עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Bug2000,

בלילה האחרון שמתי לב שהמחשב שלי מרעיש קצת (ממש קצת), למחרת בבוקר פתחתי את המארז ועצרתי את המאורר של המעבד, ופתאום המחשב השקיט, המשכתי להחזיק את המאורר ובאותו הזמן הצצתי בטמפ' של המעבד שעמדה לפני אצירתו של המאורר על 35 מעלות, אחרי אצירתו של המעבד יש שינוי רק של מעלה אחד (כלומר 36), החזקתי את המאורר בערך כמה דקות ולא היה שום שינוי בטמפ'!. אז מה אתם אומרים? כך זה צריך להיות ? הכוונה לרעש+הקירור ? אולי יש איזושהי ביקורת על המאורר הסטנדרתי של המעבד שלי ?

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by l_r_c_t,

מערכת הפעלה: Windows vista 32-Bit. כרטיס מסך: Palit 9600 smart 1024MB. המשחק שבו התגלתה הבעיה: Flight Simulatr X (נקבע לרמות התצוגה הגבוהות ביותר). בימים האחרונים שמתי לב להפרעה הקורה בזמן תצוגת משחק. הפרעה זו היא הימתחות של עצמים ברקע. כמו כן קראתי את המדריך שלכם לתיקון בעיות, ועליו אני מבסס את הכותרת של נושא זה, משום שהתמרחויות דומות (אמנם בצורה מועטה יותר) שהופיעו בדוגמה במדריך, מופיעות אצלי בזמן משחק. לכן הסקתי שזה תוצאה מחימום יתר של כרטיס המסך. על ידי בדיקה בתוכנה EVEREST טמפרטורת הכרטיס הייתה 44 מעלות (נבדק מיד לאחר יציאה מהמשחק). כרטיס מסך אמור לעמוד בטמפרטורות גבוהות יחסית, לכן איך זה שהתוכנה מראה לי רק 44 מעלות, בעוד הכרטיס מראה סימנים כאלה? תודה.

• 4 תגובות
    • 561 צפיות
  3. Started by Elite_Sniper,

איך אני בודק טמפרטורה ומזה טמפרטורה טובה?

• 9 תגובות
    • 697 צפיות
  4. Started by amisu,

המסך היה כבוי ונשמעו רעשים מן המארז.. פתחתי וראיתי שהמאוורר וחלק מגוף הקירור פשוט נתלשו לא יודע אם לצחוק או לבכות.. אפשר לומר שלום ל Bioshock 2. הכרטיס בן 3 שנים.. מישהו יודע אם יש מצב שיש לי אחריות? או האם הוא בר תיקון?

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by Los,

ערב טוב קודם כל.. אז כך בדרך כלל אחרי שאני חוזר מהעבודה שעה כזאת בערך אני מגלה שהתוכנה של ASUS מראה לי שהמעבד על 124C כמובן שהוא מתחיל"להתשגע" ולהרים את כל הקירור שלי במחשב ל MAX RPM . אחרי אתחול מהיר המחשב נרגע וחוזר למעלות הסבירות. שאלתי כך האם יש דרך לבדוק אם זה בעיה בסנסורים כי בתוכנה זה לא כי גם" SPEEDFAN "מראה לי אותו דבר. אגב שמתי לב שמצב הליבות בנפרד אין בעיה איתם מבחינת טמפרטורה אלה רק שבב "CPU" יש לו קורא סנסור שונה ? http://i45.tinypic.com/9fuxpi.jpg -לינק לתמונת מצב. אפשר לראות שהמחשב שלי גם לא על O.C וגם הוא נהיה כך אחרי שהוא מצב המתנה [לא מצב שינה פשוט יש שומר מסך שרץ ברקע],כמה שעות כנראה מאז שאני יוצא לעבודה משעות הצהריים המקודמות בדרך כלל. אשמח לכל יעוץ בנ…

• 3 תגובות
    • 759 צפיות
  6. Started by NI4NI,

שלום יש לי שתי שאלות: 1. אני מרכיב מחשב חדש ובעקבות ביקורות שקראתי הזמנתי BIG TYPHOON בתור קירור למעבד. אתמול הוא הגיע והוא ע-נ-ק. האם הוא לא יחסום את זרימת האוויר בתוך המארז ? חוץ מזה הוא שוקל כמעט קילו. זה לא יכול לשבור את לוח האם או משהו כזה ? האם כדאי לי להתקין אותו או להחליף למשהו יותר אנושי (אני לא מתכנן אוברקלוק גדול) ? 2. הייתי רוצה לקנות מתקן ששולט אוטומטית במאווררים לפי טמפרטורת המארז. האם יש המלצות לכזה דבר ? לא ראיתי הרבה כאלה בחנויות בארץ. תודה

• 3 תגובות
    • 516 צפיות
  7. Started by Hekenshlish,

לא מבין מה נכון כבר, קראתי מיליון מאמרים ודיונים ולא מבין מה טוב ומה לא. אני עם 6600 עם OC קטן ל-333 הטמפרטורה במאמץ היא 62 מעלות עם זלמן 7700CU המתח של המעבד- מה האמיתי לעזזל? בביוס בחרתי 1.225 CORETEMP מראה 1.325 CPUZ מראה 1.178 מה נכון מכל זה? והטמפרטורה נראית לי גבוהה ביחס לזה שהיה לי פעם BADAXE2 של אינטל ושם הוא הראה לי 41 מעלות במאמץ בOC המסכן הזה! אז כל חיישן של כל לוח מראה מה שבא לו? מדובר באותה מערכת בדיוק רק הלוח הוחלף ל-P5BDELUXE באינטל, היה לי IDLE של 31 מעלות!!!! עכשיו אני IDLE של 52 בממוצע. מה דפוק כאן?

• 2 תגובות
    • 544 צפיות
  8. נחמד ויעיל מפורט מאוד כולל את כל סוגי המעבדים הקיימים נכון להיום http://users.erols.com/chare/elec.htm שווה להוסיף לדביק

• 3 תגובות
    • 750 צפיות
  9. Started by StarMo,

איפה יש? אני מתכוון לדגמים החדשים של 1700, 1800, ...

• 0 תגובות
    • 555 צפיות
  10. בשיטוטים קלים בפורומים של AnandTech מצאתי טבלה נחמדה שכוללת את כל הסטפינגים לסדרת ה-AthlonXP בעלי ליבות הפולימינו, וכדיי לעשות לנו חיים קלים יחד עם דירוג מ-1 עד 10 לסטפינג הכי טוב לאוברקלוקינג.. קבלו אותה: לגזור ולשמור! ההודעה המקורית בפורום AnandTech

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. ואני חייב להגיד משהו לפני התוצאות .... אני לא מבין את כל האנשים שמקניטים את הBIGWATER ומערכות דומות ומקטלגים אותן בתור מערכות "זבל" או "לא שוות כלום ....או שהם לא יודעים להתקין מערכות קירור מים או שהם לא ניסו אותן בכלל וסתם מסתכלים על מחיר ומחליטים שכל דבר מתחת ל1000 ש"ח הוא כנראה זבל אנשים ...תנסו בעצמכם ואם אין לכם כסף לקנות ולנסות אז תקראו ביקורות לפני שאתם מגיבים בחוסר ידיעה ( זה הכי מעצבן לראות מישהו שמגיב לשאלה של מישהו אחר בחוסר ידיעה מוחלט וסתם מקלקל לו ) והרי לתוצאות - מערכת BIGWATER עם הWATER LEVEL INDICATOR ובלוק AQUARIOS II לכרטיס המסך טמפרטורות - מעבד - IDLE 23C LOAD 35C כרטיס מסך - IDLE 32C LO…

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. אז הינה ככה זה מה שאני מיתכוון להשים כי יש לי שם חיבורים כבר למאוררים אז תגידו לי אם זה טוב או ככה או ההפף רק תגידו לי אם זה טוב

• 16 תגובות
    • 976 צפיות
  13. Started by yair1911,

מוגן 2 ? הבנתי שיש בעיה עם הגודל והזכרונות ?? או TK V1 או TK SPINQ? מה לקנות?[br]פורסם בתאריך: 3.04.2009 בשעה 01:40:16 בבקשה תגובות קניה מחר ממש בבוקר...לילה טוב..

• 2 תגובות
    • 508 צפיות
  14. Started by Ghosthunter,

overclock יכול להיות שאני לא יחזור ושהלוח ישרף לא נורא תאחלו לי בהצלחה.. ביי

• 2 תגובות
    • 454 צפיות
  15. Apollo+S flex 120-1600 rpm TR 120 Extreme+S flex 120-1600 rpm איך יהיה הביצעוים חזקים? איך זה יהיה שקט???

• 1 תגובה
    • 410 צפיות
  16. אנשים אני סובל מביצועים נמוכים במשחקים ובכלל. מזה זמן רב אני קורא על הO/C פה באתר ואתמול החלטתי גם אני רוצה אחד כזה עכשיו כתבתי כבר אתמול ההודעה אבל לא היה עונה [זה היה ב1 בלילה] עכשיו הבנתי שאפשר בעזרת הCPU COOL לעשות אובר קלוקינג בלי לשחק בחומרה גם הבנתי פחות או יותר איך עושים את בתוכנה. אי מעלה שם באפשרויות את הFBS כרגע בתוכנה אני רואה שזה נמצא ע-FSB 66MHz PCI 33.4MHz L אני רוצה להעלות את המספר עכשיו בכמה FSB אני צריך להעלות בשביל שנתחיל לדבר על מהירות מעבד משמעותית יותר ? ואם אפשר לסבר את האוזן במספרים [לדוגמא 900 MH z הטמפ' המחשבדלוק מאתמול והוא על 32 מעלות נגיד והוא מתאמץ אז זה עולה ל36 -37 לפי נתוני הטמפ' שיש לי בכמה כבר אני יכול לאמץ עוד את ה…

• 7 תגובות
    • 796 צפיות
  17. טוב בגלל שכל כך התבאסתי מאיך שהדמו של ספלינטר קו ל עובד על הכרטיס מסך שלי החלטתי למתוח אותו כמה שצריך למעל משחק חלק מה שיש לנו זה כרטיס מסך עם ציפ של GF2 של איזה חברת סינית נקראת GAFORCE 200MMX בלי קירור מיוחד מה שכן הנחתי מעליו מאורר של ספק כוח מה שבאמת מקפיא אותו תגידו אתם עם איזה תוכנה להשתמש ובכמה להעלות את המהירות של הליבה והזיכרון כרגע זה על ליבה על 175 וזיכרון על 143 כרגע בספלינטר קול אני מקבל בין 10-15 FPS 25 ואני ינשק לכם את הרגלים

• 6 תגובות
    • 637 צפיות
  18. האם זה באמת אמור להיות ככה מ-30 מעלות ל-53 בגלל 38MHZ. והאם אני מוסיף מתח למעבד אז החום ירד? וכמה מתח אני צריך להוסיף? אגב אני עדיין על 200 בזכרונות תזמונים 3 3 3 8

• 8 תגובות
    • 698 צפיות
  19. יש יל GIGABYTE 7VTXH PLUS עם מעבד AMD ATHLON XP 1700 זכרונות BUFFALLO 256DDR PC2100 טמפ' מעבד 66 עם המאוורר שהגיע איתו (אני מחליף לוולקנו 6) טמפ' לוח 46 מעלות. יש מוורר אחד מכניס מקדימה למטה ואחד מוציא מאחורה למעלה במארז TASK TK-3003. אני רוצה להכין את המחשב להמהרה, מה שאני צריך זה שתגידו לי כמה מאווררים לקנות ואיפה לשים אותם על מנת להגיע לטמפ' נורמלית. תודה לכל העוזרים!

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. אז הנה מה שהספקתי לעשות היום. לקח לי כ 5 דקות בערך, כולל פירוקים אבל שיהיה. בכל אופן, פירקתי ספק ישן של 486, והוצאתי ממנו את המאוורר 80 מ"מ. מעל המעבד (486 כבר אמרתי) הסרתי מאוורר קטן של 40 מ"מ מבין בליל החוטים מצאתי מפצל מתח לכוננים (שאני לא זוכר את שמו, למרות שברגע שאני אלחץ על שלח, אני אזכר) חיבור המאווררים לחוטים (כפי שניתן לראות) ובדיקה על פנטיום 2 ישן שעומד אצלי בסלון. כן כן הסלון שלי נראה כמו מעבדת מחשבים כרגע יש בו: 486 DX2 - יהי זכרו ברוך פנטיום 1 MMX, גם יהי זכרו ברוך. פנטיום 2 - שאני עוד מנסה לשפץ אותו ברמה מספקת כדי שיעבוד ויוכל להריץ חלונות 98, ואז הוא הולך לאח קטן של ידידה שלי. וכמובן שני המחשבים שאני עובד עליהם. מחשב ביתי - DURON 1200 ומחשב ני…

• 7 תגובות
    • 904 צפיות
  21. טוב אז האמת ...אני לא הייתי ממליץ על הלוח הזה לכל החולים עם המערכות המפחידות ...מכמה סיבות... לא מומלץ: 1. ללא צריבת ביוס אין דרך לעשות OC כלומר אין דרך להעלות את המטח.. 2. ממשק לא נוח ...יענו הביוס.. 3. חריץ PCI-EXP אחד ו PCI אחד וזהו =\... 4. טמ'פ של הציפסט גבוה יחסים מהסיבה שהאוויר שיוצא מהצלעות של המעבד ישר על ה ציפסט.. 5. אותו דבר עם הזכרונות... מומלץ: 1. קל מאוד לעשות OC לכרטיס מסך דרך הביוס! ללא תוכנה נוספת 2.אפשרות להעלות את המטח של הכרטיס מסך ...כלומר עם קירור עצבני אפשר לשבור שיאים בלי להסתכן בצריבת ביוס והלחמות מיותרות... 3. עם מודינג פשוט שמטרתו לחסום את האוויר שיגיע לזכרונות ולציפסט ומאוורר פיצפון אפשר להוריד את הטמפ' פלאים. לסיכום...אם אתם בקטע של משחקים ולא…

• 5 תגובות
    • 878 צפיות
  22. אהלן, יש לי לוח P4P800 של אסוס,הרגיל. עכשיו,כיביתי תספרד סקטום [נדמה לי ככה קוראים לזה לא בטוח],כיביתי תהייפר ת'רדינג,לא שמתי שום ממורי בוסט לא נעליים,המתח למעבד על 1.6,שאני מעלה ל1.625 לא עולה,לא יודע משהו ממש מוזר בביוס הזה,אגב ביוס אחרון מהאתר של אסוס. בסופו של דבר לא מצליח לעבור את ה3050 מג"ה שזה יוצא באס 255,הזיכרונות מחזיקים,ניסיתי במכפלה הוא שוב עושה בעיות קלות,הלוח הזה ממש מוזר,אבל ראיתי שרשמו שיש לו ביוס מוזר באיזה אתר,אז אני לא מתרגש. יש למישהו איזה עצה לעזור לי לעזור למעבד מזדקן?

• 8 תגובות
    • 633 צפיות
  23. Started by wares2002,

עשיתי שלוש חורים בצד שמאל שמתי שלוש מאוררים של 80ממ CASE FUN !! שמכניסים אוויר קר!! שמתי עוד מאורר קטן למלא שגם מכניס אוויר קר ומאורר מאחורה שמוציא את כל האוויר ועוד מאורר קטן שמכניס אוויר מקדימה! עכשיו כל זה הביא את ה DURON 1200 שלי לרדת מ 46 מעלות ל 33 והלוח אם שלי ירד מ 34 ל 23 !!! ענק השקעה של 40 שקל על מאוררים! הורידה לי 12 מעלות ממעבד ו 10 מעלות מהלוח!! שווה! עכשיו כמה OC אני יכול לעשות?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. ה BT נראה לי משהו עצום, שאני מזה מפחד להתקין, אני בטוח שאני אהרוס משהו, ואני מפחד לתת את זה לחנות שירכיבו, הם בטח יתיקנו אותו ממש גרוע :\ השאלה אם יש קירור שאפשר להתקין בקלות יותר? בלי לפרק את הלוח עדיף. פשוט לשים משחה טרמית לתפוס עם איזה קלפיס וזהו, ושיהיו לו ביצועים די דומים לBT, אני רוצה להגיע עם ה Amd64bit 3000 Newcastle(754) ל 2400 מגה הרץ. אז יש קירור כזה? התקציב פתוח לגמרי =]

• 3 תגובות
    • 515 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.