אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,123 דיונים בפורום זה
-
אני קונה בקרוב מחשב חדש. עכשיו אני מצמצם עלויות. אחד מהם זה מעבד TRAY או BOX. במפרט מוצע אחד של AMD FX-6100 six-core 3.3Ghz +BOX במחשב שלי כרגע שהוא לפני 3 שנים יש לי Arctic Cooling Freezer pro 7 rev.1 .1 האם המאוורר הישן שלי שהוא REV.1 מתאים לAM3+ FX? 2. האם הוא עדיין יותר איכותי מהמאוורר STOCK של AMD FX? (חיפשתי מידע על המאוורר של AMD ולא מצאתי)
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הכרטיס הוא gf4 ti 4600 של MSI על אקספי בהחלט קיבלתי שיפור ל 8686 נקודות ב 3dmark2001 ב 1024x768 32bit הדבר המוזר הוא ששמתי לב באיזה השוואה של ג'יפורס 4 טי 4600, הוא שבכל הבדיקות של fps קבלתי בממוצע בכל בדיקה כ 30-40 פריימים פחות ממה שהיה בביקורת אבל בשאר הבדיקות כגון: Fill Rate (Single-Texturing) Fill Rate (Multi-Texturing) High Polygon Count (1 Light) High Polygon Count (8 Lights) Environment Bump Mapping DOT3 Bump Mapping Vertex Shader Pixel Shader Point Sprites קבלתי גבוה יותר משהיה כתוב, בכ 3-20 יותר. אבל... בציון הכרטיס שמה קיבל 9800 בערך לעומת 8686 שלי אז אני רואה שאני כבר לא מצליח לסדר את הבעיה המעצבנת אז אני רוצה לעשות אוברקלוק אבל................…
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני לקראת רכישת קירור נוזלי למחשב ורציתי להתייעץ עם חברי הפורום . השימוש הוא לא על גבי 5-10 שעות ברצף , יותר לכיוון 3 שעות יומיות במצטבר (אבל שילכו ויגדלו) נמצא בחדר גדול הפונה אל הכביש ולכן רמת האבק בו היא מטורפת ! עד כמה שזה משפיע (אם בכלל) יש לציין שהמחשב הוא חדש ! מעבד I5 6600 לוח אם של גיגבייט B-150M-K ספק COOLER MASTER 500W חשוב שיהיה שקט ! טווח מחירים ... 300-400 אך לא יותר . שלא ידרוש שינוי דרסטי ! אלא לקיחה עבור התקנה נטו ! וזהו .. תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מעבד INTEL E 6750 ומארז של ANTEC 2400 אני מיתלבט מאוד בין שלושת הדגמים הבאים של קרור למעבד http://www.thermaltake.com/product/Cooler/Retail/Cl-P0333/gallery.html http://www.pcper.com/article.php?aid=431 http://www.silentpcreview.com/article754-page1.html אשמח לעזרה והלצות מי מהם טוב יותר מבחינת קרור ושקט ומתאים יותר ל ANTEC בתודה מראש רוברט
-
- 6 תגובות
- 585 צפיות
-
-
אני לא מכיר את הביוס של הAsus Commando וזקוק לעזרה בהתחלת OC למעבד... תודה.
-
- 1 תגובה
- 462 צפיות
-
-
מדובר בAMD 4200 כבר ניסיתי לעשות אוברקלוק לפחות ל2.4 ואז המחשב פעם אחת עולה ופעם אחרת לא, רושם "OVERCLOCKING FAILED" אז הבאתי תמונות של הBIOS מקווה שזה יעזור להדריך אותי [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 457 צפיות
-
-
שלום לכולם, המעבד כרגע על אובר של 2.94 עם מאוררר BIG TYPHOON VX שפועל על 80% בערך.. טמפרטורות נהדרות והכול בסדר פרט לזה שהליבות "מתכבות" שלא צריך אותם..איזה אופציה זו בביוס והאם מומלץ לבטל אותה או להשאיר אותה לחיסכון ניכר במחשמל כמו ששמעתי..ופחות עומס על המערכת..מה אתם אומרים???
-
- 0 תגובות
- 389 צפיות
-
-
יש לי 4870X2 של ספייר אתמול הרכבתי לכרטיס מסך קירור Arctic Cooling Accelero XTREME 4870X2 עכשיו הכרטיס עומד על 34 32 מעלות בלי מאמץ כמובן השאלה שלי איך אני עושה לו OC יציב לא יותר מדי תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 790 צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש ומעוניין לראשונה לנסות להמהיר אותו. הבעיה היא שאין לי שום רקע באוברקלוקינג ולכן מספר שאלות עקרוניות (שאולי יראו טיפשיות אבל חייבים להתחיל מאיפשהו): 1) בהנחה שיש לי את הרכיבים המתאימים האם ניתן לעשות אוברקלוק (נניח למעבד ולכרטיס המסך) -נניח למהירות שפויה ולא מטורפץ- ולהשאיר את הרכיבים פועלים כך כדרך קבע גם ללא שום קירור נוסף? או שכל המהרה מעבר למהירויות המקוריות מחוייבת בהגברת אמצעי הקירור? 2) האם ניתן בכלל לבצע המהרה על ידי תוכנה בלבד או שהכל מצריך התעסקות עם החומרה? 3) אם כן איזה תוכנות מומלצות לשינוי המהירות והשגחה על הטמפרטורות 4) במה הכי חשוב להשקיע בקניה של מערכת כשאני יודע שאני הולך לעשות לה אובקלוק (שוב, לא בטרוף..) 5) איפה זה מתחיל להיות מסוכן? 6…
-
- 0 תגובות
- 446 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי בעיה קשה של אוורור מעבד Prescott 2.8E. המעבד נמצא על 60 מעלות ב-Idle (אינטרנט בעיקר) ומגיע בקלות ל-75 מעלות כאשר אני מפעיל משחק מחשב (Unreal למשל). נסיון פתרון ראשון קניתי Heatsink חדש: Thermalright SLK-948U והוספתי מאוורר חדש: Vantec Stealth 92mm (וזאת כי הרעש של המאוורר המקורי מאוד הפריע לי ורציתי מאוורר שקט) הנסיון נכשל! הטמפ' לא השתנו בהרבה. וירדו מ-65 מעלות ב-IDLE ל-60 מעלות. לצערי לא ייחסתי חשיבות למארז שקניתי, ורכשתי מארז די בעייתי מבחינת אוורור. הקובץ המצורף מכיל שרטוט של המארז ממבט צידי אשמח אם מישהו מכם יוכל להמליץ לי על דרך לאוורר את המארז ולקרר את הטמפ' שלו למומלצת (55) בעת מאמץ. יש לי את הכלים הנדרשים לשפץ את המארז אם יש צורך…
-
- 13 תגובות
- 711 צפיות
-
-
שלום חברים, ברשותי מחשב לי המפרט הכתוב בחתימה. מערכת הקירור שלי היא מבוססת מים (מערכת סגורה) ועד היום לא היתה שום בעיה. לאחרונה המחשב ללא הודעה מוקדמת נכבה באופן פתאומי ללא שום התראה. הבוקר, החלטתי לבדוק את מצב החום של ה-CPU וגילתי שהוא מגיע ל-100 מעלות ללא שום מאמץ מיוחד (מצב סרק) כמובן שהוא מגיע ל-100 וקורס. (כל זאת אחרי כ-7 דקות מקסימום) אגב, הרדיאטור של המערכת וכל הצנרת דיי קרירים שהוא מגיע ל-100 . מה עושים? מאיפה מתחילים? תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אנשים אני לא יודע מה לעשות אחרי שאני מעלה את מהירות הבאס הכרטיס קול שעל הלוח מפסיק לעבוד המפרט הוא:: pentium 1.8 gigabyte 8pe 667 pro 256 ddr 2700pc kingston geforce 2 32 mb 7100 t אם משהו יודע מה זה יכול להיות או איך לפתור את הבעיה אז תעזרו לי עוד דבר אני כיביתי עכשיו את הכרטיס בביוס ושמתי vibra 128 אבל אני חושב שזה דפוק(למרות שזה עובד)
-
- 3 תגובות
- 645 צפיות
-
-
יש לי כבר כמה זמן את ה A9800XT של ASUS והמאוררים .. לא שרדו :'( מאורר אחד נשבר והשני כבר לא רוצה להסתובב , עכשיו אני מחפש פתרון קירור חדש לכרטיס מחיפוש קצר הגעתי לתוצאות הבאות Arctic Cooling ATI Silencer 3 Rev.2 Zalman Fatal1ty FS-V7 / VF700-Cu LED / VF700-AlCu LED יש למישהו המלצה או ניסיון על/עם אחד מהקירורים האלה ? תודה, עידן
-
- 8 תגובות
- 462 צפיות
-
-
שלום. הנה הרשים של זרימת האוויר במחשב שלי. קניי היום עוד מאוורר חזק של 8 ס"מ. תנו לי עצה בבקשה הכין למקם אותו. תודה רבה :)
-
- 3 תגובות
- 530 צפיות
-
-
החלטתי לעשות Vmodding לhd 4850 שלי מאחר והוא ממש קר(מה לא סיבה טובה? ) אני רוצה לעשות ממנו מפלצת... אין לי שום ידע באלקטרוניקה , ידיים מגושמות ומזל רע...לכן החלטתי לעשות צריבה של הביוס עם איזו תוכנה אתם ממליצים לעשות את זה ? דברים שאני צריך לדעת..? או שבכלל אתם מציעים דרך אחרת. כואב לי לראות 43 מעלות תחת עומס וחוסר יכולת להעלות את המהירות..
-
- 4 תגובות
- 560 צפיות
-
-
אני מחפש קירור למעבד שלי פנטיום 4 ליבת Willamette. אני מחפש קירור שקט ויעיל והתקציב שלי הוא 180 ש"ח, שזה עד 40$. אני עושה הזמנה גדולה מהאתר FrozenCPU ורציתי להזמין משם גם קירור. מכיוון שבפורום הזה נמצאים המבינים היותר טובים בקירור למעבד ממש אשמח אם תייעצו לי מבין ה-43 קירורים האלו בערך 5 שהם הטובים ביותר \ הטוב ביותר (כל עוד עונים לדרישות כמובן). http://www.frozencpu.com/cat/l3/g40/c14/s49/list/p1/Air_Cooling-CPU_HeatsinksCoolers-Socket_478-Page1.html http://www.frozencpu.com/cat/l3/g40/c14/s49/list/p1/Air_Cooling-CPU_HeatsinksCoolers-Socket_478-Page2.html Sarlula.
-
- 3 תגובות
- 454 צפיות
-
-
ערב טוב לכולם! לאחרונה התחלתי לעבוד בעריכת קול על המחשב הביתי שלי. מאז ומתמיד החום של המחשבים בחדר היה קבוע (בסביבות ה40-50), לא משנה איזה מחשב זה, משום מה הטמפרטורה קבועה (המחשב הקודם היה מחשב מלפני 7 שנים). לאחרונה שמתי לב במחשב שלי שהטמפרטורה ממש גבוהה, מגיעה אף ל80 (על פי התוכנה של גיגהבייט), ובמצב IDLE על סביבות ה50 (האמת שלפני כן זה לא היה 50, אבל ניקיתי את המארז היום ועכשיו זה 50 בIDLE). האם הגיוני שעקב החום הרב, המעבד למעשה "מקרטע" ונתקע, לחצי שניה, בתוכנת העריכה (קיובייס) כאשר אני מפעיל דרכה כמה פלאגינים(VSTi) ? הקירור הוא המקורי של אינטל, המארז הוא המארז הפשוט של קומפיוקייס 19A, לא זוכר את השם המלא של הדגם. ישנו מאוורר 12 ס"מ מלפנים ומאוורר 12 ס"מ מאחור, ומאוורר…
-
- 12 תגובות
- 792 צפיות
-
-
אוקיי , הייתי סגור על עצמי לקנות את ה XP-90 + SilentCat 90mm אחרי המלצות רבות שלכם מאנשי הפורום... אני בא להזמין אותו מ noacomp.co.il ( שזוהי דרך אגב החנות הכי זולה לקירור הזה והייתי אומר דיי היחידה ) אין להם במלאי ( בעסה ) יגיע רק עוד איזה שבועיים.... אז הוא הציע לי (המוכר בטלפון) פתרונות קירור אחרים... שזה כולל ה 7700CU ה XP-120 הביגטייפון.... עכשיו כולי בבלבלה שוב אני לא יודע שוב מה לקחת.... ובאתי לאיזה אחד בעיר שלי והוא זיין לי תשכל שה XP-90 לא משהו כי זה אלומיניום ועדיף משהו מנחושת שמוליך יותר טוב.... והוא אמר לי אני כבר 12 שנה במקצוע... אני יודע שהוא חרטטן שרוצה רק למכור לי אבל אולי יש משהו בדבריו?! מה לעשותתתתתתתתתת??????????? זקוק לעצות כמה שיותר ומי שמבין בזה …
-
- 13 תגובות
- 754 צפיות
-
-
אחרי שראיתי רעיון מעניין של אחד מחברי הפורום בSilentPCReview התחלתי להרהר בעיצוב שאני מתכנן לMK1 שלי (לכל מי שלא מכיר, תבקרו בפרויקטים) הנה המצב הקיים: הנה הרעיונות, על מה מהם ללכת? תנו את הבחירה שלכם (עדיף מנומקת) + הצעות לשיפור עריכה אני מבקש מהמנהלים למחוק כל SPAM שמפורסם פה
-
- 8 תגובות
- 637 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי לוח אם של חברת GIGABYTE מדגם GA945P-S3 REV:A2 מעבד E6300 1.86Ghz כרטיס מסך Radeon 4830 512MB 575/900 @ 650/1000 זיכרון: 3GB 2 קיטים של 512MB 667MHZ ועוד קיט 1 של 2 GB במהירות 800MHZ (הלוח מוריד ל 667) קירור מקורי של אינטל למעבד (ORB) מתאים ל SOCKET 775 וכו' ספק ZUMAX 400WATT אמיתי. אני מעוניין לעשות OC למעבד, השאלה היא האם כדאי לי ? עם הנתונים שיש לי כרגע, עד כמה רחוק אוכל להגיע בלי העלאת מתחים וכו' ? 2.5GHZ אוכל ? (בערך, ברור שאף אחד לא יודע ולא יידע עד שאני אנסה בעצמי, אבל אני לא מעוניין למשוך OC עד הסוף). ראיתי הרבה אנשים בפורום שיש להם ניסיון עם נתונים כמו שלי בדיוק, תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 570 צפיות
-
-
יש לי בלוק ורדיאטור של Tt, ועליו יש בורג לתפוס צינור 4\1, אני רוצה להרכיב צינורות 8\3 על הבלוק והרדיאטור הזה... תודה רבה! (:
-
- 13 תגובות
- 715 צפיות
-
-
לאחר מעבר קליל על הפורום ראיתי שמוזכרת תוכנה חמודה לניטור הטמ"פ של חלקים במחשב speedfan aka. התקנתי את התוכנה וקיבלתי את הממצאים הבאים: (שמדאיגים אותי משהו) GPU: 63c CPU: 64c internal temp: 45c remote temp: 42c HDD0: 54c hdd1: 43c מדאיג אותי טמ"פ ה GPU וה CPU האם זה נורמלי ? (מעבד אינטל core duo כרטיס מסך gforce 2 6600) מעט מדאיגה אותי גם טמ"פ הכונן הקשיח - hdd0 אבל קצת פחות. אז מה אתם אומרים יש לי בעייה חמורה על הידיים או שאין מה להכנס לפניקה
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה נמאס לי מהרעש שהקירור של הציפ בלוח של gigabyte עושה כל פעם שמדליקים את המחשב אז החלטתי לפתוח אותו ולגלות מה מסתתר מאחורי הגריל (שעד היום אני לא מבין למה הוא מותקן לא בכיוון הנכון) ואלה התוצאות תמונה 1 תמונה 2 עכשיו השאלה היא איפה אני משיג מאורר 40 מ"מ (עדיף משהו איכותי שיחזיק יותר מחודש)
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני דיי חדש בעניין האובר קלוק ולא ממש מבין בזה יש לי לוח של אסוס p4p800-e deluxe מעבד 3.0ghz prescot 256X2 של hunix והשאר לא כל כך משנה אני חושב... בעיקרון בלוח של אסוס יש ai overclock שעושה אובר קלוק אוטומטית מהביוס רק צריך להגדיר אחוזיי אובר קלוק אצלי כרגע הוא מוגדר על 20% מה שאומר שהמעבד שלי הפך להיות 3.6 אני יודע שהמעבד הזה בעייתי בקטע של התחממויות... מה אתם אומרים איזה מאוורר יכול לקרר אותו? לא כל כך חשוב לי השקט אבל שלא יהיה מפעל תעשיה.. תודה לכל העוזרים..:] נ.ב המעבד מגיע לטמפרטורות של 52-53 ב idle ולא בדקתי עד כמה הוא מגיע במאמץ.. אבל לפעמים המאוורר המקורי שלי של אינטל עושה כל כך הרבה רעש אז אני מבין שהוא ממש חם..
-
- 17 תגובות
- 781 צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון להחליף את המאוורר שקיבלתי עם הprescott 2.8 שלי שמרעיש בצורה בלתי נסבלת ושלא תעלה על הדעת. אני זקוק לפתרון קרור טוב וכמה שיותר בזול וכמו כן שניתן יהיה להשיג בקלות. תודה נ.ב לא מענייני להגיע לטמפ' הקפאה, המטרה עבודה סבירה אפילו בימי הקיץ החמים במינימום רעש *עריכה* חשבתי אולי לקנות את המאוורר הישן שבא עם הcopper, לדעתכם הוא לא יגרום נזק, קרי התחממות יתר?
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-