אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
היי, אני מעוניין להחליף את מאוורר ה-120MM שלי (+2000RPM, רועש בטירוף) במארז ולהתקין מאוורר שקט במקומו. אני מתלבט בין 2 דגמים של SCYTHE S-FLEX, האחד במהירות 800RPM והשני במהירות 1200RPM. מאחר ואין לי כלל נסיון במאווררי מארז, אשמח לקבל חוו"ד של בעלי נסיון בדגש על הפרמטרים הבאים : 1. שקט - אמנם רעש זה עניין יחסי, אבל האם ישנו הבדל משמעותי ברעש בין 2 המאווררים (הנתונים היבשים ידועים לי אבל הם לא אומרים לי כלום) 2. עצמה - האם מאוורר של 800RPM מספיק חזק כדי לקרר את המארז? וזה מה שיש לי במארז : C2D עם סטוק (יוחלף בקרוב לפריזר 7 פרו), OC של E2200 ל-3.2, מנוחה-37, 8600GT עם קירור פסיבי, 2 כוננים קשיחים, ללא מאוורר בקדמת המארז. תודה!
-
- 1 תגובה
- 778 צפיות
-
-
אני רוצה ללמוד יותר לגבי כל עניין הכוח במחשב. סוגי הכבלים; איזה מתח לכרטיסים, כוננים, דיסקים קשיחים, מאווררים; מה נחשב יותר חשוב; איך הבורד קשור לעניין אספקת הכוח... חיפשתי כבר שעה מדריכים באינטרנט ולא מצאתי שום דבר. מישהו יכול בבקשה להסביר \ לתת לי איזה מדריך שימושי? ???
-
- 2 תגובות
- 778 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום. היום קיבלתי את ה leadtek ge force 4 ti 4200 128 mb שלי והייתי רוצה לדעת איך אני יכול להמהיר את הליבה והזכרונות ככה שאיך שאני מפעיל את המחשב השינויים כבר פועלים ולא דרך התוכנה בוינדוס. מישהו יודע?
-
- 6 תגובות
- 778 צפיות
-
-
אני צריך לדעת מהר, אני עוד מעט הולך להום סנטר. יש לי דרמל מולטי "מקורי" ערכתי את הנושא על הראש חיתוך
-
- 6 תגובות
- 778 צפיות
-
-
-
לא יודע למי להאמין יש לי : Cpu: AXP2600+ @ 2080 stock Thoroughbred-B Motherboard : Gigabyte GA-7N400-L Nforce2 ובכל תוכנה הטמפ' שונה , בMBM5 אני על 49 ב EVEREST אני על 55 ובביוס בכלל אני על 58 מעלות במנוחה כמובן ועוד בחורף . עכשיו ידוע שצריך להאמין יותר לביוס ( שמעודכן ד"א ) אך זה לא כל כך נראה לי הגיוני שיש לי TT SilntBoost ושני מאוררים 80mm אחד מכניס שני מוציא. עריכה: יותר מוזר אפילו : הלכתי למחשב השני A64 3000+ GIGABYTE GA-K8NS Nforce3 קירור סטוק ושוב הבדלים שמיים וארץ: MBM 49~47 EVEREST 53 ~ 54 ביוס 28 (!) מעלות פה המארז יותר מאובזר ויש לי 3 מאווררים 80mm ואחד שזורק אויר בדיוק על המעבד מהאמצע. בהנחה שבקרוב אני ארצה לעשות OC איך אני אדע מה הטמפ…
-
- 8 תגובות
- 778 צפיות
-
-
הוצאתי מאורר מהספק הישן . מכיוון שהוא היה מחובר לספק (ללא תקע) אז "תלשתי" אותו חספתי את חוטיו חיברתי אותי ל"תקע" מחשבי חיברתי לכוח ו... הוא עובד . השאלה היא האם אני חייב לחבר אותו ללוח אם?
-
- 5 תגובות
- 778 צפיות
-
-
Scythe S-Flex Quiet 120mm Case Fan 1600 RPM http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=beersheva&uin=12002 איך המאורר הזה?שקט?עושה תעבודה..? הבנתי שיותר מ1600 RPM המאורר כבר מתחיל להרעיש..ואני רוצה מאורר שקט ככל האפשר... יש משהו אחר שאתם ממליצים עליו? מ KSP.
-
- 4 תגובות
- 778 צפיות
-
-
אני רושם מבית של חבר שלי.. עשיתי OVERCLOCK בלי לקרוא על זה מספיק.., הקלוק עבד לי.. יש לי AMD1800 והוא שינה ל1900... ואז ניסיתי לשנות את הVOLTAGE כי אמרו לי שצריך לשנות גם אותו.. ועשיתי את זה על 2.000 כי בסאנדרה אמרו שהV של המעבד היה 1.60 עכשיו כשאני מפעיל את המחשב הכל עובד, המאווררים מסתובבים והכל נראה בסדר, אבל המסך של המחשב פשוט לא עולה, הוא נשאר שחור.. כשחיקיתי עוד קצת והדלקתי גם את הרמקולים כדיי לשמוע אם הWIN עולה.. לא שמעתי. מה אפשר לעשות?
-
- 4 תגובות
- 778 צפיות
-
-
-
כן שלום יש לי את המעבד של AMD 3800X2 ולוח GA-M55S-S3 ניסיתי כרגע לבצע אוברקלוק קטנטן מ2010MHZ ל2200MHZ והמחשב עלה עד לווינדוס וקרס וככה עשה לי 3 פעמים העלתי את המתח מ1.3 ל1.35 והוא אכן הגיע טיפה רחוק יותר בהרצה של הווינדוס...אז מה ניראה לכם לעלות עוד את המתח יש מצב שלא העלתי מספיק...וכן אני כרגע עובד עם קירור סטנדרתי אבל קר פה והמעבד עומד לי על 20-23 מעלות אז אין מצב שהאוברקלוק הקפיץ אותו למעלות משוגעות שגרמו לו לקרוס...
-
- 4 תגובות
- 778 צפיות
-
-
קניתי לפני פחות משבוע את הכרטיס הזה אבל אני מחכה שיגיע שאר המחשב הכולל: AMD 64 BIT 3500 S-939 והשאר לא ממש חשוב ! בחנות (נעה) אמרו לי שאם אני יעשה או סי אני יגיע לביצועים של 9800 אקס טי אבל אני מפחד לגעת בו כי גם לא תהיה יותר אחריות וגם כי בחיים לא עשיתי דבר כזה ! אתם מציעים לי לעשות את המהלך הזה ??? ואם כן אז אולי תוכלו לעזור לי ? על הכרטיס כבר יש קירור סטוק על כל הזכרונות והכל אז בחלק הזה אין בעיה ! תודה ! ועוד שאלה : איך אני יכול לדעת אם יש לי חיישן טמפ' על הכרטיס ?!?!
-
- 4 תגובות
- 778 צפיות
-
-
מעבד: 3200+ ווניס אמצעי קירור: Arctic Cooling Freezer 64 Pro הטמפרטורות סבירות? או שכדאי לחשוב על קירור אחדר למעבד? תוספת של עוד 150MHZ-100MHZ למעבד תתן משהו במשחקים? או שאפשר להישאר עם זה? 8) *לאחר הOC ל 2.5 GHZ בדקתי ומשחקים רצים יותר חלק איזה קירור ציפסט הכי מומלץ? מיקום הציפסט הוא כמו בלוחות DFI NF4.
-
- 12 תגובות
- 778 צפיות
-
-
שלום. לאחרונה השתמשתי ב Open Bench [ממש לא מטעמים של רצון לבחון את המערכת, אלא רק בשל העובדה שה bench ניתן לי ואת המארז אקבל רק בשבוע הבא]. שמתי לב לדבר המדהים [שאותו גם כתבתי כאן בפורום], שרכיבי לוח האם מגיעים לטמפרטורות גבוהות מאוד! את זה גיליתי פשוט על ידי בדיקה ידנית [נגיעה ברכיבים השונים כמו ה"מגדלים" שמסביב ללוח האם [שאין לי מושג מה שמם המקצועי], וגוף הקירור של הגשר הדרומי [שאת שמו גיליתי רק השבוע בעזרת Ivan - מנהל הפורום]. כאשר הנחתי מאוורר על לוח האם [ממש כך, כאשר הוא יורק אוויר על שטח גדול מלוח האם], הטמפרטורות ירדו בצורה דרמטית! הבדלים שלא הייתי מדמין אותם. א-ב-ל, דבר זה מביא אותי לשאלה [או לבעיה], הבאה: האם להעדיף את הקונפיגורציה הזאת, או שלסלק את המאוורר הז…
-
- 2 תגובות
- 778 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות את החלקים הבאים: 1. אפוקס 8rda+ v2.1 n force2 ultra 400 2.בארטון 2500+ עכשיו שאלה בקשר לקירור של המעבד הנ"ל... יש לי שני אופציות: 1. לקנות את המעבד עם הקירור שמקורי שלו. גרסת RETAIL 2. לקחת אחד משני מאווררים אלו: * http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_160&products_id=1954 * http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_160&products_id=1800 * http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_160&products_id=403 איזה מהקירורים תמליצו לי לקחת? ובבקשה אל תגידו לי לקחת משהו אחר כי אין לי כסף! אז מה אתם ממליצים ?
-
- 11 תגובות
- 778 צפיות
-
-
שלום אני לא יודע איזה מאווררים נחשבים טובים ואיזה אתם תוכלו להמליץ לי אליהם המחיר צריך שיהיה זול כי אני מיתכוון לירכוש שלושה עד 4 מאווררים 1=12ס"מ שיהיה חזק במיוחד 2=8ס"מ ואני צריך גם עד 2 מאווררים בגודל של 4 ס"מ בעיקרון חשוב לי יותר הביצועים מאשר השקט אבל שקט זה גם טוב =]
-
- 7 תגובות
- 778 צפיות
-
-
מצאתי את התמונה(מלפני 7 חודשים) של האוברקלוק הראשון שלי עם הדיורון 800Mhz שלי... הוא היה מעבד מדהים, הצליח להגיע לתוצאות יפות עם קירור הג'נריק שלו ,והכי חשוב הוא לא עבר את ה50 מעלות. אז בשביל לחלוק לו כבוד אני מציג את התוצאה של הניסיון הראשון שלי איתו: התמונה הזאת היא ממתי שעוד היה לי אתהA7M שלי,שהגביל את המעבד ולא עשה אפילו פוסט ב121...
-
- 5 תגובות
- 778 צפיות
-
-
אם זה חשוב מאורר של כרטיס מסך...שימנתי אותו כי הוא לא הסתובב כמה זמן יקח לו עד שהוא יצטרך עוד פעם שימון?
-
- 2 תגובות
- 777 צפיות
-
-
הייתי רוצה לקבל התייחסות מנקודת מבט של אובר קלוקר..... http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=24;action=display;threadid=42906 בתודה מראש עמי
-
- 4 תגובות
- 777 צפיות
-
-
יש לי שאלה שעדיין הדעות חלוקות עליה כמה שחפשתי בפורום לא מצאתי תשובה ברגע שאומרים לא ממומלץ לעבור את הטמ"פ 61 מעלות למעבד קורנו למה מתקוונים למעבד או לליבה אז כמה מותר למעבד וכמה מותר לליבה מבחינת טמפרטורה ומה לא ממומלץ לעבור כאשר עושים O.C תודה
-
- 5 תגובות
- 777 צפיות
-
-
מה זה מה מי זה מי (חזק חזק) חח לא סתם צריך זיהוי בטמפרטורות יש רעיונות למישהו זה מה שאני חשוב 1-לוח 2-מעבד 3-אין לי מושג ולמה זה מינוס? 4-אין לי מושג 5-אין לי מושג 6-הארד דיסק [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 777 צפיות
-
-
מה ההבדל ביניהם גדול או קטן או שזה פשוט לא משנה ומה זה צינורות עיבוד? ה-PCI-E הוא 16X והAGP הוא 8X זה משנה בכלל?
-
- 6 תגובות
- 777 צפיות
-
-
שלום לכם . לאחרונה נכנסתי לעניין הקירור חזק . יש לי פנטיום 4 במהירות 2.4 GHZ רכשתי את הזלמן (המניפה) למעבד שלי והתקנתי תוכנות ניטור . יש לי לוח של ג'יגהבייט עם חיישן טמ' למעבד . התקנתי את SPEEDFAN ושם יש 3 טמ' נמדדות . איזו מהן של המעבד ? בנוסף התקנתי את SISOFT SANDRA והיא אומורת שטמ' המעבד שלי היא 25 מעלות . נראה לי נמוך מדי . התקנתי את EASYTUNE 4 ושם נאמר שטמ' המעבד היא 44 מעלות . אז איך לכל הרוחות ;D אני בודק את הטמ' של המעבד ? :
-
- 4 תגובות
- 777 צפיות
-
-
המעבד: AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU רציתי לשאול אם המאוורר הזה יספיק לקרר את המעבד כמו שצריך: Spire FridgeRock CPU Cooler for AMD (במארז יש מאוורר 80 מ"מ מאחורה ו 80 מ"מ מקדימה)
-
- 7 תגובות
- 777 צפיות
-
-
אני מזמין במהלך השבוע חלקים לקירור מים ורציתי להציג בפניכם את החלקים כדי לקבל חוות דעת והצעות לשיפור.. המערכת מיועדת למעבד בלבד (לפחות כרגע) , המעבד הוא Pentium 4 3.00GHz Prescott-2M LGA775 תקציב כולל: 850 ש"ח רדיאטור - CoolingWorks CoolRad-22T Dual 120mm Radiator 46$ פרוזן סי.פי.יו http://www.frozencpu.com/products/2176/ex-rad-76/CoolingWorks_CoolRad-22T_Dual_120mm_Radiator.html משאבה - ENIEM 1200 LPH לא טבולה. 120 ש"ח מיכל מים - Swiftech MCRES-MICRO Small Form Factor / High-Flow Reservoir 15$ פרוזן סי.פי.יו http://www.frozencpu.com/products/2226/ex-res-80/Swiftech_MCRES-MICRO_Small_Form_Factor_High-Flow_Reservoir_12_ID_and_38_ID.html בלוק למעבד - Danger D…
-
- 7 תגובות
- 777 צפיות
-