עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by catsmonster,

אני רוצה לקנות מערך I5 ונתקלתי בהתלבטות. האופציות: STOCK- הכי זול 104 ש"ח קרור למעבד CoolerMaster Hyper TX3 באמצע ויש לו 54 CFM 138 ש"ח קרור למעבד Scythe Ninja 2 Rev. B הכי יקר ויש לו 52 CFM 185 ש"ח לא ממש איכפת לי מרעש אבל עדיף שלא יהרוס לי את המוח מרעש... מה ההבדל ומה הכי משתלם וכדאי?

• 6 תגובות
    • 748 צפיות
  2. Started by Milk-Inc,

שלום, עשיתי אוברקלוקינג למעבד msi -645u p.4 2500 mhz בביוס יש לי אפשרות נחמדה כזאת לעלות את ה-fsb , הוא היה לי ב133 וכשהעלתי אותו קצת רק כדי לראות(אף פעם לא עשיתי אוברקלוקינג למעבד) זה הגיע לי ל-2800 מגה הרץ, וכשהתלהבתי מהעניין העלתי המון(לא עד הסוף למרות שהיה אפשר לעלות עוד המון) והוא הגיע ל3.6 ג'יגה הרץ. ואז כשהפעלתי את המחשב מחדש הוא הגיע למסך שהוא אמור לטעון את הווינדוס, נו טוב היה אמור...וראו מסך שחור אז עשיתי ריסט והמסך בכלל לא נדלק , הכוונה שכל המחשב פעל רק המסך הבהב.(הנורית) וכשהחזרתי אותו למהירות הרגילה הוא היה שוב בסדר , אני חושב שפשוט המחשב שלי לא תומך בזה או משהו מה אתם אומרים? תודה!

• 11 תגובות
    • 748 צפיות
  3. אז ניסיתי לעשות OC למערכת העקומה שלי וזה מה שיצא: http://img520.imageshack.us/img520/7121/77443858.jpg לא הצלחתי לנעול התדר של ה PCIX על 100 אלא רק על 115 הוא ננעל(עברתי בקפיצות של 5), את התדר של ה PCI נעלתי על 33.33 כמו שצריך. למעבד נתתי 1.575V לזכרונות 2.1V ב ICH ו MCH לא שיניתי מעבר לAUTO כי זה פשוט לא שינה כלום. ניסיתי להוריד עוד קצת את התזמונים של הזכרונות אבל מעבר למה שיצא לא עבד. עכשיו לשאלות: האם זה משנה שהתדר של ה PCIX לא על 100? מדוע הזכרונות לא עובדים ב 2T(שעד כמה שידוע לי זאת צורת עבודה מועדפת)? למרות שנתתי להם 2.1V וקבעתי אותם על 4-4-4-12-2 ומה לכל הרוחות מגביל אותי לעבור מעבר לשיפור המינימלי הזה?(ההנחה שלי היא הספק הדפוק שיש לי). תודה לעוזרים. עריכה: שמתי לב…

• 5 תגובות
    • 748 צפיות
  4. או אלי משהו אחר עד 200 ש"ח?

• 7 תגובות
    • 748 צפיות
  5. Started by maxoirodi,

שלום לכולם! אז לפני שלושה ימים החלטתי להוציא את ההיטסינק של המאבד (INTEL P4 2.8GHZ) ולנקות אותו מכל האבק והלכלוך. לאחר שניקיתי אותו גם משכבת החומר התרמי הישנה, הרכבתי אותו בחזרה (ללא חומר תרמי חדש). כצפוי הטפרטורה של המאבד עלתה מאוד ונעה בין 59 ו-70 ורק עם דפדפן האינטרנט פתוח בלי תוכנות או משחקים אחרים. היום קניתי משחה תרמי של חברת EVERCOOL מסוג STC-01 (לצערי לא מצאתי משחה של ARACTIC SILVER). לאחר שלושה ניסויים (שמתי שכבה דקה ולא ממש השתפר... אחר כך שמתי שכבה קצת יותר עווה.. ואחר כך שמתי משחה גם על ההיטסינק עצמו) הצלחתי להגיע לטמפרטורה של 46 - 48 במצב מנוחה וכ-49 - 54 עם משחק כבד פועל. אז השאלה שלי היא האם הטמפרטורה הזאת גבוהה בהנחה שבימי קיץ אלה טמפרטורת החדר מאוד גבוהה?…

• 5 תגובות
    • 748 צפיות
  6. Started by orengreen,

שלום לכולם, לאחרונה רכשתי מחשב חדש, וכמה חבר'ה פה אמרו לי שממש כדאי לי לעשות OC (אף פעם לא עשיתי). קראתי בנושא וזו שאלתי: יש לי מארז ANTEC 300, שיש לו שני מאווררים מעולים שממוקמים ממש קרוב לאיפוא שהמעבד יושב. האם אני צריך רק היטסינק או היטסינק+מאוורר למעבד? האם היטסינק+מאוורר למעבד יפריע לפעולת המאווררים של המארז? כמו כן, אשמח להמלצות (אני רוכש מ-newegg.ca). תודה!

• 6 תגובות
    • 748 צפיות
  7. Started by Gimel,

אני קצת מסתבך עם החיפוש פה ולא מוצא בדיוק את מה שאני רוצה לקרוא. :-\ הם טובים/משתלמים? למה משמשים גופי הקירור הנוספים שמגיעים איתם? יש לי זיכרון סמסונג 400, עובד ב460MHZ אבל אני רוצה להגיע איתו ל-480. מפזרי החום יעזרו?

• 11 תגובות
    • 748 צפיות
  8. Started by omerz90,

בעוד כמה ימים אני הולך לקבל את המחשב שהזמנתי בחלקים ואני זקוק למשחה טרמית עד 50 ש"ח. חשבתי לקנות את הMX-3, מה אתם אומרים עליו?

• 4 תגובות
    • 748 צפיות
  9. Started by Guy950,

היי, אני מתכנן לקנות מחשב חדש עם המעבד Q9550 והמארז CM690, למארז אני שוקל להוסיף עוד מאוורר אחד שיהיה קירור טוב ומאוזן ואני עכשיו מתלבט לגבי הקירור של המעבד. בעיקרון אמרו לי שהFreezer 7 Pro הוא קירור מעולה למעבד ושומר עליו טוב. אני לא מתכנן לעשות OC (אולי בעתיד) אבל החדר שהמחשב מתאכסן בו הוא חדר מאוד חם (במיוחד בקיץ) וכבר נשרף לי מעבד אחד אז אני לא רוצה לקחת סיכון עם מעבד שהוא יותר חזק ופולט יותר חום. אז מה אתם אומרים, Freezer 7 Pro הוא באמת קירור מעולה למחשב שיהיה דולק כל הזמן בחדר חם? וגם, כמו שאמרתי אני רוצה להוסיף מאוורר למארז, המליצו לי על 120MM אבל רציתי לשאול, איזו חברה כדאי? אני לא רוצה מאוורר רועש.. השקט לא כזה חשוב לי, מצידי שישמעו את המאווררים אבל שלא ירעישו כ…

• 5 תגובות
    • 748 צפיות
  10. היי התחלתי לא מזמן לעסוק בoc הגעתי עם המעבד (2.6c) ל3.384 ל260 FSB ול1041 BUS SPEED (נראה לי מכובד לפעם ראשונה) עם הכרטיס(inno3d 5700le) הגעתי ל460 עם הזכרון (סטוק 400) ול275 עם הGPU. את התיזמונים של הזיכרונות שיניתי ל 2.5-3-3-6 (3-3-3-8 סטוק) אבל המהירות היא 176 לכל זיכרון (סטוק 200) עובד בדואל... עכשיו האם כדאי לוותר על כל הoc בשביל לקבל 200MHZ מהזיכרונות? תודה מראש install

• 8 תגובות
    • 748 צפיות
  11. Started by deannahum,

שלום אני לאחרונה רכשתי מחשב חדש עם מעבד Athlon 64-bit 3000+ ואני לא מעוניין לבצע שום אוברקלוקינג וכדומה... רציתי לדעת 2 דברים : א) האם הקירור Stock שמגיע עם ה-Box הוא מספיק טוב ? (מספיק כדי לגרום למעבד לעבוד בצורה תקינה וטובה) ב) במידה ואני רוצה לקנות איזשהו גוף קירור, מה מומלץ ? ובאיזה מחיר העניין כרוך ? תודה מראש לעוזרים

• 8 תגובות
    • 748 צפיות
  12. שלום, כמו שאמרתי בהודעה הקודמת.. קניתי מאוורר חדש Arctic Cooling - Freezer 7 Pro כתוב שטווח המהירויות של המאוורר הוא בין 300 - 2500 RPM הורדתי SpeedFan ואני לא מצליח לשנות את המהירות של המאוורר.. היא נשארת על 659 סיבובים לדקה... איך אני משנה אותה? יש משהו בBIOS שצריך לשנות?

• 12 תגובות
    • 748 צפיות
  13. Started by yanivos,

האם אפשר לבצע bios flash לכרטיס מסך ללא כונן דיסקטים? (sparkle 9800gt)

• 4 תגובות
    • 748 צפיות
  14. Started by Mor Abergel,

חבר'ה בתוכנה EVERST------>SENSOR רשום לי ככה...: CPU: 50. AUX:24 (יש תמונה של מסך ואז זה רשום!!) יש לי לוח MSI Neo3 865PE... עכשיו מה זה אומר??? ה-AUX הזה ?.......טמפרטורה של מה זה !!! כרטיס מסך? יש לי Palit Ge-Force FX5700VE 256MB... (יכול להיות שלא כתבתי בפורום הנכון.....מקסימום תעבירו לאן שמתאים...) תודה לעוזרים !

• 3 תגובות
    • 748 צפיות
  15. שאלה זו תהיה מובנת יותר לבעלי לוח זה. בBIOS של לוח GIGABAYTE X38 DS4 בכדי לעשות O.C. לזכרונות ישנם 4 אפשרויות A-D שמאפשרים לבחור בין קצבים 200,266,333,400 FSB בתוך אותם אפשרויות ישנם מכפלות המביאות לקצבים שונים ודומים. השאלה שלי היא:באיזה תדר לבחור(200,333,266,400) כאשר אני עושה OC לFSB420 למעבד, האם זה משנה או האם ישנו חישוב כלשהו לניצול מירבי של הזיכרון? הזיכרונות הן של G.SKILL 4GB 1000MHZ (ב1066 המחשב קורס במשחקים). אגב, אני מנסה להריץ MEMTEST אך ללא הצלחה, דיסק לא עולה לי בBOOT, המערכת הפעלה היא VISTA 64BIT יש קשר?

• 9 תגובות
    • 748 צפיות
  16. Started by telzur,

איזה נזקים יכולים לקרות למחשב שלי אם תהיה תקלה באוברקלוקינג

• 2 תגובות
    • 748 צפיות
  17. אני רוצה לבנות צ'ילר אבל לא יודע מה עושים מה צריך וכו' האם מישהו יכול לרשום לי מהתחלה עד הסוף מה עושים איך עושים מה צריך עלויות והכל תודה לעוזרים וכמה עולה למלא גז אצל טכנאים של מקררים/מזגנים

• 10 תגובות
    • 748 צפיות
  18. Started by swisaman,

אני כרגע עם OC למעבד AMD 955 ל3.8,והמעלות במאמץ מלא עלו בצורה מוזרה בשבועיים האחרונים~,מ58 ל65 במאמץ מלא, יש איזה דרך לקרר את המעבד להוריד אותו למיתחת 60 מעלות שוב? אני עם קירור MUGEN II,מארז CM590 עם מאורר SLIPSTREAM 12MM 1600RPM.. מישהוא יכול לעזור לי בזה? המחשב כבן שנה~

• 4 תגובות
    • 748 צפיות
  19. מצאתי את התמונה(מלפני 7 חודשים) של האוברקלוק הראשון שלי עם הדיורון 800Mhz שלי... הוא היה מעבד מדהים, הצליח להגיע לתוצאות יפות עם קירור הג'נריק שלו ,והכי חשוב הוא לא עבר את ה50 מעלות. אז בשביל לחלוק לו כבוד אני מציג את התוצאה של הניסיון הראשון שלי איתו: התמונה הזאת היא ממתי שעוד היה לי אתהA7M שלי,שהגביל את המעבד ולא עשה אפילו פוסט ב121...

• 5 תגובות
    • 748 צפיות
  20. אם זה חשוב מאורר של כרטיס מסך...שימנתי אותו כי הוא לא הסתובב כמה זמן יקח לו עד שהוא יצטרך עוד פעם שימון?

• 2 תגובות
    • 747 צפיות
  21. Started by nesa,

אני קונה מחשב מ ksp ואני צריך לבחור משם איזשהו מאוורר איזה כדאי ל AMD Athlon XP 2500+ www.ksp.co.il

• 8 תגובות
    • 747 צפיות
  22. Started by ShowstoppeR,

זה המצב שלי נכון לעכשיו. המפרט נמצא בחתימה. CPU: 245x11 @ 1.6v RAM: 1:1 @ 3.3v @ 2-2-2-5 Temps: 34C idle / 46C load הפסקתי בנתיים כי הזכרונות דיי חמים בנקודה הזאת ואני לא רוצה להמשיך עד שאני לא מוצא קירור טוב. או שאולי אני יבנה משהו בעצמי. אני חושב שאני יכול להגיע ל 2.8ghz בלי בעיות מיותרות.

• 11 תגובות
    • 747 צפיות
  23. איזה סטפינגים טובים ל OC יש לליבת וינצ'סאר ?

• 7 תגובות
    • 747 צפיות
  24. Started by keglevich,

רציתי לקנות את הקירור הנ"ל אבל לפי מה שראיתי בנתוני היצרן התברר לי שהמשאבה שלו או שאפשר לקרוא לזה מזרקה ??? עושה רק 120 ליטר לשעה??? בהנחה שאני קונה את המערכת ומחליף לה רקק את המשאבה ל 2000 ליטר לשאבה מחנות דגים זה ישפיע באופן ניכר על המערכת או סתאם יוריד 2-3 מעלות??? ועוד שאלה על מה אתם הייתם הולכים בהנחה שהמחיר היה זהה BIG TYPHONE או BIG WATER? תודה רבה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 747 צפיות
  25. זה שעשיתי OC של 33% זה בהכרח אומר שיהיה לי שיפור של 33% ? עד כמה זה משמעותי מלבד הנקודות בBENCHMARKים ? אני שואל ברצינות , אני עשיתי OC סתם לכיף ת'אמת. האם זה פותר את המשתמש לקנות מעבדים חדשים יותר ? האם זה כל ההבדל במעבדים מאותה קבוצה (זתומרת לי יש דו ליבתי , אז בקבוצת דו ליבתי) - המהירות ? (ופרוטוקול SSE4)

• 1 תגובה
    • 747 צפיות

דיונים חדשים בפורומים