אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,123 דיונים בפורום זה
-
כידןע, השבוע נפתחה לציבור תערוכת ה Computex ביפן, בה מוצגים מיטב השכלולים הטכנולוגיים של החברות המובילות בתחומי המחשבים. משהו בסגנון ה-CeBiT הגרמני... תראו את המוצג העיקרי של זלמן ! מין רדיאטור ענק שפועל, ככל הנראה, על קרון פשוט - הוא מכיל מים, ומפזר את החום מדפנותיו המתכתיות. האובייקט אכן דומה נורא לשיטת פיזור חום המים של ה bong, אך כאן אני חושב שזה יותר פשוט, כלומר הוא רק מכיל מים כמיכל.
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איך הקירור הזה? האם הוא טוב? כמה בערך הוא עולה? למערכת amd
-
- 10 תגובות
- 843 צפיות
-
-
חיפשתי ומצאתי שרק הדגמים של 120 מ"מ של הקירור של זלמן מתאים לתושבת 775(!). מישהו יודע על גירסה 92 מ"מ של זלמן שמתאים לתושבת הנ"ל?
-
- 3 תגובות
- 462 צפיות
-
-
לפני כמה ימים המאורר של המארז התחיל לעשות קולות מוזרים וחזקים פתחתי את המחשב וראיתי שכל כמה דקות המאורר משנה את המהירות שלו פעם מהר פעם לאט וכשהוא נהיה איטי הוא עושה רעש מחריד למישהו יש מושג מה יכולה להיות הבעיה תודה ???
-
- 3 תגובות
- 518 צפיות
-
-
איפה אפשר לקנות ציוד קירור מים נורמלי, כמו swiftech, danger den ? חוץ מלהזמין online
-
- 2 תגובות
- 634 צפיות
-
-
השתמשתי היום בפעם הראשונה בכול תולדות ה OC שלי ב MEMTEST וראיתי שהוא התחיל לחזור על עצמו אחרי 10דק' יש לי 1GB זיכרון עם מעבד 2.8C זה הגיוני ?? ואיך אני יודע לעשות בדיקה לשגיאות ולראות אם יש שגיאות ?
-
- 2 תגובות
- 650 צפיות
-
-
שלום לכל מומחי האוברקלוקינג באשר הם, אני חדש בתחום ומנסה לרכוש כמה שיותר ידע בכדי שאוכל להמהיר את המחשב החדש שלי. קראתי את המדריכים באתר ולא הבנתי תכלס איך אני עושה את זה, אשמח אם תענו לי על השאלות הבאות: 1. איך אני בודק אם "המערכת יציבה" לאחר ההמהרה? 2. איך אני בודק את טמפ' המעבד \ הרכיב אותו אני ממהיר? 3. איפה ניתן למצוא מדריך מפורט של תכלס איך אני עושה את ההמהרה? 4. האם בכלל אני יכול להמהיר את המעבד שלי? AMD athon 64 3700+ san diego GYGABYTE K8NF-9
-
- 19 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, לפני חצי שנה גוף הקירור של ה-DFI שלי מת והחלפתי אותו ב-EVERCOOL VC-RE הידוע לטובה בעיקר מ-DFI STREET... אתמול המאורר שלו התחיל לעשות בעיות, פעם בכמה שניות הוא עושה רעש של טרקטור, שותק לכמה שניות וחוזר חלילה. מה אתם ממליצים לקנות?
-
- 0 תגובות
- 480 צפיות
-
-
אהלן חברים, אני זקוק בדחיפות להמלצה על מאוורר 12V. למען האמת, ממש לא משנה לי אם הוא מרעיש או לא. הוא צריך להיות בגודל של עד 120. המאוורר צריך להיות חזק בעוצמת הרוח שהוא מייצר. אשמח למשהו גם זול. המאוורר לא משמש לקירור מארז או מחשב כלשהו אלא לשימוש חיצוני אחר. כמו כן, עדיפות למאוורר כזה שקל להשיג, כמעט בכל חנות מחשבים שמכבדת את עצמה. ברשותי מאוורר 120 של gigabyte דגם DF1202512RFLN- המאוורר חלש מאוד לטעמי. אשמח לעזרה חברים, מדובר בפרוייקט בנייה שאני עורך לצורך ניסוי מדעי באוניברסיטה. תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 778 צפיות
-
-
שלום!!! (הודעה ראשונה שלי פה ) המחשב מתחיל להזדקן (הבחור בן 3 וקצת...) אז החלטתי סוף סוף לעשות אוברקלוקינג. לצערי לא ממש יצא לי להתעסק עם זה בעבר וממש לא בא לי לשרוף כמה דברים שם, אז אני מאוד אודה למי שמבין ויעיף מבט ויעזור לי קצת... אז ככה: יש לי מחשב עם מעבד Pentium 4 Willamette 1.5Ghz Sokcket 423 (זה הישן למי שלא קלט) לוח אם Asus P4T ללא תוספות(צ'יפסט אינטל 850), וזיכרון Rd-Ram Samsung 4X128 Mb כרטיס מסך Asus V7700 Deluxe Geforce 2 GTS 32 Mb ddr (מצטער על הפירוט המלא מדי... ) קודם כל בקשר למעבד - אני צריך המלצות לאמצעי קירור, בנתיים סתם ניסיתי לעשות אובר קלוקינג להנאתי (ללא אמצעים נוספים חוץ מהמאוורר המקורי) ולא הצלחתי יותר מ 1650Mhz כי פשוט יש בביוס…
-
- 2 תגובות
- 498 צפיות
-
-
היי עוד פעם (הכול בתוכנה Easy Tune 4) החלתטי לבצע אוברקלוק למחשב אבל הוא משום מה נתקע במהלך ההעלעת הבאס כלומר אחרי הלחיצה בכפתור GO הצלחתי להעלות את הבאס ל2110 במקום 2000 מה דעתכם אני בטוח אפשר להוצי יותר איך אני ממש חדש בתחום
-
- 2 תגובות
- 500 צפיות
-
-
מי שיכול להשיג את הקליפס שתופס את הקירור ללוח עם תושבת AM2 דרוש כמה שיותר מהר שלי נשבר.. אין לי מושג איך
-
- 3 תגובות
- 742 צפיות
-
-
אני יודע שדיברו על הנושא הזה הרבה פשוט לא מצאתי משהו מתאים. כך שתיאצו לי בבקשה במה לשהתמש או שתפנו אותי לתראד קיים באותו נושא (אני לא מצאתי). תודה.
-
- 13 תגובות
- 750 צפיות
-
-
אין לי מושג איך עושים ומה בדיוק צריך לעשות, צריך הכוונה ממש מהתחלה מה שכן אני יכול לתת פה זה את המפרט מחשב שלי, אני רוצה לעשות OC להכל, לוח אם, כרטיס מסך, זכרונות, ומעבד זה מהתוכנה CPU-Z CPU - intel pentium 4 socket 487mPGA 2.00MHZ לוח אם - I845E מודל D845EBG2 זכרונות - DDR 512, תדר 133 (של CEON) לגבי כרטיס מסך, אין לי פרטים מדוייקים, אני יודע שהוא גיפורס עם 64 מגה זכרון, משהו מאד ישן יחסית מישהו יש כיוון לתת לי, מה עושים, איך, בכמה אפשר לקפוץ, מה הטמפרטורות תודה רבה לכולם
-
- 5 תגובות
- 507 צפיות
-
-
היי, קניתי לפני כמה שבועות מערכת מחשב חדשה. הנתונים שאתם צריכים לדעת הם: i5 2500K Asrock P67 Extreme6 הזכרונות על מהירות הסטוק שלהם, לפי הגדרות ה-SPD ובמתח מוגדר של 1.65V. כמו כן וידאתי שהם יציבים ככה. קודם כל - מה זה Spread Spectrum? להשאיר את זה על Auto או לכבות את זה? דבר שני - יש שני מצבים להגדרת מתח המעבד: אחד זה Offset ואחד זה על Fixed. כרגע זה נמצא על Fixed של 1.25V, כש-CPU-Z מראה שזה 1.056V במאמץ. האם לשנות או להשאיר ככה? חוץ מזה - מה המתח המקסימלי המומלץ על ידי אינטל לתת למעבד הזה? לא רוצה לקצר את אורך החיים שלו למרות ההמהרה. יש שם עוד תכונה שהשארתי על אוטומטי - CPU Load line Calibration. מה זה? יש שם אפשרות לאוטומטי, או רמות של 1-5. על מה לשים את זה? מלבד זאת -…
-
- 4 תגובות
- 915 צפיות
-
-
אני ממש ממש אבל ממש מתקשה להחליט האם לקחת את הקיט 2*120 + 2*80 של TT או לא למישהו פה יש אותו? אני צריך דעות וביקורות (לא מצאתי)
-
- 2 תגובות
- 453 צפיות
-
-
שבוע טוב אנשים! המפרט: i7 930 D0 - BATCH 3001A481 GA-EX58A-UD3R NOCTUA NH-U12P SE2 G.SKILL 6GB 1600MHZ CL8 SAPPHIRE 5850 INTEL X25-M 80GB SEASONIC SS-600HT אני מעוניין לעשות OC למעבד עד 4.0GHZ אם זה אפשרי כמובן. מצורפת תמונה של הטמפ' של המחשב - מדובר במארז LANCOOL K62 עם 4 מאווררים. קראתי דיי הרבה מדריכים ברשת ואף אחד לא באמת הסביר איך לעשות מ-א' עד ת' כמו שצריך (כי מן הסתם שיש המון סוגי לוחות ומעבדים). אשמח אם מישהו כאן מכיר את הפרוצדורה במעבד\לוח הנ"ל ויוכל לכוון אותי. הבעיה מתחילה עם המתחים, אני יודע שלזכרונות הגג הוא 1.65v אבל בכל השאר אין לי מושג, איך אני יודע כמה מתח לתת לכל דבר ומתי להעלות בלי לגרום נזק? הבנתי של-i7 920 אין כמעט בעיה להגיע ל4GHZ ברוב הלוחות, אז אנ…
-
- 1 תגובה
- 756 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך לבנות מחשב עם כח מספיק להרצה של Microsoft CRM 4 על Microsoft Windows Server 2008 כולל SQL. שרת ה- CRM הזה צריך לשרת כ- 40 משתמשים. השרת חייב להיכנס לתוך מארז 1U וכאן מתחילה הבעיה. אני לא יודע איזה מעבד אני צריך, על גבי איזה לוח, ואיזה גוף קירור אני יכול להתאים. הקושי נובע בעיקר מחוסר ידיעה מה באמת אפשר לשים במארז 1U. למעשה, הצלחתי למצוא עבור תושבת 775 קירור למארז 1U. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_139_147&products_id=20427&PHPSESSID=6dbab7dda7975fd09de2220e8a7e1344 אני חושש אם אכן הקירור שמצאתי יכול להתמודד עם החום שנפלט למשל מ- E8400 של אינטל. השאלות שאני רוצה להפנות כאן הם: 1) איזה כח עיבוד אני באמת צריך? מה הכי יעיל מבחי…
-
- 3 תגובות
- 646 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב עם מערכת קירור סטנדרטית. המאווררים עושים המון רעש (בעיקר הקטן של הכ. מסך) ובנוסף המחשב לא מתקרר כמו שצריך (55-60 מעלות במנוחה ועד 77 במאמץ!) מעבד Intel Pentuim D 2800 Mhz SOCKET 775 לוח אם GigaByte אני צריך המלצה למערכת קירור שקטה ויעילה בתקציב של עד 500 ש"ח הבנתי שקירור מים הוא פתרון שקט (?) ואפשר להשיג מערכת טובה בתקציב כמו שלי (כן?) אם באמת תמליצו לי על קירור מים, אשמח למדריך על איך מרכיבים? ואיך יודעים מה לקנות (הבנתי שקונים כל רכיב בנפרד, איך אני יודע שהצנרת שקניתי תתחבר כמו שצריך לבלוק וכו'?) כמו שאתם רואים אני לא כל כך מבין אז אני אשמח אם תסבירו לי לאט.. תודה.
-
- 2 תגובות
- 363 צפיות
-
-
בגדול יש לי e7400 שבא לי עם מאורר "אינטל מקורי" אין צורך לפרט שמדובר במאורר מאוד פשוט. אני שוקל לעשות oc לכן אני רוצה קנות קירור קצת יותר סביר במידה וזה אפשרי בתקציב של 100 שקל גג חריגה קטנה
-
- 5 תגובות
- 570 צפיות
-
-
מחר אני לוקח מהחלפה במסגרת האחריות כרטיס 1900GT של ספיר. לפני כחצי שנה הוא התחיל לעשות לי בעיות והדיאגנוזה היתה שהלך הזכרון (נקודות כחולות ירוקות מהבהבות על המסך החל מה STARTUP). לפי מה שקראתי פה בפורומים יש לכרטיס הזה בעיית התחממות שכנראה היא זאת שגרמה לתקלה. ד"א, החדר שלי חם מאד. שווה מחר כבר לקנות קירור מיוחד X2 AC או THERMALTAKE AT2? אני לא מתכנן OC בקרוב (בעתיד כנראה שכן) אבל האחריות תפוג בעוד 3 חודשים ולא הייתי רוצה להשאר עם כרטיס פגום..
-
- 2 תגובות
- 443 צפיות
-
-
היות ושמעתי שהמאוררים המקוריים רועשים במידה קיצונית אשמח להמלצות לגבי מאוררים ספציפיים שארכוש(כדי להחליף את הרועשים). באם זה מתאפשר, אשמח למאוררים שלא יפגעו בעיצוב המארז. בכבוד רב, אורי נ.ב אני מעוניין במאורר 120MM נוסף על מנת לנצל את ההכנה שמגיעה לכזה, עם המארז.
-
- 12 תגובות
- 812 צפיות
-
-
יש לי את הדגמים הראשונים של הכרטיס מתוצרת sappire ומארז מאוד מאוד קטן (NSK1380) והחום של הכרטיס ממש לא עושה לו טוב. האם יש איזה גוף קירור אחר מהסטוק שאני אוכל להרכיב לו שיוריד לו יותר מהטמפרטורה אך ישמור על השקט (המאוורר של הסטוק מתחיל להיות רועש מ40% ומעלה ) כמו כן אי אפשר להתקין שום קירור אשר יבלוט כלפי מעלה מהכרטיס, עקב חוסר מקום. ועדיף אם זה יש כאלו שהמאורר יהיה בחלק הקרוב יותר לצד האחורי, כי מותקן לי שמה מעיין בלואר שמוציא אוויר. אני חושב ש200 ש"ח יהיה מספיק בשביל גוף כזה, מוכן להשקיע יותר אם הביצועיים יהיו שווים את זה תודה מראש לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 564 צפיות
-
-
אהלן, עד עכשיו הייתי לוקח את המחשב לאיזה חנות מחשבים קרובה שהיה לו מתקן כזה של אויר דחוס וזה היה פתרון מהיר ונוח. הבעיה היא שהוא נסגר והזנחתי את הנושא כבר יותר מידי זמן וחשבתי לרכוש משהו דומה אך בקנה מידה הרבה פחות תעשייתי, מה גם שזה גם יותר נוח ואפקטיבי ממקלות אוזניים ולעשות פווו יש לכם המלצות למשהו כזה? ולא מפוח עלים, משהו יותר קטן, גם לא חייב להיות חשמלי. תודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 918 צפיות
-
-
יש ברשותי ביג טייפון. עם מאוורר לד כחול שהחלפתי לטרמלטייק טנדבליידר-שהוא די מרעיש ובזמן האחרון הוא מאבד כוח לבד-פתאום מ2100 הוא 1200 סל"ד בלבד.. החשמל בסדר והכול בסדר סתם ככה פתאום ההארד קאנו 13 מצפצף מאוורר 2 (הביגטייפון) ירד למהירות מתחת ל1000. בקיצור-אני מעוניין להחליפו. חשבתי על הסמארטפן של טרמלטייק אבל כשהם על 3500-4500 סל"ד אומנם הם מכניסים המון אוויר (ואיתו המון אבק) אבל רועשים ברמות מטורפות. על 2500 זה כבר מתחיל להיות בלתי נסבל. חשבתי אולי על מאוורר UV נחמד שיעשה את העבודה מצויין שקט במיוחד הכי חשוב ועם CFM מכובד... חשבתי על קולר מסטר אבל 1200 סל"ד בלבד-כנל ANTEC וכל דומיו... אין משהו רציני חוץ מטרמלטייק. חשוב לציין שאני מעוניין במאוורר עם לד או UV בלבד ולא מאוורר…
-
- 14 תגובות
- 865 צפיות
-