עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. ואם שמעתם עליו אולי תוכלו לספר לי אם שווה לקנות ? וגם אם אתם לא מכירים אולי תגידו לי אם אתם מכירים קירור אוויר שיותר טוב מקירור מים ? דרך אגב המעבד שיתקרר לו הוא ה920 החדש אבל לדעתי כל קירור רציני לאינטל יכול להגיע עם מתאם

• 6 תגובות
    • 745 צפיות
  2. Started by Kalisto_D,

יש לי לוח GIGABYTE X38DS5 עם מעבד Q6700, אני עובד כרגע על 3.30 413X8. הכי גבוה שאני מצליח להגיע בלי לקבל מסכים כחולים זה 3.33, אם אני עולה ל3.34 אחרי כמה דקות של עבודה עם פריים ומעבד בחום של 60-65 מעלות המחשב מקבל מסך כחול וקורס. עכשיו הבקר טמפרטורה על הזכרונות מראה חום מטורף של 47-50 מעלות שעד כמה שאני יודע זה חום משוגע לזכרונות... והם לא עובדים כל כך מהר 826MHZ... מה אתם חושבים חבר'ה? יש קירור לזכרונות בדרך בכל אופן, אתם חושבים שזה יפתור את הבעיה?

• 5 תגובות
    • 745 צפיות
  3. Started by Mr Gadget,

אני כרגע ב OC של 2GHZ@2.5GHZ מהירות BUS 125*4@100*4 עכשיו היחס בין המעבד לזיכרון כרגע הוא על אוטומטי(לוח של ASUS P4S533-E) והזיכרונות הם Micron PC2700 איזה יחס עדיף לעבוד עם הזכרונות? והאם יש למישהו אתר שמסביר על היחס בין המעבד לזיכרון מתי צריך להגדיל להקטין וכו'... תודה

• 12 תגובות
    • 745 צפיות
  4. Started by YRP99,

הזמנתי מחשב מגיבור מחשבים Q6600 + קירור של ביג טייפון השאלה שלי אם הם אמורים לשים משחה טרמית וכל מה שצריך כדי שהקירור יעבוד כמו שצריך או שאני צריך להגיד להם? אפשר לסמוך עליהם או שבכלל עדיף שאני יעשה את זה לבד (מה שאני לא מעדיף כי אין לי כח להתעסק בזה יותר מידי, בשביל זה שילמתי על הרכבת מחשב..) והבנתי שזה קצת סיבוך להתקין את הביג טייפון... תודה מראש

• 3 תגובות
    • 745 צפיות
  5. אני צריך את הקרירור הכי טוב שיש בנתיים לכרטיס הזה . אני גר בקנדה (עם זה יעזור).[br]פורסם בתאריך: 28.06.2007 בשעה 15:35:36 אוקיי הסתדרתי , אני הולך לקחת את ה - HR-03 Thermalright .תודה בכל מקרה . דרך אגב היום אני הולך להזמין את מחשב החדש שלי Intel Core 2 Duo E6420 SunBeam TUNIQ TOWER 120MM ASUS P5B Deluxe Corsair 2GB Kit PC2-6400 DDR2-800 CL4 ( שתיים , 4 GB ביחד) Western Digital 400GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD4000KS XFX GeForce 8800GTX PV-T80F-SHF9 768Mb 384-bit Gigabyte Aluminium 3D Aurora Black Enermax Liberty 620W Active PFC ( אני הולך לעשות חור בגג המארז) Thermaltake Thunderblade 120mm HR-03 Thermalright

• 11 תגובות
    • 745 צפיות
  6. יש לי אפשרות בלוח אם לשנות את המכפלות , כרגע הוא על X10 וזה נותן לו 2GHZ הורדתי את הנעילה בביוס ושיניתי ל X11 וזה שינה ל2200MHZ עם מתח של 1.4V ..אבל:הוא מראה ששניתי אבל יש כאילו 2 מספרים שמראים -אחד את המקורי ואחד את החדש. ואחרי שמירה של השינויים זה לא משנה בכלל... ?? אני גם לא הבנתי את ההסבר שבנעוץ על ה L1 שנועל את המכפלות...זה בתוך המעבד או בלוח אם ? איפה זה נמצא?

• 8 תגובות
    • 745 צפיות
  7. Started by jambo7,

עשיתי אוברקלוק קטן של +20% לכרטיס המסך, מבלי להוסיף היטסינקים ומבלי להוסיף מאווררים משחות טרמיות ועוד. עכשיו אני רוצה לעשות אוברקלוק קטן לשאר החלקים [מעבד זיכרנות לוח אם ומה שניתן] במחשב גם מבלי לעשות שינויים במערכת הקיימת ומבלי לקחת יותר מידי סיכונים. מה שאני רוצה לדעת בשפה פשוטה איך עושים את זה ואם זה בכלל אפשרי ואים יש באיזה שהוא אתר מדריך לאוברקלוק בעיברית תשובות יתקבלו בשימחה תודה

• 7 תגובות
    • 745 צפיות
  8. ראיתי תמונות של הקירור סטוק במעבדים החדשים, ולעומת הקירור סטוק שלי (שהוא יותר ישן, גם סוקט 775 אבל בא עם מעבד P4 3.0G) הוא פחות עבה, זתומרת, הגוף קירור שמתחת למאורר הוא יותר קטן מהישן שלי.. זה נכון או שאני מדמיין? והאם זה מקרר פחות טוב בגלל פחות נחושת?

• 7 תגובות
    • 745 צפיות
  9. Started by Trance,

עד כמה ההבדל ביניהם שווה את המחיר (ראיתי שיש בינהם הבדל בעוצמה השאלה עד כמה ההבדל שווה את הכסף )? האם גם Thunderblade יש לו גמפר שאם לא משנים את המהירות ידנית אז היא אוטומתית מקסימלית ? לגביי ה fun bus בכסף שיחסף מהבדל בינהם ניתן ליקנות Fun bus שישלוט ב כל ה 4 מאוורים (אני מתכננן מודינג כרגע יש לי מקום רק 2*120 ומתוכננן תוספת של 2*80 )

• 5 תגובות
    • 745 צפיות
  10. לחבר אליו? שמעתי על כל מיני מחשבוניי מתח אבל מישהו יודע בערך איזה נגד צריך? (זה בשביל תאורת מולקס)

• 1 תגובה
    • 745 צפיות
  11. Started by Guarding angel,

היי האם למישהו יש את המארז הנ"ל? http://ksp.co.il/hmain.php?uin=2070 או שיש טובים ממנו בטווח המחירים 400-450ש"ח?

• 7 תגובות
    • 745 צפיות
  12. Started by Gil28,

התקנתי את ה- ultra 120 extreme אבל כשבאתי לסגור את הדלת של המארז (enermax phoenix) המאוורר צד מתנגש בקירור ואי אפשר לסגור אותו! יש למישהו רעיון מה לעשות?

• 3 תגובות
    • 744 צפיות
  13. שלוםף קניתי קירור לצ'יפסט שלי (NF2) ומתחת לגוף הקירור יש מדבקה כזאת.. אז השאלה שלי היא אם למרוח ARCTIC SILVER 5 בין הגוף קירור לצ'יפסט או לא...? תודה רבה רבה רבה מראש, ניר.

• 10 תגובות
    • 744 צפיות
  14. Started by ScreameR,

אני מכין לי איזה Extreme O\C PC ואני החלטתי להתבסס על סלרון ( בגלל תקציב דל ), עכשיו אני מוכן להשקיע בערך עד 350 שקל משהו כזה. תודה

• 8 תגובות
    • 744 צפיות
  15. Started by gadits,

שלום לכולם קניתי את המחשב שלי בספטמבר כשעוד היה ממש חם והטפ' של המעבד במנוחה היו 38 ובמאמץ 48 (עם OC קליל של באס 300) כשקיבלתי את המחשב הביוס של הלוח היה בגירסא 1.2 ומאז הספקתי לעדכן אותו כמה פעמים וכעת הוא בגרסא 1.7 השבוע במקרה בדקתי עם SPEEDFAN וראיתי שהטמפ של המעבד במנוחה 44 ולאחר כשעה משחק בRAINBOW SIX VEGS הטמפ הגיע ל58 אני רוצה לציין שאין לי שום בעיות יציבות והמחשב עובד מצויין!....(אף פעם לא עשה לי ריסטרט באמצע משחק) אבל אני מאוד מודאג מהטמפ!!! ניסיתי אפילו להחזיר את ההגדרות האופטימליות בביוס ולהיות במהירות סטוק ללא OC בכלל ...ועדיין הטמפ' במנוחה 43 ובמאמץ 55 אין לי שום מאוורר מיוחד למעבד ואני עם קירור סטוק אפילו שאבתי את כל האבק מכל פתחי האיוורור+ניקיתי את המסנן של…

• 10 תגובות
    • 744 צפיות
  16. Started by yuval_cohen,

Antec High Performance 1080B AMG מחיר-600 שח או chieftec Dragon AX-01SLD Aluminum Case Silver מחיר 550 שח מה לדעתכם עדיף? מבחינה של ביצועים של קירור וגם יופי

• 6 תגובות
    • 744 צפיות
  17. תודה לעונים (:

• 10 תגובות
    • 744 צפיות
  18. שלום, אני צריך לקנות קירור לדיסק קשיח ושהקירור יהפוך את הדיסק קשיח לכונן 5.25" (כמו של צורב) המעלות גבוהות והווינדוס נופל מידי פעם חייב קירור כמה שיותר טוב במחיש ל עד 150 מה עם אלו ?: Scythe Quiet Drive Internal HDD Silencer for 3.5 inch HDD on 5.25inch bay Scythe SCH-1000 HIMURO Fanless 3.5 inch Hard Disk Case on 5.25" bay גולדטופ מחשבים - יחידת קירור Thermaltake Hardcano 14 ALUMINUM Cooling + Anti shock מה מומלץ ? מה טוב ? תודה.

• 8 תגובות
    • 744 צפיות
  19. הסיפור מתחיל ככה: חיפשתי פתרון יעיל וזול לבעיית ההתחממות של כרטיס המסך שלי. המארז שלי, למרבה האימה, הגיע עם מאוורר 92 מ"מ קטן ומעפן ותו לא. נכון. מארז עם כרטיס מסך בעל קירור פסיבי מגיע עם מאוורר סטוק מייד אין צ'יינה 92 מ"מ. אוי לחרפה. בכל מקרה, ה-92 עבר קדימה, הפך כיוון והתחיל להכניס אוויר, ומאחור נוסף 120 מ"מ שמוציא את האוויר החוצה. ועדיין, כרטיס מסך מתחמם... אני לא מקבל ארטיפקטים או תופעות התחממות, אבל בשלבים הכי קשים של 3dmark06 הוא מגיע ל-85 וזה מדאיג. בכל מקרה, החלטתי להיות חכם: הבאתי עוד 120 מ"מ, ושמתי אותו מקדימה, במקום ה-92, שיכניס אוויר. את ה-92 שמתי בדופן המארז (איפה שהגריל ברוב מארזי הסטוק) - מוציא אוויר. אז כרגע הסירקולציה במחשב שלי נראית כמות בתמונה המצורפת, …

• 7 תגובות
    • 744 צפיות
  20. שלום לכולם, יש לי בעיה קשה של אוורור מעבד Prescott 2.8E. המעבד נמצא על 60 מעלות ב-Idle (אינטרנט בעיקר) ומגיע בקלות ל-75 מעלות כאשר אני מפעיל משחק מחשב (Unreal למשל). נסיון פתרון ראשון קניתי Heatsink חדש: Thermalright SLK-948U והוספתי מאוורר חדש: Vantec Stealth 92mm (וזאת כי הרעש של המאוורר המקורי מאוד הפריע לי ורציתי מאוורר שקט) הנסיון נכשל! הטמפ' לא השתנו בהרבה. וירדו מ-65 מעלות ב-IDLE ל-60 מעלות. לצערי לא ייחסתי חשיבות למארז שקניתי, ורכשתי מארז די בעייתי מבחינת אוורור. הקובץ המצורף מכיל שרטוט של המארז ממבט צידי אשמח אם מישהו מכם יוכל להמליץ לי על דרך לאוורר את המארז ולקרר את הטמפ' שלו למומלצת (55) בעת מאמץ. יש לי את הכלים הנדרשים לשפץ את המארז אם יש צורך…

• 13 תגובות
    • 744 צפיות
  21. אחרי ההתקנה ולפני שסגרתי את המחשב, שמתי לב שכשהטמפרטורה של המעבד ירדה מתחת לאיזשהו סף (אולי 28, אולי קצת יותר) המאורר של הBT הפסיק לעבוד. בדיוק התחלתי בדיקת מאמץ עם Prime95 אז נתתי לו להתחמם (מתוך מחשבה לכבות אותו אם הוא יעבור את ה50) אבל כשהטמפרטורה עלתה מעל ל-41 מעלות הוא נדלק בחזרה והוריד את הטמפרטורה לסביבות ה40 (במאמץ). בנתיים השארתי את הHardware doctor דלוק כדי לוודא טמפרטורה ושהמאורר לא מפסיק שוב והטמפרטורה עכשיו (במנוחה) היא 30 מעלות. זה נשמע למישהו הגיוני? אני לא שמעתי שהHSF הזה אמור לעשות את הקונץ הזה (למרות שאם זה פיטצ'ר, אז אני מאוד מרוצה ממנו...)

• 9 תגובות
    • 744 צפיות
  22. Started by lee.,

יש לי מארז Foxconn TLA-397 http://www.foxconnchannel.com/Product/Chassis/detail_overview.aspx?ID=en-us0000013 לאחרונה גיליתי שהמאוורר האחורי לא פועל (כשדחפתי עם היד הוא התחיל די חלש) והחלפתי אותו, בהמלצת האתר פה גם בדקתי טמפרטורות בעזרת speedFan וקיבלתי טמפ' מאוד גבוהות שנושקות ל70 מעלות גם בליבה גם בGPU וגם ב-TEMP2 כרגע (ובשלושת השנים האחרונות) המארז פועל עם מאוורר אחורי, קירור למעבד zalman7000 וזהו, כך שברור לי שאצטרך להוסיף עוד. רק נתקלתי בעוד מספר דברים מוזרים: בדופן המתפרקת של המארז מחוברת מעין כוס מול המעבד "כדי לעזור לקירור שלו" (מצורפת תמונה), רק שהכוס הזו עומדת מול המאוורר האחורי וחוסמת את האויר שלו לגמרי. ושאלתי הראשונה היא אם לא עדיף להוריד את זה כדי לאפשר זר…

• 3 תגובות
    • 744 צפיות
  23. Started by MTKOL,

שלום לכולם, יש לי מעבד INTEL PENTIUM D 3.0 (דגם 930, של ה-2X2MB CACH, אם זה משנה משהו...), יחד עם קירור הסטוק של אינטל, והמעבד עובד על טמפרטורה של 58 מעלות ללא מאמץ... המאוורר עובד על בערך 2500 RPM...האם הטמפרטורה הזו הגיוננית?! בתודה רבה מראש! :s05:

• 12 תגובות
    • 744 צפיות
  24. Started by Moo^Moo,

טוב חברים, חופש חנוכה מגיע אוטוטו והגיע הזמן לפרוייקט מודינג קטן. יש לי RIVA TNT M64 32 MB. ויש לי גם היטסינק גנרי' של פנטיום 3 800 + מאורר. ויש לי כמה שאלות: 1.) האם כל הבאלגן מצדיק את עצמו? 2.) האם AS3 שהוא משחה טרמית, הוא גם דבק טרמי, כי אני רוצה וצריך להדביק את ההיטסינק של הפנטיום על הציפ, ואני לא יודע איך. 3.) האם יש אפשרות להוסיף מתח על הכרטיס? 4.) כמה עולה דבק טרמי/משחה טרמית לעניין? 5.), שווה לי לקחת את ההיטסינק המקורי של הRIVA + היטסינק קטן של מעבד 486 ולשים על הזיכרונות? כי הם חשופים. בתודה MOOMOO

• 8 תגובות
    • 744 צפיות
  25. אני מתכוון לקנות מחשב חדש עם מעבד E8400, איזה גוף קירור יהיה היעיל ביותר ב OC ? אני פתוח גם לצעות אחרות. Thermaltake BigTyp 120 VX Cpu Fan Zalman 9500 Led S775 Thermaltake V1 Cpu Fan OCZ Vendetta 2 CPU Cooler התקציב שתכנני הוא עד 250 שקל אבל רק אם הגוף קירור מצדיק את הביצועים. שאלה נוספת היא לגבי מידת ההתאמה ל OC של הלוח-אם והזכרון שבחרתי : GIGABYTE EP45-DS3 Intel P45 http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=3364 G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ Dual Channel 4GBPI CL4-4-4-12 (כולל גופי קירור מיוחדים) http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=3252 האם כדי לבחור אחרים (באותו תקציב כמובן) ?

• 6 תגובות
    • 744 צפיות

דיונים חדשים בפורומים