עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by ice2k,

היי אני הולך לרכוש את גוף הקירור הזה לאחר מספר רב של ביקורות שקראתי עליו. מה שהכי חושב לי זה שקט ואחרי זה ביצועים טובים כי המטרה היא אוברקלוק של 1700 על לוח NF2. לא מצאתי משהו אחר שתואם או מספק יחס טוב יותר בנושא מאשר גוף הקירור הזה. בטוח יש לא מעט אנשים שקנו אותו והרכיבו אותו , היתי רוצה לשמוע מכם מה אתם חושבים עליו , לאיזה מעלות הגעתם איתו ועם איזה מעבד ואיך הוא אצלכם באוברקלוק, ובכלל אם אתם מרוצים ממנו או לא 8) בתודה מראש...

• 5 תגובות
    • 632 צפיות
  2. Started by meo,

שלום, יש לי מעבד amd 1.13 כשאני שם אותו על לוח aopen ak73 הטמפ' שלו היא בין 30-40 וכשאני שם את אותו המעבד באותו המארז ואותם תנאים אבל עם לוח אחר - gigabyte 7zxe הטמפ' עולה לסביבות 60 מעלות. למה יש הבדל כזה גדול בין הלוחות ומה אפשר לעשות בשביל להקטין את זה ? תודה.

• 5 תגובות
    • 690 צפיות
  3. Started by lipa,

ההשוואה בוצעה על מעבד אינטל 3.2 בסוקט 775 http://www.behardware.com/articles/568/page1.html

• 5 תגובות
    • 631 צפיות
  4. Started by Jack_g,

יש לי BARTON 2500 שהסטפינג שלו זה AQZEA שזה אמור להיותס פינג אם לא הכי טוב אז כמעט הכי טוב לבארטונים עד כמה שידוע לי. אני מנסה לעשות לו OC ולא משנה כמה מתח אני נותן לו ה PRIME95 נותן לי ERROR, מה שהכי מעניין שאפילו כשהPRIME95 קורס זה לא אומר שהמעבד לא יציב, הכוונה היא שאני מצליח להריץ את התוכנות TOAST ו SUPER PI כל הלילה יותר מ 7 שעות רצוף ושום דבר לא קורס. ניסיתי לשדרג לגירסא אחרונה של ביוס וגם לגירסא אחרונה של PRIME95 וזה לא עוזר אותה הבעיה לא שמהנ איזה מתח הPRIME תמיד קורס. 1. השאלה שלי מה יכולה להיות הבעיה יכול להיות שזה ווינדוס דפוק? 2. עוד שאלה אם התוכנות SUPER PI ו TOAST יציבות אפשר להסתמך עליהן ולהסיק מסכנה שהמעבד יציב ב 100% או שלא? 3. האם זה משנה שאני מריץ את SU…

• 5 תגובות
    • 525 צפיות
  5. יש לי כ.מסך Gigabyte nVIDIA GeForce 7300GT 256MB DDR2 PCIe ועליו יש בלוק הקירור המקורי שלו (סטוק). http://www.giga-byte.co.il/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=2282 הוא ממש לא מקרר את הכרטיס, הטמפ' שלו רצה בין 57-63 מעלות (במשחקים 63+ מעלות), ואני מפחד שהטמפ' תהרוס לי את הכרטיס. אני יודע אצל כ.מסך של Gigabyte כולם באים רק עם גוף קירור רגיל, ומה שרציתי לשאול זה האם יש גוף קירור יותר טוב שמתאים לכרטיס שלי, הכוונה מאוורר עם גוף קירור יותר יעיל...? תקציב לא ידוע עוד, תציעו מה שיתאים. תודה!

• 5 תגובות
    • 625 צפיות
  6. אני עומד לקנות כמה דברים מנועה מחשבים ואשמח לדעת איזה קירור שקט מומלץ משם עד סביבות 200 שקלים. מצאתי את אלה: ARCTIC COOLING Freezer 64 Pro http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4400 Thermaltake Silent 939 K8 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4326 ויש כמובן גם את THERMALTAKE BIGTYPHOON (בחריגה קטנה) אבל לא נראה לי שאני צריך כזה קירור כי אני לא עושה OC. הבעיה שלי עם כל הגופים האלה היא שהם נראים לי כבדים מאוד. (מעל חצי קילו) עצות? מה המשקל המומלץ לפי AMD לגופי קירור? אגב, הלוח שלי הוא MSI K8N NEO 4 PLATINUM. תודה

• 5 תגובות
    • 668 צפיות
  7. אני רוצה לקנות את גוף הקירור הזה הבעיה שאני רוצה לקנות לו מאוורר טוב. האם ה enermax 92 עם בקרת המהירות הידנית וה52cmf יספיקו לי... או שכדאי tornado 112 cmf אני רוצה לעשות OC של 20 אחוז ויותר בערך. האם 52 על מקסימום יספיקו? הבעיה שאני לא רוצה שזה יהיה רועש מדי ואני רוצה לכוון את המהירות.. כי לפעמים אני לא משחק ואני לא רוצה שיחשבו שזה מנחת מטוסים . או שיש פתרון לכוון את ה TORNADO ידנית עם איזה בקר. אם כן איך ואיפה אפשר לקנות. יש לי בקר מהירות של smart fan 2 הבעיה שאני לא יודע אם זה יכול להתחבר לטורנדו. תודה!!! איפו אפשר לקנות sMART fan 2 92mm + link color

• 5 תגובות
    • 558 צפיות
  8. Started by kinggil,

מה הטמפרטורה של המעבד הזה בדרך כלל? תודה

• 5 תגובות
    • 482 צפיות
  9. היי כולם, יש לי שאלה - לאחרונה המחשב נייד שלי - HP דגם : pavilion dv3 מתחמם בטירוף אחרי גג רבע שעה של עבודה. בגלל שכבר החלפתי את המאוורר לפני חצי שנה החלטתי לפרק את המחשב כדי לראות אם המאוורר באמת הבעיה. בקיצור, המאוורר כן עובד אבל הצינורות ברזל (איך שלא קוראים להם) שמחוברים אליו ממש ממש חמים ועוד יותר מטריד זה שלקח להם משהו כמו דקה כדי להגיע למצב הזה... ממה שקראתי באינטרנט יש משהו שנקרא משחה טרמית\חומר שמפזר את הקירור במחשב אבל אני אפילו לא יודעת אם זה המצב- השאלה שלי - האם לקנות כבר מאוורר חדש (כי הוא מגיע עם הצינורות האלה מחוברים אליו ) או שהבעיה היא אחרת ואני אולי צריכה לקנות את המשחת קסמים הזאת ? (כמובן שניקיתי אבק קודם אז זה לא הסיפור ...) זהו נראה לי …

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by ezman,

אני לקראת קניית מחשב חדש CORE I7 ברצוני בעתיד לעשות OC בינוני (גג 4.5 ) מתלבט בין השניים הבאים: Noctua NH-U12P SE2 או ה NUGEN3 מה מומלץ יותר מבחינת ביצועים ושקט תודה לעונים !

• 5 תגובות
    • 915 צפיות
  11. יש לי זכרונות ג'נריים ולוח פשוט של אסוס שלא כולל נעילת pci\agp עכשיו אם אני מעלה את המכפלה זה לא יכול להרוס כלום לא את ההארדיס יש לי שני הארדיסקים מחוברים sata ומעבד and 64 3000 athlon יש לי מאוורר אחד 80 מקדימה למטה מכניס אוויר עוד מאוורר מאחורה למעלה מוציא אוויר עוד מאוורר על הדלת ממול הזיכרונות וההיטסינק מכניס אוויר כולם 80 ועוד אני שוקל לשים מאוורר אחד 120 מקדימה למעלה שיכניס אוויר ובעתיד עוד הרבה זמן אני שוקל לשים למעלה מאוורר והמאוורר של המעבד הוא מאוורר של קול מאסטר דפוק 2700 rpm זה הכי הרבה שהוא מגיע (המאוורר של המעבד הוא 80) האם הטמפרטורות יעלו אם אני יעלה את המכפלה הטמפרטורות במאמץ הם הלוח 31 המעבד 43 שני ההארדיסקים 33

• 5 תגובות
    • 562 צפיות
  12. Started by sahargt,

שלום בסדר אני הולך על אחד מהשתים 1 SLK-947U 2 SP94 רק רצית לדעת הזה מאורר SF כדי לשים הזה חברה טובה ועם יש כפתור שליטה ופנל מקדימה

• 5 תגובות
    • 559 צפיות
  13. לוח האם שלי הוא GIGABYTE UDR3 ויש לי 6 סלוטים של זכרון עם קרור T1 (צרפתי תמונה). אני רוצה קרור טוב למטרת OC אבל הבנתי שעם צלעות הקרור שיושבות על הזכרון אני קצת מוגבל במבחר גופי הקרור המתאימים. [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  14. יש דבר כזה שאני יכול להעלות את ה FSB לא דרך הביוס אלה דרך תוכנה או משהו?? אתם בטח שואלים למה אז אני אסביר לכם הלוח שלי לוח דפוק, והביוס עוד יותר! מה שאומר שאין בו אפשרויות אוברקלוק בכלל!!! (טוב נו יש כמה אבל מוכנות כאילו משהו כזה: CPU HOST / SDRAM / PCI 100/100/33 100/133/33 100/166/33 108/133/36 ניסתי לעדכן ביוס ניסיתי הכל!! כלום כלום כלום!! מחשב דפוק מן היסוד!!!) אז זה אפשרי להעלות FSB לא דרך הביוס?

• 5 תגובות
    • 548 צפיות
  15. Started by sheepyowl,

שלום לכולם! זה הפוסט הראשון שלי, ואני לא יודע ממש איך לבנות פוסט פה, אז אני פשוט אגיע לעניין. אני צריך יחידת קירור למעבד q6600 (סוקט 775) בגלל שנראה שמה שיש לי כבר לא עובד (המעבד מגיע לטמפרטורה של 75 כשאין פעילות, ו-105 בעומס. אני לא מבין איך הוא לא קורס, אבל שיהיה) אני גם עושה אוברקלוק קטן יחסית (למהירות 3GHZ), אבל סביר להניח שעם קירור טוב אני אעשה קצת יותר. *עשיתי אנדרקלוק והורדתי מטח למעבד, וגם אני לא מעמיס עליו בכלל עד שאני משיג מערכת קירור חדשה. אז זהו, תודה לעוזרים! עריכה: מבחינת תקציב אני אשלם מה שצריך, אבל אני רוצה להישאר בטווח של קירור אוויר ולא מים או משהו כזה.

• 5 תגובות
    • 699 צפיות
  16. Started by intel suck,

בזמן האחרון יש לי בעיה עם המחשב זמן הסוללה התקצר מכשלוש שעות למשהו כמו חצי שעה ולפעמים גם פחות. חוץ מזה יש בעיית התחממות במחשב הוא מתחמם מאוד ונהיה רועש אפילו בזמן המנוחה ואם אני מפעיל סרט או משהו קצת כבד הוא נכבה מעצמו. מה יכולה להיות הבעיה? תודה

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by mokisho,

יש לי שאלה שעדיין הדעות חלוקות עליה כמה שחפשתי בפורום לא מצאתי תשובה ברגע שאומרים לא ממומלץ לעבור את הטמ"פ 61 מעלות למעבד קורנו למה מתקוונים למעבד או לליבה אז כמה מותר למעבד וכמה מותר לליבה מבחינת טמפרטורה ומה לא ממומלץ לעבור כאשר עושים O.C תודה

• 5 תגובות
    • 726 צפיות
  18. Started by ido-nava,

שלום אני חדש בעסק ואני מנסה לעשות אובר קלוק למעבד שלי כי האו קצת מקרטע בזמן האחרון ... AMD 3500+ 939 עם Gigabyte K8N Pro SLI ומקורר עם TT BIG TYPHOON. הזכורנות Corsair VALVE 1024MB (512X2) CL2.5 . אוקי ... התחלתי לעבוד ע"פ המדריך שבאתר ... ביטלתי את כל האפשרויות בלוח אם שיכולות להפריע במהלך בציוע האובר קלוק, נעלתי PCI-EXP ל 100MHZ, הורדתי את המחלק של הזכרונות ל 2/1.5 ולאחר מכן העלתי את התדר של המעבד עד שנתקעתי ב 215 ... הורדתי את המחלק של הזכרונות ל 2/1 וראיתי שהבעיה לא בהם ... לאחר מכן העליתי מתח למעבד ל 1.5 והמחשב עדין מאבד יציבות .. למישהו יש מושג מה הבעיה פה ? אני לא מצליח לעלות יותר מיזה ... תודה. [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 516 צפיות
  19. שלום יש לי בעיה בביוס כאשר אני מנסה לעלות את ה באס מעל 217 לאחר restart זה אוטומתי מחזיר את זה ל 200 אבל כאשר אני מגדיל רק ב16 אז הכל עולה טוב.. השאלה למה אני לא יכול לעלות מעל 216 ולמה זה מאפס את זה ל 200 כאשר אני שם מעל ל 216 ... יש לי לוח של gygabyte ga k8ns 939 זכרונות twinmos 466 ומעבד amd 64 3000+ לא נראה לי שהזכרונות מגבילים אותי (איתם אני יכול לעלות עד 233) ניסיתי גם לעלות מתח אך זה לא עזר... אבל כאשר ניסיתי לעשות אוברקלוק דרך תוכנות כמו easytune ולא דרך ביוס אז לא הייתה שום בעיה.. אז למה אני לא יכול לעשות זאת דרך הביוס?

• 5 תגובות
    • 674 צפיות
  20. Started by Vortex,

כותרת

• 5 תגובות
    • 576 צפיות
  21. Started by LinkTree,

שלום שלום, יש לי מארז שחור והכוננים שלי (שהעברתי מהמחשב הישן) הם לבנים ותאמת זה די מכוער - השאלה היא איך אפשר לצבוע אותה - או לקנות פלסטיק בצבע אחר .. אם אתם מכירים איזה מדריך או משהו אשמח !!! תודה.

• 5 תגובות
    • 763 צפיות
  22. Started by chris_u16,

במעבד Intel P4 (לא סלרון!) מהי הטמפרטורה שאתם לא הייתם עוברים בOC, בתוך משחק למשל? (במאמץ מלא) ומהי הטמפרטורה שהייתם רוצים שיהיה כאשר אתם סתם בתוך חלונות? (מאמץ מינימאלי) שאלה נוספת... מישהו כאן יודע באיזו טמפרטורה מעבדי INTEL מאיטים את עצמם? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 641 צפיות
  23. אהלן, יש לי מעבד E4500, ולוח אם Gigabyte GA-P35-DS3L. עשיתי אוברקלוק דרך הביוס, אבל משום מה הוא עושה את האוברקלוק רק למעבד אחד. גם CPU-Z נראה מוזר, הוא לא נותן לי לצפות בשני המעבדים. (מצורפות תמונות) מה הבעיה? תודה, אור. [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 593 צפיות
  24. Started by levimadman,

חזרתי לענייני OC לא מזמן אחרי מספר עידכוני BIOS. להפתעתי, לא ניתן יותר לשנות את נתון ה-VCORE של המעבד - נשאר כקבוע על auto. יש סיבה נראית לעין שדבר כזה עשוי לקרות? כל שאר הנתונים קונפיגורביליים.... וכן הצלחתי להגיע לOC קטן עם הנתון שנשאר על auto.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by Static,

עד עכשיו הצלחתי להביא את ה 3500 venice שלי ל 2.6Ghz ולא יותר.. חשבתי שזה בגלל הזכרונות הג'נרים שיש לי.. יצא לי הזדמנות להחליף אותם בזכרונות של PQI 512 400MHZ ועדיין אותם תוצאות ואותן מגבלות בOC. (אני יודע שזה לא זכרונות מדהימים אבל חשבתי שהם יהיו קצת יותר מהג'נרים שהיו לי) לצורך העניין אני מעלה זכרון מ CAS 2.5 ל- CAS 3 מוריד את הזכרון מ 200MHZ ל 166MHZ מוריד את ה HT FREQUENCY מ- x5 ל- x3 מוריד את ה CPU RATIO מ-x11 ל- x10 מעלה את ה FSB מ-200 ל- 260 אחרי 260FSB אני לא מקבל יותר POST וצריך לאפס ביוס כל המפרט בחתימה אם למישהו יש רעיון איך לשפר.

• 5 תגובות
    • 494 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.