עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום. אתמול הרכבתי את המחשב שלי (ניתן לראות מפרט בצד) . משום מה המעבד שנאמר לי שהוא קריר יחסית אצלי הוא חמים יחסית. המעבד עומד על 39 מעלות, והלוח על 53 מעלות. המארז הוא COMPUCASE 6A21, מקדימה ומאחורה מאוורר גנרי של 12 ס"מ ובצד 9 ס"מ של ארקטיק קולינג. מקדימה ומהצד מכניס אוויר ומאחורה ומהספק מוציא אוויר. הקירור של המעבד הוא VAPOCHILL ULTRA LOW NOICE עם משחה MX1. חשבתי להחליף את המאווררים מקדימה ומאחורה למשהו יותר עוצמתי, שיכניס יותר אוויר, מה דעתכם? והאם יש המלצה למאוורר 12 שיעזור לי בקירור המארז? (אין בעיה להזמין מחו"ל). רמת הרעש לא ממש משנה לי, כי כרגע ה מאוורר בצד עובד בערך ב 27DB וזה לא מפריע. העיקר שיקרר טוב. תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 506 צפיות
  2. מה אומר היחס 1:1? יחס בין מה למה? ומה אני עושה בשביל להגדיל תOC מגדיל תיחס?

• 1 תגובה
    • 465 צפיות
  3. Started by DrowNz,

אהלו, עשיתי אוברקלוק קליל לכרטיס מסך שלי gForce 2 mx 400 32mb , והרצתי בנצ'מארק ב 3DMark 2001 והציון שלי הוא 2328 , רציתי לדעת איפה עומד הציון יחסית לדגמים זהים של הכרטיס מהתנסות של שלכם... תגובות התקבלו בבכרה

• 6 תגובות
    • 571 צפיות
  4. Started by Ac1D,

שלום. הייתי כבר בטוח בעצמי שאני הולך להזמין את ה-ZALMAN 7000BAIcu, כשלפתע התגלה לי שלוח אם שלי לא תומך בו X: הייתי שמח אם תמליצו לי על קירור ל-Socket478. לא BT, ולא לעבור את ה-200. תודה.

• 4 תגובות
    • 512 צפיות
  5. Started by wrecker,

שלום אני חדש פה... חשבתי שאולי תוכלו לעזור לי בהאצת המחשב יש לי בעיות איתו בזמן האחרון וכבר החלפתי מאוורר לא פעם אחת אבל אחרי כמה זמן הטמפרטורה מגיעה לי ל 60 מעלות כשבחודשים הראשונים שאני מתקין את המאוורר הוא עומד על 45 מעלות.... כרגע אני שוב צריך לקנות מאוור חדש וחשבתי שכדאי לי לקנות משהו טוב וחזק ולא ב50 שקל כמו הקודם.. וגם היה לי רעיון שאם אקנה משהו טוב אוכל להאיץ אותו.. בעבר ניסיתי להאיץ אותו מהסטנדרט שזה 1.67 ל1.75 ויותר עם המאוור הסטנדרתי וכמובן שלא הרגשתי הבדל משמעותי..אבל הפעם אני רוצה לנסות להגיע ל2.0 ועכשיו השאלות.. איזה מאוור אתם הכי ממליצים? ואיפה להשיג.. כשהאצתי את המחשב היה רשום לי בביוס 133 שזה הסטנדרת והאצתי את זה ל44 -45 כשעברתי את זה המחשב לא עלה ונ…

• 4 תגובות
    • 572 צפיות
  6. Started by cow king,

שלום אני רוצה לקנות קירור למעבד אני לא מתכנן OC תקציב לא רלוונטי המעבד זה Core 2 Quad Q6600 BoxוIntel או שהמאורר שמגיע איתו יספיק כי אני מחפש מאורר שקט

• 1 תגובה
    • 472 צפיות
  7. Started by gilad0327,

מה זה הדבר הזה בתמונה ... אני נוגע בקירור שלו .. והוא ממש חם אבל ממש ... יותר מ- 3 שניות אי אפשר לגעת בו... מה זה????? [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 570 צפיות
  8. Started by vngbhajuzr,

יש לי מעבד: AMD Phenom 2 X4 965 3.4Ghz Quad Core AM3 Black Edition BOX הזמנתי את הקירור הזה: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 775/156/1136 AMD CPU Cooler http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=103 ואמרו לי שעדיף לי לקחת את הקירור הזה שהוא עכשיו במבצע (99 במקום 200): ThermalTake DuOrb CL-P0464 CPU Fan http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=1708 שווה לי ? מה ההבדל ? זה ישפיע על ה OC ?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by בייגל טוסט,

http://www.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.matbe.com%2Factualites%2F14200%2Fzalman-cnps9700-led%2F&langpair=fr%7Cen&hl=en&ie=UTF8 ספינת הדגל החדשה של זלמן עתידה להתבסס על אותו מודל של ה9500 הישן והטוב, אך הפעם בגירסת 110 מ"מ. בהתאם לזאת, הגדלת הקירור מעלה את משקלו ל764 גרם. כמו-כן, ובהמשך לטרנד שהתחילה TT, זלמן משמיטה את התמיכה בסוקט 478 ותומכת מעתה בסוקטים 775/754/939/940/AM2 בלבד. חידוש נוסף שמביא עימו ה9700 הוא מאוורר בעל טווח מהירויות רחב יותר (1250-2800RPM לעומת 1350-2600RPM בדגם הקיים) אם כי רועש יותר מאחיו בקוטר 92 מ"מ, במהירות מינימלית ומקסימלית גם יחד. סביר להניח שהסיבה לכך היא קיומם של קירורים חרישיים רבים מבית זלמן, ולכן החברה בחרה הפעם לג…

10. Started by eli_a2006,

שלום אחים שלי מה המצב אני רוצה לעשות v-mod לכרטיס מסך שלי ולא הכפת לי עים הוא ישרף כי במילא אני קונה חדש תודה רבה לעוזרים אלי :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

• 0 תגובות
    • 520 צפיות
  11. Started by sahaf,

שלום רב! ברצוני לקנות קירור לצ'יפסט (נורט ברידג') ושמתי עין על שני מוצרים... עכשיו יש לי מותקן על המעבד היטסינק Evercool Silver Knight WC-601 אבקש לדעת אם אחד מהפתרונות קירור יוכל להתאים ואיזה (מבחינת גודל) זה הקירור של המעבד: ואלו שני הפתרונות קירור : Extreme Spirit והשני : Extreme Spirit 2 והנה תמונה ללוח אם : תודה לכל העוזרים!!!!

• 3 תגובות
    • 430 צפיות
  12. Started by MoRtZkInG,

שאלה שרצה לי בראש כבר די הרבה זמן מה הקירור הכי טוב שיש לP4? SPARK 7, אהבתי את זה שמקבלים אותו עם שני פנלי שליטה. (דרך אגב, יש V12 שמתאים לפנטיום? ) AERO 4 JET 4 ZALMAN 7000 CU מהשהו של טרמלנרייט (למרות שהם יקרים בטרוף אז לא נראה לי שזה משנה), משהו אחר שאתם ממליצים? מה?

• 8 תגובות
    • 635 צפיות
  13. Started by lharpaz,

שלום, המחשב הישן שלי (מלפני 3 שנים) הוא Athlon 1700+ AMD השבוע בדקתי וראיתי שהטמפ' של המעבד ב-idle היא 60 מעלות !! ניקיתי את המאווררים וצלעות הקירור של המעבד והוצאתי מלא אבק אבל הטמפ' לא ירדה (אפילו לא במעלה אחת...). שמתי מאוורר ביתי בינוני מול המארז הפתוח והטמפ' ירדה ל-50 מעלות, זה עדיין נורא גבוה (וברור שזה היה רק משהו זמני לנסיון). מישהו יודע מה הטמפ' הנורמלית של מעבדים כאלה ב-idle ? הטמפ' הזו מסוכנת למעבד? הוא יכול להשרף? או שהוא יסחב ככה גם עוד כמה שנים. אני לא רוצה להשקיע במחשב הזה הרבה כסף כי הוא כבר די ישן, אבל מצד שני הוא עונה על הצרכים של אח שלי ממש ממש טוב (אינטרנט ו-office בעיקר) אז אין ממש סיבה לזרוק אותו לפח ולקנות חדש. אז בעצם אני מחפש הצעות לפתרון הבעיה, ב…

• 3 תגובות
    • 700 צפיות
  14. Started by INFERNO,

אממ בזמן האחרון המאורר עושה רעשים נוראיים (כמו המאורר שבא עם AMD :\ ) בדקתי את הכרטיס והיטסינק מודבק (?!) האם יש איזהשהי אפשרות להוציא אותו (מבלי להוציא את הליבה גם ) אממ יש לי עדיין אחריות , אבל אני גר ביבנה ולהגיע לרמת גן , זה חתיכת סיפור ויש לי מאווררים אחרים שאני יכול למקם עליו . תודה על העזרה . INFERNo OuT

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by shacharoren,

אהלן, אני רואה שכולם פה מדברים על קירור מים כאילו הוא הפתרון האידיאלי. תגידו אין מן פטנט כזה של קירור שעובד כמו מזגן? כלומר עם מערכת גז סגורה? משהו שבאמת מייצר קור ולא נשען על אוויר! אני לא באמת מבין בעיניין אבל מעוניין לדעת. אני כרגע מקרר עם Thermalright Ultra-120 Extreme ומאוורר - scythe S flex כך שאני לא ממומחה גדול. דרך אגב, מהי התוכנה הטובה ביותר למעקב מקיף על טמפ' המחשב על כל מרכיביו? תודה. שחר.

• 2 תגובות
    • 504 צפיות
  16. Started by Mr Gadget,

Everest Memory Read: 7857MB/S Everest Memory Write: 7942MB/S Everest Memory Copy: 7009MB/S Everest Memory Letency: 42.6ns הבעייה היא שהמחשב לא ממש יציב לא מצליח להריץ SuperPI ו Prime95 אם למישהו יש עצות איך לסחוט עוד ביצועים מוזמן להגיד מתח המעבד הינו 1.65V ולא מה ש Cpu-Z מדווחת(משום מה היא לא יכולה להציג מתח שגבוה מ 1.6V) [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 646 צפיות
  17. Started by dan9,

היי יש לי 8800 GTS 512 וברצוני לעשות OC אז אני אצתרך מאט את עזרתכם! ;D 1.מה הטמפ מנוחה של הכרטיס (בערך)? 2.בעזרת איזה תוכנה אני בודק את הטמפ? (כרגע עם Everest Ultimate היא מספיק מדויקת?) 3.ובעזרת איזו תוכנה אני יכול ממש אבל ממש לאמץ את הכרטיס? (ניסיתי כמה פעמים את 3DMark06 אבל זה לא ממש אנדיקציה כי במשחקים אחרים הכרטיס נופל מהר מאד) ותודה מרואש!! [br]פורסם בתאריך: 19.07.2008 בשעה 18:08:50 כרגע זה הקירור שיש לי:http://www.thermaltake.com/product/Cooler/VGAnCHIPnMEM/CL-G0102/cl-g0102.asp

• 6 תגובות
    • 728 צפיות
  18. Started by yonash53,

שלום יש לי 7950 של gigabyte wf3 שרץ על stock של 900mhz. רציתי לעשות לו oc, ללא העלאת מתח. אז התחלתי לעלות את הclock עד ל1000mhz. הרצתי 3dmark וfurmark והכרטיס מגיע לחום של 61 מעלות. הכל נראה טוב ולא היה בעיות. שיחקתי בcrysis 3וזה ממש עזר בביצועים. אבל אחרי שהעלתי את ההדגרות ל"הכי גבוהה"בcrysis 3 המסך נהיה שחור. פתחתי את 3dmark אחרי זה עוד פעם, ורואים את כל המסך מטושטש. האם זה אומר שהכרטיס שלי לא יכול לרוץ על 1000mhz? זה קרה לי גם ב980mhz. ראיתי שאנשים אחרים עם כרטיס כמו שלי, מגיעים לתוצאות האלה ביציבות בלי הרבה בעיה. מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה? איך הכי כדאי לבדוק את היציבות? ועם איזה תוכנות הכי כדאי לי לעבוד? תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום אני מתכוון לקנות מחשב והבנתי שהקירור הכי משתלם כיום הוא Sunbeam Tuniq Tower 120mm רציתי לשאול אם הוא יכנס במארז cm690 עם איורור כזה: 12 סמ למעלה מוציא אויר 12 סמ קדימה מכניס אויר 12 סמ אחורה מוציא אויר 12 סמ בצד מכניס אויר תודה לכם

• 14 תגובות
    • 933 צפיות
  20. 1) אני עושה 3 חורים במארז ויש לי רק שני כוסות שעשויות מיהלום, אחת 75 והשנייה 85. אמרו לי שזאת שבגודל 75 מתאימה למאוורר 80 מ"מ וזאת שבגודל 85 מתאימה למאורר 92 מ"מ. אז רציתי לדעת באיזה גודל מאווררים לבחור, 92 או 80מ"מ? יש בכוח שאיבת האוויר ביניהם? אם לא אז אני מעדיף לעשות חורים למאווררים 80 מ"מ (מאוורר 80 מ"מ יותר זול ב-10 ש"ח ממאוורר 92 מ"מ ואני קונה 3 מאווררים אז אני אוכל לחסוך 30 ש"ח). 2) אני מצאתי כמה תמונות באתר הזה, שהם בעצם "גרילים" למאוורר 80 מ"מ. דוגמה: אני מתכנן להדביק תמונה אחת על דל המארז, והתמונה תשמש כתחליף לחור שאני אעשה. כמובן שאני אחתוך את החלקים הדרושים בתמונה כך שיהיו פתחים במארז בצורת התמונה. עכשיו, בתמונה הזאת אני לא רואה את המיקום של החורים לברגים…

• 2 תגובות
    • 537 צפיות
  21. אורח

אוקי השאלה בכותרת... האם יש קירור יותר טוב מה : Thermaltake BigWater 12cm CL-W0005 Liquid Cooling System SE עד 600 ש"ח (עלותו של הקירור הנ"ל) המעבד שלי סוקט 939... סתם לידע... אז מה אתם אומרים?

• 23 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by Dubek,

לאחרונה קיבלתי בחזרה את המחשב הישן שלי, לאחר שאח שלי השתמש בו בשנה האחרונה. כשקיבלתי אותו, ניסיתי להפעיל אותו, ומאחר שה-Windows לא עלה, נכנסתי לביוס והופתעתי לגלות כי המעבד עובד בחום של 91 מעלות. כשפתחתי את המחשב הופתעתי עוד יותר לגלות כי אין מאוורר למעבד. לכן, יש לי כמה שאלות: 1. האם המעבד נפגע מהעבודה בחום גבוה כל כך? 2. איזה מאוורר כדאי לי לקנות למעבד AMD Athlon 1333Mhz Socket A (יצא קצת לפני שהתחילו עם ה- Athlon XP)? (אין צורך במאוורר יקר, שכן המחשב מוסב לשימוש משרדי, שלא יאמץ את המעבד). 3. אודה לכם אם מישהו יוכל להדריך אותי או להפנות אותי למקום שידריך אותי כיצד להרכיב מאוורר למעבד.

• 4 תגובות
    • 612 צפיות
  23. Started by JinTelAviv,

Looking for help: Anyone in Tel Aviv area have (successful!) experiences putting a Scythe Ninja on a Socket 775 and be interested in helping on a new quiet build...? The pushpin mounting worries me. (Info on the problem: http://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?p=337259 http://www.scythe-eu.com/forum/ninja-plus/24-ninja-rev-b-e6600-default-over-80-c-under-load.html ) Thanks! scoohn at gmail dot com

• 0 תגובות
    • 624 צפיות
  24. כל הפרטים בלינק http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=353587.new#new

• 2 תגובות
    • 486 צפיות
  25. Started by ron533,

שלום, העברתי לכאן את השאלה לאחר שכמה ימים אף אחד לא הגיב או לא ידע לענות בפורום "לוחות אם וזכרונות"... יש לי לוח ASUS P5Q עם 2 מודולים של זכרונות OCZ titanium. http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_6400_titanium_4gb_edition_dual_channel יש לי שגיאות זכרון (עובר MEMETEST תקין) אבל בוינדוס שגיאות על ה explorer... פניתי לחנות שרכשתי ממנה את הזכרון (נעה מחשבים) והטכנאי הנחמד שלהם בשם תומר אמר לי להעלות את המתח של הזכרון ל 1.98. הברירת מחדל היה 1.8 במצב AUTO. מה באמת המתח הנכון להכניס בביוס?? איך יודעים שזה לא יותר/פחות מדי ומתאים לזכרון? אני לא עושה O.C.כרגע, רק רוצה להגיע לאופטימום בברירת מחדל. תודה לעונים!

דיונים חדשים בפורומים