עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אוקי, אני אקדים ואומר כי הנושא אושר דרך מנהלי האתר. קצת רקע. למי שלא מכיר אותי אני חבר בקהילה כ5 שנים (עוד 4 יום 5) בעיה אחת שאני נתקל בה עם רוב חברי הקהילה היא שהקהילה רוצה דברים שאינם קימים בארץ ויבוא שלהם הוא לא דבר פשוט או זול.... ולכן עבדתי קצת על הבעיה הזאת... והרי הפתרון... אני מדגיש שאין שום כוונה מסחרית ביוזמה הזו, אינני קשור לשום חנות או שום גורם עסקי אחר לפני זמן קצר הכרתי אדם שכרגע הפך ליבואן (שינוי סטטוס מהצד של המדינה כלפי אדם המיבא כמות של ציוד שלא למטרות עצמיות פחות או יותר) אחרי דיבור בכל מני נושאים עלה נושא המוצרים בארץ והאדם הציע לי פיתרון הוא מוכן להזמין כל דבר שאני רוצה מהיצרן עצמו (לא חנות, מכאן שחוסכים במחיר) של המוצר כל עוד מדובר במס' פרטים (10+ ז…

• 7 תגובות
    • 760 צפיות
  2. Started by JSK,

הכרטיס שלי במנוחה על 60-65 מעלות ובמאמץ אפילו 75-80. זה בסדר? (OC ממש מינימלי כ-10 MHZ בליבה בלבד). אני מפחד להמשיך עם הOC למרות שבבנצ'מארקים הוא מתפקד בסדר וכנ"ל במשחקים. אשמח לתשובה, תודה!

• 6 תגובות
    • 760 צפיות
  3. Started by yuval_cohen,

יש ברשותי Pentium 3- 866mhz (coppermine) MB- Aopen ax3s 256 Sdram הטמפ שלי לא ככ גבוהות.. הקירור בסדר... אני רוצה להתנסות באוברקלוק... מה אני יכול לעשות עם המחשב?? המכפלה נעולה... עד לאן אפשר להגיע עם הFSB ואיזה סיכונים יש בזה? תודה

• 4 תגובות
    • 760 צפיות
  4. אני צריך Firmware לכרטיס מסך Asus Geforce 2 gts 7700 Deluxe 32mb לצריבת ביוס (OC4) המטרה לשנות את ה-MEMORY CLOCK 333@390, אני מחפש את הFirmware האחרון.

• 6 תגובות
    • 760 צפיות
  5. יש לי מעבד פרסקוט 3.2GHz דגם 540 סטפינג D0. הבעייה היא שמתח ברירת המחדל הוא בערך 1.35 ובמתח הזה המעבד מתחמם רצח ללא OC! באתר אינטל מצויין שהטמפ' המקסימלית היא 67.3 בערך אז אני מוריד את המתח ל1.25 ואפילו אז המעבד עדיין עובר במעט את ה67 מעלות במאמץ, מה שאבסורד הוא שהמעבד יציב לחלוטין במתח הזה, מתחת לזה הוא לא יציב (נבדק בעזרת S&M במאמץ מקסימלי). יש לי גוף קירור Aerocool Extreme המיושן אבל הוא עדיין אמור להיות יותר טוב מקירור סטוק וחידשתי חומר טרמי לא מזמן... מה לדעתכם אפשר לעשות?

• 3 תגובות
    • 760 צפיות
  6. יש לי את הכרטיס הזה ובלי שום אובר קלוקינג בערך 5-10 דקות אחרי שאני מפעיל את המחשב אי אפשר לגעת במרכז המעבד (מאחורי הכרטיס) זה פשוט רותח... זה בא אם מאוורר שבקושי פעל שמתי מאוורר של מעבדי פנטיום 2 נותן יותר אוויר.. והוספתי גם גריז טרמי ועדיין זה רותח מאחורי הכרטיס.. חשבתי לקנות בלו אורב או משהו... החום הזה נורמלי??

• 4 תגובות
    • 760 צפיות
  7. Started by nirmarcu,

קניתי לפני כשבוע מחשב חדש: AMD 5200, AC Freezer 64 Pro, GigaByte GA-MA78GM-S2H, COMPUCASE 6A19B + HEC 400TRT התקנתי את EasyTune5 שהגיע עם הלוח. הפעלתי אותו ב- idle והופיע ליד ה- RPM של המאוורר אזהרה - הערך היה 1057. אח"כ התקנתי COD4 ואחרי כמה דקות המחשב נכבה... ניסיתי שוב ושוב הוא נכבה... אח"כ גם בזמן גלישה באינטרנט הוא נכבה. הספקתי לבדוק בזמן המשחק את ה- EasyTune5 והאזהרה הייתה ליד ה- CPU ולא ליד המאוורר - הערכים היו CPU - 73c RPM - 2280 מספר שאלות: אילו ערכים נחשבים תקינים (טמפרטורת מעבד + RPM) ב- idle ובזמן מאמץ - כמובן עבור המפרט הנ"ל ?? האם 1057 RPM ב- idle זה גבוה או נמוך ? האם המעבד אמור להגיע לטמפרטורה של 73 מעלות ? האם EasyTune5 נחשבת תוכנה אמינה לבדיקת הערכים ? …

• 7 תגובות
    • 760 צפיות
  8. Started by HwareNewb,

שלום! קניתי לפני מספר שבועות מחשב חדש ויקר ואני לא ממש מרוצה ממנו. קודם כל אני רוצה לציין שקניתי מעבד פנטיום ולא AMD בשל חוסר ידע בתחום החומרה (אפשר לומר-דפקתי את עצמי :-X). המפרט שלי: Pentium 4 3.2 (640) 2 mb cache ATi Rx850xt MSI 925XE Neo Platinum (motherboard) 1GB DDR2 W.Digital 120GB S-ATA +2 מאווררים למארז. חשבתי לעשות אוברקלוקינג קל למעבד שלי ותהיתי אם אני אאלץ לקנות קירור נוסף ? כמו-כן, האם באוברקלוק אני יכול להעלות עוד משהו חוץ ממהירות השעון?(Mhz) תודה מראש

• 7 תגובות
    • 759 צפיות
  9. Started by ScreameR,

אני מכין לי איזה Extreme O\C PC ואני החלטתי להתבסס על סלרון ( בגלל תקציב דל ), עכשיו אני מוכן להשקיע בערך עד 350 שקל משהו כזה. תודה

• 8 תגובות
    • 759 צפיות
  10. צריך המלצה לקירור ב400 שקל למעבד E8400 . תודה רבה[=

• 14 תגובות
    • 759 צפיות
  11. לא מצליח לעבור את המהירויות הנ"ל מה אפשר לעשות ? כמו שאתם רואים הטמפ' בסדר.. [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 759 צפיות
  12. המפרט שלי הוא: CORE2DUO 6400 DFI INFINITY 975X\G G.SKILL 2X512 DDR2 800MHZ ANTEC SMARTFAN 500W אני מעוניין לעשלות מ 2000MHZ ל 3000MHZ... שמעתי שזה פשוט וקל לעשות את זה בעזרת הקירור סטוק של המעבד... הדבר היחיד שאני מבקש שתעשרולי שלב שלב מי שמכיר את הלוח איך ואיפו לשנות...בבקשה אני כבר הרבה זמן מעוניין לעשות את זה.... תודה לכול העוזר...

• 13 תגובות
    • 759 צפיות
  13. Started by talmAn,

איך הכי כדאי והכי טוב לסדר את המאווררים במארז? אני רוצה לקנות מארז חדש ולעשות לו מודינג או לעשות למארז הנוכחי שלי מודינג ואני רוצה לדעת איפה הכי כדאי לשים מאווררים ובאיזה גודל? 80 92 או 120? כרגע כל הצעה שתתנו היא אפשרית תודה

• 12 תגובות
    • 759 צפיות
  14. Started by ashkenazone,

אהלן, קודם כל רציתי להגיד שעשיתי OC לD805 והגעתי ל3.9 על מתח 1.4V. רציתי לשאול, מה המקסימום המותר של הטמפ' והמתח של המעבד הזה?

• 8 תגובות
    • 759 צפיות
  15. איפה אפשר? בחנויות דגים וכדו'? וכמה זה בערך צריך לעלות?

• 2 תגובות
    • 759 צפיות
  16. Started by orensh69,

יש לי בעיה במעבד בדקתי בביוס ואני רואה שהגיע לי ל90 מעלות ..פתחתי תמחשב ניקיתי תמאורר ירד לי ל60 68 מעלות היה מלא אבק..חשבתי שאם אני אקנה את המשחה הטרמית זה יעזור..קניתי פתחתי תלוחות קירור ניקיתי תמשחה שהיתה..שמתי תמשחה הטרמית..ועכשיו המעבד שלי הוא יותר גרוע מגיע לי ל78 מעלות אני עכשיו משתמש במחשב שהוא על 75 מעלות...הלוח אם מגיע לי ל50 מעלות גג... יש לי מעבד פנטיום 4 3000mhz ולוח אם p5gd1 מה עושים?מה לא עשיתי בסדר?עשיתי לפי המדריך בקשר למשחה יש איזה תוכנה שאוכל לראות את החום של המעבד בווינדוז?ואם כן אז אם אפשר לתת לינק להוריד

• 3 תגובות
    • 759 צפיות
  17. המחשב מיועד ל-HTPC והמאוורר מרעיש מאוד. האם אפשר לקנות רק את המאוורר או שצריך גוף קירור חדש?

• 4 תגובות
    • 759 צפיות
  18. Started by gggil,

כמובן שחשבתי על לקנות את הAC PRO 7 אבל אציתי לדעת אם יש לו מתחרים במחיר שלו ואפילו פחות תודה מראש, גיל

• 9 תגובות
    • 759 צפיות
  19. Started by Leo101,

או קיי אני רוצה לקנות מאוור למעבד שלי יש לי מעבד P-4 2,8 Ghz (Bus:800MHz, H-T, 1MB S775) או קיי עכשיו חשוב מאודדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד מאודדדדדדדדדדדדדדדדד שהמאוורר יהיה שקט ככל שאפשר או קיי עכשיו התקציב שלי עד 200 ש"ח אם תוכלו לעזור לי מאודדדדדדדדדדדדדד אני אשמח (ואם תוכלו להשים לי קישור לחנות בכלל) אני מאוד יודה לכם נ.ב או קיי חוץ מהמאוורר הזה Thermaltake silentTower למה אין לי אפשרות בשבילו

• 11 תגובות
    • 759 צפיות
  20. היי אנשים, יש לי צורך בכלי שיהיה ניתן בעזרתו לפרק בקלות את חיבורי המולקס של הספק, כלומר להוציא מהם את כל החוטים.. עכשיו עשיתי את זה לחוט אחד מסכן ולקח לי איזה 15 דקות עד שהצלחתי עם מברג קטן ושטוח.. בעיקרון בכזה של כל חוט יש את החיבור ברזל שלו, ולו יש סנפירים בצדדים שמונעים ממנו לרדת למטה בלי שילחצו עליהם. אני יודע שיש כזה כלי (שהוא בטח פשוט בקוטר המדוייק של החיבור, כך שהוא מקיף אותו ומצמיד את הסנפיר, כך שניתן להוציא את החוט בקלות). השאלה היא רק אם יש לו איזשהו שם כלשהו ואיפה ניתן להשיגו?

• 3 תגובות
    • 759 צפיות
  21. Started by orengreen,

שלום לכולם, לאחרונה רכשתי מחשב חדש, וכמה חבר'ה פה אמרו לי שממש כדאי לי לעשות OC (אף פעם לא עשיתי). קראתי בנושא וזו שאלתי: יש לי מארז ANTEC 300, שיש לו שני מאווררים מעולים שממוקמים ממש קרוב לאיפוא שהמעבד יושב. האם אני צריך רק היטסינק או היטסינק+מאוורר למעבד? האם היטסינק+מאוורר למעבד יפריע לפעולת המאווררים של המארז? כמו כן, אשמח להמלצות (אני רוכש מ-newegg.ca). תודה!

• 6 תגובות
    • 759 צפיות
  22. Started by POD,

שלום לכולם , אני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד ולכרטיס המסך שלי (AMD ATHLON XP 1800+, Geforce 3 Ti200), חשבתי להוסיף צלעות קירור לזכרונות של הכרטיס מסך, בנוסף גם להחליף את המשחה הטרמית למעבד (לקירור מים אני אדאג). שאלתי היא: איפה בכלל אני יכול להשיג משחה טרמית וצלעות קירור, מהו טווח המחירים שלהם, מהו הכי טוב ואיך אני מוריד את המדבקה הטרמית המקורית שיש על המעבד (אם אני זוכר נכון היא חומה). תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 759 צפיות
  23. זה באמת חשוב לי ואין לי אוטו! החום של המעבד אצלי 62C SYSTEM TEMP =48C AUX POWER = 83C

• 2 תגובות
    • 759 צפיות
  24. יש לי SLOT 1 מישהו יכול להביא לי אתר או חנות שמוכרים היטסינק בשבילו!!! אני לא מוצא!!! :( :(

• 1 תגובה
    • 759 צפיות
  25. Started by Vidati,

אז ככה, הכרטיס הוא 8800GTX החלפתי לו קירור לDUO ORB למרות שהמעלות לא השתנו מי יודע מה ( 50 בערך במנוחה ו70 במאמץ). היום פתחתי את המחשב ובגלל השעמום החלטתי לעשות קצת סדר במארז, פירקתי את הקירור של הכ.מסך והחלפתי מישכה טרמית בחדשה, יש לי של קולר מאסטר במזרק כזה.. עכשיו גם עשיתי מוד קטן ומהצד הוספתי 3 מאוורים של 80מ''מ מחוברים ביחד כך שיצא מן פלטה אחת ארוכה של 3 מאווררים וחיברתי את הכל מהצד כך שיזרוק אוויר על הכרטיס מסך, בפועל יצא שזה זורק אוויר גם על הכ.קול עכשיו פתחתי את הריבה טיונר ובדקתי מעלות וזה הראה לי שבמנוחה יש לי 46 מעלות אבל במאמץ זה 87!! כמעט 90 מעלות!! יכול להיות? אין לי מזגן והמחשב עומד ליד החלון והוא פתוח, אני מאמין שיש לי 25 מעלות בחדר אם ככה, (+\- מספר …

• 7 תגובות
    • 759 צפיות

דיונים חדשים בפורומים