עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. זה באמת חשוב לי ואין לי אוטו! החום של המעבד אצלי 62C SYSTEM TEMP =48C AUX POWER = 83C

• 2 תגובות
    • 710 צפיות
  2. Started by FatherBoard,

איך אפשר למדוד את הטמפרטורה בכרטיס מסך ואת מהירות המאוורר שלו?

• 7 תגובות
    • 710 צפיות
  3. אין לי מושג מה המהירות ליבה/זיכרון... יש לי היסטינק על המעבד של הכרטיס ללא שום קירור נוסף. יש לי מאוור קטן שהוצאתי ממחשב ישן, האם כדאי לשים אותו על ההיסטינק? זה שווה משהו? זה יועיל בכלל לקירור? איזה תוכנה ואיך מתחילים? או האם אתם יודעים נתונים להמהרה אודות הכרטיס.... אודה על שיתוף הפעולה... 8)

• 8 תגובות
    • 710 צפיות
  4. Started by rosesr,

וגם על איזה הגדרות לשים בביוס ובדריברים(גם איזה דריברים) אם אפשר הסבר על כל דבר אני ניוב בOC אז לאט לאט איתי טוב.זה הכרטיס מסך שיש לי במפרט רק עם 64MB זמנית. תודה לכל העונים ;D

• 8 תגובות
    • 710 צפיות
  5. שמעו, קודם כל זה המפרט שלי שצריך לדעת: AMD AthlonXP 2000+ Polamino 256mb DDR PC2100 Viking Chaintech 7KJD0 mobo Antec 400W עכשיו, יש לי מאוורר ג'נרי שקיבלתי עם המעבד, הטמפרטורות הן בדרך כלל 35-36C idle ו39 במאמץ. לפעמים כשהחלון פתוח הטמפרטורות הן 33C idle ו 36 מאמץ. הבאס של המעבד כידוע הוא 133MHZ DDR, עד כמה אני יכול להעלות אותו לדעתכם בלי שיקרה כלום? עוד משהו, אם אני למשל מעלה לבאס של 140MHZ, ואני שומר את השינויים בביוס ואז זה מאתחל את המחשב, ואני ממש ממש מפחד לעשות את זה אם יקרה משהו למחשב (כי כבר 2 מעבדים נשרפו לי בגלל משהו אחר ואני לא רוצה להרוס עוד אחד), יכול להיות שיקרה משהו לא תקין? תודה.

• 5 תגובות
    • 710 צפיות
  6. Started by ThePinkPanther,

בשעה טובה קיבלתי היום את המשלוח שלי מPANDA,שכלל: GIGABYTE GA-7DXE ATHLON XP 1600+ MICRON 128 DDR SDRAM 266 PC2100 3R SYSTEMS CASE(לא זוכר איזה דגם,משהו NEON LIGHT) עכשיו יש לי בעיה,כשהתקנתי אותו הוא רשם לי שהFSB על 100 מה שאומר שהמהירות 1100 MHZ אז העליתי ל133,ככה שהמהירות תהיה כמו שצריך,והוא כל כמה זמן נופל, אבל הוא אמור להיות ככה!!! למה הוא קורס(זה עם וולקנו 6CU עם הפד הטרמי המסכן והשחור שבא איתו)????? דרך אגב,יש עוד דבר מוזר,בWCPUID הוא רושם שזה AXP 1700+,יענו זה אומר שPANDA שלחו לי מעבד יותר טוב ממה ששילמתי? ועוד שאלה(אחרונה חביבה),אם אני אשים משחה\גריז טרמי,זה יעזור להעביר את החום והמחשב לא יקרוס? כרגע הוא על איזה 41 מעלות במנוחה(כרגע FSB=109,מכפלה 11)

• 8 תגובות
    • 710 צפיות
  7. Started by rel81,

הי אנשים אני חדש כאן... וכאן גיליתי לראשונה את הOC... ח"ח.. אני מחפש תוכנה לOC למעבד ואני לא מוצא.. אז אם תוכלו לעזור לי בנושא אני אודה לכם... [glow=red,2,300]* הכל תלוי בעונה ובטיב השכנה....[/glow]

• 6 תגובות
    • 710 צפיות
  8. שלום לכולם. יש לי את הכרטיס מסך הנ"ל ומאז שקניתי את המחשב (חצי שנה פלוס מינוס) אני שם לב לשתי דברים: 1) בתוכנה cpuid המאוורר של הכרטיס מסך לא מזוהה- כלומר אני לא יודע מה המהירות של המאוורר (וכמו כן אני גם לא יכול לשנות את המהירות שלו בתוכנות כאלה ואחרות..) 2) המאוורר טיפה מרעיש- לא רעש של חוט שנוגע בו או משהו שיוצר חיכוך אלא רעש של מהירות מקסימלית ב 0% מאמץ- זה לא מאוד מאוד רועש, אבל כשאני רוצה לישון בלילה זה טיפה מציק, אני די בטוח שכשהוא לא במאמץ הוא לא אמור להרעיש ככה... למישהו יש רעיון איך קודם כל לעזור למחשב לזהות את המאוורר כמאוורר ואז אולי הוא יתקנפג ויתחיל לעבוד יותר לאט במנוחה- ואם לא אני יוריד לו את המהירות עם תוכנות כאלה ואחרות.. תודה מראש לכל העוזרים!

• 2 תגובות
    • 710 צפיות
  9. יש לי קירור מיים ויש אויר שגורם לרעש קצת במשאבה איך אני פותר תבעיה ? זה שהרכיב לי תמחשב אמר לי שהוא לא הצליח להוסיף עוד מיים וביגלל האויר יש רעש קצת מה אני עושה איך אני פותר תבעיה אתם פה בטח יודעים ... כנסו לסרטון דקה תראו על מה אני מדבר יש בקירור אויר [table][tr] [td][/td][td] Ultra Graphics _eL!RaN_DaDoN[/td] [/tr] [tr] [td][/td] [/tr][/table] [/c] מבינים ?? זה לא רעש חזק כן אבל עדיף שלא יהיה אותו אמרו לי שצריך להוסיף מיים אבל לאיפה אני מוסיף תמיים המזוקקים כדי שלא יהיה תרעש הזה ?? מי שיודע להתעסק עם זה לעומק אני ישלם לו על זה גם צילמתי לכם תמונה מהמצבים של המשאבה שלי 1 2 3 4 5 על איזה מספר כדי לשים אותה ? על 5 לא ? http://www.siz.co.il/view/viwne…

• 3 תגובות
    • 710 צפיות
  10. עשיתי כמה בדיקות ושמרתי את הנתונים ... עכשיו אני רוצה להסתכל עליהם ולהשוות ביצועים ... איך אני פותח תקבצים ? הם בסיומת .3dr לא הצלחתי דרך התוכנה ... ולא מצאתי בפורום ...

• 3 תגובות
    • 710 צפיות
  11. Started by BeautyWave,

חבר שלי קנה לאחרונה 4670 Asus http://www.asus.com/products.aspx?l1=2&l2=8&l3=806&l4=0&model=2547&modelmenu=1 הבעיה היא שהכרטיס רועש מאוד, הבנאדם השקיע במארז שקט (סונטה 3) ובקירור למעבד (פרו 7) ועדיין ניתן לשמוע את המחשב דלוק מהחדר שינה שלו (המחשב בחדר אחר והשכונה ממש שקטה). ווידאתי שהאשמה היא בכרטיס מסך (עצרתי את המאוור), וניגשתי לטפל בבעיה כבעליו המנוסה של 4870 , אבל במפתיע לא קיימת אפשרות בדרוורים לשלוט על מהירות המאוור. לאחר חפירות מעמיקות במרחב הוירטואלי גיליתי שאני לא היחיד שניתקל בבעיה זו. חלק מהפתרונות שהוצאו היו חיבור המאוור ללוח אם (בלתי אפשרי בלוח אם שלו), עידכון ביוס (שאני מעדיף להימנע) וחיבור מאורר 80 מ"מ לכרטיס מסך במקום המקורי של asus (אג…

• 1 תגובה
    • 710 צפיות
  12. Started by r1plet,

כרגע עם הGAINWARD BLISS GTX260 GOLDEN SAMPLE שלי אני עומד על 720/1480/1188 יציבים, ונתקלתי בהרבה דיבורים על כך שרוב המשחקים העדכניים עכשיו מקבלים בוסט ביצועים גדול יותר מהעלאת הSHADER CLOCK ולא מהעלאת הCORE, האם זה נכון? ברמת העקרון ברגע שאני מעלה את השיידרים ל1512 אני נאלץ להוריד את הליבה לסביבות 688 כדי לקבל יציבות, ולעומת זאת אני די בטוח שעם שיידרים באיזור ה1480 אני יכול לדחוף את הליבה עד 740 ולשמור על יציבות... מה אתם אומרים?

• 1 תגובה
    • 710 צפיות
  13. אז ככה פעם עשיתי אוברקלוק וזה אבל כבר שכחתי.. עכשיו אני בעיקרון יש לי מחשב שאני יודע שאפשר לעשות איתו אוברקלוק בקלות רק אולי עד גבול הקירור של המעבד... אבל השאלה שלי היא אם אני יכול לעשות אוברקלוק פשוט בהעלאת cpu fsb או יותר נכון הblck עד שאני נתקע? יעני אין לי כוח עכשיו לשחק עם המתחים וכל זה ,זה כשיהיה לי זמן לאוברקלוק פשוט זה מה שעושים? אם זה עוזר מפרט בחתימה.. תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 710 צפיות
  14. Started by ben_amitai,

היום כשניקיתי תמחשב גיליתי שנשרף לי המאוורר סטוק של המארז, אני מחפש עכשיו מאוור, חשוב לי שהיה שקט. הבנתי שיש דבר כזה מאוור שמוצי ומאוורר שמכניס אוויר, איך אני יודע מה זה מה? אהה ואני מחפש מאוור 120מ''מ עד כ 50 ש''ח רצוי מהחנויות PANDAS IVORY או KSP עריכה: כדי להקל עליכם הנה קישורים לחנויות שאני מחפש מהם: http://www.pandas.co.il/default.php?cPath=55_140 http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksphadera http://ivory.co.il/category.asp?catcode=554

• 4 תגובות
    • 710 צפיות
  15. יש לי UBER CHAKRA והמאוורר הקדמי שמגיע איתו לא נראה לי הכי שקט... איזה מאוורר יש לכם להמליץ לי עם לד כחול בלבד שיהיה יותר שקט ממנו וייתן ביצועים טובים? תקציב לא מוגבל כל כך.. אבל משהו כמו 60-80 ש''ח יהיה בסדר.

• 12 תגובות
    • 710 צפיות
  16. Started by Chymes,

רכשתי מחשב חדש. (מפרט בחתימה) ברצוני לעשות OC מתון ל-E2160 בלי "לקרוע" את המעבד. אני משתמש בקירור סטוק של אינטל וספק Liberty 500W

• 6 תגובות
    • 710 צפיות
  17. Started by Drogba,

שלום לכולם. קניתי את המחשב שבחתימה לפני כשנה עם מטרה ברורה לעשות OC למעבד ולכ"מ. אלא שבעצלנותי זה לא יצא אל הפועל. היום, עם יציאת משחקים בעלי דרישות גבוהות במיוחד, המעבד שלי פשוט חלש מדי. החלטתי ליישם את התכנית ההתחלתית ולעשות OC למעבד (בשביל זה גוף הקירור לא? ). אז ככה, מכיוון שבשנה האחרונה אני ממש לא מעודכן בחומרה, ובעיקרון בכל תחום המחשבים, פרח מזכרוני כל מה שידעתי בעבר על OC. אז אני אצטרך ממכם עזרה, איך לעשות OC (בדרך הכי פשוטה - תחשבו עלי כנוב מוחלט) למעבד שלי? תודה רבה וכל טוב.

• 8 תגובות
    • 710 צפיות
  18. שלום רב ! ברשותי כרטיס מסך תוצרת Gigabyte עם מעבד 6600, הכרטיס (מעבד+זיכרונות) תחת אוברקלוק בערך תקופה של שנה. אני מבצע את האוברקלוק עם coolbits, השאלה שלי לאיזו תוכנת עריכה לביוס יש את האופציה לקבוע את התדרים של הכרטיס ? זאת על מנת לבצע את האוברקלוק מה שנקרא בחומרה תודה, אלכס.

• 2 תגובות
    • 710 צפיות
  19. Started by Bah_gots_pIII_450,

שלום, ברשותי מארז 6a19 ובו מספר גדול של חורי אוורור. לחורים העליונים היתה מחוברת כוס מפלסטיק שהוסרה בגלל חוסר תאימות לגוף הקירור של המעבד. שאלתי: מה הטעם בפילטר שיש בקדמת המארז כאשר באמצע יש כל כך הרבה חורי אוורור שדרכם יכול גם להיכנס אבק? לא עדיף לחסום את החורים הללו ולתת לאוויר להיכנס רק דרך הפילטר והמאוורר הקדמי? תמונה: תודה.

• 1 תגובה
    • 710 צפיות
  20. Started by amit_R,

יש לי את הקרור הזה של זלמן הVF1000 על הכרטיס הישן שלי.. ואני רוצה להעביר אותו ל9800GTX אבל אין לי מושג עם הוא מתאים ולא בא לי ללהתחיל לפרק והכל סתם ואחרי זה להתקע וכל זה.. יש למישהו ניסיון עם הקרור הזה על הכרטיס הנ"ל או יודע עם הוא מתאים? באתר שלהם כתוב שהוא תומך בסדרה 8 אבל הG80 (השאלה היא עם הוא מתאים לכרטיס או ?) תודה מראש לעוזרים:]

• 8 תגובות
    • 710 צפיות
  21. Started by aloneg,

יש לי לפטופ HP ZE2140EA שלוקח זכרונות של PC2700 333MHZ משום מה הוא עובד ב 133MHZ, מכיוון שאין שום אופציית משחק דרך הביוס, איזה אופציה אחרת יש לי על מנת לשנות אותו למהירות גבוה יותר, לפחות ל 166MHZ או אפילו יותר. אני מצרץ צילום מ CPU-Z של שתי החלונות הרלוונטים, אם למישהו יש רעיון... תודה. [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 710 צפיות
  22. יש לי פה קירור סטוק של אינטל 775 ויש בתחתית שלו 3 פסים של משחה, למרוח אותה? להשאיר אוהת כמו שהיא? מה לעשות עם זה (אף פעם לא התקנתי קירור סטוק)

• 3 תגובות
    • 710 צפיות
  23. Started by shnozlid,

קיבלתי מאוורר מחבר שלי של 90mm. יש לו שני חוטים, אחד אדום אחד שחור. למה אני מחבר את החוטים??

• 4 תגובות
    • 710 צפיות
  24. Started by orensh69,

יש לי בעיה במעבד בדקתי בביוס ואני רואה שהגיע לי ל90 מעלות ..פתחתי תמחשב ניקיתי תמאורר ירד לי ל60 68 מעלות היה מלא אבק..חשבתי שאם אני אקנה את המשחה הטרמית זה יעזור..קניתי פתחתי תלוחות קירור ניקיתי תמשחה שהיתה..שמתי תמשחה הטרמית..ועכשיו המעבד שלי הוא יותר גרוע מגיע לי ל78 מעלות אני עכשיו משתמש במחשב שהוא על 75 מעלות...הלוח אם מגיע לי ל50 מעלות גג... יש לי מעבד פנטיום 4 3000mhz ולוח אם p5gd1 מה עושים?מה לא עשיתי בסדר?עשיתי לפי המדריך בקשר למשחה יש איזה תוכנה שאוכל לראות את החום של המעבד בווינדוז?ואם כן אז אם אפשר לתת לינק להוריד

• 3 תגובות
    • 710 צפיות
  25. Started by liordavid,

האם המאוור BIG TYPHOON מתאים גם ל- AM2 AMD ? :s05:

• 2 תגובות
    • 710 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.