אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,123 דיונים בפורום זה
-
קניתי 2 מאווררים, אחד עם חיבור 3 פינים ואחד 4 פינים. לצערי, מסתבר שאין לי מקום לזה על הלוח אם, בלוח יש מקום רק למאוורר נוסף אחד וזה כבר תפוס עם המאוורר של הדיסק הקשיח. בעניי זה פשוט בושה לג'יגה בייט, בכל זאת מדובר על דגם חדש B75 ud3 או משהו כזה.. בכל אופן השאלה שלי היכן ניתן להשיג מתאם לחיבור הזה שימיר לחיבור חשמל הסטנדרטי? מניח שאם אחבר ככה עדיין תהיה תועלת לטרמוסטט ולמצב השקט והרגיל נכון? ושההבדל היחיד יהיה שלא יהיה לי אפשרות לראות את הנתונים? אשמח לעזרה, תודה רבה וסליחה אם זה לא המקום
-
- 18 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אני רוצה להתקין מאורר נוסף על המוגן, קיבלתי איתו את המאורר המקורי של SCYTHE ואני רוצה לקנות מאורר נוסף של אותה חברה מאותו הדגם (slipstream) אבל יש סוגים שונים של מהירויות RPM, אני מניח שכמה שפחות RPM אז פחות רועש (אך מקרר פחות), השאלה שלי היא האם אני צריך לשמור על סנכרון בין המאוררים, כלומר האם שניהם צריכים לעבוד באותה מהירות ?
-
- 4 תגובות
- 722 צפיות
-
-
שלום, קניתי מעבד ומאורר מעבד : AMD 2800XP מאורר : SPIRE WHISPERROCK III עכשיו לא הגיע איתו שום משחה טרמית או משהו כזה אבל יש מדבקה לבנה שאמורים להסיר אם זה המשחה טרמית שאני אמור למרוח או שאני צריך לקנות משחה טרמית כדי למרוח עם הקריסטל של המעבד ? (בהוראות ההתקנה של המאורר לא רשום כלום על לשים משחה וכו' מה לעשות ?
-
- 11 תגובות
- 736 צפיות
-
-
אני מתכנן לעשות מעין מודינג למחשב שלי שיכלול יצירת חלון שקוף למארז וגם צביעה. ואז חשבתי גם להוסיף לבפנים מנורה וראיתי את זה בכמה מארזים אז השאלות שלי הם 1. האם המנורה מחממת את המחשב מבפנים שאני אצטרך להתקין עוד מאוורר? 2. האם המקור מתח של המנורה הוא ספק המחשב או מקור נפרד? 3. אם המקור של המנורה הוא מהספק של המחשב איך בדיוק את מוצא מנורה שיש לה חיבור כזה או האם אפשר ליצור לה אחד כזה?
-
- 6 תגובות
- 846 צפיות
-
-
קיבלתי את המעבד החדש pentium4 2000A (northwood הוא לא הגיע עם משחת קירור, אבל בכל זאת שמתי משחה על המעבד. זה היה צעד נכון, או שכדאי לנקות את המשחה ששמתי?
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. לא, זאת לא טעות בפורום, כי התקנת המעבד הנ"ל (שהוא FSB 1600) על הלוח הנ"ל (שהוא FSB 1333) דורשת המהרה. לפי אתר ג'יגהבייט. אני לא ממש מבין בהמהרה ולכן אשמח לטיפים מכם. בתוך הביוס יש הגדות לשינוי התדר (שצריך לעבור מ- 333 ל-400 מה"צ) אבל מופיעים רק מכפילים (2, 3, 3ץ5, 4 וכדומה). א- מה המכפיל אותו צריך לבחור? ב- האם צריך לשנות מתח? ג- ממה להזהר?
-
- 3 תגובות
- 974 צפיות
-
-
נושא זה הועבר לפורום [link=http://www.hwzone.co.il/cgi-bin/YaBB/YaBB.pl?board=general&action=display&num=1002825372&start=0]חומרה[/link] על ידי KoM
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מתלבט בין הסיילנסר לזלמן. הקירור נועד ל OC, ועכשיו הבנתי שהזלמן בא עם סינקים והסיילנסר לא, אבל ההבדלים בניהם הוא 40 שקל ורובכם אמרתם שהסיילנסר מקרר טוב יותר השאלה שלי האם כדי לקנות את הסיילנסר ולקנות ב 40 שקל גם סינקים בנפרד ? האם בכלל אפשר לשים סינקים וגם סיילנסר ? מישהו עשה את זה ? ויכול להגיד לי כן מניסיון ?? תודה מראש... :yelclap:
-
- 14 תגובות
- 733 צפיות
-
-
היום קיבלתי את הפאנל הבא http://www.pch.co.il/docs/pd1588436731.htm של אנרמאקס.. חיברתי הכל, כל הכניסות פועלות, יש שליטה על מאווררים והכל על הכיפאק.. חוץ מהמסך LCD... המסך דולק, אבל לא מראה נתונים.. פשוט אור LED כחול... אשמח אם מישהו יעזור ויגיד איך אני מפעיל ת'נתונים על המסך... תודה רבה לעונים....
-
- 11 תגובות
- 789 צפיות
-
-
שלום, הרגע קיבלתי את הקירור החדש שלי למעבד, Scythe Ninja ויש לי שאלה קטנה. מניסיון קודם, הפלטות האחריות של הקירורים מהוות סיכון מסיום ללוח במידה ורוצים להוריד את הפלטה. כבר קרה לי לא כמה פעמים שלוח אם נדפק בעקבות הסרת הפלטה אחורית, גם כן, לאחר ההסרה הפלטה אינה שמישה יותר. רציתי לדעת אם ניתן להתקין את הפלטה האחורית ללא הורדת המדבקה? האם זה בטוח? זה יהווה בעיות כלשהן? תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 547 צפיות
-
-
אני חושב להעיף את ה spire ולקנות משהו יותר שקט ואפקטיבי. קודם כל אני ציך להסיר את הAC שכרגע יש על המעבד, איך עושים זאת? מאיפה אני משיג בקבוק של 99% alcohol isospryl? האם זה חומר הניקיון שמקבלים על ערכות ניקיון לCD's?
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קיבלתי את הקונרו, ורציתי לדעת לפני שאני מתקין אם יש משהו מיוחד שאני צריך לדעת ? התקנתי בעבר מעבדים, אבל כולם היו של AMD ולא נראו כמו הקנרו, שכולו מכוסה. רציתי לדעת אם צריך למרוח את המשחה על כל הכיסוי ? או שלא צריך משחה ? תודה.
-
- 4 תגובות
- 538 צפיות
-
-
שלום לכולם. הרכבתי מערכת קולנוע וגיימינג הכוללת - מחשב HTPC , מגבר חזק , DVD,ממיר , XBOX . כל הרכיבים יכנסו למזנון סגור (שיש בו פתי איוורור רק בצד התחתון שלו (עומד בסלון). השאלה שלי היא איך אני יכול לחבר מאווררים לפתחי איוורור ע"מ שישאבו את החום (כי החום עולה למעלה) ואיך אני מחבר טרמוסטט כדי שהמאווררים יעבדו רק מטמפ' מסויימת ולא כל הזמן? אני חשבתי לחבר אותם לחשמל של הספק של המחשב אבל אין לי רעיון עם הטרמוסטט. אשמח לשמוע רעיונות אחרים. מישהו הציע לי לשים מאווררים שיעבדו כל הזמן - צריך לכך מאווררים שקטים וטובים - איזה מומלצים? תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני חושב על להתקין את קיט הקרור שיש לי EK-KIT X360 (שוכב בצד) מחוץ למארז הנוכחי - Raven RV02. קראתי והסתכלתי ברשת והתקנה בתוך המארז די מסובכת ומגבילה את אורך כרטיסי המסך שאפשר לשים. כרגע המחשבה היא להתקין את הקיט מאחורי המארז, באזור הספק, עם מרווח מספק לתצורת Push Pull ולקדוח שני חורים במארז להעברת הצינורות. המאגר והמשאבה יהיו בתוך המארז. אשמח לרעיונות צירפתי שתי תמונות להמחשה, מצטער על האיכות
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
ברשותי מחשב מבוסס AMD שנקנה לפני כחודש. רכשתי שני מאווררים של 120MM מהאינטרנט ואלו צריכים להגיע השבוע! השאלה איפה ואיך להתקין אותם? המארז שברשותי הוא: Antec Two hundred V2 http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=MjM2NA== ניתן לראות את מדריך המארז כאן: http://www.antec.com/pdf/manuals/Two%20Hundred%20V2%20Manual_EN.pdf כפי שניתן לראות, המארז מגיע עם שני מאווררים של 14 ו- 12 ס"מ כך שהם יונקים אוויר מתוך המארז החוצה (פולטים). כמו כן למארז מסנן אבק קדמי אותו ניתן לשטוף במים. לאחר חודש של שימוש יום יומי במחשב, פתחתי אותו וראיתי שהוא צבר כמות נכבדת של אבל ובעיקר על גבי כ.המסך! כמו שרואים בתמונה של המארז, המארז כולו אטום בפני אבק ובפרט בחלקו הקדמי בו יש את מסנן האבק, אבל…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שתי שאלות: 1.כשאני מתקין מאוורר אחד עליו, איפה המאוורר אמור להיות ממוקם בתוך המארז כשהוא על הגוף קירור, לאן הוא צריך להיות מכוון, לכיוון מטה? או לכיוון האחורי כאשר הוא נמצא מול המאוורר האחורי? והאם המאוור אמור לנשוף על הגוף קירור או לשאוף ממנו אוויר? 2. כשאני מחבר שני מאווררים על הגוף קירור, מי מהם שואף ומי נושף או שאולי שניהם עושים את אותו הדבר? תודה מראש.
-
- 25 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בקצרה, (למי שזוכר את הט'רד שפתחתי על זה לפני כמה ימים) אז בגלל שפחדתי להוציא את הלוח לבד באתי לחנות שקניתי ויחד עם הטכנאי פירקתי (מרחתי MX-1) והרכבתי את ביג טייפון(שאלה קטנה: למה קיבלתי 4 תושבות(חלק פלסטיק חלק מתכת) והייתי צריך להשתמש רק בשניים מהמתכת?). קיצור בדקנו טמפ' וראינו שזה על 21 מעלות גם בביוס וגם בEVEREST. בSUPER PIX2 זה הגיע ל-31 מקסימלי(16MB). קניתי לו סופגניה, אמרתי תודה ולקחתי את המחשב הביתה. איך שאני מגיע הביתה המחשב נדלק וישר נכבה....שוב , בקיצור , ניסיתי הכל ועדיין הוא לא הצליח להידלק ליותר משתי שניות. בבושת פנים חזרתי אל הטכנאי עם המחשב ולאחר מספר נסיונות וסינוני קללות רבים גילינו שאם אנחנו לוחצים עם היד על הקירור הוא כן עולה. והקטע הוא שהוא מ…
-
- 6 תגובות
- 958 צפיות
-
-
כרגע התקנתי EasyTune ב GIGABYTE 7VA . קיבלתי אינדיקציה שה - system fan במצב של 0 סיבובים לדקה. פתחתי את המחשב אך כל 4 המאווררים עובדים ! מהוא אותו ה - system fan? האם מדובר בבאג של התוכנה? עוד שאלה, האם יש אפשרות לקבל התראה ללא פתיחת ממשק התוכנה על טמפ' גבוהה או מאוורר שחדל לעבוד? תודה לכולם !! (במיוחד ל Annatar ) שלומי
-
- 2 תגובות
- 619 צפיות
-
-
.
-
- 5 תגובות
- 462 צפיות
-
-
הנה תמונה http://img138.imageshack.us/my.php?image=untitled31px.jpg התקנתי את הספיד פאן ויש לי כמה שאלות: temp 1 = לוח אם? temp2 = מעבד? temp 3=? temp 4=דיסק קשיח? ומה זה TEMP 3 והאם מה שכתבתי זה נכון? ועוד כמה : fan 1 זה כאילו מאוורר על הלוח אם אבל אין לי ואז בגלל זה זה אומר לי 0 RPM? fan 2 זה כנראה מאוור על המעבד לא? fan 3 אין לי מושג מה זה... ומה זה speed 02 מה זה שולט על המהירות של המאוורר שעל המעבד? והאם זה בסדר 27%? ולה כל השאר זה על 100%? ובכלל אני לא מבין את המתחים של הספק כוח והוא ג'נרי ולפי התמונה לא נירא לי שהוא נותן את המתחים הנכונים כמו +12V וזה על 7.96..... תודה לעוזרים .
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
התקנתי היום את הATI Sliencer5 על הX850XT שלי ורציתי לדעת אם הטמפרטורות טובות, במאמץ עם קירור סטוק 80-84,עכשיו במאמץ 58-54 קירור סטוק במנוחה 47-50 ,עכשיו במנוחה 38-40 הטמפרטורות טובות או או למרוח את המחשב יותר טוב? כי לא ידעת איך למרוח אבל רואים רק ממש טיפה ממה שכתוב על הליבה וזה ממש מתושתש ואי אפשר לקרוא כי זה רק איזה אות אחת מטושטשת
-
- 4 תגובות
- 610 צפיות
-
-
הטמפרטורות שניראות כאן תקינות ? ומתי אני אדע שהטמפ' לא תקינה ? [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 529 צפיות
-
-
-
אני מתכוון להפציץ בשאלות ולשפוך המון אינפורמציה בפעם אחת, סלחו לי, אז ככה: 1:התקנתי 2 מאווררים 80מ"מ בנוסף לאחד שהוציא אוויר במארז, כעת אחד מכניס, אחד מוציא , ואחד פשוט הנחתי על הכרטיס מסך(תודה למי שהקים את הת'ארד לגבי התקנת מאוורר לכיוון הכרטיס מסך, קירור פסיבי BLOWS ) תוצאות: 1: מעבד: מטמפרטורה של 32 עד 40(מנוחה ומאמץ בהתאמה) הגעתי ל-29 עד 37. 2: כ.מסך- ממנוחה של 65 עד ל 100(פעם אחת!) בדר"כ בסביבות 85-90. 52 במנוחה ועד 65 במאמץ!!!!!! אני ממש גאה בעצמי (בניגוד לגאה נקודה (לא שיש בזה משהו רע...) ) בכל מקרה אני מאוד מרוצה אבל עדיין יש מקום לשיפור: 1:איך אני מרים את הכ.מסך עוד יותר גבוה? הצלחתי רק להעלות עוד יותר ל 540 על 1110 שיפור של 20 MHZ לליבה ו 40 לזכרונות מ…
-
- 0 תגובות
- 453 צפיות
-
-
שלום לכולם, עברתי לויסטה 64 ביט לפני כשבוע ומאז בספידפן אני לא רואה את הטמפרטורה של של ההארדיסק, הדיסק שלי: AAKS250 של ווסטרן דיגיטל כמובן שהוא מזהה אותו במנהל ההתקנים והכל כמו שצריך. אך בספידפן הוא לא מזהה אותו גם בחלק של ההארדדיסק של הSMART. יש למישהו רעיון?
-
- 0 תגובות
- 448 צפיות
-