אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
היי. אני מתכוון לקנות את הרכיבים הבאים: מעבד לוח אם א' או לוח אם ב' זכרונות למעבד וללוח מן הסתם זה מתאים, אבל רציתי לשאול האם לא תהיה לי בעייה למקם את הזכרונות (ה-Heat Pipes של שני הרכיבים לא ייפגשו?) ואם אני ארצה לקנות עוד זוג זכרונות כזה, האם אוכל להשתמש בסלוטים השניים שפנויים (קראתי באיזשהו פורום מחו"ל שלמישהו היו בעיות עם הדבר והיה ניתן להשתמש רק ב-Dual Channel ה"רחוק")? שאלה אחרונה: אני יכול להרכיב אותו איך שבא לי? ז"א להרכיב אותו בצורה אחת ולהחליט אחרי דקה לההרכיב אותו 90 מעלות לצד אחר (רבע סיבוב)? זה תופס? תלוי בלוח? תודה!
-
- 11 תגובות
- 823 צפיות
-
-
1. לאיזה כיוון מרכיבים את ה tuniq tower 120mm במארז P180? כלומר, לאן המאוורר צריך להיות מכוון (למאוורר העליון או לאחורי). דרך אגב, מה כיוון המאורר?! בחוברת (דף מקופל..) שלו לא מצויין כיוון זרימת האוויר. 2. האם כל המאווררים במארז P180 באים כבר בכיוון הנכון? (אל תצחקו, כבר ניתקלתי בקופסה בה מאוורר הצד היה הפוך...) אם אני מוסיף את מאוורר 120mm האופציונלי, האם הוא אמור להכניס אוויר או להוציא?
-
- 1 תגובה
- 654 צפיות
-
-
אני קונה מפרט עוד שבוע, כנראה מFoxPC או SkyPC ולכן אני אני מעדיף שהלוח והזיכרון גם יהיו מאותן חנויות (אני אישית מעדיף לקנות מFoxPC כי יש את ה260GTX XXX והכונן הקשיח של סמסונג שאני רוצה). אני שואף להביא את המעבד לOC של 4Ghz+ ובשביל זה אני רוצה להבטיח שאני קונה את החלקים הכי משתלמים לתקציב שלי. המפרט יראה ככה : E8400+V1 4GB RAM (חשבתי על הGeil Black Dragon או G.Skill PI 800Mhz CL4) 260GTX XXX CM690 Cooler Master Real Power Pro 520W Modular ועכשיו אני בהתלבטות לגבי הלוח אם והזיכרונות. עד עכשיו תכננתי על אחד מהזיכרונות הנ"ל + הEP45-DS3L של ג'יגה בייט שעולה 550 שקלים בערך, אבל לאחרונה שמעתי שבגירסאות הL של ג'יגה בייט יש פחות מייצבי מתח, יותר נפילות ובכללי פחות טובים לOC מלוחות…
-
- 2 תגובות
- 693 צפיות
-
-
-
נחמד... המעבד היה מקודם על 44 מעלות ועכשיו הוא על 45 מעלות. יש משהוא שאני צריך לדעת כדי לא להרוג אותו יותר מידי, אני שואף ל1400.....
-
- 29 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
הכרטיס הוא GeForce 4 MX 440 64MB של XFX איך אפשר לבדוק תטמפרטורה שלו?
-
- 8 תגובות
- 728 צפיות
-
-
שלום ! אני מעוניין לרכוש סט היטסינקים עבור זכרונות הכרטיס מסך, זאת במטרה לעשות אוברקלוק לזכרונות. איזה היטסינקים יתנו לי את התוצאות הכי טובות ? תודה, אלכס.
-
- 7 תגובות
- 620 צפיות
-
-
אתמול החלפתי את קירור הסטוק של אינטל בקירור של ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO עשיתי הכול כמו שצריך ניקיתי את המשחה התרמית מהמעבד חיברתי כמו שצריך אבל עדיין הטמפרטורה גבוהה מאוד 73 מעלות במנוחה לגמרי. יש לציין שמקודם שהיה לי קירור סטוק אז הטמפרטורה עמדה על ממוצע של 63 במנוחה. עוד משהו מוזר זה שעכשיו שהפריזר מחובר אז בSPEED FAN וEVEREST הRPM של המעבד הוא על 12025 ובתדירות גבוהה המהירות משתנה. משהו פה מוזר לגמרי ואין לי מושג מה. למישהו יש רעיונות?
-
- 10 תגובות
- 856 צפיות
-
-
כשקניתי את המחשב ראו מפרט, חבר שלי עשה לי OC למעבד ל3 GHZ במקום 2.2 בסטוק. מסיבה כלשהי ולא ידוע התאפס לי הOC אבל המתח נשאר כפי שהיה (1.45 אם אני לא טועה) עברה חצי שנה מאז שהOC התאפס , וניסתי עוד פעם לעשות לבד OC. נכנסתי לביוס והורדתי את המכפלה מ11 ל8 ואת FSB העלתימ200 ל375.במתח לא נגעתי. יצאתי עם שמירה, אבל משום מה כשאני מדלחק מחדש את המחשב המכפלה נשארת 8 אבל הFSB יורד ל200, וכתוב במסך השחור כשאני מדליק את המחשב 1.6GHZ איפה אני טועה? נ.ב בהתאפסות המוזרה רק התזמון של הזכרון חזר לסטוק ומהירות המעבד חזרה לסטוק, כל שאר ההגדרות נשארו כמו שהיו לפני(בזמן הOC)
-
- 23 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום יש לי תחושה שהמאורר מרעיש טיפה (מסתובב מהר). איך ניתן לבדוק מה הטמפ'/סיבובי המאורר. תודה
-
- 1 תגובה
- 442 צפיות
-
-
לאחרונה האצבע שלי נתקעה במאוורר של המעבד (בקושי כאב), אחת הכנפיים נשברה, אך גרוע מכך, המאוורר לא מפסיק להרעיד את כל המחשב ולהרעיש כמו חמור סובל. יש לי מחשב ישן אינטל 1700 מגה הרץ, 256 זיכרון SDRAM , GEFORCE 4200 TI , בקיצור לא מחשב שמתחמם ולא מחשב ששווה להשקיע בו כסף. הלוח אם של אינטל, ויש לי חיבור למאוורר פנוי בשבילו (חיבור ללוח אם בלבד). כשאני אקנה מחשב חדש (לא ממש בעתיד הקרוב), אני אשים את המחשב הזה בתוך קופסה של מגבר ואשים אותו בסלון, משמע אני צריך אותו שקט. אלו הדרישות: זול (מקסימום 30 - 40 שקלים, ורצוי כמה שיותר זול) שקט (בסביבות ה30 דציבלים במאמץ סביר, לרוב לא יהיה צורך בשיא כוחו של המאוורר) חזק (שידחוף מספיק אוויר כדי לקרר פנטיום 4 1700 , המאוורר שקיבלתי עם המחשב …
-
- 6 תגובות
- 881 צפיות
-
-
נתתי לעצמי קו אדום של 1.45V שזה נותן לי יכולת להמהיר את המעבד ל 4400MHZ בתצורה הנל, 517 * 8.5, זכרונות ביחד 1 ל 1 ( הם 1066 ) מצד שני הוא יציב גם ב 4500MHZ אבל בתצורה הזאת, 9.5 * 473... שזה 100 מגה הרץ יותר למעבד אבל 88MHZ פחות לזיכרון... מה לדעתכם יתן ביצועים טובים יותר ?
-
- 3 תגובות
- 758 צפיות
-
-
עשיתי בדייקנות את כל מה שכתוב במדריך הזה http://hwzone.co.il/community/threads/526907-%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%90%D7%95%D7%91%D7%A8%D7%A7%D7%9C%D7%95%D7%A7-%D7%9C%D7%9B%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%99-AMD-%D7%91%D7%90%D7%9E%D7%A6%D7%A2%D7%95%D7%AA-MSI-Afterburner וזה מתסכל אותי. גם עם MSI AB וגם עם sapphire trixx, מעבר לתדר של 1090, וגם כאשר אני מעלה את המתח עד 1.200V אני מקבל המון שגיאות בOCCT, אך בבנצ'מרקים שעשיתי כמו heaven 4 ו 3DMARK לא היו בעיות. מחיפוש ברשת אני רואה אנשים שמגיעים לתדרים יותר גבוהים. איזה הסבר יכול להיות לזה? האם ניתן\כדאי לבצע אוברקלוק ולהסתמך רק על בנצ'מרקים\לשחק במשחק, ולא לבדוק עם OCCT? תודה
-
- 12 תגובות
- 5.5k צפיות
-
-
זה רושם לי CPU 1 - 60 CPU 2 - 82 מה זה אומר ? זה טוב זה רע?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ביטלתי 2 מאווררים בטרנספורמר כי הוא מרעיש כמו מטוס אז רציתי לדעת איך הטמפ' למנוחה... כמובן שבמאמץ אני ייחבר אותם... לוח אם: 30 מעבד1: 48 מעבד2: 47 AUX: 32 (מהזה?) כרטיס מסך: 49 דיסק קשיח: 32
-
- 8 תגובות
- 666 צפיות
-
-
היי, לאחרונה כל כמה חודשים אני נתקל בבעיה הבאה במאורר של המעבד - המאורר יוצא מהקיבוע שלו בקליפסים הפלסטיים שיושבים בתוך החורים המיעדים לכך בלוח אם (מה שגורם להתחממות יתר וכיבויי מחשב). אני צריך להוציא את כל לוח האם ולקבע אותו מחדש כל פעם. האם קיימת שיטה או מכשיר לקיבוע מאורר קיים יותר מהימנה ממה שהמאורר מגיע איתו? אם לא, האם יש דגמים של מאווררים שמקובעים יותר טוב, למשל ע"י ברגים ללוח אם?
-
- 7 תגובות
- 809 צפיות
-
-
היי, אשמח להמלצה לקירור למעבד הנ"ל במחיר של עד 100 ש"ח (מעדיף להזמין מאמזון) הstock שהגיע איתו מאוד רועש אז חשוב לי שהחדש יהיה שקט. המארז שלי הוא מעט קטן: Anter P5, אז נא לקחת בחשבון. תודה!
-
- 12 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
הממ סוףסוף החלטתי לעשות OC ל GF2MX 400 של הרקולס שלי. הורדתי כל מיני תוכנות אבל לא ידעתי באיזו להשתמש ובסוף החלטתי ללכת בעצתו של מישהו ולהפעיל את ה קולביטס ולעשות OC דרך הדרייברים. אחרי 2 איתחולים, פעם אחת אחרי השינויים ברגסטרי ופעם אחת כדי להפעיל אני מגיע למסך כזה, דיי מוזר והמהירויות המקסימליות הן: מישהו יודע מה הבעיה פה? אולי לזנוח את העניין של הדרייבירם ולהשתמש באיזה שהי תוכנה וזהו?
-
- 3 תגובות
- 800 צפיות
-
-
כןןןן נשיתי שלוש םעמים לנקות ולשים מחדש וכל פעם החום מראה של מעבד 112 מעלות C !!! זה הלוח SIS משקר?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, יש לי בארטון 2500 ויש עליו 4 כיגולי ספוג קטנים כאלה מודבקים לפניות של המעבד... הם לא מרחיקים את הסינק מהליבה? יש מגע בין הסינק לליבה כי אני רואה שהמשחה טרמית מרוחה על הסינק אבל בכל זאת.. לעוד מישהו יש כאלה עיגגולים שחורים על המעבד? להוריד אותם? הם לא אמורים למנוע הכבדה של הסינק על המעבד? תודה רבה רבה רבה מראש, ניר. נ.ב אני טס היום בלילה אז אני אשמח לקלב תגובה מהר ... שוב תודה...
-
- 1 תגובה
- 465 צפיות
-
-
אוקי, אז ככה: הזמנתי כמה מאווררים מפנדה, אבל במקום 2 מאווררי Volcano 7 (רגילים), שמו לי מאוורר Volcano 7+ אחד (אי הבנה). חשבתי להחזיר את המאוורר, אבל חשבתי על זה ואני שוקל להחליף את המאוורר שקיים לי כרגע על המעבד (ומרעיד לי את הבית - דלטה...) הלא הוא ה GlobalWin CAK II 38. כדאי להחליף אותו בוולקנו שקיבלתי, או שאני ישלח את הוולקנו חזרה לפנדה?
-
- 1 תגובה
- 696 צפיות
-
-
תשמעו אנשים אני מתלבט בין הכרטיסים הבאים אז אנה ממכם תעזרו לי: 8800 GTS 320 mb ---------------- 8800 GTS 640 mb --------------- 8800 GT 512 mb -------------- עכשיו אני יודע שאתם חושבים שGTS ה320 ו640 אז ברור ש640 אוכל אותו אבל זה לא ככה בTOMS HARDWARE ראיתי ש320 אוכל אותו עוד דבר בבחירת הכרטיס תבחרו את המשתלם ביותר מבחינת המחיר לעומת הביצועים ושהכרטיס יהיה בעל פוטנציאל לOC תודה לכם חברים
-
- 5 תגובות
- 606 צפיות
-
-
טוב אני מתכנן לקנות בקרוב מחשב חדש מבוסס על האסוול עכשיו התושבת שלו 1150 יש לי כרגע מוגן 2 לא REV.B הSCMG2000 [REV.A],לפי מה שהבנתי גם מיקום של חורי העגינה של הקירור לא השתנו מה1155 כלומר הקירורים מהתושבת הקודמת אמורים להתאים,השאלה היא אם יש אפשרות להשיג איזה קיט בארץ או מחו"ל כדי להתאים תמוגן שלי לפלטפורמה החדשה?ועד כמה זה יהיה משתלם? תודה ושבוע טוב
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
לילה טוב לכולם מסקרן אותי לדעת לכמה המקסימום שבמקסימום הגיעו בC@ עם זכרונות DDR I במהירויות ליבה\זכרון בכרטיסי המסך
-
- 7 תגובות
- 703 צפיות
-
-
קיבלתי לפני מספר ימים את שני המוצרים המצויינים בכותרת, ויש לי מספר שאלות בנוגע להם. את הAX7 עם תחתית מאד מלוכלכת, יש עליו כתמים מאד כהים (ישנו כתם די גדול שהוא פשוט שחור) שאין לי מושג בדיוק ממה הם ולמה הם, מה אני צריך לעשות? ניקוי שלו עם נוזל אלכוהול דל 70% לפחות יעזור? דבר שני, התחתית שלו חלקה ביותר (עצמים קרובים ממש משתקפים בה), אך יש עליה "קווים" דקים ומעוגלים כאלה, בצורת טביעת אצבע.. זה בסדר? כדי לי בכל זאת לשייף את התחתית (לאפינג)? ועוד בעיה, תוכלו לקרוא לי קטנוני אם תרצו, אבל ה"ריבוע" המצוייר על התחתית (זה שאמור להראות את נקודת המגע בין המעבד לגוף הקירור, לא?) קצת באלכסון.. זה בסדר? ובקשר לNanotherm, בהוראות באתר החברה היו שני שלבים בנוגע לניקוי הליבה וגוף הקיר…
-
- 5 תגובות
- 787 צפיות
-