עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by yuval_cohen,

אני משתגע!! יש לי את MBM, sisoft_sandra וhmonitor mbm וhmonitor אומרות בערך אותה טמפ' וsisoft_sandra אומרת טמפ' גבוה יותר בבערך 7 מעלות חשבתי להשוות עם הביוס אבל יש הבדל בין העלאת המחשב לבין שהוא נח במצב ווינדוז בקיצר- למי להאמין?! אני רוצה להמשיך באוברקלוק אבל אם הטמפ' של סנדרה נכונות אז יש לי קצת בעיה אה.. ואולי יש לי זיוף בקריאות מהלוח?! אם כן איך אני יכול לדעת??

• 8 תגובות
    • 701 צפיות
  2. קנית את הלוח של אסוס A7V333 וזוג של 256 PC3200 DDR של מושקין אם בלוח אני צריך לעשות שינוי כדי שמחשב ירוץ חלק או שפשוט אפשר להשאיר אותו כך שיזהה אותו כ333 במקום 400 וירוץ חלק בלי בעיות הוא שחייבים מהתחלה לעשות המרה ל400 אם חייבים אלי תסבירו לי בבקשה איך כי לא מתמצא כל כך באוברקלאק ???

• 3 תגובות
    • 701 צפיות
  3. Started by ETB,

בגלל שהלוח של המחשב הנוכחי שלי הלך לעולמו, הוצאתי מהבויידן את המחשב הישן שלי עד שאני יקנה לוח חדש וזיכרונות. המפרט של העגלה: PcPartner BX440A, Celeron A 400, Micron SDram100/133 384 MB אז החלתי לעשות לו OC, כי ראיתי שהוא מצויין לOC. הבעיה שאני לא מצליח לעבור את ה83Mhz בבאס, למרות שהוא תומך ב100 Mhz. ראיתי בOCDB, שעוד מישהו נתקל בבעיה הזאת עם לוח אחר ומעבד 300A. מה מגביל אותי לעלות עוד את הבאס? לבנתיים אני על 83X6 עוד בעיה מעצבנת שנתקלתי בלוח המקולל הזה, שאף תוכנה לא מצליחה לזהות את החישן טמפרטורה של המעבד, ניסיתי את כול התוכנות ניתור שיש באתר, ואף אחת לא מצאה את החיישן, יכול להיות שזה בגלל שכול תוכנה שאני מתקין אותה מבקשת את הדגם של הלוח, אבל בגלל שהלוח של חברה קיברית, הח…

• 5 תגובות
    • 701 צפיות
  4. Started by omerby,

אני רוצה לעשות אוברקלוק אבל הטמפרטורה של המעבד שלי היא 40 במנוחה ו55 במאמץ ואני מפקד להאיץ כי אז הטמפרטורה כבר תהיה גבוה מדי ויש סיכון לנזק. לכן אני צריך עצות לקירור מארז זולות יש לי מארז simmbada master L עם חלון ויש לי מאוורר אחד שמכניס אוויר ושניים שמוצאים וממש לא בא לי על קידוחים אבל אם אין ברירה אני אעשה את זה. המאדר בורד הוא via 266E ואני רוצה להאיץ אותו וצריך עצות.

• 7 תגובות
    • 701 צפיות
  5. Started by HeaT-SinK,

עשיתי OC קטנטן AXP 2500+@3200+ א. אחרי הOC הטעינה של הווינדוסלוקחת יותר זמן ... זה מצב נורמלי ? (אחרי שהפס הכחול זז לוקח יותר זמן מבעבר) ב. התמתח לפי הביוס הוא 1.7 האם מתח כזה ( גבוה או לא לפי שיקולכם) נורמלי לOC כזה קטן ? ג. שיניתי תזמונים שלהזכרונות ל2 מאפיינים ל CAS ולRAS (משהו כזה) המחשב לא היה יציב אז העליתי תמחתח ל2.7 . עד מתי סביר להעלות (שהם לא ישרפו או משהו כזה) ? ד. בביוס יש לי לשנות יחסים הכי נמוך אצלי זה 3\3 אבל יש דבר כזה "BY SPD" זה אומר 1:1 ?

• 9 תגובות
    • 701 צפיות
  6. Started by Stick2it,

שלום לכולם, רכשתי את הלוח p35-DS4 של ג'יגה בייט (rev 1.0) ועכשיו אני צריך להתאים לו קירור. אני מאד מעוניין בmaxorb של TT אבל לא יודע אם הוא יתאים ללוח, מישהו התנסה בשילוב הזה? תודה מראש...

• 7 תגובות
    • 701 צפיות
  7. Started by roma4k,

ערב טוב, ברשותי המפרט שבצד. כשקניתי הוספתי מאוורר 120 מ"מ של AC וחיברתי לאחד מה SYSTEM FAN שעל הלוח. כאשר לפני מספר ימים רציתי לבדוק את הסל"ד אני רואה שלא רואים באף אחת מהתוכנות שניסית וגם לא בביוס. זה ניראה כאילו הלוח לא מזהה אותו. יחד עם זאת, המאוורר עובד וניראה לי שבסדר גמור. יש משהו שאני לא עושה נכון ובגללו איני רואה את ה RPM? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 701 צפיות
  8. Started by ag43,

המחשב שלי (מפרט בצד) עובד כבר 7 שנים כאוברקלוק ל3 גה"צ. בזמן האחרון העליתי אותו ל3.46 גה"צ והכל עובד מצויין. מסיבות שונות רציתי לחזור לתדר המקורי של המעבד, שינתי את ההגדרות של המעבד והזכרונות חזרה למקוריות (2.4 גה"צ ו400 מה"צ לזכרונות), ריסטרט ו... מסך כחול בטעינת הWINDOWS. ניסיתי מספר פעמים וכל הזמן חזר המסך הכחול. החזרתי לאוברקלוק הקודם ופתאום הכל עובד כמו שצריך. המסך הכחול היה של דרייבר של הכרטיס מסך. ההגדרות של ערוץ הAGP שלי תמיד היו מוגדרות קבוע ולא השתנו בין האוברקלוקים. מישהו יודע מה גרם לבעיה הזו?

• 5 תגובות
    • 701 צפיות
  9. Started by sarkise,

שלום רציתי לדעת, יש לי מעבד 4800+ Brisbane .. איזה קירור לדעתכם הכי טוב בשביל OC ? בתקציב של עד 200.. עד איזה מהירות שעון אצליח להגיע עם הקירור AC Freezer Pro 64 AM2 ? והאם הספק שיש לי יחזיק מערכת עם OC ? (המפרט בצד) בבקשה רק האנשים שיודעים בבקשה להגיב, אל תענו סתם, זה ממש חשוב. http://www.nzxt.com/products/pp500/ זה המידע על הספק ^

• 4 תגובות
    • 701 צפיות
  10. שלום וערב טוב אני עומד לקבל השבוע את ה9600GT של גיגהבייט (לא בטוח איזה קירור פסיבי או אקטיבי) והייתי רוצה על ההתחלה לבצע בו אוברקלוק. עד עכשיו הקירור היחידי שמתאים לו במחיר סביר הוא הAccelero S1 Rev.2 שעולה 110 שקל. השאלה היא אם הוא יקרר מספיק את הכרטיס מסך בשביל אוברקלוק או שיש פתרונות יותר חזקים. שאלה נוספת - יש לי ספק כח של THERMALTAKE - TR2 של 420 וואט..האם הוא יחזיק את הכרטיס או שחלילה אני אצטרך להוציא סכום נוסף ? תודה רבה וערב טוב

• 5 תגובות
    • 701 צפיות
  11. Started by DorM,

יש לי ויכוח קטנטן עם איזה בנאדם מי מהם יותר טוב מבחינת ביצועים כשמצרפים אותו לקואד. אז הייתי שמח מה מהם שילוב יותר טוב עם הקואד ומה יותר שקט כשמצרפים אותו לקואד?

• 3 תגובות
    • 701 צפיות
  12. Started by Eluha,

מעבד 2.8 pentiumD לוח p31-ds3l זיכרון ceon 667 1g *2 =2g מארז אם 5 מאווררים + זלמן CPU ספק 450 כרטיס מסך 8600GTS כשה אני על באס 255 3600 מופיע מסך כחול והמחשב ניכבה הטמפ' CPU 30 מנוחה ובעומס 50 האם באס 255 זה הגבול אם לא אך אני מייצב 24\7 [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 701 צפיות
  13. אלה הטמפרטורות במצב מנוחה! O_O אני בשוק לגמרי. יש לי עוד מאוורר במארז, שלא פועל כרגע, משום שאני לא מצליח לחבר אותו לספק, זה כאילו שאין מספיק חיבורים פנויים (0 בעקרון לפי מה שראיתי ). עצות? דעות? תגובות? זה נורמאלי יחסית לחום של היום (ירושלים)? P: תודה מראש, orl2008. את האמת, אני מפחד להפעיל עכשיו את Burnout או משהו, שהמעבד לא יקפוץ לאזור ה-90 ככה O_O

• 5 תגובות
    • 701 צפיות
  14. Started by gabik,

ברצוני לעשות OC לכרטיס ורציתי לדעת מה הטמפ' המקסימלית שלא כדי לעבור? טמפ' במנוחה 38 מאמץ מלא 52-55

• 5 תגובות
    • 701 צפיות
  15. בשעה טובה ומוצלחת עדכנתי את הגרוטאה שלי לנהלם חדש ונוצץ, עם Powercolor HD4870 PCS, שמגיע עם קירור לא סטנדרטי שהבנתי מ-Reviews שהוא מוצלח. הקירור אמנם מוצלח יותר מהקירור הרגיל (תחת עומס מגיע ל-75) אבל לא מספיק (לא עובר את המבחן של Furmark ובעל דרגת רעש מבלנדר ברוגע ועד מעבורת חלל בעומס) - אך זו לא הבעיה העיקרית! הקירור השמנמן הזה תופס קצת יותר מסלוט אחת, ובלוח האם שלי 2 הסלוטים ל-PCI נמצאים מתחת לסלוט של כרטיס המסך. משמע - אם אני מחבר את כרטיס הקול הישן (PCI) שלי למחשב, הוא ממש צמוד לכרטיס המסך ומקפיץ את הטמפ' ב-10 מעלות (וכמובן גם את הרעש). האם מישהו מכיר קירור מספיק טוב ל-4870 שתופס סלוט אחת באמת, כלומר יכול להתמודד עם ההצבה הבאה: --כרטיס מסך-- --קירור-- --כרטיס קול…

• 5 תגובות
    • 701 צפיות
  16. Started by LazyCat,

אני מנסה לכייל את RealTemp לפי האתר של התוכנה (רק כך אפשר לקבל טמפרטורה הכי קרובה לאמת) - http://www.techpowerup.com/realtemp/docs.php עשיתי את מה שנאמר שם והורדתי את מהירות ה- FSB ל- 266 ואת המכפלה ל- 6, המתח למעבד עומד על 1.12v. עכשיו אני אמור לקבל טמפ' שגבוה מטמפ' החדר בכ- 6-7 מעלות, הבעיה היא שההפרשים בין הליבות גדולים (אני בטוח ב-100% שהקירור יושב מצויין והמשחה במידה נכונה ועל כל המעבד, ניסיתי מספר פעמים לשנות את דרך המריחה שלה ובכולן המעלות +- אותו הדבר). הטמפ' שאני מקבל במנוחה הן: Core #1 - 41c Core #2 - 41c Core #3 - 30c Core #4 - 44c לפי המאמר הטמפ' הנכונה עבור כל הליבות צריכה להיות כ- 30c, האם הגיוני להוריד כלכך הרבה מעלות משאר הליבות בשביל הכיול ? תודה

• 1 תגובה
    • 701 צפיות
  17. Started by Dj-L@g0la5,

שלום לכם, אני מתכנן לקנות את הרכיבים הבאים במחשב החדש שלי: Gigabyte GA-965P-DS4 Geil Dual DDR2 Kit 1Gb (2x512Mb) ULTRA PC2-6400 800Mhz Sapphire Radeon X1900GT 256MB, DDRIII, 2xDVI, VIVO, PCI-E רציתי לדעת איך הלוח אם הזה ב-OC ואם יש משהו אחר שכדאי באותו מחיר או אפילו פחות? איך הזיכרונות ב-OC? הם יכולים לקחת אותי רחוק? ואיך הכרטיס מסך ב-OC? תודה מראש, Dj-L@g0la5

• 10 תגובות
    • 701 צפיות
  18. Started by SystemSpirit,

שלום, אני חדש באתר אך לא בפורומים, שמי ליעד ואני יודע טוב מאוד במחשבים ואני פעיל מאוד בפורומים רבים. אני רוצה לעשות OC אך אינני מבין דבר בעסק, הינה פרטי המחשב שלי ותגידו לי אם כדאי לי או לא: CPU: Name : Pentium 4 Code Name: Northwood Package: mPGA-478 Specification : Intel Pentium 4 CPU 2.40 GHZ FSB: 132.9 MHZ BUS SPEED: 531.4 MHZ Motherboard: Compaq Model : 0804h Chipset: Intel i845G DDR RAM : 512 יש לי שני מאווררים סטוק אחד מקדימה אחד מאחורה עם פתחים כאלה מקדימה של המחשב, חום מחשב בדר"כ 29-30 מעלות. המחשב עובד נחמד מאוד, בלי וירוסים וכלום. אנא תגידו לי, עם קירור סטוק אני יכול לעשות OC יחסית נחמד? ואם כן עד לאן? אם תעזרו לי, תודה רבה! =]

• 12 תגובות
    • 701 צפיות
  19. Started by -Del Piero-,

שלום לכולם קניתי לאחים שלי 6800GS חדש ורציתי לדעת אם יש משהו שימושי בקשר אליו? אולי לפתוח צינורות? איך הוא בOC? תודה רבה, אבי.

• 13 תגובות
    • 701 צפיות
  20. Started by DeNon,

שלום לכולם, יש לי לוח מסוג DFI LANParty UT nF3 250Gb ואני מעלה את מהירות הבאס ולא קורה כלום יש למשהו מושג למה זה? תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 701 צפיות
  21. Started by Shane McMahon,

יש לי מעבד פנטיום 4 סוקט 478 3 ג'יגה הרץ לוח אם ASUS p4800e Deluxe ורציתי לדעת אם אני יכול לעשות OC ואם כן מה המגבלות

• 10 תגובות
    • 701 צפיות
  22. שלום לכולם, זה המפרט מחשב שלי : Intel® Pentium® D CPU 3.00GHz 64Bit THERMALTAKE BIGTYPHOON PQI TURBO DDR2 667MHZ 2048MB DUAL CHANNEL 4-4-4-12 Asus 975X P5WD2-E Premium Ati Radeon X1900XT 512MB 2 WD Raptors 74 Giga Sata 2 connected as RAID 0 1 WD 80 Giga IDE 2 WD 250 Giga Sata 2 NEC DVD BURNER ENERMAX LIBERTY 620W COOLERMASTER Stacker 830 למי שמכיר את המארז יודע, שיש לו בצידו דלת עם הכנה ל-4 מאוורים נוספים, סה"כ כרגע יש לי במארז : שני מאוורים של 120ממ מקדימה שמכניסים אוויר, שני מאוורים של 120ממ בצד המארז שמכניסים אוויר, ומאוורר אחד 120ממ מאוחרה שמוציא אוויר, כמובן יש את המאוורר שעל ה-BT שיושב על המעבד, ומאוורר על הכרטיס מסך. המעבד שלי, איך שאני מדליק את המחשב, נמצא על 55 …

• 8 תגובות
    • 701 צפיות
  23. אוקי יש לי את המשאבה atman at103 עכשיו יש לי צנרת של 3/8 אינצ'. הקטע הוא שהחור יציאה של המים הוא גדול מדי בשביל הצנרת. ראיתי שארקדור פשוט שם איזה מחבר שהתאים לו את זה לגודל צנרת. רציתי לדעת איפה אפשר לקנות כזה מחבר? שנית,יש לי ג'יגהבייט אורורה ורציתי המלצה למאוורר120מ"מ (רצוי עם לדיםP:). מכיוון שיש לי רדיאטור נחושת והמאווררים של המארז נורא חלשים.

• 3 תגובות
    • 701 צפיות
  24. Started by Ac1D,

המעבד בחתימה. אני מעוניין להוציא אותו ואני רואה שיש שתי קליפסים לבנים מכל צד. לאחר שאני מרים אותם.. לא הבנתי מה אני צריך להרים. אשמח לתגובות.

• 1 תגובה
    • 701 צפיות
  25. Started by Mr Gadget,

מצאתי שיש ביקורת על Zalman FS-ZV9 ומוכרים את הדגם הזה בכמה מקומות בארץ לעומת זאת באתר של Zalman אין דגם כזה עם S מישהו אולי יודע מה הבלבול הזה שיש ברשת?

• 6 תגובות
    • 701 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.