עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. עבור אינטל, סוקט 775: http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=11&artpage=2191&articID=519 מסקנה מעניינת היא שלמרות שהנינגה הוא השקט ביותר, הקירור הטוב ביותר הוא של הזלמן 9700 והבדל הרעש ביניהם ב-LOW זניח לחלוטין. לעומת זאת, ב-HIGH הזלמן ממש רועש (62DBA זה מחריש אוזניים) אבל עדיין מקרר ב-5 מעלות טוב יותר מהנינג'ה ב-HIGH. עבור AMD: http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=2&artpage=2180&articID=519

• 5 תגובות
    • 670 צפיות
  2. http://www.overclock3d.net/reviews.php?type=3&id=69&page=1&desc=battle_of_the_water_cooling_kits לקחו לבדיקה כמה מערכות קירור מוכנות מהיותר איכותיות ויקרות שיש .. ומשום מה הכניסו לשם גם BW 745 כמובן שהיא הפסידה שם.. אבל עצם ההשוואה למערוכות ברמה הזו והעובדה שהיא עולה בין חצי לשליש מהן עשו לה רק טוב לדעתי . נכון.. מדובר שם רק באופטרון 146@3.0 במתח 1.6 .. לא בדיוק פצצת חום כמו XQ6700 או איזה PD840 אבל עדיין אלו לא תוצאות רעות בכלל . האם אתם ההיתם משלמים 1700 שקל במקום 800 עבור הבדל של 7 מעלות ? מה שנכון נכון.. האיכות בניה לא משתווה לאחרות וטוענים שיש לה רעש מעצבן מהמשאבה ..

• 42 תגובות
    • 4.1k צפיות
  3. במנוחה מוחלטת בחדר ממוזג, ה- PC PROBE II מדווח על טמפרטורת מעבד של 42 מעלות בעוד EVEREST PRO מדווח על 32 מעלות. למי להאמין? יש אמצעי מדידה נוספים מומלצים יותר? תודה רבה TMP

• 5 תגובות
    • 749 צפיות
  4. אני קונה עוד מעט את ה - EVERCOOL TURBO 2 בשביל ה - X800GTO2 שלי (סוף סוף אני אעשה לו OC). מאוורר ה - 80 מ"מ של הטורבו 2 מאד שקט אבל קצת חלש, אני מעוניין בהמלצה על מאוורר 80 מ"מ אלטרנטיבי שיהיה חזק יותר (אני רוצה להוציא את המקסימום מהכרטיס שלי ב - OC) וישמור על רמת שקט סבירה.

• 9 תגובות
    • 712 צפיות
  5. Started by sharon_ven,

ייעוץ בבחירת קירור לכ.מסך 6600GT מה שאני הבנתי הכי מומלצים הם: Arctic Cooling NV Silencer 6 Rev.2 Thermalright VGA Cooler V1 Zalman Vga Cooler VF700-Cu מטרת הקירור היא כמובן אוברקלוקינג מה מתוכם אתם הייתם קונים? למה? איזה מהם יש לו ביצועים נטו הכי טובים? (לא יחס ביצועים שקט) מי הכי שקט מביניהם? האם יש קירור אויר שלא ציינתי שמאוד מומלץ? אפשר אולי באנץ של השלושה? תודה רבה לכל העוזרים

• 3 תגובות
    • 447 צפיות
  6. אני מתכנן לקנות מחשב לחדר...עם המארז הזה Thermaltake Soprano VB1000SWS ואני צריך פאנל שליטה טוב על המאווררים כי בכול זאת זה החדר שלי ואני רוצה שקט לפעמים....אז משהו טוב מבחיר סביר...עד 200 שקל..

• 10 תגובות
    • 833 צפיות
  7. Started by gjook,

שלום לכולם , אשמח אם מישהו יוכל לשלוח לי קישור שמראה הבדל בביצועים , נגיד במשחקים בין e6300 עם אובר של 2.8 ghz או אפילו יותר, לבין המהירות המקורית (1.8 נדמה לי..)... כאילו על הנייר יש הבדל של לפעמיים 100% אבל איך זה באמת משנה בפועל?

• 2 תגובות
    • 862 צפיות
  8. Started by U.E,

האם זה נחשב מאוורר טוב למארז? גם מבחינת עבודה וגם מבחינת עבודה שקטה? http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3077

• 8 תגובות
    • 536 צפיות
  9. אז ככה לפי מה שהבנתי אז כמה שיש יותר אמפר([A] /[AMP] ), כך מהירות המאוורר ועוצמתו גדולה יותר.. - נכון? [זו שאלה ראשונה] ושאלה שנייה -> איפה אני יכול למצוא מאווררים אחד של 6/8/9cm עם מעל 0.24 amper ועוד אחד 4cm עם מעל ל 0.24 amper ? תודה על העזרה

• 0 תגובות
    • 466 צפיות
  10. אני הולך מחר לחנות להתקין קירור של thermaltake לכרטיס Sapphire ATI Radeon X1900 GT הוא עולה בסביבות 100 שקל לא ידוע לי שם הדגם או מספר הדגם האם זה יועיל לכרטיס אני ירשום את הדגם בעוד כמה ימים

11. אז ככה הכרטיס מסך באובר כמו שרואים במפרט שלי (מה לעשות בשביל שהזקן הזה יסחוב משחקים חדשים בצורה סבירה אני חייב את האובר הזה,שיפר לי 500 נקודות ב3dmark למי שהולך להגיד שהכרטיס שלי ישן מדיי וגם אובר לא יעזור)..בכל אופן בכל המשחקים הוא פועל סבבה..רק בnfsc אחרי זמן מסויים של משחק המסך מתחיל להתמאלות בקשקושים ולאט לאט המסך 'נבלע' בהם ורק כיבוי המחשב עוזר..(זה קורה לי גם ב3dmark05 אבל רק כשאני מעלה את המהירויות שעון יותר מדיי וגם אחרי חצי דקה ולא אחרי איזה שעה כמו בnfsc)...הכרטיס פועל טוב מאוד במהירויות שבמפרט בכל המשחקים חוץ מnfsc אז בגלל זה אני מוריד בהדרגה מיהוריות שעון עד שהוא יתייצב ולא יבלגן את המסך יותר..השאלה אם זה הורס אותו לאט לאט (וגם את המחשב בגלל שאני מכבה ומדליק א…

• 7 תגובות
    • 849 צפיות
  12. Started by PuLsE,

עכשיו אממ אני מחפש מאורר 120MM עכשיו ראיתי פה בפורום אחרי חיפוש קל הרבה המלצות למאווררים של AC הם באמת טובים? ואם אפשר דגם מומלץ.. אממ חשוב לי מאוד שהוא יהיה כולו חיבור 3 פינים.. ולא חיבור מולקס 4 ועוד חיבור בנוסף רק לניתור לשם חיבור לבקר מאוררים אגב המאוורר ישמש לשם דחיפת אוויר למארז.. אגב ראיתי את המאורר הבא של Cooler master http://www.com4u.co.il/Product.asp?Pid=AAF-B12-E1&Cat2Cat1ID=22&Cat2ID=271 האם הוא שווה את המחיר? מה זה שהוא מאלומיניום עושה אותו כ"כ טוב? בתודה,

• 5 תגובות
    • 625 צפיות
  13. Started by tempuser,

שלום, אני מעוניין להחליף את הקרור (הרועש מאד) שיש לי בכרטיס למשהו שקט. ראיתי שיש את ZALMAN VF700 ובאתר שלהם כתוב שX1600 נתמכים. האם זה אומר שכל כרטיס עם הצ'יפסט הזה נתמך או שצריך לבדוק את זה ספיציפית עם הכרטיס שלי ? יש המלצות אחרות על מאווררים? אני מחפש משהו שקט בטווח של עד 200 שקל. לא כל כך אכפת לי מOC. ואגב סתם אזהרה: לכרטיס הזה של ASUS יש מאוורר מהגהנום - הרעש שלו יותר חזק מכל יתר המאוורים במחשב.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by slowdive,

שלום, אני מתכנן לקנות מחשב חדש עם מעבד E6300 intel core 2 duoוהבנתי שהמאוור סטוק שמגיע איתו רועש. אני לא משחק במחשב ולא אעשה OC. הבנתי שזה מאוורר אקטיבי שמשנה RPM לפי עומס על המעבד(זה נכון?) ככה שאם אני עובד עם אינטרנט וWINAMP ברקע אין עומס על המחשב והמעבד יסתובב לאט. אני רוצה מחשב שקט (לא בעומס-בעבודה על אופיס,אינטרנט וWINAMP במקביל) כמו צלחת מרק. האם המאוור שמגיע איתו מתאים לי?או שבשביל שקט גם בלי עומס צריך לשלם עוד מזומנים?

• 2 תגובות
    • 594 צפיות
  15. Started by explize,

פתחתי את הEASYTUNE והמחוון של המאוורר מעבד מראה אותו מסתובב על 740 RPM עם סימן אזהרה..המעבד עומד על 22 מעלות. והקרור מארז עומד על 36 מעלות שהמאווררים עובדים על 1100RPM 1)למה האזהרה? 2)זה בכלל תקין? 3) שאני מסובב את הפונטציומטר...אני לא מרגיש שהמאוורר מגדיל את הסיבובים בכלל? זה בגלל הSMARTFUN?? איך מבטלים את האופ' ואם זה בכלל מומלץ? (הכל עדין על סטוק)

• 8 תגובות
    • 645 צפיות
  16. לפי התוכנה סנדרה הטמפ' שלי הם ב-board - 25 cpu 1 - 30 cpu 2 - 70 ואז יש לי ליד סימן קריאה וכתוב שהמטפ' ה- mainbord גבוה מדי ומסוכנת... מזה בכלל cpu 2 !?? ולמה הוא החליט שזה דווקא mainboard ?

• 2 תגובות
    • 647 צפיות
  17. שלום אנשים... המאווררים במארז שלי די רועשים (Compucase CI-6A21), ולפני שאני הולך לקנות מאווררים חדשים של AC (כבר קיבלתי פה המלצות) רציתי לדעת אם אפשר להוריד את המהירות של המאווררים איכשהו? שמעתי שאפשר להוריד את המתח למאווררים או משהו כזה בקיצור, מישהו יכול להגיד לי איך אני עושה את זה? תודה אנשים!!!

• 6 תגובות
    • 759 צפיות
  18. Started by bozi,

שלום יש לי מחשב compaq deskpro עם ציפסט אינטל. עם מעבד עומד slot1 ,על המעבד רשום 600e/256/100/16.5v ויש לו דיפסוויץ שמגמפר את המהירות מ-350mhz עד 600mhz . לא הצלחתי למצוא בשום מקום על הלוח מספר דגם חוץ מאשר את שם החברה[COMPAQ] האם ניתן לבצע O.C למעבד זה?ואם כן איך ? תודה

• 9 תגובות
    • 755 צפיות
  19. אז ככה המאוורר הנוכחי של ה TUNIQ מאוד רועש במהירות הכי גבוה. אני רוצה מאוורר חזק עם CFM גבוה אבל כמה שיותר שקט או לפחות בלי PITCH מעצבן כמו שיש במאוורר של TUNIQ יש המלצות? http://com4u.co.il/Product.asp?Pid=SP120UVLED-BL&Cat2Cat1ID=41&Cat2ID=251&aff=Zap מה דעתכם על זה? CFM גבוה DB נכון

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by lirancoh85,

הצלחתי להגיע עם הכרטיס ל 1.25 ghz ו 530 MHZ לשעון שיפרתי ב 3DMARK06 ב600 נקודות אבל שמתי לב שהטמפרטורה מגיעה ל 80 מעלות במאמץ של 3DMARK06 שזה לא הרבה מאמץ, כל דקה וחצי יש מנוחה יש מה לדאוג לגבי ה-80 מעלות ?? מהירויות סטוק הם 1 GHZ ו 425 MHZ

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by iDanVas,

מישהו יודע איך לעשות VMOD ל6800GS?

• 6 תגובות
    • 995 צפיות
  22. Started by Big_Guy7,

אני מעוניין לעשות חור בגג המארז, ויש לי מקדח כוס אבל רק עם כוסות קטנות. הבעיה היא שכוס בגודל נורמלית עולה 70 ש"ח (לכוס אחת!!!) אז רציתי לדעת אם יש כאן מישהו מהצפון שיש לו כוס בגודל של בערך 75-80 מ"מ ויוכל להשאיל לי אותה רק כדי לעשות את החור למאוורר. תודה על העזרה!

• 2 תגובות
    • 860 צפיות
  23. Started by Fenomeno,

קראתי ברשת שיש בעיה להתקין את ה-TUNIQ TOWER על ה-S3 בגלל גודל ה-caps מסביב לתושבת המעבד..מישהו ניסה והצליח? זה אפשרי? אם לא ה-TUNIQ, על איזה גוף קירור הייתם ממליצים? תודה.

• 0 תגובות
    • 599 צפיות
  24. Started by mistaarvim,

כרגע המחשב שלי במצב סטוק, אני רוצה להתחיל OC ולעשות את זה איתכם שלב, שלב.. יש לי קירור סטוק, זיכרונות 1024*2 667MHZ 5-5-5-15 איזה אפשרויות אני צריך לכבות לפני תחילת הOC? (יש את כל האפשרויות בביוס של הורדת המכפלה כשהוא ללא מאמץ או חום, או משהו כזה.. ) תודה לכם יאלללה נראה לאיפה נגיע, אני אופטימי ;D *ד"א הגירסה של הביוס שלי היא F4 צריך לעדכן?

• 7 תגובות
    • 798 צפיות
  25. Started by ShLoMi.R,

יש לי לוח אם asus p4b533-m מעבד p4 northwood 2.40 l2:512 זיכרון 512MB ddr 133Mh בדקתי בביוס ואין לי אפשרות לשינוי התדר של המעבד הוא קבוע על 133 (מכפלה 18) האפשרות היחידה שיש לי זה שהמחשב יעבוד ברטיו של מעבד זיכרון 4:3 ,1:1 אבל שאני עושה 4:3 אז הזיכרון יורד לי ל100Mh יש לי אפשרות להוריד רק את התדר של המעבד??

• 4 תגובות
    • 663 צפיות

דיונים חדשים בפורומים