עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. http://www.nmbtech.com/html/fans/engineering/engineering_101.html מצורף קובץ PDF זהה לדף באתר... [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 750 צפיות
  2. אחרי שהסתכלתי במשך כמה שעות הבנתי איך ההיטסינק מוחזק למקום... (מריחים שיעמום באוויר?) אם תסתכלו על המאחורה של הכרטיס של המעבד תוכלו לראות ארבעה חורים עם פינים בתוכם. הפינים האלה מוחזקים בתוך הפלסטיק ע"י שיטת הקשקשים-הם בנויים עם טבעות כאלה שפונות לצד אחד, ככה שאפשר להחליק את ההיטסינק בקלות על המעבד אך קשה להוציא אותו. אז בקיצור ניגש לעניין: הורדתי את המאורר עם הכיסוי מהמעבד. משכתי את ארבעת הפינים מהצד של המעבד שעל הכרטיס (כל אחד בתורו, צריך הרבה כוח לזה) וההיטסינק פשוט יצא. תעשו חיים

• 8 תגובות
    • 750 צפיות
  3. המקרה הוא כזה, לפני כמה חודשים טובים קניתי מעבד 1.8 (נורת'ווד כמובן) ובעזרת עזרה מחבר המהרתי אותו ל 2.53. טמפ' של סביבות ה 40-55 בזמנו, תיכננתי לקנות את ה AK478 יחד עם איזה מאורר ג'נריק נחמד אבל....עקב חוסר מזומנים ירדתי מהרעיון עכשיו, שאלתי היא כזאת, איזה היטסינק (+מאורר) הכי טוב מבחינת קירור (עם רעש נסבל) ואיזה הכי טוב ללא שום קשר לרעש תודה !

• 5 תגובות
    • 750 צפיות
  4. Started by shay454,

אני משפר קצת את המארז שלי, : מאורר 120 מקדימה (מאורר שעובד על 220V עם מקור כוח חיצוני) מאורר 80 מאחורה. מוציא אויר ועוד מאורר 80 בדלת. ואולי גם מאורר קטן למעלה, הבעיה שלי שהמאורר 120 הוא מאורר רציני בעל דחיפה מאוד גדולה של אויר, אני מפחד ששני ה-80 לא יצליחו להוציא את האויר מהמארז. כמו כן, היכן מומלץ להתקין את המאורר 80 בדלת? במרכז זה טוב? ???

• 7 תגובות
    • 750 צפיות
  5. לפני כשבוע מרחתי משחה טרמית על המעבד - AMD 64 Bit 2800 Socket 754 שכבה דקה לכל רוחבו, כמו שמצויין במדריך באתר. לצערי התאכזבתי מהמצב של הטמפרטורה שנראה כאילו הוא "עלה" מפד הטרמי שהגיע עם המאורר Stock של AMD. כרגע הטמפרטורה נעה היא 50 במצד Idle, ולאחר ששיחקתי קצת עם Prime95, ולאחר שנתתי לזה לרוץ במשך חצי שעה, הטמפרטורה נעצרה על 60. לאחר בדיקה באתר של Arctic Silver (אולי לא עשיתי את העסק נכון), מצאתי שההוראות שלהם למריחה משחה טרמית על מעבדים של 64 Bit של AMD, היא שונה במקצת. הם טוענים שיש להשפריץ נקודה של משחה טרמית במרכז, ולסובב את המאורר עד שנוצר מן קשת של משחה - לתמונות - http://www.arcticsilver.com/arctic_silver_instructions.htm בחלק התחתון. אז, אני שואל את המומ…

• 7 תגובות
    • 750 צפיות
  6. ניסיתי לעשות OC במחשב שלי [מפרט] וכמה שחפרתי בביוס האופציות היחידות היו שינוי תדר FSB המכפלה קבוע על 9 וניתן לקבוע תדרים גם ל PCI, לא מצאתי שינוי מחלקים לזכרון בשום מקום. לפי CPU-Z היחס אצלי הוא 3:2, האם המשמעות היא שה OC נעשה רק ע"י שינוי הFSB וכל השאר אוטומטי ?.

• 8 תגובות
    • 750 צפיות
  7. Started by oleg_rak,

היי!!!! המעבד שלי מגיע לטמפ' של 70 מעלות יש לי פנטיום 4 3000 512 זכרון פנימי וכרטיס מסך 6600 gt הספק הוא 400 וואט מי שהוא יכול להגיד לי כיצד ניתן לפתור את הבעיה הנ"ל????

• 2 תגובות
    • 750 צפיות
  8. ? ???

• 2 תגובות
    • 750 צפיות
  9. Started by KoDkOd,

מצב פעולה...מממ...יותר פירוט לשאלה באיזה מצב..יעזור

• 1 תגובה
    • 750 צפיות
  10. Started by zoyaniv,

שלום רציתי לדעת לגבי רעש של מאוורר כמה מורגש רעש נגיד של 23.5 דציבל אני יודע שלמשל 20 דציבל ממש שקט מה גבול השמיעה של האוזן וכמה מורגש כל הפרש מעלה

• 0 תגובות
    • 750 צפיות
  11. Started by Jack_g,

זכור לי שקראתי כתבה לפני איזה חודש שAMD התחילה לשווק גופי קירור+מאווררים יותר טובים מ ה ספיירים הקטנים שהיו מכניסים לחבילת RETAIL בזמנו. זה באמת כך או שאם אני קונה את הבארטון RETAIL אני מקבל את אותו הספייר הקטן ?

• 10 תגובות
    • 750 צפיות
  12. Started by amit1242,

הכרטיס : הגעתי עם הליבה לhd4850 toxic. הגעתי עם הליבה ל800ל וזכרונות 1250. איך? כדי להמשיך עוד עם לזכרונות? לא ממש התאמצתי..ואם אני ממש עם הליבה המחשב קורס. תודה מראש

• 5 תגובות
    • 750 צפיות
  13. לפי מה שקראתי בביקורת ה - FREEZER 7 PRO מציג ביצועים מעולים במהירות מאוורר מקסימלית (4 מעלות (חם) יותר מה - TUNIQ ב - 100% אבל גם שקט יותר ממנו: 44DBA לעומת 50DBA). אבל 44DBA זה רועש מדי והייתי מעוניין להחליף לו מאוורר (92MM) לאחד שייתן את אותם הביצועים ויהיה שקט יותר, רציתי לדעת אם זה אפשרי? ואם כן על זה מאוורר אתם ממליצים?

• 10 תגובות
    • 750 צפיות
  14. Started by Ac1D,

שלום. אני מעוניין לרכוש את הביג-טייפון לסוקט 478, ואני לא יודע אם בכלל יש לי מקום לבלוק הזה. הלוח אם בחתימה. יש לי דרך לברר? תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 750 צפיות
  15. שלום לכולם, אני מעוניינת לקנות מאוורר חדש, כמה שיותר שקט (השקט מאוד חשוב!!!!) לא מתכוות לעשות אוברקלוקינג ואני גם לא יודעת מה זה ;D לא משחקת משחקים.. רק ישומי אופיס, אינטרנט וסרטים. תודה לכולם!

• 3 תגובות
    • 750 צפיות
  16. Started by sagi_10,

יש לי קירור ביג טיפון+קירור של זזלמן לכרטיס מסך+אני רוצה להחליף את המשחה הטרמית של הקירור ציפסט אני מחליף מודרבורד ואמרתי אם כבר אני צריך לפרק את הכל אז בוא נחליף גם משחה טרמית... אז השאלה שלי היא: האם מזרק אחד של המשחה יספיק לי ??כי הוא רק 3 גרם.... לינק לקניית המשחה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_349&products_id=1185 האם זה יוד לי את המעלות של הרכיבים?? או שזה לא משתלם לי? נ.ב אני קונה lanparty (אם זה חשוב במשהו... נ.ב 2 לכל מי שמעונין במודרבורד העכשיוי שלי אז שיצור קשר בפרטי...(אני רוצה עליו 500 ש"ח )

• 5 תגובות
    • 750 צפיות
  17. לקוח מוואלה דמיינו שיש לכם מחשב שהמעבד שלו רץ במהירות שעון של 7Ghz. סיימתם להזיל ריר? יופי. אז מסתבר שגם אתם יכולים לגרום למעבד פנטיום לרוץ במהירות מסחררת שכזו וכל מה שאתם צריכים זה מערכת קירור שמשתמשת בחנקן נוזלי. קצת קשה לדלות את הפרטים המדוייקים כיצד הוא עשה זאת, אבל בחור יפני פרסם בבלוג שלו הוכחות ל-OverClocking המוצלח שלו, שגרם למעבד לרוץ במהירויות שעון באיזור ה-7Ghz. ניתן להבין שהוא השתמש במעבד Pentium 4 670 Prescott אשר ישב על לוח אם מסוג ASUS P5WD2 עם שני כרטיסי זיכרון מסוג CORSAIR PC2-5400UL בעלי 512 גיגה בייט כל אחד. על המעבד הוא הרכיב מערכת קירור מיוחדת המשתמשת בחנקן נוזלי כדי לשמור את טמפרטורת הליבה של המעבד בתחום הנורמלי. התוצאה? המעבד רשם מהירות שיא של 7132.…

• 3 תגובות
    • 750 צפיות
  18. Started by ab1c3,

כשאני מגביר את ההמהרה מעבר לזה או שהביוס לא עולה או שאחרי זמן קצר אני מקבל מסך כחול. ניסיתי להוריד את המכפלה ולהגביר את ה FSB Frequency וגם להפך אבל זה לא עזר. [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 750 צפיות
  19. דבר ראשון רציתי לומר תודה ל maphisto שהגיב בהודעה הקודמת שלי שהייתה שאלה בקשר לOC של הסלרון (תודה אחי). העלתי קודם ל 1.07, ועכשיו העלתי ל 1.18. העלתי לכם תמונת מצב: http://rotter.net/User_files/nor/3e1c48d33a5c6dab.jpg מעלות IDLE: לוח - 22 מעבד - 25 מעלות FULL LOAD (לאחר שעה ב PRIME95): לוח: 27 מעבד: 41 - 43 (הקירור שלי הוא: 4 מאווררים 2 מוציאים 2 מכניסים, על המעבד נמצא מאוורר 80מ"מ ב 2600 - 3000 RPM, מארז צ'יפטק FULL TOWER כל החוטים מעוגלים ונמצאים בחלק העליון של המארז מוצמדים לדלת האחורית בקושי רואים אותם ככה שהם לא מפריעים - האם כדאי להוסיף משהו ?) האם ההמהרה שלי נחשבת טובה ? להישאר כך ? או להוריד ? אם אני נשאר כך המעבד/זכרונות יכולים להפגם ?

• 3 תגובות
    • 750 צפיות
  20. Started by BassMan,

אז כך... גם לי יש את ה AXP2500+ עשיתי קצת OC ועכשיו אני בבאס 200 ומכפלה 11 המעבד ב 52.5 מעלות ובמאמץ ~ 55 מעלות המארז מאוורר היטב ועל המעבד יש את ה DP 101 (לא רציתי אותו אבל זה זמני) נשמע לכם הגיוני ה טמפ'? אם חסר לכם עוד פרטים תשאלו....

• 7 תגובות
    • 750 צפיות
  21. Started by Ameralis Zaiir,

לאור הכתבה שפורסמה פה החלטתי להחליף את המשחה התרמית ששמו לי על המעבד שהחלפתי לוח (אין לי בדיוק לוח שאני יכול לבדוק איתו אם זה הלוח שלא עובד או המעבד) את הסיבות אני אפרט אם תבקשו (אין ממש צורך לפרט..) בקיצור לא היה לי כוח להזמין מהאינטרנט והחלטתי לקנות מחנות רגילה. התקשרתי לעשרות חנויות, ולהפתעתי רק 2 (!!) ידעו שיש דבר כזה, ואחד אפילו אמר לי "על מה אתה מדבר אתה לא מבין כלום", (ולא רק זה הרבה לא הכירו את המושג "היטסינק" רק "מאוורר"), מתוך שני החנויות האלה רק לאחת הייתה, ששאלתי אותו איזה סוג הוא רק אמר לי "אל תדאג זה סוג טוב". לא משנה, בקיצור קניתי שניים ב15 שקל לחתיכה, וזה לא נראה לי בדיוק מה שרשום בכתבה... בכתבה מדובר על מזרק וכל מה שקיבלתי הייתה שקית שדומה לאבקה הזו ששולח…

• 3 תגובות
    • 750 צפיות
  22. Started by puki,

חוזר על שאלה מקודם - ADM64 +3000 עם קירור סטוק ללא OC, לוח K8N, התוכנות והביוס מראים 65 מעלות בעומס ו-51 ברגיל, האם זה תקין/קצת חם מדי/חם מדי ? כמו כן הרצתי PRIME95 בטעות למשך כל היום...ולא היו שגיאות. מה אמור בד"כ להראות הצג על גבי המארז, טמפ' פנימית של המארז ? תודה, וסליחה על ההקפצה...

• 9 תגובות
    • 750 צפיות
  23. או קיי , סוף סוף גם אני יכול לעשות OC בזכות מחשבי היקר והחדש המפרט הוא: AXP 1700+ DUT3C Abit NF7 Rev.2 TwinMos PC3200 512 MB Radeon 9700 Non-Pro HEC 300W Volcano 9 וזה העיקר. אין שום מודים והקירור בינתיים רגיל בלי שום שינויים. תזמני זכרון: 2.5 - 3 - 3 - 8 Vdimm 2.7V Vcore 1.65V Vdd 1.7V טמפ: מעבד 54!!!! לוח : 34 !!! באס: 210 , מכפלה 10 בינתיים יציב שעה 3Dmark עם פריים ברקע

• 9 תגובות
    • 750 צפיות
  24. קניתי היום את כרטיס המסך הזה. משום מה אין אפשרות להציג טמפ' GPU ב ATT (גרסא 1.3.6.1042). ב CCC יש הצגה של הטמפ' אם כי אני לא בטוח לגבי אמינות הנתון מאחר שהנתונים מופיעים כ- grayed out, למרות שעושה רושם שהנתון מתעדכן מדי פעם. צירפתי תמונות של שתי התופעות. יש למישהו מושג מה קורה? האם ייתכן שהסנסור דפוק, למשל? [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 750 צפיות
  25. Started by The-Devil,

אז ככה יש לי מחשב עם מעבד AMD 2500 קירור של Thermaltake vulcano11+ ובנוסף קניתי כרטיס מסך Sapphire Radeaon 9600XT 256 MB עם לוח אם Gigabyte GA-7N400V-L הטמפרטורה של המעבד שלי ב idle = 47-51 Working= 55-57 האם הטמפרטורות האלה סבירות ביחס למפרט שלי? ואם לא אז מה אני צריך לעשות כדי לקרר את המעבד בצורה טובה יותר??

• 11 תגובות
    • 750 צפיות

דיונים חדשים בפורומים