לוודא את הטמפ' בא המעבד עובד, תמיד כדאי להשתמש בטרמומטר חיצוני. - עדכון BIOS שפתאום "הוריד" את הטמפ' צריך לעורר חשד - ושוב כדאי להשוות עם קריאה חיצונית. (הדברים מתייחסים למעבדים שאין להם קריאה פנימית - AMD, לבעלי פנטיום4 יש קריאה מתוך המעבד עצמו - דיודה)

• 1 תגובה
    • 613 צפיות
  14. אני מתלבט בין שני מערכות הקירור האלו למעבד שיהיה בעתיד Core i7 3930k על לוח אם של G1.ASSASSIN2 מה יותר כדי לדעתכם במידה ואני יעשה OC ?

• 1 תגובה
    • 871 צפיות
  15. ידוע לכם האם המאוורר הצבעוני של זיגזג עושה רעש? פשוט אני מתכוון לקדוח במארז ולשים אותו כאילו שהוא יהיה קצת בחוץ ואני משאיר את המחשב דלוק בלילה ורציתי לדעת האם הוא עושה הרבה רעש? ומישהו יודע מהי כמות ה-דציבלים שהוא עושה ומהירות הסיבוב שלו בערך?

• 14 תגובות
    • 890 צפיות
  16. Started by icq27086783,

שמתי לב שכאשר המעבד E6600 שלי עובד במהירות 400*7 = 2800MHZ או לחילופין תחת 450* 6= 2700 MHZ הטמפרטורות לא יהיו זהות גם תחת מתח זהה על המעבד(הטמפרטורות בBUS יותר גבוה גבוהות משמעותית גם אם התדר הסופי הוא זהה). עקב כך אני מתקשה לעשות OC לBUS ולשמור על טמפרטורות סבירות למרות שאני משתמש בקירור של BT VX .מישהו נתקל באותה הבעיה או שיכול ליעץ בנושא? תודה.

• 6 תגובות
    • 534 צפיות
  17. Started by sandra,

אני צריך גוף קירור למעבד AMD ATHLON 64 אם אפשר תוסיפו קישור או תמונה איך שבא לכם.

• 8 תגובות
    • 559 צפיות
  18. שלום, לא ידעתי אם לכתוב זאת כאן או בפורום מארזים כי אני מעוניין לשאול על מאוורר במארז HAF 932. רציתי לדעת עד כמה שקט ויעיל המאוורר 23 ס"מ שנמצא במארז הנ"ל? הוא מגיע עם 3 כאלה (מקדימה, למעלה ובדלת). לפי ביקורות ביוטיוב כתוב שהוא עושה 700RPM ב-19dBA רעש. מישהו יודע אם זה באמת נכון? תודה רבה.

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. Started by skyfire,

שלום! אני צריך קירור בנוסף לקירור של הכרטיס מסך שלי הכרטיס הוא ג'יגבייט 8800 GTS 320 מגה (G80) התקציב שלי הוא בסביבות 200 ש"ח תודה רבה ליאור

• 6 תגובות
    • 974 צפיות
  20. לפני כחודש וחצי קניתי את הכרטיס מסך החדש (והכבד למדי) הזה... RADEON X800XL מתוצרת GIGABYTE ,נפלתי על דגם (למזלי) מהחדשים שלהם שמגיע עם קירור נחושת ענקי ומוזר,יש מסביבו המון צינורות והוא נראה כמו צב משורין.... קוראים לקירור הזה SILENTPIPE ואני רוצה לדעת עם הוא יכול להיות שווה ערך לOC? תודה למי שעוזר

• 11 תגובות
    • 633 צפיות
  21. Started by idanmal,

שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים. בשעה טובה המחשב החדש שלי עובד ורציתי להתחיל לעשות OC, הבעיה שהביוס הזה נראה לי קצת מסובך+ שאני לא כל כך מעודכן. ראוי לציין שלפני 7 שנים הייתי חזק בנושא ה-OC ואפילו הגעתי לתוצאות מרשימות אבל אני לא זוכר כלום. ניסיתי להתחיל על המדריך שמפורסם בסטיקי אבל הכל נראה לי שם לא מעודכן מבחינת טמפרטורות, תוכנות וכולי. יש פה מישהו שיכול לעזור לי עם הביוס של גיגהבייט? אני צריך אם יש מדריכים עדכניים, תוכנות לניטור של הטמפרטורות, מתחים, תדרים וכל מה שצריך אם אפשר. לוח האם שלי הוא : GA-Z77X-D3H המעבד שלי הוא : I5 3570K זכרונות: corsair xms 2x4gb 1333 קירור מעבד: corsair haydro h60 בבקשה לפחות תכוונו אותי מאיפה להתחיל הביוס הזה קצת מסובך לי.

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by LazyCat,

כל כמה זמן צריך להחליף את נוזל הקירור ? כמה זמן לוקח לצינורות להתייבש ולהיסדק (מתי צריך להחליף אותן) ? עוד משהו בתחזוקה שלא לקחתי בחשבון ? תודה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by motorishta,

ערב טוב. ברצוני לדעת מה הטמפרטורה הנורמאלית לכרטיס מסך הנ"ל כאשר מדובר במאמץ ובמנוחה. תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 663 צפיות
  24. היי לכולם, אשמח לקבל את עזרתכם. אני מתכנן לבנות מארז פירמידלי,שבתוכו יהיה גם קירור מים וגם קירור אוויר. במידה ואני ממקם מאוורר 120 מ"מ בכל אחת מהצלעות של הפירמידה (למטה,באזור שבו אני מתכנן את ההארד-דיסקים),שמכניסים אוויר קר פנימה,ומאוורר 120 מ"מ של הרדיאטור של קירור המים,שיישב למעלה ויינוק אוויר חם החוצה - האם סירקולציית האוויר במארז תהיה טובה? לגבי לוח אם וכרטיס מסך - הם יישבו בתחתית שעליה תולבש הפירמידה,ויקוררו ע"י קירור מים. מה דעתכם?

• 2 תגובות
    • 428 צפיות
  25. בנוסף לזה שיש לו.. שאחד יכניס אויר והשני יוציא? והאם יהיה שיפור בביצועים? תודה.

• 2 תגובות
    • 480 צפיות

דיונים חדשים בפורומים