אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
מי מבין שניהם ויש OC בתוכנית!!! (הדגם של זלמן זה הדגם מנחושת מלאה 7000cucu למתעניים בדגם המלא)
-
- 7 תגובות
- 772 צפיות
-
-
שלום חברי פורום יקרים! מזמן לא הייתי פה, אך חזרתי! אז ככה: יש לי את הכרטיס הבא: Asus Radeon A9600XT/TD ואני מעוניין לנסות עליו OC. לא הוספתי לו קירור, ועכשיו כשחם, הוא עומד על 40 בליבה, ו-42 מעלות בזכרונות ב-Idle. 1. שמעתי שיש לשמור על יחס כשמעלים את המהירות, בחור אחד אמר לי שהיחס הוא 1:2 , למשל, 10 לליבה, ו-20 לזכרונות - זה נכון? אולי יש יחס אחר? 2. איזו תוכנה טובה ומדויקת לשם מטרה זו? 3. מהי הטמפ' הכי גבוהה שעוד נחשבת לסבירה? והאם מה שיש לי נורמלי לקיץ החם והיבש שלנו? תודה רבה לעונים!
-
- 9 תגובות
- 912 צפיות
-
-
מה יש לכם להציע? עד עכשיו התעסקתי עם מעבדים חמים יחסית, אבל לבזבז BigTyphoon על מעבד שלוקח עד 35W זה קצת מופרז. אז איזה קירור שקט כדאי לי לקנות בשבילו?
-
- 3 תגובות
- 572 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני קונה בעוד שבוע בערך מחשב חדש , אני קונה אותו עם מעבד Intel E6600 אז השאלה שלי היא כזאת, האם יש צורך בקירור למעבד אם לא בטוח שאני יעשה OC? יהיה שיפור מאשר הקירור סטוק בלי ועם CO? חשבתי אני לא כותב את כל המפרט בגלל שאני חושב שאין צורך בו, אם צריך אני יכתוב את המפרט המלא. תודה מראש, גיל
-
- 4 תגובות
- 587 צפיות
-
-
האם הזכרונות האלו יצליחו (כמובן שכל מקרה לגופו, אבל באופן כללי) להגיע ל240Mhz, במתח של עד 2.8v (המקסימום של ה IC7) ובתיזמונים סבירים (בוא נאמר שווה או קטן מ 2.5/6/3/3) ?
-
- 3 תגובות
- 655 צפיות
-
-
-
שלום, אני עומרי- חדש פה בפורום- ופתחתי את הת'רד הזה בשביל אנשים כמוני. (תכף תבינו) אני תמיד הסתכלתי על ההגדרות של המחשב כאל קדושות ואף פעם לא היה לי את האומץ או הידע כדי לגעת בהן. היום, החלטתי להתחיל בכל הנושא שקוראים לו אוברקלוקינג. הסתכלתי בפורום (בעיקר בנעוצים) וגיליתי שכל הקישורים הם לכתבות מ2006. אולי אני טועה פה- אבל לדעתי זה קצת לא תקף היום (חלק מהדברים) וגם אוליי טיפ טיפה לא ברור :-\ . המטרה פה היא שאתם, (משתמשי הפורום) תתנו לי מידע איך להתחיל (בתוך התחלה לא צריך להוציא תוצאות מדהימות- רק להמהיר את המעבד 'בקטנה') ואני (או כל אחד אחר שגם רוצה) אשאל שאלות ככל שאני אתקדם, ובסוף - אם זה יצליח ואנשים יירתמו למשימה- אולי אפילו נוכל להרכיב מדריך חדש לאוברקלוקינג שיהי…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום ה-AF12 שלי דיי עבר תאונה קשה בכל מקרה אני צריך 12 ס"מ שיוציא אוויר, חשבתי על ה-AF12025 שוב של AC עליו אני דיי סגור(איך הוא מבחינת רעש לעומת ה-AF12 ?) ולגבי מאוורר 80 מ"מ תקציב עד 30, הוא יהיה בדלת מול המעבד וכמובן הדרישה היא שוב - שקט אני מתלבט בין ה-AF8025 לזה: http://www.gcomputer.co.il/Product.asp?Pid=EZPF-8025&Cat2Cat1ID=156&Cat2ID=686&aff=Zap〈=he# שהאמת נראה מאוורר ממש טוב, אבל כמו בהרבה דברים נתונים יבשים לא אומרים הרבה- אז אני ישאל אתכם- איך החברה ? האם המאוורר באמת כזה שקט ?! 19 ד"ב זה כלום. אם לא אותו- ה-AF8025 בחירה מספיק טובה ? תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 626 צפיות
-
-
אתם תצחקו עלי אחרי שאני אספר את הסיפור, אבל בכל זאת... לפני קניית המחשב המליצו לי על מאווררים של AC. מתוך חוסר הבנתי נכנסתי לאתר שלהם והזמנתי מהחנות את המאווררים הכי טוב שהיו להם (PWM). רק אחרי שהם כבר הורכבו במארז הבנתי שהמאווררים האלו הם להוצאת אוויר בלבד. כאמור, בחלק האחורי מותקן 120mm שזה בסדר. אבל נחשו מה? מקדימה מותקן לי 92mm שמוציא אוויר :s07: לכן, לאור העובדה שאני אידיוט התחלתי לבדוק ולהתעניין במאווררים. אני מעוניין להחליף את המאוורר מקדימה ולהוסיף עוד אחד (יש לי שני מקומות ל 92mm מקדימה). הסתכלתי על מספר מאווררים (בלי הגבלת תקציב אך עם טעם טוב בכל זאת) ושמתי לב למאוורר שמאוד משך אותי. Noctua NF-B9. http://www.noctua.at/main.php?show=productview&produ…
-
- 3 תגובות
- 574 צפיות
-
-
אני לא יודע איפה התיזמונים האמיתים שלי: -------- -------- ------- מה התיזמונים האמיתים שלי? במקור זה היה 2.5 4 3 8 CL 2.5 :-\
-
- 0 תגובות
- 458 צפיות
-
-
אזהרה : ייתכן שמדובר בשאלה טיפשית של N00B , אז אל תקטלו אותי ישר השאלה שלי היא כזאת , האם ניתן לפתוח מכפלת של מעבד שלא פתוחה בסטוק (כמו במעבדיי FX של AMD למינייהם) , ואם כן , איך עושים את זה? צריך לפתוח את המחשב ולהתחיל להתעלל במעבד או שעושים את זה תוכנתית ? אני שואל כי המעבד הישן שלי AMD ATHLON XP 2500+ מתחיל כבר לקרטע במשחקים , וחשבתי אולי לדחוף אותו קצת קדימה (העליתי אותו כבר קצת , מהירות סטוק : 1833 מגה, מהירות עכשיו :1925 , אני קונה עוד מעט מחשב חדש אז אני לא רואה טעם לשפר את זה מעבר לקרור הסטוק שלו , אגב , את מתח הליבה השארתי על 1.6 , גם סטוק) הערה : התלבטתי קשות אם לשים את השאלה פה או בפורום מעבדים לוחות אם וזכרונות , תעבירו את הת'רד לשם אם בחרתי לא נכון...
-
- 0 תגובות
- 565 צפיות
-
-
עם המאווררים , הרעש, וכו' ... תודה רבה
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
באיזה מצב מבין המצבים הבאים אני אקבל ביצועים גבוהים יותר?והאם זה אפשר לינעול תבאס של הזיכרון על 200? 1. 2.
-
- 7 תגובות
- 559 צפיות
-
-
יש לי את המחשב הזה חצי שנה בערך. הכרטיס מסך זה V9280 של אסוס. זה בעצם ti4200 שהם עשו לו כל מיני דברים. אני רק יודע שהוא מגיע די קרוב ל ti4600 בבנצ'מרקים. עם הכרטיס הגיע התוכנה Asus SmartDoctor2 שהתקינו לי במעבדה. ממה שאני רואה, היא עושה OC "חכם" לכרטיס מסך. מישהו יודע עליה משהו? אם היא עוזרת בכלל?
-
- 0 תגובות
- 652 צפיות
-
-
שלום לכולם. האם יש צורך בפתרונות קירור למעבד, כרטיס מסך ומארז במידה ולא מתוכנן OC? מדובר על: מעבד Q9300 מארז ANTEC SONATA III כרטיס מסך 8800GT האם יש צורך בקירור לשלושתם או רק לאחד מהם? תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 825 צפיות
-
-
שלום יש לי SAPPHIRE X550 ואני רוצה לדעת אם משתלם להמהיר אותו? אני אף פעם לא עשיתי OC אבל קראתי על זה קצת יש לי את התוכנה ATI TRAY TOOLS שמאפשרת לי לעשות OC כמה דברים מוזרים - התוכנה אומרת לי שמהירות הסטוק של הליבה היא 400 ולזכרון 200 אבל אני קורא במלא מקומות שמהירות הזיכרון של הסטוק אמורה להיות 250 דבר נוסף - אין לי מאוורר על הכרטיס רק צלעות קירור - מוזר לא? בהתחשהב שבכל מקום שאני מחפש אני רואה שהוא נגיע עם מאוורר אבל משום מה קיי אס פי הביאו אותו נטול מאוורר כמה אני יכול להמהיר את הכרטיס בלי להוסיף קירור ואיך אני רואה טמפרטורה<? האם אפשר לשים מאוורר ממחשב ישן (סתם בשביל הנסיון) - האם יעזור לקירור? תודה מראש לכולם
-
- 0 תגובות
- 443 צפיות
-
-
אני רוצה להחליף את הירוק הזוועתי הזה בכחול אולטרה ברייט. הירוק הוא אולטרה ברייט גם דרך אגב.
-
- 12 תגובות
- 954 צפיות
-
-
יצא לי לראות תמונות של מזגנים קטנים למחשבשיושבים בDRIVE BAY ואנשים שמחברים את המזגן ישירות למחשב אז יש מערכות מוכנות למחשב ויש מודים... מישו יכול למצוא לי בנצ'ים של מערכות כאלו? והאם אפשר להשיג מערכת מוכנה וכמה יעלה כזה דבר? [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני חושב שהבהרתי את עצמי.. עשיתי חיפוש ולא מצאתי כלום ,אולי לא כתבתי משהו טוב. בכל מקרה תודה רבה מראש לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 490 צפיות
-
-
שלום לכולם סתם עניין אותי לדעת אם אפשר לעשות אובקלוק ל שתי כרטיסי מסך בסיפיאי אקספרקס ואם כן אז איך עושים?
-
- 1 תגובה
- 506 צפיות
-
-
שלום לכולם 1 אני עם מעבד i5 3450 והטמפרטורה של המעבד במנוחה סביב 43+ אני עם קירור סטוק. נראה לי שהטמפרטורה גבוהה מדי. האם תוכלו להמליץ על מערכת קירור טובה יותר? האם יהיה הבדל בטמפרטורה? האם אפשר להמשיך עם הקירור הקיים? תודה !
-
- 6 תגובות
- 889 צפיות
-
-
שלום .. אני צריך ליקונת מערכת קירור למעבד שתחזיק אותו בטמפרטורה נמוכה ככל האפשר במאמץ !! 1. http://www.thermaltake.com/coolers/comboCool/a2013silentCat9/SilentCat9.htm עולה 90 ש"ח בערך ואמרו לי שהוא מתאים לי והוא יהיה טוב. 2. http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_159&products_id=2267 עולה יותר יקר השאלה עם המחיר שווה ? האם הביצועים אותם בציעוים בטמפרטורה ? אמרו י גם על הזלמן 7000 ALCU אבל הוא יקר .. בכל מיקרה מי מהשניים טוב יותר וממומלץ או יותר וביכלל אם יש משהו עד 175 ש"ח שמקרר טוב יותר תנו פה הצעות. מה שנתתי כאן מותאם למעבדים סוקט 478 3.06 ג'יגה הרץ HT [מה שיש לי] תודה רבה לכולם על התגובות
-
- 5 תגובות
- 481 צפיות
-
-
אני מעוניין לדעת מהי מערכת הקירור המומלצת ל OC עבור המעבד המוזכר בכותרת, הבנתי שניתן להאיץ אותו לרמה של +3200 השאלה היא האם צריך קירור מתקדם יותר מהסטנדרטי שבא עם המעבד או שהסטנדרטי מספק, ואם לא מהי המהירות הנורמלית שאיתה ניתן להגיע עם הקירור הסטנדרטי ? ומהו הנזק לאורך זמן למעבד עקב היותו מואץ מעבר למהירות המוצהרת? ובנוסף האם מבחינה פיזית גוף קירור סטנדרטי של פרסקוט בתושבת 478 יתאים לאת'לון ואם כן האם הקירור של הפרסקוט יותר טוב מהקירור הסטנדרטי של האת'לון?
-
- 1 תגובה
- 430 צפיות
-
-
ראיתי שההבדל בין ה9600 פרו לxt הוא הבדל של 100 מגה הרץ במהירות הליבה וחשבתי לנסות הורדתי את התוכנות שנמצאות במדור ההורדות בhwzone אך הן לא עובדות על הכרטס הספציפי הזה מישו יכול להמליץ לי על תוכנת אוברקלוק לכרטיס הזה תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 660 צפיות
-
-
במסך FREQUNCY VOLTAGE חסרים לי שם מלא אפשרויות כמו CPU Clock Ratioו Performance Enhance וגרוע מזה אני לא יכול לשנות מתחים ידנית System Voltage Control מה אפשר לעשות? המעבד שלי הוא E2140 1.6 עם קירור סטוק . בתמונה התחתונה הצילום מסך ללא האופציות בתמונה העליונה יש את כל האופציות שחסרות לי ואף יותר.נלקחה תמונה ממחשב של חבר. לוח אם GA-EP45DS3 GIGABYTE [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-